Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#651 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by amar1994 »

2.0 turbo cini mi se, taj je cool :thumbup: , mada ih kod nas nije bilo
Last edited by amar1994 on 06/04/2018 19:45, edited 1 time in total.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#652 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by konektovan »

Nešto malo više od 8 tisuca proizvedeno, za nepune tri godine proizvodnje.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#653 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by mk ultra »

bio je jedan plavi na grbavici
citroen xm

#654 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by citroen xm »

Taj plavi je jedini koga sam uživo vidio. Strašno auto, strašno.
Mlad i Nevin

#655 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Mlad i Nevin »

Radim kao vozac u spediciji i nagledao sam se puno starih auta po Francuskoj , Spaniji i Portugalu, auta koja mi sijecemo gore ljudi vozikaju poprilicno, u fr Renoi i Citroeni u Portugalu stare prve Corse i Kadeti suze ...vizuelno super izgledaju, dobro ih odrzavaju.
supercali

#656 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by supercali »

U biti tamo u juznim krajevima je i lakse odrzavati
Portugal vidi snijeg na slikama ili jednom u 20 godina
citroen xm

#657 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by citroen xm »

Pa dobro, i ovde imaš klimatski povoljnih dijelova zemlje, a ima i auta koja dobro podnose i Sarajevsku zimu. Pa opet za razliku od poprilično boljeg standarda u EU, ljudi tamo voze starija auta, dok naši često na silu idu na modernija auta iako za njima nemaju realne potrebe. Valjda smo nekako željni svega pa čim se ukaže bilo kakva prilika trčimo da kupimo skuplje i novije auto.

Evo gledajući sebe, sve moje potrebe, a spadam u prosjek, odlično završava auto staro 30-ak godina. Dobro se drži, lako za održavanje, fino za voziti..... Za ćeif imam drugo auto koje sam želio, ali opet spadam u možda 10% ljudi koji auto biraju po ćeifu, ostali traže zadovoljenje potrebe.
Mlad i Nevin

#658 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Mlad i Nevin »

Ma.u portugalu su auta duplo skuplja nego.kod.nas, nije to bas bogata zemlja, zato se i voze slabija auta nego kod nas.
citroen xm

#659 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by citroen xm »

A nije ni gore nego kod nas, mada više sam mislio na Francusku. A ni u Njemačkoj nisu baš totalna rijetkost starija vozila.
tempuser

#660 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by tempuser »

Mlad i Nevin wrote:Radim kao vozac u spediciji i nagledao sam se puno starih auta po Francuskoj , Spaniji i Portugalu, auta koja mi sijecemo gore ljudi vozikaju poprilicno, u fr Renoi i Citroeni u Portugalu stare prve Corse i Kadeti suze ...vizuelno super izgledaju, dobro ih odrzavaju.
Grcka je puna starih auta, nekih malih japanskih pick upa i slicno.
amar1994

#661 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by amar1994 »

citroen xm wrote:A nije ni gore nego kod nas, mada više sam mislio na Francusku. A ni u Njemačkoj nisu baš totalna rijetkost starija vozila.
ma bolan tamo ima zanatlija i majstora da prave i popravljaju ali bukvalno , kod nas sve manje ili ih nikako nema za pojedine stvari :run:

u dosta epizoda WD sam vidio sta ljudi , prave , rade , cime se bave i od cega zaradjuju :shock:

Dalje , kod nas je zakon toliko glup da ne mozes uvest , govorim za sebe neki rx7 , prelude , s2000 pa i starija auta , kao mora bit staro 30 ili vise god bla bla a govna tipa dizel dvicina se kotrljaju bez problema , do tad ko ziv ko mrtav , a vjerovatno nece ni goriva bit :-) :D
Edin H.

#662 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Edin H. »

Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#663 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by bitanga_sa_otesa »

to isceznut nikad nece :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#665 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by bitanga_sa_otesa »

da imam para sad bi ga kupio...eee sirotiLJO ibogu si teska....
trambusek88

#666 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by trambusek88 »

tempuser wrote:
Mlad i Nevin wrote:Radim kao vozac u spediciji i nagledao sam se puno starih auta po Francuskoj , Spaniji i Portugalu, auta koja mi sijecemo gore ljudi vozikaju poprilicno, u fr Renoi i Citroeni u Portugalu stare prve Corse i Kadeti suze ...vizuelno super izgledaju, dobro ih odrzavaju.
Grcka je puna starih auta, nekih malih japanskih pick upa i slicno.
Grčka. Imaju još uvijek relativno dosta TAS-ovih Kedija... a u matičnom gradu sam ga zadnji put prije mjesec vidio. Neki bijeli raspali.

