Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
HM 2011

#651 Re: Arapi u Sarajevu

Post by HM 2011 »

mudrac2 wrote:
HM 2011 wrote:
mudrac2 wrote:
ž
uzeo KZ BiH pa vidio - hajde mi reci gdje ?

http://www.sudbih.gov.ba/files/docs/zak ... a_2015.pdf

Da nije možda kažnjen po ZKP-u ?
241, stav dva. Provjeri, tako piše u cin-u, meni na mob sitno pa ne vidim.

Ometanje rada pravosuđa
Član 241.
(1) Ko koristi fizičku silu, prijetnju, zastrašivanje ili obećava, nudi ili daje nedopuštenu korist, kako bi naveo na
davanje lažanog iskaza ili spriječio davanje iskaza ili izvođenje dokaza u krivičnom postupku koji se vodi po zakonu
Bosne i Hercegovine,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.
(2) Ko koristi fizičku silu, prijetnju ili zastrašivanje kako bi spriječio sudiju, tužitelja ili službenu osobu organa za
provođenje zakona da vrše službenu dužnost u vezi s krivičnim postupkom koji se vodi po zakonu Bosne i Hercegovine,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.

nije ovo vrijeđanje ?

A koliko se sjećam "zločin" se desio kada mu je sin bio osumnjičen, odnosno optužen ?

Takođe u krivičnom pravu postoji i institu brisanja osude nakon određenog vremenskog perioda, pa se na tu presudu niko niti ne može pozvati po bilo kojem osnovu.... Čak šta više ako to CIN drži na svojoj internet stranici - mogao bi biti tužen za klevetu i tužilac bi mogao pšobjediti u sporu ....
SSP

#652 Re: Arapi u Sarajevu

Post by SSP »

Bosnjo je uvijek bio poznat po tome sto pravi lose odluke. Zato imamo viceve o Muji. Sama cinjenica da veliki broj bosnja arape smatra bracama je dokaz da smo glup narod. Kao branit ce nas od Srba, braniti ce nas nesposobni arapi koji nemaju kapacitet za kuhanje caja bez pomoc sa zapadnih strucnjaka.

House

#653 Re: Arapi u Sarajevu

Post by House »

bujrum braćo Arapi

btw koliko ovaj forum ima maskiranih četnika i islamofoba :-)
dustaban

#654 Re: Arapi u Sarajevu

Post by dustaban »

SSP wrote:Bosnjo je uvijek bio poznat po tome sto pravi lose odluke. Zato imamo viceve o Muji. Sama cinjenica da veliki broj bosnja arape smatra bracama je dokaz da smo glup narod. Kao branit ce nas od Srba, braniti ce nas nesposobni arapi koji nemaju kapacitet za kuhanje caja bez pomoc sa zapadnih strucnjaka.
:thumbup:
i kad na to sve dodas ovaj zal za Blazom Kraljevicem...
:-?
Droog

#655 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Droog »

House wrote:bujrum braćo Arapi

braca... :zoka:

:D
House

#656 Re: Arapi u Sarajevu

Post by House »

evo "braće"
Nacionalističko divljanje u Tomislavgradu: Donijeli plinsku bocu pred džamiju i pustili plin

naravno,problem su arapi. :zzzz: sevap je majorizirati
Droog

#657 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Droog »

House wrote:evo "braće"
Nacionalističko divljanje u Tomislavgradu: Donijeli plinsku bocu pred džamiju i pustili plin

Kakve veze ovi ustaski i (od prije nekoliko dana) cetnicki jednocelijski organizmi imaju sa arapima.
Tema su trenutno oni.
Zivim na Ilidzi i vjeruj mi znam sta su i kako se ponasaju.

Ima ih koji su super...znali su me zaustaviti u Aleji dok setam sa porodicom i maxuz dati cokoladu ili neki slatkis mojoj kcerci.
A ima ih i bezobraznih ono skroz...da ne detaljisem oko losih stvari, ispast ce da ih mrzim.
Niti ih volim niti ne volim. U sustini briga me.

Ali nazivati ih bracom...ne samo njih nego i turke...van svake pameti. Po meni. Pogledam sebe, pogledam moje bliznje i daljnje prijatelje i familiju...
dodirnih tacaka mi sa njima nemamo. Ni rasno, ni kulturoloski...nikako. Jedino eto po vjeri...mada smo i tu "malo drugaciji" oko nekih mali milion stvari.
Jbg, nismo svi isti.

