Lejla Colak uzvraca udarac!
-
Niemand
#651 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
A i vi se malo pravite blesavi.
-
Korisničkoime
#652 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Znam šta hoćeš reći, ok majorizirani ste jel ti sada lakše.dječak sa šibicama wrote:Nije ovdje rijec o tome sta ti ili ja ili neko peti, deseti osudjuje.
Rijec je o tome sta se smije, a sta se se ne smije, i da ne postoji nikakvo univerzalno pravo govora i granice. Da je Lejla napisala "nositi na glavi ono sto nose casne sestre za mene je isto kao nositi dildo na glavi", nebi bilo prijetnji ni verbalnog linca, to se smije reci. Kako rekoh, osudjivao ti ili ne, smije se reci. Mada ona u sustini i jeste napisala "ili bilo koje vjersko obiljezje na glavi" dakle nije mislila samo na muslimanska obiljezja.
Znaci da je sloboda govora parcijalna.
Djevojka je dozivjela prostacke uvrede, pljuvacinu, verbalni linc, zbog necega sto je rekla. Sto samo govori o zatucanosti sredine i pojedinaca. Spremno je ubiti zbog nekakve izjave nekakve anonimne Lejle, ako je to normalno.... sto je najsmjesnije, nju napadaju oni koji sami sramote religiju koju kofol brane.
Uvijek su mi bili fascinantni ti veliki zastitnici svoje religije, a krse pravila i zakone te iste religije na svakom cosku. Sta reci nego licemjeri.
Ideš u priču šta bi bilo kad bi bilo, od kuda znaš da se neki Ante ili Ilija ili Pero nebi javio sa istim ili sličnim komentarima. Napravi ti sličan komentar i na FB pa ga okači na Poskok, ili HB Forum pa ćeš vidjeti kako nema linča. To kao katolici i pravoslavci nisu skloni takvim ispadima ili oni kao u BiH i to na jbn.internetu ne smiju kritizirati i negodovati ako smatraju da se neko šprda sa njihovim vjerskim osjećanjima jer će BH Boko Haram ih po kratkom postupku.
Šta ti je poenta.
Jel ti smeta što neki Alija, Ismet ili Haris nisu sve jebali i prijetili spaljivanjem nekoga ko se šprdao sa katoliciznžmom ili pravoslavljem, žalim ali mi imamo pune ruke posla sa našim svetim ratom ne možemo još i vaše voditi. malo razumijevanja molit ću naši resursi su ograničeni i valja ih pametno raspodjeliti.
ja samo mogu reći da takve stvari osuđujem i da ću se svakoj osudi od strane katolika ili pravoslavca pridružiti ali ne mogu ja kao musliman da letim pred rudu i govorim u tuđe ime.
Šta očekuješ od ove sredine na 1 ok dolazi 10 luđaka, lik mrtav hladan kaže "musliman sam ali ne vjerujem u Allaha ili Boga" mislim halo jel ti jasno o kojem kvocijentu intiligencije mi ovdje govorimo.
Meme više u ovom društvu ništa ne čudi sve otišlo u tri lijepe ...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#653 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
normalno da će u etnički čistom Sarajevu biti veći problem kada neko kaže da je marama isto što i kurac na čelu, šta ste mislili? u čaršiji je zato glavni 'izraz' prčin ti issa i gospu - boko haram ne priznaje druge psovke
kontam da u nedjelju odem u lišticu i vrisnem Allahu Ekber, čisto da vidim kako ću se provesti među tim umiljatim žiteljima nama svima omiljenog mjesta
hljeb (da ne uporijetbim goru psovku)te jebo, šta ja čitam na ovom forumu
kontam da u nedjelju odem u lišticu i vrisnem Allahu Ekber, čisto da vidim kako ću se provesti među tim umiljatim žiteljima nama svima omiljenog mjesta
-
belfy
#654 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Jack Be Nimble wrote: Pa sta onda ako predstavlja kurac? Jos bolje ako je dzinovski, ko se ne bi pohvalio da ima dzinovski racku. Hodao bi sa njim na glavi da ga citava mahala vidi. Za mene licno nije pogrdno hidzab ili dildo, pa kako god da nosis te stvari, ali me ne ljute osobe koje vide te stvari kao pogrdne.
- dječak sa šibicama
#655 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Slabo ti kontas sta ja hocu reci, ne govorim o majoriziranosti, vec o slobodi govora.
Naravno da u Sirokom ne smijes psovati Isusa, iako ga oni rado opsuju, hercegovcima je omiljena psovka "prcim ti Isusa". Ali je spreman ubiti tebe, ako to isto kazes.
