Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post Reply

Novi gradonacelnik Tuzle

Jasmin Imamovic
41
60%
Bahrudin Hadziefendic
15
22%
Alen Gadzo
6
9%
Zlatko Berbic
2
3%
Adnan Burina
1
1%
Amira Malkocevic
1
1%
Nedim Causevic
1
1%
Elmir Mujkanovic
1
1%

Total votes: 68

costacurta

#651 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by costacurta »

Heller wrote:SHMP je mila majka za UKC, majka mi je dugo bila bolesna i uvijek ok odnos sa SHMP, al oni uhljupi na Gradini krv im jebem čekaonica puna naroda, niđe doktora, i dajdža prođe tamo jer zna nekog lika dokotori gledaju utakmicu.
Tito dragi s kim ja živim,
SHMP ima obavezu da djeluje samo u slučaju vitalne ugroženosti pacijenta. Naš svijet je drzak i bezobrazan pa tako se uglavnom svi sa prehladaom i visokom temp javljaju u SHMP poslije 19 sati računajući da će izbjeći gužvu u službi porodične medicine ili školskom dispanzeru.
Takodjer pacijenti koji duze vrijeme osjećaju bolove ili neke tegobe, klimakteruše sa ubrzanim eadom srca, nejebice, alkoholičari, narkomani, šećeraši koji ne uzimaju terapiju, čojk je išćero uz kuće, popila tablete, gurno sprej u anus, dolaze u kasne noćne sate u SHMP i ovi će ih naravno forvardovati na UKC, sto da se oni zajebavaju u 2 ujutro kad imaju ovi na UKCu.
Ljudi se odlučuju tražiti pomoć tek kad im dogori do nokata, kad ne mogu više da trpe nelagodu/bol i onda očekuju da čim se pojave u kliniku svi su samo njih čekali i da se bace na njih ko u ER. Da ne spominjem one hipohondare sto non stop vise po bolnicama ili one sto kontaju da su sestre dužne da im daju inekciju B12 samo zato što su nosioci partizanske spomenice.
Alo ba toga ni u Americi nema i tamo se zakazuju termini i na zakazano kad dodjes opet čekaš. Ko ne vjeruje nek pita. I znaš li koliko to sve kod njih košta. Samo ilistracije radi, osiguranje ti pokriva troskove ortodonta/dentista do 1500$ ako plaćaš osiguranje 180$. Popravak suba, znači samo popravak bez liječenja košta oko 400-500$, ako ti se desi da ti pukne zub i trebas liječenje i navlaku cifra doseže iznos od kog te glava zaboli. Jedini način da ne platiš taj iznos je da platiš skuplje osiguranje tj. policu koja pokriva više stvari al svi računaju da ih zub neće zaboljeti i sasvim im je dovoljno ovo osnovno osiguranje.
I pored svega što platiš moraš ih opet zvati zakazivati termine i kad dodjes na red ispuniti bruku papira i sjesti čekati da te prozovu.
Puno smo mi filmova gledali pa kontamo samo je kod nas haos.
nightvision

#652 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by nightvision »

sadie_forever wrote:sve penzioneri mene samo zanima zasto su oni zadovoljni :D cuj tuzla nikad nije bila bolja :D hajd eto ako je njima dobro,dobro je i meni
Zasto su zadovoljni? Zato sto pamte kad je tuzla bila mrtva kasaba i mrtav grad. Mene samo zanima zasto ti smatras da neko ko je juce postao moze biti objektivan.
Heller

