Apsolutno se slažem. Ali, zašto vjera nije Saudijce na vlasti učinila takvim ljudima da hoće da pomognu. U čemu je snaga vjere ako ne "popravi" čovjeka, ako čovjek ostane nehuman?Towelie wrote:Pravo pitanje je sta to govori o praktikovanju te iste vere od strane Saudijaca? Narocito onih na vlasti.Hakiz wrote:Kako to da vjera nije uticala na Saudijce toliko da odustanu od rasizma i prime te izbjeglice? Šta to govori o snazi vjere nasuprot snazi predrasuda?
To znači da bi bio dobar vjernik neko mora samo slijediti vjerska pravila, ali nije važno što je kao čovjek đubre? Ja znam mnoge primjere u hrišćanstvu koi to potvrđuju, na primjer u nekim zemljama južne Amrrike zabrana abortusa nad djevojčicama (djevojčicama, ne djevojkama, djecom mlađom od 14 godina) koje su zatrudnjele poslije silovanja tokom prolaska raznih vojski i gerilskih odreda. Dakle, islam je isti?
Mene to ne čudi, u svakoj religiji vjera je važna, čovjek nije, pa ako će poštovanje vjerskih pravila štetiti ljudima, koga briga za ljude.