CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
triconja

#651 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by triconja »

Vizionar 1985 wrote:Ma znam to. Ali imamo i mi ispade i slicno ponekad radi stresora itd., ali imaju to i drugi ljudi. A skloniji smo cak da budemo zrtve vise od drugih kako znam statisticki. Sto li ne znam. Pretpostavljam zbog smanjenih kako da kazem mentalnih/mozdanih mogucnosti.

Da ne ispadne da neko ko je mentalno oboljeo nemoze pociniti neki zlocin. Moze ali mogu i drugi ljudi isto tako.
Zakon ce prekrsiti svako ko misli da ce imat koristi od kresenja u tom trenutku, samo sto nekom impulsivno naleti kad ga neko naljuti a nekom tek kad ga dobrano utaba (ovo za ubistva) a za ostalo svi najbolje znaju sto krse zakone :mrgreen:
Porodice Foht

#652 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Porodice Foht »

Moze li Islamska zajednica BiH sada stisnuti pa narediti da se tom zlikovcu i ne klanja dzenaza? A tako bi trebalo.
NeDirajSirotinju

#653 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by NeDirajSirotinju »

Porodice Foht wrote:Moze li Islamska zajednica BiH sada stisnuti pa narediti da se tom zlikovcu i ne klanja dzenaza? A tako bi trebalo.
To bi bio već izuzetak jer su se dženaze klanjale mnogo gorim slučajevima od ovog tipa. Šta sve zenički zatvor drži, ovaj je još i "dobar".
Maraschino

#654 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Maraschino »

Da li bi ga likvidirali da nije otvorio vatru kao sto tvrde?
NeDirajSirotinju

#655 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by NeDirajSirotinju »

Naravno da ne bi bio likvidiran da je stavio ruke iza glave i na koljena kleknuo. Nije ovo divlji zapad. Međutim, lik je zapucao prema policajcu, ranio ga, i naravno da će ovaj u strahu da spasi svoj život zapucati na njega.
Bloo
Globalna šefica

#656 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Bloo »

NeDirajSirotinju wrote:Naravno da ne bi bio likvidiran da je stavio ruke iza glave i na koljena kleknuo. Nije ovo divlji zapad. Međutim, lik je zapucao prema policajcu, ranio ga, i naravno da će ovaj u strahu da spasi svoj život zapucati na njega.
Nije strah, već ako otvoriš vatru na službeno lice imaju pravo da uzvrate.
King Theoden

#657 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by King Theoden »

Porodice Foht wrote:Moze li Islamska zajednica BiH sada stisnuti pa narediti da se tom zlikovcu i ne klanja dzenaza? A tako bi trebalo.
Ne može i ne bi trebalo.
Pravila po kojima se vodi ivz kažu da se ne pišu djela bolesnih ljudi.
Koliko sam upratio, ovaj je bio bolestan.
Čak sam pročitao da je u zatvoru skrnavio kur'an, pa opet moraš klanjati dženazu.
I zato je sad jako bitno da se ne zaustavi na ovome tj da se procesuira onaj koji je dopustio da bolestan čovjek izađe na slobodu i to nakon dva bestijalna ubistva.
Taj je najkasnije nakon ubistva majke ostatak života morao provesti u nekoj ustanovi.
Bolesnik je četiri porodice zavio u crno. Neko mora odgovarati.
Porodice Foht

#658 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Porodice Foht »

@Dino, ima logike to sto tipkas! :thumbup:
moonca

#659 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by moonca »

Zasto pilicija nije pucala na incident ispred Americke ambasade - prije par godina - na bradatog gospodina sa oruzjem u rukama :-)
moonca

#660 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by moonca »

A.... tada je bilo populatno -po koljenima... :zoka:
Maraschino

#661 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Maraschino »

