Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sizifinho

#651 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

Joj moj Bože... i ja se s njim raspravljam.
Dozeru izvršio si forumski harakiki. Hoćeš da ti objasnim zašto?
Klip koji si ti postavio je iz mokumentary-a kojeg je postavio animal planet. To nije bio pravi dokumentarac, to je bio fikcijski dokumentarac koji je ironično igrao na kartu onog o čemu sve vrijeme pričamo a to je- kako je lahko lažirati nešto, i uvjeriti mase u to.

Bitno je da ti vjeruješ da si specijalan, da smo svi mi ostali samo sluge vlade..
Skoči čiko sam sebi u trbuh:

https://en.wikipedia.org/wiki/Mermaids:_The_Body_Found
Mermaids: The Body Found, its sequel Mermaids: The New Evidence and several other similar programs dealing with other outrageous claims, such as the BBC's The Last Dragon and the fictional elements of The Discovery Channel's Shark Week dealing with a purportedly discovered "monster" shark in Megalodon: The Monster Shark Lives are all recent examples of what is known as docufiction or a mockumentary, in which documentary style and programming elements are combined with fictional - or sometimes less egregiously speculative - science and fiction.[2][3] This type of programming receives particular criticism when, as in the original broadcast of Mermaids: A Body Found, there are only a few, easily-missed disclaimers to indicate the speculative nature of the programming.
Mermaids has been criticized for giving the impression of being an klix documentary, when in fact much of the material was made up, and the scientists shown were actors.[9] Publicity for the program included a website falsely claiming government seizure of the site's domain, and the US National Oceanic and Atmospheric Administration put up a rebuttal to the program.
ovo što je Animal planet uradio je samo dokaz kako je lagano prevariti ljude bez imalo kritičkog razuma, koji neće da provjere u vjerodostojnost informacija, a opet ironično upravo takvi ljudi kažu za nas da smo naivni i da vjerujemo samo u ono što nam se plasira.. A vidi vamo vjeruju u sirene koje su dio "dokumentarca".

Evo ti, uvjeri se sam

evo dio end credits-a samog filma:
Image
Last edited by sizifinho on 31/08/2015 16:49, edited 2 times in total.
joint union

#652 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by joint union »

sizifinho wrote:Joj moj Bože... i ja se s njim raspravljam.
Dozeru izvršio si forumski harakiki. Hoćeš da ti objasnim zašto?
Klip koji si ti postavio je iz mokumentary-a kojeg je postavio animal planet. To nije bio pravi dokumentarac, to je bio fikcijski dokumentarac koji je ironično igrao na kartu onog o čemu sve vrijeme pričamo a to je- kako je lahko lažirati nešto, i uvjeriti mase u to.

Bitno je da ti vjeruješ da si specijalan, da smo svi mi ostali samo sluge vlade..
Skoči čiko sam sebi u trbuh:

https://en.wikipedia.org/wiki/Mermaids:_The_Body_Found
Mermaids: The Body Found, its sequel Mermaids: The New Evidence and several other similar programs dealing with other outrageous claims, such as the BBC's The Last Dragon and the fictional elements of The Discovery Channel's Shark Week dealing with a purportedly discovered "monster" shark in Megalodon: The Monster Shark Lives are all recent examples of what is known as docufiction or a mockumentary, in which documentary style and programming elements are combined with fictional - or sometimes less egregiously speculative - science and fiction.[2][3] This type of programming receives particular criticism when, as in the original broadcast of Mermaids: A Body Found, there are only a few, easily-missed disclaimers to indicate the speculative nature of the programming.
Mermaids has been criticized for giving the impression of being an klix documentary, when in fact much of the material was made up, and the scientists shown were actors.[9] Publicity for the program included a website falsely claiming government seizure of the site's domain, and the US National Oceanic and Atmospheric Administration put up a rebuttal to the program.
Sacekaj malo, ja sam spomenuo taj dokumentarac a ne Dozer, bez veze covjeka napadas.
Dokumentarac je bio na Animal Planetu i nigdje nije bilo da je fake ili bilo sta.
Drugo, morali su dva dokumentarca snimiti u par godina za tu prevaru, ne kontam?
Trece, napadas Dozera, a wiki ti relevantan izvor informacija.
Last edited by joint union on 31/08/2015 16:52, edited 1 time in total.
Ramzess Veliki

