Samo se ti nadaj. Ne bio prvi koji je u toj istoj nadi otišao pred Boga.SamoVasGledam wrote:
Nadam se da će uskoro i to verovanje biti samo prošlost, smešteno sa ostalim antičkim mitologijama gde mu je i mesto.
Sramote Kršćanstva i Islama!
- skupljac_zeljeza
#651 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
- Laertes
#652 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Al' fakat, kako puše priču o Adamu i Evi, dva sina Abelu i Kainu... I kako je dalje išlo?SamoVasGledam wrote:Ateizam je najbrža rastuća verska ideologija kada su u pitanju prelasci/odlasci. Čak i u arapskom svetu sve je više ljudi koji javno izlaze da govore o svom neverovanju uprkos što time rizikuju sve.
A zaista je tužno što postoje još ljudi koji veruju da se Zemlja stvarala 6-7 dana, koji veruju slepo u knjige koje navode da je Zemlja ravna ploča, pa se onda vade na metaforu, koji ismevaju teoriju evolucije, a veruju da su prvi čovek i žena napravljeni od blata, a da je ostatak čovečanstva nastao kao produkt incesta njihove dece i slično.
Nadam se da će uskoro i to verovanje biti samo prošlost, smešteno sa ostalim antičkim mitologijama gde mu je i mesto.
- SamoVasGledam
#653 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Kojeg Boga? Izvini zbunjen sam pošto ih ima na hiljaed pa ne znam na kojeg misliš. Valjda neću morati pred svakim da stojim. Smoriću se brate do bola.skupljac_zeljeza wrote:Samo se ti nadaj. Ne bio prvi koji je u toj istoj nadi otišao pred Boga.SamoVasGledam wrote:
- SamoVasGledam
#654 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Al' fakat, kako puše priču o Adamu i Evi, dva sina Abelu i Kainu... I kako je dalje išlo?[/quoteLaertes wrote:SamoVasGledam wrote:Ateizam je najbrža rastuća verska ideologija kada su u pitanju prelasci/odlasci. Čak i u arapskom svetu sve je više ljudi koji javno izlaze da govore o svom neverovanju uprkos što time rizikuju sve.
A zaista je tužno što postoje još ljudi koji veruju da se Zemlja stvarala 6-7 dana, koji veruju slepo u knjige koje navode da je Zemlja ravna ploča, pa se onda vade na metaforu, koji ismevaju teoriju evolucije, a veruju da su prvi čovek i žena napravljeni od blata, a da je ostatak čovečanstva nastao kao produkt incesta njihove dece i slično.
Adam i Eva su jedan od glavnih razloga što sam prestao da uzimam abrahamovske religije za ozbiljno. Postoje mitovi iz drugih religija koji su smisleniji i logičniji od ovog. Pa onda kada još pročitam da su pojedini proroci i biblijske ličnosti živeli više stotine godina, ne mogu a da se ne smejem.
-
patriot_1
#655 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Raste raste ateizam,moćno,zadnjih 100 godina,a ima vas 2%,ZA 1000 .g BU VAS 20%SamoVasGledam wrote:Ateizam je najbrža rastuća verska ideologija kada su u pitanju prelasci/odlasci. Čak i u arapskom svetu sve je više ljudi koji javno izlaze da govore o svom neverovanju uprkos što time rizikuju sve.
>A vi,,vi vjerujete da je svemir nastao slučajnim praskom i čovjek iz neke "juhe"!Najprije od majmuna a onda kako je to bila notorna glupost,od zajedničkog pretka!JBT. je vam logika jaka strana!Rađe ću nastati incestom nego od majmuna ili zajedničkog majmunolikog pretka!
I da se razumimo,Adam znači ČOVJEK I ČOVJEKI.EVA ZEMLJANKA I ZEMLJNKE!Nema razlike između jednine I množine!Što ako je Adam bio u fokusu stvaranja I Eva a Bog stvorio čoveke I žene?
