Teško brate, jelde?Bloo wrote:moram jos 9 da odgledam...pa ću napisati kraći elaboratdale cooper wrote:
Nego, epizoda 8?![]()
![]()
![]()
ja umjesto nofap imam nocommentinginpainstakinglydetailedpostseveryepisode
Twin Peaks
Moderator: _BataZiv_0809
- dale cooper
#651 Re: Twin Peaks
- Bloo
- Globalna šefica
#652 Re: Twin Peaks
dale cooper wrote:
Teško brate, jelde?
je
a zamisli tek kak je uživo sa mnom ovo gledati (no wonder da neće niko da gleda
bude ovako poslije

- dale cooper
#653 Re: Twin Peaks
Zamišljam kako gledamo zajedno osmu epizodu i kako pjeniš i luđački me hvataš za košulju i panično govorišBloo wrote:![]()
![]()
![]()
je![]()
a zamisli tek kak je uživo sa mnom ovo gledati (no wonder da neće niko da gleda![]()
)
bude ovako poslije
Who the fuck are these woodsmen now?
- Bloo
- Globalna šefica
#654 Re: Twin Peaks
već sam ti rekla sreća tvoje pa si u drugom kantonudale cooper wrote:
Zamišljam kako gledamo zajedno osmu epizodu i kako pjeniš i luđački me hvataš za košulju i panično govoriš
Who the fuck are these woodsmen now?![]()
ne bi ti živ opstao
za dr who imam žrtve ovdje
za twin peaks već ne
jebogaja svi gledaju GoT
- Bloo
- Globalna šefica
#655 Re: Twin Peaks
Jeste li primijetili kako su subtly promijenili uvodnu špicu 
imena glumaca se pojavljuju na kraju da ne vidimo kad će se ko ukazati
- dale cooper
#656 Re: Twin Peaks
U mom slučaju što se tiče GOT-a ignorance is bliss. Znam samo da ima zmajeva, seksa i da se umire na dnevnoj bazi.Bloo wrote:već sam ti rekla sreća tvoje pa si u drugom kantonudale cooper wrote:
Zamišljam kako gledamo zajedno osmu epizodu i kako pjeniš i luđački me hvataš za košulju i panično govoriš
![]()
![]()
ne bi ti živ opstao
za dr who imam žrtve ovdje
za twin peaks već ne![]()
jebogaja svi gledaju GoT
- dale cooper
#657 Re: Twin Peaks
Obožavam novu uvodnu špicu, posebno zvučni dio. Onaj neki elektricitet (koji je sveprisutan u novoj sezoni)Bloo wrote:Jeste li primijetili kako su subtly promijenili uvodnu špicu
uvodi u čini mi se nešto remiksovanu verziju stare teme. Bas je čini mi se dublji, rezonantniji.
Laura je još uvijek glavno lice Twin Peaksa. Mislim da će finale imati mnogo veze sa njom.
- Bloo
- Globalna šefica
#658 Re: Twin Peaks
tim fuckin roth !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- Bloo
- Globalna šefica
#659 Re: Twin Peaks
Ok, ne mora ovo niko čitati, ali moram izbaciti iz sebe 3 epizode 
Par čudnih stvari:
Ona djevojka kojoj uđe buba u usta, da li je sve ono sve san / dream sequence dok šeta sa momkom ili sve što se dešava poslije?
Mislim da ih onaj lik sve uspava preko radija s namjerom nekom.. mozda da buba ude nekom u usta ili da pocne dream sequence sa nekom svrhom ( s obzirom da se snovi reflektuju u stvarnost).
Woodsman/men su clearly povezani za Black Lodge - te je mozda znakovito kad se pojavljuju (u convenience store (i u FWWM), kad je onaj ravnatelj u zatvoru, kad patolog pregleda tijelo Briggsa, kad razmazuju krv po zlom Cooperu i odstranjuju BOB-a? Evil Cooper želi da BOB bude u njemu (provjeravao je ranije jel u njemu i činio se happy).
