Legalizacija kanabisa u BiH
-
Niemand
#651 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Sve je to super, al ukoliko se ne odvoji prica o marihuani kao lijeku sa pricom o marihuani kao cejfu, ljudi poput ovog donija ce sa pravom dovoditi cijelu pricu pod upitnik.
To je sve sto sam htjela reci.
A sa vjecitim analizama sta je stetnije il zdravije, prica se samo razvodnjava.
To je sve sto sam htjela reci.
A sa vjecitim analizama sta je stetnije il zdravije, prica se samo razvodnjava.
- studiorum_tuzlaensis
#652 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Niemand,
šta fali marihuani kao ćejfu?
šta fali marihuani kao ćejfu?
- Dozer
#653 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Stani malo...
Ja ne duvam, da budemo nacisto. Probao jesam, razne vrste, i nije me se nesto dojmilo. Bude dobro neko vrijeme, zajebancija, ali nista tu nema spektakularno sto je mene licno privlacilo. Probao sam i visokopotentno THC ulje, cisto da vidim kakve su manifestacije. Za one koje zanima - nema neke pretjerane veze s manifestacijama od duvanja.
Medjutim, sta je problem i ako neko duva za svoj cejf?
Svi koji puse cigare - puse za svoj cejf. I nikome nista. A sve klasicni ovisnici (medju njima sam vjerovatno i sam)
Svi koji cugaju - cugaju za svoj cejf. I nikome nista. A takodjer nesto sto uzrokuje razne bolesti, ovisnost, smrt... Dokazano.
Zasto je onda upravo marihuana problem, koja ne uzrokuje nista od onoga sto uzrokuju i duhan i alkohol, nego cak mnogima pomaze da se rijese to dvoje?
Ne moras meni odgovoriti. Probaj odgovoriti sama sebi.
Ja ne duvam, da budemo nacisto. Probao jesam, razne vrste, i nije me se nesto dojmilo. Bude dobro neko vrijeme, zajebancija, ali nista tu nema spektakularno sto je mene licno privlacilo. Probao sam i visokopotentno THC ulje, cisto da vidim kakve su manifestacije. Za one koje zanima - nema neke pretjerane veze s manifestacijama od duvanja.
Svi koji puse cigare - puse za svoj cejf. I nikome nista. A sve klasicni ovisnici (medju njima sam vjerovatno i sam)
Svi koji cugaju - cugaju za svoj cejf. I nikome nista. A takodjer nesto sto uzrokuje razne bolesti, ovisnost, smrt... Dokazano.
Zasto je onda upravo marihuana problem, koja ne uzrokuje nista od onoga sto uzrokuju i duhan i alkohol, nego cak mnogima pomaze da se rijese to dvoje?
-
Niemand
#654 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Studiorum, to pitaj one koji ti je ne dozvoljavaju. Meni je s tog aspekta fakat svejedno, vec sam napisala da mi je vjera bitna, dakle ne pijem alkohol. Al alkohol se koristi i u medicini, dezinfekcija itd. Ista stvar sa marihuanom, kao lijek bi je koristila, ako bi ne daj Boze zatrebalo i podrzavam da se ljudima omoguci to, isto ko sto bi vjerovatno bila zahvalna za morfij kad bi bila u teskim bolovima. Al ni marihuanu a ni morfij
ne bih koristila nako, radi cejfa, ko ni alkohol.
Stoga ti ja tu ne mogu biti objektivna i takodjer ne mogu za tebe govoriti jel ti nesto trebas il ne jer su moji stavovi bazirani na necemu drugom. Mozda si ti ateista il neke druge religije il taj konkretni stav baziras na necem desetom, ko ce znati.
Za mene je ovako, za tebe ne znam i zato sam u nekoliko navrata i napisala da me to plaho ne interesuje, to se sami vec dogovarajte. Otprilike to bi bilo isto da ja sad nekog ubijedjujem da ne pije alkohol, bio on legalan il ne, jer bi ga ubijedjivala sa nekog drugog aspekta, a to je malo besmisleno.
Mogu govoriti o ovom medicinskom dijelu, taj drugi me ne interesuje i sta god da vi vec odlucite, dobro i jes.
Stoga ti ja tu ne mogu biti objektivna i takodjer ne mogu za tebe govoriti jel ti nesto trebas il ne jer su moji stavovi bazirani na necemu drugom. Mozda si ti ateista il neke druge religije il taj konkretni stav baziras na necem desetom, ko ce znati.
