basicm wrote: Vidis kad su svabe tu tehnologiju koristili, ovi tvoji tek sad
Sto se tice bmw , meni E30 EVO rally verzija ili e46 M3 GTR
zvuk mehanickog motora i dog box
Moderators: _BataZiv_0809, anex
basicm wrote: Vidis kad su svabe tu tehnologiju koristili, ovi tvoji tek sad
jefferson wrote: Kakve veze ima jel Aisin u Tuaregu i Atlasu u potpunosti isti (jedan ima poprecan a drugi uzduzni motor) s onim sto sam ti htio reci? Bolje znas od mene da tacni detalji se mogu naci na internetu.
Naravno da i drugi proizvodjaci imaju dobre programe. Svako sebi stima mjenjac uz podrsku ZF-, Aisina, Allisona itd. FCA npr. proizvodi pod licencom i 8HP.
F30? Previse se bakces brojevima koje vrijeme ostvaruje. Mozda je znacajno u prici izmedju djece od 18 godina, ali neko ko kupuje takvo auto to mu nije prioritet. Na kraju, Mazda Miata nije najbrzi roadster na svijetu, ali je jedan od najboljih za voziti.
Hyundai i 8HP? To je moja greska. Mjenjao sam tekucinu na starijem Genesisu sa 6HP pa sam mislio da i novi dolazi sa ZF. Sta ima veze, nista ne sprecava Hyubdai da ga sutra kupi.
Sto se tice paragrafa, jbg, nemoj onda citat. Puno se zamaras detaljima nebitnim za diskusiju.
E49, E39, Alfa 75 mmmmmmkidney wrote:
Isto tako vidim da bi se ti rado vratio na E46 ako ne i neki stariji.
Naravno da bi se vratio na E46.kidney wrote:jefferson wrote: Kakve veze ima jel Aisin u Tuaregu i Atlasu u potpunosti isti (jedan ima poprecan a drugi uzduzni motor) s onim sto sam ti htio reci? Bolje znas od mene da tacni detalji se mogu naci na internetu.
Naravno da i drugi proizvodjaci imaju dobre programe. Svako sebi stima mjenjac uz podrsku ZF-, Aisina, Allisona itd. FCA npr. proizvodi pod licencom i 8HP.
F30? Previse se bakces brojevima koje vrijeme ostvaruje. Mozda je znacajno u prici izmedju djece od 18 godina, ali neko ko kupuje takvo auto to mu nije prioritet. Na kraju, Mazda Miata nije najbrzi roadster na svijetu, ali je jedan od najboljih za voziti.
Hyundai i 8HP? To je moja greska. Mjenjao sam tekucinu na starijem Genesisu sa 6HP pa sam mislio da i novi dolazi sa ZF. Sta ima veze, nista ne sprecava Hyubdai da ga sutra kupi.
Sto se tice paragrafa, jbg, nemoj onda citat. Puno se zamaras detaljima nebitnim za diskusiju.![]()
Samo ću ukratko.
Brojke su bitne. Da ih nema ne bi BMW ni mogao razviti novi automobil. Usto su jako bitne za komparaciju jer u suprotnom imali bi samo obmana i laži, onako kako prosječan njemački automobilski medij radi.
No dao sam i primjer kako neki sa elektro servom dobro rade. Nova Alfa Giulia. Za ne vjerovat. Isti servo kao F30.![]()
Isto tako vidim da bi se ti rado vratio na E46 ako ne i neki stariji.
MB nikada nije imao dobar upravljac. Nemoj me pogresno hsvatiti da ja mislim da je MB ponudio neki aman zaman upravljac. ALi recimo novi GLS, E klasa imaju daleko bolji povrat informacija nego F10 ili F15. G30 je bolji nego F10, ali mislim da se tu moze jos dosta toga uraditi. Nedavno sam vozio na duzu relaciju Gl 450 (u Evropi je to bio GL 400, V6 biturbo) i upravlajc definitivno nudi vise osjecaja nego recimo F15. Ovjes s druge strane je u rangu jahte (ne u pozitivnom smislu).kidney wrote:Merecedes i dobri upravljači.Ovo ti je dobar vic.
BMW je i dalje najneudobniji u klasi kada se gleda europska konkurencija. No nije više najbrži. To pripada jednom automobilu koji dolazi južno od Alpa. I gle čuda. BMW je postao ono što je danas kada ih je krenuo kopirati tamo negdje oko 1970.
Kada pričam o svemu ovome onda se referiram na neki prosječan ili čak iznadprosječan europski model što bi bio automatik sa skoro 200 dizel KS.
Moram negdje naći listu ali negdje mi u glavi da je u Europi najprodavaniji BMW 316d ili 318d. Mogu biti u krivu.
To jeste. Nema tu price. Iako mislim da je prosli kec bio bolji.basicm wrote:Zato je bmw 2 trenutno najbolji.
Kako mislis da je zamjeni ?jefferson wrote:To jeste. Nema tu price. Iako mislim da je prosli kec bio bolji.basicm wrote:Zato je bmw 2 trenutno najbolji.
Mislim da BMW polako pozicionira seriju 2 da zamjeni seriju 3.
U smislu da ce serija 2 biti ono cisto vozacko auto za uzivanje. F30 je vec skoro velik unutra kao E39. Nova trica ce vjerovatno biti jos veca.Bullet Tooth Tony wrote:Kako mislis da je zamjeni ?jefferson wrote:To jeste. Nema tu price. Iako mislim da je prosli kec bio bolji.basicm wrote:Zato je bmw 2 trenutno najbolji.