#653 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Ramzess Veliki »

joint union wrote:
Ramzess Veliki wrote:
joint union wrote:
Ovo je i meni palo na pamet.
Isto tako, zivot je na zemlju (ni to ne znamo, da se ogradim odmah) dosao iz mora, gdje se razvijao. Mnogostruko je duze vrijeme koje je "zivot" proveo u moru u odnosu na onaj koji je proveo na tlu. Nekako mi nije logicno da su se najinteligentnija bica razvila na zemlji u tako malo vremena, a ne u moru.
Valjda ima veze sa upravljanjem resursima. :?
I to sam kont'o, resursi, proteini, no sve to imas i u vodi. Jos imas i 3D kretanje.
Ne možeš variti jaro ... pod vodom ne možeš variti ... :shock:
Mislim da se zbog toga delfini nisu mogli razviti u naprednu rasu. A i napaljeni su, samo misle na seks pa im nije do varenja. :sad:
sizifinho

#654 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

joint union wrote: Sacekaj malo, ja sam spomenuo taj dokumentarac a ne Dozer, bez veze covjeka napadas.
Dokumentarac je bio na Animal Planetu i nigdje nije bilo da je fake ili bilo sta.
ti si upitao šta sa tim dokumentarcem.

Dozer je komentarisao ovako:
Dozer wrote:Mislis na ovo?

Ma FAKE ba :lol: :lol: :lol: :lol:
Cuj - postoji nesto ovakvo u moru, a mi ne znamo za to :lol: :lol: :lol:

(P.S. Vidi onoga u lijevom cosku i face kad vidje snimak :D )
ko biva, mi budale, sumnjamo, a ono se dokazalo.
Sve vrijeme, od kad sam na ovoj temi, dozer nije ni jednom posumnjao u svoje argumente koje je zalijepio, i govorio nam je kako, konkretno ja vjerujem u ono što mi se servira.

Ironija svega je da on vjeruje u mocumentary, bez da je probao provjeriti išta oko toga.

Ti si pitao, ali nisi tvrdio i nisam se sa tobom raspravljao oko nekih stvari u koje on tvrdoglavo nije htio povjerovati

Da li ti sad vjeruješ u sirene, nakon što sam ti ovo zalijepio?
Ako si razuman, shvatit ćeš da je to samo bila farsa Animal PLaneta.
Dozer će idalje tvrditi da nije.
joint union wrote: Dokumentarac je bio na Animal Planetu i nigdje nije bilo da je fake ili bilo sta.
zalijepio sam sliku, bilo je u endcreditsu da je to samo fikcija.
Drugo, morali su dva dokumentarca snimiti u par godina za tu prevaru, ne kontam?
gledanost im je dramatično opala pa su se poslužili varkom da podignu rating.
Trece, napadas Dozera, a wiki ti relevantan izvor informacija.
wikipedija nije što je nekad bila, jer svaka stranica ima svoje reference koje vode na izvore. Kao takva, postala je vjerodostojna kao i veliki broj pravih enciklopedija, za one koji je znaju koristiti. Tako da ne pali ta izjava "wiki izvor informacija" pošto su sve informacije na wikipediji podržane.
Wikipedija sama po sebi može služiti kao edukativni materijal, bar što se tiče SVEGA iz polja medicine što sam ja gledao, čak je i bolje potkrepljena od mojih udžbenika... šta ćemo s tim?
Uostlaom, gledao sam i ja taj dokumentarac, jer me je profesor s faxa zamolio da ga pogledam i istražio sam davno o sirenama kako bih mu predstavio dokaze o lažima.
Last edited by sizifinho on 31/08/2015 16:58, edited 1 time in total.
joint union

#655 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by joint union »

Ramzess Veliki wrote:
Mislim da se zbog toga delfini nisu mogli razviti u naprednu rasu. A i napaljeni su, samo misle na seks pa im nije do varenja. :sad:
Kako ne mozes variti?
A i nama bi pametnije bilo da smo k'o delfini, ne bi sad piskarali nego ... :D
joint union

#656 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by joint union »

sizifinho wrote:
joint union wrote: Sacekaj malo, ja sam spomenuo taj dokumentarac a ne Dozer, bez veze covjeka napadas.
ti si upitao šta sa tim dokumentarcem.

