Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

kosava

#651 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

jeza u ledja wrote:
kosava wrote:
Ne nego Maine i Vermont granice sa Kanadom a imaju nizu stop kriminala od Kanade i Skandinavskih zemalja koje su uzor kvaliteta zivota.
Ti si napisao da Kanada granici sa Skandinavijom.

Evo citiram te:
kosava wrote:Kanada sa kojom granice i Skandinavske zemlje
Nizu stop kriminala nego Kanada sa kojom granice i ( od ) Skandinavskih zemalja, mislim jasno je svakom da Kanada niti USA granice sa Skandinavskim zemljama nego se pravi komparacija u stopi kriminala.
kosava wrote:
Ocito ti nisi nikada bio na gun show, mozes al u kurcu na gun show prvo slabo ima privatnih prodavaca a na sve strane ATF agenti i lokalni zandari u civili i uniformama, jos se nikada nije desilo da je dosao covjek koji nema FFL znaci ovlasteni prodavac oruzija i stavio 30-40 pistolja da proda onako privatno na gun show jer ima mali fol ako prodas vise od 4 komada oruzija godisnje onda si se bavis prodajom oruzija bez regitstrovane firme prvo ti se naklati ATF na kosti a onda IRS jer nisi registrovan kao privatna firma i neplacas porez a znasli koliko je da iznajmis sto na gun show? 500 do 1000 dollar dan.

E tu si upravu jebe se kriminalcima za zakon, to ti je onaj famozni kombi sto dovozi oruzije u Cikago ,urbana legenda svi pricaju a nikad ni jedan takav registrovan slucaj.
Nisam nikada bio na gun show niti u radnji za prodaju oruzja. Meni takvi debilizmi u zivotu ne trebaju. Pogotovo mi ne treba cirkus gun showa gdje vrvi od budala svakakvih vrsta. Znaci pricas o necemu o cemu nemas pojma. To jest ponavljas naucene floskule.

A da to sto ti govoris, naprosto nije tacno, evo samo jedan clanak lokalne tv kuce iz Chicaga:

http://wgntv.com/2014/09/03/indiana-gun ... ngbangers/

Indiana guns: Favorite of Chicago gangbangers

In six years, 3,824 guns taken off Chicago gang bangers that were used in crimes came from our next door neighbor: Indiana. It’s why WGN Investigates took undercover cameras over the border to see why.

Our producer and photographer walked in to an Indianapolis gun show one recent Saturday afternoon wearing undercover camera gear. They listened as one gun dealer showed them a semi-automatic with a 30 round magazine.

Asked why anyone would need that, the dealer said, “Everybody needs something.”

For a $5 dollar entry fee Znaci ulaznica je 5 dollara a ja sam rekao da iznajmis sto na gun show dan je 500 do 1000 dollara. , you can buy all sorts of stuff at the gun show – bullets, handbags with hidden pockets, and of course, guns. The law for buying a gun is different for those who live in Indiana than those who live in Illinois.

It’s so easy here, the dealers joked with our producer and photographer about it. One bragging, “We deal with Illinois residents all the time and we invite them to come to Indiana.”

Another dealer said, “As long as you’re an Indiana resident and you don’t have any trouble, I just write down your name and address so if they come knocking on my door, and say this gun was used in a robbery, well this is who I sold it to and then you got to explain what you did.”

But it’s easy to scam. Like one now infamous guy who simply used a fake Indiana drivers license A koristenje lazne isprave u svrhu kupovine oruzija je Federalno Krivicno Djelo . David “Big Man” Lewisbey filled a duffle bag with 9 millimeter and 40-caliber handguns. He bought them at various gun shows then sold them to gang bangers in Chicago for big bucks.

Tom Ahern, a special agent with the Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives says, not only it is easier to buy in Indiana than Illinois, it’s cheaper too. He says the combination has meant a steady flow of guns to Chicago that are involved in crime.

What Lewisbey didn’t know at the time was the feds were watching him. Said Ahern of the ATF, Kao sto sam ti rekao ATF Agenti prate i prisutni su na gun shows.“There’s a large number of individuals at gun show that are selling their personal collections and they’re not holding the buyers to any kind of criminal background check or any paperwork of those transactions.”

That’s the missing link - as Chicago Police Superintendent Garry McCarthy put it, the gun show loophole. He says a big reason why more than 3,000 confiscated guns from crimes have come from Indiana. McCarthy says of the loophole, you have a federal firearms licensee, a dealer, who does a quick background check at one table. Right next to him at another table is a private collector who is not, by law, forced to check a buyer’s background.

