Neka tako i ostane - bosansko mlijeko bosancima i nikom više:)dobar osjecaj wrote:Ja ne znam ko tebe ili druge tlaci. Ja pijem iskljucivo domace mlijeko s obliznjih bh. pasnjaka.teodolit wrote: Pa vi ste ti koji tlačite, carinama i zaštitnim porezima.
Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
-
teodolit
#651 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
- tandmand
#652 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ako usput budeš pio Janu 0.25l, bojkot će ti propasti. Cijena po litru je saharska, kao da je rafinirano gorivo a u stvari nasuli sa česme.Šunj wrote:Ja necu vise ni sipati gorivo u rvackoj. Njemacka - BiH sa jednim rezervoarom!
Jana junior izvorska voda 0,25 l
3,49 Kn
Cijena za jedinicu mjere: 13,96 Kn / L
Last edited by tandmand on 28/08/2015 15:17, edited 1 time in total.
- zateznistub
#653 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Koja si ti pogan!teodolit wrote: Neka tako i ostane - bosansko mlijeko bosancima i nikom više:)
I onda se kao nesto bunis...grob te ... pa pocrkali bi da u bosni ne tusite...
- insomnia78
#654 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Hahabhnapoleon1 wrote:Jbm mu autocorection pisao sam Šarić.insomnia78 wrote:Nista, odmah bojkot Evian-abhnapoleon1 wrote:oNa forum.hr prica kako Pariz ovo radi kako bi ostisnuo hrvatske proizvode a uveo srbijanske na tržište BiH.
Ja se bas pitam kakav je interes Pariza u tome
- Leons
#655 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Aj ljudi pomagajte ulaze mi Jane u kucu sta je ovo
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#656 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
moras izgleda ozbiljno sa zenom "porazgovarati"Leons wrote:Aj ljudi pomagajte ulaze mi Jane u kucu sta je ovo
- P.Starck
#657 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa naravno da je istina, mlijeko je u otkupu za 36% jeftinije u BiH nego u HR.dobar osjecaj wrote:Sve i kad bi to bila istina o nizim otkupnim cijenama, otkupna cijena nije jedina varijabla u ukupnom trosku proizvoda. Nece se mlijeko teleportirati na police u Hrvatskoj ili gdjegod. Kupovace svi sve. Trziste je buckuris svega ali eto, svako ko je u prilici da tlaci one koji su na ljestvici moci ispod njega, nece propustiti priliku da se izivljava.P.Starck wrote:To se on malo zbunio, ali istina je a i logično je da je otkupna cijena niža u BiH nego u HR i SLO pa samo s tim bi naše mlijeko bilo konkuretnije. Inače počet će oni kupovati naše mlijeko htjeli ne htjeli, ako neće Dukat prodavati bosanko mlijeko po HR hoće im ga onda LIDL i co. uvaliti.
"Istodobno, u BiH se otkupna cijena mlijeka kreće oko 22 eurocenta, dok je ona u susjednoj Hrvatskoj 34 eurocenta – a njihovi proizvođači kažu kako jedva opstaju i da je to neodrživo!"
Nije da mljekarama u BiH cvjetaju ruže, ali sa otvaranjem tržišta u EU tj. Hrvatske i Slovenije za naša mlijeka, naši mljekari mogu doći do daha, jer je sve do sada ta prefinjena HR i SLO tušila svoje mlijeko po BiH dok su svoje tržište branili od mlijeka iz BiH, ko fol ne udovoljava EU normama. Jest da njihovo mlijeko ovdje nije bilo konkuretno pa su kupovali domaće mljekare npr. u Gradačcu, ali je ipak moglo biti plasirano na police u BiH, odnosno može biti i sada. Sada kad i naše mlijeko može biti plasirano i na HR i SLO police sad je problem. Samo ovu blokadu neće dozvoliti EU, uskoro BH mlijeko pod ambalažom LIDL-a, InterSpara i td. ide na hrvatske police. To što smo fukara pa nam je cijena otkupa smiješna nam sada ide u prilog, a kvota nemamo
Last edited by P.Starck on 28/08/2015 15:23, edited 2 times in total.