Za mene je ovako, za tebe ne znam i zato sam u nekoliko navrata i napisala da me to plaho ne interesuje, to se sami vec dogovarajte. Otprilike to bi bilo isto da ja sad nekog ubijedjujem da ne pije alkohol, bio on legalan il ne, jer bi ga ubijedjivala sa nekog drugog aspekta, a to je malo besmisleno.
Mogu govoriti o ovom medicinskom dijelu, taj drugi me ne interesuje i sta god da vi vec odlucite, dobro i jes.
-
Niemand
#655 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Vec rekoh, meni nije problem jer je meni za to svejedno. Al slozices se sa mnom da ce ljudi poput donija biti sve vise kad se prica generalno o marihuani da se legalizuje i kad se prica o legalizovanju u medicinske svrhe.Dozer wrote:Stani malo...
Licno, opet ponavljam, meni je svejedno za taj cejf dio. Ni za ni protiv, jer je to zbilja licni stav.
- Dozer
#656 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Tacno tako. Sve je to licna stvar, identicno pusenju duhana, pijenju alkohola, perverzijama u sexu, bodenju iglom kroz koju ide heroin, trpanju kojekakvih extazija i sl. u sebe, itd. itd.
A Doni... Ono sto ja vidim kao problem u njegovom stavu jeste nacin dolazenja do takvog stava, a nije on sam ovdje s takvim stavom. Nazalost, sto vec rekoh u nekoliko navrata, problem je kada ljudi donose sud o necemu iskljucivo na osnovi onoga sto im je neko rekao ili sto su vidjeli/culi u medijima, a ni pod razno im ne pada na pamet da uzmu i malo istraze i procitaju bilo sta strucno o svemu tome.
Cak to nece da urade ni kada im neko drugi to ponudi, da ne kazem servira, nego se i dalje zadrto drze svog stava, pa ma koliko da je taj stav pogresan i nepotkovan cinjenicama...
Naravno, na osnovu svog unaprijed donesenog i utvrdjenog stava, hladno ignorisu i kada im neko kaze da to bas nije tako kako misle da jeste, i da za to postoje neoborivi dokazi.
A Doni... Ono sto ja vidim kao problem u njegovom stavu jeste nacin dolazenja do takvog stava, a nije on sam ovdje s takvim stavom. Nazalost, sto vec rekoh u nekoliko navrata, problem je kada ljudi donose sud o necemu iskljucivo na osnovi onoga sto im je neko rekao ili sto su vidjeli/culi u medijima, a ni pod razno im ne pada na pamet da uzmu i malo istraze i procitaju bilo sta strucno o svemu tome.
Cak to nece da urade ni kada im neko drugi to ponudi, da ne kazem servira, nego se i dalje zadrto drze svog stava, pa ma koliko da je taj stav pogresan i nepotkovan cinjenicama...
Naravno, na osnovu svog unaprijed donesenog i utvrdjenog stava, hladno ignorisu i kada im neko kaze da to bas nije tako kako misle da jeste, i da za to postoje neoborivi dokazi.
- aditon
#657 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Probat ću ukratko dati svoje mišljenje na ovu temu. Oduvijek mi je bilo čudno zašto jedna biljka koja nam dolazi iz prirode, da ne kažem Bogom dana, ilegalna, dok u isto vrijeme otrovi koje smo proizveli su legalni, poput alkohola npr. Ja sam za potpunu legalizaciju jer samo to i ima smisla. Efekte potpune legalizacije možemo vidjeti na primjerima zemalja koje su marihuanu legalizovale. Imam podatak koji govori da Amsterdamu (dakle samo glavni grad) legalizacija marihuane odnosno turizam po tom osnovu donosi prihod veći nego cjelokupan prihod koji ostvari Hrvatska u sezoni na Jadranu. Kako se sve vrti oko novca, onda bi ovo trebao biti glavni argument. Međutim, jednom kad svi legalizuju marihuanu, prihod od turizma u tom smislu će neminovno opasti jer više nećemo ići u Holandiju da uživamo u potpunoj slobodi već ćemo to imati i kod kuće. Međutim, riješili bi i mnoge druge probleme poput kriminala koji proizilazi iz predprodaje marihuane. Možda se to ne dašava u toj mjeri kod nas ali mnogo je ljudi umrlo ili zatočeno u zatvorima širom svijeta zbog ove biljke što je apsurd i žalosno u konačnici. Dakle, stopa kriminaliteta će neminovno opasti. Pozitivni efekti se ogledaju i u prihodima za državu po osnovu uzgoja i preprodaje iste odnosno kroz plaćanje poreza državi. I ono najbitnije, marihuana kao lijek. Jer iz dana u dan imamo nove dokaze i nove studije koje govore o blagodetima ove biljke i šteta bi bilo da ljudi nemaju legalno pravo na istu. U konačnici, smanjit će se i broj konzumenata jer ljudi vole ono što im se brani. Uvijek sam govorio da bi svijet bio bolje mjesto kad bi svi pušili marihuanu a ne bi konzumirali alkohol. Najveće blamaže čovjek može doživjeti pijući alkohol. I ne samo blamaže već i probleme prave kako sebi tako i najbližima. Svim protivnicima legalizacije moraju bitni jasni razlozi za kriminalizaciju iste. Kada to shvate, da ih sada ovdje ne nabrajam, onda mogu da shvate zažto istu i treba legalizovati.