Ziv ti meni bio. :thumbup:
jao_situacije

#658 Re: Arapi u Sarajevu

Post by jao_situacije »

HadiRa wrote:
jao_situacije wrote:
HadiRa wrote:hmm, a gdej to pise da su kao turisti ovdje ?

mene bas zanima, da odem procitati :))

i gdje je garancija da ce uredno napustiti nasu zemlju ?
postoji granična policija oni evidentiraju svaki ulazak u bih pošto arapi dolaze avionom nemoguće je da izbjegnu graničnu policiju

:-)

:)

ma znam, prodjoh sa pola aviona crnih haljina i marama i bradonja, bas u utorak sa njima, kroz tu policiju. :D

znas kakav docek njima, svi odose na salter prioritetnih, a ja, koja eto dolazim svako malo i recimo redovno ostavljam novac u Sa, na salter sa otsalima , hahah

no nije to poanta, nego sto ti i ja u njihovoj drzavi ne bi mogle ostati preko onih 15 dana koje ti odobre za ulazak, taman kad bi donijele ciglu od zlata veliku kao Bjelasnica, kontas.

ja nemogu da povjerujem da oni dolaze u turizam, i to je to.

no, neka im je ugodan boravak.. nadam se da ce sklanjati svoje smece i ostatke hrane iza sebe uredno, a nece ostavljati sve samo pored sjedista i gaziti po tome , a po potrebi i klanjati na tome, u nedostatku mjesta.

oni nemaju kulturu, zao mi je, taman da odu ma Mars.

:bih:
sve to stoji ali oni svi odu kući, vjeruj mi
nisu oni milijarderi koji ne rade ništa i imaju tim direktora a pare kapaju
ovo je u većini slučajeva viša srednja klasa, samo što je to za bih uslove bogataš
House

#659 Re: Arapi u Sarajevu

Post by House »

Droog wrote:

Kakve veze ovi ustaski i (od prije nekoliko dana) cetnicki jednocelijski organizmi imaju sa arapima.
Tema su trenutno oni.
Zivim na Ilidzi i vjeruj mi znam sta su i kako se ponasaju.

Ima ih koji su super...znali su me zaustaviti u Aleji dok setam sa porodicom i maxuz dati cokoladu ili neki slatkis mojoj kcerci.
A ima ih i bezobraznih ono skroz...da ne detaljisem oko losih stvari, ispast ce da ih mrzim.
Niti ih volim niti ne volim. U sustini briga me.

Ali nazivati ih bracom...ne samo njih nego i turke...van svake pameti. Po meni. Pogledam sebe, pogledam moje bliznje i daljnje prijatelje i familiju...
dodirnih tacaka mi sa njima nemamo. Ni rasno, ni kulturoloski...nikako. Jedino eto po vjeri...mada smo i tu "malo drugaciji" oko nekih mali milion stvari.
Jbg, nismo svi isti.

Ziv ti meni bio. :thumbup:

ma ok,sve to stoji,ali ne kontam čemu tolika panika jbt :-) kao da su na teknovima došli :D

i sigurno su veća "braća" od ove slavenske "braće" :D
House

#660 Re: Arapi u Sarajevu

Post by House »

btw nema ih u centru,valjda gotive ilidžansku prirodu :D :D vrelo bosne,rimski most...
Last edited by House on 15/08/2015 17:54, edited 1 time in total.
Gojeni H

#661 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Gojeni H »

Ripicipi wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
To sto si ti ksenofob i razmisljas kao psihicki bolesni Dodkk je samo tvoj problem. Arapi ovdje dolaze turisticki i cim prodje ljeto vracaju se svojim zemljama. Da znas imalo proceduru kupovine nekretnine za strance ne bi pricao takve gluposti. Jednostavno je nemoguce se naseliti u BiH kupovinom nekretnine ili otvaranjem firme. Takva je procedura i u svim okolnom zemljama. Probaj recimo kupiti nekretninu u HR. Nemas ti pojma vec samo umisljas kao 90% forumasa. Niste makli 10 km od svoje prcije ali poznajete sve zakone, pocedure. :cry:
Pa sto ne ljetuju u Hr. ili Srbiji, sto tamo ne kupuju livade i sume? Zasto tamo ne grade naselja i naselja?
Ti ako mislis da je ovo samo tursticki, onda si smijesno naivan, da ne kazem nesto teze.

