Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

beniciodeltoro

#651 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by beniciodeltoro »

Sarajmen wrote:Hajd' ne naprđuj.
Pa najlakše je nešto tako napisati nego priznati istinu :wink:
Glasaj za nacionalnu stranku - boriti se za građansku BiH :?
Glasaj za jednog od 2 SDAovca umjesto za komuniste i reformiste, imati predsjednika SDA kao našeg predstavnika u ratu - čuđenje zašto se naš predstavnik ponaša kao SDAovac u ratu :?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#652 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by hrasno38 »

Dok se Sakib baskari u kucetini ovaj covjek zivi kao pas.........

http://www.klix.ba/vijesti/bih/belgijan ... e=facebook

i sad bi ja kao treba da suzu pustim za Sakibom i inim generalima, komandantima, naravno govnima od politicara koji na kostima boraca A BiH zive kao mali bogovi!!!!
beniciodeltoro

#653 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by beniciodeltoro »

hrasno38 wrote:Dok se Sakib baskari u kucetini ovaj covjek zivi kao pas.........

http://www.klix.ba/vijesti/bih/belgijan ... e=facebook

i sad bi ja kao treba da suzu pustim za Sakibom i inim generalima, komandantima, naravno govnima od politicara koji na kostima boraca A BiH zive kao mali bogovi!!!!
Pa trebali bi mi za svakog u ratu na našoj strani pustiti tu imaginarnu suzu ako će spriječiti izjednačavanje žrtve i agresora. Niko nije svetac i ako je šta ilegalno uradio nek mu se sudi ali se to ne smije dovoditi u kontekst sa slučajevima u rangu "Inspektor Mirsad Kebo istražuje" gdje bi mi radi nekih emocija (zbog velike kuće, ilegalno stečene imovine itd.) gurnuli te ljude u vatru zbog ratnih dešavanja. Čak i da je najveći ratni profiter i ukrao invalidu kuću to ne znači da je činio ratne zločine nad srpskim stanovništvem zbog čega ga optužuju tako da je tvoja reakcija tipična bošnjačka posla.
Sutra bi ti na sudu kao svjedok strpao Nasera Orića u zatvor zbog ratnih zločina samo zato što vozi bijesno auto ili ne plaća porez.
Usput ovaj Belgijanac ima psihičkih problema zbog dešavanja u ratu. On se svakog trenutka može vratiti u Francusku da živi solidno ali je poznat po tome da ima psihičkih problema i jednostavno odbija da bolje živi kako u Francuskoj tako i u BiH.
Ne da nema milion drugih slučajeva gdje naši borci žive mizerno ali si sa ovim samo pokazao opet šta su naša tipična bošnjačka posla gdje emotivno bez ikakvih informacija jednostavno pljuješ oko sebe sa pričom koja nema veze sa ovom temom.
prog321

#654 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by prog321 »

Prestani ba sa 'bošnjačka politika' .
Hrasno38 nije niti većina ljudi sa kojim diskutuješ politiku nisu Bošnjaci.
Tebi kao teško zamisliti da pričaš sa nekim ko nema veze sa bošnjastvom? :-)
Walther

#655 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Walther »

Sarajmen wrote:Kada jedan narod nije u stanju da se suoči sa svojim zločinima, opet će da ih ponavlja.
Duboko.
titinpionir

#656 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by titinpionir »

