I sta kaes izmisljamo,haj ti nama reci kad ce pocet otpustanja iz javnog sektora sve u skladu sa agendomIt_is_a_Leclerc wrote:Vi kad nemate argumenata i kad vas čovjek uhvati u laži ("plata će biti 200 km") onda okrenete na historiju, lične kvalifikacije i "vidjet ćemo".
ZAKON O RADU - II poluvrijeme
- desni
#651 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
-
Novak20
#652 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Nemoj molim te tako. Radili su ljudi mjesecima i bez tih 200 KM (Konjuh, Krivaja, Željezara i šta ti ja znam). Ako sam rekao da će ljudi raditi za 200 KM ne znaći da sam slagao. Vidjet ćemo. Strpljenja. Ja ih znam kamaru koji već rade za 300-400 KM. Od toga dobiju dio u bonovima.It_is_a_Leclerc wrote:Vi kad nemate argumenata i kad vas čovjek uhvati u laži ("plata će biti 200 km") onda okrenete na historiju, lične kvalifikacije i "vidjet ćemo".
-
kolegione
#653 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Ljudi koji rade na crrno sad ce raditi na crno haman pa legalno ? jel to dobra cinjenica? plata nece biti 200 km osim ako se tako ne dogovore ali i i nije neka razlika ha 200 ha 370 :=) pricamo o minimalnojIt_is_a_Leclerc wrote:Vi kad nemate argumenata i kad vas čovjek uhvati u laži ("plata će biti 200 km") onda okrenete na historiju, lične kvalifikacije i "vidjet ćemo".
-
mirza_15
#654 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Nisam na budzetu. Jesam u drzavnoj firmi. Mi ga punimokolegione wrote:
Mirza to je pravi rezon stvarno vodim te na kafu ili ti mene ipak ti si na budzetu
Radimo u trzisnim uslovima i na trzistu se izborimo za pozitivno poslovanje. Cudno je da je nekim krivo sto nismo ko dita, a njih zale. Da smo propali ko zeton, pa sada pokrecemo proizvodnju bila bi akcija hajmo kupiti ultru da im pomognemo, kupujmo domace i tako. Posto poslujemo dobro svi bi da se zaposle u bht, a neki pored toga pljuju predmet svoje zudnje.
Vodim te na kafu i naravno, ja placam
- jao_situacije
#655 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
uhljebi i oficijelno na aparatima
-
mirza_15
#656 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Da konjuh, krivaja i zeljezara dobro posluju, da imaju dobre plate i ostvaruju profit koji ide u budzet na ovoj temi bi citao kako su dobro uhljebljeni u drzavnu firmu. Ovako su im mjera. Kada te zali onda si dobar.Novak20 wrote:
Nemoj molim te tako. Radili su ljudi mjesecima i bez tih 200 KM (Konjuh, Krivaja, Željezara i šta ti ja znam). Ako sam rekao da će ljudi raditi za 200 KM ne znaći da sam slagao. Vidjet ćemo. Strpljenja. Ja ih znam kamaru koji već rade za 300-400 KM. Od toga dobiju dio u bonovima.
-
klixo
#657 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Tako je bilo u socijalizmu , nemam ni ja ,ali nema ni komsija i sviima dobromirza_15 wrote:Da konjuh, krivaja i zeljezara dobro posluju, da imaju dobre plate i ostvaruju profit koji ide u budzet na ovoj temi bi citao kako su dobro uhljebljeni u drzavnu firmu. Ovako su im mjera. Kada te zali onda si dobar.Novak20 wrote:
Nemoj molim te tako. Radili su ljudi mjesecima i bez tih 200 KM (Konjuh, Krivaja, Željezara i šta ti ja znam). Ako sam rekao da će ljudi raditi za 200 KM ne znaći da sam slagao. Vidjet ćemo. Strpljenja. Ja ih znam kamaru koji već rade za 300-400 KM. Od toga dobiju dio u bonovima.
- It_is_a_Leclerc
#658 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Pa daj se skulirajte, bem mu miša...Rad na crno je regulisan potpuno drugim zakonskim rješenjima. Ništa se u vezi prijavljivanja radnika ne mijenja.kolegione wrote:Ljudi koji rade na crrno sad ce raditi na crno haman pa legalno ? jel to dobra cinjenica? plata nece biti 200 km osim ako se tako ne dogovore ali i i nije neka razlika ha 200 ha 370 :=) pricamo o minimalnojIt_is_a_Leclerc wrote:Vi kad nemate argumenata i kad vas čovjek uhvati u laži ("plata će biti 200 km") onda okrenete na historiju, lične kvalifikacije i "vidjet ćemo".