#653 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Heller »

costacurta wrote:
Heller wrote:SHMP je mila majka za UKC, majka mi je dugo bila bolesna i uvijek ok odnos sa SHMP, al oni uhljupi na Gradini krv im jebem čekaonica puna naroda, niđe doktora, i dajdža prođe tamo jer zna nekog lika dokotori gledaju utakmicu.
Tito dragi s kim ja živim,
SHMP ima obavezu da djeluje samo u slučaju vitalne ugroženosti pacijenta. Naš svijet je drzak i bezobrazan pa tako se uglavnom svi sa prehladaom i visokom temp javljaju u SHMP poslije 19 sati računajući da će izbjeći gužvu u službi porodične medicine ili školskom dispanzeru.
Takodjer pacijenti koji duze vrijeme osjećaju bolove ili neke tegobe, klimakteruše sa ubrzanim eadom srca, nejebice, alkoholičari, narkomani, šećeraši koji ne uzimaju terapiju, čojk je išćero uz kuće, popila tablete, gurno sprej u anus, dolaze u kasne noćne sate u SHMP i ovi će ih naravno forvardovati na UKC, sto da se oni zajebavaju u 2 ujutro kad imaju ovi na UKCu.
Ljudi se odlučuju tražiti pomoć tek kad im dogori do nokata, kad ne mogu više da trpe nelagodu/bol i onda očekuju da čim se pojave u kliniku svi su samo njih čekali i da se bace na njih ko u ER. Da ne spominjem one hipohondare sto non stop vise po bolnicama ili one sto kontaju da su sestre dužne da im daju inekciju B12 samo zato što su nosioci partizanske spomenice.
Alo ba toga ni u Americi nema i tamo se zakazuju termini i na zakazano kad dodjes opet čekaš. Ko ne vjeruje nek pita. I znaš li koliko to sve kod njih košta. Samo ilistracije radi, osiguranje ti pokriva troskove ortodonta/dentista do 1500$ ako plaćaš osiguranje 180$. Popravak suba, znači samo popravak bez liječenja košta oko 400-500$, ako ti se desi da ti pukne zub i trebas liječenje i navlaku cifra doseže iznos od kog te glava zaboli. Jedini način da ne platiš taj iznos je da platiš skuplje osiguranje tj. policu koja pokriva više stvari al svi računaju da ih zub neće zaboljeti i sasvim im je dovoljno ovo osnovno osiguranje.
I pored svega što platiš moraš ih opet zvati zakazivati termine i kad dodjes na red ispuniti bruku papira i sjesti čekati da te prozovu.
Puno smo mi filmova gledali pa kontamo samo je kod nas haos.
Jel ovo meni upućeno? Nije SHMP idealna al je prilično ok, kao i tuđa njega, većina medicinara su ok, osim neke krave koja meni govori mogo si ti dat infuziju. Doduše neka debela ravaku se na mene izgalamila jer nisam kupio inekciju, ja konto to džaba, mislim jebeš 3 KM, al moš mi fino reć.

Ja sam gornji primjer naveo pola 10 h naveče, interna klinika, majki pozlilo i bila je nepokretna. Al valjda nije toliko hitan slučaj koliko Liga Prvaka.
Last edited by Heller on 05/10/2016 11:17, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#654 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by plain vanilla »

odmori costacurta, branis neobranjivo

majko moja, sad tebi ne valja dom zdravlja, a kao dobre bolnice
de ba, to tvoje politicko navijanje je presmijesno

ko je ikad morao bilo gdje, i u bolnicu i u dom zdravlja, zna o cemu govorim

sto neko rece, jos sam u Hitnoj i najbolje prosla, ali to sam ja, masa ljudi se zali na njih

hoces malo da pricamo o skolstvu? da neces reci mozda kako je u skolstvu sve odlicno, ali je u obdanistima odron? :lol:
pusti ba
plain vanilla

#655 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by plain vanilla »

Heller wrote: Jel ovo meni upućeno? Nije SHMP idealna al je prilično ok, kao i tuđa njega, većina medicinara su ok, osim neke krave koja meni govori mogo si ti dat infuziju.

