Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#651 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sabina1 »

SSP wrote: Sve uredu, ali citirati Hirsu Ali je na nivou ovih budala koji brane Kuduzovica. Jedna zena koja izvali da Netanyahu zasluzuje Nobelovu nagradu za mi i jedna zena koju promovisu pamela geller i sam harris. Prva negira genocid (cak nad krivi zvog rat) a drugi pise da mi Bosnjaci nebi dozivili logore i organizovana silovanja da nismo muslimani. Poserem se i na Hirsiju i na Harrisa, kao sto to redovno radim na Kuduzovica
Nigdje nisam "citirala" Hirsu Ali , objavila sam sliku njene knjige prevedenu na naš jezik.
O njenoj političkoj priči stavovima...zaista nemam pojma , zaista nisam znala da je negirala genocid.. samo znam da živi u Holandiji , pročitala sam dijelove citirane knjige u kojima spominje teško djetinstvo i život muslimanskih žena u Somaliji a to je egzaktan primjer onoga o čemu sam iznad raspravljala.

Pozdrav.
Last edited by sabina1 on 28/07/2015 18:37, edited 1 time in total.
Bodkin

#652 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Bodkin »

tvsabina wrote:
jahh wrote:
Zar je rukovanje obavezno? Ja znam osobu koja se ne rukuje iz HIGIJENSKIH razloga. Ni sa muskarcima ni sa zenama. I on je idiot pretpostavljam.

Ako je moja kultura da se ne rukujem, a tvoja da se rukujes, zasto bih ja bio idiot a ne recimo ti? U cemu je razlika? To sto vecina nesto radi?

U svijetu ima razlicitih kultura. Ako ti recimo odbijes prisloniti celo nekom iz Turske, ili odbijes uraditi neki drugi obicaj prilikom susreta sa nekim iz drugog kraja svijeta, zasto bi te on smatrao idiotom?
Ma NIJE TAČNO.
Nema on problem ni sa kakvom higijenom.
Nema on problem ni sa kakvom kulturom.

On neće da mi pruži ruku zato što sam ŽENA I to je JEDINI RAZLOG.
On ne vidi ljusko biće on vidi ženu a ženama se RUKA NE PRUŽA.

Idiot.
Daleko od toga da branim kozojebe ali pravac u argumentaciji koji si zauzela je pogresan. On je u pravu. Nije bitno zasto se ne rukuje. Bitno je da ima pravo na to. Isto koliko i onaj koji se ne rukuje iz higijenskih razloga. Ili kad ti se japanac lagano nakloni umjesto rukovanja.

To sto se u koojebskoj ideologiji zene ne amatraju ravnopravnim je druga prica i trebamo biti sretni sto zivimo u drustvu gdje mu mozes kao zena redi sta god hoces bez da time smije dohvatiti
sabina1

#653 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sabina1 »

@niemand

Realno , jako mi je nebitno da li ćeš mi ti pružiti ruku ili ne - ljudski , kako bi rekli u Hrvatskoj - fućka mi se.
Znam da te lično ničim nisam uvrijedila ili slagala i znam da ti ništa nisam dužna a kako ti interpretiraš moje stavove pa....fućka mi se.

Reći nekoj osobi da "skiči" je jako nepristojno , nikoga nisam "spašavala islama" samo sam napisala slijedeće :

- svaku osobu koja mi ne želi pružiti ruku samo zato što sam žena smatram idiotom.
- porediti pravo izbora muslimanki u liberalnim i neliberalnim društvima je apsurdno i neumjesno.

Nako kažem.
ExNihilo

#654 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by ExNihilo »

Bodkin wrote:
tvsabina wrote:
Ma NIJE TAČNO.
Nema on problem ni sa kakvom higijenom.
Nema on problem ni sa kakvom kulturom.

On neće da mi pruži ruku zato što sam ŽENA I to je JEDINI RAZLOG.
On ne vidi ljusko biće on vidi ženu a ženama se RUKA NE PRUŽA.