That makes it awfully tough to trace when a gun is used in a crime. And that’s why this case against Lewisbey and his partners is so important.

Back in 2007, Lewisbey was a Thornton Township High School football lineman who made his way to college. Like many students, he kept a “to do” list that included, the first day of school.

But the rest of the list is like none other. Mid-way through on his things “to do” list is “Get guns back up.” Think about that for a moment – a college student who keeps a summer “to do” list that includes buying guns for gang bangers.

Ahern says it’s clear the word is on the street that if you want a gun, cash and carry, go to Indiana, bring it to Illinois and use it or sell it for a good profit.

In one 48 hour period, Lewisbey delivered 43 guns to a guy with ties to the Gangster Disciples - many purchased at gun shows.

WGN’s Mark Suppelsa asked the Indianapolis gun show owner if he ever sees a buyer fill up a duffle bag, even though it’s perfectly legal. The man said, most of the criminals know not to come to his gun show because he allows law enforcement to come inside for free to deter crime.

Whether this promoter is just naive or in denial, it is happening. Perhaps, he’s been more fortunate than most.

But that still doesn’t impress Chicago’s top cop. Since guns continue to flow across the border he’s had to switch tactics. He’s now working harder to partner with the feds to catch guns moving state to state. When we asked if it’s working, McCarthy said we’re up against it like a screen door on a submarine.

In May, Lewsiby was sentenced to 16 years and 6 months in prison for a gun running smuggling operation. His partner got nearly 11 ½ years.

Jaro hvala ovim clankom si potvrdio sve moje navode. :D
jeza u ledja

#652 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

kosava wrote:Imas li ti koja nepokazuje da nema vise komada oruzija po glavi stanovnika nego u Vermontu i Maine,

jedini podatci su broj background checkova od 1993 po tim podatcima najvise oruzija ima u Vermontu i Maine.
Imam, stavio sam ti ih na prethodnoj stranici, evo ponavljam ih plus jos nekoliko:

http://demographicdata.org/facts-and-fi ... tatistics/
http://qz.com/437015/mapped-the-us-stat ... un-deaths/
http://www.businessinsider.com/gun-owne ... ate-2015-7
https://en.wikipedia.org/wiki/Gun_viole ... s_by_state
http://www.vpc.org/press/states-with-we ... -confirms/

Znaci LUPAS! Iznosis neki podatak KOJI NIJE TACAN i onda trazis od mene da dokazujem suprotno??

I znas sta. Dosta te ba vise! Neuk si, nepismen si, rasista si, neupucen, bezobrazan i naporan. Iskoristi to oruzje u nesto korisno i rijesi nas svojih gluposti!

Fucking redneck, nema dva razreda osnovne ono hoce nesto da se dokazuje. Sebicni, iskvareni mentalitet nesposoban sa zivotom da se nosi hoce jos pusku da brani svoje neznanje. Mrs!
jeza u ledja

#653 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

kosava wrote:
Jaro hvala ovim clankom si potvrdio sve moje navode. :D
Nisam ti ja jaro.

Svog jaru pod ruku pa se rokajte na gun range. Probajte mozete li pogoditi metu zmireci.
Last edited by jeza u ledja on 17/06/2016 22:46, edited 1 time in total.
kosava

#654 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

jeza u ledja wrote:Evo ti drugi clanak, Al Jazeere, o porijeklu oruzja u Chicagu:

Lax gun laws in Indiana fuel gun violence in Chicago

Nearly 60 percent of Chicago crime guns were first purchased outside Illinois; 20 percent came from Indiana

January 11, 2016 5:00AM ET
by Ryan Schuessler @RyanSchuessler1
CROWN POINT, Indiana — At a gun show on Indiana’s fairgrounds, hundreds of people filed past tables of firearms — World War Two relics, handguns, hunting rifles, and combat-grade automatic weapons — sprinkled with a selection of knives, Nazi artifacts, Confederate flags, dozens of anti-Obama and anti-Islam bumper stickers, and t-shirts with slogans including “Infidel” and “I want YOU to learn English.”

“You got something to sell in that bag, buddy?,” one vendor asked a passerby at the December show. Guns aren’t just for sale — you can trade yours in, and vendors are buying.