Otto_13 wrote:
Maraschino wrote:Da li bi ga likvidirali da nije otvorio vatru kao sto tvrde?
Ne . Kad su ga primjetili mogli su pucati i oboriti ga a ne pozivati na predaju .
Valja vjerovati zvanicnom izvjestaju ali svi znamo da to nekada i nije tako.
I ovo je dokaz njegove bolesti da se obracuna polupraznim smajserom i pistoljem protiv do zuba naoruzanim policajcima. Sanse nikakve.
Nemam namjeru kritikovati njegovo ubistvo iz vise razloga ali normalna osoba bi drugacije postupila.
Bloo
Globalna šefica

#662 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Bloo »

Maraschino wrote:
Otto_13 wrote:
Ne . Kad su ga primjetili mogli su pucati i oboriti ga a ne pozivati na predaju .
I ovo je dokaz njegove bolesti da se obracuna polupraznim smajserom i pistoljem protiv do zuba naoruzanim policajcima. Sanse nikakve.
Nemam namjeru kritikovati njegovo ubistvo iz vise razloga ali normalna osoba bi drugacije postupila.
Možda je bilo suicide by cop.
triconja

#663 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by triconja »

Maraschino wrote:
Otto_13 wrote:
Cekaj, normalna osoba bi se predala i lezala u zatvoru uz svakodnevne batine jedno 40ak godina (dozivotno)? Jesil siguran tebrex? :lol:
славянин

#664 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by славянин »

triconja wrote: Cekaj, normalna osoba bi se predala i lezala u zatvoru uz svakodnevne batine jedno 40ak godina (dozivotno)? Jesil siguran tebrex? :lol:
Pa takvih koliko oces ima... zivot je mio lako je govoriti ja bi ovo ili ono ali kada moment dodje.Sto se tice uracunjivosti to se moze relativno lako odrediti.. jer uracunljiva osoba ce ili da profitira od kriminalnog djela ili u najmanju ruku ce uraditi sve da sakrije,zataska tj. da se "izvuce" ako je bila u afektu - u nekim slucajevima ima i pokajanja pa i predaje tj.priznanja dobrovoljnog (ode u stanicu i prizna djelo).Kada odes na dopustu i ubijes majku, pa odlezis to i izadjes onda uzmes nekakvog prodavca ubijes i izbodes jos pa pobjegnes u sumu,ubijes policajca na kojeg si naletio itd itd... mislim da nije tesko zakljuciti da se radi jeli o totalno neuracunjivoj osobi.
vješalica

#665 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by vješalica »

Još malo pa ga neće smjeti ni ukopati jer "nije zaslužio"
Mnogi ljudi nekim gestama u životu maltene nisu zaslužili pa eto obavi se.
Ne bi trebalo polemisati oko toga previše.Treba to dostojanstveno završiti,a ne da se to koristi za nekakva napucavanja i ljudsko pljuvanje.
Eno na Avazu su mu otišli do kuće, kelebere se snimaju i govore haj pozvoni možda neko otvori.
Meni je to jadno.I sad bi trebali polemisati oko toga?
Bloo
Globalna šefica

#666 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Bloo »

славянин wrote:
triconja wrote: Cekaj, normalna osoba bi se predala i lezala u zatvoru uz svakodnevne batine jedno 40ak godina (dozivotno)? Jesil siguran tebrex? :lol:
Pa takvih koliko oces ima... zivot je mio lako je govoriti ja bi ovo ili ono ali kada moment dodje.Sto se tice uracunjivosti to se moze relativno lako odrediti.. jer uracunljiva osoba ce ili da profitira od kriminalnog djela ili u najmanju ruku ce uraditi sve da sakrije,zataska tj. da se "izvuce" ako je bila u afektu - u nekim slucajevima ima i pokajanja pa i predaje tj.priznanja dobrovoljnog (ode u stanicu i prizna djelo).Kada odes na dopustu i ubijes majku, pa odlezis to i izadjes onda uzmes nekakvog prodavca ubijes i izbodes jos pa pobjegnes u sumu,ubijes policajca na kojeg si naletio itd itd... mislim da nije tesko zakljuciti da se radi jeli o totalno neuracunjivoj osobi.
Criminally insane. :mrgreen:
Maraschino