Agenda podrazumijeva period od 2015. - 2018.desni wrote:I sta kaes izmisljamo,haj ti nama reci kad ce pocet otpustanja iz javnog sektora sve u skladu sa agendomIt_is_a_Leclerc wrote:Vi kad nemate argumenata i kad vas čovjek uhvati u laži ("plata će biti 200 km") onda okrenete na historiju, lične kvalifikacije i "vidjet ćemo".
-
jefferson
#659 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Zakon prosao, a sada bi trebalo:
1. Smanjiti doprinose i administraciju.
2. Reforma zdravstvenog sistema
3. Reforma obrazovnog sistema
Tek ce ovdje poceti hvatanje za vratove, ovo je tek pocetak, cek dok se pocnu mjenjati daleko ozbiljnije stvari.
Tek ce ovdje poceti hvatanje za vratove, ovo je tek pocetak, cek dok se pocnu mjenjati daleko ozbiljnije stvari.
-
razonoda
#660 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
neki see vec pripremaju u teretanamajefferson wrote:Zakon prosao, a sada bi trebalo:
https://youtu.be/q-IfcaqqCdM
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#661 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
nedostatak aparata 
- Mea_parvitas
#662 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Ovdje 99% ljudi nije procitalo zakon a diskutuje o njemu. Osim ove agende, kojom se vlada obavezuje da ce uraditi neke stvari, kao i 100 puta do sadaa, nema nikakvih naznaka da ce doci do otpustanja velike kolicine administracije, budzetlija, ne vidim nikakve nove sistematizacije radnih mjesta ili plan otpustanja, itd.
Jedina stvar u ovom zakonu je ova duzina trajanja kolektivnih ugovora, koji ne smiju biti opet ispod zakona o radu, samo mogu biti bolji, ali omogucavaju smanjenje beneficija u nekakvoj blizoj buducnosti i samo se na osnovu tih beneficija mogu ocekivati neke ustede, ali plata ostaje ista, cak i moguce veca jer je radni ucinak dodatak na platu. Ne znam na osnovu cega se vidi da se sada ukida minuli rad, mozda jer se plata sastoji iz osnovnog dijela, dodatka za radni ucinak, nocni i prekovremeni rad i otezane uslove na poslu?
Svi pisu budzetlije na aparatima, al mi fkt nije jasno zasto bi bili, jer je ovaj zakon haman prepisan prosli...
Jedina stvar u ovom zakonu je ova duzina trajanja kolektivnih ugovora, koji ne smiju biti opet ispod zakona o radu, samo mogu biti bolji, ali omogucavaju smanjenje beneficija u nekakvoj blizoj buducnosti i samo se na osnovu tih beneficija mogu ocekivati neke ustede, ali plata ostaje ista, cak i moguce veca jer je radni ucinak dodatak na platu. Ne znam na osnovu cega se vidi da se sada ukida minuli rad, mozda jer se plata sastoji iz osnovnog dijela, dodatka za radni ucinak, nocni i prekovremeni rad i otezane uslove na poslu?
Svi pisu budzetlije na aparatima, al mi fkt nije jasno zasto bi bili, jer je ovaj zakon haman prepisan prosli...
- nosara
#663 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Jedna od kljucnih reformi koje nam predstoje predvidja stimulisanje bonusima sto kasnije penzionisanje... Dakle, ako neko radi do 80-te dobit ce bonus na penziju... Toliko o zaposljavanju mladih...
Luking fovard pocetku reforme socijalnog sektora...
Luking fovard pocetku reforme socijalnog sektora...
-
bumerangss
#664 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Vise ste mi na vrh glave sa tim "na aparatima"! Davno isfuran fazon 
-
sandoz11
#665 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Prica se jutros u carsiji da su nekakvi nocas usvoji Zakon o radu, obicno su dosad nocu lopovi operisali...
E bas mi je drago da je i onaj Gratz postigao nesto u svom zivotu, posto cojk PAPAK, nije salava ljda ce danas castiti raju,
a dobra mu je ona izjava STA ME GLEDAS, NE GLEDAJ ME ...mali bijeli misevi vec lutaju okolo...

E bas mi je drago da je i onaj Gratz postigao nesto u svom zivotu, posto cojk PAPAK, nije salava ljda ce danas castiti raju,
a dobra mu je ona izjava STA ME GLEDAS, NE GLEDAJ ME ...mali bijeli misevi vec lutaju okolo...