Mislim da BMW polako pozicionira seriju 2 da zamjeni seriju 3.
Upravo to.basicm wrote:1m je poceo stvar, sad je to serija 2. Dimenzijama odgovara kao baza za sportski nastrojenu i dinamicnu seriju. 3 je vec porastao previse za to.
Slazem se sa tobom . Serija 2 je fantasticna u svakom pogledu .... M2 mi je nakon voznje bio najbolji BMW. Ali sam nedavno probao M235i sa manuelnim mjenjacem ... fantazija auto , ne sljasti kao M2ica a brz , agilan , uklapa se u gradsku sredinu (nije glasan kao M2) , ovjes , zvuk ... ma masina samo takvajefferson wrote: U smislu da ce serija 2 biti ono cisto vozacko auto za uzivanje. F30 je vec skoro velik unutra kao E39. Nova trica ce vjerovatno biti jos veca.
Na kraju krajeva na testiranju koje je radio Motor Trend, M2 je pomeo M4 iako M2 u sustini ima samo modifikovan N55 motor a ne kao M4 u kojem je motor izvedenica N55 sa skoro u poptunosti promjenjenom arhitekturom. Ali m4 je tesak, velik, i M2 ga je na Laguna Secci oduvao.
S obzirom kako B58 ide u novoj petici, M240i je tu negdje sa M2.Bullet Tooth Tony wrote:Slazem se sa tobom . Serija 2 je fantasticna u svakom pogledu .... M2 mi je nakon voznje bio najbolji BMW. Ali sam nedavno probao M235i sa manuelnim mjenjacem ... fantazija auto , ne sljasti kao M2ica a brz , agilan , uklapa se u gradsku sredinu (nije glasan kao M2) , ovjes , zvuk ... ma masina samo takvajefferson wrote: U smislu da ce serija 2 biti ono cisto vozacko auto za uzivanje. F30 je vec skoro velik unutra kao E39. Nova trica ce vjerovatno biti jos veca.
Na kraju krajeva na testiranju koje je radio Motor Trend, M2 je pomeo M4 iako M2 u sustini ima samo modifikovan N55 motor a ne kao M4 u kojem je motor izvedenica N55 sa skoro u poptunosti promjenjenom arhitekturom. Ali m4 je tesak, velik, i M2 ga je na Laguna Secci oduvao.![]()
no nije za ljude preko 2m![]()
Imao sam priliku voziti 330i xDrive dvije sedmice (B48) i motor je fakat strava. Onaj u Audiju EA288 je mala maca za BMW. Ali opet, iako je bio F30 sa M opremom i ovjesom, dzaba. Motor daleko sposobniji od samog auta.kidney wrote:Ništa bez Italije i Mazzucconia.
http://www.mazzucconi.com/en/azienda
Ova je slika na stranicama Mazzucconia:
Izgleda da je to blok za B48.
Džabe sve kad je vozač nesposoban i nema kurseve vožnje osim onih koji su neophodni za vozačku dozvolujefferson wrote:Imao sam priliku voziti 330i xDrive dvije sedmice (B48) i motor je fakat strava. Onaj u Audiju EA288 je mala maca za BMW. Ali opet, iako je bio F30 sa M opremom i ovjesom, dzaba. Motor daleko sposobniji od samog auta.kidney wrote:Ništa bez Italije i Mazzucconia.
http://www.mazzucconi.com/en/azienda
Ova je slika na stranicama Mazzucconia:
Izgleda da je to blok za B48.
Mislim da je Jefferson mislio na EA888.kidney wrote:Odlična usporedba, dizel i benzin.
Bullet Tooth Tony wrote:
Slazem se sa tobom . Serija 2 je fantasticna u svakom pogledu .... M2 mi je nakon voznje bio najbolji BMW. Ali sam nedavno probao M235i sa manuelnim mjenjacem ... fantazija auto , ne sljasti kao M2ica a brz , agilan , uklapa se u gradsku sredinu (nije glasan kao M2) , ovjes , zvuk ... ma masina samo takva![]()
Ja realno ne bi kupio sa manuelnim ... ali ne mogu reci da nije dobaramar1994 wrote:Bullet Tooth Tony wrote:
Slazem se sa tobom . Serija 2 je fantasticna u svakom pogledu .... M2 mi je nakon voznje bio najbolji BMW. Ali sam nedavno probao M235i sa manuelnim mjenjacem ... fantazija auto , ne sljasti kao M2ica a brz , agilan , uklapa se u gradsku sredinu (nije glasan kao M2) , ovjes , zvuk ... ma masina samo takva![]()
![]()
ja ne vjerujem da si ovo napisao![]()
![]()
Pardon, EA888.Seawolf wrote:Mislim da je Jefferson mislio na EA888.kidney wrote:Odlična usporedba, dizel i benzin.
Mojne tako, covjek se fakat razumije u ulja, uvijek preporucuje ono najbolje.kidney wrote:Svakako jefferson malo toga zna osim da je njemačka autoindustrija uvijek bezuvjetno broj 1.
Proslo je 10 godina kako sam se rastao sa Good Yearom. Mozda im dadnem opet sansuMe_again wrote:Mojne tako, covjek se fakat razumije u ulja, uvijek preporucuje ono najbolje.kidney wrote:Svakako jefferson malo toga zna osim da je njemačka autoindustrija uvijek bezuvjetno broj 1.
I gume isto tako. Conti i Misha, nema trece vrste.