nightvision wrote: Ne znas koliko je akcija bilo ali znas da ih niko nije htio zamijeniti? :lol:
Znas li onda bar koliko je nasih akcija bilo mimo te bande gdje se odlucivalo ko ce biti u prvom esalonu pa se niko nije zalio kada nije bio dobrovoljac. Ili ce biti da su se svi gurali da budu prvi osim haman kad su mundzosi bili u pitanju? :lol:
I za to oruzje, eto ti znas da nisu ameri nista donirali?! Da nisi slucajno bio cengicev racunovodja? :lol:
Da su ameri tako htjeli ovde ni metak ne bi mogao uci a kamoli sta drugo, ali jok, treba malo rasiriti antizapadnu propagandu a velicati iran i pakistan i seike koji sebi ne mogu pomoci ali mogu nama, sa sakom mudzahedina. :lol:
Ti k'o dijete pa neces da vidis koliko nam je ta banda naskodila. Zbog zlocina te bande je vrhovni komandant osudjen na tri godine zatvora i prakticno izjednacem sa zlocincem mladicem. Zbog zlocina te bande se i mahmuljin danas progoni. Zbog te bande kada "muhamed" krene u zapadnu evropu gledaju ga ispod oka iako je muhamed prosao kroz logore dretelj i batkovice. Zbog te bande je armija bih izjednacena sa cetnickim i ustaskim teroristima. Meni je to jasno kao dan. A ti ako bas insistiras mozes bit' i glup.
Pitam jer ne znam ali ako ti znas bujrum pa nam reci. Jednu , jedinu akciju gdje je vojska pljuvala po mudzahedinima kao sto se pljuje po njima sada " nesposobni, ne trebaju nam, imamo dovoljno vojske pa nam ljudstva ne treba", hadje reci nam barem jednu akciju da su rekli " ne trebaju nam mudzahedini , mi cemo to sami odraditi " ? Ja ne znam, jer vojska je znala da nema ko drugi da pomogne vec onaj ko je tu, a u tom trenutku bili su samo oni i odbijati bilo kakvu pomoc u tom trenutku nije bilo nikome ni na pameti. Mozda sada ovako kada se iz udobne fotelje i u toploj sobi diskutuje ali tada kada je bilo stani pani i kada je glava visila na tankoj niti nikome nije padalo na pamet da pljuje na jedine koji su u tom trenutku podmetali svoja ledja za nas.

Isto tako za ameriku, navedi nam ti koje je to oruzje amerika donirala 92-95 ? Barem jedan, jedini metak koji je dosao da ga je platila ili poslala USA ?

Ne gleda se "muhamed " kao terorista zbog te bande vec zato jer je Muhamed a ne Milan ili Mato. Da nije bilo ni jednog mudzahedina u BiH opet bi se naslo izgovora da se od Muhameda napravi terorista a da se Milanu i Mati progleda kroz prste kada pred ocima citavog svijeta ubijaju. Ako nisi sam to do sada mogao da shvatis imas knjige od Klintona, Margaret Tacer otvoreno govore sta je bio cilj. Otvoreno , knjigu u ruke pa procitaj.
Isto tako ni jednog, ama bas ni jednog mudzahedina nije bilo od Bijeline pa do Foce , od Bijeljine pa do Bosnanske Krupe 1992 i opet danas imaju izgovor za genocid a " demokratski " svijet razumjevanje za taj izgovor. Tako da je tvrdnja kako su mudzahedini krivi jer se koriste kao izgovor za sve one postupke ne samo agresora vec i te fine MZ onda je to ne samo djetinjasto vec i glupo.
nightvision

#657 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by nightvision »

titinpionir wrote:Tako da je tvrdnja kako su mudzahedini krivi jer se koriste kao izgovor za sve one postupke ne samo agresora vec i te fine MZ onda je to ne samo djetinjasto vec i glupo.
odbrana karadzica i mladica uveliko se zasniva na tvrdnji da su se borili protiv islamskih extremista a mudzahedini su iskoristeni i redovno se recikliraju u nastojanjima srpskih zlocinaca da opravdaju svoje zlocine ali eto ti si pametan pa ces reci da to nije tacno.
titinpionir

#658 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by titinpionir »

nightvision wrote:
titinpionir wrote:Tako da je tvrdnja kako su mudzahedini krivi jer se koriste kao izgovor za sve one postupke ne samo agresora vec i te fine MZ onda je to ne samo djetinjasto vec i glupo.
odbrana karadzica i mladica uveliko se zasniva na tvrdnji da su se borili protiv islamskih extremista a mudzahedini su iskoristeni i redovno se recikliraju u nastojanjima srpskih zlocinaca da opravdaju svoje zlocine ali eto ti si pametan pa ces reci da to nije tacno.
Koriste i Islamsku Deklaraciju koju nikada nisu ni procitali pa ces reci da to nije tacno.
Koriste i da su sarajlije i tuzlaci sami sebi ubijali pa ces reci da to nije tacno.
Koriste i da su srebrenicani sami sebe ubijali pa ces reci da to nije tacno.
Koriste i da su prijedorcani bili u kampovima za odmor pa ces reci da to nije tacno.

