Okupatorske zastave na Bobovcu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mohamad Sissoko

#651 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Mohamad Sissoko »

hrasno38 wrote:
Patriotska_Liga wrote:Kao da tebe neko želi ubijediti u nešto, koga briga za poprošlu jugonjaru.
e nek si mi vala rekao "patrioto na baterije".......
Davno ti je vec napisano, niko te ne tjera da budes nesto, imas pravo izbora, zapravo koga boli k.
Medjutim đikanska prica nece proci pa ni na jbenom forumu, bilo to namjerno pisano ili u neznanju.
hAZNADAR

#652 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:

Relevantnu diskusiju vode relevantni diskutanti. Ja ovoj drzavi placam porez i imam svaki interes da ona opstane. Stoga ti je ne mozes voljeti vise od mene. Jer djela govore za sebe.

A to sto bi se ti gadjao nacionalizmom bez pokrica u realnom zivotu, tvoj je problem. A meni povod, da ti u granicama pravila ovog foruma, uvijek istu stvar natrljavam na nos :thumbup:
Placas porez jer moras a zivis tu sticajem okolnosti. Ovo je internet forum a ne kafana u Sarajevu. Ovo je mjesto globalnog okupljanja i svako bez obzira gdje zivio, kojeg je opredjeljenja, nacije, vjere,... ima pristup ovdje da kaze sto misli - naravno u skladu sa pravilnikom foruma. U isto vrijeme diskutuju ljudi i Kanade, Bosne, Svedske, Australije, Amerike, Turske,.. i ti bi da Politika ostane rezervisana samo za one koji borave u BiH? Sloboda misljenja je zastitni znak ovog portala, a provokacije koje unose svadjalacki ton su zabranjene. Kao i sirenje mrznje i klasificiranje ljudi po kriterijima kao napr mjesto boravka.
Bilo bi stoput postenije napraviti jednu zbirnu temu o dijaspori pa da tu istresemo svu mrznju, predrasude, opaske, primjedbe, kritike,...
Nije ovo prvi put da si shebao temu, nije prvi put da si unio svadjalacki ton i uvijek prvi poceo sa vjecito istom prozivkom Svecke, socijale, i sl.

Jesi li se pojavio ovdje - dalja rasprava nema vise smisla jer je pitanje vremena kada ce pod kljuc. I kada ce ban nekome ko ti adekvatno odgovori. Koliko vidim - vec si uspio skrenuti diskusiju. Apel na kulturu diskusije i opcenito na razum bi pretpostavljam zvucao pateticno i smijesno.

povlacim se do daljnjeg
pozdrav
Last edited by hAZNADAR on 27/10/2015 21:10, edited 1 time in total.
Bodkin

#653 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Bodkin »

Poprosla jugonjara. Kkvi izrazi stare mi :D a vidim djikan sad popularno. Misevo ne smiju otvoreno reci cetnik. A niko ziv ne smatra da je djikan=cetnik osim jahica i fanova mu :izet:
Patriotska_Liga

#654 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Patriotska_Liga »

Bodkin wrote:Poprosla jugonjara. Kkvi izrazi stare mi :D a vidim djikan sad popularno. Misevo ne smiju otvoreno reci cetnik. A niko ziv ne smatra da je djikan=cetnik osim jahica i fanova mu :izet:
Četnik je vala anahrono, isfurano. Đikan je baš onako po mjeri. Baš kao i poprošla jugonjara. I neojugonjara.
Bodkin

#655 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Bodkin »

Patriotska_Liga wrote:
Bodkin wrote:Poprosla jugonjara. Kkvi izrazi stare mi :D a vidim djikan sad popularno. Misevo ne smiju otvoreno reci cetnik. A niko ziv ne smatra da je djikan=cetnik osim jahica i fanova mu :izet:
Četnik je vala anahrono, isfurano. Đikan je baš onako po mjeri. Baš kao i poprošla jugonjara. I neojugonjara.
Djikan je vala seljacki. Sela oko rogatice :D
Patriotska_Liga

#656 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Bodkin wrote: Djikan je vala seljacki. Sela oko rogatice :D
Jahić je fenomen, čovjek ubaci nekoliko riječi koje su se koristile na nekim mikrolokacijama i za par dana postanu najkorištenije riječi bosanskog jezika.