-
teodolit
#658 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Tko se buni? Meni se čini da se bune bosanci koji ni nakon godinu i pol dana ne shvaćaju da im nitko neće dati da prodaju slobodno svoju robu ako to istovremeno i oni ne dopuste drugima.zateznistub wrote:Koja si ti pogan!teodolit wrote: Neka tako i ostane - bosansko mlijeko bosancima i nikom više:)
I nema to veze sa Bosnom posebno, da se bilo tko drugi tako ponaša prošao bi isto.
-
Ammaar
#659 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nemojte tek tako sa lakocom odbijati sve rvatske proizvode. Sokice su cisti rvatski proizvod njih vala tako lako nisam u stanju zanemariti, mislim rado ih primam u svoju gajbu na sat, dva a ponekad i vise (ukoliko su strastvene mediteranske kuharice, posto nase seljanke samo pite razvijaju)).
- VladaFBiH
#660 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Franck kafa se pakuje/prži u Grudama i EAN je 385...saiks wrote:Nemora znaciti,Stanic To sokovi,prave se u Kresevu(pise na tetrapaku) a bar kod 385pare dare samo pare wrote:
Mozemo li sada promijeniti temu![]()
Znaci 387 kod podrazumijeva da je proizvod proizveden u BiH, svi porezi se placaju i ostaju u BiH, fabrika je kod nas, nase mlijeko, nasi radnici, farmeri, treba li jos nesto dodati?
-
teodolit
#661 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
P.Starck wrote:Pa naravno da je istina, mlijeko je u otkupu za 36% jeftinije u BiH nego u HR.dobar osjecaj wrote:Sve i kad bi to bila istina o nizim otkupnim cijenama, otkupna cijena nije jedina varijabla u ukupnom trosku proizvoda. Nece se mlijeko teleportirati na police u Hrvatskoj ili gdjegod. Kupovace svi sve. Trziste je buckuris svega ali eto, svako ko je u prilici da tlaci one koji su na ljestvici moci ispod njega, nece propustiti priliku da se izivljava.P.Starck wrote:To se on malo zbunio, ali istina je a i logično je da je otkupna cijena niža u BiH nego u HR i SLO pa samo s tim bi naše mlijeko bilo konkuretnije. Inače počet će oni kupovati naše mlijeko htjeli ne htjeli, ako neće Dukat prodavati bosanko mlijeko po HR hoće im ga onda LIDL i co. uvaliti.
"Istodobno, u BiH se otkupna cijena mlijeka kreće oko 22 eurocenta, dok je ona u susjednoj Hrvatskoj 34 eurocenta – a njihovi proizvođači kažu kako jedva opstaju i da je to neodrživo!"
Nije da mljekarama u BiH cvjetaju ruže, ali sa otvaranjem tržišta u EU tj. Hrvatske i Slovenije za naša mlijeka, naši mljekari mogu doći do daha, jer je sve do sada ta prefinjena HR i SLO tušila svoje mlijeko po BiH dok su svoje tržište branili od mlijeka iz BiH, ko fol ne udovoljava EU normama. Jest da njihovo mlijeko ovdje nije bilo konkuretno pa su iznajmljivali domaće mljekare npr. u Gradačcu, ali je ipak moglo biti plasirano na police u BiH, odnosno može biti i sada. Sada kad i naše mlikeo može biti plasirano i na HR i SLO police sad je problem. Samo ovu blokadu neće dozvoliti EU, uskoro BH mlikeo pod ambalažom LIDl-a, InterSpara i td. ide na hrvatske police. To što smo fukara pa nam je cijena otkupa smiješna nam sada ide u prilog, a kvota nemamo
A kako će Hr i Slo mlijeko biti konkurentno kad vi na njega nabijate carinu i zaštitni porez? Kako će to Lidl uvesti mlijeko iz BiH ako BiH ne dobije dozvolu da izvozi u EU? I zašto misliš da će to Unija dopustiti? Ako si pratio, Unija se upravo ovim prijetila već godinu i pol dana. isliš ti da lova za poticaje u poljoprivredi dolazi iz državnog proračuna? Ili od Unije? Pa slobodna trgovina bez carina je temelj unije a poljoprivreda je najdalje otišla s implementacijom zajedničke politike. Vidjet ćeš kad tad da ovo najmanje veze ima s Hrvatskom iako vas je formalno baš Hr blokirala.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#662 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
