Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
problemnatravunu

#651 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by problemnatravunu »

Nikoga neću braniti ni osuđivati unaprijed,
ali svako ko vozi auto po Sarajevu zna da ima pješaka koji kao da nisu normalni, ili im nije stalo do života pa izazivaju sudbinu, ili su bezobrazni do krajnosti pa misle, ko mi šta smije , ili hodaju preko CESTE kao muhe bez glave!
Ja kad sam pješak nemam namjeru takmičiti se sa autom ko je u pravu , jer je on jači...
Haj' , vidjećemo šta je zaista i kako bilo, uglavnom, čovjek smrtno strada, a ni Efendiću ne bi bio u koži :sad:
PM72

#652 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by PM72 »

Onaj kreten Sejfić namjerno satrao dvije cure,pobjegao iz zemlje i sude mu dvije godine.Da nije javnosti davno bi bio oslobođen.Semir nije kreten ni budala da namjerno zgazi starca nego vjerujem u trenutak nepažnje.
Tužilaštvo i sud su pod uticajem SDA i šta Bakir u Bakijama odluči tako će i biti.Baš kao u onim filmovima kad imperator okrene prst gore ili dole...

Semirova karijera načelnika je završena,javnost,Avaz i Radončić će ga jebavat do iznemoglosti.Naći će njemu Huso posla...
pussysmoke

#653 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by pussysmoke »

.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 00:22, edited 1 time in total.
cyprus

#654 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by cyprus »

Sasvim nevezano za ovaj jučerašnji nemili događaj...

Ja razumijem kao neko kaže da je zadovoljan sa onim što je Semir uradio u svom prvom načelničkom mandatu... Odradio je nekoliko zaista vidljivih projekata na opštinskoj teritoriji (zahvaljujući tome što je imao osjetno veći opštinski budžet nego prethodnici), i još se pravo dobro izreklamirao (npr. tako što su SDA omladinci išli od vrata do vrata dijeleći opštinske biltene u kojima ima više njegovih slika nego stranica, ili tako što na Fivinoj hronici ne možeš vidjeti prilog, a da Efendić nije u njemu)... Tako da je razumljivo zašto ga mnogi gotive... Nije potpuno nezasluženo, ali ima tu i dosta šminke...

Međutim, ne mogu nikako razmjeti ove komentare o tome kako je poštenjačina, dobričina, moralna vertikala i slično... Koji kurac?! :-) Pa bar su njegove malverzacije, namještanje tendera, ova sranja sa Lokomom, stranački i rodbinski nepotizam vidljivi iz aviona... Pa bar desetak skandala tog tipa je dosad izašlo na vidjelo... A da ne govorimo o nivou zatucanosti i nacionalizma, koji su visoki čak i za SDA standarde... Tipični je predstavnik ove mlade garde, u kojoj su još Zahiragić brothers, onaj Dautović, SPUS-ov Serdarević i slični :-) :-)
ovo_malo_duse

#655 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by ovo_malo_duse »

Sarajmen wrote:Šteta je višestruka. Jedan ljudski život je zauvijek prekinut :( i to je ta najveća posljedica u ovom slučaju. Sačekajmo da struka uradi svoj dio posla, prekršen je zakon i počinilac je priveden.
Nesto mi suhveli oslont se na struku poslije Dzenana.
Da bogda sceri da se udas ko se vrti oko kuce...
moonca

#656 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by moonca »

PM72 wrote:Onaj kreten Sejfić namjerno satrao dvije cure,pobjegao iz zemlje i sude mu dvije godine.Da nije javnosti davno bi bio oslobođen.Semir nije kreten ni budala da namjerno zgazi starca nego vjerujem u trenutak nepažnje.
Tužilaštvo i sud su pod uticajem SDA i šta Bakir u Bakijama odluči tako će i biti.Baš kao u onim filmovima kad imperator okrene prst gore ili dole...

Semirova karijera načelnika je završena,javnost,Avaz i Radončić će ga jebavat do iznemoglosti.Naći će njemu Huso posla...
A zasto bi bila zavrsena?

