Referendum(i) u RS-u

Locked
L u c i f e r

#651 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

Patriotska_Liga wrote:Eto, saznali smo i da su Amerikanci naše sluge. Koja smo mi sila. Bakir odma da naredi da nam pripišu svoje medalje sa OI kako bi mi vodili na listi medalja.
saznali smo i to da su i četnici naše sluge

mi im dali srebrenicu

i oni jadni, šta će kud će, moradoše pobiti 8 hiljada zarobljenika i civila

velikosrpstvo je zaista fašizam najgore vrste i treba ga sasjeći u korijenu jednom za svagda, kao nacizam, to mu je jedini lijek
mO k3

#652 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

L u c i f e r wrote:http://www.avaz.ba/clanak/250171/dodik- ... ti-genocid

dokad će ovaj krmak groktati i nastavljati genocid drugim sredstvima

dokad će ovo naši političari trpiti, o ohr neću ni da pričam više

10 godina opstrukcije države, progresa i suživota
Da ne ispadne da prozivam rat kao dijasporaš , ali ma međunarodnu zajednicu i ohr se ne treba oslanjati i čekati da nam pomognu !!!
Oni bi nas pustili ponovo niz vodu kao i 1992
hAZNADAR

#653 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hAZNADAR »

Skijaš wrote:
Yug wrote:
hAZNADAR wrote:bla bla bla
Odlicno napisano
Gluposti, tekst poziva na predaju moralno, politički i vojno inferiornoj strani. Možda sam trebao napisati samo to 'moralno' jer bi trebalo biti dovoljno, ali ih svakako ima kojima moral i pravda ne igraju neku ulogu. Tekst je napisan po šablonu kontraobavještajnih službi, neprijatelj je beton jak, ne treba dizati prašinu zbog sitnica, bla bla bla

Pišite Dodiku da se zadrži u okviru sistema i ne izaziva krvoproliće, to bi vam bilo korisnije.
Sta ce to biti da skijas spominje vojnu inferiornost RS kao argument. :roll: Dobro sto nisam ja.

Mislim kakva predaja bitke koja je unaprijed izgubljena. Zna se ko odlucuje u RS a ko ne. Cijela stvar nema nikakvu pravnu stetu i posljedice - samo politicke u odnosima. A to je druga prica.

Komšija ti je lagalno uzeo dulum zemlje, jer si ti nekada potpisao da zaustavis dalji rat. I sad najavljuje veliku festu baš na tom dulumu. Ti se buniš, zestiš, zališ svima, pokusavaš sve moguce sto mozes,.. i na kraju on ipak napravi feštu a ti ostaneš šta, šta? - popišan. A on ispadne glavni baja.

U to je poenta mog posta. Strategija protiv RS je dugorocna sa mogucim rezultatima za par decenija,.. a do daljnjega imas trpiti legalnu nepravdu i provokacije.
L u c i f e r

#654 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

mO k3 wrote:
L u c i f e r wrote:http://www.avaz.ba/clanak/250171/dodik- ... ti-genocid

dokad će ovaj krmak groktati i nastavljati genocid drugim sredstvima

dokad će ovo naši političari trpiti, o ohr neću ni da pričam više

10 godina opstrukcije države, progresa i suživota
Da ne ispadne da prozivam rat kao dijasporaš , ali ma međunarodnu zajednicu i ohr se ne treba oslanjati i čekati da nam pomognu !!!
Oni bi nas pustili ponovo niz vodu kao i 1992
to je barem jasno kao dan

puštaju mileta da se zaholcava već 10 g nekažnjeno

u se i u svoje kljuse
prog321

#655 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by prog321 »

@haznadar,
Ne mozes reci da nema pravnu stetu niti posljedice kada odluke vrhovnog suda bukvalno prestavljaju vladavinu prava.
To su temelji ovakve drzave na koju su Srbi pristali i dali potpis.
Ako ruse te temelje, znaci da je ponovo u opticaju nova utakmica.
mO k3

#656 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

prog321 wrote:@haznadar,
Ne mozes reci da nema pravnu stetu niti posljedice kada odluke vrhovnog suda bukvalno prestavljaju vladavinu prava.
:thumbup:
Rostiljdzija

#657 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Rostiljdzija »

Skijaš wrote:
Rostiljdzija wrote:
Skijaš wrote:
Gluposti, tekst poziva na predaju moralno, politički i vojno inferiornoj strani. Možda sam trebao napisati samo to 'moralno' jer bi trebalo biti dovoljno, ali ih svakako ima kojima moral i pravda ne igraju neku ulogu. Tekst je napisan po šablonu kontraobavještajnih službi, neprijatelj je beton jak, ne treba dizati prašinu zbog sitnica, bla bla bla

