Bihać / V Korpus A RBiH
- bdzs
#651 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Uh @woody pa zaboravili ste t55 i pragu u Sanici, a bilo je i vruce pite ko da ste znali da dolaze Sarajlije 
-
sulejman1
#652 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Zaboravili su oni oružja i oruđa za čitavu jednu armiju da se naoružabdzs wrote:Uh @woody pa zaboravili ste t55 i pragu u Sanici, a bilo je i vruce pite ko da ste znali da dolaze Sarajlije
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#653 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Za sve što su Srbi "zaboravili" pobrinuli su se: Mehur Selimović, Adil Ružnić i Emir Mustafić:
Pozdrav domovini
Evo, i ja se pridružujem smijehuSud Bosne i Hercegovine osudio je Mehuru Selimovića i Adila Ružnića na po osam, a Emira Mustafića na devet godina zatvora za ratne zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima u Bihaću i Cazinu.
Sudsko vijeće je utvrdilo da su trojica bivših pripadnika Petog korpusa Armije RBiH odgovorni za fizičko i psihičko zlostavljanje zatvorenika srpske nacionalnosti u Bihaću i Cazinu, saopšteno je iz Suda BiH.
Selimović je bio referent za kontraobavještajne poslove i zamjenik načelnika Odjeljenja vojne bezbjednosti Petog korpusa armije BiH, Runić pomoćnik komandanta za poslove bezbjednosti, a Mustafić vojni policajac.
Prema optužnici, oni su od 1994. do 1996. godine pomagali zatvaranje pripadnika vojske i policije Republike Srpske i civila u zatočeničke centre u Bihaću, Cazinu i Bosanskom Petrovcu.
Oni su pomagali i podstrekavali zatvaranje ratnih zarobljenika i civila. Zarobljenici su zatvarani u logorima na lokacijama Kasarne "Adil Bešić" u Bihaću, zatočeničkog centra u Fabrici plastike u Petrovcu, prostorijama Civilnog zatvora "Luke" u Bihaću i drugim objektima. Zarobljeni su, kako se navodi, držani u izuzetno lošim uslovima za život i prisiljavani su na obavljanje prinudnih radova koji su se sastojali od teških fizičkih poslova.
Zatvorenike su ispitivali i fizički maltretirali stražari logora, kao i drugi vojnici koji su nesmetano ulazili u prostorije.
Optuženima, koji su se branili sa slobode, određene su mjere zabrane, a na izrečenu presudu postoji mogućnost žalbe.
Pozdrav domovini
-
sulejman1
#654 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Ne skreći sa teme, to je druga situacija i drugi akteri. U svakom slučaju koliko vidim ti zarobljeni vojnici su dobro prošli ako uporedimo čitave bošnjačke familije uključujući i djecu koje su nađene u masovnoj grobnici u Tomašici, tako da su ti pojedinačni bošnjački zločini ni pod razno se ne mogu porediti sa vašim masovnim zločinima.Tako da ti je to bezveze, mislim neblamiraj se...Woody wrote:Za sve što su Srbi "zaboravili" pobrinuli su se: Mehur Selimović, Adil Ružnić i Emir Mustafić:
Evo, i ja se pridružujem smijehuSud Bosne i Hercegovine osudio je Mehuru Selimovića i Adila Ružnića na po osam, a Emira Mustafića na devet godina zatvora za ratne zločine nad srpskim civilima i ratnim zarobljenicima u Bihaću i Cazinu.
Sudsko vijeće je utvrdilo da su trojica bivših pripadnika Petog korpusa Armije RBiH odgovorni za fizičko i psihičko zlostavljanje zatvorenika srpske nacionalnosti u Bihaću i Cazinu, saopšteno je iz Suda BiH.
Selimović je bio referent za kontraobavještajne poslove i zamjenik načelnika Odjeljenja vojne bezbjednosti Petog korpusa armije BiH, Runić pomoćnik komandanta za poslove bezbjednosti, a Mustafić vojni policajac.