Idiot.
Daleko od toga da branim kozojebe ali pravac u argumentaciji koji si zauzela je pogresan. On je u pravu. Nije bitno zasto se ne rukuje. Bitno je da ima pravo na to. Isto koliko i onaj koji se ne rukuje iz higijenskih razloga. Ili kad ti se japanac lagano nakloni umjesto rukovanja.
Tačno tako. Nije odbio rukovanje jer je smatra grdnom (valjda), pa da doživljava taj gest kao uvredu, već zato što je njegovo interno ubjeđenje da ga taj čin udaljava od Boga. I on ima puno pravo na to i takvo uvjerenje. Ako mu isto osporavaš, onda se ne razlikuješ mnogo od onih kojima spočitavaš primitivizam i represiju tamo negdje po BI.
Niemand

#655 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Niemand »

Tebi je upucen prvi dio posta, al moze i drugi ako ti odgovara, svejedno. I ti si bezveze.
ex nihilo, ti nisi bezveze.
:zoka:
dustaban

#656 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by dustaban »

Gospoda ti boga sta religija ucini od ljudi!
:(
Bodkin

#657 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Bodkin »

Mada sam siguran da ce liberali kao ja najebati na kraju. Njima daj sva prava i postuj uvjerenje, a on bi me zapalio benzinom da je po njegovom. Isto kao da 1935 kazes da je ok sto se nacista ne rukuje sa jevrejom
ExNihilo

#658 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by ExNihilo »

Bodkin wrote:Mada sam siguran da ce liberali kao ja najebati na kraju. Njima daj sva prava i postuj uvjerenje, a on bi me zapalio benzinom da je po njegovom. Isto kao da 1935 kazes da je ok sto se nacista ne rukuje sa jevrejom
Usra ti i šefa i stanicu.

Analogija ne može biti gluplja.
prog321

#659 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by prog321 »

Novak20 wrote:
prog321 wrote:Pises gluposti.
500 godina vladati na jebenom Balkanu ne moze svako.
Ako si glup i nepismen onda pogotovo ne mozes.

Možda se nismo dobro razumjeli.

Nisu osmanlije bili glupi i nepismeni nego narodi i pojedinci koje su osmanlije držali u pokornosti, neznanju, bijedi i nepismenosti 350 - 500 godina. Mnogi od tih pokorenih su i dan danas takvi.
To je djelimicno tacno za nemuslimane u Osmanskom Carstvu.
Ipak islamski narod je odrzavao odredjen nivo pismenosti koji se ocitavao kroz magdebe i medrese a koji su pak bili nedostupni nemuslimanima.
I to jest naravno nepravda.
skupljac_zeljeza

#660 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by skupljac_zeljeza »

dustaban wrote:Gospoda ti boga sta religija ucini od ljudi!
:(
Ili ljudi od religije...

Image
sabina1

#661 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sabina1 »

ExNihilo wrote:
Svjesna si kako je moj post, kojeg citiraš, replika na tvoje poređenje? Dakle, ti si ta koja je inicijalno napravila poređenje kojeg kasnije nazivaš imbecilnim. :)

Ako procenat žena koje (ne)žele nositi hidžab u totalitarnim društvima ne znamo, čemu onda onih "99%"? Čemu insinuacije da je u pitanju većina, kada nemaš podataka, argumenata, ničega za takvu kvalifikaciju? Postojanje zabrane ne implicira da većina ljudi želi prekršiti istu. Ako u zemlji A zabraniš cigare, ne znači da će sutra većina željeti pušiti. Ako narediš hidžab, ne znači da će sutra svi željeti hodati otkriveni.
Stvar je vrlo jednostavna. Mi naravno ne znamo koliki procenat žena u ovom kotekstu žele ili ne žele nositi hidžab ali njih 99 % to nose jer tako KAŽE (naređuje) RELIGIJA .
Koliko njih to doživljava kao nešto pozitivno ili negativno - ne znamo ali znamo da to nose sve zbog RELIGIJSKOG društvenog uređenja.Društvena norma. I odnos prema njima je društvena norma.
Pravo izbora NE POSTOJI i zbog toga mi je bilo apsurdno tvoje poređenje istog načina života u drugačijem društvenom uređenju koje dozvoljava pravo izbora.
Bodkin wrote: Daleko od toga da branim kozojebe ali pravac u argumentaciji koji si zauzela je pogresan. On je u pravu. Nije bitno zasto se ne rukuje. Bitno je da ima pravo na to. Isto koliko i onaj koji se ne rukuje iz higijenskih razloga. Ili kad ti se japanac lagano nakloni umjesto rukovanja.
To sto se u koojebskoj ideologiji zene ne amatraju ravnopravnim je druga prica i trebamo biti sretni sto zivimo u drustvu gdje mu mozes kao zena redi sta god hoces bez da time smije dohvatiti
On ima apsolutno pravo da se ne rukuje SAMO ZBOG TOGA , ali je moje apsolutno pravo da ga zbog toga smatram idiotom. Ako je običaj recimo Pigmeja da skaču na jednoj nozi to čine SVI , Japanci se naklone i Japankama a idiot se rukuje - sa muškarcem ali sa ženom ne.