Pišite Dodiku da se zadrži u okviru sistema i ne izaziva krvoproliće, to bi vam bilo korisnije.
Po cemu je tvoja ratnohuskacka retorika moralna?
Ko želio rat, u kući mu bio. Ja samo kažem da je izlazak van okvira mirovnog sporazuma od strane koja je počinila genocid i danas ga negira, uvod u krvoproliće. Ja bih volio da se dogovorimo, ako ne možemo, onda neka bude još pedeset godina političkog nadjebavanja u parlamentu ali jednostrani potezi poput ovog kojim Dodik prijeti, to kolega vodi u rat.
Ti si apsurdan i neiskren covjek. Etiketiras neistomisljenike kao nemoralne neprijatelje koji su genocidni i onda kazes da bi se dogovarao? Sto bi oni tebe smatrali moralnim i sto bi dijelili bilo sta s tobom ako imas takvo misljenje? Imaju svaki razlog da isto misle o tebi kao i ti o njima.
moa

#658 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

Ovako su srbijanci srusili jugu, nisu postovali ustav, ja ne znam koji je kura$ tom narodu. Ne snalaze se gdje vlada zakonje i kako da shvate da je vrijene hajduka proslo ili oni jednostavno zude da budu hajduci.
Skijaš

#659 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Skijaš »

hAZNADAR wrote:
Skijaš wrote:
Yug wrote: Odlicno napisano

Sta ce to biti da skijas spominje vojnu inferiornost RS kao argument. :roll: Dobro sto nisam ja.

Mislim kakva predaja bitke koja je unaprijed izgubljena.
Kako je izgubljena ? Ti napraviš jednostrani potez sa referendumom o prazniku, zajednica povratničkih sredina u manjem entitetu donese odluku o izdvajanju iz manjeg entiteta. Kako ti odgovaraš ?
hAZNADAR

#660 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hAZNADAR »

prog321 wrote:
Skijaš wrote:
hAZNADAR wrote: Zaboravih samo napomenuti da je na djelu fasizam u RS, fasisticki standardi i ovaj referendum samo posljedica toga. Problem je sto se protiv toga mozes boriti zavezanih ruku i kontati neku dugorocniju strategiju. Jeli i dalje odlicno napisano?
Ruke nisu zavezane, ponovo pišeš gluposti.
Hazna je inace poznati defetista. Ne znam sta su mu radili u Banjaluci ali su mu nametnuli neki osjecaj inferiornosti koji se ocigledava u ovakvim situacijama :-D
Uh dobro prodjoh ovaj put, inace sam dijasporski ratnohuskac.

Kakav ba osjecaj inferiornosti? Vodimo bitku koja je unaprijed izgubljena.
Ruke jesu zavezane. Iako je na papiru Ustavni Sud krajnja instanca i zadnja rijec - oni to nosalantno pogaze, ignorisu i americke prijetnje i plus bonske ovlasti ako ih ikako bude.
I sta ce im ko? Ne mozes ih otjerati iz RS, ne mozes dekretom nametnuti nista,..

Rata nece biti jer bosnjacke vlasti ne smiju proglasiti mobilizaciju a usput receno malo ko ima volju prijeci sa puskom entitetsku liniju i sa pravnog gledista biti agresor. Sankcija mozda, ali tu je majcica Srbija i mozda Rusija da pripomognu,.. jedu korijenje odavno - jesce ga i dalje jer su za RS dosljedniji nego mi za BiH.

Osuda MZ, izrazavanje zabrinutosti, moralna podrska nama par ambasadora,... je najveca reakcija koja je moguca. I koja zacudo jos pali.

Evo opet isti primjer.

Komšija ti je legalno uzeo dulum zemlje, jer si ti nekada potpisao da zaustavis dalji rat. I sad najavljuje veliku festu baš na tom dulumu. Ti se buniš, zestiš, zališ svima, pokusavaš sve moguce sto mozes,.. i na kraju on ipak napravi feštu a ti ostaneš šta, šta? - popišan.
Policija ga mozda kazni novcanom kaznom, ali je dulum i dalje njegov i on ispao glavni baja.