- SamoVasGledam
#656 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
2%? U ovim zatucanim balkanskim rupama ima mnogo više od 2% po državi, a da ne spominjem ostatak sveta. Kina najmnogoljudnija zemlja, a ogromna većina ne pripada nijednoj religiji. Gde ti vadiš te podatke ja ne znam, a voleo bih da znam.
Dobro, znači nećeš se naljutiti ako te budem zvao od sada incestoidnom kreaturom?
Gde piše da je Bog stvarao još ljudi pored Adama i Eve? Abrahamovska teologija je jasna, a to je da su svi ljudi Adamova deca. Kraj priče.
Dobro, znači nećeš se naljutiti ako te budem zvao od sada incestoidnom kreaturom?
Gde piše da je Bog stvarao još ljudi pored Adama i Eve? Abrahamovska teologija je jasna, a to je da su svi ljudi Adamova deca. Kraj priče.
- SamoVasGledam
#657 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
A sve da si ti i u pravu što se toga tiče, zaboravljaš da je čovečanstvo bilo skoro do kraja uništeno pa je obnavljano preko Nojine dece? Dakle ponovo incest i to vremenski dosta bliži.
- Jack Be Nimble
#658 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Ateizam naglo raste sirom zapadnog svijeta pogotovo medju mladjom rajom. Dok je u Africi ili pretezno siromasnim zemljama se vidi sve veci procenat vjernika.
Neki bi rekli da ateizam kao vjerovanje ne raste, nego jednostavno omladina ne vjeruje u nista ili se ne deklarisu po nicemu. Nije ateizam toliko popularan, koliko je religija na losem glasu od 2000 pa na dalje. Sve od terorista, popova sa malom djecom, generalna diskriminacija prema homoseksualcima/zenskim pravima je omladinu u zapadnom svijetu odstranilo od religije.
Neki bi rekli da ateizam kao vjerovanje ne raste, nego jednostavno omladina ne vjeruje u nista ili se ne deklarisu po nicemu. Nije ateizam toliko popularan, koliko je religija na losem glasu od 2000 pa na dalje. Sve od terorista, popova sa malom djecom, generalna diskriminacija prema homoseksualcima/zenskim pravima je omladinu u zapadnom svijetu odstranilo od religije.
- ABH017
#659 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Današnju omladinu ne interesuje ništa, pa ni religija, a kamo li bavljenje naukom, osim u obimu objave statusa na facebooku, twiteru ili nekoj sličnoj društvenoj mreži. Diplome se stiču kako bi se to objavilo na društvenim mrežama i podijelilo sa sljedbenicima. Da, nekim slučajem, padne internet, današnja omladina ne bi znala ni kako da diše.
- aurora313
#660 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Ne znam šta je tu nejasno. Da bi prikupio sve životinje, Noje je morao da bude veoma star. Pa znaš li ti koliko je tada trebalo vremena da se sa Bliskog Istoka ode po pande u Kinu, kengure u Australiju, ili grizlije na Aljasku? Upotrijebite logiku, gospodo!SamoVasGledam wrote:Adam i Eva su jedan od glavnih razloga što sam prestao da uzimam abrahamovske religije za ozbiljno. Postoje mitovi iz drugih religija koji su smisleniji i logičniji od ovog. Pa onda kada još pročitam da su pojedini proroci i biblijske ličnosti živeli više stotine godina, ne mogu a da se ne smejem.
A zna se pouzdano da je Noje pravio djecu kada je imao 600 godina.
Ujedno, čuo sam da su ti 'prvi ljudi' bili visoki i do 6 metara. I da su nađene kosti od nekih!? Ja ćit'o svojim očima! Hvala bogu na ovim znanstvenim biblijskim potvrdama!