Koriste sve ono sto mogu da opravdaju svoje zlocine i bilo mudzahedina ili ne opet bi nasli neki izgovor kao sto su ih nasli svuda tamo gdje nije bilo ni jednog mudzahedina. Pa ces reci da to nije tacno.
nightvision

#659 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by nightvision »

titinpionir wrote:
nightvision wrote:
Koriste i Islamsku Deklaraciju koju nikada nisu ni procitali pa ces reci da to nije tacno.
Koriste i da su sarajlije i tuzlaci sami sebi ubijali pa ces reci da to nije tacno.
Koriste i da su prijedorcani bili u kampovima za odmor pa ces reci da to nije tacno.

Koriste sve ono sto mogu da opravdaju svoje zlocine i bilo mudzahedina ili ne opet bi nasli neki izgovor kao sto su ih nasli svuda tamo gdje nije bilo ni jednog mudzahedina. Pa ces reci da to nije tacno.
pa ja to cjelo vrijeme govorim, i ti prvo kazes da je to djetinjasto a sad hoces reci da sam u pravu... de se odluci hoces pisat ili srat. mada vjerujem da je ovo drugo u pitanju, to ionako radis cijelo vrijeme.
titinpionir

#660 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by titinpionir »

nightvision wrote:
titinpionir wrote: Koriste i Islamsku Deklaraciju koju nikada nisu ni procitali pa ces reci da to nije tacno.

pa ja to cjelo vrijeme govorim, i ti prvo kazes da je to djetinjasto a sad hoces reci da sam u pravu... de se odluci hoces pisat ili srat. mada vjerujem da je ovo drugo u pitanju, to ionako radis cijelo vrijeme.
Sta citavo vrijeme govoris ? ? Prvo tvrdis da su zbog mudzahedina opravdani zlocini a sada priznajes da i bez njih se pravdaju i meni kazes da se*em ?
nightvision

#661 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by nightvision »

titinpionir wrote:
nightvision wrote:
titinpionir wrote: Koriste i Islamsku Deklaraciju koju nikada nisu ni procitali pa ces reci da to nije tacno.

Sta citavo vrijeme govoris ? ? Prvo tvrdis da su zbog mudzahedina opravdani zlocini a sada priznajes da i bez njih se pravdaju i meni kazes da se*em ?
cuj priznajem da su su pravdali zlocine i bez njih?

da se ne ponavljam.

odskakutaj. od. mene. u. skokovima. stop.
titinpionir

#662 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by titinpionir »

nightvision wrote: cuj priznajem da su su pravdali zlocine i bez njih?

da se ne ponavljam.

odskakutaj. od. mene. u. skokovima. stop.
Nisam ti ja kriv sto ne znas na kraju sta si tvrdio.

Vozdra i ne okreci se.
BHCluster

#663 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by BHCluster »

Sarajmen wrote:Kada jedan narod nije u stanju da se suoči sa svojim zločinima, opet će da ih ponavlja.
Znaci mozemo Srbe opet ocekivati.
oridjidji

#664 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by oridjidji »

nightvision wrote:
oridjidji wrote:Nisu je oslobodili, dali su doprinos osvajanju nekih teritorija jer su obicno bili oni koje je ostatak armije pratio u mnogim akcijama jer su se smatrali elitnom jedinicom. U prvim pokusajima da se pojedina podrucja osvoje, najvise su se isti zalili na cinjenicu da nemaju podrsku u nama. Krenu u akciju i umjesto da ih prate, budu zavaljeni. Njih nije bilo mnogo, ni izbliza u onome broju u kojem ih pominje srpska propaganda. Odradili su niz akcija, iste mozes vidjeti u ovome dokumentarcu, bilo je tu pojedinih osvajanja. Najvise napravili na Vozucoj.

Za uvod u pricu pogledati ovaj dokumentarac...
https://www.youtube.com/watch?v=LDfhNaqNDRg
Pa bogteneubio, znas li ti koliko puta je nasa vojska znala uzet neko brdo samo da bi dosla naredba da se povuku. Ojjjjj kazem ja, jos malo bice ovi sami oslobodili bosnu. A na vozucoj su najvise napravili, al' zlocina.
Jok eto ne znam. Eno nam Igmana i Trnova da nas svako malo podsjecaju na to. Vozuca bas nije bila u tome fazonu, koliko se sjecam Kararzic je ovako svojevremeno izjavljivao za Vozucu:"Mi ovdje branimo Banju Luku, Beograd, a bogami branimo i Moskvu...". Nije im to bila crta koju su tako lako bas htijeli prepustiti Armiji BiH.