Mislim da jasniji ne mogu biti, zatucanost i primitivizam u BiH je na fascinantnom nivou. O intelektualnim kapacitetima da ne govorim, nepismeno, neobrazovano, ali ono zna da mu je obaveza braniti svoju religiju o kojoj zna malo ili nista. Jelte.
Naravno da u Sirokom ne smijes psovati Isusa, iako ga oni rado opsuju, hercegovcima je omiljena psovka "prcim ti Isusa". Ali je spreman ubiti tebe, ako to isto kazes.
Mislim da jasniji ne mogu biti, zatucanost i primitivizam u BiH je na fascinantnom nivou. O intelektualnim kapacitetima da ne govorim, nepismeno, neobrazovano, ali ono zna da mu je obaveza braniti svoju religiju o kojoj zna malo ili nista. Jelte.
-
Korisničkoime
#656 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Mene čudi kako ti kao ljubitelj Petre Kovačević (ćafirke) već nisi dobio problema sa Boko Maramom koji je zaveo strahovladu u Sarajevu.Velkoski wrote:normalno da će u etnički čistom Sarajevu biti veći problem kada neko kaže da je marama isto što i kurac na čelu, šta ste mislili? u čaršiji je zato glavni 'izraz' prčin ti issa i gospu - boko haram ne priznaje druge psovke
https://www.youtube.com/watch?v=mPr095sG13A
Jedva sam našao koja je vazda mi bode oči ovdje na forumu.
-
Korisničkoime
#657 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
U jednom se slažemo slabo te kontam, ali iskreno.dječak sa šibicama wrote:Slabo ti kontas sta ja hocu reci, ne govorim o majoriziranosti, vec o slobodi govora.
Slažemo se i o zatucanosti i primitivizmu u BiH.
-
almir90
#658 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Ralno, postali smo, ili postajemo sve više ksenofočibno, ili bolje rečeno kurčevito društvo (izvinjavam se na izrazu, ali bolje ne može), u kojem se ništa ne toleriše. Nebitno o čemu je rasprava, jednostavno sve je manje tolerancije na različita ponašanja i razmišljanja. Najveći krivac svemu tome je, previše slobodnog vremena, i jeftin pristup internetu, gdje se mogu sve svoje frustracije iznositi.
Svi imamo pravo na mišljenje, isto tako imamo pravo i javno ga iznositi. Ali, sve se to kosi sa dobrim odgojem, ukoliko neko ima potrebu da cijele jedne grupe naroda vrijeđa, da li je to par desetina, stotina ili par miliona ljudi, sasvim je svejedno, ali nije uredu vrijeđati i svrstavati u neke koševe ljude, samo zato što se razilaze s tvojim načinom razmišljanja. Degutantno je tvrditi sam za sebe, da su tvoji stavovi, zapravo najispravniji. Ako je nešto meni ispravno, ne mora značiti da je to ispravno i nekome drugome, a još manje treba da daje za pravo da ja vrijeđam tu osobu/e, ili da takva/e vrijeđa mene, zbog različitog načina razmišljanja.
Ovako, kako je se ona ponijela, i kako pljuje po nama ovdje, ja ne mogu podržati. Zna ona i sama, znam i ja, znamo i svi po forumu, da oni koji su je vrijeđali i prijetili, nisu nikakva odlika vjere i vjernika. I ovo 'prosijačenje' kojekakvih donacija, je jako jadno. Doduše, da je sposobna da zaradi pošteno i radom pare u životu, danas ne bi bila tu gdje jeste.
Svi imamo pravo na mišljenje, isto tako imamo pravo i javno ga iznositi. Ali, sve se to kosi sa dobrim odgojem, ukoliko neko ima potrebu da cijele jedne grupe naroda vrijeđa, da li je to par desetina, stotina ili par miliona ljudi, sasvim je svejedno, ali nije uredu vrijeđati i svrstavati u neke koševe ljude, samo zato što se razilaze s tvojim načinom razmišljanja. Degutantno je tvrditi sam za sebe, da su tvoji stavovi, zapravo najispravniji. Ako je nešto meni ispravno, ne mora značiti da je to ispravno i nekome drugome, a još manje treba da daje za pravo da ja vrijeđam tu osobu/e, ili da takva/e vrijeđa mene, zbog različitog načina razmišljanja.