- Smrcak15
#661 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
a sta mislis ovu varijantu koju islam zagovara, da je potop bio lokalnog karaktera, i da su zivotinje u paru bile lokalne zivotinje, kamile, ovce, krave, konji itd a onda poslije narod pricama kroz historiju napravio mitove od tog dogadjaja gdje je sve preuvelicano? sta mislis to ?aurora313 wrote:Ne znam šta je tu nejasno. Da bi prikupio sve životinje, Noje je morao da bude veoma star. Pa znaš li ti koliko je tada trebalo vremena da se sa Bliskog Istoka ode po pande u Kinu, kengure u Australiju, ili grizlije na Aljasku? Upotrijebite logiku, gospodo!SamoVasGledam wrote:Adam i Eva su jedan od glavnih razloga što sam prestao da uzimam abrahamovske religije za ozbiljno. Postoje mitovi iz drugih religija koji su smisleniji i logičniji od ovog. Pa onda kada još pročitam da su pojedini proroci i biblijske ličnosti živeli više stotine godina, ne mogu a da se ne smejem.
A zna se pouzdano da je Noje pravio djecu kada je imao 600 godina.
Ujedno, čuo sam da su ti 'prvi ljudi' bili visoki i do 6 metara. I da su nađene kosti od nekih!? Ja ćit'o svojim očima! Hvala bogu na ovim znanstvenim biblijskim potvrdama!
pa nadjene su kosti od ljudi u Ekvadoru koji su bili 7.6m visokiUjedno, čuo sam da su ti 'prvi ljudi' bili visoki i do 6 metara
cak sta vise ima zabiljezeno i na kameri divovski covjek u japanu
cak i jedan stari video ima
-
mirzaaa33
#662 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Ima i video Godzila, koja je prije bila čovjekov ljubimac, drevni zmaj
- SamoVasGledam
#663 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Evo još jedna slika koja je šokirala svet

- SamoVasGledam
#664 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Inače Smrčak kačiš ovde video isečke iz trailera japanskog filma i onda se čudiš što te retko ko uzima za ozbiljno. Ovo je vrh!
-
mirzaaa33
#665 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Mislim da on nas sve zajebava, al neka njemu ide na dušu što se ovako sprda sa vjerom i Bogom.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#666 Propovjednik
"Taština , taština, sve je taština..." ili u drugom prevodu "Ispraznost, ispraznost, sve je ispraznost"
Propovjednik 1,1.
Citat je preuzet iz jedne od najkraćih knjiga unutar Biblije, Knjige propovjednika ili Eklestijaze. Po uvriježenom shvatanju većine kršćanskih denominacija, autor ovog veoma kratkog i sažetog dijela je kralj Solomon ili po islamskoj terminologiji poslanik Sulejman a.s.
Preporučujem svima koji ...razgovarate...na ovim temama da odvojite sat vremena i pročitate ovaj dio Biblije.
Hvala na pažnji.
Propovjednik 1,1.
Citat je preuzet iz jedne od najkraćih knjiga unutar Biblije, Knjige propovjednika ili Eklestijaze. Po uvriježenom shvatanju većine kršćanskih denominacija, autor ovog veoma kratkog i sažetog dijela je kralj Solomon ili po islamskoj terminologiji poslanik Sulejman a.s.
Preporučujem svima koji ...razgovarate...na ovim temama da odvojite sat vremena i pročitate ovaj dio Biblije.
Hvala na pažnji.
-
mirzaaa33
#667 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
To se zove poezija.

- fatamorgana
#668 Re: Propovjednik
A korijen taštine je u čovjekovom egu, ovo kažem ne kao sud već konstataciju, i naravno ne isključujem se iz mnoštva.dr.gog wrote:"Taština , taština, sve je taština..." ili u drugom prevodu "Ispraznost, ispraznost, sve je ispraznost"
Propovjednik 1,1.
Preporučujem svima koji ...razgovarate...na ovim temama da odvojite sat vremena i pročitate ovaj dio Biblije.![]()
Hvala na pažnji.