Ja sam gornji primjer naveo pola 10 h naveče, interna klinika, majki pozlilo i bila je nepokretna. Al valjda nije toliko hitan slučaj koliko Liga Prvaka.
ne isplati se s njim upustati s njim u raspravu, sve mu je odlicno gdje je nadlezan kanton, a gdje je opcina sve mu je odron
to je jedini kriterij

bome, meni je sve odron :mrgreen:
nightvision

#656 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by nightvision »

Heller wrote:...i dajdža prođe tamo jer zna nekog lika dokotori gledaju utakmicu.
A oTklen si ti, da nisi iz banovica? :lol:
Heller

#657 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Heller »

nightvision wrote:
Heller wrote:...i dajdža prođe tamo jer zna nekog lika dokotori gledaju utakmicu.
Iz Tuzle, otac rođen 50 metara od skvera.

Edit:
Mislio sam da je jedan drugi forumaš. :mrgreen:
plain vanilla wrote:
Heller wrote: Jel ovo meni upućeno? Nije SHMP idealna al je prilično ok, kao i tuđa njega, većina medicinara su ok, osim neke krave koja meni govori mogo si ti dat infuziju.

ne isplati se s njim upustati s njim u raspravu, sve mu je odlicno gdje je nadlezan kanton, a gdje je opcina sve mu je odron
to je jedini kriterij

Jes sve je odron al u domu zdravlja ima sapuna da se ruke operu u wc. :mrgreen:
Last edited by Heller on 05/10/2016 11:23, edited 1 time in total.
nightvision

#658 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by nightvision »

Heller wrote:
nightvision wrote:
Wow, yes' te pogodilo...

A znaci brz si na okidacu. :mrgreen:
Last edited by nightvision on 05/10/2016 11:26, edited 1 time in total.
plain vanilla

#659 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by plain vanilla »

Heller wrote:
nightvision wrote:

Edit:
Mislio sam da je jedan drugi forumaš. :mrgreen:
:lol: :lol:

pa ne pita te odakle ti je otac nego odakle si ti :mrgreen:
plain vanilla

#660 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by plain vanilla »

@nightvision

de i ti edituj post :mrgreen:
Heller

#661 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Heller »

plain vanilla wrote: pa ne pita te odakle ti je otac nego odakle si ti :mrgreen:
pa ima zarez :izet:
plain vanilla

#662 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by plain vanilla »

Heller wrote:
plain vanilla wrote: pa ne pita te odakle ti je otac nego odakle si ti :mrgreen:
garant u onoj ulicici gdje ona slika zube :mrgreen:
Heller

#663 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Heller »

plain vanilla wrote:
Heller wrote:
garant u onoj ulicici gdje ona slika zube :mrgreen:
VI Bosanska :bih: planiram dobre pare uzet 8-)
nightvision

#664 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by nightvision »

plain vanilla wrote:@nightvision

Napravio sam screenshot, za svaki slucaj. :lol: :lol: :lol:
plain vanilla

#665 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by plain vanilla »

Heller wrote: VI Bosanska :bih: planiram dobre pare uzet 8-)
nemoj bolan, grehota je prodavati, pa to je jedna od najljepsih ulica
nightvision wrote:
plain vanilla wrote:@nightvision

Napravio sam screenshot, za svaki slucaj. :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :kiss:
kad proda kucu nek te pocasti :mrgreen:
Heller

#666 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Heller »

Nema kuce, starci dobili stan za nju nekad davno. Ima zemlja, u regulacionom planu Slatina II :mrgreen:

Može vodim, i ove Tuzlanske SDA-ovce ko costakurtu na utješni sladoled u Evropu :oops:
Last edited by Heller on 05/10/2016 11:37, edited 2 times in total.
nightvision

#667 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by nightvision »

plain vanilla wrote: :lol: :lol: :kiss:
kad proda kucu nek te pocasti :mrgreen:
:lol: :thumbup:
plain vanilla

#668 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by plain vanilla »

Heller wrote:Nema kuce, starci dobili stan za nju nekad davno. Ima zemlja, u regulacionom planu Slatina II :mrgreen:

Može vodim, i ove Tuzlanske SDA-ovce ko costakurtu na utješni sladoled u Evropu :oops:
cuj u Evropu, vodi ih u Jagodu :mrgreen:
Heller