meni je sve ovo smiješno
gledam kolege po fejsu naložila se raja na ovo na neke kofol bojkote
na sve to mogu samo šerovati dnevnu dozu hrvatine i kakvu finu sliku s kolindinog fejsa
gledam kolege po fejsu naložila se raja na ovo na neke kofol bojkote
na sve to mogu samo šerovati dnevnu dozu hrvatine i kakvu finu sliku s kolindinog fejsa
- Šunj
#663 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Code: Select all
http://www.nolinks/forum.php/viewtopic.php?f=58&t=521&start=5tandmand wrote:Ako usput budeš pio Janu 0.25l, bojkot će ti propasti. Cijena po litru je saharska, kao da je rafinirano gorivo a u stvari nasuli sa česme.Šunj wrote:Ja necu vise ni sipati gorivo u rvackoj. Njemacka - BiH sa jednim rezervoarom!Jana junior izvorska voda 0,25 l
3,49 Kn
Cijena za jedinicu mjere: 13,96 Kn / L
Code: Select all
http://www.kupujmodomace.ba/

INDUSTRIJA MLIJEKA I MLIJEČNIH PROIZVODA
MILKOS, Sarajevo
Sarajevska mljekara osnovana je 1953g., i najstariji je proizvodjac mlijeka i mlijecnih preradjevina u BiH. Mljekara je izgradjena donacijom UNICEF-a i bila je predvidjena kao pomoc djeci Sarajeva u posljeratnim danima izgradnje zemlje. Mljekara je osnovana kao samostalno preduzece, zatim je bila u sastavu IPK Sarajevo, a dugi niz godina clanica poslovnog sistema UPI Sarajevo. U septembru 2004 g., kompanija Teloptic kupila je 67% dionica MILKOS-a koje su bile u vlasnistvu drzave i tako postala vecinski vlasnik MILKOS-a. Kompanija Teloptic se obavezala da ce zadrzati u radnom odnosu 85 radnika MILKOS-a, i tokom 2005g. zaposliti 39 novih radnika. Danasnja proizvodnja mlijeka i mlijecnih proizvoda u MILKOS-u iznosi oko 20 000 litara na dan.
Dodatne informacije
Adresa: Mostarsko raskršće bb, 71 240 Hadžići, Sarajevo
Telefon: +387 33 763 785
Email: [email protected]
Web stranica: http://www.milkos.ba
Image
DOO „Inmer" Gradačac
posluje od 1996. godine. Osnovna djelatnost preduzeća je proizvodnja i prerada mlijeka i mliječnih proizvoda. Ovom djelatnošću se bave od 1999. godine. Proizvodnja DOO „Inmer" Gradačac je bazirana 100% na domaćim sirovinama te je kompanija na osnovu toga prisutna na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine. Proizvodi su poznati pod robnom markom MIG.
Dodatne informacije
Adresa:ŽELJEZNIČKA BB, GRADAČAC, Bosna i Hercegovina, 76250
Telefon:+387 35 81 81 27 Fax:+387 35 82 11 71
Email:
Web stranica:http://www.inmer.inet.ba
Noćko Komerc" doo
Nocko komerc doo
Firma je locirana na periferiji grada, industrijskoj zoni, Ciljuge II, u savremenom novom evropskom objektu, sa savremenom mljekarskom tehnologijom i stručnim obrazovanim kadrom, čini bitni faktor razvoja sela i samim tim i općine. Vlasnik firme,mljekare„NOĆKO“ Živinice uspješno vodi i predstavlja firmu, po jednostavnom principu, da iz sela treba uzeti sve, a u selo vratiti ljude. Danas mljekara „NOĆKO“, Živinice, na godišnjem nivou od svojih kooperanata, na 25 otkupnih stanica, koje se nalaze na općini Živinice, otkupi oko 2 miliona litara svježeg zdravog mlijeka, te sa svojih 25 uposlenih radnika, to preradi i plasira na BiH tržište, i u milionskim iznosima novca ponovo vrati na selo i u općinu. Oko 400 angažiranih proizvođača mlijeka, danas preko mljekare „NOĆKO“, ostvaruje prosječan lični dohodak, što omogućava njihovo normalno egzistiranje, kao i očuvanje stočnog fonda. Kao dokaz dobrog i uspješnog rada, vlasnika i uposlenika firme, pokazuje to , da smo kao firma dobitnici 6 zlatnih i jednu srebrnu medalju, za kvalitet našeg domaćeg prirodnog proizvoda.