Indiana’s gun laws are relatively simple. Federally licensed “brick and mortar” gun dealers are required to perform standard background checks, while vendors selling their “private collections” at gun shows are not. An Indiana resident could walk out of the Crown Point gun show with a legally purchased assault rifle that same day — without a background check — less than an hour from Chicago, where assault rifles are banned. Handguns are subject to different regulations in Indiana.

Indiana’s Republican-controlled government has rolled back firearm regulations in recent years. In July 2015, a new law went into effect that made it legal for residents to own sawed-off shotguns. People typically saw off part of the gun barrel to make a gun more concealable and maneuverable.

When asked to comment for this report, a spokesperson for Indiana Governor Mike Pence directed Al Jazeera to a tweet written by the governor in early January that said: “Second Amendment unambiguously affirms the right to keep and bear arms. I will continue to support the Constitutional rights of Hoosiers.”

Chicago Police point to Indiana as a major source of guns recovered at crime scenes, indicating that the state’s lax gun purchasing laws, through gun trafficking, are fueling the city’s violence. Gun violence in Chicago remains high, with more than 2,300 shootings in 2015 alone and a homicide count of 484, including the November murder of a 9-year-old boy targeted in gang violence.

“You can be in the city of Chicago and be closer to a gun show in Indiana than you are to downtown,” said Sarah Emmons, a researcher at the University of Chicago’s Chicago Crime Lab. “Having such dramatically different regulations in such close proximity makes it really, really easy for folks [to bring illegal guns into Chicago].”

Emmons and Julia Quinn, another researcher at the crime lab, said research has shown very few crime guns in Chicago come from federally licensed dealers. A 2015 study by the institute estimated that only 11 percent of crime guns recovered in Chicago were purchased from federally licensed vendors, which require background checks, and that many were passed or sold through social networks. They cited straw purchases — where one person buys a gun for a person who cannot legally purchase one — as a major contributor to the city’s underground gun market.

“I think that speaks to the regulations in Indiana, and why it’s quite obvious why a gang member might go into Indiana where they can buy guns quite easily at a show or private sale,” Quinn said.

According to a 2014 report from the Chicago Police Department, 60 percent of the guns recovered at crime scenes in the city between 2009 and 2012 Between 2009 and 2013, almost 60 percent of guns used to commit crimes in Chicago were first purchased outside of Illinois. Each state in the country contributed at least one gun used in a Chicago crime. — nearly 20 percent came from Indiana, the second-highest state after Illinois. The City of Chicago’s regulations are stricter than the rest of the state.

“The carnage in Chicago is still being driven by guns that are coming from elsewhere,” Quinn said.

In May 2014, a federal judge sentenced a man to 17 years in prison for illegally selling guns on the street in Chicago, which he had legally purchased in Indiana.

“I try to bring out the point on the illegal trafficking and the number of guns going to Chicago,” said Edmund Smith, president of Hoosiers Concerned About Gun Violence, a group that advocates for gun control in Indiana, referencing the gun control discussion there. “I think there is some awareness, certainly, but I couldn’t say otherwise.”

Smith’s organization is pushing for universal background checks — including at gun shows and private sales — an assault rife and armor-piercing ammunition ban, and a limit on the number of handguns that can be purchased within a 30-day period.

Back in Crown Point — and in Shipshewana, Indiana, which hosted a gun show on the same day in mid December — all those who were asked to comment declined to speak with Al Jazeera for this report. Central Indiana Gun Shows, which facilitated the Crown Point show, did not respond to requests for comment.

National Rife Association spokesperson Lars Dalseide said in a statement emailed to Al Jazeera that other factors are fueling Chicago’s epidemic of violence.

“The violent crime problem in Chicago has nothing to do with the gun laws in Indiana,” he said. “There are countless reports in the Chicago media about low prosecution rates and the short sentences handed down to repeat offenders. Instead of treating the law-abiding gun owners of Indiana like criminals they should start treating the criminals in Chicago like criminals.”

Emmons and Quinn maintain that guns are a major contributor to the lethality of crime in the United States.

“Evidence and data from other countries who have similar rates of some violent crimes, but very different rates of homicide, suggest that guns probably are a big part of the problem,” Quinn said. “Designing more effective enforcement strategies, or reasonable gun safety regulations, would make a big difference in the short term. So why not give it a shot?”

Numerous studies in recent years have found that a higher number of guns does not lead to a decrease in crime, and actually is associated with higher rates of violent crimes. A 2014 study from Stanford found that eight states saw their homicide rates increase after passing right-to-carry laws in the early 2000s.

Some estimates place the number of guns in the United States at more than 350 million — or, one for every person in the United States.