P.S. i da, nisam nikakav ksenofob ili psihicki bolesnih kako me ti nazva :roll: nego nisam malouman kao mozda ti.
Kako bi bilo da podijelis svoje informacije sa forumskim pucanstvom s obzirom da ocigledno imas informacije o tome koliko su Arapi kupili kuca i stanova, te koliko ih je dobilo drzavljanstvo u zadnjih godinu dana?

Drvosjeca iz Dejcica ti je pokusao objasniti da se bosansko drzavljanstvo ne moze dobiti kupovinom nekretnina, za razliku od nekih drugih zemalja koje nude stalnu vizu (ne drzavljanstvo) na osnovu posjedovanja nekretnine cija je vrijednost iznad odredjene svote.

Ja sam ranije pokusao da objasnim zasto NIJEDAN stanovnik bilo koje zaljevske zemlje ni u snu ne bi pomislio da mijenja svoje drzavljanstvo za bosansko.

Ali, dzaba ... nista drugo osim islamofobije i rasizma.
zli_hordas

#662 Re: Arapi u Sarajevu

Post by zli_hordas »

Uvest vize i procerat.
Droog

#663 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Droog »

House wrote:btw nema ih u centru,valjda gotive ilidžansku prirodu :D :D
Ovdje na Ilidzi i okolici kao "zive". A inace pravo puno ih mozes vidjeti u BBI. Ali navecer. Po danu ne. Po danu se potrpaju u kakav kombi i bjeze negdje van grada. Predvecer se vracaju i setaju po Aleji a onda tutanj u BBI.

Jbt, znam im rutinu... :shock:
mudrac2

#664 Re: Arapi u Sarajevu

Post by mudrac2 »

HM 2011 wrote:

Ometanje rada pravosuđa
Član 241.
(1) Ko koristi fizičku silu, prijetnju, zastrašivanje ili obećava, nudi ili daje nedopuštenu korist, kako bi naveo na
davanje lažanog iskaza ili spriječio davanje iskaza ili izvođenje dokaza u krivičnom postupku koji se vodi po zakonu
Bosne i Hercegovine,
kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.
(2) Ko koristi fizičku silu, prijetnju ili zastrašivanje kako bi spriječio sudiju, tužitelja ili službenu osobu organa za
provođenje zakona da vrše službenu dužnost u vezi s krivičnim postupkom koji se vodi po zakonu Bosne i Hercegovine,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.

nije ovo vrijeđanje ?

A koliko se sjećam "zločin" se desio kada mu je sin bio osumnjičen, odnosno optužen ?

Takođe u krivičnom pravu postoji i institu brisanja osude nakon određenog vremenskog perioda, pa se na tu presudu niko niti ne može pozvati po bilo kojem osnovu.... Čak šta više ako to CIN drži na svojoj internet stranici - mogao bi biti tužen za klevetu i tužilac bi mogao pšobjediti u sporu ....
kriminalac je bezbeli prijetio sudiji.
Da, postoji brisanje, ali to ne mijenja činjenicu da je lika od robije spasio lično bakir izetbegović zloupotrebom instituta pomilovanja te da je isti osuđeni kriminalac i ratni dezerter.

Btw sin mu je osuđen za dilanje oružja.
Last edited by mudrac2 on 15/08/2015 18:00, edited 1 time in total.
House

#665 Re: Arapi u Sarajevu

Post by House »

Droog wrote:
House wrote:btw nema ih u centru,valjda gotive ilidžansku prirodu :D :D
Ovdje na Ilidzi i okolici kao "zive". A inace pravo puno ih mozes vidjeti u BBI. Ali navecer. Po danu ne. Po danu se potrpaju u kakav kombi i bjeze negdje van grada. Predvecer se vracaju i setaju po Aleji a onda tutanj u BBI.

Jbt, znam im rutinu... :shock:

:lol: :thumbup:
piupiu

#666 Re: Arapi u Sarajevu

Post by piupiu »

Maloprije čitam na Al Jazeeri intervju sa Josipom Pejakovićem, pa mi zape za oko ovaj pasus:

"Prije godinu ili dvije, na Vlašiću je jedan moj prijatelj sjedio sa dvojicom Arapa koji su željeli pričati o nekom biznisu i povezao sam ih sa višim vlastima kako bi to dogovorili. Kod Arapa ima lijepi običaj, idu porodično na odmore. Sada su iscrpili sve mogućnosti, stigli do Turske, u Srbiju ne mogu zbog gastronomije i sljedeća je Bosna.

