BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

addem

#651 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by addem »

friskyoreo wrote:
addem wrote:Zar nije ovaj msurf od 1gb bio 12 maraka. Kad je ovo poslupilo?
Tamo pise s pdv-om 14 km.
Pa ispade jeftinije na ultri gigabajt nego na pretplati. Strasno.
pepeljara

#652 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

Valja ministrima podrzat povecanja plata hahah
mirza_15

#653 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

friskyoreo wrote:Taj msurf od 1 gb kosta 14 km? :shock: :shock: :shock:
Znaci da bi imao 2 gb na toj od 30 km tarifi, ostane ti 16 km za razgovore i sms? :shock:
Ja se fakat nadam da ja to nisam dobro skontao.
12 bez pdv kao i 30 pretplate bez pdv-a. Ostane ti 18 KM da trosis po cijenama bez pdv-a ako bude ulazio u pretplatu. A ako bude ulazio u pretplatu to je plus. To za sada samo bh telecom daje u BiH. Nemam jos informaciju da li ce tako i ostati.
mirza_15

#654 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Nije poskupio. Cijena ostaje ista. Samo msurf 250 postaje moj msurf 500 za cijenu koja je bila za msurf 250 (6 KM bez pdv-a).
friskyoreo

#655 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by friskyoreo »

mirza_15 wrote:
friskyoreo wrote:Taj msurf od 1 gb kosta 14 km? :shock: :shock: :shock:
Znaci da bi imao 2 gb na toj od 30 km tarifi, ostane ti 16 km za razgovore i sms? :shock:
Ja se fakat nadam da ja to nisam dobro skontao.
12 bez pdv kao i 30 pretplate bez pdv-a. Ostane ti 18 KM da trosis po cijenama bez pdv-a ako bude ulazio u pretplatu. A ako bude ulazio u pretplatu to je plus. To za sada samo bh telecom daje u BiH. Nemam jos informaciju da li ce tako i ostati.
Ma ne vjerujem da to nece ulaziti u pretplatu, onda bi se tek ukopali. Ali fakat nema smisla onda porediti onu tarifu od 25 na eronetu i ovo novo na bht. Na stranu to sta kome vise odgovara. Naravno da nekome ne treba net. Ili neko potrosi maksimalno 200 mb mjesecno. I uvijek kazem da svako vidi sta i koliko trosi, svoje potrosacke navike nek ispita pa nek nadje sta mu je bolje. Nekome je to bht, nekome, eronet, mtel itd.

Ali sta dobijes na eronetu za tih 25 km, kome treba toliko naravno, u bht definitivno skuplje kosta. Eto ostane ti 18 km. Koliko kosta 150 sms-ova na bht tarifi od 30 km?
mirza_15

#656 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Ma danas slabo ko koristi te sms-ove. Ja ih posaljem 5-6 za mjesec dana. Pored vibera nemaju smisla. Eno ti na noLimit mozes da ih saljes koliko hoces. Koliko tamo da ih uzmem u racunicu pa da poredim sa pandam paketom eroneta? 1000,2000,3000? Ja te sms-ove uopste ne racunam kada gledam ponudu.
nightvision

#657 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nightvision »

mirza_15 wrote: 12 bez pdv kao i 30 pretplate bez pdv-a. Ostane ti 18 KM da trosis po cijenama bez pdv-a ako bude ulazio u pretplatu. A ako bude ulazio u pretplatu to je plus. To za sada samo bh telecom daje u BiH. Nemam jos informaciju da li ce tako i ostati.
Svejedno mirza, cak i da udje u pretplatu tesko moze biti povoljnije od ere a mozda cak i frenda. Recimo za 18KM po cijeni od 18pf mozes napraviti 100 poziva po minutu trajanja. Ako je obracunska 30s i neka ti pola poziva traje po toliko to je onda 150 poziva. Opet povoljnija super25 sa 150min jer za kratke pozive imas 150 sms, znaci usteda na minutama, a poslije isteka 2gb flat brzina je 64kb/s. I jos je cijela tarifa jeftinija za 5.75KM kad se uracuna porez. Za frenda ne znam ali ne bi me iznenadilo da su i oni povoljniji. Jos je nekako prednost prenos u naredni mjesec ali tanko je to. Majke mi, imal ko iz telekoma da je odgovoran za kreiranje paketa da dodje na forum i da porazgovara s ljudima? Izmedju nas ovde mozemo sastaviti takvu ponudu da se pomete konkurencija. Ali jok, lakse je zavrtati ljude.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#658 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by JoseMujica »

