Problem pasa lutalica vol 2
- madridist
#651 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Jedini koji nisu normalni su oni koji smatraju da je u redu imati formirane copore sa teritorijalnim sklonostima u 21 vijeku bilo gdje osim u nacionalnim parkovima ili divljini bilo koje vrste.
Kukavice i jadovi koji kupuju salame i hrane lutalice misleci da cine dobro djelo su na istom spisku.
Psima bez nadzora vlasnika nije mjesto na ulici koliko god strasno i nehumano izgledalo ono sto se mora uraditi to je neminovno da bi imali sigurne ulice za bilo koga ko ne ide autom.
Ovi koji kupuju hranu neka umjesto toga udome jednog ili vise kerova i pomoci ce vise nego da kupe 100 salama.
Vlasnik sam dva psa i smatram da imam pravo ovdje komentirati,nikad ih ne bih pustio bez nadzora da lutaju okolo.
Kukavice i jadovi koji kupuju salame i hrane lutalice misleci da cine dobro djelo su na istom spisku.
Psima bez nadzora vlasnika nije mjesto na ulici koliko god strasno i nehumano izgledalo ono sto se mora uraditi to je neminovno da bi imali sigurne ulice za bilo koga ko ne ide autom.
Ovi koji kupuju hranu neka umjesto toga udome jednog ili vise kerova i pomoci ce vise nego da kupe 100 salama.
Vlasnik sam dva psa i smatram da imam pravo ovdje komentirati,nikad ih ne bih pustio bez nadzora da lutaju okolo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#652 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Bilo je, itekako. Zato i spomenuh moderatore, jer su se znali fasovati banovi zbog takve price. Da li je pobrisano, ne znam.jasko_ba wrote:Kakvo lomljenje stakla i poturanje u hranu, gdje, kada? Ako vec mozes naci takvog bolesnog idiota, slobodno ga prijavi, ja ga nikad nisam branio.Tomahawk11 wrote:[A nisu ti gluposti kad ljudi pozivaju na ubijanje, trovanje, lomljenje stakla i poturanje u hranu? Sto se tad ne oglasis i ne kazes da su to gluposti? Doduse, nisu gluposti, to je strasno.
Nije meni nista. Trebaju se mnogi ''komentatori'' na temi zapitati - sta nam je.
Al hajde, nije da se nije naviklo. Na ovoj temi jedino jos moze moderator opstati od neistomisljenika.![]()
Ovo je sramota za glavni grad jedne drzave ovako vidjeti, i to se ne moze rijesiti. Proputavao sam cijelu Evropu i ovo samo u Bosni mozes vidjeti.
Ja to i ne sporim. To da Sarajevo ima problem pasa lutalica. Samo kazem da nije rijesenje potamaniti sve. Onda se nasi lesinari pred izbore sjete kao da ce se pozabaviti tim problemom. Boli njih, oni se ionako vozaju sluzbenim limuzinama, ne vide oni lutalice. A boli ih i sto je sramota, jer oni svakako obraza nemaju.
Mislim, ljudi, treba malo realnosti. Sta se to kod nas radi, a da nije nakaradno?
-
__Phoenix__
#653 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ni ja nisam za ubijanje, samo za humanu eutanaziju onih koji se ne udome...Tomahawk11 wrote:Tomahawk je imao cukicu koji je uginuo.__Phoenix__ wrote:Mislim da Tomahawk ima cukicu pa mu je ovo teška tema, ali odvadi malo...
Problem pasa lutalica tj. njegovo rješenje ja banalno, azil, udomljavanje,rok, eutanazija, čipovanje vlasničkih, kazna vlasnika. Sva ostala rješenja ne podržavam, a ovi psi mi prave problem i zbog djeteta u kući i zbog mačke.
No to nije tema.
Tomahawk ne moze ubiti nikakvo zivo bice, jer smatra da to nije normalno. Sta cu ja biti ako budem ubijao sve sto mi se nadje na putu? Ako zbog toga nisam normalan - ok.
Aha....a vidis, nas problem je sto smo zapeli kod tog prvog dijela....azil....pa se tu gleda da se sto vise profitira, pa se mudruje i onda kazu problem nema mjesta, nema hrane, nema nista....cipovanje....koliko hoces vlasnickih pasa koji nisu cipovani....a i oni sto jesu, nema nista sto sprecava gazdu da ga nabije nogom kad mu se cefne....kazna vlasnika....zakon koji se ne sprovode.
I onda ja nisam normalan? Ma nisu normalni oni kojima dajemo prava da sve to vode (ne samo problem pasa lutalica) vise od 20 godina.
