BiH - Estonija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Fudo387

#651 Re: BiH - Estonija

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:
Fudo387 wrote:
Nista, zovi Mesu, ha ja.
On razbija glavu sta ce za desno krilo a majstor nam propada na klixu. :D
sudeci po upisima ovdje mesa je prvi koji bi se trebao zabrinuti za svoju poziciju zbog klixovaca :D
Mi se zezamo, a ti k'o iz topa, sta je ono, znam ja isto, milion sam puta onako...

Eto, uzmi kameru i snimaj, ako od deset pokusaja sa iste distance jednom pogodis stub ulicne rasvjete ja sam za da ti se da sansa
u reprezentaciji. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#652 Re: BiH - Estonija

Post by Tomahawk11 »

jeza u ledja wrote:
Tomahawk11 wrote:Centarsut je centarsut. Nema pravi, nepravi. Da li je sa 20 ili sa 5 metara....i jedno i drugo treba znati. U biti je sve jedna vrsta dodavanja. Nema sta drugo biti.
centarsut sa 5 metara?!! wodfak? :run:
kako bolan?
Fino. Igrac podigne loptu, nabaci drugom igracu. Eto. Ne moze jednostavnije.
Sta cemo sa kornerom i tzv. skracenim kornerom? Ovo prvo centarsut, ovo drugo...ubacivanje? U biti je i jedno i drugo neka vrsta dodavanja.
jeza u ledja

#653 Re: BiH - Estonija

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote: Mi se zezamo, a ti k'o iz topa, sta je ono, znam ja isto, milion sam puta onako...

Eto, uzmi kameru i snimaj, ako od deset pokusaja sa iste distance jednom pogodis stub ulicne rasvjete ja sam za da ti se da sansa
U bastu, loptu, pa pepaj. Nije tako strasno vjeruj mi.
Edin H.

#654 Re: BiH - Estonija

Post by Edin H. »

Fudo387 wrote:
jeza u ledja wrote:Ovaj ubacaj kad je zavrnes sam milion puta uspjesno izveo
ejebemtisunce...daj bjezi.
:D
Fudo387

#655 Re: BiH - Estonija

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:
Fudo387 wrote: Mi se zezamo, a ti k'o iz topa, sta je ono, znam ja isto, milion sam puta onako...

Dobro, svi smo ustanovili da si lupio glupost i necemo vise o tome. Sta, desava se.
Necemo sad osam stranica ispucati o tvojim bravuroznim potezima, k'o da si neuzubila Milicevic.
jeza u ledja

#656 Re: BiH - Estonija

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:
jeza u ledja wrote:

Dobro, svi smo ustanovili da si lupio glupost i necemo vise o tome. Sta, desava se.
Necemo sad osam stranica ispucati o tvojim bravuroznim potezima, k'o da si neuzubila Milicevic.
Kazem ti loptu, napolje, pa pepaj. Lopta iz jor frend. :wink:
jeza u ledja

#657 Re: BiH - Estonija

Post by jeza u ledja »

Tomahawk11 wrote: Fino. Igrac podigne loptu, nabaci drugom igracu. Eto. Ne moze jednostavnije.
Sta cemo sa kornerom i tzv. skracenim kornerom? Ovo prvo centarsut, ovo drugo...ubacivanje? U biti je i jedno i drugo neka vrsta dodavanja.
Znaci po tebi lopta mora biti u zraku (nabacivanje), dodavanje se desiti bilo gdje (pred golom valjda), moze biti na bilo kojoj udaljenosti i moze biti pod bilo kojim uglom da bi bio "centarsut"? :D

Sve je to dodavanje.

Vidis sad zasto sam rekao da je glupost o tome raspravljati.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#658 Re: BiH - Estonija

Post by hrasno38 »

jeza u ledja wrote:
Tomahawk11 wrote: Fino. Igrac podigne loptu, nabaci drugom igracu. Eto. Ne moze jednostavnije.
Znaci po tebi lopta mora biti u zraku (nabacivanje), dodavanje se desiti bilo gdje (pred golom valjda), moze biti na bilo kojoj udaljenosti i moze biti pod bilo kojim uglom da bi bio "centarsut"? :D

Sve je to dodavanje.

Vidis sad zasto sam rekao da je glupost o tome raspravljati.
Nikad u zivotu u pravilima fudala kad neko sutne loptu sa strane i nakon cega se glavom postigne gol se nije zvalo dodavanje nego nabacivanje ili centarsut......mozda u americkom fudbalu ali u ovom ne.
jeza u ledja

#659 Re: BiH - Estonija

Post by jeza u ledja »

E jebo ga zivot vise:
In association football, a cross is a medium- to-long-range pass from a wide area of the field towards the centre of the field near the opponent's goal. Specifically, the intention of a cross is to directly bring the ball into the box from an angle that allows the attacking forwards to more easily aim for goal with their head or feet. Crosses are generally airborne (floated) to clear nearby defenders, but can also be hit with force along the ground (drilled). It is a quick and effective move.
Crosses are primarily used to create goal-scoring efforts, and form an important repertoire of counter-attacking tactics and wing-play. Players in wide positions, usually wingers, wingbacks and fullbacks, deliver the ball into the penalty box, close to the opponent's goal.
Sta je "medium" range pass ne znam, ali sigurno nije sa 5 metara.
luckylaka