- fosna2014
#666 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Najgore je sto ovdje ima ljudi koji vjeruju uopce zakonodavcu. Zar ti stvarno mislis da ce zelena bagra to uraditi? Boze koliko naivnosti. Pise kod nas svasta u zakonima pa se ne drze istog. Obicnom covjeku ovo ne doprinosi nista. NISTA.It_is_a_Leclerc wrote:Ali zašto izmišljate. To meni nije jasno.desni wrote:Najsmjesnije je sto neki misle da ce Zakon o radu najvise pogoditi budzetlije,najvjerniju glasacku bazu vladajucih,pa sve ovo je i nastimano da bi se namakla sredstva za redovnu isplatu pa cak i povecanje njihovih primanja.Ko je pratio mogao je primjetiti da je gazdama iz MMF obecano da nakon sto se povecaju porezi sto je dio neceg drugog povezanog sa ovim zakonom nece doci do povecanja izdvajanja za plate iz budjeta.Al hajd nek se raja raduje sace i komsiji smanjiti platu hebo sliku svoju.Poenta je da mnogi zbog neznanja ili nedostatka novca nisu koristili svoja prava a sad mnoga prava ni po zakonu nece moci traziti od poslodavca da ih ispostuje.
Eno imate reformsku agendu čiji je dio ovaj zakon. Pročitajte da je cilj - smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru.
-
Drinski
#667 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Ja ne mogu da shvatim ozbiljnije forumase koji ulaze u neka prepucavanja i podjebavanja. Ovaj novi ZOR je donesen iz tri razloga: da se olaksa prodaja EP (i to bez rudnika) i BHT strancima (nema se balast kolekt.ugovora), da se malo pomognu domaci poslodavci koji donose pare strankama (povecace se zaposlenost uz pad plate, sami poslodavci su kazali da bi uz manju platu mogli zaposliti vise ljudi) i da se uzmu glasovi fukare (to su oni koji nemaju svoje auto pa bi sa isparaju tudje auto). Problem ce biti za par godina kad se prodaju JP a poslodavci dodju u jos vecu dubiozu. To sam htio da napisem ovim pametnijim. Ovim malo manje pametnim valja kazati: vama ne treba solidarnost nego lova. Nema u ovom drustvu povlastenih i obespravljenih, imaju oni sa normalnim statusom i obespravljeni. Ako je neko povlasten to je Novalic i Co. Problem je sto se nesto nenormalno hoce prikazati ko normalno i prirodno pa se valjda sad trebamo svi tome prilagodjavati. I ove pare kojim drzava placa ugovorene usluge nisu vase nego drzavne, pare zbog cirkulacije nemaju vlasnika u to vasem smislu.
I jos nesto, Fadil je potpuno glup covjek, cak je ispod stranackog prosjeka. Ukoliko se nastavi ovo, cak ce i oni potpuno apoliticni izaci da glasaju protiv njih. U njih ubrajam i sebe.
I jos nesto, Fadil je potpuno glup covjek, cak je ispod stranackog prosjeka. Ukoliko se nastavi ovo, cak ce i oni potpuno apoliticni izaci da glasaju protiv njih. U njih ubrajam i sebe.
- alphonse kauders
#668 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Drinski wrote:Ja ne mogu da shvatim ozbiljnije forumase koji ulaze u neka prepucavanja i podjebavanja. Ovaj novi ZOR je donesen iz tri razloga: da se olaksa prodaja EP (i to bez rudnika) i BHT strancima (nema se balast kolekt.ugovora), da se malo pomognu domaci poslodavci koji donose pare strankama (povecace se zaposlenost uz pad plate, sami poslodavci su kazali da bi uz manju platu mogli zaposliti vise ljudi) i da se uzmu glasovi fukare (to su oni koji nemaju svoje auto pa bi sa isparaju tudje auto). Problem ce biti za par godina kad se prodaju JP a poslodavci dodju u jos vecu dubiozu. To sam htio da napisem ovim pametnijim. Ovim malo manje pametnim valja kazati: vama ne treba solidarnost nego lova. Nema u ovom drustvu povlastenih i obespravljenih, imaju oni sa normalnim statusom i obespravljeni. Ako je neko povlasten to je Novalic i Co. Problem je sto se nesto nenormalno hoce prikazati ko normalno i prirodno pa se valjda sad trebamo svi tome prilagodjavati. I ove pare kojim drzava placa ugovorene usluge nisu vase nego drzavne, pare zbog cirkulacije nemaju vlasnika u to vasem smislu.