pepeljara wrote:
Valja ministrima podrzat povecanja plata hahah
nije ovo za ministre već za stipendiranje djece šehida

uhljebi još žive od kvazipatrijotizma a ne od svoga znanja i rada :roll:
friskyoreo

#659 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by friskyoreo »

To nije poenta. I naglasio sam vec. Naravno da neko koristi, neko ne. Neko ima pozive od 15 sekundi neko u prosjeku od 5 minuta.
I kao sto rekoh, neka svako sebi nadje sta kome odgovara. Ja licno sam presao na haloo, zato sto 90% privatne komunikacije odvija se preko neta (viber, skype). I on je meni najpovoljniji. Ali nekome drugome ko uopste nema smarphone i nije mu bitan net, nije.

Ali kada se vec porede te 2 tarife, koliko onda na BHT kosta ovo sto eronet nudi za 25 km? Tacnije, 150 minuta, 150 sms, i 2 gb neta?
mirza_15

#660 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Zasto bi razmisljao tako? Imam 30 KM da trosim kako hocu ako sam na midi 30. Imam dva najbroja. U tome je poenta. Uvijek pravite situaciju evo ovo nudi eronet, hajde da vidimo kolilo to kosta na bh telecomu. Hajmo obrnuto. Postavio sam gore sliku od proslog mjeseca dijela mog racuna (samo prema mobilnim brojevima bh telecoma). Odgovarami dakle obracunska, odgovara mi da imam dva najbroja. U slucaju mog nacina telefoniranja ja puno vise govornog saobracaja mogu potrositi na midi30 nego na super 25 (za 30 KM bez pdv-a), a jos uvijek imam 1 GB interneta sto mi je sasvim dovoljno. Da ne ulazim sada u racunice tipa toliko ovih do 30 sec, toliko ovih drugih, ovoliko prema najbrojevima.... Mislim da je jasno sta sam zelio reci. Evo ti 30 KM iz pretplate pa potrosi kako je tebi cejf.

Jasno, ima i drugih racunica poput tvoje, rovac ima svoju... Neka svako sebi izracuna sta mu je bolje.
pepeljara

#661 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by pepeljara »

Meni recimo i ne smeta to naglo povecanje obracunske, tacnije triple .
Smeta mi to smanjenje na 32kbs.

Mirza, ziv bio ko smislja te ponue i pakete, treba ga sutnut nogom iz drzave da cuva kokosi.

Zasto ovo kazem, pa zadnje 3 godine napravili su sila paketa koji su se eto kako pokazali da ih sad spajaju u m, i sta ja znam..

:D

Treba reci onom direktoru dokad ce nas >D
rovac13

#662 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Ja da koristim telefon kao mirza......ja nebi nikad uzeo pretplatu nikakvu.

Jbt pa covjek napravi 23 poziva u mjesecu....ukupno 40-ak minuta.

Tih 23 poziva je mogao na savrsenoj 10 KM obaviti polako ko covjek.....svaki poziv po 3 minute i duze......i ostane mu gratis 150 sms nek se nadje......i gratis 300mb neta nek se nadje.

A ne onako po 5-10 sekundi i bjezi :run:
mirza_15

#663 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Ne vezano sada za poredjenja nego za to oko poslovanja. Razmisli malo sta je bht uradio sada, ali razmisljaj cisto ekonomski. Pri tome uzmi u obzir broj korisnika m:tela i njihovu postpaid ponudu. Blago receno znacajno losija od ovih iz federacije. BHT je izjednacio pozive prema svima i ozbiljno napao tu bazu korisnika. Ekonomski gledano (a da se ne lazemo svi na kraju podvlace crtu i gledaju samo to) jako dobar potez bht-a. Ako se marketinski isprati moze dati dobre rezultate kada su prihodi i dobit u pitanju. Gledano sa ove strane sasvim dobar potez bht-a. Posto paketi startaju tek 01.11. vjerovatno se nece znacajno odraziti na izvjestaj na kraju godine, ali ako m:tel nesto ne promjeni mogli bi znacajno pasti.