Prema optužnici, oni su od 1994. do 1996. godine pomagali zatvaranje pripadnika vojske i policije Republike Srpske i civila u zatočeničke centre u Bihaću, Cazinu i Bosanskom Petrovcu.
Oni su pomagali i podstrekavali zatvaranje ratnih zarobljenika i civila. Zarobljenici su zatvarani u logorima na lokacijama Kasarne "Adil Bešić" u Bihaću, zatočeničkog centra u Fabrici plastike u Petrovcu, prostorijama Civilnog zatvora "Luke" u Bihaću i drugim objektima. Zarobljeni su, kako se navodi, držani u izuzetno lošim uslovima za život i prisiljavani su na obavljanje prinudnih radova koji su se sastojali od teških fizičkih poslova.
Zatvorenike su ispitivali i fizički maltretirali stražari logora, kao i drugi vojnici koji su nesmetano ulazili u prostorije.
Optuženima, koji su se branili sa slobode, određene su mjere zabrane, a na izrečenu presudu postoji mogućnost žalbe.![]()
![]()
![]()
Pozdrav domovini
- bdzs
#655 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Ma @woody nemoj biti licemjer, svojim sam očima vidio jame i stratišta Bosnjaka od Drvara do Koričana (posebno Koričana). Nemoj me potezati za jezik životati. Zločin je zločin i svako treba odgovarati za svoja nedjela. Hipotetički, ako bi SUD BIH ili bilo koji zemaljski sud, sudio po istom aršinu, za zločince među Srbima, malo bi bilo prostora u svim Evropskim zatvorima zajedno a možda i šire.
- FIDELCA
#656 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Izet Nanic, Kragujevac 1989.

-
zivco
#657 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Za prepametnog Vudija: Kolunic je selo u podnozju Ostrelja, od Kolunica do ceste M17 Bihac-Sarajevo nema vise od 3-4 km ravnice. Ta nepoznata vojska primjecena u Kolunicu je mogla biti samo neka izvidjacka jedinica HV-a. A gore, na Ostrelju par sati kasnije je HV zaustavljena od strane 5.korpusa da ne bi prekinula tu saobracajnicu. Nisu oni otjerali 5-ti sa Ostrelja, nego su zaustavljeni i borba prekinuta kad su vezisti 5-toga culi (borci su zaista bili u uvjerenju da se bore protiv srpskih jedinica u povlacenju) na otvorenoj vezi zahtjev hrvatskog zapovjednika za pomoc, jer je previse "tvrdo" i ne mogu proci ka Petrovcu preko Ostrelja. Kljuc jeste klimao, ali je 7. korpus u toku noci pristigao preko Kupresa (dobro poznat slucaj opstruiranja pokreta 7. korpusa prema Krajini) i stabilizovao odbranu. U toj mjeri da se Arkan sutradan povukao sa svojima za B.Luku. Nigdje tog snimka, stoji pred Domom kulture, novinar ga pita sto se povukao sa svojim borcima, a on pjeni, "izgubio sam 72(ili 74 covjeka, ne sjecam se) za pola dana, a domaci bjeze, sto da MI ginemo za Vas" Dan ranije je isao snimak, on na komandnom polozaju 300-400 metara iznad Kljuca, kaze dobro se brane, imamo velike gubitke, ali vraticemo Kljuc u toku noci". Ni tog snimka nigdje na nett-u. Steta jer bi puno rekao, tebi su ocito vjerodostojniji dokazi i opravdanja potucenih nego izjave onih koji su tu bili. Tu su pukli totalno, izgubili i Sanski Most, e tek onda opet dolazi do tog protuudara 16.krajiske koja se samoincijativno povukla sa gradacackog ratiska da bi zaustavili pad Prijedora i B.Luke. Tu si nesto gadno pobrkao ili su ti izvori nepouzdani. O ovome za presude za maltretiranja u zatvoru, samaranja i za to UDIJELJENIM kaznama i za masovna ubistva CIVILA na drugoj (u Krajini opet) ne treba ni komentarisati. Kad si toliko pravdoljubiv i posten, obavijesti se o dogadjanjima sa pocetka rata. (Opstine Kulen Vakuf, Kljuc, Sanski Most...)