- studiorum_tuzlaensis
#658 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Opet malo Amerike 

Jučer je najmnogoljudnija američka savezna država California legalizovala kanabis. Od januara će svima starijim od 21 godinu biti dozvoljeno posjedovati, prodati, kupiti i uživati do 28g (1 oz.), kao i uzgajati do 6 stabljika u vlastitom domu.
Pored Californie, iste legislature su jučer usvojili i Nevada, Massachusetts i Maine, dok je jedino pao ballot u saveznoj državi Arizona sa 52.1%-48.9% u korist Ne. Ovim je broj država koji su potpuno legalizovali kanabis porastao na 8 (Oregon, Washington, Colorado i Alaska).
Bez obzira na Arizonu, danas skoro 1/4 ukupnog stanovništva SAD-a, može da proizvodi, koristi i prodaje kanabis pod određenim uslovima. Više od polovine stanovništva neće biti procesuirano krivično ukoliko ne prodaju ili krijumčare kanabis.
Kanabis je i dalje ilegalan prema federalnom zakonu: Marijuana Tax Act 1937 i Controlled Substances Act 1970, kad je konačno zabranjena. Po ovom osnovu, sve federalne agencije i policijske strukture mogu i dalje kažnjavati prekršioce čak i za posjedovanje i najmanje količine.
Trenutno DEA i ostale agencije nemaju interesa da se petljaju u unutrašnje poslove saveznih država (i gradova) koje se tiču uređenja ovih zakona.
Jučer je najmnogoljudnija američka savezna država California legalizovala kanabis. Od januara će svima starijim od 21 godinu biti dozvoljeno posjedovati, prodati, kupiti i uživati do 28g (1 oz.), kao i uzgajati do 6 stabljika u vlastitom domu.
Pored Californie, iste legislature su jučer usvojili i Nevada, Massachusetts i Maine, dok je jedino pao ballot u saveznoj državi Arizona sa 52.1%-48.9% u korist Ne. Ovim je broj država koji su potpuno legalizovali kanabis porastao na 8 (Oregon, Washington, Colorado i Alaska).
Bez obzira na Arizonu, danas skoro 1/4 ukupnog stanovništva SAD-a, može da proizvodi, koristi i prodaje kanabis pod određenim uslovima. Više od polovine stanovništva neće biti procesuirano krivično ukoliko ne prodaju ili krijumčare kanabis.
Kanabis je i dalje ilegalan prema federalnom zakonu: Marijuana Tax Act 1937 i Controlled Substances Act 1970, kad je konačno zabranjena. Po ovom osnovu, sve federalne agencije i policijske strukture mogu i dalje kažnjavati prekršioce čak i za posjedovanje i najmanje količine.
Trenutno DEA i ostale agencije nemaju interesa da se petljaju u unutrašnje poslove saveznih država (i gradova) koje se tiču uređenja ovih zakona.
- Dozer
- Jack Be Nimble
#660 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Sada fino od Kanade do Meksika se mogu spustiti a da ne moram da brinem sta imam u dzepu. Neka je vala i Kalifornija dosla pameti.
- KB9
#661 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
ne mozes sad, od januaraJack Be Nimble wrote:Sada fino od Kanade do Meksika se mogu spustiti a da ne moram da brinem sta imam u dzepu. Neka je vala i Kalifornija dosla pameti.
