Ajde? A sta je sad? Sad nema neprijatelja a i lakse je pobjeci u Njemacku?Naslovnica wrote:Tada je bio rat i ratovali su protiv neprijatelja, nemože se porediti tada i sada...insomnia78 wrote:Jbg i borci su nekad bolesni morali ratovati. Zamisli po ovakvom vremenu lezis nedje u snijegu i nemas dekice, grijalice i ostalih ceCherry-Cherry wrote:Mogu misliti kako je ljudima u koloni bez vode, hrane, toaleta na ovom minusu... Recimo boli te nešto i imaš temperaturu, a nemaš tabletu, dekicu i grijalicu...
Glupa ti je priča skroz.
Blokada puteva
- insomnia78
#651 Re: Blokada puteva
- spreca
#652 Re: Blokada puteva
Fahro &Co.....Freamon Lester wrote:Kao i obicno ovakve igranke organizuje Fahro i BPS. Samo je pitanje ko sad ovo forsira.spreca wrote: Ovo je neko organizovao...jer nikad nisu ovako dugo drzali blokade ali kd dobijes lovu da drzis dva dana valja ti to odraditi...ovo su naruceni protesti
-
MAN-lion's coach
#653 Re: Blokada puteva
Nezahvalnost i uljuljkanost opcenito je dovela do razmisljanja poput njenog. Koliko se samo slije vozila iz udaljenih mjesta u Sarajevo Kanton, broj im se ne zna. Ali zato podaci o uhapsenim u akciji 'Zadruga' govori dovoljno zapravo koliko i kako se pare ilegalno sa ilegalnim zaposlenicima obrcu svakodnevno za poslove zvane 'bacanje ublehe'. Da ima reda u drzavi drugacije bi stvari hodale nego danas. I opcenito, da zanemarimo lopuzice u borackim redovima, niko od novokomponovanih zarobljenih po cestama nije okusio manjak luksuza, osim kad su bili najzadnja fukara.insomnia78 wrote:Jbg i borci su nekad bolesni morali ratovati. Zamisli po ovakvom vremenu lezis nedje u snijegu i nemas dekice, grijalice i ostalih ceCherry-Cherry wrote:Mogu misliti kako je ljudima u koloni bez vode, hrane, toaleta na ovom minusu... Recimo boli te nešto i imaš temperaturu, a nemaš tabletu, dekicu i grijalicu...
I da, boli me briga sto je tamo neko 'zarobljen' pa bila ta borba postena ili ne. Jer i 'zarobljeni' nisu nista manje iskljuceni kao odgovorni za stanje u drzavi.
-
kakavdanakneiskustvu
#654 Re: Blokada puteva
It_is_a_Leclerc wrote:Žalosne slike građana BiH koji, kao nekad u ratu, vuku djecu i torbe, napuštaju automobile i pješice idu preko planinskih prevoja, petlji i mostova. U najhladnijoj noći ove zime.
Zbog grupice terorista koji ih pokušavaju ubiti na -15.
Komesari večeras treba da dokumentuju svoje ostavke jer nisu u stanju osigurati vladavinu prava u FBiH.
nekad si fenomenalan
- General War
#655 Re: Blokada puteva
Pa i SDA im je svasta naobecavala...kad se sjetim spiskanih para onih 150 maraka mjesecno ko je na birou...i pojela maca..al zato izbori dobiveni.kakavdanakneiskustvu wrote:a na koga drugogGeneral War wrote:Spontano kod nas moze biti otkaz bubrega ili srca...ovo sve ukazuje na tornjaka.palermo wrote:Nego, ima li ko informaciju, je li ovo spontano okupljanje demobilisanih boraca.....