A sto se mene tice mozes biti i Srbin i Japanac i Indijanac, svejedno. Smeca ima svuda.
A sto se mene tice mozes biti i Srbin i Japanac i Indijanac, svejedno. Smeca ima svuda.
-
zivco
#658 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
toliko da se otrčalo po pomoć HV-a (bio, vidio, čuo)
Ne moras reci gdje si to bio vidio i cuo, mozes li reci gdje je ta pomoc dosla? MIslis na Mrkonjic gradu, kao takticki prodor HV-a radi pomoci 5-korpusu na Kljucu? Ti nisi slijep i gluh, ti si jako podal lazov.
Ne moras reci gdje si to bio vidio i cuo, mozes li reci gdje je ta pomoc dosla? MIslis na Mrkonjic gradu, kao takticki prodor HV-a radi pomoci 5-korpusu na Kljucu? Ti nisi slijep i gluh, ti si jako podal lazov.
- Gojeni H
#659 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
8 i 9 godina za maltretiranje. Ispravno.Woody wrote:Za sve što su Srbi "zaboravili" pobrinuli su se: Mehur Selimović, Adil Ružnić i Emir Mustafić:
Optuženima, koji su se branili sa slobode, određene su mjere zabrane, a na izrečenu presudu postoji mogućnost žalbe.![]()
![]()
![]()
Pozdrav domovini
Ali, navoditi ovo kao primjer "necega" dok Tomasica drzi 1000 tijela koja su komsijama pocela tuknut', ili dok "covjek" koji priznaje ubistvo najmanje 80 Bosnjaka dobije 5 godina, moze proizvesti samo masovni pokolj drugih u nekom novom sukobu.
Izgleda da to neki i zele. Misliti da se moze godinama klati, ubijati, a onda i podjebavati i da to ne proizvede odredjene posljedice moze samo onaj ko nikada nije citao nista iz udzbenika Historija.
- LBVIEW
#660 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Upravo tako.Gojeni H wrote:8 i 9 godina za maltretiranje. Ispravno.Woody wrote:Za sve što su Srbi "zaboravili" pobrinuli su se: Mehur Selimović, Adil Ružnić i Emir Mustafić:
![]()
![]()
Pozdrav domovini
Ali, navoditi ovo kao primjer "necega" dok Tomasica drzi 1000 tijela koja su komsijama pocela tuknut', ili dok "covjek" koji priznaje ubistvo najmanje 80 Bosnjaka dobije 5 godina, moze proizvesti samo masovni pokolj drugih u nekom novom sukobu.
Izgleda da to neki i zele. Misliti da se moze godinama klati, ubijati, a onda i podjebavati i da to ne proizvede odredjene posljedice moze samo onaj ko nikada nije citao nista iz udzbenika Historija.
A ovome "borcu Armije BiH" smisao pisanja na ovom podforumu,a rekao bih i zivota jeste relativizacija srpskih zlocina i nekakvo geacko "podjebavanje".
- Woody
#662 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Hamanjarabi, koliko vas je. Valja vam svima odgovoriti. A jeste li predali sestri knjižice? Jeste? Pa onda idemo po redu:
Prvi je @zivco:
Odmah ću krenuti sa pitanjem, a pomenuo sam ga i u svom referatu: Pa kako je onda ostala kasarna HV/HVO-a na Oštrelju sve do 1997 (demilitarizacije), a ti fino opisa ovdje da smo ih otjerali sa Oštrelja? Otkud onda naši (ARBiH) mrtvi?