-
Nanananana
#654 Re: Problem pasa lutalica vol 2
madridist wrote:Jedini koji nisu normalni su oni koji smatraju da je u redu imati formirane copore sa teritorijalnim sklonostima u 21 vijeku bilo gdje osim u nacionalnim parkovima ili divljini bilo koje vrste.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#655 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Sve super (osim ovog dijela za ubijanje, ali moje misljenje), ali ponavljam - nema tu hljeba. Pricamo o idealnom rijesenju, ali treba biti realan, daleko smo mi od toga.KB9 wrote:izgleda je trenutno moranje da se doslovno ubije neka kolicna pasa (uzasan scenarij, slazem se, al ljudi su definitivno bitniji od njih), iduci i jedini normalan korak je azil koji zadrzava pse sedmicu do dvije gdje su onda na porezu silni ljubitelji pasa kad isti samo paradiraju ulicama, udomis fino psa spremnog za udomljavanje, papiri ako treba, cip, ovo ono i kad/ako se taj pas opet nadje na ulici zalijepis mu kaznu da ne moze sebi doc (i te pare usmjeris u azil)Tomahawk11 wrote:Dobro, sta je rijesenje po pitanju pasa lutalica? Pusti se poredjenja.KB9 wrote:pa eto pojasnio sam ti
druga je stvar ako ti ne zelis to skontat ko sto nisi zelio na mnogo drugih primjera
Daj direktno. Sta i kako?
eto onako zacas neki primjer kako
- KB9
#656 Re: Problem pasa lutalica vol 2
tebi haman jednostavno ne postoji potencijalni scenarij da odgovara, najlakse je vazda kukat
-
zrakomlat
#657 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Nanananana wrote:madridist wrote:Jedini koji nisu normalni su oni koji smatraju da je u redu imati formirane copore sa teritorijalnim sklonostima u 21 vijeku bilo gdje osim u nacionalnim parkovima ili divljini bilo koje vrste.
Vlasnik sam dva psa i smatram da imam pravo ovdje komentirati,nikad ih ne bih pustio bez nadzora da lutaju okolo.![]()
![]()
![]()
- CherryLips
#658 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ima li kakav broj da se prijave lutalice,al da me ne skinu ko s nokta i da stvarno dodju? Kuja kod zgrade okotila osmero,za poludit je. Je.ote,smece ne mozes rahat iznijeti da bacis,samo te vrebaju
- muha_sa
#659 Re: Problem pasa lutalica vol 2
staS silazit--frljacni smece s balkona i vozdraCherryLips wrote:Ima li kakav broj da se prijave lutalice,al da me ne skinu ko s nokta i da stvarno dodju? Kuja kod zgrade okotila osmero,za poludit je. Je.ote,smece ne mozes rahat iznijeti da bacis,samo te vrebaju
- nadžak
#660 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Stavi ciglu u kesu i gađaj kerove . Dvije muhe jednim udarcem. Uh, izvini Muha_sa!muha_sa wrote:staS silazit--frljacni smece s balkona i vozdraCherryLips wrote:Ima li kakav broj da se prijave lutalice,al da me ne skinu ko s nokta i da stvarno dodju? Kuja kod zgrade okotila osmero,za poludit je. Je.ote,smece ne mozes rahat iznijeti da bacis,samo te vrebaju
- muha_sa
#661 Re: Problem pasa lutalica vol 2
nadžak wrote:Stavi ciglu u kesu i gađaj kerove . Dvije muhe jednim udarcem. Uh, izvini Muha_sa!muha_sa wrote:staS silazit--frljacni smece s balkona i vozdraCherryLips wrote:Ima li kakav broj da se prijave lutalice,al da me ne skinu ko s nokta i da stvarno dodju? Kuja kod zgrade okotila osmero,za poludit je. Je.ote,smece ne mozes rahat iznijeti da bacis,samo te vrebaju![]()
da ovo ne vidjeh konto bi da mi je komsinica
- Prpa.ba
#662 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Imaju li ovi "djelatnici" dozvole za rad svojih "pansiona" i da li placaju poreze?jasko_ba wrote:Pa sta bi Caki i Snezana Bingo radili da je sve kako treba?Veci biznis postao nego prosjacenje cigana po ulicama
-
PM72
#663 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Četiri najveća problema u Kantonu su vodosnabdjevanje,gradski prevoz,psi i prosjaci.Zadnja dva je najlakše otkloniti.Oformiti šintore i fizički ih skloniti sa ulice.Držati u kafileriji par dana i ako niko ne dođe po njih (i plati) "humano" uspavati.Inekcija i zdravo.Prosjake sve pokupiti i pozatvarati pa ih redom ispitivati ko su i odakle su.Razbiti kriminalnu organizaciju prosjačenja a organizatore poslati na robiju uz oduzimanje imovine.One sa strana protjerivati ekspresno.
- KB9
#664 Re: Problem pasa lutalica vol 2
PM72 wrote:Oformiti šintore i fizički ih skloniti sa ulice.Držati u kafileriji par dana i ako niko ne dođe po njih (i plati) "humano" uspavati.Inekcija i zdravo.Prosjake sve pokupiti i pozatvarati pa ih redom ispitivati ko su i odakle su.Razbiti kriminalnu organizaciju prosjačenja a organizatore poslati na robiju uz oduzimanje imovine.One sa strana protjerivati ekspresno.
