- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
BarbaDue

#651 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by BarbaDue »

sumirprimus wrote:
BarbaDue wrote:
palermo wrote:ma u ovom našem divanjenju oko toga šta će biti, meni nikako nije jasno kako svaka priča uvijek završi na istom.

Ono rahmetli Alija je kriv.
Nije Alija kriv, krivi su oni koji su nastavili iza njega. Ono što je on uradio, trebalo je nastaviti graditi i braniti. Nažalost muslimani bošnjaci su svojom bahatošću, naovnošću pa i glupošću poklonili sve što se moglo pokloniti. U međuvremenu i ono malo hrabrih bošnjaka koji su imali muda da odjebu i raspizde srbadiju po pički smo popljuvali i napravili nepismenim seljacima.

Greška je naša što vazda pokušavamo biti zapadnije od onih na samom zapadu, ako me razumite šta želim reći.
ne razumim te. sta si tacno htio rec?
Never mind, zanemari boldiranu rečenicu, ovo iznad je puno bitnije!
sumirprimus

#652 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

madner wrote:Greska Bosnjaka je sto ne zele citati a vole pametovati.

Uglavnom, nije sve tako crno, protivnici su jos gori. :D
ma pitanje je samo kolko brzo bi popunili redove.
nije problem u brojevima kolko u mozgovima ispred tih brojeva :lol:
madner

#653 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by madner »

sumirprimus wrote:

Nema popunjavanja redova tada, trebat ce nam onda godina da nesto ozbiljnije uradimo.
Priprema danas, da ko Tigar imamo jurisne brigade :D
Challenger__

#654 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Challenger__ »

Nadzornik wrote:
Challenger__ wrote:
Krokodajl wrote:A đe ću se selit, đe sam prispio, jedino tebi u Tuzlu da dođem al ne navijam za Slobodu fak :D
Tu si gdje si a ako bi bilo belaja, ako se osjetiš ugroženim na bilo koji način, pošalji p.p, javno ti dajem riječ da ću ti bez odlaganja - na odmah i sad - dati dvosoban stan u Sarajevu na korištenje, tebi i tvojoj porodici.

Bez kirije, bez ikakve nadoknade.
A to kao u Sarajevu nece biti ugrozen ako rata bude,ja cu ga smjestiti u Darmstat da rahat prozivi ostatak zivota... :-D
Pa OK... Smjesti onda i mene dok ne prođe zemljotres... Iako, ko zna, možda zaljulja u Darmštatu a ovo ovdje prođe bez potresa.
sumirprimus

#655 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

madner wrote:
sumirprimus wrote:

Nema popunjavanja redova tada, trebat ce nam onda godina da nesto ozbiljnije uradimo.
ako cemo ko ti amateri bolje da nista i ne pocinjemo.
a i mislio sam popunjavanje prije no sto pukne. :D
Kikibombona

#656 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Kikibombona »

Acid25 wrote:U zadnjih par godina se pokazalo da su Bošnjaci najspremniji na ustupke i kompromis. Bake je popuštao i previše za moj ukus.
Ali uz ovakve spodobe koje vode Srbe i Hrvate, i koji im peru mozak godinama, veoma je teško napraviti dogovor. Majčica Srbija zove...
U cemu su Bosnjaci popustili?

Ja ne vidim da je ovdje iko popustio. Najvise su Srbi, ali ne zato sto su htjeli, vec zato sto ih je MZ nacepila. Hrvati isto.

Problem je sto imamo na sceni tri razlicita koncepta. Srbi se zele odvojiti i preziru BiH. Bosnjaci zele ukinuti RS i preziru je. Hrvati zele apsolutnu politicku jednakopravnost sa Srbima i Bosnjacima a ne bi im bilo mrsko imati entitet ili se cak odvojiti. E ovdje komprimisa nema i zato cemo svi zajedno propasti.

Kakva crna popustanja, svi su zagrizli kao pit bulovi. A svi su nesposobni i slabi da bilo sta promijene.