Ključ: bilo je samo pitanje sata kada će se anamo-oni sjuriti u Ključ, bila je pripremljena evakuacija i do toga bi i došlo da HV nije kao ispomoć udario (i zauzeo) Mrkonjić.I sam si to lijepo opisao u svom naknadnom postu. Ja bih ti za to dao 5-icu iz bosanskog, ali nisam zadovoljan tvojom gramatikom
Uostalom malo pažljivije pročitaj šta sam napisao i kojim su snagama BPC raspolagali u tom trenutku, a ne odma: "Woody laže!"
Ko je to opstruisao 7. korpus? Početak rata nije tema koju razmatramo ovdje (Bužimski "vitezovi" tada nisu ni postojali). I da... smeće ti je učiteljica koja te učila da se tako obraćaš starijima od sebe.
Ma, moj @Gojeni H... Pa o'kle tebe? Jesi li to doš'o da ti izmjerim pritisak ili samo da se 'nako malo promuhabetimo. Neka meni tebe... neka. A i tebi mene, vala...
Ti opet guslaš (k'o anamo-oni, neuzubillah) istu priču. Opet ti o "nepravedno" osuđenim Bošnjacima, "časnim" pripadnicima ARBiH koja je do zadnjeg dana (zadnji bio dušmaninu) izašla "neokaljana" iz epopeje zvane "Čudo bosanskog otpora"
Joj, izvini ali uvijek se moram nasmijati na ovaj naslov. I nasuprot njima - mrskim, genocidnim, kukavičkim, podlim, smrdljivim, seksualno nastranim, islamofobičnim, nikada civilizovanim, nepismenim, alkoholičarskim, genocidnim (uf, napisao sam to već jednom - ali ne smeta, nije na odmet ponoviti), patološkim, vjerski neosvještenim, genocidnim (evo opet ja - ne smeta) Vlasima vječnim slugama Turskim, koji nikada ništa nisu imali pa se okrenuli i ujeli ruku gospodara koji ih je hranio (uh, umorih se . Ne mogu više - ne zahateri mi) i kojima je svaka kazna premala.
Što je još gore ti si taj (a ne ja) koji izjednačava Tomašicu i zazivaš taj neki novi pokolj da se namiri krv koja "vapi za osvetom"... Jebo, te što mi ovo nešta poznato zvuči. Kao da sam ovo isto čuo na TV- prenosu sa Gazimestana neke 1989-e? A, tko zna, krhko je znanje... jer je krajnje vrijeme da (kako ti i sam kažeš) se proizvedu "određene" posljedice klanja, ubijanja i podjebavanja (s naglaskom na podjebavanje
)
Ma, bogami ću ja tebi izmjeriti pritisak. Nešto si mi se zajapurio... Sjedi ovdje i zavrni desni rukav.
Ima li još koga iza @LBVIEW? Nema. Odlično!
za @LBVIEW:
Poselami mi sve sadašnje borce ARBiH džemata Göteborg od bivšeg borca Armije RBiH. I obavezno mi javi kad ćeš navraćat ovamo da kažem komšiji kad će sunetiti sina.
A ja, odgovor:

Prvi je @zivco:
Odmah ću krenuti sa pitanjem, a pomenuo sam ga i u svom referatu: Pa kako je onda ostala kasarna HV/HVO-a na Oštrelju sve do 1997 (demilitarizacije), a ti fino opisa ovdje da smo ih otjerali sa Oštrelja? Otkud onda naši (ARBiH) mrtvi?
Ključ: bilo je samo pitanje sata kada će se anamo-oni sjuriti u Ključ, bila je pripremljena evakuacija i do toga bi i došlo da HV nije kao ispomoć udario (i zauzeo) Mrkonjić.I sam si to lijepo opisao u svom naknadnom postu. Ja bih ti za to dao 5-icu iz bosanskog, ali nisam zadovoljan tvojom gramatikom
Ma, moj @Gojeni H... Pa o'kle tebe? Jesi li to doš'o da ti izmjerim pritisak ili samo da se 'nako malo promuhabetimo. Neka meni tebe... neka. A i tebi mene, vala...
