Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
#651 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
2.0 turbo cini mi se, taj je cool
, mada ih kod nas nije bilo
Last edited by amar1994 on 06/04/2018 19:45, edited 1 time in total.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#652 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Nešto malo više od 8 tisuca proizvedeno, za nepune tri godine proizvodnje.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#653 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
bio je jedan plavi na grbavici
-
citroen xm
#654 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Taj plavi je jedini koga sam uživo vidio. Strašno auto, strašno.
-
Mlad i Nevin
#655 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Radim kao vozac u spediciji i nagledao sam se puno starih auta po Francuskoj , Spaniji i Portugalu, auta koja mi sijecemo gore ljudi vozikaju poprilicno, u fr Renoi i Citroeni u Portugalu stare prve Corse i Kadeti suze ...vizuelno super izgledaju, dobro ih odrzavaju.
- supercali
#656 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
U biti tamo u juznim krajevima je i lakse odrzavati
Portugal vidi snijeg na slikama ili jednom u 20 godina
Portugal vidi snijeg na slikama ili jednom u 20 godina
-
citroen xm
#657 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Pa dobro, i ovde imaš klimatski povoljnih dijelova zemlje, a ima i auta koja dobro podnose i Sarajevsku zimu. Pa opet za razliku od poprilično boljeg standarda u EU, ljudi tamo voze starija auta, dok naši često na silu idu na modernija auta iako za njima nemaju realne potrebe. Valjda smo nekako željni svega pa čim se ukaže bilo kakva prilika trčimo da kupimo skuplje i novije auto.
Evo gledajući sebe, sve moje potrebe, a spadam u prosjek, odlično završava auto staro 30-ak godina. Dobro se drži, lako za održavanje, fino za voziti..... Za ćeif imam drugo auto koje sam želio, ali opet spadam u možda 10% ljudi koji auto biraju po ćeifu, ostali traže zadovoljenje potrebe.
Evo gledajući sebe, sve moje potrebe, a spadam u prosjek, odlično završava auto staro 30-ak godina. Dobro se drži, lako za održavanje, fino za voziti..... Za ćeif imam drugo auto koje sam želio, ali opet spadam u možda 10% ljudi koji auto biraju po ćeifu, ostali traže zadovoljenje potrebe.
-
Mlad i Nevin
#658 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Ma.u portugalu su auta duplo skuplja nego.kod.nas, nije to bas bogata zemlja, zato se i voze slabija auta nego kod nas.
-
citroen xm
#659 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
A nije ni gore nego kod nas, mada više sam mislio na Francusku. A ni u Njemačkoj nisu baš totalna rijetkost starija vozila.
-
tempuser
#660 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Grcka je puna starih auta, nekih malih japanskih pick upa i slicno.Mlad i Nevin wrote:Radim kao vozac u spediciji i nagledao sam se puno starih auta po Francuskoj , Spaniji i Portugalu, auta koja mi sijecemo gore ljudi vozikaju poprilicno, u fr Renoi i Citroeni u Portugalu stare prve Corse i Kadeti suze ...vizuelno super izgledaju, dobro ih odrzavaju.
- amar1994
#661 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
ma bolan tamo ima zanatlija i majstora da prave i popravljaju ali bukvalno , kod nas sve manje ili ih nikako nema za pojedine stvaricitroen xm wrote:A nije ni gore nego kod nas, mada više sam mislio na Francusku. A ni u Njemačkoj nisu baš totalna rijetkost starija vozila.
u dosta epizoda WD sam vidio sta ljudi , prave , rade , cime se bave i od cega zaradjuju
Dalje , kod nas je zakon toliko glup da ne mozes uvest , govorim za sebe neki rx7 , prelude , s2000 pa i starija auta , kao mora bit staro 30 ili vise god bla bla a govna tipa dizel dvicina se kotrljaju bez problema , do tad ko ziv ko mrtav , a vjerovatno nece ni goriva bit
- Edin H.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#663 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
to isceznut nikad nece 
- amar1994
#664 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
https://www.olx.ba/artikal/25573516/golf-gti/
jel original
https://www.olx.ba/artikal/28755414/gol ... tercooler/
evo ga bitango
, nov novcat 
jel original
evo ga bitango
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#665 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
da imam para sad bi ga kupio...eee sirotiLJO ibogu si teska....
- trambusek88
#666 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Grčka. Imaju još uvijek relativno dosta TAS-ovih Kedija... a u matičnom gradu sam ga zadnji put prije mjesec vidio. Neki bijeli raspali.tempuser wrote:Grcka je puna starih auta, nekih malih japanskih pick upa i slicno.Mlad i Nevin wrote:Radim kao vozac u spediciji i nagledao sam se puno starih auta po Francuskoj , Spaniji i Portugalu, auta koja mi sijecemo gore ljudi vozikaju poprilicno, u fr Renoi i Citroeni u Portugalu stare prve Corse i Kadeti suze ...vizuelno super izgledaju, dobro ih odrzavaju.
Na jugu Italije, u manjim zabačenijim gradovima, Pandi Mk1 ima status ko u nas Golf dvojka.