Nije ubio nikoga sa predumisljajem?
dječak sa šibicama

#657 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by dječak sa šibicama »

najjaci su mi ovi sa 'dok se utvrde cinjenice'

citaj dok vjestak dobije upute iz centrale
PM72

#658 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by PM72 »

dječak sa šibicama wrote:najjaci su mi ovi sa 'dok se utvrde cinjenice'

:thumbup:

Sjećam se kad je nadrogirani Hankin kreten zgazio ženu na trolejbuskom stajalištu.Policijski službenici koji su radili uviđaj dobili su u roku pola sata bar pet-šest poziva da promjene neke stavke u izvještaju o nezgodi...i svaki poziv sadržavao obećanja i molbe a bilo je i prijetnji...
dječak sa šibicama

#659 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

PM72 wrote:
dječak sa šibicama wrote:najjaci su mi ovi sa 'dok se utvrde cinjenice'

:thumbup:

Sjećam se kad je nadrogirani Hankin kreten zgazio ženu na trolejbuskom stajalištu.Policijski službenici koji su radili uviđaj dobili su u roku pola sata bar pet-šest poziva da promjene neke stavke u izvještaju o nezgodi...i svaki poziv sadržavao obećanja i molbe a bilo je i prijetnji...
jel to ono kad je tri zene satro po nogama? neko snimao sa prozora, Hankic regularno bacio 'nesto' u mrak u travu.. kladim se da nije bacio vrecicu sa brasnom tip 500

moze sve kod nas, samo da se 'utvrde cinjenice'
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#660 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by _BataZiv_0809 »

Koliko rezimskih botova na forumu. Na pada snijeg da prekrije brijeg srecom....
PM72

#661 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by PM72 »

Upravo taj slučaj...
I kako je završio? Čovjek na "liječenju" u Njemačkoj.
kamen spoticanja

#662 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by kamen spoticanja »

eno se Semir.oglasio na fb
PM72

#663 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by PM72 »

Jel pušćan iz pritvora ?
kamen spoticanja

#664 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by kamen spoticanja »

kaze po zavrsetku redovne procedure pusten
dječak sa šibicama

#665 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

kaze Efendija da je vozio sporije od 30 kmh

i ubio covjeka

sati ovom covjeku sestoaprilsku, ali odmah
PM72

#667 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by PM72 »

dječak sa šibicama wrote:kaze Efendija da je vozio sporije od 30 kmh

i ubio covjeka

Hoćemo li mu halaliti?
-Halalosum.
Hoćemo li mu halaliti?
-Halalolsum.
Hoćemo li mu halaliti?
_Halalolsum.
I ja mu halalim.Proučimo još jednu fatihu za dušu umrlog...
dječak sa šibicama

#668 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

nije mi samo jasno kad mu prije cerka stradalog halali

tako bar vele iz centrale

naravno da ovaj nece dana robijati
Opetja033

#669 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Opetja033 »

Huso Cesir mi je rijetko odvratan lik, samim tim ni Semir mi ne spada među favorite.

Ali ovo nasladjivanje smrcu covjeka samo zato jer je za volanom bio Semir Efendic je moralno dno. Boli sve pljuvace neka stvar sto je jedan zivot ugasen.
Vidim i da neki najavljuju kraj Semirove politicke karijere. Ukoliko se ustanovi da nije kriv, te prognoze ce ostati samo puste zelje i mokri snovi pojedinaca. U tom slucaju i u buduce gradjani Novog Grada ce odlucivati o njegovoj politickoj sudbini.

Postoje zakoni, postoje procedure. Nece pljuvacka rulja sigurno donositi presudu. Sud ce ustanoviti njegovu krivicu. A o tome sta je normalno u drugim zemljama, sta bi se desilo, itd - mogu navesti desetine primjera ali mozda je najpoznatiji primjer Teda Kennedya.

Zivimo u pravnoj drzavi i neka proces ide svojim tokom.

Da Allah dz.s. nagradi dzennetom poginulu osobu, njegovoj porodici, Semiru i njegovima da sabura da prodju kroz ove teske trenutke.
kmirsad

#670 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by kmirsad »

Zašto bi robijao ako nije kriv.
neki

#671 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by neki »