Ti opet guslaš (k'o anamo-oni, neuzubillah) istu priču. Opet ti o "nepravedno" osuđenim Bošnjacima, "časnim" pripadnicima ARBiH koja je do zadnjeg dana (zadnji bio dušmaninu) izašla "neokaljana" iz epopeje zvane "Čudo bosanskog otpora"
Što je još gore ti si taj (a ne ja) koji izjednačava Tomašicu i zazivaš taj neki novi pokolj da se namiri krv koja "vapi za osvetom"... Jebo, te što mi ovo nešta poznato zvuči. Kao da sam ovo isto čuo na TV- prenosu sa Gazimestana neke 1989-e? A, tko zna, krhko je znanje... jer je krajnje vrijeme da (kako ti i sam kažeš) se proizvedu "određene" posljedice klanja, ubijanja i podjebavanja (s naglaskom na podjebavanje
Ma, bogami ću ja tebi izmjeriti pritisak. Nešto si mi se zajapurio... Sjedi ovdje i zavrni desni rukav.
Ima li još koga iza @LBVIEW? Nema. Odlično!
za @LBVIEW:
Poselami mi sve sadašnje borce ARBiH džemata Göteborg od bivšeg borca Armije RBiH. I obavezno mi javi kad ćeš navraćat ovamo da kažem komšiji kad će sunetiti sina.
A ja, odgovor:

- seln
#663 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Koji jeftini cpncku demagog, bog te jebo.... i forum svasta trpi.Woody wrote:
Što je još gore ti si taj (a ne ja) koji izjednačava Tomašicu i zazivaš taj neki novi pokolj da se namiri krv koja "vapi za osvetom"...
- bingov buraz
#664 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
http://m.youtube.com/watch?v=BADjXNivkzkNedobrovoljac wrote:Jedini razlog povlacenja sa Kljuca na Manjacu je prodor HV iz pravca Glamoc-Baraci-Podrasnica-Mrkonjic Grad.
kad odvadis mitoloski dio sa dzipom na celu napada dobijes stvarnu istinu
vise puta sam pisao i demantovao ovu laz al hajd kad se vama da pisati mogu i ja naci vremena da dokazem da lagite malo
imam clanove familije koji su ucestvovali u odbrani Kljuca,dvije stvari su kljucne,rahmetli general Alagic odlucuje da ostavi IKM na desnoj obali Sane,vrlo rizicna odluka jer je kompletnakomanda mogla biti zarobljena ali je dala moral borcima i druga isto dobra za moral kad je brigadir Cuskic zavezao trojica dezertera za most koji je za svaki slucaj bio miniran
ja bih ofanzivu na Kljuc nazvao uporedio sa bitkom kod Kurska u drugom svjetskom,ubacili su sve sto su imali,elitu,popusili i od tog momenta vise nisu mogli izvoditi napadna dejstva,konstantna defanziva,dokaz je da su nedugo zatim izgubili jos i Sanski Most i pored prisustva Arkanovaca
- bdzs
#665 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Istina je da je u noći kada je Ključ odbranjen od strane momaka iz 17.kraiške, uvedeno nekoliko hiljada (neko je izbrojao 11 000) boraca iz Sarajeva, Visokog, Olova (stigli iz pravca Drvara) i Bihača. Na čelu kolone je bio lično general Atif Dudaković. Kontraofanziva je krenula to jutro, simultano sa HV znači dogovoreno sa HV , tako da je uzrok četničke bježanije bio totalni krah na svim linijama od Bužima do Jajca. Artiljerija HV je davala podršku i Armiji, mada ni Armija nije oskudjevala sa istomNedobrovoljac wrote:Jedini razlog povlacenja sa Kljuca na Manjacu je prodor HV iz pravca Glamoc-Baraci-Podrasnica-Mrkonjic Grad.