- ze kalanga
#662 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Apsolutno i veliko za legalizaciju kanabisa u svrhe liječenja.
Mnogima je pomogla. A sve je više bolesnih kojima bi mogla pomoći.
Mnogima je pomogla. A sve je više bolesnih kojima bi mogla pomoći.
-
walk_M-A-N
#663 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Lično niti koristim alkohol ni duhan ni opojna sredstva. Prije sam bio protiv legalizacije marihuane, jer sve ovo zdravoj i posebno mladoj osobi šteti.
Ali kada čovjek vidi kako se bolesni pate uz bol, kako im medicina propisuje skupu hemiju koja krpi jedno a uništava ostalo, sagleda to drugačije.
Dakle, za punu legalizaciju a i za odgoj djece da to ne koriste i za žestoko kažnjavanje onih koji to djeci uvaljuju.
Ali kada čovjek vidi kako se bolesni pate uz bol, kako im medicina propisuje skupu hemiju koja krpi jedno a uništava ostalo, sagleda to drugačije.
Dakle, za punu legalizaciju a i za odgoj djece da to ne koriste i za žestoko kažnjavanje onih koji to djeci uvaljuju.
- Dozer
#664 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Kako vec rekoh, vrlo je jednostavno to zakonski rijesiti.
1. Svakome ko zeli da uzgaja za licne rekreativne potrebe dozvoliti uzgajanje odredjene godisnje kolicine, ali iskljucivo - U KUCI.
Npr. ne vise od 2 stabljike godisnje po osobi, sto je oko 1-1,2 kg, i sasvim je dovoljno za bilo cije licne rekreativne potrebe.
Korisnik se mora registrovati i dobiti dozvolu za uzgajanje u te svrhe, a svako prekoracenje dozvoljene kolicine povlaci rigorozne finansijske i druge sankcije (npr. fiksno 10.000 KM kazne po stabljici + sudski troskovi + oduzimanje svega + oduzimanje dozvole za uzgajanje).
Dozvola se moze izdavati na period od, recimo, 3 godine i da kosta 100,00 KM.
2. Svakome ko zeli da uzgaja u medicinske svrhe radi licnog lijecenja ili lijecenja clana porodice, dozvoliti uzgajanje odredjene godisnje kolicine, iskljucivo u kuci ili privatnom ogradjenom vanjskom prostoru nevidljivom javnosti.
Npr. ne vise od 4 stabljike godisnje po oboljeloj osobi, sto je oko 2-2,5 kg i dovoljno je za pravljenje 200-240 ml THC ulja.
Korisnik mora imati odgovarajucu medicinsku dokumentaciju i registrovati se za uzgajanje u tu svrhu, a svako prekoracenje i/ili koristenje u druge svrhe (prodaja, posudjivanje, pusenje, uzgajanje za treca lica) za sobom povlaci rigorozne finansijske i druge kazne (npr. fiksno 20.000 KM za bilo koji prekrsaj + sudski troskovi + oduzimanje svega + oduzimanje dozvole za uzgajanje).
Dozvola se moze izdavati na period od, recimo, 2 godine i da kosta 50,00 KM.
3. Oni koji se registruju za prodaju moraju imati dozvolu za to, logicno, a za njih bi uslovi mogli biti ovakvi:
- Registracija d.o.o. po svim zakonima.
- Posjedovanje prostora za uzgajanje (livade, plastenici i sl.), van naseljenog mjesta, ogradjeno i uz fizicku zastitu, povrsine odgovarajuce prijavljenom godisnjem prometu.
- Godisnja dozvola za uzgajanje i prodaju, koja kosta 1.000,00 KM
- Posjedovanje namjenskog prostora za prodaju (kao i bilo koja druga trgovina), s visokim sigurnosnim mjerama.
- Placanje poreza i svega ostalog kao i svaki drugi d.o.o.
- U slucaju bilo kakve nepravilnosti (uzgajanje i prodaja kolicine vece od prijavljenje, prodaja maloljetnicima, itd.), slijede rigorozne sankcije (npr. fiksno 100.000 KM + sudski troskovi + oduzimanje svega + oduzimanje dozvole + 1 godina zatvora + zabrana daljnjeg bavljenja tim poslom).
Mislim da bi ovakav zakon bio vise nego dovoljan da u svemu nastane ekpresan red.
I - svi zadovoljni. I rekreativci, i bolesnici, i trgovci, i drzava.
