"Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Drinski

#651 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Drinski »

Pojedini bi da natjeraju da BHF pjevaju Boze pravde na stadionu.
supercali

#652 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

Drinski wrote:Ako su simboli fasisticke ideologije, mozemo. Uostalom, nekoga vrijedja neki uzvik a nekoga ne. Ako je napr.taj uzvik simbol fasisticke idelogije onda bi ga trebalo zabraniti, zar ne?
pa sta cemo onda sa vjernicima u reprezentaciji sa njihovim simbolima i sl
kao sto rekoh kad pogledas iz drugog ugla onda su i vjerski simboli fasisticki za nekog
a znamo zasto jer se ubijalo u ime vjera

vranjes nista nije uzvikivao
on je istetovirao rs
to nije fasisticka ideologija nego ravnopravna ustavom zagarantovana jedinica u bih

ovo sto vi pisete bi imalo smisla da je tomo neki istetovirao herceg bosnu al rs je druga prica nazalost
a to nazalost je potvrdio potpisom legalni predsjednik drzave u kojoj zivimo
supercali

#653 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

Drinski wrote: Kako mozes reci da ovaj ne pomaze BIH a lik bio ministar i premijer?
pa i ja mogu biti direktor a da firma propadne
jesam li ja pridonio firmi ili odmogao?
supercali

#654 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

BHCluster wrote: oni su tu da kazu al ne na stadionu akademac
citas li uopste sta pisem ili se ponavljas po matrici?
Ma jok kakav stadion, navijaci na stadion to neki novi koncept. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]
opet imas problema sa citanjem

navijanje stadion
izrazavanje misljenja navijaca o necemu sto nema doticaja sa fudbalom se izrazava van stadiona ne na njemu

opet ne mijesaj sport i politiku
supercali

#655 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

Drinski wrote:
supercali wrote:jbt ne mogu da vjerujem da objasnjavam banalne stvari ljudima koji su odrasli (dobro i djeci koji se furaju na navijanje i te stvari)
Jbg. Ja bih odustao na tvom mjestu. Pametniji popusta.
zao mi je posebno ovih starijih kao ti da ostanete u zabludama
Drinski

#656 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Drinski »

Vidi, to sam htio i kazati i bati , ali on to vec zna. Ti mi se cinis malo inferiornijim pa cu tebi naglasiti.
Smatram da DMS nije trebalo potpisati.
No, potpisivanjem DMS nije dat politicki legitimet prijeratnoj, ratnoj i postratnoj cetnickoj fasistickoj ideologiji. To je bilo, da tako kazemo, uvodjenje te tvorevine u ustavno-pravni poredak (kakav-takav) i medjunarodni sistem ljudskih prava. Ja znam da ovi iz RS tumace da im je time data "licenca za ubijanje". Nije. Mozda neko misli da moze raditi sta hoce. Ne moze.
Last edited by Drinski on 19/06/2015 12:05, edited 1 time in total.
Drinski

#657 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Drinski »

supercali wrote:
Drinski wrote: Kako mozes reci da ovaj ne pomaze BIH a lik bio ministar i premijer?
pa i ja mogu biti direktor a da firma propadne
jesam li ja pridonio firmi ili odmogao?
Pa ti sebi ne bi mogao pomoci.
supercali

#658 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

Drinski wrote:Vidi, to sam htio i kazati i bati , ali on to vec zna. Ti mi se cinis malo inferiornijim pa cu tebi naglasiti.
No, potpisivanjem DMS nije dat politicki legitimet prijeratnoj, ratnoj i postratnoj cetnickoj fasistickoj ideologiji. To je bilo, da tako kazemo, uvodjenje te tvorevine u ustavno-pravni poredak (kakav-takav) i medjunarodni sistem ljudskih prava. Ja znam da ovi iz RS tumace da im je time data "licenca za ubijanje". Nije.
nije data licenca za ubijanje
data je licenca da rs postoji kao ravnopravna kao i federacija u sklopu bih
BHCluster

#659 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by BHCluster »