Dozer je komentarisao ovako:
Dozer wrote:Mislis na ovo?

Ma FAKE ba :lol: :lol: :lol: :lol:
Cuj - postoji nesto ovakvo u moru, a mi ne znamo za to :lol: :lol: :lol:

(P.S. Vidi onoga u lijevom cosku i face kad vidje snimak :D )
ko biva, mi budale, sumnjamo, a ono se dokazalo.
Sve vrijeme, od kad sam na ovoj temi, dozer nije ni jednom posumnjao u svoje argumente koje je zalijepio, i govorio nam je kako, konkretno ja vjerujem u ono što mi se servira.

Ironija svega je da on vjeruje u mocumentary, bez da je probao provjeriti išta oko toga.

Ti si pitao, ali nisi tvrdio i nisam se sa tobom raspravljao oko nekih stvari u koje on tvrdoglavo nije htio povjerovati

Da li ti sad vjeruješ u sirene, nakon što sam ti ovo zalijepio?
Ako si razuman, shvatit ćeš da je to samo bila farsa Animal PLaneta.
Dozer će idalje tvrditi da nije.
Sve OK stari, ali zasto dva dokumentarca za farsu? Imaju viska para, sta li?
Ramzess Veliki

#657 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Ramzess Veliki »

joint union wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Kako ne mozes variti?
Pa ne možeš izprve odmah na elektrolučno zavarivanje. Prvo moraš krenuti od prostog taljenja, spajanje topljenim olovom, a valja naložiti vatru, a upaljač neće da kresne. I zatim prođe dobra delfinka i ti više ne misliš na nauku.
Znam to ... da je bilo manje kontanja o ženama mogao sam biti drugi Einstein, ovako drži se skele, demontiraj, montiraj i dobacuj prolaznicama sa sigurne visine. :sad:
sizifinho

#658 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

joint union wrote:
nisu prvi kojima je zafalilo love, dokumentarci koje su oni uradili ne zahtjevaju velika sredstva a mogu podići rejtin jako.
Evo ti lista mocumentarya koji su podigli rating svojim televizijama:
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_ ... 2004_film)

https://en.wikipedia.org/wiki/Megalodon ... hark_Lives

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mockumentaries

znam da ti se ne sviđa što je wikipedija, ali je lakše nego ganjati IMDB
joint union

#659 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by joint union »

Ramzess Veliki wrote:
joint union wrote:
Ramzess Veliki wrote:
Kako ne mozes variti?
Pa ne možeš izprve odmah na elektrolučno zavarivanje. Prvo moraš krenuti od prostog taljenja, spajanje topljenim olovom, a valja naložiti vatru, a upaljač neće da kresne. I zatim prođe dobra delfinka i ti više ne misliš na nauku.
Znam to ... da je bilo manje kontanja o ženama mogao sam biti drugi Einstein, ovako drži se skele, demontiraj, montiraj i dobacuj prolaznicama sa sigurne visine. :sad:
Tugo jesenja :sad:
Vidis, da su i delfini manje gledali delfinke, a vise kontali o varenju, gdje bi im kraj bio.
Ustvari, mozda im je bolje ovako...
Tomahawk11
Globalni moderator

#660 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Tomahawk11 »

Dozer wrote:
Tomahawk11 wrote: I ako si superioran, onda te nije briga sto imas Ferarija naspram neandretalca, ides da se qurcis svejedno. Neko bi do sad izletio i od tih vanzemaljaca, nisu svi vojno disciplinovani. Sto, odoh se onim zemljanima levatima malo ispred nosa, da se furam.
Pa...mozda su ovi snimljeni NLO-i upravo to...?
Recimo, ako je istina ono sto je onaj KGB-ovac pricao, onda od tih 80+ vrsta za koje mi "znamo" ima njih cijela kamara koji nemaju kontakte s nasima, pa se i ne pridrzavaju "dogovora" o sakrivanju...