Al' valjalo je smisliti prave riječi, onako efektne i lako prihvatljive. Balvangradski đikani, zvuči genijalno i diže živac balvangradskim đikanima :D
vade_mecum

#657 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by vade_mecum »

uuuh 27 stranica i tema jos nije zatvorena :D sta sam propustio? :D :D
vade_mecum

#658 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by vade_mecum »

Patriotska_Liga wrote:
Bodkin wrote: Djikan je vala seljacki. Sela oko rogatice :D
Jahić je fenomen, čovjek ubaci nekoliko riječi koje su se koristile na nekim mikrolokacijama i za par dana postanu najkorištenije riječi bosanskog jezika.

Al' valjalo je smisliti prave riječi, onako efektne i lako prihvatljive. Balvangradski đikani, zvuči genijalno i diže živac balvangradskim đikanima :D
zar on nije prikupio rijeci sa terena, a ne smisljao?? :? btw jedini balvangrad koji postoji u bih je u hrasnici, opcina ilidza, kanton sarajevo ;-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#659 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote: Placas porez jer moras a zivis tu sticajem okolnosti. Ovo je internet forum a ne kafana u Sarajevu. Ovo je mjesto globalnog okupljanja i svako bez obzira gdje zivio, kojeg je opredjeljenja, nacije, vjere,... ima pristup ovdje da kaze sto misli - naravno u skladu sa pravilnikom foruma. U isto vrijeme diskutuju ljudi i Kanade, Bosne, Svedske, Australije, Amerike, Turske,.. i ti bi da Politika ostane rezervisana samo za one koji borave u BiH? Sloboda misljenja je zastitni znak ovog portala, a provokacije koje unose svadjalacki ton su zabranjene. Kao i sirenje mrznje i klasificiranje ljudi po kriterijima kao napr mjesto boravka.
Bilo bi stoput postenije napraviti jednu zbirnu temu o dijaspori pa da tu istresemo svu mrznju, predrasude, opaske, primjedbe, kritike,...
Nije ovo prvi put da si shebao temu, nije prvi put da si unio svadjalacki ton i uvijek prvi poceo sa vjecito istom prozivkom Svecke, socijale, i sl.

Jesi li se pojavio ovdje - dalja rasprava nema vise smisla jer je pitanje vremena kada ce pod kljuc. I kada ce ban nekome ko ti adekvatno odgovori. Koliko vidim - vec si uspio skrenuti diskusiju. Apel na kulturu diskusije i opcenito na razum bi pretpostavljam zvucao pateticno i smijesno.

povlacim se do daljnjeg
pozdrav
Da se osvrnem na boldano jer ono je sustina. A ne tvoja nervoza koju imas od mene, pa mi pripisujes svasta.

DakleM.

Politka koju bi ti ovdje bistrio se prelama preko necijih tudjih ledja. U ovom slucajnu mojih i nas koji smo ovdje.

Ja nisam dosao na forum.se i poceo Svedima pricati kako moraju biti branik Evrope, sacuvati svedske vrijednosti i deportovati imigrante, oduzimati im drzavljnastva i slicno.

Dakle ne petljam se u politiku koja se tebe licno tice.

O tome se radi. A madner ti je lijepo onomad napisao misljenje o pokricu za tvoj nacionalizam.
Patriotska_Liga

#660 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

vade_mecum wrote: zar on nije prikupio rijeci sa terena, a ne smisljao?? :? btw jedini balvangrad koji postoji u bih je u hrasnici, opcina ilidza, kanton sarajevo ;-)
Prikupio s mikrolokacija, učinio riječima nacionalnog karaktera, jednostavno ih oživio. Genije.