I prema kome su oni taj zlocin napravili?
oridjidji

#665 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by oridjidji »

sarajevoxxxx wrote:
oridjidji wrote:
nightvision wrote: Pa naveo si da se vojska nikad nije bunila kad su mundzosi isli prije njih, kao da su mundzosi bili svudje prije svake akcije, jos malo bice mundzosi oslobodili bosnu.
Nisu je oslobodili, dali su doprinos osvajanju nekih teritorija jer su obicno bili oni koje je ostatak armije pratio u mnogim akcijama jer su se smatrali elitnom jedinicom. U prvim pokusajima da se pojedina podrucja osvoje, najvise su se isti zalili na cinjenicu da nemaju podrsku u nama. Krenu u akciju i umjesto da ih prate, budu zavaljeni. Njih nije bilo mnogo, ni izbliza u onome broju u kojem ih pominje srpska propaganda. Odradili su niz akcija, iste mozes vidjeti u ovome dokumentarcu, bilo je tu pojedinih osvajanja. Najvise napravili na Vozucoj.

Za uvod u pricu pogledati ovaj dokumentarac...
https://www.youtube.com/watch?v=LDfhNaqNDRg
Sve akcije su se izvodile u saradnji sa drugim vojnim formacijama Armije RBiH, pa i one akcije ''El-Kerama'' odnosno ''Farz 95'' vodovi ili probojne grupe el-Mudžahida su bile sačinjene i od boraca iz drugih armijskih brigada, 4. manevarskog iz Zavidovića, kakanjskih jedinica i sl.Tako da je uspijeh El-Mudžahida i uspjeh svih drugih jedinica Armije RBiH iz Zavidovića, Kaknja, Maglaja.

Ne vjerujem u to da nije bilo podrške od strane Armije RBiH.Bilo je to da su dobijali neki manji dio ratišta, da odrađivaš jedan manji region, tu je po meni možda korpus mogao više uraditi.Koliko znam jedinica jeste bila mala za neke ozbiljnije i veće vojne formacije, ali mislim da su mogli daleko više da nije bilo sputavanja od komande iz vrha, ali i to je opet na nivou ratnih priča :P
Jedan od bivsih oficira iz 3. korpusa, sada u penziji, koji je imao bliske veze sa vrhom toga korpusa, a odlican je poznavatelj ove teme pricao mi je o tome, da su par puta bili zavaljeni kvalitetno na drugim mjestima, krenu u akciju, podrska izostane. Od pada Srebrenice, trajala je mobilizacija 2 i 3 korpusa i pripreme za osvajanje Radovanove Moskve. U tri faze, par dana nakon tuzlanske kapije, krenulo se sa prvom fazom i osvajane prvih kota na Vozucoj u akciji Fethul Mubin.Otprilike ih je bilo oko 500, sa pojacanjem iz ostalih jedinica, uglavnom su mudzahidi bili glavnina vojske u toj akciji. U ranim jutarnjim satima, El Mudzahid krece u akciju , i osvojaju prve planirane kote na Vozucoj, tacnije grede Podsijelovo.U julu desetak dana nakon pada Srebrenice desila se El Kerama, taj je palo niz planiranih cak i neplaniranih kota jer su se Srbi prepali naleta odreda El Mudzahidin i stiglo se do kote Paljenik i tada im je omjer bio slican kao u prvoj akciji u odnosu na domace vojnike. Zavrsna faza osvajanja Vozuce ili Farz 95. desila se s udruzivanjem 2 i 3 korpusa Armije BiH, a osvajala se kota Paljenik, koja je slovila najtezom za proboj i tu su isti bili ispred ostalih. Osvojili su je za svega 10-tak minuta. Svi su ovu jedinicu nazvali kljucnom za osvajanje Vozuce jer je potegnula najvise. Naravno danas ide posljeratna kontraofanziva cetnika koja ih tereti za ubistva zarobljenih srpskih vojnika (navodno pobijeno 53 zarobljenika). Jedno je poznato da u ovoj akciji nije bilo ubijenih civila i da su Srbi jos od prve akcije, povukli civile na sigurnije prostore i da je taj prostor osiguravan iskljucivo osobljem VRS.
oridjidji

#666 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by oridjidji »

titinpionir wrote:
nightvision wrote:

Svaki dan o tome pisem ovdje.