To pravo na "nerukovanje" mi indirektno i potiho miriše na čuvenu , zvaničnu izjavu člana SDA , načelnika opštine Novi Grad o ženama koja glasi :
"Spolna pripadnost je potpuno pogrešna osnova za političko organiziranje i može donijeti samo štetu, a naročito po žene kojima se kroz takve organizacije ispere mozak do mjere da više nisu sposobne za normalnu socijalizaciju sa ostatkom društva".

Jebote....

Itekako sam sretna što je naše društvo 1945 protokolarno uvelo ravnopravnost spolova u svim društvenim segmentima i normama. Faktički....daj Bože do 2045.
Last edited by sabina1 on 28/07/2015 19:01, edited 2 times in total.
XXS

#662 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by XXS »

Jedno pitanje.
Ako ja ozenim dvije zene, mogul' njih dvije skupa, a same, dobaciti do Zenice?
skupljac_zeljeza

#663 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by skupljac_zeljeza »

tvsabina wrote: Pravo izbora NE POSTOJI i zbog toga mi je bilo apsurdno tvoje poređenje istog načina života u drugačijem društvenom uređenju koje dozvoljava pravo izbora.
Pa nemaš ti inače toliku slobodu izbora bilo gdje. Poželiš li prošetati ulicama Amsterdama u tangicama sumnjam da ćeš proći bez sankcija. A za toples sigurno. U Nepalu (koliko se sjećam) je izbio skandal kada su građani vidjeli na tv da je američki ministar okrenuo đon cipele prema glavi svog nepalskog kolege.
skafiskafsnjak

#664 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by skafiskafsnjak »

XXS wrote:Jedno pitanje.
Moracemo Safeta pitati..jebem li ga
sha_ba

#665 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sha_ba »

ako jedna vozi do Visokog, druga od, mislim da je ok :mrgreen:
Bodkin

#666 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Bodkin »

ExNihilo wrote:
Bodkin wrote:Mada sam siguran da ce liberali kao ja najebati na kraju. Njima daj sva prava i postuj uvjerenje, a on bi me zapalio benzinom da je po njegovom. Isto kao da 1935 kazes da je ok sto se nacista ne rukuje sa jevrejom
Usra ti i šefa i stanicu.

Analogija ne može biti gluplja.
Mozda sam pretjerao ali znas na sta mislim. Trend liberalizacije se zaustavio. U buducnosti sumnjam da ce se nastaviti sto znaci da ce liberali popusiti
sabina1

#667 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sabina1 »

skupljac_zeljeza wrote:
tvsabina wrote: Pravo izbora NE POSTOJI i zbog toga mi je bilo apsurdno tvoje poređenje istog načina života u drugačijem društvenom uređenju koje dozvoljava pravo izbora.
Pa nemaš ti inače toliku slobodu izbora bilo gdje. Poželiš li prošetati ulicama Amsterdama u tangicama sumnjam da ćeš proći bez sankcija. A za toples sigurno. U Nepalu (koliko se sjećam) je izbio skandal kada su građani vidjeli na tv da je američki ministar okrenuo đon cipele prema glavi svog nepalskog kolege.
A taj tvoj primjer sa osnovnim ljudskim (i ženskim pravima) ima veze baš kao i Amsterdam sa Bosnom.
johnlock071

#668 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by johnlock071 »