Balvangrad u opštini Ilidža je do juče bio jedini balvangrad. Sad je samo najmanje poznat balvangrad među ostalim. Zahvaljujući geniju Dževadu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#661 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

Patriotska_Liga wrote:
vade_mecum wrote: zar on nije prikupio rijeci sa terena, a ne smisljao?? :? btw jedini balvangrad koji postoji u bih je u hrasnici, opcina ilidza, kanton sarajevo ;-)
Prikupio s mikrolokacija, učinio riječima nacionalnog karaktera, jednostavno ih oživio. Genije.

Balvangrad u opštini Ilidža je do juče bio jedini balvangrad. Sad je samo najmanje poznat balvangrad među ostalim. Zahvaljujući geniju Dževadu.
hehehehe kad ti je on genije onda me u stvari vise nista i ne cudi :facepalm:
tututuuuu

#662 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by tututuuuu »

House wrote:
tututuuuu wrote:
Goldenhand wrote:Hrasno je upravu. Bošnjaci (mi, i ja sam Bošnjak) se trebaju sekularizirati da bi privukli bosanske katolike koji su Bošnjaci kao i mi. Kad se sjetim one tuge pred popis "Bošnjak, islam, bosanski". Religija treba biti privatna stvar svakog čovjeka, a ne glavna osobina nacije. Za Srbe me i nije briga jer su 95% njih naselili Turci, Karađorđevići, Tito, Milošević i Karadžić. Ako ima pravoslavaca koji se osjećaju Bošnjacima meni ne smetaju. Bilo bi nekako logično da se asimiliraš nakon što živiš 200 godina u jednoj državi.

U Bobovac Bošnjaci ništa ne ulažu, ne brinu se za njega i ne bi me čudilo da nam ga za 200 godina neko ukrade. Baš kao što su nam katolike počeli krasti prije 200 godina. Uopšte se zapravo ne brinemo za svoju državu. Niko ne radi ništa na povratku u RS, na boljim odnosima sa Srbima i Hrvatima, kako se danas nazivaju, na očuvanju naše historije i kulture...
Cuj kako se danas nazivaju bosanski katolici. A kako se vi bosanski suniti nekad nazivaste? Zanima mene kao Bosnjaka?

misliš zanima tebe kao srbina ili hrvata? jer bošnjak nisi sigurno
Pa ne znam. Sad sam zbunjen. Tip kojem sam odgovorio mi kaze da sam ja "bosanski katolik", ti mi pak kazes da sigurno nisam Bosnjak, vec da sam ili Hrvat ili Srbin. Pa ne znam vise, odlucite se sta sam.
Kitrona

#663 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Kitrona »

tututuuuu wrote:
House wrote:
tututuuuu wrote: Cuj kako se danas nazivaju bosanski katolici. A kako se vi bosanski suniti nekad nazivaste? Zanima mene kao Bosnjaka?

Pa ne znam. Sad sam zbunjen. Tip kojem sam odgovorio mi kaze da sam ja "bosanski katolik", ti mi pak kazes da sigurno nisam Bosnjak, vec da sam ili Hrvat ili Srbin. Pa ne znam vise, odlucite se sta sam.
Već prema potrebi... :-)
tututuuuu

#664 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by tututuuuu »

[quote="hAZNADAR"]

ti nisi bas brz? nema u ovoj prici mi i vi. Ja ovdje govorim ko uzima cija imena. Imate i "vi" autohtona imena, samo to su imena karakteristicna za tursko podneblje, imena turskih vladara. Ja se samo pitam sto ih patrijote uzimate? Odakle potjeze naziv Osman koji se prilicno cesto da naci kod Bosnjaka?
Last edited by tututuuuu on 27/10/2015 21:54, edited 1 time in total.
tututuuuu

#665 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by tututuuuu »

Kitrona wrote:
tututuuuu wrote:
Već prema potrebi... :-)
Treba svako doci na Sa-x da mu uvazeni forumasi odrede sta je i ko je. :D I onda mrtvi hladni kazu kako kod njih nema nacionalizma, a boze sacuvaj sovinizma.
Patriotska_Liga

#666 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

_BataZiv_0809 wrote: Da se osvrnem na boldano jer ono je sustina. A ne tvoja nervoza koju imas od mene, pa mi pripisujes svasta.