- bingov buraz
#666 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
ne moras vjerovati,poznajem licno dvojicu od te trojice,jedan se vratio svojoj kuci u RS,jasno imena ne dolaze u obzir,momci su iz 17 viteske ali su mladi vojnici bili i uprpali sa razlogom,fakticki im je to vatreno krstenje biloNedobrovoljac wrote:Nije laz, vjeruj mi i ja sam bio tamo. Bilo pa proslo, nema razloga za laganje. Tamo jeste bilo i elitnih jedinica, ali nije bila sva sila kako ti zelis predstaviti. Od elite tamo je bila specijala Mupa, njen dio i Tigrovi. Bilo je nas iz razlicitih jedinica SRKa, ali mi nismo elita![]()
Tad se u kratkom roku izdesavalo svasta. Dosla je 16. kozarska, pa kad smo trebali podrsku oni su povuceni. Onda je doslo do sukoba Arkana sa VRSom...to nas je usporilo ali smo i dalje sve imali u svojim rukama i bili smo na Sani, cekala se podrska artiljerije, ali umjesto njih 10.09. usao HV sa ledja i onda smo razgulili.
Ja ne mogu precizirati sve datume, nisam pisao, ali sve dogadjaje dobro pamtim, narocito na ratistima koja nisu bila ``moja``. Prica o vezanim dezwerterima mi je nepoznata i ne vjerujem u to.
U svakom slucaju ja sam za razmjenu informacija...
Pozdrav
da jedinice iz srednje Bosne su donijele prevagu,ovi moji su hvalili cini mi se brigadu iz Donjeg Vakufa moguce da je i Bugojno,imali stvarno puno ranjenih i poginulih ali nisu se povukli
sto se
tice elite ako je 16 krajiska bila tamo to sve govori,vi bolje jedinice niste imali
- bdzs
#667 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Nevjerujem ni ja da je bilo 11 000 ali znam da je mehanizovana kolona bila duga od B.Petrovca do Bravskog.Mislim da je bio 02. ili 03. 10, a od brigada su bile Gardijska brigada iz Sarajeva (zajedno sa 501. oslobodile S.Most), 126. Visočka i Olovska brigada (nesječam se koja). Sigurno iznam da je bila 501 i još jedna brigada iz Bihaća, za ostale neznam odakle su. Davno prije još polovinom septembra u Ključ su prebačene brigade iz 7.korpusa. Mi smo sve njih "trpali" u 17.krajišku, neće mi zamjeriti, bili su extra borci.Nedobrovoljac wrote:Mozda 11000 u cijeli taj kraj, u Kljuc nije, nema sanse. O kojoj noci govoris, 20neki 09. ili...bdzs wrote:Istina je da je u noći kada je Ključ odbranjen od strane momaka iz 17.kraiške, uvedeno nekoliko hiljada (neko je izbrojao 11 000) boraca iz Sarajeva, Visokog, Olova (stigli iz pravca Drvara) i Bihača. Na čelu kolone je bio lično general Atif Dudaković. Kontraofanziva je krenula to jutro, simultano sa HV znači dogovoreno sa HV , tako da je uzrok četničke bježanije bio totalni krah na svim linijama od Bužima do Jajca. Artiljerija HV je davala podršku i Armiji, mada ni Armija nije oskudjevala sa istomNedobrovoljac wrote:Jedini razlog povlacenja sa Kljuca na Manjacu je prodor HV iz pravca Glamoc-Baraci-Podrasnica-Mrkonjic Grad..
Nije bilo linija na Jacju, palo je mjesec dana ranije. Sa te strane nije pukla linija, bila je po Lisini. Tamo su branili lokalci izginuli dzaba. Neko iz drinskog korpusa je popustio na pravcu Glamoc Mrkonjic, onda je nastalo rasulo. Nama se bilo lakse izvyci, mislim da se mjesto zove Sitnica, a one lokalne jedinice su dozivile golgotu jer su bili skoro okruzeni.
Last edited by bdzs on 09/09/2014 13:08, edited 1 time in total.