-
patriot_1
#669 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Incest nije nikakav problem ako nije bilo druge mogućnosti za nastanak ljudske vrste.Uostalom,postoji mogućnost da je potop bio lokalnog karaktera!SamoVasGledam wrote:A sve da si ti i u pravu što se toga tiče, zaboravljaš da je čovečanstvo bilo skoro do kraja uništeno pa je obnavljano preko Nojine dece? Dakle ponovo incest i to vremenski dosta bliži.
Usput,kako je to kod vas vjernika u nastanak iz "juhe"?Jeli nastao čovjek ili "čovjeki"?
- Dope_Man
#670 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Znam da se zezas i mislis da si ispao pametan i smijesan.. ali nisi. Prvo, nema nikakve sanse da sad ponovo, nakon stoljeca i stoljeca tvrdnji da je CIJELI svijet potopljen radite reinterpretaciju price i govorite da je lokalni. Ne zaboravi da je to ono sto svi atesisti, a i historicari govore vec dugo vremena, da je mit o potopu, koji je inace mnogo stariji od Biblije, vjerovatno poceo u podrucju gdje su lokalne poplave znale sve unistiti pa se kasnije razvio u mit o globalnom potopu. Svo vrijeme se borite protiv toga, tvrdite da je morao biti globalni, i kad vise nema gdje sad se pravite pametni tvrdeci da je ipak lokalni. Drugim rijecima prihvatate stanoviste ateizma i nauke, ali ne bi da priznate.patriot_1 wrote:Incest nije nikakav problem ako nije bilo druge mogućnosti za nastanak ljudske vrste.Uostalom,postoji mogućnost da je potop bio lokalnog karaktera!SamoVasGledam wrote:A sve da si ti i u pravu što se toga tiče, zaboravljaš da je čovečanstvo bilo skoro do kraja uništeno pa je obnavljano preko Nojine dece? Dakle ponovo incest i to vremenski dosta bliži.
Usput,kako je to kod vas vjernika u nastanak iz "juhe"?Jeli nastao čovjek ili "čovjeki"?
A pricu o ''juhi'' sigurno znas, ili bi bar trebao. Ako ne znas, uzmi uci. Svakako da ima vise smisla od madjionicara koji se krize iza oblaka gdje sa Lepim pise pjesme.
- skupljac_zeljeza
#671 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Bog se krije iza oblaka? Estagfirullah.Dope_Man wrote: A pricu o ''juhi'' sigurno znas, ili bi bar trebao. Ako ne znas, uzmi uci. Svakako da ima vise smisla od madjionicara koji se krize iza oblaka gdje sa Lepim pise pjesme.
- Prošlo je 140 godina od trenutka kada je Charles Darwin pretpostavio da je život nastao u 'maloj toploj bari', navodi profesor Kalifornijskog sveučilišta u Santa Cruzu David Deamer. Ispitujemo tu pretpostavku u 'malim vrućim jezerima' u vulkanskim područjima ruske Kamčatke i kalifornijskog Mount Lassena.
- Rezultati su iznenađujući, pa čak i razočaravajući. Čini se da vruća kisela voda koja sadrži glinu ne pruža prave uvjete za spajanje kemijskih elemenata u 'prvotne organizme', dodao je.
http://www.jutarnji.hr/arhiva/nastanak- ... a/3383294/
- Dope_Man
#672 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Tu ste ga dugo krili, dok nismo zavirili tamo. A svaki naucnik ce ti reci da su uvjeti koji su vladali daleko drugaciji od sadasnjih. Kao sto su u jednom dokumentarcu lijepo pojasnili na otprilike ovakvom primjeru:skupljac_zeljeza wrote:Bog se krije iza oblaka? Estagfirullah.Dope_Man wrote: A pricu o ''juhi'' sigurno znas, ili bi bar trebao. Ako ne znas, uzmi uci. Svakako da ima vise smisla od madjionicara koji se krize iza oblaka gdje sa Lepim pise pjesme.![]()
- Prošlo je 140 godina od trenutka kada je Charles Darwin pretpostavio da je život nastao u 'maloj toploj bari', navodi profesor Kalifornijskog sveučilišta u Santa Cruzu David Deamer. Ispitujemo tu pretpostavku u 'malim vrućim jezerima' u vulkanskim područjima ruske Kamčatke i kalifornijskog Mount Lassena.