Ne velim da treba ignorisati skroz i praviti se lud. Na potezu su Ustavni Sud a sa nase strane samo formalna osuda toga i protivljenje. Sva ova hajka samo od njega pravi veceg baju nego sto jeste. I u svemu ovome daje veci utisak naseg poraza.
Skijaš

#661 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Skijaš »

Rostiljdzija wrote:
Skijaš wrote:
Rostiljdzija wrote:
Po cemu je tvoja ratnohuskacka retorika moralna?
Ko želio rat, u kući mu bio. Ja samo kažem da je izlazak van okvira mirovnog sporazuma od strane koja je počinila genocid i danas ga negira, uvod u krvoproliće. Ja bih volio da se dogovorimo, ako ne možemo, onda neka bude još pedeset godina političkog nadjebavanja u parlamentu ali jednostrani potezi poput ovog kojim Dodik prijeti, to kolega vodi u rat.
Ti si apsurdan i neiskren covjek. Etiketiras neistomisljenike kao nemoralne neprijatelje koji su genocidni i onda kazes da bi se dogovarao?
Postoje sudske presude o genocidu, nemam ja šta koga etiketirati.
daddy-kool

#662 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by daddy-kool »

Rostiljdzija wrote:Pa samog Aliju su nagovorili da odbije Kutiljerov plan i zato smo imali rat. A dala mu je ćunu od ovce.
Ova se tema svako malo vrati, dobila je status legende i opravdanja za ratne zločine u velikosrpskoj verziji historije. Apelujem na moderaciju da se postavi sticky sa ovom temom. Btw, odbijanje tog plana je jedan od mudrijih poteza A.I., ali o tome na posebnoj temi.
Rostiljdzija

#663 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Rostiljdzija »

Skijaš wrote:
Rostiljdzija wrote:
Skijaš wrote:
Ti si apsurdan i neiskren covjek. Etiketiras neistomisljenike kao nemoralne neprijatelje koji su genocidni i onda kazes da bi se dogovarao?
Da, protiv ljudi koji su u zatvoru. Nisam znao da bi se ti dogovarao sa Karadzicem?
arzuhal

#664 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

Dodik poziva srpski živalj - narod kojeg je već debelo osiromašio, u jad gurnuo i čiju je nejač zadužio - da svojim izlaskom na referendum legalizira sve tegobe koje će ih stići i iz toga proizaći...I to samo kako bi on vlastitu glavu spasio na izbroima...To je strašno i žalosno, meni je teško kada to vidim, duboko me to potresa kao čovjeka, ali to je Radoje Domanović već opisao u "Vođi"...To je sudbina...

:mrgreen:
hAZNADAR

#665 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hAZNADAR »

prog321 wrote:@haznadar,
I znas sta ce biti kada ignorisu Ustavni Sud BiH?
Raspad sistema, ili ipak nastavak uz nase i medjunarodne osude i uobicajene jadikovke?

Taman da i iskamcimo zabranu - taj hebeni deveti kojeg u RS malo ko slavi ili uopce zna da je nesto - postaje crveno slovo i imas spontanu proslavu naroda.

Trebalo je ovo samo formalno osuditi i povesti diplomatsku bitku za oduzimanje jos pokoje nadleznosti RS ako ignorisu sve zabrane i osude. Bitno je ne izazivati reakciju u RS koja Dodiku samo dize rejting.
Patriotska_Liga

#666 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Patriotska_Liga »

Kako to nama šteti ili koristi što je Dodiku dobar ili loš rejting?
L u c i f e r

#667 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by L u c i f e r »

nisu nam ruke bile svezane ni kad smo bili opkoljeni ukopanom artiljerijom i tenkovima

a mi bili naivni merhematli Muslići u patikama i sa pokojim kalašnjikovom, papovkom i olukom

znamo ko smo i šta hoćemo, čistog smo obraza i namjera, a ruke nam nikad odvezanije nisu bile još od 1461g
Last edited by L u c i f e r on 14/08/2016 16:09, edited 1 time in total.
Skijaš

#668 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Skijaš »

Rostiljdzija wrote:
Skijaš wrote:
Rostiljdzija wrote:
Da, protiv ljudi koji su u zatvoru. Nisam znao da bi se ti dogovarao sa Karadzicem?
I sa Karadžićem i sa Arkanom. Ako možemo, ako ne možemo, onda u parlament BiH pa još nekoliko decenija nadjebavanja. Ali jednostrani potezi vode u krvoproliće. Molim te, stani malo na loptu, imaš li djecu, shvataš li šta se rizikuje ako se bude nastavilo sa djelovanjem van okvira mirovnog sporazuma, kao što je ovo Miletovo referendumisanje za koje je OHR rekao da krši mirovni sporazum ? Šta je toliko vrijedno novog ubijanja pa da niste u stanju ili spremni zaustaviti pacijenta koji iz budžeta i otvoreno sinu daje milione ?
hAZNADAR