KUZNETSOV wrote:
Niemand wrote:
KUZNETSOV wrote:
dosta zabrinjavajuce... sve mladjusne face, puna sala a jablanica jedva preko 10k stanovnika...
Kuduzovic je redovan gost i u studentskim domovima u sarajevu, stoga i ne cudi.
ma sve je to jedna velika sramota, a problem je sto nema neka grupica koja bi dala odgovor na sve ovo... da pokaze omladini gdje oni zapravo zive, na kojem kontinentu se nalaze, da imaju potpunu slobodu i da im pricaju kakvu muku zene dole tih pustinjskih vukojebina muce, jer vjerujem da samo zatucana raja dolazi na takve skupove... al' eto valjda svi imaju internet pa ce skontati da trebaju da budu zahvalni sto imaju ovakvu slobodu da im ove bradonje mogu puniti mozak citatima ashaba :lol: "upita ashab poslanika" :lol: :lol: :lol:
Dobro, dokazano si glup kao i još dosta ljudi na ovoj temi (pročitao sam do 4. stranice doduše, svi su vam komentari isti).

Moje pitanje tebi kao visoko europskom stanovniku (đesi Danac nisam te prepoznao): Ukoliko svi mi u ovoj demokratskoj državi imamo potpunu slobodu, što ne možeš pustiti Safeta Kuduzovića i dati mu slobodu da drži predavanja o čemu hoće (ne, ne poziva ni na kakva ubistva, bombardovanja, ratove i sl.) i što ne možeš pustiti slobodu ljudima koji hoće da nauče šerijat i žive po šerijatu da tako rade?
The BEN10

#669 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by The BEN10 »

The BEN10 wrote:U principu, vehabizam je naše naslijeđe, zar ne?
Image
Rukovanje muškaraca sa ženama nikad nije bilo u islamu dozvoljeno. I to nema veze sa selefijama u smislu da je od njih poteklo. Pa naše nene se stoljećima nosile feredze, a ne ko njihove unuke što hodaju polugole dolaze pijane kući iza ponoći. ;-)
SSP

#670 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by SSP »

Posto jedna moze 75 KM, zajedno mogu komotno i do Maglaja.
ExNihilo

#671 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by ExNihilo »

tvsabina wrote:
ExNihilo wrote:
Svjesna si kako je moj post, kojeg citiraš, replika na tvoje poređenje? Dakle, ti si ta koja je inicijalno napravila poređenje kojeg kasnije nazivaš imbecilnim. :)

Ako procenat žena koje (ne)žele nositi hidžab u totalitarnim društvima ne znamo, čemu onda onih "99%"? Čemu insinuacije da je u pitanju većina, kada nemaš podataka, argumenata, ničega za takvu kvalifikaciju? Postojanje zabrane ne implicira da većina ljudi želi prekršiti istu. Ako u zemlji A zabraniš cigare, ne znači da će sutra većina željeti pušiti. Ako narediš hidžab, ne znači da će sutra svi željeti hodati otkriveni.
Stvar je vrlo jednostavna. Mi naravno ne znamo koliki procenat žena u ovom kotekstu žele ili ne žele nositi hidžab ali njih 99 % to nose jer tako KAŽE (naređuje) RELIGIJA .
Koliko njih to doživljava kao nešto pozitivno ili negativno - ne znamo ali znamo da to nose sve zbog RELIGIJSKOG društvenog uređenja.Društvena norma. I odnos prema njima je društvena norma.
Pravo izbora NE POSTOJI i zbog toga mi je bilo apsurdno tvoje poređenje istog načina života u drugačijem društvenom uređenju koje dozvoljava pravo izbora.
Hebo me svako ako ti sama znaš šta pričaš. Znači, nadrealizam. Zamjena teza u svakom postu.
SSP

#672 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by SSP »

SSP wrote:
Da dodam, ovo vazni ako i jedna i druga imaju vozacku.
XXS

#673 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by XXS »

SSP wrote:
SSP wrote:
Da dodam, ovo vazni ako i jedna i druga imaju vozacku.
Da te nagradi ko stigne samo mi jos ovo razjasni.
Imal' kakav minimum na njihovu kilazu il' to nije propisano?
Nekako mi logicno da teza zena more dalje dobaciti.
5 0 5

#674 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

tvsabina wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
A taj tvoj primjer sa osnovnim ljudskim (i ženskim pravima) ima veze baš kao i Amsterdam sa Bosnom.
mozda je mislio na ovoga. :lol:

sabina1

#675 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by sabina1 »

ExNihilo wrote:
Hebo me svako ako ti sama znaš šta pričaš. Znači, nadrealizam. Zamjena teza u svakom postu.
Jbg :roll:
Locked