Jedna od tih porodica, koja je došla u BiH, se na preporuku posrednika meni javila da im preporučim nešto i pošaljem ih kod prijatelja na Buško blato. Jedan čovjek, koji je napravio veliki posao prije rata, sad je napravio etno selo i on je njih tu primio, ugostio. Arap se probudio jedno jutro u kući sa bazenima za masažu, dobio kafu… Sjede oni na terasi, piju kafu, gledaju jezero, zelenilo i pita gost Jozu: „Jel' znaš šta je Dženet?“ Jozo veli: „Ne bi te primio da ne znam“, a Arap na to: „E ovo je to, sve imate, ne znam oko čega se vi glođete“. To je Bosna, to je ta neuništiva zemlja, a sve je upitno ostalo."

Elem ... da ponovim pitanje gosta - oko čega se vi glodjete? ;-)
Leons

#667 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Leons »

A Arapi i Turci što žive ovdje... jel oni imaju kakav posao.. kako preživljavaju?
House

#668 Re: Arapi u Sarajevu

Post by House »

predrasude. :)

ovdje ih nazivaju "ekstremistima" :-) :lol: tobejarabi
Last edited by House on 15/08/2015 18:05, edited 1 time in total.
Gojeni H

#669 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Gojeni H »

SSP wrote:Bosnjo je uvijek bio poznat po tome sto pravi lose odluke. Zato imamo viceve o Muji. Sama cinjenica da veliki broj bosnja arape smatra bracama je dokaz da smo glup narod. Kao branit ce nas od Srba, braniti ce nas nesposobni arapi koji nemaju kapacitet za kuhanje caja bez pomoc sa zapadnih strucnjaka.

Mislim da raja malo podjebava s ovim "braca" cisto radi wanna-be cetnicko-ustaskih poletaraca na temi.
Arapi nisu braca jedni drugima, a da budu nama. Evo, u Zaljevskim zemljama im ne daju ni radne vize.
Prihvatanje izbjeglica? - ne postoji u rjecniku zemalja Zaljeva.

Ali, ne pitamo ni Austrijance sto biraju Hajdera, pa nas ne bi pretjerano trebala interesovati ni politicka uredjenja zemalja ovih gostiju.

Treba uzimati pare i smijesiti se. A kad krenu nazad:

SSP

#670 Re: Arapi u Sarajevu

Post by SSP »

I kakve veze imaju ustase iz Tomlislavgrada sa arapima u Sarajevu? Znaci ti bi dozvolio da tvoju sestru/suprugu/kcerku prodavaju i siluju arapi (kao sto to rade u arapskim zemljama) samo sto ima cetnika u Visegradu koji takodjer siluju?

Izgleda ti ides po motu bosnjaka, sta fali ako su ovi govna kad su i oni govna? Ili malo spesificno: Sta fali ako ce nas arapi kamenovati, kamenuju nas i ustase :-)
SSP

#671 Re: Arapi u Sarajevu

Post by SSP »

House wrote:bujrum braćo Arapi

Rijec islamofob je izgubila tezinu onog dana kada ste vi bracofili, Fahdovi svjedoci i ostali arapofili reisa Kavazovica proglasili kjafirom i islamofobom.
mudrac2

#672 Re: Arapi u Sarajevu

Post by mudrac2 »

mislim da je ovdje glavni problem rast cijena nekretnina. Arapi kupuju, ne pitaju za cijenu. Već sada su dobro nabili cijene. Pitam se, ko će od nas moći priuštiti dulum zemlje?

Krvariš za zemlju i onda je lola kupi a ti ostaneš puka sirotinja koja ne može priuštiti ni 100m2.
House

#673 Re: Arapi u Sarajevu

Post by House »

:lol: :lol: :lol: :lol:
zli_hordas

#674 Re: Arapi u Sarajevu

Post by zli_hordas »

Arape poslat u Cajnice tamo im je najljepsa priroda.
House

#675 Re: Arapi u Sarajevu

Post by House »

tako je! nek' srbima pune džep :thumbup: :lol:
Last edited by House on 15/08/2015 18:13, edited 1 time in total.
Locked