-
DeleteTheElite
#656 Re: Blokada puteva
Kakve veze ima kad sam se registrovao. Imam hvala bogu i vise nego sto trebam ali kada vidis pogazen ljudski ponos ne mozes ostati ravnodusan. Pozdrav stari klix forumasu. Jbte neka hijerarhija ovdjeJolpaz wrote:Neka si se ti juce registrovao da nam danas napises pismo podrske, ima li grijanja u Havazu, ocel Scepo dati cvaju nagrade?DeleteTheElite wrote:Podrska za one koji su branili drzavu bez obzira na način na koji su napravili blokadu. Nije smiješno. Situacija je ozbiljna. Doveli su ljudski ponos u pitanje. Da narod mora kopat po kontejnerima. Juce su sa osam metaka branili drzavu a danas kopaju po smecu. Ma podrska i da se izbore za svoja prava
- Freamon Lester
#657 Re: Blokada puteva
Pa neka centrale omiljene stranke blokiraju. Prije ce dobiti.General War wrote: Pa i SDA im je svasta naobecavala...kad se sjetim spiskanih para onih 150 maraka mjesecno ko je na birou...i pojela maca..al zato izbori dobiveni.
- jasko_ba
#658 Re: Blokada puteva
Evo idemo za 20 minuta sa dva auta. Krenut cemo gore od motela Marica, pa dokle mognemo.Tomahawk11 wrote:Evo na N1 kaže da su od 11 jutros u Donjoj Golubinji.jasko_ba wrote:Dole podnaslov na N1. Moze li iko tacno saznati gdje, Golubinja, Papratnica, da odem sa ekipom odnijeti nesto, hitno! Znam da su danas Preventovi radnici pjesacali po 10 kilometara prema Zenici.Putnici u autobusu u Zepcu: Dijelimo zadnju koru hljeba
-
Naslovnica
#659 Re: Blokada puteva
Ajde? A sta je sad? Sad nema neprijatelja a i lakse je pobjeci u Njemacku?[/quote]insomnia78 wrote:Tada je bio rat i ratovali su protiv neprijatelja, nemože se porediti tada i sada...Naslovnica wrote:Jbg i borci su nekad bolesni morali ratovati. Zamisli po ovakvom vremenu lezis nedje u snijegu i nemas dekice, grijalice i ostalih ceinsomnia78 wrote:[quote="Cherry-Cherry"Mogu misliti kako je ljudima u koloni bez vode, hrane, toaleta na ovom minusu... Recimo boli te nešto i imaš temperaturu, a nemaš tabletu, dekicu i grijalicu...
Glupa ti je priča skroz.
Govorimo o trenutnoj situaciji, o nedužnim ljudima zarobljenim u koloni, satima, na već -15c... djeca, bolesnici...ne govorimo o ratu i o Njemačkoj.
Bezze troluješ
- spreca
#660 Re: Blokada puteva
gori su ovi iz podrske ovdje na forumuinsomnia78 wrote: Vi nikako da shvatite. Nisu tu uopste bitni borci ni njihovi zahtjevi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#661 Re: Blokada puteva
Čekajte, ljudi, ovo je najavljeno prije 10 dana i gospoda se ispalila, sutra praznik
Policija kao osigurava, zapravo opstruira građane da dođu svojim domovima.
Cirkus.
Cirkus.
- Jolpaz
#662 Re: Blokada puteva
Samo nastavi po zadatku i nedaj se omestiDeleteTheElite wrote:Kakve veze ima kad sam se registrovao. Imam hvala bogu i vise nego sto trebam ali kada vidis pogazen ljudski ponos ne mozes ostati ravnodusan. Pozdrav stari klix forumasu. Jbte neka hijerarhija ovdjeJolpaz wrote:Neka si se ti juce registrovao da nam danas napises pismo podrske, ima li grijanja u Havazu, ocel Scepo dati cvaju nagrade?DeleteTheElite wrote:Podrska za one koji su branili drzavu bez obzira na način na koji su napravili blokadu. Nije smiješno. Situacija je ozbiljna. Doveli su ljudski ponos u pitanje. Da narod mora kopat po kontejnerima. Juce su sa osam metaka branili drzavu a danas kopaju po smecu. Ma podrska i da se izbore za svoja prava![]()
- Dosadno mii
#663 Re: Blokada puteva
Ljuti i uznemireni građani koji su, ni krivi ni dužni, zbog protesta demobilisanih boraca u FBiH koji je počeo u prijepodnevnim satima zaglavljeni u kilometarskim kolonama javili su se redakciji našeg portala tvrdeći da ih zapravo blokira policija.