#669 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by hAZNADAR »

Skijaš wrote:

Kako je izgubljena ? Ti napraviš jednostrani potez sa referendumom o prazniku, zajednica povratničkih sredina u manjem entitetu donese odluku o izdvajanju iz manjeg entiteta. Kako ti odgovaraš ?
Samo distrikt Brcko moze kao zasebna politicka jedinica napraviti takav potez. Ali i tu je pitanje kolika je vecina na referendumu za bilo sta - sigurna.
Skijaš

#670 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Skijaš »

Skijaš wrote:
hAZNADAR wrote:
Skijaš wrote: Gluposti, tekst poziva na predaju moralno, politički i vojno inferiornoj strani. Možda sam trebao napisati samo to 'moralno' jer bi trebalo biti dovoljno, ali ih svakako ima kojima moral i pravda ne igraju neku ulogu. Tekst je napisan po šablonu kontraobavještajnih službi, neprijatelj je beton jak, ne treba dizati prašinu zbog sitnica, bla bla bla

Mislim kakva predaja bitke koja je unaprijed izgubljena.
?
Bradafilozof

#671 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Bradafilozof »

Rostiljdzija wrote:
Skijaš wrote:
Rostiljdzija wrote:
Ne nego protiv vojske i policije paradrzave rs. Jesu li svi u zatvoru? Naravno da nisu. Jer da jesu genocidna bi bila pusta.
Skijaš

#672 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Skijaš »

hAZNADAR wrote:
Skijaš wrote:

Samo distrikt Brcko moze kao zasebna politicka jedinica napraviti takav potez. Ali i tu je pitanje kolika je vecina na referendumu za bilo sta - sigurna.
Kako to, pet minuta legalisti, pet minuta može kako hoćeš ? Odgovori na pitanje.
arzuhal

#673 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by arzuhal »

hAZNADAR wrote: Trebalo je ovo samo formalno osuditi i povesti diplomatsku bitku za oduzimanje jos pokoje nadleznosti RS ako ignorisu sve zabrane i osude. Bitno je ne izazivati reakciju u RS koja Dodiku samo dize rejting.
...a sutra da nam bahnu, kao što su prije dvije decenije, u kuće, pod punom ratnom spremom i da nas sve nagu..e u vlastitoj postelji, ti bi nam savjete dao:"najvažnije je da ne jaučemo i stenjemo, da ne vide da nas boli ili da uživamo, ovo je puka formalnost, proći će ako nas ne zakolju..."
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#674 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by wonkaw »

Skijaš wrote:
Rostiljdzija wrote:Po cemu je tvoja ratnohuskacka retorika moralna?
Djaba trosis zuch na guslare moj Skijash.

Oni ne zele da zive u miru, i ne zele da BiH bude normalna drzava. Oni su davno rekli da njima niko nece nametati koje praznike ce oni da slave, oni su davno rekli da im nece suditi sudije muslimani a ni stranci, oni su davno izasli iz okvira dejtonskog mirovnog sporazuma samo sto beskicmenjaci is tzv. proBiH bloka nemaju muda da udare sakom o sto, jer vidis i sam, ako to i urade oni odmah spinuju da mi zelimo rat, da mi zelimo da komsiji crkne krava.

Oni samo priznaju tipove kao sto je Stiven Segal koji nakon par noci kurvanja po beogradu izjavi da je srbin, ili glupi Neom Chemski, inace zidovski element, kad kaze da u Srebrenici nije bio genocid.

Boli njih taki sto je i Venecijanska komisija osporila taj usrani fasisticki datum https://www.youtube.com/watch?v=3w7pckheeAo

Znaju oni to sve Skijash, samo se slade da podjebavaju na ovom forumu i sire propagandu na koju ce nazalost neko da nasjedne. Jucer Edin H. danas Pedja123 ili ovaj rostildzija. Sve je to zedno balijske krvi.
Skijaš

#675 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Skijaš »

wonkaw wrote:
Skijaš wrote:
Rostiljdzija wrote:Po cemu je tvoja ratnohuskacka retorika moralna?
Djaba trosis zuch na guslare moj Skijash.
Velikosrbi su izmanipulisali inače častan srpski narod i većina ih ne mrzi nego se radi o vještački usađenom antagonizmu, propagandom usađenom nepovjerenju itd. Naša je ljudska obaveza da, paralelno sa (individualnim i kolektivnim) pripremama za oružanu odbranu države, ipak pozivamo na razum i zajedničke interese.
Locked