#669 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Heller »

plain vanilla wrote:
Heller wrote:Nema kuce, starci dobili stan za nju nekad davno. Ima zemlja, u regulacionom planu Slatina II :mrgreen:

cuj u Evropu, vodi ih u Jagodu :mrgreen:
Ja se jagode sjetim kad joj prilazim, kad prodjem 5 metara zaboravim da postoji :mrgreen:
costacurta

#670 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by costacurta »

plain vanilla wrote:

to je jedini kriterij

Bome ti ne čitaš. Ne da mi se dalje na ovu temu. Ne mogu objašnjavat do beskonačnosti, sve je rečeno. Ti misliš da se razumiješ u sve baš i znas na čemu nebo stoji teško te ubijediti u nešto frugo, uvjerio sam se kroz ovu priču o markicama.
Kuko i Bamovići su krivi za stanje u skolstvu i zdravstvu. Seljaci su svi koji nisu iz Tuzle osim kad dolaze na panonsko onda su turisti.
Jasmin i SDP nisu nadležni nizašto, iako su bili ili jesu u vlasti. Kriva je federacija, kriv je Alija, kriv je nivo ovaj-onaj njegova nadležnost je Cumgranosalis i ćao amore
Tu spiku ukrašenu komunizmom i antifašizmom puši svijet u Tz i svaka mu cast, samo nek kara i nek ne vadi.
Crno Sarajevo je crno da crnje ne može biti, nema veze što vi upravo ovdje sa sjetom pišete o IV bosanskoj koja je iseljena zbog tonjenja. Koje li ironije jbte.
Penzići su odlučili da je Jasmin zaslužan i da bi nam trebalo biti bolje iako je tu već 16 godina, ono wtf će biti bolje?!
pričaju o superiornosti SDPa na kantonu a u 11 vijeća su manjina, čak i u ovom jednom u Tz u kojem su većina im prijeti da budu u manjini ako se ovi ostali slože.
Samo lažu. U čemu se razlikuju od SDA?
Nije mi problem sto nije Bato dobio al sta je sa Gadžom? Šta je sa Amirom? Šta im fali? Jesul i oni zeleni fašisti i nacionalisti?
Većina tako odlučila i poštujem. Ostaje da se vidi kako ce riješiti Slobodu i stadion. Kaze milion je spreman, otice TomCat postaviti 3 vodokotlića i 5 šolja i naplatiće 400000 i reći će eto mi uložili u stadion.
Da ha jebem i klub u kome je u upravno odboru Suljo Indir i Senad. Toliko penzići o "boljem" u ovom gradu.
plain vanilla

#671 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by plain vanilla »

costacurta wrote:
Bome ti ne čitaš. Ne da mi se dalje na ovu temu. Ne mogu objašnjavat do beskonačnosti, sve je rečeno. Ti misliš da se razumiješ u sve baš i znas na čemu nebo stoji teško te ubijediti u nešto frugo, uvjerio sam se kroz ovu priču o markicama.
Kuko i Bamovići su krivi za stanje u skolstvu i zdravstvu. Seljaci su svi koji nisu iz Tuzle osim kad dolaze na panonsko onda su turisti.
Jasmin i SDP nisu nadležni nizašto, iako su bili ili jesu u vlasti. Kriva je federacija, kriv je Alija, kriv je nivo ovaj-onaj njegova nadležnost je Cumgranosalis i ćao amore
Tu spiku ukrašenu komunizmom i antifašizmom puši svijet u Tz i svaka mu cast, samo nek kara i nek ne vadi.
Crno Sarajevo je crno da crnje ne može biti, nema veze što vi upravo ovdje sa sjetom pišete o IV bosanskoj koja je iseljena zbog tonjenja. Koje li ironije jbte.
Penzići su odlučili da je Jasmin zaslužan i da bi nam trebalo biti bolje iako je tu već 16 godina, ono wtf će biti bolje?!
pričaju o superiornosti SDPa na kantonu a u 11 vijeća su manjina, čak i u ovom jednom u Tz u kojem su većina im prijeti da budu u manjini ako se ovi ostali slože.
Nije mi problem sto nije Bato dobio al sta je sa Gadžom? Šta je sa Amirom? Šta im fali? Jesul i oni zeleni fašisti i nacionalisti?
Većina tako odlučila i poštujem. Ostaje da se vidi kako ce riješiti Slobodu i stadion. Kaze milion je spreman, otice TomCat postaviti 3 vodokotlića i 5 šolja i naplatiće 400000 i reći će eto mi uložili u stadion.
Da ha jebem i klub u kome je u upravno odboru Suljo Indir i Senad. Toliko penzići o "boljem" u ovom gradu.
ti si glasao za njih, ja nisam
ja rekoh lijepo da sam glasala za Altnernativu i onog Menproma :mrgreen:
tako da ja uopste ne branim SDP niti imam ijedan razlog, ali zato ti u zvijezde okivas SDA/SBB