MLJEKARA SMAJIĆ, ČELIĆ
Dodatne informacije
Adresa: ARAPOVAC BB, ČELIĆ
Telefon:
Email:
Web stranica: +387 35 66 22 00

- Thorgerson
#664 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
???P.Starck wrote: Misliš da debili iz Agrokora to rade?! Pa oni imaju monopol, a to znači da imaju mogućnost da nameću trendove. Preplave tršte, ubiju svaku misao reklamom, i to je to. Voda se prodaje. Skoro su bili priznali da su imali velikih problema sa zamrznutom gotovom hranom i velike količine otipsa do prije godinu dana, pokrenuli su tu priču i nije se prodavala, da bi se kao sada situacija promijenila.
Pa CocaCola koja je sveprisutna nogira direktora za BiH i Cro i dovede zenu iz Srbije. Tu nema istraživanja, segmentacije i ispraznih floskula, samo sirovi čisti marketing, kada ga ofali, padne prodaja i kraj borbe. Zato nema više Cherry Cole u Cro.
Poenta je svega, imaju de jure monopol i koriste ga za nametanje trendova, nekad može ići sporije ali deru bregove definitivno.
Na osnovu cega ovo tvrdis?
Znam dvoje ljudi koji rade u marketingu Coca Cole i mogu ti reci iz prve ruke da ovo nije tacno.
Pa bolan svi ljudi uposleni u Coca Coli su ili marketing ili rade u punionici + ovo standardno sto ima svaka firma knjigovodstvo, administracija.
I sta mislis da rade oni? Sjednu i kazu, ajmo proizvest milion litara kole, da ga jebes prodat cemo 500k litara.
Jest, bas tako rade.
Hah cuj imaju de jure monopol. A kako to imaju? Kako su dosli do toga? Onako sjeli i skontali ajmo proizvest milijardu litara vode.
Vjerujem da ovako razmislja i prosjecan biznismen u BiH, kao i ti. Zato i jeste ovako kako jeste.
-
Kitrona
#665 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
dobar osjecaj wrote:Ovo da nasa drzava vise dotira proizvodjace je neka nova provjerena informacija? Meni zvuci kao naucna fantastika.P.Starck wrote:Pa naravno da je to razlog i čak nije ni u pozadini. Za BiH i balkanska tržišta Dukat mlijeko "proizvodi" u BiH i Srbiji, odnosno pakira u svoju ambalažu bosansko i srpsko mlijeko. To je mlijeko 40ak % jeftinije u Konzumu u Sarajevu od istog (u istoj ambalaži) u Konzu u Zagrebu. Pa BiH bi preplavila hrvatsko i slovenačko tržište sa svojim mlijekom (naravno kada bi ga imali dovoljno). Ista ambalaža, isti brandovi, isti distibuteri, samo mlijeko bejha šarulja. Ivica i Janez to ne lajkaju.Kitrona wrote: NIje samo u tome problem. Danas je izašao članak u Jutarnjem. Ima više tvari: BiH proizvođači nisu prošli sve kontrole iako su dobili certifikate. Agencija koja je izdala certifiate nije provela sve kontrole. U pozadini cijelog slučaja je rat cijenama. Otkupna cijena u BiH je bitno niža nego u Hrvatskoj a i država dotira više nego u Hrvatskoj što BiH mlijeko čini konkurentnijim. No to je problem tržišta i unutarnjih odnosa u Hr što se u biti ne tiče BiH i ne bi trebalo predstavljati prepreku. Treći problem je što BiH oteže sa ukidanjem carinskih dažbina iako ih to čeka prije ili kasnije u procesu pridruživanja EU.Al morat će se kiselo nasmijati kad tad, kažem kad tad
Evo čitam da BiH subvencionira sa 0,15 eura po litri dok je u EU max dozvoljeno 0,6
- studeni76
#666 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Država nema novaca da održava samu sebe a kamoli da daje subvencije u poljoprivredu 
-
Kitrona
#667 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
studeni76 wrote:Država nema novaca da održava samu sebe a kamoli da daje subvencije u poljoprivredu
Piše tako na b92 a evo čitam i u Večernjem .