Dalje, u onom crno bijelom dijelu kad se puno woodsmena vrti ispred convenience store/gas station, da li je ono Big Ed benzinska?
Dalje, ono stvorenje što je bljucnulo BOBa nakon eksplozije, obrisima me podsjeća na ono što se ukazalo u glass box i mutilate ono dvoje što se faćkalo. A kako ih je mutilate, podsjeti mi na definiciju za bića iz Black Lodgea da ti mogu otrgnuti meso sa kostiju blabla, ergo neko želi u gradu u onoj staklenoj kutiji da uhvati to biće koje očito može da proizvede evil spirits (BOB-a i ono jaje iz kojeg je izašla ona gadost). A dovoljno je bogat da to sve plati. Da nije evil Cooper koji isto kao dobri Cooper moze da zaradi pun kofer para u kockarnici uz pomoc black lodge stanara?
Ako uzmemo da su Black and White lodge konstante (indijanska mitologija), a BOB nastao naknadno prilikom nuklearne eksplozije (što je za čovječanstvo početak užasa, pain and suffering i kuhanog kukuruza), možda su implikacije koje ta bomba donosi nekako narušile ekvilibrijum između dimenzija i svjetova, ono usrali smo ga momački kao vrsta i počeo je descend čovječanstva (što znači more gambrozie za spirits)? S tim u vezi:
Zašto Lynch u svom uredu ima sliku nuklearne gljive i kukuruza?
Dalje, ako je Dougie konstrukcija, kad je počeo da postoji (vis a vis vjencanja, djeteta, posla itd.)?
S obzirom da se par puta postavlja pitanje u waiting room is it future or is it past, mislim da se to direktno veže uz Lauru Palmer i njene snove (pogotovo istrgnute dijelove dnevnika), te da vrijeme nije više neka bitna stavka, već izbori agenta Dale Coopera šta će da učini. S obzirom da ne može više da je spasi fizički jer je mrtva, može da je spasi iz Lodgea. Ako dođe tobe
Također i major Briggs je isto "hodao" između prošlosti i budućnosti. Existing between the dimensions zbog svojih poruka.
Isto tako, ali ovo više jao kao neko ko je studirao englesku književnost, onaj crni strašni što recitira u radio, me podsjeti na TS Eliotta i four quartets - bear with me now
Time present and time past
Are both perhaps present in time future
And time future contained in time past.
.....
Descend lower, descend only...
....
Who then devised the torment? Love.
Love is the unfamiliar Name
Behind the hands that wove
The intolerable shirt of flame
Which human power cannot remove.
We only live, only suspire
Consumed by either fire or fire.
Into the crowned knot of fire
And the fire and the rose are one.
(Love otvara vrata White lodgea, fire (atomska bomba?), walk with me i blue rose?)
Zlatna kugla (zašto je zlatno ponavlja - mala zlatna kuglica, velika zlatna kuglica iz glave, zlatom oblozen sto u waiting room?) koja izlazi iz Giantove glave ima facu Laure Palmer i šalju je na zemlju iz White Lodgea kada vide da je BOB došao na naš svijet (opet vremenske linije postaju konfuzne), ergo Laura Palmer je poslata iz White Lodgea da se bori sa BOB-om, te zato nisu zli duhovi nikada uspjeli da uđu u nju ili je jednostavno neki dobri spirit zaposjeo Lauru sa istom svrhom?
Bad Cooper želi one koordinare sa ruke Ruth koje je ona željela da da Briggsu, ako sam dobro pohvatala? E sad, ako se ubistvo desilo prije ovog timelinea sa bad Cooperobim bijegom, znači da ga nije zli Coop ubio jer on ne zna još koordinate, već Ray zna. Da li je dream sequence kad Briggsova glava teleportira i Ruth umre, a ravnatelj se probudi kući? Mislim dream sequence sa stvarnim posljedicama?
