Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#651 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

kakavdanakneiskustvu wrote:

u redu je
Zbog ovog je greska sa tobom upustati se u raspravu. Trebalo mi je juce biti jasno poslije "nesto mi se ne da" na upit za cvrste argumente.
5 0 5

#652 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

Arteta wrote: BiH je samo d od demokratije.
A razlog zbog ceg je to tako je taj sto imamo previse parazita na budzetu koji su u sluzbi vladajucih stranaka.
a kazes bolja od bosne i hercegovine za vrijeme sfrj? bolja po cemu? odakle toliki paraziti na budzetu? zar to nije dio sistema/napretka kojeg hvalis?
supercali

#653 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by supercali »

Arteta wrote:
5 0 5 wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Jesi. Napises diktatura, i ne napravis ogradu od causeskua dok te se ne pritisne.
srecom, danas je bosna i hercegovina suverena demokratska zemlja, u kojoj trecerazredni cinovnicic iz jebene slovacke, koji nije znao sta je okus banane do 1991. godine, namece zakone i zabranjuje rad politicarima. suvereno nema sta.

demokratska drzava. kada su ono bili zadnji izbori? koja je stranka/koalicija na vlasti u fbih? :lol: :lol:
BiH je samo d od demokratije.
A razlog zbog ceg je to tako je taj sto imamo previse parazita na budzetu koji su u sluzbi vladajucih stranaka.
od kojih pola bi trebalo biti na golom otoku koji vi toliko pljujete
Arteta

#654 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Arteta »

supercali wrote:

a ja sam nekad napisao da je komunizam unistio tu drzavu?

kakva diktatura,bilo demokratije na sve strane,sloboda govora,sloboda stampe,nije bilo zatvaranja zbog jedne izgovorene rijeci
generalno pljujes po komunizmu kao i arteta madridist i ostali a onda kazete bila diktatura al je komunizam za sve kriv

i nijedna drzava na svijetu nije nikad bila komunisticka
Nijedna drzava na Svijetu nikad nije bila kapitalisticka.
5 0 5

#655 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

_BataZiv_0809 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: u redu je
Zbog ovog je greska sa tobom upustati se u raspravu. Trebalo mi je juce biti jasno poslije "nesto mi se ne da" na upit za cvrste argumente.
uobicajno je na forumu da se ljudi upustaju u rasprave o stvarima o kojima nemaju pojma.
supercali

#656 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by supercali »

Arteta wrote:
jeste i danas postoje i to se lako moze dokazati kao i za komunizam da nikad nije postojao u praksi ni u jednoj drzavi
najbliza drzava komunizmu ikad je bila albanija
kakavdanakneiskustvu

#657 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by kakavdanakneiskustvu »

Arteta wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

nekima stvarno treba crtati,jesam li ja negdje poistovjetio tita sa caucescuom,staljinom,par puta sam napisao da to nije bio taj tip diktature ali da je to bila diktatura,i slijepcu je jasno,35 godina jedan covjek na vlasti,sta je to ako ne diktatura,jedna partija u drzavi,svako poluglasno razmisljanje o nekoj drugoj politickoj partiji kaznjavano zatvorom,sta je to ako ne diktatura,@arteta je vec spomenuo,ljudi su zavrsavali na golom otoku ako su na radnickom savjetu firme rekli nesto sto se partiji nije sviđalo,ja cu prvi spomenuti na desetine dobrih strana te drzave,ali smo zivjeli u drzavi u kojoj nije bilo demokratije,u drzavi u kojoj je jedna partija odlucivala o svemu,to se zove diktatura,nije to @KDN izmislio
Jesi. Napises diktatura, i ne napravis ogradu od causeskua dok te se ne pritisne.

blaza ili teza,ali je diktatura,zar nije?
Nemoj se dzaba rasprvljati o tome, oni su ubijedjeni kako je 2 miliona ljudi upravljalo SFRJ, pametnom dosta. :-)[/quote]

vjeruju u bajke
Arteta

#658 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Arteta »

supercali wrote: od kojih pola bi trebalo biti na golom otoku koji vi toliko pljujete
Naravno da ne, ali bi to trebalo dobro skresati.
Drzavne firme sve privatizirati, one sto ne mogu da proizvode zatvoriti, parazite sa budzeta otpustiti, onim sto ostanu na budzetu smanjiti plate i slicno.
kakavdanakneiskustvu

#659 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

_BataZiv_0809 wrote:

u redu je

druze,na ovo tvoje nemam sta drugo reci,zivi u iluziji da je to tako bilo,imas pravo na to,ne da mi se raspravljati o tome vise
5 0 5

#660 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

Arteta wrote:
supercali wrote: od kojih pola bi trebalo biti na golom otoku koji vi toliko pljujete
Naravno da ne, ali bi to trebalo dobro skresati.
Drzavne firme sve privatizirati, one sto ne mogu da proizvode zatvoriti, parazite sa budzeta otpustiti, onim sto ostanu na budzetu smanjiti plate i slicno.
odgovori mi na pitanja, molim te. mislim da smo dosli do sustine. tvrdis da je sadasnja bih bolja od bih u sfrj. po cemu, ako u isto vrijeme tvrdis da bih nije ni d od demokratije. sta je onda? diktatura? kraljevina?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#661 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

druze,na ovo tvoje nemam sta drugo reci,zivi u iluziji da je to tako bilo,imas pravo na to,ne da mi se raspravljati o tome vise
Lave ja sam pricao o kvaliteti diskusije i argumentima. Sama cinjenica da se pozivas na argumente lika koji je evidentno 2 ili 3 godina faxa, dovoljno govori.

