Tito dragi s kim ja živim,Heller wrote:SHMP je mila majka za UKC, majka mi je dugo bila bolesna i uvijek ok odnos sa SHMP, al oni uhljupi na Gradini krv im jebem čekaonica puna naroda, niđe doktora, i dajdža prođe tamo jer zna nekog lika dokotori gledaju utakmicu.
SHMP ima obavezu da djeluje samo u slučaju vitalne ugroženosti pacijenta. Naš svijet je drzak i bezobrazan pa tako se uglavnom svi sa prehladaom i visokom temp javljaju u SHMP poslije 19 sati računajući da će izbjeći gužvu u službi porodične medicine ili školskom dispanzeru.
Takodjer pacijenti koji duze vrijeme osjećaju bolove ili neke tegobe, klimakteruše sa ubrzanim eadom srca, nejebice, alkoholičari, narkomani, šećeraši koji ne uzimaju terapiju, čojk je išćero uz kuće, popila tablete, gurno sprej u anus, dolaze u kasne noćne sate u SHMP i ovi će ih naravno forvardovati na UKC, sto da se oni zajebavaju u 2 ujutro kad imaju ovi na UKCu.
Ljudi se odlučuju tražiti pomoć tek kad im dogori do nokata, kad ne mogu više da trpe nelagodu/bol i onda očekuju da čim se pojave u kliniku svi su samo njih čekali i da se bace na njih ko u ER. Da ne spominjem one hipohondare sto non stop vise po bolnicama ili one sto kontaju da su sestre dužne da im daju inekciju B12 samo zato što su nosioci partizanske spomenice.
Alo ba toga ni u Americi nema i tamo se zakazuju termini i na zakazano kad dodjes opet čekaš. Ko ne vjeruje nek pita. I znaš li koliko to sve kod njih košta. Samo ilistracije radi, osiguranje ti pokriva troskove ortodonta/dentista do 1500$ ako plaćaš osiguranje 180$. Popravak suba, znači samo popravak bez liječenja košta oko 400-500$, ako ti se desi da ti pukne zub i trebas liječenje i navlaku cifra doseže iznos od kog te glava zaboli. Jedini način da ne platiš taj iznos je da platiš skuplje osiguranje tj. policu koja pokriva više stvari al svi računaju da ih zub neće zaboljeti i sasvim im je dovoljno ovo osnovno osiguranje.
I pored svega što platiš moraš ih opet zvati zakazivati termine i kad dodjes na red ispuniti bruku papira i sjesti čekati da te prozovu.
Puno smo mi filmova gledali pa kontamo samo je kod nas haos.