Kuckanje/zvuk po hotelu je ona Jodie?
i finally
DIANE RULEEEES
i for bubu's sake, nek neko rokne Tammy, ubija me X.x
Par čudnih stvari:
Ona djevojka kojoj uđe buba u usta, da li je sve ono sve san / dream sequence dok šeta sa momkom ili sve što se dešava poslije?
Mislim da ih onaj lik sve uspava preko radija s namjerom nekom.. mozda da buba ude nekom u usta ili da pocne dream sequence sa nekom svrhom ( s obzirom da se snovi reflektuju u stvarnost).
Woodsman/men su clearly povezani za Black Lodge - te je mozda znakovito kad se pojavljuju (u convenience store (i u FWWM), kad je onaj ravnatelj u zatvoru, kad patolog pregleda tijelo Briggsa, kad razmazuju krv po zlom Cooperu i odstranjuju BOB-a? Evil Cooper želi da BOB bude u njemu (provjeravao je ranije jel u njemu i činio se happy).
Dalje, u onom crno bijelom dijelu kad se puno woodsmena vrti ispred convenience store/gas station, da li je ono Big Ed benzinska?
Dalje, ono stvorenje što je bljucnulo BOBa nakon eksplozije, obrisima me podsjeća na ono što se ukazalo u glass box i mutilate ono dvoje što se faćkalo. A kako ih je mutilate, podsjeti mi na definiciju za bića iz Black Lodgea da ti mogu otrgnuti meso sa kostiju blabla, ergo neko želi u gradu u onoj staklenoj kutiji da uhvati to biće koje očito može da proizvede evil spirits (BOB-a i ono jaje iz kojeg je izašla ona gadost). A dovoljno je bogat da to sve plati. Da nije evil Cooper koji isto kao dobri Cooper moze da zaradi pun kofer para u kockarnici uz pomoc black lodge stanara?
Ako uzmemo da su Black and White lodge konstante (indijanska mitologija), a BOB nastao naknadno prilikom nuklearne eksplozije (što je za čovječanstvo početak užasa, pain and suffering i kuhanog kukuruza), možda su implikacije koje ta bomba donosi nekako narušile ekvilibrijum između dimenzija i svjetova, ono usrali smo ga momački kao vrsta i počeo je descend čovječanstva (što znači more gambrozie za spirits)? S tim u vezi:
Zašto Lynch u svom uredu ima sliku nuklearne gljive i kukuruza?
Dalje, ako je Dougie konstrukcija, kad je počeo da postoji (vis a vis vjencanja, djeteta, posla itd.)?
S obzirom da se par puta postavlja pitanje u waiting room is it future or is it past, mislim da se to direktno veže uz Lauru Palmer i njene snove (pogotovo istrgnute dijelove dnevnika), te da vrijeme nije više neka bitna stavka, već izbori agenta Dale Coopera šta će da učini. S obzirom da ne može više da je spasi fizički jer je mrtva, može da je spasi iz Lodgea. Ako dođe tobe
Također i major Briggs je isto "hodao" između prošlosti i budućnosti. Existing between the dimensions zbog svojih poruka.
Isto tako, ali ovo više jao kao neko ko je studirao englesku književnost, onaj crni strašni što recitira u radio, me podsjeti na TS Eliotta i four quartets - bear with me now
Time present and time past
Are both perhaps present in time future
And time future contained in time past.
.....
Descend lower, descend only...
....
Who then devised the torment? Love.
Love is the unfamiliar Name
Behind the hands that wove
The intolerable shirt of flame
Which human power cannot remove.
We only live, only suspire
Consumed by either fire or fire.
Into the crowned knot of fire
And the fire and the rose are one.
(Love otvara vrata White lodgea, fire (atomska bomba?), walk with me i blue rose?)