@Dranjanin i @saim-adka su napisali dobre komentare na prvoj stranici. Detektovali su neke probleme.
sumirprimus

#657 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

Kikibombona wrote:
Acid25 wrote:U zadnjih par godina se pokazalo da su Bošnjaci najspremniji na ustupke i kompromis. Bake je popuštao i previše za moj ukus.
Ali uz ovakve spodobe koje vode Srbe i Hrvate, i koji im peru mozak godinama, veoma je teško napraviti dogovor. Majčica Srbija zove...

Ja ne vidim da je ovdje iko popustio. Najvise su Srbi, ali ne zato sto su htjeli, vec zato sto ih je MZ nacepila. Hrvati isto.

Problem je sto imamo na sceni tri razlicita koncepta. Srbi se zele odvojiti i preziru BiH. Bosnjaci zele ukinuti RS i preziru je. Hrvati zele apsolutnu politicku jednakopravnost sa Srbima i Bosnjacima a ne bi im bilo mrsko imati entitet ili se cak odvojiti. E ovdje komprimisa nema i zato cemo svi zajedno propasti.

Kakva crna popustanja, svi su zagrizli kao pit bulovi. A svi su nesposobni i slabi da bilo sta promijene.

@Dranjanin i @saim-adka su napisali dobre komentare na prvoj stranici. Detektovali su neke probleme.
joj da nam je jena kurdska brigada da i nas krene...
bar ona pležr jpj kako vec... :skoljka: :run:
LBVIEW

#658 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by LBVIEW »

radostan dan wrote:
Ja vec preso drinu, evo me u loznici...ako bog da da ljevoruki i ona pudla malo ublaze postove, mozda se vratim...ne znam...ne daj boze nikome. :mrgreen:
De ti nama,sibicar,objasni kako je Vatikan kriv za sve. :lol:
undefined007

#659 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by undefined007 »

500 000 bosnjaka pod oruzjem i mirna bosna :mrgreen:
sumirprimus

#660 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

undefined007 wrote:500 000 bosnjaka pod oruzjem i mirna bosna :mrgreen:
malo li je,ti bi i penzionerke mobiliso?
bingov buraz

#661 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by bingov buraz »

PM72 wrote:
Better Man wrote:Ne nasjedajte na gluposti. Sve ovo oko 9 janura je dogovor između Bakira, Milorada i Dragana da narod i građane BiH grupišu u nacionalne torove radi ličnih interesa i opstanka na vlasti. Sve ovo treba ignorisati i samo sve trojicu ubiti pitanjima o ekonomiji i napretku zemlje. Kad bilo koji od trojice krene trubit o nacionalnoj ugroženosti treba ih odmah prekinuti i kazati im da nas to ni pod razno ne zanima, već nas aamo intresuje ekonomski razvoj, zapošljavanje i slično.
:thumbup:

Šta mogu drugo ponuditi sem stalnog doljevanja ulja na vatru? A kad im zagusti dogovore se za 5 minuta.E zato im ja jebem sve živo i mrtvo.I onima koji glasaju za njih.
Kad je naš red na dolijevanje ulja,ovaj iz Bakinaca se zado pa ne dodaje flašu nikome.
undefined007

#662 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by undefined007 »

sumirprimus wrote:
undefined007 wrote:500 000 bosnjaka pod oruzjem i mirna bosna :mrgreen:
malo li je,ti bi i penzionerke mobiliso?
sve sto mrda na 2 noge i sto bi đeneral rekao "sve to nosi pusku ako mislit nositi glavu" :mrgreen:
Last edited by undefined007 on 09/01/2017 23:34, edited 1 time in total.
sumirprimus

#663 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

:lol: dobaar
i tata bi sine malo :lol:

flasu nravno :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#664 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Velkoski »

Kikibombona wrote:

Bošnjaci su popustili s Dejtonom, al' kažu da se moralo tako da jebiga.
sumirprimus

#665 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

i kiki ce na liniju,al s druge strane :lol: :D
radostan dan

#666 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by radostan dan »

sumirprimus wrote: ma on ti je nesto ko prosvijetljeni ...spozno je boga samim tim i hdz :lol:
:D :lol: mrš...
insomnia78

#667 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by insomnia78 »

sumirprimus wrote:i kiki ce na liniju,al s druge strane [emoji38] :D
Jok. Ka'e svako ko uzme pusku je lud cojk osim kad su u pitanju Kurdi. :D
Krokodajl

#668 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Krokodajl »

sumirprimus wrote:i kiki ce na liniju,al s druge strane :lol: :D
Kiki će radit u Kurdskom Merhametu, dovlačit konzerve iz Darmštata evo kolega se ponudio :D

Nego @Kiki, kako je u gradu čelika, čujem nit imate struje nit grijanja, nit vam je gradonačelnik u stranci.

