Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Ne
41
44%
Da
30
32%
Tako rijetko nas posjecuju da sam zaboravio kavi su zvukom i pogledom
22
24%

Total votes: 93

Tomahawk11
Globalni moderator

#651 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Tomahawk11 »

hrle1976 wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa nisam ni mislio na vodu, ulje i te gluposti. To zna skoro svako.
Mislim na konkretne stvari.
Tako da prica ''radim vecinu stvari'', a svedes na ulje, vodu, eventualno napuhati, zamijeniti gumu.... :mrgreen:
Nije samo to. Sa jaranom sam nedavno ne znam kako se kaze u BiH ali diskove kod guma nebi znao strucno kako se kaze, za kociti, mjenjao. Polako. Ima gdje podici auto i polako. Rezervne dijelove nabavio sve iz servisa. Zajebajemo se. Malo sta se pojede, malo popije i polako. Jedino sto mrzim u mecki je mjenjanje svjetala. Trebas imati rucicu tanku ko prutic i zivaca ko konj. :D
Dobro. A znate li raditi sta oko motora, elektronike i tako to?!
hrle1976

#652 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

Tomahawk11 wrote:
hrle1976 wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa nisam ni mislio na vodu, ulje i te gluposti. To zna skoro svako.
Tako da prica ''radim vecinu stvari'', a svedes na ulje, vodu, eventualno napuhati, zamijeniti gumu.... :mrgreen:
Nije samo to. Sa jaranom sam nedavno ne znam kako se kaze u BiH ali diskove kod guma nebi znao strucno kako se kaze, za kociti, mjenjao. Polako. Ima gdje podici auto i polako. Rezervne dijelove nabavio sve iz servisa. Zajebajemo se. Malo sta se pojede, malo popije i polako. Jedino sto mrzim u mecki je mjenjanje svjetala. Trebas imati rucicu tanku ko prutic i zivaca ko konj. :D
Dobro. A znate li raditi sta oko motora, elektronike i tako to?!
On zna. Jer je skolovani mehanicar i radio je u njihovom servisu dosta godina. Sto se instalacija elektornike tice npr. navigacije to cu ti ja postaviti ako hoces. Sam sam svoju mjenjao u autu za hajmo reci bolju. Jes da je on sve raspakovo plastiku i to a ostalo sam ja sa racunarom i kopcaj i instaliraj.
512MB

#653 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by 512MB »

Da sumiramo, kupio sam sebi i zeni danas nove madrace, 2500€ po komadu. Dakle doslovno dijaspora lezi na parama. Kljucaj! :mrgreen:
insomnia78

#654 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by insomnia78 »

Ovako to mi radimo kad se vratimo iz Francuske
http://www.blic.rs/vesti/srbija/evo-kak ... le/xw243cg
Doduse, ja ne zidam crkve al tu je to. Mozda skujem kakvog mekteba jal turbe

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
512MB

#655 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by 512MB »

Neznam, dva bezana mi zvuci nekako omalo :)
MyTao

#656 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by MyTao »

hrle1976 wrote:
Kako ubaci mecku :D

genije si.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#657 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by _BataZiv_0809 »

A sa kojeg profila popravljas auto?
Maverick78

#658 Re: RE: Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Maverick78 »

512MB wrote:Da sumiramo, kupio sam sebi i zeni danas nove madrace, 2500€ po komadu. Dakle doslovno dijaspora lezi na parama. Kljucaj! :mrgreen:
Da nije Tempur pao ili...? [emoji1]

Skickat från min iPhone via Tapatalk
animals

#659 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by animals »

512MB wrote:Da sumiramo, kupio sam sebi i zeni danas nove madrace, 2500€ po komadu. Dakle doslovno dijaspora lezi na parama. Kljucaj! :mrgreen:
Ja kupio kauc za 5000€ :D
desni

#660 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by desni »

hrle1976 wrote:
Tomahawk11 wrote:
hrle1976 wrote:
Ja na svom vecinu stvari sam radim. Imam prijatelja mehanicara fino kod njega. A program za te stvari i PC jes muke imati. :skoljka: Da upravi su da su to napravili ali mene briga jedino gume kacin kod njih i kad je sta vece.
Radis ti da ne kazem sta. Jedino ako kakvu folciku vozas.
Pogotovo ova novija auta, mozes otvoriti haubu i gledati ko tele u sarena vrata.
Jarane i na novim autima mozes sam promjeniti ulje na autu. Usuti ostale tekucine po potrebi i sl. Sve se moze netreba ti robot. Sve se da odsarafiti, tako rade i mehanicari u tim servisima. Jaran je radio godinama u Mercedes servisu, ja vozam mercedesa novog, da nemoze novij biti pa opet kod njega u garazi sve ide. Zezamo se i polako. Radje cu njemu dati nego ici do servisa. Nekazem. Ako je nesto veliko onda idem u servis. Daj bolan ako neko od vas nema pojma kako to ne znaci da i drugi nemaju pojma. Da se sve nauciti samo treba volje i strpljenja. Imati malo boljeg mercedesa ili uopste imati mercedesa u Njemackoj nije nista posebno. Na svakom caosku ces ih vidjeti. Sasvim normalno zato je i sasvim normalno da se ljudi uce itd. Mozda u BiH je novija tipa Mercedesa tu i tamo jer meni skuplji ispadnu u BiH nego u Njemackoj.

Sta bi tek moj caca reko sa svojim autom. Gdje njega da servisira. Bolje i da ne znas sta voza.
Jel ovo tvoja makina?
    Image
    512MB

#661 Re: RE: Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by 512MB »

Maverick78 wrote:
    Da nije Tempur pao ili...? [emoji1]

Jeste al ova jeftinija gastarbajterska varijanta :skoljka:
    Maverick78

#662 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Maverick78 »

Fino fino, dobar je Tempur, i za spavanje, i za sve drugo [emoji1]

DZONPI

#663 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by DZONPI »

Ma Jos malo necemo ni dolazit ostavicemo van Arape oni su zakon .Nego kaze papak joj da hoce ovaj dijaspora vise otic radi se o pijaci samo sto rece dijaspora pridje da nesto kupi razleti se papcic da sta proda.Au koja dvolicnost.Na kraju cini se da najvise kukaju na dijasporu same izbjeglice koji nisu mogli dalje OD Sarajva pa im izgleda vokri na one sto izbjegose Ali tamo daleko.Neznam jadno nisko malogradzanstvo ma brutalno.
    HAVANA

#664 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by HAVANA »

A sto te papak tangira? Ko mu jebe mater...
    DZONPI

#665 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by DZONPI »

Ma ne tangira nego negumo mu sklopku da skontam.Fino je meni vazda i bice u Sarajvu Ali sklopka.Mozda se nebude duze pa se zaboravi pa ono sta BI Reufa ti malog.
    Post Reply