“I think that guns don’t help,” Emmons said. “And the prevalence of guns is really causing a lot of the lethality.”

Fucking freaks. :roll:
Privatna prodaja oruzija izmedju gradjana iste drzave u kojoj je nema univerzalnih promjena je legalna i nema nikakve veze sa gun show jer ja mogu prodati svom komsiji pistolj, AR, AK tu u svom dvoristu.

Normalno da ce oruzije dolaziti iz drugih drzava zakon ponude i potraznje, ali to nemjenja fakte da Indijana i Virginija (D.C.) sa svim svojim slabim zakonima o oruziju imaju mnogo nizu stopu kriminala i ubistava vatrenim oruzijem nego Cikago i DC.

Upravu si 70 000 pripadnika bandi u Cikagu jesu fucking freaks.
kosava

#655 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

jeza u ledja wrote:
kosava wrote:Imas li ti koja nepokazuje da nema vise komada oruzija po glavi stanovnika nego u Vermontu i Maine,

jedini podatci su broj background checkova od 1993 po tim podatcima najvise oruzija ima u Vermontu i Maine.
Imam, stavio sam ti ih na prethodnoj stranici, evo ponavljam ih plus jos nekoliko:

Znaci LUPAS! Iznosis neki podatak KOJI NIJE TACAN i onda trazis od mene da dokazujem suprotno??

I znas sta. Dosta te ba vise! Neuk si, nepismen si, rasista si, neupucen, bezobrazan i naporan. Iskoristi to oruzje u nesto korisno i rijesi nas svojih gluposti!

Fucking redneck, nema dva razreda osnovne ono hoce nesto da se dokazuje. Sebicni, iskvareni mentalitet nesposoban sa zivotom da se nosi hoce jos pusku da brani svoje neznanje. Mrs!
Jaro smiri se opalice te srcani, jos ce te banovati.
jeza u ledja

#656 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Ides mi na kurac. Vozdra.
kosava

#657 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

jeza u ledja wrote:Ides mi na kurac. Vozdra.

jaro nisi moji tip, a znam jebeno je kada ti ljudi pokazu kako nemas pojma o cemu pricas. :D
kosava

#658 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

jeza u ledja wrote:

Vikpedia ti izvor informacija :lol:

Zar ti je tako tesko u zivotu,trebali te pogurat? Nije problem svoji smo , zemljaci.
jeza u ledja

#659 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Nakon sto je jedan KRETEN prije samo 5 dana ubio 50 ljudi jer mu se prahnulo i jer je nabavio oruzje ko s poslom, jer mu to ovakvim stavom omogucavaju ljudi poput tebe, "jaro", necu sjediti ovdje slusati da mi ti, "jaro", koji ne zna osnovne stvari o zivotu uopste, soli pamet o koristi naoruzavanja. S vama takvima, "jaro", nema price.
kosava

#660 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

jeza u ledja wrote:Nakon sto je jedan KRETEN prije samo 5 dana ubio 50 ljudi jer mu se prahnulo i jer je nabavio oruzje ko s poslom, jer mu to ovakvim stavom omogucavaju ljudi poput tebe, "jaro", necu sjediti ovdje slusati da mi ti, "jaro", koji ne zna osnovne stvari o zivotu uopste, soli pamet o koristi naoruzavanja. S vama takvima, "jaro", nema price.
Nije Kreten nego terorista, pa oruzije mu je bilo posao mozda ne kontas ali si proveo zadnja 3 sata raspravljajuci se samnom.

Ti i jaro Jeff ste razlog zasto ce Trump biti predsjednik nas je 100 million vlasnika oruzija i 98% se slaze sa NRA, a takvi ko vi ste tipicni babe Hilary poslusnici koji ce sa svojim stavovima ubjediti sve one koji se neckaju da ne glasaju za Hillary.

Pametan je Donald navuce Hilary a poslusnici se upale ko kutnjaci i otvore mu put za 1600 Penn. Ave :izet:

P.S. eno Uncle Joe skuplja potpise za ban na AR-15 idi pozuri tek je skupio 186 hiljada u drzavi od 330 milliona. :lol:
jefferson

#661 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

Jel on skonta da su Senat i Kongres jedno te isto? :lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#662 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

kosava wrote:Image
kosava wrote:Danas se to zove rasisam prije sto godina se zvalo produzavanje vrste.
Image
kosava wrote:nas je 100 million vlasnika oruzija
:!:

Ovakve ljude krivite za sve lose sto se desava u Americi, a i mnogo toga u svijetu, jer oni glasaju za budale koji pocinu ratove.

