prog321 wrote:Skijaš wrote:hAZNADAR wrote:
Zaboravih samo napomenuti da je na djelu fasizam u RS, fasisticki standardi i ovaj referendum samo posljedica toga. Problem je sto se protiv toga mozes boriti zavezanih ruku i kontati neku dugorocniju strategiju. Jeli i dalje odlicno napisano?
Ruke nisu zavezane, ponovo pišeš gluposti.
Hazna je inace poznati defetista. Ne znam sta su mu radili u Banjaluci ali su mu nametnuli neki osjecaj inferiornosti koji se ocigledava u ovakvim situacijama

Uh dobro prodjoh ovaj put, inace sam dijasporski ratnohuskac.
Kakav ba osjecaj inferiornosti? Vodimo bitku koja je unaprijed izgubljena.
Ruke jesu zavezane. Iako je na papiru Ustavni Sud krajnja instanca i zadnja rijec - oni to nosalantno pogaze, ignorisu i americke prijetnje i plus bonske ovlasti ako ih ikako bude.
I sta ce im ko? Ne mozes ih otjerati iz RS, ne mozes dekretom nametnuti nista,..
Rata nece biti jer bosnjacke vlasti ne smiju proglasiti mobilizaciju a usput receno malo ko ima volju prijeci sa puskom entitetsku liniju i sa pravnog gledista biti agresor. Sankcija mozda, ali tu je majcica Srbija i mozda Rusija da pripomognu,.. jedu korijenje odavno - jesce ga i dalje jer su za RS dosljedniji nego mi za BiH.
Osuda MZ, izrazavanje zabrinutosti, moralna podrska nama par ambasadora,... je najveca reakcija koja je moguca. I koja zacudo jos pali.
Evo opet isti primjer.
Komšija ti je legalno uzeo dulum zemlje, jer si ti nekada potpisao da zaustavis dalji rat. I sad najavljuje veliku festu baš na tom dulumu. Ti se buniš, zestiš, zališ svima, pokusavaš sve moguce sto mozes,.. i na kraju on ipak napravi feštu a ti ostaneš šta, šta? - popišan.
Policija ga mozda kazni novcanom kaznom, ali je dulum i dalje njegov i on ispao glavni baja.
Ne velim da treba ignorisati skroz i praviti se lud. Na potezu su Ustavni Sud a sa nase strane samo formalna osuda toga i protivljenje. Sva ova hajka samo od njega pravi veceg baju nego sto jeste. I u svemu ovome daje veci utisak naseg poraza.