DakleM.

Politka koju bi ti ovdje bistrio se prelama preko necijih tudjih ledja. U ovom slucajnu mojih i nas koji smo ovdje.

Ja nisam dosao na forum.se i poceo Svedima pricati kako moraju biti branik Evrope, sacuvati svedske vrijednosti i deportovati imigrante, oduzimati im drzavljnastva i slicno.

O tome se radi. A madner ti je lijepo onomad napisao misljenje o pokricu za tvoj nacionalizam.
Tvoj je problem taj što među Bošnjacima koji žive u Bosni i Hercegovini preovladavaju njegovi istomišljenici, a ne tvoji. Možeš ti njemu reći drži se Švedske ali šta ćeš meni reći? Kad izađeš iz sarajevskih i tuzlanskih sivih blokova onda vidiš da ti je jugonjarska ideja uradila nešto u fenjer. Al valja se maknut iz stalne sive jugonjarske učmalosti.
vade_mecum

#667 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by vade_mecum »

sta mislite da se sljedece godine kada puljic bude drzao misu pored nadje i kavazovic pa da se prouci fatiha i dova za katarinu kosacu ali i za ostale sehide bobovca? kompromisnije od toga ne more :D
House

#668 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by House »

tututuuuu wrote:

eto sam reci ko si? hrvat ili srbin

obavezno negiraš bosanski jezik,historiju,bošnjake... :wink: izađi iz ormara
LBVIEW

#669 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by LBVIEW »

_BataZiv_0809 wrote:
hAZNADAR wrote: Placas porez jer moras a zivis tu sticajem okolnosti. Ovo je internet forum a ne kafana u Sarajevu. Ovo je mjesto globalnog okupljanja i svako bez obzira gdje zivio, kojeg je opredjeljenja, nacije, vjere,... ima pristup ovdje da kaze sto misli - naravno u skladu sa pravilnikom foruma. U isto vrijeme diskutuju ljudi i Kanade, Bosne, Svedske, Australije, Amerike, Turske,.. i ti bi da Politika ostane rezervisana samo za one koji borave u BiH? Sloboda misljenja je zastitni znak ovog portala, a provokacije koje unose svadjalacki ton su zabranjene. Kao i sirenje mrznje i klasificiranje ljudi po kriterijima kao napr mjesto boravka.

povlacim se do daljnjeg
pozdrav
Da se osvrnem na boldano jer ono je sustina. A ne tvoja nervoza koju imas od mene, pa mi pripisujes svasta.

DakleM.

Bit ce kako sam nesto propustio pa te unaprijedise u moderatora. :-)
A kad vec ljude prozivas zbog "nedostatka" kredibiliteta,sta cemo s tvojim kad pricas o "raju na zemlji" koji nisi dozivio jer si bio premalen, ili kad recimo mlatis,sta ja znam, ukrajinskom ili sirijskom "kitom po gloginjama"?Po tvojoj logici malo ko da bi imao pravo voditi diskusijju o bilo cemu osim,naravno,tvojih ideoloskih drugova poput Bodkina koji porez placa u Americi. :D
Dalje,hajd' nam malo Bosanac o bezuvjetnoj podrsci Rasiji i gdje nestade tvoj bosanski patriotizam kad bacuske podrzaze veto?
Btw., znas kako ljudi zovu i koliko cijene one koji nemaju damu da sami "izadu na megdan" vec cekaju da drugi odradi posao pa se prikljuce k'o ti Madneru? :mrgreen:
Last edited by LBVIEW on 27/10/2015 22:02, edited 1 time in total.
vade_mecum

#670 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by vade_mecum »

