_BataZiv_0809 wrote:
Relevantnu diskusiju vode relevantni diskutanti. Ja ovoj drzavi placam porez i imam svaki interes da ona opstane. Stoga ti je ne mozes voljeti vise od mene. Jer djela govore za sebe.
A to sto bi se ti gadjao nacionalizmom bez pokrica u realnom zivotu, tvoj je problem. A meni povod, da ti u granicama pravila ovog foruma, uvijek istu stvar natrljavam na nos

Placas porez jer moras a zivis tu sticajem okolnosti. Ovo je internet forum a ne kafana u Sarajevu. Ovo je mjesto globalnog okupljanja i svako bez obzira gdje zivio, kojeg je opredjeljenja, nacije, vjere,... ima pristup ovdje da kaze sto misli - naravno u skladu sa pravilnikom foruma. U isto vrijeme diskutuju ljudi i Kanade, Bosne, Svedske, Australije, Amerike, Turske,.. i ti bi da Politika ostane rezervisana samo za one koji borave u BiH? Sloboda misljenja je zastitni znak ovog portala, a provokacije koje unose svadjalacki ton su zabranjene. Kao i sirenje mrznje i klasificiranje ljudi po kriterijima kao napr mjesto boravka.
Bilo bi stoput postenije napraviti jednu zbirnu temu o dijaspori pa da tu istresemo svu mrznju, predrasude, opaske, primjedbe, kritike,...
Nije ovo prvi put da si shebao temu, nije prvi put da si unio svadjalacki ton i uvijek prvi poceo sa vjecito istom prozivkom Svecke, socijale, i sl.
Jesi li se pojavio ovdje - dalja rasprava nema vise smisla jer je pitanje vremena kada ce pod kljuc. I kada ce ban nekome ko ti adekvatno odgovori. Koliko vidim - vec si uspio skrenuti diskusiju. Apel na kulturu diskusije i opcenito na razum bi pretpostavljam zvucao pateticno i smijesno.
povlacim se do daljnjeg
pozdrav