- Rezultati su iznenađujući, pa čak i razočaravajući. Čini se da vruća kisela voda koja sadrži glinu ne pruža prave uvjete za spajanje kemijskih elemenata u 'prvotne organizme', dodao je.
http://www.jutarnji.hr/arhiva/nastanak- ... a/3383294/
Mi imamo gotov kolac (ziva bica) a trebamo otkriti sastojke od kojih je napravljen, u kojoj kolicine je svakog sastojka bilo, koji je postupak slaganja sastojaka, kako je pecen itd.. Na obicnom, nezivom kolacu je to tesko. Cak i kad imas recept ako se malo zeznes u kolicini, mijesanju, kuhanju.. neces dobiti kolac kakav ocekujes da ispadne. Mi smo tek u fazi gdje o porijeklu zivota znamo osnovne sastojke. Jos ne znamo koji je pravi omjer, a tek onda ide dalje. Sada su mnogi u fazi pokusaja i piogreske, testiraju razne kombinacije da vide kako se odredjeni elementi, i pod kojim uvjetima, spajaju, sto bi bili tek djelici nastanka zivota. Ali ne sumnjaj da ce jedng dana i to otkriti, a onda bog mora da se jos dalje pomakne a knjige da se reinterpretiraju kako i dolikuje, pa cete odjednom ''shvatiti'' da je bog govorio o drugacijoj vrsti stvaranja.
- skupljac_zeljeza
#673 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Ja ne treba da sumnjam u baš taj način spajanja, ali ti ćeš da sumnjaš da ćeš doći pred Boga? Dobro.Dope_Man wrote: Ali ne sumnjaj da ce jedng dana i to otkriti, a onda bog mora da se jos dalje pomakne a knjige da se reinterpretiraju kako i dolikuje, pa cete odjednom ''shvatiti'' da je bog govorio o drugacijoj vrsti stvaranja.
- Dope_Man
#674 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Dobro, sumnjaj. Samo argumenti su i dalje na strani nauke. Cega se uhvati to na kraju i objasni, korak po korak, ma koliko trajalo. A bogu niko nije blize danas nego je bilo prije 50000 godina. Pa ti sam sebi izvuci zakljucak o tome sta ce se prije desiti.skupljac_zeljeza wrote:Ja ne treba da sumnjam u baš taj način spajanja, ali ti ćeš da sumnjaš da ćeš doći pred Boga? Dobro.Dope_Man wrote: Ali ne sumnjaj da ce jedng dana i to otkriti, a onda bog mora da se jos dalje pomakne a knjige da se reinterpretiraju kako i dolikuje, pa cete odjednom ''shvatiti'' da je bog govorio o drugacijoj vrsti stvaranja.
- skupljac_zeljeza
#675 Re: Sramote Kršćanstva i Islama!
Kako nije? Kad su Ga to milijarde obožavale u istom trenu kao što to čine danas? I zašto suprostavljaš vjeru nauci?Dope_Man wrote:Dobro, sumnjaj. Samo argumenti su i dalje na strani nauke. Cega se uhvati to na kraju i objasni, korak po korak, ma koliko trajalo. A bogu niko nije blize danas nego je bilo prije 50000 godina. Pa ti sam sebi izvuci zakljucak o tome sta ce se prije desiti.skupljac_zeljeza wrote:Ja ne treba da sumnjam u baš taj način spajanja, ali ti ćeš da sumnjaš da ćeš doći pred Boga? Dobro.Dope_Man wrote: Ali ne sumnjaj da ce jedng dana i to otkriti, a onda bog mora da se jos dalje pomakne a knjige da se reinterpretiraju kako i dolikuje, pa cete odjednom ''shvatiti'' da je bog govorio o drugacijoj vrsti stvaranja.