A zrakni koji ovaj novi X-Files. U sustini, tematika je ista kao i prije, cover-up i to, ali... sad vec ima puno vise detalja o kojima ovdje pricamo i koji su i te kako na tragu svega ovoga o vrstama, znanju vlada o njima, saradnji vlada s njima, itd....
I onda, kad se sve to sublimira, pa poveze s ovim stvarima o kojima pricaju neki drugi u real life... Ne znam... meni se cini da tu nesto dismr i da se nesto valja iza brda...
Zrakni ovo, a i prokomentarisi ako moze:

Dobro, reci ti meni, sta tebi ovaj video dokazuje?
joint union

#661 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by joint union »

sizifinho wrote:
joint union wrote:
nisu prvi kojima je zafalilo love, dokumentarci koje su oni uradili ne zahtjevaju velika sredstva a mogu podići rejtin jako.
Evo ti lista mocumentarya koji su podigli rating svojim televizijama:
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Last_ ... 2004_film)

https://en.wikipedia.org/wiki/Megalodon ... hark_Lives

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mockumentaries

znam da ti se ne sviđa što je wikipedija, ali je lakše nego ganjati IMDB
Bezze im je to pravo :(
Brisem animal planet iz favorita.
Jos mi reci da je Puma Punku isto fake, pa da se okanem TV-a skroz.
asker

#662 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by asker »

Odgledah nekad davno ove uradtke o sirenama. Cini mi se da u drugom dijelu, na kraju filma otac (sirenac :D ) posijece sebe po ruci i pusti krv da bi odvratio ajkule od ostatka porodice....................holiwoodski.

Sto se UFO-a tice, sto bi reko drug Neil Tyson najnizi oblik naucnog dokaza o bilo cemu je onaj "ja vidio svojim ocima".
Decenijama gledamo mutne slike i bezvezne video snimke navodnih UFO-a. Neko kaze pa snimano mobitelima pri tome ne racunajuci da postoje hiljade ljudi sirom svijeta koji su apsolutni fanatici za ovim abnormalnim pojavama, te potrose desetine hiljada dolara na najmoderniju opremu za snimanje. Ti ljudi provode mjesece na lokacijama koje su kao atraktivne sto se UFO pojava tice, kampiraju i nista drugo ne rade osim da bulje u nebo, dan i noc, sa najmodernijom tehnikom...............pa nista.

Da se mogu kladiti na ovo, ulozio bih kucu na to da vanzemaljci postoje, neki oblici zivota negdje daleko od nas. Samim zakonom vjerovatnoce uzimajuci u obzir velicinu svemira i broj planeta ovo ispada skoro pa sigurno.
Ali da vjerujem u UFO-e, koji su btw vaki naki, onaj jedan ko kockica neki drugi ko balon, treci ko tanjir, pa valjda i alieni znaju sta je aerodinamicnost pobogu si brate.
aurora313

#663 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by aurora313 »

Dozer wrote: E - jebi ga.
Da li postoji ista za sta ces reci da je to mozda i stvarno?...
Evo recimo ovaj primjer: nađen primjerak Kurana koji je stariji od Muhameda!?
Pošto neki vjeruju da gdje god ima dima ima i vatre, šta ćemo sada?

http://www.jutarnji.hr/najstariji-kuran ... a/1407887/
Tomahawk11
Globalni moderator

#664 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Tomahawk11 »

asker wrote:Odgledah nekad davno ove uradtke o sirenama. Cini mi se da u drugom dijelu, na kraju filma otac (sirenac :D ) posijece sebe po ruci i pusti krv da bi odvratio ajkule od ostatka porodice....................holiwoodski.

Sto se UFO-a tice, sto bi reko drug Neil Tyson najnizi oblik naucnog dokaza o bilo cemu je onaj "ja vidio svojim ocima".
Decenijama gledamo mutne slike i bezvezne video snimke navodnih UFO-a. Neko kaze pa snimano mobitelima pri tome ne racunajuci da postoje hiljade ljudi sirom svijeta koji su apsolutni fanatici za ovim abnormalnim pojavama, te potrose desetine hiljada dolara na najmoderniju opremu za snimanje. Ti ljudi provode mjesece na lokacijama koje su kao atraktivne sto se UFO pojava tice, kampiraju i nista drugo ne rade osim da bulje u nebo, dan i noc, sa najmodernijom tehnikom...............pa nista.