-
Naslovnica
#665 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ništa se neće promijeniti dok se ne uvede eutanazija pasa iz azila, u skladu s evropskim standardima.
7-14 dana, ako se ne usvoji, eutanazija. Nažalost.
I rigorozna primjena zakona, od registracije i evidencije vlasničkih pasa, kazni za napuštanje, i ostalog što ide prema zakonu.
Naš zakon je odličan, samo što se mora ukinuti doživotno izdržavanje pasa u azilima i uvesti eutanazija.
I rigorozna primjena zakona, od registracije i evidencije vlasničkih pasa, kazni za napuštanje, i ostalog što ide prema zakonu.
Naš zakon je odličan, samo što se mora ukinuti doživotno izdržavanje pasa u azilima i uvesti eutanazija.
-
PM72
#666 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Prije neki dan gledam jednu staru kobilu iz komšiluka što voda svoje džukelu kako dođe pred moju garažu i fino se pašče istovari .Kad sam prišao i rekao joj da pokupi govna za džukelom,još se pođe svađati kako to nije "džukela" itd.E onda sam joj ja uputio par sočnih psovki uz obećanje da ću joj cuku objesiti na drvo ako se još jednom posere pred moju garažu.Mala djeca više nisu u stanju hodati po parku od govana "kućnih ljubimaca".I sad ta stara kobila ide sa druge strane ceste.Naslovnica wrote:Ništa se neće promijeniti dok se ne uvede eutanazija pasa iz azila, u skladu s evropskim standardima.
U manjem BH entitetu to je jako dobro riješeno.Recimo u Višegradu.Objave da će taj i taj dan lovci uklanjati divlje pse,ljudi sa tandžarama se rasporede,fis,pljas i riješen problem.Niti koga ujedaju niti kome prave štetu.Pošto smo mi ipak "kulturniji",ja bih isključio lovce ali bi to eutanazirao inekcijama što prije - to bolje.
Fin pas je odličan ali ispred kuće i na lancu jal kućici.Bez da izlazi van bašte bez povodca,brnjice i gazde.Moje dijete da je nečiji pas izujedao prvo bi upucao cuku pa mu prebio gazdu pa neka me tuže Av-mjau govnari ili sud u Strazburu.
- shiny
#667 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2
Nanananana wrote:Eno iz Av-Mau kmece da sve kupe, pa sad...
2.000 protestanata? Nije ih bilo ni 50 onda, i cuj jos 10 hiljada aktivista. [emoji38]
Sto me nasmija.
Pa eto rješenja... ako je 10 hiljada aktivista i oko 10 hiljada cuka u gradu, svako po jednog u kuću i problem riješen...
- Quaresma
#668 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Joj kako mi samo tlak dizu ovi lazni moralisti.
Pa ako vam je toliko zao tih lutalica zasto niko ih ne uzme sebi i ne brine o istima? Lako je laprdati po fejsu.
Sent from my E6653 using Tapatalk
Pa ako vam je toliko zao tih lutalica zasto niko ih ne uzme sebi i ne brine o istima? Lako je laprdati po fejsu.
Sent from my E6653 using Tapatalk
-
Nanananana
#669 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Eee, valja se brinuti o tom istom psu. Lakse kmecati preko fb i traziti donacije.shiny wrote: Pa eto rješenja... ako je 10 hiljada aktivista i oko 10 hiljada cuka u gradu, svako po jednog u kuću i problem riješen...
- KB9
#670 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Naslovnica wrote:Ništa se neće promijeniti dok se ne uvede eutanazija pasa iz azila, u skladu s evropskim standardima.
-
BigBossBrkO
#673 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2
Nanananana wrote:

- nadžak
#674 Re: Problem pasa lutalica vol 2
Ja bih predložio da onaj kome je stalo da pas ostane živ svo vrijeme u azilu, sam finansira takvo nešto. Ujedno olakšica i tebi, ne moraš ga držat u kući ili stanu, nisi stalno vezan uz njega.KB9 wrote:Naslovnica wrote:Ništa se neće promijeniti dok se ne uvede eutanazija pasa iz azila, u skladu s evropskim standardima.
Majku mu, pa jesmo li stvarno mi toliko nenormalni da u ovakvoj državi na staklenim nogama, tražimo nešto što nema na svijetu, da psi ostanu trajno u azilima?
A ovo ostale odredbe zakona o vlasništvu nad psima potpuno podržavam. Dosta je bilo više ljubavi na baterije! Nabavi cuku da mu se djete igra i za kratko vrijeme ne zna šta će sa njim? Rješenje-pusti ga negdje u grad, svali problem na drugog! Kazne drakonske bih za ovo davao!
-
Nanananana
#675 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Tacno kad covjek ovo procita zapita se jesu li ovi normalni

Ja stihoklepca u pm