Cijeli komentar je napisan iz ugla "sta bht dobija"
friskyoreo

#664 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by friskyoreo »

Zato sto si rekao da ce svi redom ljubiti svoje sim kartice kad vide ovu novu, sjajnu, bajnu ponudu. :D
Nema smisla vise pricati o tome, ali stvarno.

Ali evo da ti ja izracunam kad vec ne mozes prevaliti preko jezika tj tastature :D :
150min x 0.18 27 KM
150 sms x 0.08 12 KM (ne znam tacno koja je cijena sms, ali pretpostavljam da je tu negdje)
+1 gb x 12 12 KM

Znaci na bht bi to sve ukupno kostalo 51 km sto na eronetu dobijes za 25.
mirza_15

#665 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

rovac13 wrote:Ja da koristim telefon kao mirza......ja nebi nikad uzeo pretplatu nikakvu.

Jbt pa covjek napravi 23 poziva u mjesecu....ukupno 40-ak minuta.

Tih 23 poziva je mogao na savrsenoj 10 KM obaviti polako ko covjek.....svaki poziv po 3 minute i duze......i ostane mu gratis 150 sms nek se nadje......i gratis 300mb neta nek se nadje.

A ne onako po 5-10 sekundi i bjezi :run:
Ja dva puta objasnjavao ali ne citas. Nisu to svi pozivi. To su pozivi samo prema bh mobile. Neki su trajali i po 14 minuta. Tvoj nema ni jedan takav. Ovdje nema bh line npr gdje imam vise poziva, nema najbrojeva, nema drugih mreza.... Druga je stvar sto ja imam i nesto vise kracih razgovora od tebe, a i tebi u kompletnom listingu fali jos tri-cetiri do 30 sec da izjednacis situaciju.
mirza_15

#666 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

friskyoreo wrote:Zato sto si rekao da ce svi redom ljubiti svoje sim kartice kad vide ovu novu, sjajnu, bajnu ponudu. :D
Nema smisla vise pricati o tome, ali stvarno.

Ali evo da ti ja izracunam kad vec ne mozes prevaliti preko jezika tj tastature :D :
150min x 0.18 27 KM
150 sms x 0.08 12 KM (ne znam tacno koja je cijena sms, ali pretpostavljam da je tu negdje)
+1 gb x 12 12 KM

Znaci na bht bi to sve ukupno kostalo 51 km sto na eronetu dobijes za 25.
Nemoj da lazes. Nikada to nisam rekao.

100 minuta prema svima, 100 prema dva najbroja 27 KM. Zbog obracunske na super 25 to izadje 230 minuta 230 x 0,18 = 41,40 KM. Moze li ovako npr.?
mirza_15

#667 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

I jos mi ostanu 3 KM. Mozda ih prenesem u naresni obracunski period. :mrgreen:
rovac13

#668 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

mirza_15 wrote:Neki su trajali i po 14 minuta.
To je nepovoljnije za tebe :lol: :lol: :lol: :lol:
Ako si imao dva poziva po 14 minuta to je ukupno 28 minuta........na savrsenoj 10KM bi ti poslije ta 2 poziva ostalo jos 52 minute za ostalih 20 poziva u mjesecu........tih 20 poziva si mogao razvlacit.......zabavljat se :lol: :lol: :lol: :lol:
mirza_15