- Edin H.
#667 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
bitanga_sa_otesa wrote:to isceznut nikad nece
- nepass1
#668 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
E cuj 5k pa iz fabrike nov ne bi toliko kostaoamar1994 wrote:https://www.olx.ba/artikal/25573516/golf-gti/
jel original
evo ga bitango![]()
, nov novcat
Tek vidim, ovaj prvi 8k
-
citroen xm
#669 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Ne znam u kakvom je stanju ovaj kabriolet, ali ne vidim na njemu ništa kičasto. A vjerujem da će ovim mk1 kabrioletima cijena rasti.
Dvicu ne bih komentarisao.
Dvicu ne bih komentarisao.
- supercali
#670 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Vidi kod njih su ta auta uglavnom drugo trece auto za oko kuce ili za uzivanciju zavisno sta ko volicitroen xm wrote:Pa dobro, i ovde imaš klimatski povoljnih dijelova zemlje, a ima i auta koja dobro podnose i Sarajevsku zimu. Pa opet za razliku od poprilično boljeg standarda u EU, ljudi tamo voze starija auta, dok naši često na silu idu na modernija auta iako za njima nemaju realne potrebe. Valjda smo nekako željni svega pa čim se ukaže bilo kakva prilika trčimo da kupimo skuplje i novije auto.
U rimu prijatelj pored ferarija jednog ima nekog saicenta za "oko kuce" a i to mu je bio prvi auto pa valjda i zbog toga ga drzi
A generalno oni po gradu vozaju te male aute a za dalja putovanja imaju neku limuzinu noviju ako to nije slucaj onda imaju neki prosjek tipa 308 golf fiati lancie opeli japanci i sl
-
citroen xm
#671 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Ja pričam o starijim autima, jangtajmerima, a ne o malim autima. 
- supercali
#672 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Pa i ja pricam o starijim autima a to su uglavnom mala auta
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#673 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
To je socioloski fenomen. Narod(i) totalno poremecenih prioriteta. Sve pare na sminku idu. Tzv fensi kafici sa nabrijanim cijenama puni, a niko nema marke i ne radicitroen xm wrote:Pa dobro, i ovde imaš klimatski povoljnih dijelova zemlje, a ima i auta koja dobro podnose i Sarajevsku zimu. Pa opet za razliku od poprilično boljeg standarda u EU, ljudi tamo voze starija auta, dok naši često na silu idu na modernija auta iako za njima nemaju realne potrebe. Valjda smo nekako željni svega pa čim se ukaže bilo kakva prilika trčimo da kupimo skuplje i novije auto.
- supercali
#674 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Upravo skroz drugaciji pogledi na svijet kod nas i kod tih zapadnjaka posebno kod sirotinje da kazem_BataZiv_0809 wrote:To je socioloski fenomen. Narod(i) totalno poremecenih prioriteta. Sve pare na sminku idu. Tzv fensi kafici sa nabrijanim cijenama puni, a niko nema marke i ne radicitroen xm wrote:Pa dobro, i ovde imaš klimatski povoljnih dijelova zemlje, a ima i auta koja dobro podnose i Sarajevsku zimu. Pa opet za razliku od poprilično boljeg standarda u EU, ljudi tamo voze starija auta, dok naši često na silu idu na modernija auta iako za njima nemaju realne potrebe. Valjda smo nekako željni svega pa čim se ukaže bilo kakva prilika trčimo da kupimo skuplje i novije auto.
Evo gledajući sebe, sve moje potrebe, a spadam u prosjek, odlično završava auto staro 30-ak godina. Dobro se drži, lako za održavanje, fino za voziti..... Za ćeif imam drugo auto koje sam želio, ali opet spadam u možda 10% ljudi koji auto biraju po ćeifu, ostali traže zadovoljenje potrebe.ljudima zao dat za popravak zuba, a nosaju najnoviji ajfon itd..itd...
Ovdje neko da te vidi u pandi reko bi vidi ga nema siromah i sl a to vecinu pogadja pa onda daj audi i sl nek se ne jede al neka audija u garazi
-
citroen xm
#675 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
To je to. I onda kaže skupo održavanje, skupa registracija. Normalno da jeste kada voziš nešto izvan svojih mogućnosti, a za čim uopšte nemašnrealnu potrebu.
Najjača mi je skupina ljudi koji kukaju kako je benzin skup, što i jeste tačno, ali zato na svaki pomen plina pomenu onu izlizanu frazu: Na benzin se vozi, na plin se kuva....
Zato rekoh da još uvijek ima starih, jeftinih i vrlo upotrebljivih auta ali čim se ukaže prva prilika, eto ti baje u polovnom BMW-u.
Najjača mi je skupina ljudi koji kukaju kako je benzin skup, što i jeste tačno, ali zato na svaki pomen plina pomenu onu izlizanu frazu: Na benzin se vozi, na plin se kuva....
Zato rekoh da još uvijek ima starih, jeftinih i vrlo upotrebljivih auta ali čim se ukaže prva prilika, eto ti baje u polovnom BMW-u.