Zlatna kugla (zašto je zlatno ponavlja - mala zlatna kuglica, velika zlatna kuglica iz glave, zlatom oblozen sto u waiting room?) koja izlazi iz Giantove glave ima facu Laure Palmer i šalju je na zemlju iz White Lodgea kada vide da je BOB došao na naš svijet (opet vremenske linije postaju konfuzne), ergo Laura Palmer je poslata iz White Lodgea da se bori sa BOB-om, te zato nisu zli duhovi nikada uspjeli da uđu u nju ili je jednostavno neki dobri spirit zaposjeo Lauru sa istom svrhom?
Bad Cooper želi one koordinare sa ruke Ruth koje je ona željela da da Briggsu, ako sam dobro pohvatala? E sad, ako se ubistvo desilo prije ovog timelinea sa bad Cooperobim bijegom, znači da ga nije zli Coop ubio jer on ne zna još koordinate, već Ray zna. Da li je dream sequence kad Briggsova glava teleportira i Ruth umre, a ravnatelj se probudi kući? Mislim dream sequence sa stvarnim posljedicama?
Kuckanje/zvuk po hotelu je ona Jodie?
i finally
i for bubu's sake, nek neko rokne Tammy, ubija me X.x
- dale cooper
#660 Re: Twin Peaks
Mislim da se sada već krećeš na pravom putu. Stvari iz osme epizode još nisu u potpunosti jasne.
Identitet djevojke u koju ulazi ono frog moth biće (i radnja se ne dešava u Twin Peaksu nego
u New Mexicu) kao i identitet momka (Richard i Linda?) Slažem se da je ono biće (nazovimo ga majka
ili eksperiment kako ga teoretičari vole zvati
) koje je izbljuvalo Boba isto ono koje se pojavilo
u staklenoj kutiji i pobilo ono dvoje. Cijela 8 epizoda je kao neka origin priča, a mislim da
je glavna poenta da je atomska bomba srušila zidove između dva svijeta. Ako se prisjetiš one scene
iz FWWM, Arm o tome i priča - "We have descended from pure air, going up and down, intercourse
between two worlds." Znači mi smo zajebali stvar i otvorili vrata zlu.
Eh sad ovo pitanje zašto Gordon ima sliku atomske u uredu je jako dobro. Tokom čitave sezone imam
neki osjećaj da Gordon zna mnogo više nego što govori čak i samom Albertu koji mu je najbliži saradnik
i prijatelj. Da li to radi jer se boji da i Albert možda nije na neki način kompromitiran ili Cole ima neku
svoju sopstvenu agendu koja nije baš sasvim čista?
Znao sam da će ti se Diane svidjeti.
Samo za tebe:

Identitet djevojke u koju ulazi ono frog moth biće (i radnja se ne dešava u Twin Peaksu nego
u New Mexicu) kao i identitet momka (Richard i Linda?) Slažem se da je ono biće (nazovimo ga majka
ili eksperiment kako ga teoretičari vole zvati
u staklenoj kutiji i pobilo ono dvoje. Cijela 8 epizoda je kao neka origin priča, a mislim da
je glavna poenta da je atomska bomba srušila zidove između dva svijeta. Ako se prisjetiš one scene
iz FWWM, Arm o tome i priča - "We have descended from pure air, going up and down, intercourse
between two worlds." Znači mi smo zajebali stvar i otvorili vrata zlu.
Eh sad ovo pitanje zašto Gordon ima sliku atomske u uredu je jako dobro. Tokom čitave sezone imam
neki osjećaj da Gordon zna mnogo više nego što govori čak i samom Albertu koji mu je najbliži saradnik
i prijatelj. Da li to radi jer se boji da i Albert možda nije na neki način kompromitiran ili Cole ima neku
svoju sopstvenu agendu koja nije baš sasvim čista?
Znao sam da će ti se Diane svidjeti.
Samo za tebe:
Last edited by dale cooper on 30/08/2017 23:33, edited 1 time in total.