Drinski wrote:Pojedini bi da natjeraju da BHF pjevaju Boze pravde na stadionu.
Dovljno bi bilo i "Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice"
supercali

#660 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

Drinski wrote: Pa ti sebi ne bi mogao pomoci.
da sam kao ti ne bi mogao slazem se
Drinski

#661 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Drinski »

supercali wrote:
Drinski wrote:Vidi, to sam htio i kazati i bati , ali on to vec zna. Ti mi se cinis malo inferiornijim pa cu tebi naglasiti.
No, potpisivanjem DMS nije dat politicki legitimet prijeratnoj, ratnoj i postratnoj cetnickoj fasistickoj ideologiji. To je bilo, da tako kazemo, uvodjenje te tvorevine u ustavno-pravni poredak (kakav-takav) i medjunarodni sistem ljudskih prava. Ja znam da ovi iz RS tumace da im je time data "licenca za ubijanje". Nije.
nije data licenca za ubijanje
data je licenca da rs postoji kao ravnopravna kao i federacija u sklopu bih
A on je to zbog toga stavio, jel de?
Drinski

#662 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Drinski »

BHCluster wrote:
Sigurno bi i tada trazilu da se izrekne kazna.
supercali

#663 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

BHCluster wrote:
a sad je dovoljno juden auf wiedersen?
vjerovatno vec postoji i neka protiv srba i hrvata
VCorp

#664 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by VCorp »

It_is_a_Leclerc wrote:Kao i svugdje u svijetu, i kod nas su navijači mahom atrofični mladići, sa jedva završenom srednjom školom, u ranim tridesetim, bez ikakve perspektive, koji nedostatak bilo kakvog znanja, sposobnosti, radišnosti ili talenta nadoknađuju u jedinoj oblasti gdje ti za uspjeh nije potrebno nijedno od spomenutog. Oni time pokušavaju sami sebi, a i društvu pokazati kako su korisni, što je i smiješno i tužno u isto vrijeme. Obratite pažnju na neki militantni, spartanski šablon koji oni kao gaje, a istovremeno mahom žive kod roditelja, spavaju do 12h, igraju kladionicu, i od toga im zavisi hoće li biti za kafe, ili neće. Posebno su smiješni tzv. Ljuti Krajišnici - duštvo bijelih čarapa koje je 1992. pobjeglo glavom bez obzira od zelenih beretki i uniformi, a sad ih dovlače na tribine, i izigravaju silne patriJote. Kad ih pitaš znaju li da je termin "ljuta Krajina" prvenstveno korišten kao uvreda, blehnu ko telad.

Sve u svemu, profesionalni navijači su dno društvene skale. Ljudi koji misle da je uspjeh imati duks i koji misle da bi se bez njih njihovi klubovi i reprezentacije raspali u paramparčad. Tužno.
Mahom završena srednja, fakultet. Imam posao, dva sina i ženu. Idem i danas na utakmice i klubova i reprezentacija, navijam. Većina vas svoje mišljenje o navijačima bazira na huliganskim ispadima koji su u većini slučajeva isprovocirani s raznim stvarima, od stanja u državi do politike. Svakako da ima i onih koji dolaze da se biju ali oni jesu manjina koliko god se vi trudili prikazati da su svi navijači isti.

Kao akademski građanin stojim na tribini s čovjekom koji nema ni osnovnu završenu, do mene stoji doktor nauka i navija. Kako mi možemo biti svi isti i svi huligani ? Nije to pet ljudi već masa od najmanje par hiljada ljudi na tribinama koje vi generalizirate. To su priče za malu djecu koje se svakodnevno ponavljaju i prenose od umazanih usta do usta a u Bosni je najveća istina mnogo puta ponovljena laž.

Ti Ljuti Krajišnici jesu komični sto se tiče navijačkog svijeta i ima ih svakakvih, ideologija im je preglupa kao i njihove vođe.