- Thorgerson
#668 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa zar nije logicnije da se kupe novi automobili za nase ministre, nacelnike, predsjednike?
Dokle da se ljudi vozaju u harabatinjama starim i po 2,5 godine.
Dokle da se ljudi vozaju u harabatinjama starim i po 2,5 godine.
-
Juliuscezar
#669 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Tvrdili su i da je bosanska voda otrovna zbog nase industrijestudeni76 wrote:Država nema novaca da održava samu sebe a kamoli da daje subvencije u poljoprivredu
- Banksy
#670 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović potvrdio je za RSE da je u razgovoru sa šeficom hrvatske diplomatije Vesnom Pusić doznao da se iza prigovora kriju "neraščišćeni računi".
‘’Gospođa Pusić mi je čak rekla da se to desilo jer mi stojimo iza afere u kojoj su otkrivene visoke količine aflatoksina u mlijeku pojedinih proizvođača iz Hrvatske prije tri godine. Ja sam joj na to odgovorio da je istina da smo izvršili kontrolu i eliminisali otrovno mlijeko i nije valjda da očekuje od mene da u takvim situacijama pustimo građane BiH da piju otrovno mlijeko.’’
-
Naslovnica
#671 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
PA KO VAMA BRANI DA PRODAJETE ROBU PO BOSNI I HERCEGOVINI, LAŽLJIVČE??!?!!?teodolit wrote:Tko se buni? Meni se čini da se bune bosanci koji ni nakon godinu i pol dana ne shvaćaju da im nitko neće dati da prodaju slobodno svoju robu ako to istovremeno i oni ne dopuste drugima.zateznistub wrote:Koja si ti pogan!teodolit wrote: Neka tako i ostane - bosansko mlijeko bosancima i nikom više:)
I nema to veze sa Bosnom posebno, da se bilo tko drugi tako ponaša prošao bi isto.
- dobar osjecaj
#672 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
U teoriji. U praksi EU pomaze svoje proizvodjace da potapaju sve sto nije iz EU a u BiH subvencije kasne i koliko sam primjetila godinama su pitanje prestiza Lijanovica i slicnih ubogih proizvodjaca koji su valja najbitniji domaci proizvodjaciKitrona wrote:Evo čitam da BiH subvencionira sa 0,15 eura po litri dok je u EU max dozvoljeno 0,6
- nosara
#673 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa valjda je vise 0,6 od 0,15 pobogu...dobar osjecaj wrote:U teoriji. U praksi EU pomaze svoje proizvodjace da potapaju sve sto nije iz EU a u BiH subvencije kasne i koliko sam primjetila godinama su pitanje prestiza Lijanovica i slicnih ubogih proizvodjaca koji su valja najbitniji domaci proizvodjaciKitrona wrote:Evo čitam da BiH subvencionira sa 0,15 eura po litri dok je u EU max dozvoljeno 0,6
-
kox
#674 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Haha, bravonosara wrote:Pa valjda je vise 0,6 od 0,15 pobogu...dobar osjecaj wrote:U teoriji. U praksi EU pomaze svoje proizvodjace da potapaju sve sto nije iz EU a u BiH subvencije kasne i koliko sam primjetila godinama su pitanje prestiza Lijanovica i slicnih ubogih proizvodjaca koji su valja najbitniji domaci proizvodjaciKitrona wrote:Evo čitam da BiH subvencionira sa 0,15 eura po litri dok je u EU max dozvoljeno 0,6
-
Juliuscezar
#675 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kako vidis da na 0,15 imaju dvije cifrenosara wrote:Pa valjda je vise 0,6 od 0,15 pobogu...dobar osjecaj wrote:U teoriji. U praksi EU pomaze svoje proizvodjace da potapaju sve sto nije iz EU a u BiH subvencije kasne i koliko sam primjetila godinama su pitanje prestiza Lijanovica i slicnih ubogih proizvodjaca koji su valja najbitniji domaci proizvodjaciKitrona wrote:Evo čitam da BiH subvencionira sa 0,15 eura po litri dok je u EU max dozvoljeno 0,6