Da se mogu kladiti na ovo, ulozio bih kucu na to da vanzemaljci postoje, neki oblici zivota negdje daleko od nas. Samim zakonom vjerovatnoce uzimajuci u obzir velicinu svemira i broj planeta ovo ispada skoro pa sigurno.
Ali da vjerujem u UFO-e, koji su btw vaki naki, onaj jedan ko kockica neki drugi ko balon, treci ko tanjir, pa valjda i alieni znaju sta je aerodinamicnost pobogu si brate.
:thumbup:
Bice da jos uvijek ni mi, a ni oni (ukoliko postoje, je li) nemamo mogucnosti da potvrdimo postojanje onih drugih, a ni da ih posjetimo/nas posjete.
Leteci tanjiri i sl.....Tom & Jerry :mrgreen:
joint union

#665 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by joint union »

asker wrote:Odgledah nekad davno ove uradtke o sirenama. Cini mi se da u drugom dijelu, na kraju filma otac (sirenac :D ) posijece sebe po ruci i pusti krv da bi odvratio ajkule od ostatka porodice....................holiwoodski.

Nije to taj film.
No sto se tice zivota van planete Zemlje, ima i ovo: http://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=4413
Cudno u najmanju ruku (Ako i ovo nije kakva podvala kao i one sirene :twisted: ).
Dozer

#666 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

aurora313 wrote:
Dozer wrote: E - jebi ga.
Da li postoji ista za sta ces reci da je to mozda i stvarno?...
Evo recimo ovaj primjer: nađen primjerak Kurana koji je stariji od Muhameda!?
Pošto neki vjeruju da gdje god ima dima ima i vatre, šta ćemo sada?

http://www.jutarnji.hr/najstariji-kuran ... a/1407887/
Necemo nista :lol:
To ide samo u prilog onome sto sam jos davno rekao - Religije su nam plasirane od vanzemaljaca. Ili, ona druga varijanta - da su se u nekom momentu desili malo pamentiji ljudi koji su skontali na koji nacin mogu manipulisati nepismenim masama. I onda to ide tako do danas :D
sizifinho

#667 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

Dozer wrote: Necemo nista :lol:
To ide samo u prilog onome sto sam jos davno rekao - Religije su nam plasirane od vanzemaljaca. Ili, ona druga varijanta - da su se u nekom momentu desili malo pamentiji ljudi koji su skontali na koji nacin mogu manipulisati nepismenim masama. I onda to ide tako do danas :D
šta ćemo za sirene, ispade da si i ti tu bio izmanipulisan dobrano a nisi baš nepismen... Nemoj izbjegavati :lol:
fortaleza

#668 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by fortaleza »

sumirprimus wrote:nevezano za vanzemaljce, koji su tu svkako..
dje se moze u bosni nabavit thc ulje?
Nigdje, a ako budeš kupovao u BiH čisto sumnjam da ćeš dobiti ono što tražiš.
Fallen Angels

#669 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Fallen Angels »

Kad umremo znat cemo, a mozda nista i necemo znat :mrgreen:

Kako god, naucnici su sve blize ''istini'' pa da vidimo.
fortaleza

#670 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by fortaleza »

Tomahawk11 wrote:Cekaj malo,
ako ih nismo vidjeli ti ili ja, postoje hiljade ljudi koji tvrde da jesu
S druge strane, da li postoji i jedan jedini snimak boga, ili bilo kakav opipiljliv dokaz njegovog postojanja. Znamo da ne postoji.
Tebi ovo ok?
S jedne strane imas ljude koji tvrde da su vidjeli NLO, vanzemaljce, snimke u kojima vidimo letece tanjire (ako i postoje, prilicno sam siguran da im brodovi ne izgledaju poput tanjira).
S druge strane, imas ljude (Bozije poslanike) koji isto tako tvrde da su vidjeli Boga, da su ostvarili komunikaciju s njim, imas to dokumentovano u vidu zapisa (Svete knjige).
Sve je stvar koliko u nesto zelis vjerovati.
A možda govorimo o jedno te istoj stvari, samo što to naši preci nisu znali interpretirati kao mi pa su vanzemaljce poistovjetili s njima nadnaravnim bićem, Jahvom.