Na jugu Italije, u manjim zabačenijim gradovima, Pandi Mk1 ima status ko u nas Golf dvojka.
Edin H.

#667 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Edin H. »

bitanga_sa_otesa wrote:to isceznut nikad nece :lol:
:D
nepass1

#668 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by nepass1 »

E cuj 5k pa iz fabrike nov ne bi toliko kostao

Tek vidim, ovaj prvi 8k :-)
citroen xm

#669 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by citroen xm »

Ne znam u kakvom je stanju ovaj kabriolet, ali ne vidim na njemu ništa kičasto. A vjerujem da će ovim mk1 kabrioletima cijena rasti.

Dvicu ne bih komentarisao. :)
supercali

#670 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by supercali »

citroen xm wrote:Pa dobro, i ovde imaš klimatski povoljnih dijelova zemlje, a ima i auta koja dobro podnose i Sarajevsku zimu. Pa opet za razliku od poprilično boljeg standarda u EU, ljudi tamo voze starija auta, dok naši često na silu idu na modernija auta iako za njima nemaju realne potrebe. Valjda smo nekako željni svega pa čim se ukaže bilo kakva prilika trčimo da kupimo skuplje i novije auto.

Evo gledajući sebe, sve moje potrebe, a spadam u prosjek, odlično završava auto staro 30-ak godina. Dobro se drži, lako za održavanje, fino za voziti..... Za ćeif imam drugo auto koje sam želio, ali opet spadam u možda 10% ljudi koji auto biraju po ćeifu, ostali traže zadovoljenje potrebe.
Vidi kod njih su ta auta uglavnom drugo trece auto za oko kuce ili za uzivanciju zavisno sta ko voli
U rimu prijatelj pored ferarija jednog ima nekog saicenta za "oko kuce" a i to mu je bio prvi auto pa valjda i zbog toga ga drzi
A generalno oni po gradu vozaju te male aute a za dalja putovanja imaju neku limuzinu noviju ako to nije slucaj onda imaju neki prosjek tipa 308 golf fiati lancie opeli japanci i sl
citroen xm

#671 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by citroen xm »

Ja pričam o starijim autima, jangtajmerima, a ne o malim autima. :thumbup:
supercali

#672 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by supercali »

Pa i ja pricam o starijim autima a to su uglavnom mala auta
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#673 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by _BataZiv_0809 »

citroen xm wrote:Pa dobro, i ovde imaš klimatski povoljnih dijelova zemlje, a ima i auta koja dobro podnose i Sarajevsku zimu. Pa opet za razliku od poprilično boljeg standarda u EU, ljudi tamo voze starija auta, dok naši često na silu idu na modernija auta iako za njima nemaju realne potrebe. Valjda smo nekako željni svega pa čim se ukaže bilo kakva prilika trčimo da kupimo skuplje i novije auto.

To je socioloski fenomen. Narod(i) totalno poremecenih prioriteta. Sve pare na sminku idu. Tzv fensi kafici sa nabrijanim cijenama puni, a niko nema marke i ne radi :-) ljudima zao dat za popravak zuba, a nosaju najnoviji ajfon itd..itd...
supercali

#674 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by supercali »

_BataZiv_0809 wrote:

To je socioloski fenomen. Narod(i) totalno poremecenih prioriteta. Sve pare na sminku idu. Tzv fensi kafici sa nabrijanim cijenama puni, a niko nema marke i ne radi :-) ljudima zao dat za popravak zuba, a nosaju najnoviji ajfon itd..itd...
Upravo skroz drugaciji pogledi na svijet kod nas i kod tih zapadnjaka posebno kod sirotinje da kazem
Ovdje neko da te vidi u pandi reko bi vidi ga nema siromah i sl a to vecinu pogadja pa onda daj audi i sl nek se ne jede al neka audija u garazi
citroen xm

#675 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by citroen xm »

To je to. I onda kaže skupo održavanje, skupa registracija. Normalno da jeste kada voziš nešto izvan svojih mogućnosti, a za čim uopšte nemašnrealnu potrebu.

Najjača mi je skupina ljudi koji kukaju kako je benzin skup, što i jeste tačno, ali zato na svaki pomen plina pomenu onu izlizanu frazu: Na benzin se vozi, na plin se kuva....

Zato rekoh da još uvijek ima starih, jeftinih i vrlo upotrebljivih auta ali čim se ukaže prva prilika, eto ti baje u polovnom BMW-u.
Post Reply