Ovako, kako je se ona ponijela, i kako pljuje po nama ovdje, ja ne mogu podržati. Zna ona i sama, znam i ja, znamo i svi po forumu, da oni koji su je vrijeđali i prijetili, nisu nikakva odlika vjere i vjernika. I ovo 'prosijačenje' kojekakvih donacija, je jako jadno. Doduše, da je sposobna da zaradi pošteno i radom pare u životu, danas ne bi bila tu gdje jeste.
- Connaisseur Karlin
#659 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
odgovor je jednostavan: anatomija orgazmaMatzan wrote:Connaisseur Karlin wrote:pa to je glavna igracka ze lezbjekeMuhamed Đakmić wrote:sramota lakat, načitan toliko a nisi čuo za strap-on![]()
moja kolegica je prije nekoliko godina vijdjela iz svog stana svoje komsinice lezbejke i sokirala se
Zbog čega lezbejke, ako ih već ne privlače muškarci, za svoje ljubavne igre koriste spravice koje su urađene po uzoru na muški spolni organ?!
mene isto u dalje cudi ,sto hetero muskarci prakticiraju analni kao homo muskraci,jer homo muskarci imaju opciju za iskljucivo na jednu rupu
auuu 10 stranica napisano od sinoc
- pirpa
#660 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
meni su najsmješniji ovi što se kao čude našem mentalitetu. ko biva, nisu oni odavde 
- spreca
#661 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
hoces dati jaConnaisseur Karlin wrote:
odgovor je jednostavan: anatomija orgazma![]()
mene isto u dalje cudi ,sto hetero muskarci prakticiraju analni kao homo muskraci,jer homo muskarci imaju opciju za iskljucivo na jednu rupu![]()
auuu 10 stranica napisano od sinocidem pristaviti sebi kafu
- Edin H.
#663 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
dječak sa šibicama wrote:Stici ce je njihova ruka i u Belgiji...
Halo ba, nije treba Juka Prazina
Dobro, i on je bio ljepuskast
- fakat
#664 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
@almir90.............
Otislo sve u 3pm. Ja kad sam nekada rastao na sarajevskim ulicama znao sam tacno gdje je granica slobode govora i kome sta smijem reci, a ovo danas sve pobjesnilo zbog ovih drustvenih mreza pa hoce da ujeda sve redom. Imao sam i ja pravo tada da vrijedjam ljude ali su i drugi imali pravo da me stociraju, a ako se zalim miliciji namaraju me i oni, zalim se starom namara me i on. Naucio sam da sto ne mozes fizicki odbraniti to cuvas za sebe, i ferceralo. Ovo sad sve pomahnitalo.
Otislo sve u 3pm. Ja kad sam nekada rastao na sarajevskim ulicama znao sam tacno gdje je granica slobode govora i kome sta smijem reci, a ovo danas sve pobjesnilo zbog ovih drustvenih mreza pa hoce da ujeda sve redom. Imao sam i ja pravo tada da vrijedjam ljude ali su i drugi imali pravo da me stociraju, a ako se zalim miliciji namaraju me i oni, zalim se starom namara me i on. Naucio sam da sto ne mozes fizicki odbraniti to cuvas za sebe, i ferceralo. Ovo sad sve pomahnitalo.
- piupiu
#665 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
S obzirom na to da je ovo izašlo iz granica BiH kao jedna izuzetno nakaradna kampanja - u ovom trenutku bi se trebale javno oglasiti OSBiH sa zaključcima o istrazi, MUP o zagarantovanoj sigurnosti, a balvansko iživljavanje po mrežama zamijeniti duhoviti komentari ... i neutralizirali bi kampanju bez suvišnih riječi na zadanu temu ... al' kad ne može balvan bez sjekire...
Jedino je respo uvijek pouzdan - on standardno - "hajmo na kafu".
Što je, suštinski, i jedini efektan odgovor. Zna respo znanje
... i na kraju trzne
Što bi rek'o Rambo, 'urbano, samo urbano'...
Jedino je respo uvijek pouzdan - on standardno - "hajmo na kafu".
Što je, suštinski, i jedini efektan odgovor. Zna respo znanje
... i na kraju trzne
-
Tarzo
#666 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
piupiu wrote:S obzirom na to da je ovo izašlo iz granica BiH kao jedna izuzetno nakaradna kampanja - u ovom trenutku bi se trebale javno oglasiti OSBiH sa zaključcima o istrazi, MUP o zagarantovanoj sigurnosti, a balvansko iživljavanje po mrežama zamijeniti duhoviti komentari ... i neutralizirali bi kampanju bez suvišnih riječi na zadanu temu ... al' kad ne može balvan bez sjekire...