-
kakabanja213
#669 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Znaci:
Ja, Huso Husic sef nekog odjeljenja u Telecomu cu moci otpustiti radnika avdu Avdica zato sto je neradnik (naravno nije mi nista u rodu) i radnika Marka Markica zasto sto je i on neradnik a uz to je ""vlah". Doduse i Juso Jusic i Tuto Tutic su neradnici ali jedan mi je rodjak a sa drugim sam neki dan pio( fala Bogu ispostili smo ramazan pa se sad smije piti) te i on mrzi pedere crnce zidove srbe hrvate tetovirane pankere rokere i koga vec ne, kao i ja.
Medjutim, moj sef Braco Bracic (takodje neradnik) mi kaze ne mozes otpustiti Avdu Avdica jer mu je on od bratove zene ,sestre, mali a Marka Markica zato sto njegova kcerka ide sa kcerkom od vozaca predsjednika komisije za investicije inace Clana izvrsnog odbora Hdz u crkvu nedeljom.
Sve ovo isto mozete primjeniti i na svako ministarstvo, kanton ili opstinu.
Tako da ce ovaj novi zakon imati uticaja na smanjenje javne potrosnje isto onoliko koliko cu ja Huso Husic otpustit radnika
Ja, Huso Husic sef nekog odjeljenja u Telecomu cu moci otpustiti radnika avdu Avdica zato sto je neradnik (naravno nije mi nista u rodu) i radnika Marka Markica zasto sto je i on neradnik a uz to je ""vlah". Doduse i Juso Jusic i Tuto Tutic su neradnici ali jedan mi je rodjak a sa drugim sam neki dan pio( fala Bogu ispostili smo ramazan pa se sad smije piti) te i on mrzi pedere crnce zidove srbe hrvate tetovirane pankere rokere i koga vec ne, kao i ja.
Medjutim, moj sef Braco Bracic (takodje neradnik) mi kaze ne mozes otpustiti Avdu Avdica jer mu je on od bratove zene ,sestre, mali a Marka Markica zato sto njegova kcerka ide sa kcerkom od vozaca predsjednika komisije za investicije inace Clana izvrsnog odbora Hdz u crkvu nedeljom.
Sve ovo isto mozete primjeniti i na svako ministarstvo, kanton ili opstinu.
Tako da ce ovaj novi zakon imati uticaja na smanjenje javne potrosnje isto onoliko koliko cu ja Huso Husic otpustit radnika
-
L u c i f e r
#670 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Novi ZOR.

-
The BEN10
#671 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Pa gledajući koje su sami poteze povlačili, ne treba njima ni nastavnik likovnog ni niko drugi da potonu.kamen spoticanja wrote:Nek nam je svima hajirli
Svi smo svakako na aparatima![]()
Cestitke na hrabrosti nasoj stranci...nazalost ostatak opozicije ponovno pokazao nedostatak politickom umijeca i osnovnog postovanja prema gradjanima ove zemlje
Nevjerovatno mi je da stranka s takvom infrastrukturom i kvalitetnim kadrom pristaje da bude jednaka projektu gusinjskog nastavnika likovnog...lik ce ih fakat pokopati,dok shvate sta se ustvari desava
Btw, jučerašnji twitowi Suljage su
- mousstapha
#672 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Koliko je na kraju uslo amandmana? Ima li negdje lista najvaznijih?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#673 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
don vito wrote:hahaha
![]()
jos jedno prskanje
taman se uhljupi ponadali
ali u sudijskom vremenu stize 50. poen
Gem, set, mec
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#674 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
sabah hajrulah moje roblje jesteli na radnim zadatKima... jel zvao sinoc gazda da cestita i da jutroske bidnete u kombinezonima... procuriJo mu bazen... 
-
colt
#675 Re: ZAKON O RADU - II poluvrijeme
Vidjet će se za godinu dana koliko ovaj zakon dobar. Al dobro, neki ne vide dalje od svog nosa .. .
Sad očekujemo delegaciju MMF i da se dogovore oko detalja. Nedostaje budžetlijama jedno 200 miliona a ako namaknu još, dobro je. . .
Ako je ijedan kredit dobar, aferim . Hrvatska je mogla da pregovara bolji ZOR jer ne ovisi od MMF .
Nadam se da temu neće zatvoriti za ovo vrijeme da vas podsjetim kako vam je prosuđivanje loša strana .. .
Sad očekujemo delegaciju MMF i da se dogovore oko detalja. Nedostaje budžetlijama jedno 200 miliona a ako namaknu još, dobro je. . .
Ako je ijedan kredit dobar, aferim . Hrvatska je mogla da pregovara bolji ZOR jer ne ovisi od MMF .
Nadam se da temu neće zatvoriti za ovo vrijeme da vas podsjetim kako vam je prosuđivanje loša strana .. .
Last edited by colt on 01/08/2015 09:23, edited 1 time in total.