Kod vas ničega nema :lol: :lol:
Kikibombona

#669 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Kikibombona »

pasha078 wrote:Najgora situacija za Bosnjake je da reagujemo kada i gdje druge dvije strane odluce. Jer ce sasvim sigurno birati i optimalno vrijeme i optimalno mjesto.

Mislim da bi trebalo preventivno povesti neke vojne akcije uskoro, da se pokupi voce sa niskih grana. Pretext je lako naci u danasnjoj situaciji. Pod tim 'vocem' podrazumijevam tzv istocno Sarajevo, cijelu istocnu Hercegovinu, tj potez od Gorazda do Dubrovnika i sipovski i Ozrenski dzep kao i kontrolu Brckog. Ove teritorije bi bilo jako tesko braniti zbog geografskog polozaja.

Posebno je vazno kontrolisati istocnu hercegovinu jer bi time zadali sah Covicu, te bi morao odustati od linkovanja sa srednjom Bosnom u korist fortifikovanja eksponiranih polozaja u Hercegovini. Drugim rijecima, prema Hrvatima, koji su najmalobrojniji, bio bi otvoren dodatni, par stotina km front u Hercegovini pa ne bi ni razmisljali o srednjoj Bosni.

Za to vrijeme pocistiti sve dzepove u srednjoj Bosni. Sve ovo, bez obzira na zrtve, trebalo bi uraditi u 7 do 10 dana, i smatram da je realno odradivo. Nakon sto su polozaji koje sam naveo dostignuti, aktivirati tu MZ za prekid vatre, pregovore itd.....

A onda najbolji dio :D :D :D
Nakon svega zvati Berlusconija i ponuditi taj veliki bosnjakistan Italiji da budemo njihova provincija. Ionako su oduvijek zeljeli ovu stranu jadrana, Hrvati bi se vrlo nelagodno osjecali, a mi bi uzivali dobru hranu, vino i koke :D
Za ovako nesto moras imati SNAZNU podrsku Amerike, Njemacke, Francuske i Engleske. Bez te podrske, najebat ces kao niko nikad.

Ovdje se zaboravlja da je zapad za vrijeme rata Srbiju cuvao na debelom lancu. Da je Srbija uletila punim kapacitetom, bio bi haos. Taman da su samo to uradili, uradili su puno. BiH je zakljucana, okruzena Srbima i Hrvatima. Bez jake podrske iz vana Bosnjaci se mogu samo braniti.

Ne treba iskljuciti iz kalkulacije da su Rusi i Kinezi sada puno jaci nego devedesetih.

Po meni, Bosnjaci imaju dvije opcije:

1. Prihvatiti RS i rijesiti 'hrvatsko pitanje', de facto i de jure od BiH napraviti 'federaciju naroda'
2. Lobirati na zapadu da se izvrsi pritisak na RS, da im se uvedu sankcije i sl.

Treca opcija je tzv. 'rahat patnja' i cekanje da se nesto desi, pozitivno ili negativno, na globalnom nivou, sto ce se odrziti na prilike u BiH...
BarbaDue

#670 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by BarbaDue »

Velkoski wrote: Bošnjaci su popustili s Dejtonom, al' kažu da se moralo tako da jebiga.
Greška, bošnjaci (pogotovo ove naše glavonje, ima i izuzetaka) su poslije Dejtona popustili.
Kako je vrijeme odmicalo postajali smo veće i veće pičke. Danas smo izrasli u prave pičketine!!!
sumirprimus

#671 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

Krokodajl wrote:
Kiki će radit u Kurdskom Merhametu, dovlačit konzerve iz Darmštata evo kolega se ponudio :D

Nego @Kiki, kako je u gradu čelika, čujem nit imate struje nit grijanja, nit vam je gradonačelnik u stranci.

ima veze sa rudawom a to je priznaces vaznije zaneke od grijnja i struje :lol:
sumirprimus