Šta je realnije, razgovor Mojsija s plamtećim grmom kao takvim ili je to bio samo opis onoga što nije znao drugačije objasniti. Pa i Nostradamus spominje "čelične ptice" u svom Otkrivenju, misli na avion? Dao je i dosta dobar opis helikoptera.

Doduše, opet se sve svodi na vlastito ubjeđenje, ali opet...
Dozer

#671 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Tomahawk11 wrote:Dobro, reci ti meni, sta tebi ovaj video dokazuje?
Ne znam da li si upratio sve sta je covjek rekao, ali jasno je rekao da su NLO-i cinjenica kao i nasi avioni, da postoji svjetska vlada u sjeni, sastavljena od ljudi iz vlada G8, ali i banaka i ljudi iz naftne industrije. Takodjer je rekao da postoje minimalno 4 vanzemaljske vrste koje nas posjecuju hiljadama godina i koje su i sada tu, kao i da su povezane s vladama G8.

Naravno, kao i za sve ostalo, i za ovo cemo reci - ma, pusti... teorija zavjere.

Imamo i ovo:

Ali, kako vec rekoh, sta god da se kaze, pokaze i prikaze, uvijek ce se naci neko da kaze "A gdje je naucni dokaz?" ili "to je fake" itd.
Spominju se razni oblici NLO-a, aerodinamika, itd.
I ja onda pogledam kroz prozor, kad tamo ide GOLF 2, pored njega Lada Niva, pa mecka E klase, a prodje i Porcshe Panamera... I zacudih se, iskreno - otkud sad odjednom toliko razlicitih vozila?!
Onda, za svaki slucaj, pogledah u nebo, kad ono ide Boing 747 300, malo nize njega Cesna, a pored njih profurase F16 i F117 koje skoro duplo brze stize Lockheed SR71... I opet se zacudih, al' fakat - otkud nam i sta ce nam tolike razlicite letjelice :shock:
sizifinho wrote: Da je možda tajni projekat, nlo ili dron. Eto šta bih pomislio.
Imam li dokaze da budem isključiv? Nemam.
Ali, tu se onda, valjda, bar malo treba upaliti neka logika, a i do sada steceno naucno znanje, pa sebi postaviti pitanje:
Ako je taj objekat iz lebdenja u mjestu krenuo brzinom za koju ne znam da je ista poznato moze postici, i onda nestao na korizontu u roku od 2-3 sec, sta bi inercija i G sila uradila pilotu....
Moguci odgovori bi bili:
- Ili imamo tehnologiju za koju niko ne zna, a koja je sposobna da omoguci takvo kretanje
- Ili imamo tehnologiju koja anulira inerciju i G silu
- Ili taj objekat nije "domaceg" porijekla i koristi nama nepoznate tehnologije

Znam, ti ces reci - imamo tehnologiju za koju niko ne zna, a koja je sposobna da omoguci takvo kretanje
Last edited by Dozer on 01/09/2015 12:17, edited 4 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#672 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Tomahawk11 »

sizifinho wrote:
šta ćemo za sirene, ispade da si i ti tu bio izmanipulisan dobrano a nisi baš nepismen... Nemoj izbjegavati :lol:
Auuu...jos da zna sta znaci ikre :D
@Dozer, ako te vec zanima, pa istrazujes, onda bi trebao znati da osnova Islama pociva na ucenju, citanju, dakle nikako na nepismenosti. To sto su potonji vladari iskoristili da svoju silu prosipaju i na svoj nacin tumace vjeru, to je druga prica.
Tomahawk11
Globalni moderator

#673 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Tomahawk11 »

Dozer wrote:
Tomahawk11 wrote:Dobro, reci ti meni, sta tebi ovaj video dokazuje?
Ne znam da li si upratio sve sta je covjek rekao, ali jasno je rekao da su NLO-i cinjenica kao i nasi avioni, da postoji svjetska vlada u sjeni, sastavljena od ljudi iz vlada G8, ali i banaka i ljudi iz naftne industrije. Takodjer je rekao da postoje minimalno 4 vanzemaljske vrste koje nas posjecuju hiljadama godina i koje su i sada tu, kao i da su povezane s vladama G8.