Pa samo pogledajte recimo Dodika i njegovu neprincipijelnost:
http://opsadasarajeva.blogspot.ba/2015/ ... adica.html

A ovakvih clanaka gdje lazu sve kako smo se sami ubijali ima tovar.
BHCluster

#667 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by BHCluster »

Sarajmen wrote:
BHCluster wrote:
Znaci mozemo Srbe opet ocekivati.
Velikosrbe svakako, ako se ideologija koju slijede ne porazi i u miru, osim što su u ratnim uvjetima (četnici i oni uz njih) platili cijenu u ljudskim žrtvama. Dio preživjelih će da trpi stalni pritisak, hapšenja i suđenja za počinjene ratne zločine. Važno je da takvi budu odbačeni i od strane zdravog dijela srpskog naroda, koji ne opravdava ono što su oni (zločinci) radili navodno u ime srpskog naroda.O katarzi je riječ. Najveći broj odgovornih za počinjene ratne zločine se, osim onih koji su pritvoreni, nalazi izvan područja BiH. Naredne dvije godine će po tom pitanju da budu dosta dinamične, jer se bliži kraj zatvaranja međunarodnih sudova MKSJ i ICTY. ''Krupne ribe'' kao nalogodavce će oni završiti, a ove sitnije ali ne manje važne jer je riječ o neposrednim izvršiocima će domaće pravosuđe. Protiv međunarodnih ali i ovih domaćih se vode velike opstrukcije.... vidjet' ćemo na šta će izaći. Ako ne bude postojala pravda u međunarodnim okvirima... očekuj opet belaj i belaje širom svijeta, jer se zločin isplati.

Mislim da mi, pri tom mislim na stranu A RBIH, imamo manje đubreta da počistimo iz svoje ili ispred svoje avlije i to treba učiniti čim prije.Zbog nas samih. Po tom se i razlikujemo od ''drugih'' . Najmanje što možemo da uradimo je, da podržimo rad institucija BiH. Da li je neko nevin ili kriv, to sud presudi.

Ko smo mi da sudimo.
Ti mislis da kad se đubre pocisti to velikosrbima biti dovoljno?
nightvision

#668 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by nightvision »

oridjidji wrote:I prema kome su oni taj zlocin napravili?
Prema ratnim zarobljenicima. Znam sve, nema potrebe da idemo u detalje, ali i da je najveci cetnik, ako se predao trebalo ga je koliko toliko ljudski tretirati, kao sto ih se uglavnom i tretiralo. Meni se cini da su najvece zlocine koji se pripisuju armiji bih pocinili zapravo nekakvi strani placenici i pripadnici ovih skoro pa paravojnih jedinica, a koji (zlocini) nam se danas nabijaju na nos u nastojanjima velikosrpske propagandne mashinerije da izjednace odbrambeni rat i agresiju, i cak izmjene cijeli karakter rata i prikazu ga kao gradjanski. Dakako da su cetnicki zlocini pocinjeni i mimo toga i bez toga ali su nasi (zlocini) iskoristeni da bi se odbranili njihovi, odnosno da se stekne prividni kontinuitet njihove navodne borbe protiv nekakvih navodnih islamskih fundamentalista, klasicna zamjena teza i izvrtanje istine iz kuhinje srpske akademije nauka. Zato je islamizacija armije bio autogol koji nam nije trebao. Onakvi zlocini, za koje se tereti mahmuljin po komandnoj odgovornosti, jos manje. Pogotovo ne na samom kraju rata i pogotovo ne od strane ne nasih vojnika nego stranih placenika.
Edin H.