1. Svakome ko zeli da uzgaja za licne rekreativne potrebe dozvoliti uzgajanje odredjene godisnje kolicine, ali iskljucivo - U KUCI.
Npr. ne vise od 2 stabljike godisnje po osobi, sto je oko 1-1,2 kg, i sasvim je dovoljno za bilo cije licne rekreativne potrebe.
Korisnik se mora registrovati i dobiti dozvolu za uzgajanje u te svrhe, a svako prekoracenje dozvoljene kolicine povlaci rigorozne finansijske i druge sankcije (npr. fiksno 10.000 KM kazne po stabljici + sudski troskovi + oduzimanje svega + oduzimanje dozvole za uzgajanje).
2. Svakome ko zeli da uzgaja u medicinske svrhe radi licnog lijecenja ili lijecenja clana porodice, dozvoliti uzgajanje odredjene godisnje kolicine, iskljucivo u kuci ili privatnom ogradjenom vanjskom prostoru nevidljivom javnosti.
Npr. ne vise od 4 stabljike godisnje po oboljeloj osobi, sto je oko 2-2,5 kg i dovoljno je za pravljenje 200-240 ml THC ulja.
Korisnik mora imati odgovarajucu medicinsku dokumentaciju i registrovati se za uzgajanje u tu svrhu, a svako prekoracenje i/ili koristenje u druge svrhe (prodaja, posudjivanje, pusenje, uzgajanje za treca lica) za sobom povlaci rigorozne finansijske i druge kazne (npr. fiksno 20.000 KM za bilo koji prekrsaj + sudski troskovi + oduzimanje svega + oduzimanje dozvole za uzgajanje).
3. Oni koji se registruju za prodaju moraju imati dozvolu za to, logicno, a za njih bi uslovi mogli biti ovakvi:
- Posjedovanje prostora za uzgajanje (livade, plastenici i sl.), van naseljenog mjesta, ogradjeno i uz fizicku zastitu, povrsine odgovarajuce prijavljenom godisnjem prometu.
- Posjedovanje namjenskog prostora za prodaju (kao i bilo koja druga trgovina), s visokim sigurnosnim mjerama.
- U slucaju bilo kakve nepravilnosti (uzgajanje i prodaja kolicine vece od prijavljenje, prodaja maloljetnicima, itd.), slijede rigorozne sankcije (npr. fiksno 100.000 KM + sudski troskovi + oduzimanje svega + oduzimanje dozvole + 1 godina zatvora + zabrana daljnjeg bavljenja tim poslom).
Mislim da bi ovakav zakon bio vise nego dovoljan da u svemu nastane ekpresan red.
-
bluesjunior
#665 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Dozer wrote:Kako vec rekoh, vrlo je jednostavno to zakonski rijesiti.
najmanje 4 komada, optimalno 6....
- Dozer
#666 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Necemo pretjerivati...
-
bluesjunior
#667 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Italija 4 bijkeDozer wrote:Necemo pretjerivati...
SAD mislim 6
čak mislim švica da pušta 4
duga je godina....
-
bluesjunior
#668 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
ma druže Dozere nećemo mi u ovom krkanluku taj film gledat ne uskoro nego nikad
- Dozer
#669 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Znam. Samo dadoh par konkretnih prijedloga. Cisto za slucaj da ovdje naidje neki zatucani, a ipak ukljuceni lik u odlucivanje o svemu tome...
- KB9
#670 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
zasto samo 6 sadnica, zasto ne 6 ogromnih njiva punih sadnica i to po osobi?
-
broj dva
#671 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
----KB9 wrote:zasto samo 6 sadnica, zasto ne 6 ogromnih njiva punih sadnica i to po osobi?
Trava za pusiti, ne sjeno za jesti. Cheech, Chong i Snup Dog zsjedno ne bi mogli njivu da zdime a ne...
Mada bi cjenio izazov...
-
bluesjunior
#672 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
oooo jesmo sarkastični danas, ma ne brini ti stari neće se ovde ništa mijenjat, neće "masni drogaši" kvarit djecu, još malo pa neće imat koga kvarit...a kad već pitaš za njive ne ja nažalost nemam 6 njiva, tačnije nemam ni jednu....
-
KENJAC
#673 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Vidim dosta se distkutuje o oveme a ne mogu da upratim jel to bio zvanicno neki prijedlog o legalizaciji ili je to ono " snila baba ...."