et
costacurta

#672 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by costacurta »

plain vanilla wrote:
costacurta wrote:
ti si glasao za njih, ja nisam
ja rekoh lijepo da sam glasala za Altnernativu i onog Menproma :mrgreen:
tako da ja uopste ne branim SDP niti imam ijedan razlog, ali zato ti u zvijezde okivas SDA/SBB

et
Jel me hebeš ili si ozbiljna?!
gdje branim SDA?!
Samo pljujem po Jasminu i većini SDP komorata koja se slaže sa Jasminovim misljenjem koje je osnov tuzlanskog shvatanja i vidjenja socijaldemokratije.
To što se ja ne slažem s tim i izražavam protest sa politikom koju vodi SDP u Tuzli odmah podrazumijeva da si SDA nacionalista.
Politika koja se zasniva na tezi da su SVI drugi šošoni, nacionalisti i SDP nije kriv nizašto niti imaju nadležnosti za bilošto osim "krivice" koju preuzimaju za "najljepši, najmoderniji, najstariji, jedini......" je nešto što moj razum ne može da prihvati. alo ba, najljepši trg, jezero, park?! :roll: jest ako nisi mako dalje od Živinica, Banovića il Srebrenika.
Heller

#673 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Heller »

Ja se ne slažem s Jasminom, nekad sam bio i član SDP-a pa sam napustio, Nerko je kap koja je prelila čašu, al nisam nikad imo problema ni Đasminu ni ostalim da kažem šta mislim. That beeing said. Šta je Gadžom, nije za javnosti, a DF je neozbiljna stranka pravo. Jasmin je do sad najbolji predloženi i nadam se da mu je ovo zadnji mandat, da će ga naslijedit Mahmuzić il neko iz te generacije, ko je pravo mlad.
plain vanilla

#674 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by plain vanilla »

costacurta wrote:
Jel me hebeš ili si ozbiljna?!
gdje branim SDA?!
Samo pljujem po Jasminu i većini SDP komorata koja se slaže sa Jasminovim misljenjem koje je osnov tuzlanskog shvatanja i vidjenja socijaldemokratije.
To što se ja ne slažem s tim i izražavam protest sa politikom koju vodi SDP u Tuzli odmah podrazumijeva da si SDA nacionalista.
Politika koja se zasniva na tezi da su SVI drugi šošoni, nacionalisti i SDP nije kriv nizašto niti imaju nadležnosti za bilošto osim "krivice" koju preuzimaju za "najljepši, najmoderniji, najstariji, jedini......" je nešto što moj razum ne može da prihvati. alo ba, najljepši trg, jezero, park?! :roll: jest ako nisi mako dalje od Živinica, Banovića il Srebrenika.
de reci gdje sam rekla da si SDA nacionalista, bogati? de me citiraj!

i smiri se ba, infarkt ces dobiti.. doduse dobra je njega na Internom :mrgreen:
Heller

#675 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle

Post by Heller »

Ja sam reko, cak sam mu i sljadoljed obećo :oops:
Post Reply