"Krenuli smo na put, hladno nam je i gladni smo. Policija stoji na čelu kolone, ali nigdje ne vidimo te borce. Nismo ih ni vidjeli. Nama policija ne da da prođemo, to je naš zaključak. Policija je saučesnik u ovom zlu koje se danas događa u FBiH. Putevima koje smo mi gradili nam ne daju da hodamo", rekla je žena koja se s malom djecom nalazi u koloni na Vogošćanskoj petlji.
Nije jedina. Na MUP se žali i čovjek koji je krenuo kući s kćerkom koja je tek puštena iz bolnice.
"Od 15 sati pokušavam proći kružni tok u Vogošći. Policija je drska i bezobrazna, jedva sam prošao maloprije kada sam se s policijom posvađao. Kad mi je dijete izašlo i kad su vidjeli da je tek operisani rekli su: 'Što nisi odmah rekao? Ti imaš pravo'", ispričao je.
Dodao je kako je i sam bio borac, ali da današnji protest nema nikakvog smisla.
"Uznemiren sam, ovo je strašno. Bio sam borac ali im ovo nikada neću halaliti. Vjerujte mi da mi ih nije žao", rekao je vidno uznemiren.
Napominjemo da je trenutna temperatura -12 stepeni.
"Krenuli smo na put, hladno nam je i gladni smo. Policija stoji na čelu kolone, ali nigdje ne vidimo te borce. Nismo ih ni vidjeli. Nama policija ne da da prođemo, to je naš zaključak. Policija je saučesnik u ovom zlu koje se danas događa u FBiH. Putevima koje smo mi gradili nam ne daju da hodamo", rekla je žena koja se s malom djecom nalazi u koloni na Vogošćanskoj petlji.
Nije jedina. Na MUP se žali i čovjek koji je krenuo kući s kćerkom koja je tek puštena iz bolnice.
"Od 15 sati pokušavam proći kružni tok u Vogošći. Policija je drska i bezobrazna, jedva sam prošao maloprije kada sam se s policijom posvađao. Kad mi je dijete izašlo i kad su vidjeli da je tek operisani rekli su: 'Što nisi odmah rekao? Ti imaš pravo'", ispričao je.
Dodao je kako je i sam bio borac, ali da današnji protest nema nikakvog smisla.
"Uznemiren sam, ovo je strašno. Bio sam borac ali im ovo nikada neću halaliti. Vjerujte mi da mi ih nije žao", rekao je vidno uznemiren.
Napominjemo da je trenutna temperatura -12 stepeni.
- Freamon Lester
#664 Re: Blokada puteva
DA li ste ikada radili. Nisam. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#665 Re: Blokada puteva
jasko_ba wrote: Evo idemo za 20 minuta sa dva auta. Krenut cemo gore od motela Marica, pa dokle mognemo.
-
Horcrux
#666 Re: Blokada puteva
Kako da ne. Narodi u BiH zive u izobilju, med i mlijeko teku umjesto rijeka... jos samo da nije ovih disruptnivnih elemenata, bilo bi ko u đenetu.Freamon Lester wrote:Kao i obicno ovakve igranke organizuje Fahro i BPS. Samo je pitanje ko sad ovo forsira.spreca wrote: Ovo je neko organizovao...jer nikad nisu ovako dugo drzali blokade ali kd dobijes lovu da drzis dva dana valja ti to odraditi...ovo su naruceni protesti
- General War
#667 Re: Blokada puteva
...i pred praznikspreca wrote:gori su ovi iz podrske ovdje na forumuinsomnia78 wrote: Vi nikako da shvatite. Nisu tu uopste bitni borci ni njihovi zahtjevi![]()
![]()
cudime sto nisu sad sa borcima na barikadama
![]()
...ovo su placeni i naruceni protesti....kako bas da se sjete borci sad po ovom kijametu da protestuju..interesanto
-
zoomba
#668 Re: Blokada puteva
Hoce li izaci skiljavi fadil novalic da prica sa borcima?