#660 Re: BiH - Estonija

Post by luckylaka »

and wrote:
luckylaka wrote:Na miru sam pogledao utakmicu posto sam znao rezultat i vidio da je to opet utakmica bez igre,bez povezanosti.Jednostavno ne mozemo odigrati 3-4 pasa u kontinuitetu.U pravu je Lulic kada kaze da je bio imalo jaci protivnik dobro bi se namucili.Skoro svi golovi iz prekida je samo dokaz da tu nema puno taktike.Ok pobjedi se ne gleda u zube ali protiv Belgije ovo mora puno.puno bolje
francuzi su protiv bjelorusa,a i mađari protiv farskih ostrva odlično kombinovali, a i prekida su imali :lol:
O cemu ti lupas ziv bio.De procitaj jos jednom svoj post.Kakve veze ima BiH sa francuzima,madjarima i ostalim. :-)
Azrail

#661 Re: BiH - Estonija

Post by Azrail »

Jebo vas centaršut.

So! Brave knights! If you do doubt your courage or your strength, come no further, for death awaits you all with nasty, big, pointy teeth... 
veella

#662 Re: BiH - Estonija

Post by veella »

Mirsad Baljic Zvaka i ja nema treceg ko moze centritati kao mi :mrgreen: :thumbup:
todd_smith

#663 Re: BiH - Estonija

Post by todd_smith »

Vcrs opet gledao utakmicu...slabo je ovo brate, 4 gola ili iz penala ili mrtva lopta...protiv Estonije jbte.

Znam da cemo protiv Belgije igrati 4-5-1, ali nikakve pripreme za tako nesto nisu imali niti probali na par minuta u ovoj utakmici tako odigrati. Mozda je Mesa zbog psihe igraca nastavio ovako u drugom poluvremenu, konta ono nalupamo ih da im digne moral...ali ako nam sredina bude Medunjanin i Pjanic protiv Belgije...zabrinjavajuce mnogo.
luckylaka

#664 Re: BiH - Estonija

Post by luckylaka »

todd_smith wrote:Vcrs opet gledao utakmicu...slabo je ovo brate, 4 gola ili iz penala ili mrtva lopta...protiv Estonije jbte.

Znam da cemo protiv Belgije igrati 4-5-1, ali nikakve pripreme za tako nesto nisu imali niti probali na par minuta u ovoj utakmici tako odigrati. Mozda je Mesa zbog psihe igraca nastavio ovako u drugom poluvremenu, konta ono nalupamo ih da im digne moral...ali ako nam sredina bude Medunjanin i Pjanic protiv Belgije...zabrinjavajuce mnogo.
Jbga i Mesha je sigurno u dilemi da li da krene sa iskusnim ili talentovanim.Stavi sebe na Meshin(ops sorry :D ) polozaj sta bi ti uradio.Poslije utakmice svi cemo znati sta je trebalo uraditi,prije utakmice stotine kombinacija.Licno mislim da je i za Cimija i za Milija utakmica protiv Belgije veliki teret(o Duljevicu ne bi jos je on tanak za ovakve utakmice)ALI mozda se potrefi da ovaj dvojac-trojac i odluci utakmicu ako im Mesha da sansu.Ja znam kako bi sa Begom,Bicom,Mensom,Seom,Spahom,Medom,Lulom,Miretom,Dzekom,Vedom,Viscomal nije do mene.kako god utakmica koja puno ne rjesava da ne bi panicili previse
Mirza007

#665 Re: BiH - Estonija

Post by Mirza007 »

todd_smith wrote:Vcrs opet gledao utakmicu...slabo je ovo brate, 4 gola ili iz penala ili mrtva lopta...protiv Estonije jbte.

Pa igrali smo gotovo sve utakmice pod Mesom u u proslim kvalifikacijama u 4-2-3-1 formaciji. Pod Safetom isto tako (mozda I neke od nasih najboljih partija - protiv Francuza I Argentinaca).
Sto se Estonije tice, bilo je golova iz prekida (legitimo, odlicno odigrano - pogotovo Medin gol)) ali je bilo I odlicnih akcija (recimo penal je bio izradjena akcija, stative Dzeke I Ibisevica isto tako, takodjer I gol Ibisevica). Protivnik nije bio kvalitetan ali nije bas sve bilo tako crno.
Svakako se mora podici trkacki nivo veznog reda protiv Belgijanaca inace, slazem se, nemamo previse sanse.
It_is_a_Leclerc

#666 Re: BiH - Estonija

Post by It_is_a_Leclerc »

Šta je sad ? Ne pikaju se golovi iz prekida ? :lol: :lol:
studeni76

#667 Re: BiH - Estonija

Post by studeni76 »

Ne pikaju se golovi iz prekida, ne vaze centarsutevi sa manje od 20m, nismo sposobni dobit Belgiju pih
Hajmo mi ukinut reprezentaciju posto ne mozemo pobijedit ekipu iz world top 5. To sto se vise-manje mozemo najmanje ravnopravno ponosat sa ostalih par desetina reprezentacija se isto ne pika
Locked