pussysmoke wrote:
neki wrote:
sandzokan wrote:Ovim majmunima koji pišu komentare ˝može se desiti svakom˝ i ˝pješaci ne znaju da prelaze cestu˝ od srca želim da dočekaju da neko njihov završi na haubi. Jebomajku kakvih skotova ima....mi, kao društvo, zaslužujemo mnogo gore od stanja kakvo je trenutno.
S takvim komentarima i “od srca” željama nisi nista bolji od “majmuna”..
Ne znam kako vas sve na ovoj temi nije sramota davati bilo kakve komentare dok se ne rasvijetle okolnosti i uzroci nesreće..
Jedan život je zauvijek prekinut a drugi uništen, a na površinu izlazi najjadniji ljudski poriv kroz ovakve komentare..
Eto ti si bolji kad za borce napišeš da su stoka. Ne znam kako te nije sramota komentarisati bilo šta, a da nam prvo ne kažeš na kojem si nivou ti ili babo ti u tebe u SDA. Nekoga je od vas Bake uhljebio pa zato pored "život zauvijek prekinut" pišeš "drugi uništen". Nisi ništa ni bolji ni gori od onih koje braniš.
Neko ko je spreman blokirati hiljade ljudi na planini na -13, i to oboriti stablo preko puta da nije moguće dovesti pomoć niti evakuisati djecu i ugrožene ne da je stoka, nego je najgori ljudski šljam..ali to nije ova tema, ako želiš o tome raspravljati ima i ta pa bujrum..
Pošto voliš pretraživati stare postove naći ćeš i moj nivo u SDA, sve će ti se samo kazati..
Naravno da mu je zivot unisten, svako savjestan kome se desi da nenamjerno ubije čovjeka do kraja svog zivota vise neće naći mira, u to budi siguran
PM72

#672 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by PM72 »

Opetja033 wrote:Huso Cesir mi je rijetko odvratan lik, samim tim ni Semir mi ne spada među favorite.

Ali ovo nasladjivanje smrcu covjeka samo zato jer je za volanom bio Semir Efendic je moralno dno. Boli sve pljuvace neka stvar sto je jedan zivot ugasen.
Vidim i da neki najavljuju kraj Semirove politicke karijere. Ukoliko se ustanovi da nije kriv, te prognoze ce ostati samo puste zelje i mokri snovi pojedinaca. U tom slucaju i u buduce gradjani Novog Grada ce odlucivati o njegovoj politickoj sudbini.

Postoje zakoni, postoje procedure. Nece pljuvacka rulja sigurno donositi presudu. Sud ce ustanoviti njegovu krivicu. A o tome sta je normalno u drugim zemljama, sta bi se desilo, itd - mogu navesti desetine primjera ali mozda je najpoznatiji primjer Teda Kennedya.

Da Allah dz.s. nagradi dzennetom poginulu osobu, njegovoj porodici, Semiru i njegovima da sabura da prodju kroz ove teske trenutke.
fino napisah da će ga non stop prozivati Avaz i Radončić kao i dio javnosti.Da opštinu pozlati oni će pisati da je ubica starca.Ja ga lično ne volim,nikad mu nisam dao glas i mislim da je seoski kokošar koji nije imao za kifle.Ali mi ga je žao kao čovjeka jer znam da to nije namjerno uradio.Ja sam davno jednom poznaniku slučajno ruku slomio pa mi i danas krivo nakon 30 godina...
Opetja033

#673 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Opetja033 »

PM72 wrote:
Opetja033 wrote:Huso Cesir mi je rijetko odvratan lik, samim tim ni Semir mi ne spada među favorite.

fino napisah da će ga non stop prozivati Avaz i Radončić kao i dio javnosti.Da opštinu pozlati oni će pisati da je ubica starca.Ja ga lično ne volim,nikad mu nisam dao glas i mislim da je seoski kokošar koji nije imao za kifle.Ali mi ga je žao kao čovjeka jer znam da to nije namjerno uradio.Ja sam davno jednom poznaniku slučajno ruku slomio pa mi i danas krivo nakon 30 godina...
Na jednu stranu prognoze oko njegove politicke buducnosti a na drugu stranu ova zluradost. Oko zluradosti sam prvenstveno ciljao na anonimne komentare po portalima a ne na forumase ovdje. Dakle radi se o dvije razlicite stvari. Nisam ciljao na tebe niti na forumase kada sam spomenuo rulju.

Avaz se vec odavno ne pita nista po pitanju politike u BiH. Da se pitaju sada bi mijenjali Radoncica nakon 8 godina a ne Bakira. Mogu navesti jos primjera ali kontas poentu.
aratet

#674 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by aratet »

Kazem ja, ogromna je to masinerija, par dana ce se o ovome pricati i bit ce zaboravljeno.
Grean

#675 Re: Po Vama treba li Semir Efendić načelnik općine Novi Grad Sarajevo da obnovi mandat

Post by Grean »

dječak sa šibicama wrote:kaze Efendija da je vozio sporije od 30 kmh

i ubio covjeka

Kod nesreca pri brzini od 30 km/h najveci broj pjesaka prezivi, pri brzini od 50 km/h najveci broj podlegne.

Brzinu u naseljenim mjestima treba ograniciti na 40 km/h.

Na zalost on i ako je vozio 50 na sat nije napravio prekrsaj.
Locked