Ko je i kako pobjegao ti nisi kompetentan da mu sudiš i da mu brljaviš zašto nije ostao. Ja jesam bio u Armiji BiH od prvog do zadnjeg dana, nagledao sam se svega i šta imam od toga ? Nešto sam vrijedniji od ljudi koji nisu ostali da pucaju jedni na druge i htjeli su spasiti svoju familiju i djecu ? Ma daj molim te, te malograđanske priče možeš prodavati balavurdiji koja nije vidjela rat. Da sam imao pameti koliko su me isprali patriotizmom i sam bih otišao odmah. Ovako sam otišao prije desetak godina.

Nisam za to da se nosaju ratna obilježja na stadion i koliko god mi bilo glupo to opet razumijem te momke i zapitam se odakle im te uniforme. Mnogim tim momcima su očevi i mnogi drugi bili s nama u rovovima i nisu doživjeli slobodnu Bosnu pa momci dolaze tako obučeni iz znaka poštovanja prema svojim stradalim i s ponosom. Da i tebe i još neke podsjetim, svaki taj koji je poginuo noseći tu uniformu je poginuo da bi mnogi od nas danas bili živi. Ne opravdavam takav folklor na tribinama ali isto tako ne serem po tome iz poštovanja kao neki.

Tu se naravno potencira i da je dijaspora kriva za svaku lošu stvar koja se desi, neki od nas su dovoljno pošteni da ne zaborave ko je nama u velikom financirao i odvajao od svojih usta i usta svoje djece oružje i hranu za obranu BiH radeći krvavo dan i noć po bijelom svijetu, strepeći za svoje najmilije koji su ostali za vrijeme rata kao i poslije kada god je trebalo. Nije dijaspora napunila većinski Bilino Polje i umjesto da se dijelimo trebamo biti složan narod jer nas nema tako mnogo. Za mene je Bosanac isti bio on rođen na sred Baščaršije ili u centru Frankfurta.

Lako je vama brbljati i srati po dijaspori koji ste rat vidjeli na televiziji i pišali po bešikama ali koliko su nam naši Bosanci u dijaspori pomogli za vrijeme rata neću nikad zaboraviti. Hvala vama još jednom koji ste i marku odvojili za nas devedesetih a govna koja seru po vama bezveze će uvijek ostati samo obična smeća kojih se majke njihove mogu stidjeti.

Umjesto da jačaju veze s dijasporom i da pokušaju izvući korist za BiH oni stvaraju atmosferu i konfliktne situacije s ljudima koji sigurno nikome zlo ne misle i šta imate od toga ? Imate jednu veliku nulu i nemate obraza.

A što se tiče Palestine, to nema veze nikakve s muslimanima. Dužnost svakog moralnog čovjeka je stati na stranu Palestinaca i podržati ih bez vrijeđanja Jevreja a uostalom mi te iste Jevreje smo spašavali u više navrata i sakrivali ih po tavanima i podrumima da ih razni fašisti ne pobiju a pri tome nismo tražili nikad ništa nazad.

A što se tiče Vranješa i tetovaže zna se dobro odakle dolaze sve te priče protiv ljudi koji su se pobunili protiv toga, zna se iz kojeg grada koji će uvijek okrenuti drugi obraz za još jedan šamar i koji je uvijek spreman na štetu čitave države da pojede govna koja pred njega tuđini poseru. Vi možete glumiti da vam ne smeta, meni smeta jer se zna šta je RS i kako je nastao. Niti mislim oprastati kome svoje žrtve niti žrtve svog naroda niti me to zanima a vi fino dupe nastavite pa neka vas nabija ko hoće. Dao sam jednom mladost za rat, a kako su ljudi nezahvalni zna se šta mogu samo dobiti.
supercali

#665 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

Drinski wrote: A on je to zbog toga stavio, jel de?
nije vazno zbog cega je stavio
stavljanjem potpisa on je i ovo potpisao da je ista kao i federacija
Drinski