#667 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Maraschino »

Otto_13 wrote:
Sad samo možemo nagađat , ono što je važno jeste da ovo bude alarm da se istitucije u čijoj su nadležnosti riješavanje ovakvih slučajeva počnu ponašat ozbiljnije i odgovornije . Očito je da imamo veliki broj ljudi koji su na rubu kao tempirane bombe
Bas tako.
Skoro smo imali slucaj u Pascima kod Tuzle. Sve lici na normalu i odjednom katastrofa.

U Hrvatskoj je to izrazenije a manje su pretrpjeli u ratu(osim Vukovara).

Imam poznanike koji svoje ratne traume lijece alkoholom sto je dvostruko opasnije.
Maraschino

#668 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Maraschino »

Da da i toga se sjecam.
Imam nekih poznanika koje mislim da poznajem ali kroz neku pricu, zrelo za psihijatrije.

Najveca greska koju smo uradili za cijelu generaciju je pogresna percepcija psihologa i psihijatra. Jos uvijek se smatra da je to sramota i nesto lose. Tu profesiju vidimo u bijelim mantilima i obavezno u bolnici sto je totalno pogresno. To su iznimni klinicki slucajevi a do toga se dodje kada ranije nisi ukljucen u njihovo savjetovaliste koje nema veze sa bolnicama i ljekarima.
Janjicar

#669 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Janjicar »

Kad pročitam komentare forumaša shvatim da Gačić i nije baš budala...
Porodice Foht

#670 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Porodice Foht »

vješalica wrote:
Ne bi trebalo polemisati oko toga previše.Treba to dostojanstveno završiti,a ne da se to koristi za nekakva napucavanja i ljudsko pljuvanje.
Eno na Avazu su mu otišli do kuće, kelebere se snimaju i govore haj pozvoni možda neko otvori.
Pa nije zasluzio!!
Janjicar

#671 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Janjicar »

Porodice Foht wrote:
vješalica wrote:
Pa nije zasluzio!!
Baš se mora zaslužiti da te neko ukopa ?

Ustani Gačiću makar još jedan krug odradi....
Maraschino

#672 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Maraschino »

Janjicar wrote:Kad pročitam komentare forumaša shvatim da Gačić i nije baš budala...
...a forumasi su bas relevantni kao i sam ja. Ovo je forum, mjesto za sve drugo osim za neke ozbiljne stvari. Ako sta od savjeta i uhvatis, budi na konju.
triconja

#673 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by triconja »

Maraschino wrote:
Janjicar wrote:Kad pročitam komentare forumaša shvatim da Gačić i nije baš budala...
...a forumasi su bas relevantni kao i sam ja. Ovo je forum, mjesto za sve drugo osim za neke ozbiljne stvari. Ako sta od savjeta i uhvatis, budi na konju.
+1

Ako hoces sta pametno procitat fataj se priznate strucne literature.
Janjicar

#674 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Janjicar »

Maraschino wrote:
Smoriše i po fb, po novinama i svugdje...
I što vješalica reče za članak u Avazu, zgrozio sam se kad sam danas odgledao...

PS. Kakva bi bila reakcija da ja odem Kući ubijenog policajca da pozvonim i govorim onakve stvari ? Ako je već demokratija.
Janjicar

#675 Re: CRNA HRONIKA - Bosna i Hercegovina

Post by Janjicar »

Otto_13 wrote:Što se tiče novinara najbolji opis je priča o glavnom uredniku Informera kada je otišao da napravi priču u nekom selu o drekavcu . Lik se vratio i donio interviju sa drekavcem :D
FOTO+VIDEO :D
Post Reply