- seln
#668 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
I smatras li da si se borio za pravednu stvar? Da si zbilja stitio srpski narod od nestanka?Nedobrovoljac wrote:U toj nasoj ofanzivi 20nekog 9. je bilo bas zestoko, ginulo se na obe strane. A znam sta je zestoko jer moje ``maticno`` ratiste je bila Zuc.
Na Cadjavici sam izgubio dobrog prijatelja.
Je li te imalo stid genocida koji je pocinila "tvoja" vojska?
-
RahatHurmašica
#669 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
i on ličnoseln wrote:I smatras li da si se borio za pravednu stvar? Da si zbilja stitio srpski narod od nestanka?Nedobrovoljac wrote:U toj nasoj ofanzivi 20nekog 9. je bilo bas zestoko, ginulo se na obe strane. A znam sta je zestoko jer moje ``maticno`` ratiste je bila Zuc.
Na Cadjavici sam izgubio dobrog prijatelja.
Je li te imalo stid genocida koji je pocinila "tvoja" vojska?
- Woody
#670 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Joj, moj @Nedobrovoljac,
Bolje ti je da se negdje prikriješ, jer ako ti ovi Talibani uđu u trag... A mogu oni to iz Kopenhagena... mogu, mogu...
I... dok si rekao "cjelovita, multietnička i građanska Republika Bosna i Hercegovina svih njenih naroda i narodnosti", eto tebe u Haagu

Bolje ti je da se negdje prikriješ, jer ako ti ovi Talibani uđu u trag... A mogu oni to iz Kopenhagena... mogu, mogu...
I... dok si rekao "cjelovita, multietnička i građanska Republika Bosna i Hercegovina svih njenih naroda i narodnosti", eto tebe u Haagu

- seln
#671 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Evo, da ne zaboravimo i tvoje (ili, Woody kod zubara):Woody wrote:Joj, moj @Nedobrovoljac,

-
zivco
#672 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Evo da ti ponovim jos jednom -LAZOVCINO. Ne pridaji sebi tu egocentricnu vaznost, ja ne diskutiram sa tobom, vec reagujem impulsivno radi onih koji citaju tvoje uvrede i lazi. Procitaj ti jos jednom sta napisah, pa vidi jel pise OTJERALI ili ZAUSTAVILI.Prvi je @zivco:
Ključ: bilo je samo pitanje sata kada će se anamo-oni sjuriti u Ključ, bila je pripremljena evakuacija i do toga bi i došlo da HV nije kao ispomoć udario (i zauzeo) Mrkonjić.I sam si to lijepo opisao u svom naknadnom postu. Ja bih ti za to dao 5-icu iz bosanskog, ali nisam zadovoljan tvojom gramatikomUostalom malo pažljivije pročitaj šta sam napisao i kojim su snagama BPC raspolagali u tom trenutku, a ne odma: "Woody laže!"
Ko je to opstruisao 7. korpus? Početak rata nije tema koju razmatramo ovdje (Bužimski "vitezovi" tada nisu ni postojali). I da... smeće ti je učiteljica koja te učila da se tako obraćaš starijima od sebe.
Glupo pitanje, "otkud onda NASI
- Woody
#673 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Hajde @zivco, uzmi malo šećera i vode... puno si mi se nasekirao. Al' šta ću ti ja kad UPORNO diskutuješ, polemišeš, pucaš a sve k'o ne bi'zivco wrote: Evo da ti ponovim jos jednom -LAZOVCINO. Ne pridaji sebi tu egocentricnu vaznost, ja ne diskutiram sa tobom, vec reagujem impulsivno radi onih koji citaju tvoje uvrede i lazi. Procitaj ti jos jednom sta napisah, pa vidi jel pise OTJERALI ili ZAUSTAVILI.