Otvoreni rasista, ponosni vlasnik oruzja i Trumpov glasac.
Jack Be Nimble

#663 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Ruzno reci, ali kosova komad budale.

Kada je napisao za dont ask dont tell tipa koga se to tice sem homo i vojnika nema se sta puno raspravljati sa njim.
jefferson

#664 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

South will rise again, a nikad nije bio tamo :lol: :lol: :lol: :lol:
jefferson

#665 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

kosava wrote:
jeza u ledja wrote:Nakon sto je jedan KRETEN prije samo 5 dana ubio 50 ljudi jer mu se prahnulo i jer je nabavio oruzje ko s poslom, jer mu to ovakvim stavom omogucavaju ljudi poput tebe, "jaro", necu sjediti ovdje slusati da mi ti, "jaro", koji ne zna osnovne stvari o zivotu uopste, soli pamet o koristi naoruzavanja. S vama takvima, "jaro", nema price.
Nije Kreten nego terorista, pa oruzije mu je bilo posao mozda ne kontas ali si proveo zadnja 3 sata raspravljajuci se samnom.

Ti i jaro Jeff ste razlog zasto ce Trump biti predsjednik nas je 100 million vlasnika oruzija i 98% se slaze sa NRA, a takvi ko vi ste tipicni babe Hilary poslusnici koji ce sa svojim stavovima ubjediti sve one koji se neckaju da ne glasaju za Hillary.

Pametan je Donald navuce Hilary a poslusnici se upale ko kutnjaci i otvore mu put za 1600 Penn. Ave :izet:

P.S. eno Uncle Joe skuplja potpise za ban na AR-15 idi pozuri tek je skupio 186 hiljada u drzavi od 330 milliona. :lol:
Terorista?
Sta je sa tipom u Charlestonu? Aurora? Planned Parenthood u Colorado Springsu? Newtown, CT?
Kad ovakvi low life tipovi pocnu da masu drugim amandmanom i pocnu se praviti veci bijelci od amerikanaca skontas da bi ih u njihovoj zemlji do sada neko do sada dobro isprebijao.
Doduse u tvom slucaju mislim da se radi o manjku kognitivnih sposobnosti za sto ti nisi kriv.
kosava

#666 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

jefferson wrote:
kosava wrote:

Terorista?
Sta je sa tipom u Charlestonu? Terorista Aurora?Terorista Planned Parenthood u Colorado Springsu? Terorista Newtown, CT? Mentalno bolestan kriminalac
Kad ovakvi low life tipovi pocnu da masu drugim amandmanom i pocnu se praviti veci bijelci od amerikanaca skontas da bi ih u njihovoj zemlji do sada neko do sada dobro isprebijao. :-D Joj evo usro sam se od straha nemoj pasa Allaha ti.
Doduse u tvom slucaju mislim da se radi o manjku kognitivnih sposobnosti za sto ti nisi kriv.
Kao sto reko tipicni Hillary poslusnik ko i onaj iz kina u Aurori do duse on je bio za Obamu.
Sve neki bijes,mrznja i prijetnje al ono da to neko drugi proba.

Postujes li ti svoja Ustavna prava u Americi koja ti garntuju slobodu govora, vjere,pravo do glasas da budes biran, pravo da si nevin dok se nedokaze da si kriv?
Ako postujes onda postuj i 2 Amendemnt ako si protiv Drugog Amandmana onda odbaci i ostale amadmane.

Kao sto reko nemas orginalne misli nego samo ad hominem, to ti je jasan znak da si ostao bez argumenta.

Nego de ti meni objasni kako to da u Maine i Vermontu sa onako nikakvim zakonima o oruziju nece niko biti upucan ovaj vikend a u Cikagu ce da bude 50-60 upucanih i 6-10 mrtvih ovaj vikend?
kosava

#667 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

jefferson wrote:
Jel on skonta da su Senat i Kongres jedno te isto? :lol: :lol: :lol:

Zar jos nisi apsolvirao dva doma zakonodavne vlasti, zali boze skolarine sto si potrosio.
kosava

#668 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

jeza u ledja wrote:
kosava wrote:Image
kosava wrote:Danas se to zove rasisam prije sto godina se zvalo produzavanje vrste.
Image
kosava wrote:nas je 100 million vlasnika oruzija
:!:

Ovakve ljude krivite za sve lose sto se desava u Americi, a i mnogo toga u svijetu, jer oni glasaju za budale koji pocinu ratove.