- ExNihilo
#661 Re: Twin Peaks
Ovako ja zamišljam Bloo u tom trenutkudale cooper wrote:

- Bloo
- Globalna šefica
#662 Re: Twin Peaks
ExNihilo wrote:Ovako ja zamišljam Bloo u tom trenutkudale cooper wrote:
barem sam jedno 3 puta pauzirala, zapalila i hodala po dnevnoj
- dale cooper
#663 Re: Twin Peaks
O čemu si razmišljala u tim momentima? Jesi li bar jednom rekla fuck you David?Bloo wrote:ExNihilo wrote:Ovako ja zamišljam Bloo u tom trenutkudale cooper wrote:
![]()
![]()
![]()
barem sam jedno 3 puta pauzirala, zapalila i hodala po dnevnoj![]()
![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#664 Re: Twin Peaks
Richard je onaj što liči na mlađahnog McConaugheya, što je pokupio dijete? On mi je toliko nepovezano konfuzan u čitavoj toj priči, da ne mogu ni da razmišljam o njemudale cooper wrote:Mislim da se sada već krećeš na pravom putu. Stvari iz osme epizode još nisu u potpunosti jasne.
ili eksperiment kako ga teoretičari vole zvati) koje je izbljuvalo Boba isto ono koje se pojavilo
between two worlds." Znači mi smo zajebali stvar i otvorili vrata zlu.![]()
svoju sopstvenu agendu koja nije baš sasvim čista?![]()
Znao sam da će ti se Diane svidjeti.![]()
hvala tebi što čitaš ove tokove svijesti i nebuloze i odgovaraš
btw jesi primjetio da Diane koristi istu rečenicu kao i Laura Palemer dok je BOB siluje, pa se ukaže njen otac? Who is you? Mislila sam da će se BOB ukazati
i Lynch zviždi Rammstein
možda je on neko biće izvan našeg plain of exitence i izvan white and black lodge? to bi bilo cool
- Bloo
- Globalna šefica
#665 Re: Twin Peaks
dale cooper wrote:
O čemu si razmišljala u tim momentima? Jesi li bar jednom rekla fuck you David?
bilo je više along the lines jebogamalibogviše hahaha
dobit ću rak pluća dok dođem do zadnje epizode
- dale cooper
#666 Re: Twin Peaks
Da, Richard je onaj mali đubro.Bloo wrote:Richard je onaj što liči na mlađahnog McConaugheya, što je pokupio dijete? On mi je toliko nepovezano konfuzan u čitavoj toj priči, da ne mogu ni da razmišljam o njemudale cooper wrote:Mislim da se sada već krećeš na pravom putu. Stvari iz osme epizode još nisu u potpunosti jasne.
ili eksperiment kako ga teoretičari vole zvati) koje je izbljuvalo Boba isto ono koje se pojavilo
between two worlds." Znači mi smo zajebali stvar i otvorili vrata zlu.![]()
svoju sopstvenu agendu koja nije baš sasvim čista?![]()
Znao sam da će ti se Diane svidjeti.![]()
![]()
hvala tebi što čitaš ove tokove svijesti i nebuloze i odgovaraš![]()
![]()
btw jesi primjetio da Diane koristi istu rečenicu kao i Laura Palemer dok je BOB siluje, pa se ukaže njen otac? Who is you? Mislila sam da će se BOB ukazatimožda je doppelganger silovao Diane kad su se vidjeli zadnji put (kao što reče I will never forget that night tako nekak).
i Lynch zviždi Rammsteinto sam zaboravila napisati
možda je on neko biće izvan našeg plain of exitence i izvan white and black lodge? to bi bilo cool
Da, da, Diane i njena priča su interesantne.
Ne znam, možda bi bilo malo preegoistično od Lyncha, ali ne bih lično imao ništa protiv toga da je on neki arhitekt svega
(što i jeste u suštini, uz Frosta kojega ne smijemo zaboraviti) Iako mislim da ipak neće otići baš u tom smjeru.