#669 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

rovac13 wrote:
mirza_15 wrote:Neki su trajali i po 14 minuta.
To je nepovoljnije za tebe :lol: :lol: :lol: :lol:
Ako si imao dva poziva po 14 minuta to je ukupno 28 minuta........na savrsenoj 10KM bi ti poslije ta 2 poziva ostalo jos 52 minute za ostalih 20 poziva u mjesecu........tih 20 poziva si mogao razvlacit.......zabavljat se :lol: :lol: :lol: :lol:
Ti ne znas citati? Nisam imao 23 poziva. Ispostuj me barem toliko da procitas sta sam napisao.
friskyoreo

#670 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by friskyoreo »

Rekao je jedan dezurni branioc bht-a. Tvoj kolega, ocito. Pretpostavio sam da si ti. Mada, vjerujem da od silnog ushicnja, i ti si isto pomislio samo nisi uspio napisati. :D

I opet ti racunas prema svojim licnim potrebama i onako kako tebi licno odgovara, tj da bi predstavio bht u boljem svjetlu. :)

Jasno je vec pticama na grani da su potrebe individualne, i da ce se neko pronaci u toj ponudi od bht-a, neko u mtel-u, neko u eronetu.
Ali je cinjenica da za ono sto eronet nudi za 25 km, u bht kosta 51 km, u 2 tarife koje su konkurentne. Vjerovatno u nekim skupljim tarifama bht je povoljniji. No u ove 2 tarife koje se porede, generalno gledajuci, eronet nudi vise za prosjecnog korisnika za manje novca. I to je cinjenica.
rovac13

#671 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Meni se ovo pravo ne svidja.........najavljene su redukcije cijena........kolege bhtovci su rekli da cemo ljubit njihove sim kartice........svi smo ocekivali pad cijena i nadali se bar malo se okrenut prema cijenama u susjednoj hrvatskoj.........kad bht obo ri cijene naravno ocekivali smo odgovor konkurencije.......pa se potajno nadali da ce i ostali operateri krenut u akciju pa i oni spustit cijene.

Ako je ovo to.........onda i ne ocekujem da eronet uopce odgovara na ovo........ja super 25 koristim od pocetka 2013 godine......da bi na kraju 2015 midi 30 izgledao ovako kako izgleda .
mirza_15

#672 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Pa normalno da cu racunati prema svojim potrebama. Eto na silu cu racunati 150 SMS iako ih ne koristim, nabacicu jos 1 GB interneta iako mi ne treba i otkinucu od razgovora da bi ti racunicu prilagodio sebi. Prilagodjavas midi 30 eronetovoj tarifi. Vidis sta se desi kada ja radim obenuto i super 25 prilagodim bh telecom-u sa mojim potrebama. Dakle, umjesto 1 GB i 150 SMS-ova hocu preko 200 minuta po gornjim uslovima (ne zaboravi da su mi ostale jos 3 KM :mrgreen: ) koliko to izadje na super 25?
rovac13

#673 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Imam i ja jedno 200 najbrojeva......s kojima komuniciram skroz dzaba......jel moram na silu napravit jos dva najbroja pa da imam 202 najbrojeva koje usput moram i placat :lol: :lol: :lol:
rovac13

#674 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by rovac13 »

Pazi ovo.......posto tako malo razgovaras pretpostavljam da koristis paket mini .

MINI :
-kosta 17,55 KM
-minute 75
-sms 0
-mb 100

SAVRSENA
-kosta 17,55
-minute 122........80 bonus (60+60) + dokup 42 minute (60+10)
-sms 150
-mb 200 ili 300 nisam siguran

Ovaj mini izlazi na kraju 2015.godine......dok eronet savrsena postoji vec dugo........ne znam jel smijesno ili je zalosno.
Last edited by rovac13 on 02/10/2015 01:20, edited 1 time in total.
friskyoreo

#675 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by friskyoreo »

Ne vrijedi s tobom raspravljati. I ja sad mogu nastimati "prema svojim" potrebama da to na eronetu sto dobijem za 25 kosta na bht ne 51 km, nego 100.
I to nije poenta. Ovdje govorimo o prosjecnim potrebama korisnika. I za prosjecne korisnike eronet nudi sasvim dovoljno svega za manje novca.
A znamo i ti i ja da je to tako, samo sto ti neces da priznas. :D
Post Reply