Jedino je respo uvijek pouzdan - on standardno - "hajmo na kafu".![]()
Što je, suštinski, i jedini efektan odgovor. Zna respo znanje![]()
... i na kraju trzne![]()
Glupo je što se totalno nebitnoj osobi uopšte pridaje pažnja.
- arzuhal
#667 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
To je ta mjera.fakat wrote:@almir90.............
Al' ne mislim ja da je nešto danas otišlo negdje, iako se takvim čini i vuče nas da tako skiciramo situaciju. Vazda je to bilo tu, samo su se povećale šanse da dođe do izražaja, ništa više...
-
kolegione
#668 Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
psovke au sloboda govora?medvjed23 wrote:i psovke lejli takođe spadaju u slobodu govora.. i što se mene tiče, dobar dio njih je i zaslužila..
no, prijetnje silovanjem, ubistvom i sl. već vode ka objektivnoj ugroženosti života i zdravlja i tu bi trebala reagovati policija..
nerelevantan sagovornik
- medvjed23
#669 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
naravno da jesu.. kad ne bi bile, 50 ljudi bi bilo na slobodi..
- piupiu
#670 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Od samog početka, uopšte nije bilo potrebe da se stvari ovako razviju. Ali sad pred sobom imamo jednu omanju državnu PR nepogodu.Tarzo wrote:Glupo je što se totalno nebitnoj osobi uopšte pridaje pažnja.
-
almir90
#671 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Sve je ovo nešto, ne znam ni sam koju bi riješ upotrijebio, jednostavno sjebano. Radim sa svijetom svaki dan, u kontaktu sam s mnogim ljudima svakodnevno, da li ja starim pa sam sve svjesniji situacije da je oduvijek ovako bilo, ili se fakat društvo mijenja u pogrešnom smijeru, ne znam ni sam. Samo znam da mi se ovo nikako ne sviđa.fakat wrote:@almir90.............
- Connaisseur Karlin
#672 Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
insomnia78 wrote:Aha, zato ti kolegu NiN-a umal ne ukokase zbog razlicitog misljenja. De ba chmoljo. Pusu neki drugi vjetrovi i na scenu sve vise izlaze neki drugi, "novi" muslimani. Divnih je primjeraka bilo na temi o burkinijuChmoljo wrote:de ba...
mi nemamo problem sa iznošenjem vlastitog mišljenja ako je ono upereno protiv religije.
mi imamo problem iznošenja ikakvog mišljenja ako je kontra društvenog mejnstrima. pobogu pa forumaši sa dužim stažom znaju kako je znalo biti na temama o plagijatoru Dini Merlinu... na rubu incidenta.
treba li pominjati temu o Edinu Džeki? historijske teme iz devedesetih?
političari se opet mogu kritikovati, jer im to ustvari ide na ruku... ogaditi što više ljudima politiku, da izlaznost bude što manja. ima dovoljno zaduženih džabojeda koji će uz nisku izlaznost obezbjediti još četiri godine rahatluka/patnje.
mi smo samo odraz niske društvene svijesti i niskog samopouzdanja u vlastito mišljenje, koje je u stanju uvrijediti i poljuljati svako ko kaže/napiše išta suprotno od uvriježenog. a to je prosto zato što većina ljudi prihvati takve "činjenice" kakve im se serviraju, bez ikakve želje za propitivanjem: to je tako i gotovo! ginem za to!pa što? jer mi je tako rečeno!
![]()
i to nije rezervisano za Sarajevo. čak ni za Banjaluku ili Široki Brijeg. ništa bolje ovakva mišljenja ne prolaze ni u Beogradu (gdje novinari dobiju "konkretizaciju prijetnji"), ili ne znam, Splitu, gdje primiš govno u facu. međutim, grad sa Bošnjačkom većinom, čiji je bekgraund islamski, odlično dođe za naslovnice u sveopštoj histeriji od terorizma i velikih migracija sa Istoka...
da je ona bar napisala šta provokativno ali sa poentom, pa hajde... ovako... budibogsnama...
- insomnia78
#673 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Divi nje. Pristavi l' ti Spreca?

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#674 Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Dajem 100 KM da se ljubav_aha banuje trajno 

- raoul duke
#675 Re: RE: Re: Lejla Colak uzvraca udarac!
Nidje veze, pa tvoj forum ti je olicenje apsurda kojeg si sad napisao, da ne govorimo jos o sredini u kojoj zivimoChmoljo wrote:de ba...
mi nemamo problem sa iznošenjem vlastitog mišljenja ako je ono upereno protiv religije.