House wrote:
tututuuuu wrote:

eto sam reci ko si? hrvat ili srbin

obavezno negiraš bosanski jezik,historiju,bošnjake... :wink: izađi iz ormara
hu iz ju :D
House

#671 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by House »

hAZNADAR wrote:
House wrote:
Nemoj biti siguran. Navikao sam odavno u raspravama Bosanac vs Bosnjak, anacionalista vs nacionalista da su ovi prvi nerjetko vrlo bliski susjednim nacionalistickim stavovima. Na temi o bosanskom jeziku jedni od najvecih negatora su domaci jugonostalgicari i urbana elita. A tek o bosnjastvu koje tumace kao nacionalost SDA minderasa, mahalaca, zaguljenih, papaka,..

lik konstantno negira,al sve vezano za bošnjake :-) koji paćenik u pm
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#672 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by _BataZiv_0809 »

Patriotska_Liga wrote: Tvoj je problem taj što među Bošnjacima koji žive u Bosni i Hercegovini preovladavaju njegovi istomišljenici, a ne tvoji. Možeš ti njemu reći drži se Švedske ali šta ćeš meni reći? Kad izađeš iz sarajevskih i tuzlanskih sivih blokova onda vidiš da ti je jugonjarska ideja uradila nešto u fenjer. Al valja se maknut iz stalne sive jugonjarske učmalosti.
Zato i jesmo tu dje jesmo :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#673 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by _BataZiv_0809 »

LBVIEW wrote:

Bit ce kako sam nesto propustio pa te unaprijedise u moderatora. :-)
A kad vec ljude prozivas zbog "nedostatka" kredibiliteta,sta cemo s tvojim kad pricas o "raju na zemlji" koji nisi dozivio jer si bio premalen, ili kad recimo mlatis,sta ja znam, ukrajinskom ili sirijskom "kitom po gloginjama"?Po tvojoj logici malo ko da bi imao pravo voditi diskusijju o bilo cemu osim,naravno,tvojih ideoloskih drugova poput Bodkina koji porez placa u Americi. :D
Dalje,hajd' nam malo Bosanac o bezuvjetnoj podrsci Rasiji i gdje nestade tvoj bosanski patriotizam kad bacuske podrzaze veto?
Btw., znas kako ljudi zovu i koliko cijene one koji nemaju damu da sami "izadu na megdan" vec cekaju da drugi odradi posao pa se prikljuce k'o ti Madneru? :mrgreen:
Ih ti bi svega natrpao :thumbup:

Drago mi je da pratis moj forumski opus :sax:
Patriotska_Liga

#674 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

_BataZiv_0809 wrote:
Patriotska_Liga wrote: Tvoj je problem taj što među Bošnjacima koji žive u Bosni i Hercegovini preovladavaju njegovi istomišljenici, a ne tvoji. Možeš ti njemu reći drži se Švedske ali šta ćeš meni reći? Kad izađeš iz sarajevskih i tuzlanskih sivih blokova onda vidiš da ti je jugonjarska ideja uradila nešto u fenjer. Al valja se maknut iz stalne sive jugonjarske učmalosti.
Zato i jesmo tu dje jesmo :thumbup:
Jašta.

Nije nam loše što haraju lopovluk, nepotizam, korupcija i kriminal svih oblika, problem je nacionalno buđenje Bošnjaka.

Naravno, ni najmanje ne čudi da jugonjare ova dva događaja positovjećuju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#675 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by _BataZiv_0809 »

Patriotska_Liga wrote: Jašta.

Nije nam loše što haraju lopovluk, nepotizam, korupcija i kriminal svih oblika, problem je nacionalno buđenje Bošnjaka.

Naravno, ni najmanje ne čudi da jugonjare ova dva događaja positovjećuju.
Pod krinkom nacionalnog budjenja (a ko ih uspava) se te pojave desavaju. Nisu istovrsne, ali su istovremene. Protagonisti koji drze diskrus nacionalnog budjenja istovremeno protagoniraju u drustvu beznadja i nemorala.
Post Reply