- Bloo
- Globalna šefica
#667 Re: Twin Peaks
Javim se opet poslije par epizoda
da ne patim svijet
da ne patim svijet
- dale cooper
#668 Re: Twin Peaks
Hoćeš stići do ponedjeljka pa da zajedno budalimo nakon finala ovdje?Bloo wrote:Javim se opet poslije par epizoda![]()
da ne patim svijet
- Bloo
- Globalna šefica
#669 Re: Twin Peaks
jbg tek sam na 9 epizodidale cooper wrote:Hoćeš stići do ponedjeljka pa da zajedno budalimo nakon finala ovdje?Bloo wrote:Javim se opet poslije par epizoda![]()
da ne patim svijet
jedino da sutra odgledam 10 i 11 (sad već imam headache), petak 12 i 13 i u nedjelju 15 i 16
hmm
sounds like a damn good plan
ja skinem torrent, gdje ti gledaš?
- dale cooper
#670 Re: Twin Peaks
Uh to će baš biti "in the knick of time". U svakom slučaju trebaće ti dosta kafe.Bloo wrote:jbg tek sam na 9 epizodidale cooper wrote:Hoćeš stići do ponedjeljka pa da zajedno budalimo nakon finala ovdje?Bloo wrote:Javim se opet poslije par epizoda![]()
da ne patim svijetu petak odoh za zagreb, vraćam se u nedjelju
jedino da sutra odgledam 10 i 11 (sad već imam headache), petak 12 i 13 i u nedjelju 15 i 16
hmm
sounds like a damn good plan![]()
ja skinem torrent, gdje ti gledaš?
Svaku epizodu odgledam na tv-u u predivnom hi-defu.
Tako da će biti i u ponedjeljak. Ko zna možda poslije finala ovo sve više i neće
postojati. Možda ćemo skontati da smo i mi zadnjih 25 godina zarobljeni u black lodge dimenziji.
Svakako bi objasnilo neke stvari.
- Bloo
- Globalna šefica
#671 Re: Twin Peaks
i dušanku majkićdale cooper wrote:
Uh to će baš biti "in the knick of time". U svakom slučaju trebaće ti dosta kafe.![]()
Svako epizodu odgledam na tv-u u predivnom hi-defu.I tu isključivo kad padne noć.
Tako da će biti i u ponedjeljak. Ko zna možda poslije finala ovo sve više i neće
postojati. Možda ćemo skontati da smo i mi zadnjih 25 godina zarobljeni u black lodge dimenziji.![]()
Svakako bi objasnilo neke stvari.
ok biće neki torent do ponedjeljka naveče hopefully
- dale cooper
#672 Re: Twin Peaks
Bloo wrote:i dušanku majkićdale cooper wrote:
Uh to će baš biti "in the knick of time". U svakom slučaju trebaće ti dosta kafe.![]()
Svako epizodu odgledam na tv-u u predivnom hi-defu.I tu isključivo kad padne noć.
postojati. Možda ćemo skontati da smo i mi zadnjih 25 godina zarobljeni u black lodge dimenziji.![]()
Svakako bi objasnilo neke stvari.![]()
ok biće neki torent do ponedjeljka naveče hopefully
Biće naravno, pojave se oni brzo.
Laku noć, odoh, valja mi na posao ujutro.
- Bloo
- Globalna šefica
#673 Re: Twin Peaks
dale cooper wrote:
Laku noć, odoh, valja mi na posao ujutro.![]()
noć
- Bloo
- Globalna šefica
#674 Re: Twin Peaks
Ljudi, pitanje stoljeća:
- gdje je LEo Johnson
?
- gdje je LEo Johnson
- seln
#675 Re: Twin Peaks
Ceka da na njega padne onaj kavez.Bloo wrote:Ljudi, pitanje stoljeća:
- gdje je LEo Johnson?