Mada , nebi bilo s gorega da se malo neki edukuju o dejstvima kanabisa prije upustanja u dublje dijaloge.
Mada , nebi bilo s gorega da se malo neki edukuju o dejstvima kanabisa prije upustanja u dublje dijaloge.
-
Fauja Singh
#674 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
Ne znam bas da li sam za legalizaciju, mozda vise za dekriminalizaciju jer ne znam bas da li smo kao drustvo spremni da legalizujemo jos jedan porok.
Da ne bude zabune, ne mislim da je trava vece zlo nego alkohol, cak naprotiv...meni kad sam znao zapaliti je bolje lijegala nego alkohol... ali vidite kakvo smo drustvo postali, razbojnistva na svakom koraku, pljacke, divljanja za volanom i udesi... drzava sa tim ne moze izaci na kraj. samo bi nam jos trebalo da klosari i kriminalci mogu nesmetano hodati gradom i pusiti dzoint, a da pri tome znaju da ne krse ni jedan zakon... da smo mi sredjena drzava, tipa austrija, njemacka, svedska.. pa hajde, ali ovdje legalizovati travu bi bojim se samo bio jos jedan problem vise.
Ali kad skontam suvisno je o tome i pricati jer od toga nema nista, vidite ove islamizacije ovdje, pa ovdje se svaki decembar frka pravi zbog deda mraza, ovdje te za ramazan poprijeko gledaju ako narucis pivo u kaficu, ovdje se ljudi valjda zbog svog jada i bijede sve vise okrecu vjeri... zato nema od toga nista... kad bi bilo legalizovano u medicinske svrhe to bi bilo vise nego odlicno, da se bar bolesnicima, kojih je ako se ne varam iz godine u godinu sve vise, olaksa.
Da ne bude zabune, ne mislim da je trava vece zlo nego alkohol, cak naprotiv...meni kad sam znao zapaliti je bolje lijegala nego alkohol... ali vidite kakvo smo drustvo postali, razbojnistva na svakom koraku, pljacke, divljanja za volanom i udesi... drzava sa tim ne moze izaci na kraj. samo bi nam jos trebalo da klosari i kriminalci mogu nesmetano hodati gradom i pusiti dzoint, a da pri tome znaju da ne krse ni jedan zakon... da smo mi sredjena drzava, tipa austrija, njemacka, svedska.. pa hajde, ali ovdje legalizovati travu bi bojim se samo bio jos jedan problem vise.
Ali kad skontam suvisno je o tome i pricati jer od toga nema nista, vidite ove islamizacije ovdje, pa ovdje se svaki decembar frka pravi zbog deda mraza, ovdje te za ramazan poprijeko gledaju ako narucis pivo u kaficu, ovdje se ljudi valjda zbog svog jada i bijede sve vise okrecu vjeri... zato nema od toga nista... kad bi bilo legalizovano u medicinske svrhe to bi bilo vise nego odlicno, da se bar bolesnicima, kojih je ako se ne varam iz godine u godinu sve vise, olaksa.
-
bluesjunior
#675 Re: Legalizacija kanabisa u BiH
ma nije inicijativa onako se priča - slobodno opleti o dejstvima kanabisa....već je izneseno dosta toga na prethodnim stranicama.KENJAC wrote:Vidim dosta se distkutuje o oveme a ne mogu da upratim jel to bio zvanicno neki prijedlog o legalizaciji ili je to ono " snila baba ...."
čudna pojava je ta velika volja ljudi da sebi i drugima silom/zakonima upravljaju životom čak i unutar vlastita četiri zida, a kao osudjuju komunizam...pamtim dosta decenija al ljudi ovo u nas je takav stra'obalan splet indoktrinacije, zatupljenosti, spremnosti na nasilje, antiintlektualizma....da je to strašno. saće uslijedit fore tipa "ako ti ne valja a ti razguli" i slično. neka, meni opet nekako i žao tih likova kojim život u strahu prolazi. jel vam jasno da je ovo zemlja u kojoj mašinski inženjeri rade po bankama naravno ako imaju pravo sreće...o čem ba pričate, ljudi se raznose alkoholom, apaurin i piva postala normala kombinacija, djeca se gaze autima, ide porez na topli obrok al ne baš svima jelte, pa će opet na plate porez malo povećat....jebo te život čovjek me pita što ne bi tražio šest njiva konoplje