I usput da ima kaze kako planira sad i da smanje bolovanje?
I usput da ima kaze kako planira sad i da smanje bolovanje?
- piupiu
#669 Re: Blokada puteva
Dobro jutro.Tomahawk11 wrote:Čekajte, ljudi, ovo je najavljeno prije 10 dana i gospoda se ispalila, sutra praznik![]()
![]()
![]()
Cirkus.
Last edited by piupiu on 28/02/2018 22:10, edited 1 time in total.
- insomnia78
#670 Re: Blokada puteva
Ne trololujem jarane. Zarobljenim ljudima poslati hitnu pomoc, civilnu zastitu i policiju i slucaj rijesen
-
kakavdanakneiskustvu
#671 Re: Blokada puteva
Pi*ke su jer nisu imali muda da blokiraju i resornog ministra i premijera kad su mu vec spavali pred zgradom. Sta, bilo ih strah da posalju specijalce pred njih? One majke na JMBG protestima su imale muda kad su zarobili cijelu zgradu parlamenta BIH. Tako se blokira, a ne neduzan narod, koji i ovako beskrajnim nametima puni jebeni budzet kao rupu bez dna jer stalno treba nekom nesto isplatit.[/quote]DaffyDuck wrote:BlueBlood wrote:Pa sta je?Fudo387 wrote:Fudo, Fudo, polizao...sladoled, logicno.
Kukate na 138394085039475097459045 tema, alija, sda, ne valja, kriza, besposlica, kucemo stacemo...
Izadje saka jada koja vas branila kad su trebala muda k'o u bizona...i, aaaajjjj, beba mi se smrzava u autu.
Upali grijanje u autu.
Picke su ako se razidju dok im to ne uplate sta traze.
-
Naslovnica
#672 Re: Blokada puteva
Vidio bih kako bi razmišljao da je neko tvoj sa djecom u toj koloni, na -15c, ...MAN-lion's coach wrote:Nezahvalnost i uljuljkanost opcenito je dovela do razmisljanja poput njenog. Koliko se samo slije vozila iz udaljenih mjesta u Sarajevo Kanton, broj im se ne zna. Ali zato podaci o uhapsenim u akciji 'Zadruga' govori dovoljno zapravo koliko i kako se pare ilegalno sa ilegalnim zaposlenicima obrcu svakodnevno za poslove zvane 'bacanje ublehe'. Da ima reda u drzavi drugacije bi stvari hodale nego danas. I opcenito, da zanemarimo lopuzice u borackim redovima, niko od novokomponovanih zarobljenih po cestama nije okusio manjak luksuza, osim kad su bili najzadnja fukara.insomnia78 wrote:Jbg i borci su nekad bolesni morali ratovati. Zamisli po ovakvom vremenu lezis nedje u snijegu i nemas dekice, grijalice i ostalih ceCherry-Cherry wrote:Mogu misliti kako je ljudima u koloni bez vode, hrane, toaleta na ovom minusu... Recimo boli te nešto i imaš temperaturu, a nemaš tabletu, dekicu i grijalicu...
I da, boli me briga sto je tamo neko 'zarobljen' pa bila ta borba postena ili ne. Jer i 'zarobljeni' nisu nista manje iskljuceni kao odgovorni za stanje u drzavi.
FUJ
-
channel10
#673 Re: Blokada puteva
Puna podrska policiji da otvori puteve. Neka blokiraju stranke koje su im obecavale sve i svasta. Nece obican narod trpit njihova sranja.
- basicm
#674 Re: Blokada puteva
Samo lud komesar sad moze narediti bilo sta...to se ustvari i ceka.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#675 Re: Blokada puteva
Pa nije dobro jutro, protesti su pokrenuti u pogrešno vrijeme i na pogrešnom mjestu.piupiu wrote:Dobro jutro.Tomahawk11 wrote:Čekajte, ljudi, ovo je najavljeno prije 10 dana i gospoda se ispalila, sutra praznik![]()
![]()
![]()
Cirkus.
Mrznuće se džabe do ponedeljka.