#669 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Edin H. »

nightvision wrote:
Prema ratnim zarobljenicima. Znam sve, nema potrebe da idemo u detalje, ali i da je najveci cetnik, ako se predao trebalo ga je koliko toliko ljudski tretirati, kao sto ih se uglavnom i tretiralo. Meni se cini da su najvece zlocine koji se pripisuju armiji bih pocinili zapravo nekakvi strani placenici i pripadnici ovih skoro pa paravojnih jedinica, a koji (zlocini) nam se danas nabijaju na nos u nastojanjima velikosrpske propagandne mashinerije da izjednace odbrambeni rat i agresiju, i cak izmjene cijeli karakter rata i prikazu ga kao gradjanski. Dakako da su cetnicki zlocini pocinjeni i mimo toga i bez toga ali su nasi (zlocini) iskoristeni da bi se odbranili njihovi, odnosno da se stekne prividni kontinuitet njihove navodne borbe protiv nekakvih navodnih islamskih fundamentalista, klasicna zamjena teza i izvrtanje istine iz kuhinje srpske akademije nauka. Zato je islamizacija armije bio autogol koji nam nije trebao. Onakvi zlocini, za koje se tereti mahmuljin po komandnoj odgovornosti, jos manje. Pogotovo ne na samom kraju rata i pogotovo ne od strane ne nasih vojnika nego stranih placenika.
To je sve tacno, ali je i bilo tesko kontrolirati. Pitanje je ko je stajao iza njihovog dolaska.

Nevu zaboraviti 93-cu, idem ulicom negdje oko televizije, kada odjednom mundzosi :D sto rece moj rahmetli drug kad smo bili klinci kad je navodno vidio vukove na Grbavici - ne znam jesu li sami dosli ili ih je neko doveo :mrgreen:
sarajevoxxxx

#670 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by sarajevoxxxx »

Edin H. wrote:
nightvision wrote:
To je sve tacno, ali je i bilo tesko kontrolirati. Pitanje je ko je stajao iza njihovog dolaska.

Nevu zaboraviti 93-cu, idem ulicom negdje oko televizije, kada odjednom mundzosi :D sto rece moj rahmetli drug kad smo bili klinci kad je navodno vidio vukove na Grbavici - ne znam jesu li sami dosli ili ih je neko doveo :mrgreen:
Čuj bilo teško kontrolirati :-)

- Zanimljivo, kako niko nije mogao Sarajlije kontrolirati pa se onako poubijaše između sebe.Sramota.Koliko znam niti jedan mundžos nije digao oružje na nekog pripadnika Armije RBIH, za razliku od Sarajlija koji su se do besvijesti između sebe ubijali.I još te ljude koji su to radili slavili i proglašavali herojima.Da ne govorimo o ubistvima civila, staraca, mislim, nema sumnje da svaka žrtva zaslužuje istu jednaku pažnju i tretman, ali brate ubijati starce od 70 godina, i poslije ih bacati u nekakve jame je jedan od najgorih zločina Armije RBiH.

- Također, treba i to kazati.Prvi korpus, odnosno grad u kojem je djelovao a iz kojeg se danas najviše pljuje, rat je završio sa oko 40 000 boraca.Molim lijepo, gdje je, šta je, ko su ti 40 000 boraca.Šta su to uradili? Koliko teritorije su oslobodili? A najviše su dobili Dejtonom, a realno daleko najmanje teritorije oslobodili, a sada baš upravo Sarajlije najviše ''junački'' pljuju.Čuj ti vidio mundžosa kod televizije :-) Koliko ono imate boračkih udruženja u Sarajevu :-)
Fudo387

#671 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by Fudo387 »

Ja mislio nekakav strasan video, popio apaurin da me ne sokiraju strasne scene, kad tamo oni piju nekakve sokice, kafu...sta li, i nesta
meze.
oridjidji

#672 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by oridjidji »

nightvision wrote:
Pricamo o ratu. Po mome shvatanju rata, daleko je veci zlocin ubiti civila od vojnika zarobljenika. Na kraju, pricamo o dogadjajima koji su se desili nakon jedne od bitaka koja je odnjela dosta zrtava na obje strane, ne bih da opravdavam ova ubistva zlocin revansizmom, to je obicno izvjestan scenarij poslje takvih bitaka. Zenevsku konvenciju o vojnicima zarobljenicima su gazili svi u ovome ratu, to su uradili i nasi nedvojbeno mnogo puta.