Naravno, kao i za sve ostalo, i za ovo cemo reci - ma, pusti... teorija zavjere.

Imamo i ovo:

Ali, kako vec rekoh, sta god da se kaze, pokaze i prikaze, uvijek ce se naci neko da kaze "A gdje je naucni dokaz?" ili "to je fake" itd.
Spominju se razni oblici NLO-a, aerodinamika, itd.
I ja onda pogledam kroz prozor, kad tamo ide GOLF 2, pored njega Lada Niva, pa mecka E klase, a prodje i Porcshe Panamera... I zacudih se, iskreno - otkud sad odjednom toliko razlicitih vozila?!
Onda, za svaki slucaj, pogledah u nebo, kad ono ide Boing 747 300, malo nize njega Cesna, a pored njih profurase F16 i F117 koje skoro duplo brze stize Lockheed SR71... I opet se zacudih, al' fakat - otkud nam i sta ce nam tolike razlicite letjelice :shock:
sizifinho wrote: Da je možda tajni projekat, nlo ili dron. Eto šta bih pomislio.
Imam li dokaze da budem isključiv? Nemam.
Ali, tu se onda, valjda, bar malo treba upaliti neka logika, a i do sada steceno naucno znanje, pa sebi postaviti pitanje:
Ako je taj objekat iz lebdenja u mjestu krenuo brzinom za koju ne znam da je ista poznato moze postici, i onda nestao na korizontu u roku od 2-3 sec, sta bi inercija G sila uradila pilotu....
Moguci odgovori bi bili:
- Ili imamo tehnologiju za koju niko ne zna, a koja je sposobna za takvo kretanje
- Ili imamo tehnologiju koja anulira interciju i G silu
- Ili taj objekat nije "domaceg" porijekla
Sto bi opet bile rijeci jednog covjeka, istina utjecajnog, ali opet....
Jesam, slusao sam cijelu pricu....je li ono bilo da se za ovako nesto gubi glava? Izgleda da je njegova jos na ramenima.
Hocu reci, sve je to domen naucne fantastike, pricati ovako nesto bez konkretnih dokaza (jbg, covjek prica, tvrdi, kako neko da mu povjeruje ako su tema vanzemaljci, bez da ima i jedan dokaz). Kako on sve to zna? Vidio, cuo? Osjetljiv teritorij da bi se vjerovalo na puku pricu.
Mislis li fakat da se vanzemaljci vozaju u onim neozbiljnim letecim tanjirima? Ili da izgledaju zeleni, buljavi, ruzni? Zasto bas ruzni? Mozda su puno ljepsi od nas, visi, pametniji (dobro, to je svakako vec pretpostavka)....hocu reci, puno je nekih stereotipa zbog kojih mi je tesko povjerovati da smo uopste stupili u bilo kakav kontakt sa nekim oblikom vanzemaljskog zivota. Svemir je ogromno podrucje, uostalom, cinjenice iz proslosti govore da su se lazirali letovi na Mjesec, da ne pricamo o necem drugom. Mali smo mi i jos uvijek imamo veoma male mogucnosti.
Mislim isto tako, koliko god bili napredniji od nas, distanca je ta koja nas udaljava od moguceg susreta sa nekim drugim vrstama.
Dozer

#674 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

sizifinho wrote:
Izmanipulisan. I nema nista sporno. Popusio foru, i vozdra.
Ali, sta cemo s onim legendama starim hiljade godina upravo o tim sirenama...? A znamo da su svim legendama morali prethoditi neki dogadjaji koji su onda prerasli u legende...
Tomahawk11
Globalni moderator

#675 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Tomahawk11 »

Zene ribe....bas neko misli da je to postojalo?
Dajte, ljudi, malo se uozbiljite....
Post Reply