Svi mi zivimo u raznim iluzijama, sta ima veze? Svi cemo pod zemlju. Mozes ponijeti sa sobom samo zemlju koja ti zatrpa usta.
Arteta

#662 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Arteta »

supercali wrote:
Arteta wrote:
jeste i danas postoje i to se lako moze dokazati kao i za komunizam da nikad nije postojao u praksi ni u jednoj drzavi
najbliza drzava komunizmu ikad je bila albanija
Postoje drzave bliske kapitalizmu ali kapitalisticke drzave ne postoje.
Danas je u vecini drzava na snazi mjesovita ekonomija, jedino stepen drzavnog i privatnog vlasnistva se razlikuje od drzave do drzave.

Kod nas je recimo stepen privatnog vlasnistva manji nego u npr.Hong Kongu, ali je npr. veci od Kube.

Jedan Engleski gradic (ili americki, ne mogu se sjetiti) je otisao poprilicno daleko po pitanju kapitalizmu i kod njih je mislim prosle godine uvedena privatna policija.
Arteta

#663 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Arteta »

_BataZiv_0809 wrote:

Lave ja sam pricao o kvaliteti diskusije i argumentima. Sama cinjenica da se pozivas na argumente lika koji je evidentno 2 ili 3 godina faxa, dovoljno govori.

Svi mi zivimo u raznim iluzijama, sta ima veze? Svi cemo pod zemlju. Mozes ponijeti sa sobom samo zemlju koja ti zatrpa usta.
Koja sam godina faksa ili idem li uopste na faks si zakljucio naravno ti, vi komunisti ste prepametni.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#664 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Arteta wrote:
Koja sam godina faksa ili idem li uopste na faks si zakljucio naravno ti, vi komunisti ste prepametni.
Postovi mnogo toga odaju ;-)
Arteta

#665 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Arteta »

madner wrote:
Imas li neki objektivan argument koji se ne moze mjanjati po potrebi?

USA je izbacila Spaniju koja je na papiru jaca od Jugoslavije, pa bi po tvojoj logici to zapravo bilo trece mjesto :D
Svejedno, ta USA je izbacena od zajednice Srbije i Crne Gore, a ne od SFRJ.
Ali, realnost je da je ta Amerika znatno slabija od proslogodisnje Amerike, bar je to jasno?
5 0 5

#666 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

Arteta wrote: Svejedno, ta USA je izbacena od zajednice Srbije i Crne Gore, a ne od SFRJ.
Ali, realnost je da je ta Amerika znatno slabija od proslogodisnje Amerike, bar je to jasno?
ovo je tvoja tvrdnja, ne?

Arteta wrote: BiH je samo d od demokratije.

sta si se prepao odgovora? slobodno odbrani svoju tezu. nece te niko ujesti zbog toga. :mrgreen:
madner

#667 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by madner »

Arteta wrote:
madner wrote:
Imas li neki objektivan argument koji se ne moze mjanjati po potrebi?

USA je izbacila Spaniju koja je na papiru jaca od Jugoslavije, pa bi po tvojoj logici to zapravo bilo trece mjesto :D
Svejedno, ta USA je izbacena od zajednice Srbije i Crne Gore, a ne od SFRJ.
Realnost je da od 2002 Srbija nema reprezentaciju koja je favorit na vecem takmicenju.
piupiu

#668 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

Arteta wrote:
Jedan Engleski gradic (ili americki, ne mogu se sjetiti) je otisao poprilicno daleko po pitanju kapitalizmu i kod njih je mislim prosle godine uvedena privatna policija.
Tu su na stvari neoliberalizam i korporatizacija institucija države, prije nego neki 'čisti' oblik kapitalizma.
Arteta

#669 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Arteta »

5 0 5 wrote: ovo je tvoja tvrdnja, ne?
Ne slazes se?

5 0 5 wrote: sta si se prepao odgovora? slobodno odbrani svoju tezu. nece te niko ujesti zbog toga. :mrgreen:
Koju tezu?
Arteta

#670 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Arteta »

piupiu wrote:
Arteta wrote:
Tu su na stvari neoliberalizam i korporatizacija institucija države, prije nego neki 'čisti' oblik kapitalizma.
Cisti oblik kapitalizma ne postoji, niti ce.
supercali

#671 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by supercali »

Arteta wrote:
Danas je u vecini drzava na snazi mjesovita ekonomija, jedino stepen drzavnog i privatnog vlasnistva se razlikuje od drzave do drzave.

Kod nas je recimo stepen privatnog vlasnistva manji nego u npr.Hong Kongu, ali je npr. veci od Kube.

je li tebi jasno da je kina vise kapitalisticka drzava nego komunisticka?
kakavdanakneiskustvu

#672 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

_BataZiv_0809 wrote:

ja sam samo jednom spomenuo @artetin post u kojem navodi cinjenicu da su ljudi zavrsavali u zatvorima poslije sastanaka radnickih savjeta jer su na glas razmisljali drukcije nego se smjelo razmisljati,to je činjenica,istina,ne necija fikcija

budi pozdravljen,drago mi je sa tobom raspravljati i diskutovati
Arteta

#673 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Arteta »

supercali wrote:
Arteta wrote:

je li tebi jasno da je kina vise kapitalisticka drzava nego komunisticka?
Jasno mi je, cemu to pitanje?
kakavdanakneiskustvu

#674 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

_BataZiv_0809 wrote:
Arteta wrote:
Postovi mnogo toga odaju ;-)

vidis,po mojim postovima si pomislio da sam zivio u emigraciji,tako si napisao,a ja citav zivot ovdje,pogresne dojmove stičeš o pojedincima na osnovu postova
supercali

#675 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by supercali »

pa eto ti odgovora na to koja je drzava kapitalisticka
ako ti nije jasno trazi drzavni kapitalizam
Post Reply