Glupo pitanje, "otkud onda NASI(ARBiH) mrtvi"- mrtvih je bilo na obe strane, jer se desio sukob na Ostrelju. Besmisleno pitanje. Ocjenu iz srpsko-hrvatskog mi je davala uciteljica, ona pokojna HRVATICA (kad vec moram reci) koju sam kao dijete vidio kao drugu majku, pa tvoja zadovoljstina mojom gramatikom nije uopste mjerodavna. U najmanju ruku nije lijepo nju vrijedjati, mrtvu i potpuno nevinu kad vec ja tebe vrijedjam. Vrijedjas i ti mnoge, smisljeno i podmuklo, sa namjerom i nasladjivanjem, i potpuno svjesno to radis. I moram zbog tog tvog pasjaluka. Zasto pitas ko je opstruirao 7.korpus,(Kupres, prelazak preko HVO kontrolisane teritorije), da bi provocirao pokusavajuci me ubijediti u suprotno citiranjem ili nazovi argumentima dostojnih nekog POSKOKA (kojeg ne citam) Odustani, PREPISIVANJE izvora kao i u slucaju kojim snagama je raspolagala VRS ne govori sama za sebe nista, jer ni ARBiH nije bas raspolagala manjim,ni materijalno ni brojcano, a o moralu, ispcrpljenosti i kaosu necu. Ne kazem da nije moguce ali zasto mislis da si stariji? Moji postovi su pisani u hipu, bez zelje ili namjere da trosim vrijeme skupljajuci podatke po internetu da bih polemisao sa bolesnikom poput tebe. Puca mi apsolutno taki ko si i sta si po vjerskom, nacionalnom ili bilo kom drugom nazoru, jer kao sto rekoh, smeca ima svuda.
"A kako je kod vas u Šveckoj? Hladno, jelde? Al, standard, jebi ga
A i prepao si me br'te:

Ništa ta učiteljica HRVATICA tebe nije naučila, dijete. Ništa! A i, br'te, puno čitaš taj POSKOK... Puno, vidim ja
Pozdrav domovini
- LBVIEW
#674 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
Mister "14000 Prijedorcana" ponovo jase.
Zna on bolje samih ucesnika kako je bilo u B Krajini, sve se pozivajuci
na famozni crni rokovnik kojeg je naslijedio od dida Antinog pristase i ustase ujutro, a kraljevog sljedbenika popodne
.
Napusteni pontonski most, par stotina stradale srpske vojnicke "nejaci" s velikim finalom u zgradi Poste u Sanskom Mostu
,
ostavljena tehnika u bjezaniji(ima snimaka na Youtube gdje Dudak u cudu konstatira kako je to par puta vise od onaoga sto je V Korpus imao), sve je to san,/halucinacija, jedina prava istina je ona napisana perom ponosnog vlasnika crnog rokovnika.

na famozni crni rokovnik kojeg je naslijedio od dida Antinog pristase i ustase ujutro, a kraljevog sljedbenika popodne
Napusteni pontonski most, par stotina stradale srpske vojnicke "nejaci" s velikim finalom u zgradi Poste u Sanskom Mostu
ostavljena tehnika u bjezaniji(ima snimaka na Youtube gdje Dudak u cudu konstatira kako je to par puta vise od onaoga sto je V Korpus imao), sve je to san,/halucinacija, jedina prava istina je ona napisana perom ponosnog vlasnika crnog rokovnika.
-
mahalas505
#675 Re: Legenda o Bužimskim vitezovima
A sto je najbolje uspije stici istovremeno i malo do Sarajeva, da slucajno nesto i tu ne promakne i zapise u rokovnikLBVIEW wrote:Mister "14000 Prijedorcana" ponovo jase.![]()
![]()
na famozni crni rokovnik kojeg je naslijedio od dida Antinog pristase i ustase ujutro, a kraljevog sljedbenika popodne.
Napusteni pontonski most, par stotina stradale srpske vojnicke "nejaci" s velikim finalom u zgradi Poste u Sanskom Mostu,
ostavljena tehnika u bjezaniji(ima snimaka na Youtube gdje Dudak u cudu konstatira kako je to par puta vise od onaoga sto je V Korpus imao), sve je to san,/halucinacija, jedina prava istina je ona napisana perom ponosnog vlasnika crnog rokovnika.![]()