Srbi se najcesce kace za odred El Mudzahid, a oni su im najvise nanjeli vojnickih gubitaka. Vise je srpskih civila poginulo u Podrinju oko Srebrenice u selima u kojima je bilo svakodnevno VRS i u kojima su upadali vojnici Armije BIH, nego na Vozuci recimo. Za Vozucu neki izvori Armije BiH tvrde da cak civilnih zrtava nije ni bilo jer od prve pa do trece faze osvajanje akcije bilo je dovoljno vremena da se taj prostor obezbjedi od mogucih civilnih gubitaka tj. za evakuaciju toga prostora. Najcesce armijski navodi govore da je to bilo podrucje koje je obezbjedjivalo VRS, bez civilnog ucesca. Kada se uopste govori o zlocinima nad srpskim civilima, njih i hrvata je bilo oko 15% u ukupnom broj zrtava u BiH. Smatra se da je Armija BiH u hrvatsko-srpskom sukobu ubila oko 800 civila, dok je broj ukupnih zrtava srpskih civila bilo oko 3500, a ubijali su ih i Armija BiH i HVO. Recimo na prostoru Konjica i oko Konjica, u Logoru Celebici ubijali su ih skupa do prije sukoba izmedju HVO i Armije BIH, pa su za taj zlocin odgovarali Zdravko Mucić, Esad Landzo, Hazim Delic. Ubijeno ih je preko 20-tak. Ako se trazi prostor na kome je najvise poginulo srpskih civila od Armije BiH to je onda definitivno Podrinje, ali opet recimo manje par stotina u odnosu koliko su ih ubile same cetnicke granate i snajperi u opkoljenom Sarajevu, u Sarajevu ih je poginulo oko 1.100, a tamo je nasa armija ubila oko 850.

Sto se tice odreda El Mudzahid, zadnje optuzbe se doticu zlocina nad ratnim zarobljenicima, vojnicima, kojih je dio pobijen na Vozuci, a ostali u logoru u Zenici. Ne mogu se sjetiti imena logora.

Bolje bi bilo da se i zabavimo grckim i ruskim placenicima i njihovim ucescem u genocidu u Srebrenici, a bome i zlocinima na drugim teritorijama RS. Spusti se niz Vraca, s lijeve strane vidjeces groblje, podji i pogledaj groblje ruskim vojnicima u VRS. Mnogi od njih su snajperisali i po Sarajevu. Srbi se hvataju za slamke jer su najcesce zrtve u hrvatskim i srpskim selima od strane Armije BiH ubijani jer su ta mjesta bila zaristima borbe izmedju dvije vojske, poput recimo Skelana, Kravica i nekih drugih sela oko Srebrenice u kome je bilo ubijenih vojnika, a bome i civila. Ko je bio jednom oko Srebrenice zna taj niz srpskih sela od Konjevic Polja do Bratunca u koja je Naser upao par puta.
oridjidji

#673 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by oridjidji »

Koga zanima mišljenje ili svjedočenje jednog od bivših pripadnika odreda ''El mudzahedin'' ... dovoljno je da klikne na link ispod:
http://forum.klix.ba/sokantna-ispovijes ... 23598.html

60. minuta je napravila dokumentarac o tome, a bome i b92. Evo ti od ovih dokumentarca dobrog na tu temu, gdje je spomenut i logor na 13. kilometara od Vozuce, pa poslusaj sta kazu:
https://www.youtube.com/watch?v=Yxvn6vsNRhM
sarajevoxxxx

#674 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by sarajevoxxxx »

Koga zanima mišljenje ili svjedočenje jednog od bivših pripadnika odreda ''El mudzahedin'' ... dovoljno je da klikne na link ispod:
http://forum.klix.ba/sokantna-ispovijes ... 23598.html

Grbavica, Vogošća, Ilidža, Ilijaš, Hadžići, sve te općine Sarajlije su dobile na poklon. Vojnički jednog metra nisu oslobodili da bi danas baš te Sarajlije najviše pljuvali, izigravali face, silili se, izigravali nekakve dušebrižnike, a kada je trebalo pokazati hrabrost vojnik na vojnika, napraviti vojnički nešto ni na mapi ih. Ali zato "hrabro pljuju" po vojnicima koji su ginuli da bi se on danas mogao šepuriti po Sarajevu i pričati kako je on nekad kod televizije vidio mundžosa haha :oops:
condy

#675 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin

Post by condy »

sarajevoxxxx wrote:
Čuj bilo teško kontrolirati :-)
Šteta što ti nisi bio u ratu, pa da ih ti kontrolišeš. :)
Post Reply