#672 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:
sumirprimus wrote:i kiki ce na liniju,al s druge strane [emoji38] :D
Jok. Ka'e svako ko uzme pusku je lud cojk osim kad su u pitanju Kurdi. :D
il ko oni oko kobana čučnut u zensko piskeci stav i navijat :D
madner

#673 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by madner »

sumirprimus wrote:
madner wrote:
sumirprimus wrote: ma pitanje je samo kolko brzo bi popunili redove.
ako cemo ko ti amateri bolje da nista i ne pocinjemo.
a i mislio sam popunjavanje prije no sto pukne. :D
Nisam mislio na tehnicku izvedbu, nego na koncept. Lahka pjesadija koja dobije podrsku po potrebi. Svaki kanton po 1-2 takve brigade i mirna Bosna.
Kikibombona

#674 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:

Kiki budnim oko prati zbivanja i ceka da se uhvati Njemacke prije barikada. Ne bih volio kroz sume i minska polja bjezati od ratne posasti.

Evo, ubih se od sklekova i trbusnjaka, da mi se krv ne zaledi. Tako da, dobro mi je doslo sve ovo... :D
insomnia78

#675 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
pasha078 wrote:Najgora situacija za Bosnjake je da reagujemo kada i gdje druge dvije strane odluce. Jer ce sasvim sigurno birati i optimalno vrijeme i optimalno mjesto.

Mislim da bi trebalo preventivno povesti neke vojne akcije uskoro, da se pokupi voce sa niskih grana. Pretext je lako naci u danasnjoj situaciji. Pod tim 'vocem' podrazumijevam tzv istocno Sarajevo, cijelu istocnu Hercegovinu, tj potez od Gorazda do Dubrovnika i sipovski i Ozrenski dzep kao i kontrolu Brckog. Ove teritorije bi bilo jako tesko braniti zbog geografskog polozaja.

Posebno je vazno kontrolisati istocnu hercegovinu jer bi time zadali sah Covicu, te bi morao odustati od linkovanja sa srednjom Bosnom u korist fortifikovanja eksponiranih polozaja u Hercegovini. Drugim rijecima, prema Hrvatima, koji su najmalobrojniji, bio bi otvoren dodatni, par stotina km front u Hercegovini pa ne bi ni razmisljali o srednjoj Bosni.

Za to vrijeme pocistiti sve dzepove u srednjoj Bosni. Sve ovo, bez obzira na zrtve, trebalo bi uraditi u 7 do 10 dana, i smatram da je realno odradivo. Nakon sto su polozaji koje sam naveo dostignuti, aktivirati tu MZ za prekid vatre, pregovore itd.....

A onda najbolji dio :D :D :D
Nakon svega zvati Berlusconija i ponuditi taj veliki bosnjakistan Italiji da budemo njihova provincija. Ionako su oduvijek zeljeli ovu stranu jadrana, Hrvati bi se vrlo nelagodno osjecali, a mi bi uzivali dobru hranu, vino i koke :D
Za ovako nesto moras imati SNAZNU podrsku Amerike, Njemacke, Francuske i Engleske. Bez te podrske, najebat ces kao niko nikad.

Ovdje se zaboravlja da je zapad za vrijeme rata Srbiju cuvao na debelom lancu. Da je Srbija uletila punim kapacitetom, bio bi haos. Taman da su samo to uradili, uradili su puno. BiH je zakljucana, okruzena Srbima i Hrvatima. Bez jake podrske iz vana Bosnjaci se mogu samo braniti.

Ne treba iskljuciti iz kalkulacije da su Rusi i Kinezi sada puno jaci nego devedesetih.

Po meni, Bosnjaci imaju dvije opcije:

1. Prihvatiti RS i rijesiti 'hrvatsko pitanje', de facto i de jure od BiH napraviti 'federaciju naroda'
2. Lobirati na zapadu da se izvrsi pritisak na RS, da im se uvedu sankcije i sl.

Treca opcija je tzv. 'rahat patnja' i cekanje da se nesto desi, pozitivno ili negativno, na globalnom nivou, sto ce se odrziti na prilike u BiH...
A osnivanje bosnjacke radnicke partije?
Post Reply