Otvoreni rasista, ponosni vlasnik oruzja i Trumpov glasac.
Jaro jesi se upalio :D Koji je to bio zor da si iskopao jedno dvije godine star post, disi duboko i smiri se ovo je samo internet opalice te srcani. :izet:

Image
Last edited by kosava on 18/06/2016 06:14, edited 2 times in total.
kosava

#669 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

Jack Be Nimble wrote:Ruzno reci, ali kosova komad budale.

Kada je napisao za dont ask dont tell tipa koga se to tice sem homo i vojnika nema se sta puno raspravljati sa njim.

Ma sta koga boli ko ga prima u koju rupu, lijepo im Klinton rekao niko te nepita nemas sta reklamirat da si gay.
kosava

#670 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

jefferson wrote:South will rise again, a nikad nije bio tamo :lol: :lol: :lol: :lol:
Hvala dragom bog da me to mimoislo.
jefferson

#671 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

Kao sto reko tipicni Hillary poslusnik ko i onaj iz kina u Aurori do duse on je bio za Obamu.

Postujes li ti svoja Ustavna prava u Americi koja ti garntuju slobodu govora, vjere,pravo do glasas da budes biran, pravo da si nevin dok se nedokaze da si kriv?
Ako postujes onda postuj i 2 Amendemnt ako si protiv Drugog Amandmana onda odbaci i ostale amadmane.

Kao sto reko nemas orginalne misli nego samo ad hominem, to ti je jasan znak da si ostao bez argumenta.

Nego de ti meni objasni kako to da u Maine i Vermontu sa onako nikakvim zakonima o oruziju nece niko biti upucan ovaj vikend a u Cikagu ce da bude 50-60 upucanih i 6-10 mrtvih ovaj vikend?
Zato Vermont i maine ce potrositi vise heroina i pilula nego Chiago i New York zajedno. Valjda svi katatonicni pa nemogu pucati jedne na druge.
I da, kakve veze ima "well regulated militia" sa AR-15?
Nego onako mimo dva tijela, oruzja i slicno, jel ti fakat mislis da se mi raspravljamo s tobom?
kosava

#672 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

Samo za vas trojicu u cosku.

Image
kosava

#673 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

jefferson wrote:

Zato Vermont i maine ce potrositi vise heroina i pilula nego Chiago i New York zajedno. Valjda svi katatonicni pa nemogu pucati jedne na druge.
I da, kakve veze ima "well regulated militia" sa AR-15?
Nego onako mimo dva tijela, oruzja i slicno, jel ti fakat mislis da se mi raspravljamo s tobom?

Nista manje nego ostatak Amerike, ma bolje da su katatonicni nego da pucaj i ubijaju.
Nikakve Ustavni Sud ti objasnio 2008 i 2010 posjedovanje oruzija nije uslovljeno ucescem u well trained militia, a za tvoju dalju naobrazbu ti si clan te well trained militia. I jos su se potrudili da kazu da nijedna grupa uobicajeno posjedovanog oruzija u zakonite svrhe kao samodbrana od strane Amerikanaca ne mogu biti zabranjene a 40 miliona AR je u privatnom posjedu danas. :wink:

10 U.S. Code § 311 - Militia: composition and classes

Current through Pub. L. 114-38. (See Public Laws for the current Congress.)

US Code

(a) The militia of the United States consists of all able-bodied males at least 17 years of age and, except as provided in section 313 of title 32, under 45 years of age who are, or who have made a declaration of intention to become, citizens of the United States and of female citizens of the United
States who are members of the National Guard.
(b) The classes of the militia are—
(1) the organized militia, which consists of the National Guard and the Naval Militia; and
(2) the unorganized militia, which consists of the members of the militia who are not members of the National Guard or the Naval Militia.

Jaro moj pa covjek sam napisao da nece da raspravlja vise samnom a vi ste meni jeftina zajebancija da prodje dan na poslu, hvala vam gdje culi i neculi.
jefferson

#674 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

Well trained or regulated? U ustavu pise: well regulated.
kosava

#675 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kosava »

jefferson wrote:Well trained or regulated? U ustavu pise: well regulated.

Ti si semanticar pa bi ti trebao znati da je u to vrijeme Well Regulated znacilo Well trained i to militia ne oruzije nego ljudi jer nemozes trenirati oruzije nego ljude.
Post Reply