#666 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Drinski »

supercali wrote:
BHCluster wrote:
a sad je dovoljno juden auf wiedersen?
vjerovatno vec postoji i neka protiv srba i hrvata
Pa vidjeli ljudi ovaj pozdrav od Srba i Hrvata pa eto i oni ga potegli...
BHCluster

#667 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by BHCluster »

supercali wrote: opet imas problema sa citanjem

navijanje stadion
izrazavanje misljenja navijaca o necemu sto nema doticaja sa fudbalom se izrazava van stadiona ne na njemu

opet ne mijesaj sport i politiku
Fudbaler reprezentacije, navijaci reprezentacije, stadion, novi koncept za tebe ali nadoci ces.
Drinski

#668 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Drinski »

supercali wrote:
Drinski wrote: A on je to zbog toga stavio, jel de?
nije vazno zbog cega je stavio
stavljanjem potpisa on je i ovo potpisao da je ista kao i federacija
Pa eto neka stavi znak ISILA pa proba u USA da udje. Nece biti vazno sto je stavio.

Meni je vazno da on upravo promovise zlu politicku ideologiju. I zbog toga, nije mi ni zao sto ce NS biti kaznjen. Zasluzio je.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#669 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote:
Dragi Bata, vec sam na Serie A temi objasnjavao za ovaj potez. Pa jel se navija za klub ili navijace? Ja mogu da se ne slazem sa ovim potezom, kao sto mi nije ni jasno paljenje izraelske zastave ili skandiranja Palestina jer mi sa tim nista nemamo.
Slusaj lafe i ja volim Lacio zbog ljudi koji su me primili kod sebe mjesec dana tokom studentske razmjene. Vatreni Lacijali. Tako da je i meni krivo zbog ovog poteza. Hocu samo da ti kazem da je ovo boldano sustina nase price. Dakle navijaci mogu napraviti sranje i biti meta opravdanih kritika javnosti.
Drinski

#670 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Drinski »

BHCluster wrote:
Pa sad ce ovo, sutra Boze pravde a prekosutra tu. Ima pjesama, ihaj... Ima i ona da Mujo visi kod kapije.
supercali

#671 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

VCorp wrote:
Mahom završena srednja, fakultet. Imam posao, dva sina i ženu. Idem i danas na utakmice i klubova i reprezentacija, navijam. Većina vas svoje mišljenje o navijačima bazira na huliganskim ispadima koji su u većini slučajeva isprovocirani s raznim stvarima, od stanja u državi do politike. Svakako da ima i onih koji dolaze da se biju ali oni jesu manjina koliko god se vi trudili prikazati da su svi navijači isti.

Kao akademski građanin stojim na tribini s čovjekom koji nema ni osnovnu završenu, do mene stoji doktor nauka i navija. Kako mi možemo biti svi isti i svi huligani ? Nije to pet ljudi već masa od najmanje par hiljada ljudi na tribinama koje vi generalizirate. To su priče za malu djecu koje se svakodnevno ponavljaju i prenose od umazanih usta do usta a u Bosni je najveća istina mnogo puta ponovljena laž.

Ti Ljuti Krajišnici jesu komični sto se tiče navijačkog svijeta i ima ih svakakvih, ideologija im je preglupa kao i njihove vođe.

Ko je i kako pobjegao ti nisi kompetentan da mu sudiš i da mu brljaviš zašto nije ostao. Ja jesam bio u Armiji BiH od prvog do zadnjeg dana, nagledao sam se svega i šta imam od toga ? Nešto sam vrijedniji od ljudi koji nisu ostali da pucaju jedni na druge i htjeli su spasiti svoju familiju i djecu ? Ma daj molim te, te malograđanske priče možeš prodavati balavurdiji koja nije vidjela rat. Da sam imao pameti koliko su me isprali patriotizmom i sam bih otišao odmah. Ovako sam otišao prije desetak godina.

Nisam za to da se nosaju ratna obilježja na stadion i koliko god mi bilo glupo to opet razumijem te momke i zapitam se odakle im te uniforme. Mnogim tim momcima su očevi i mnogi drugi bili s nama u rovovima i nisu doživjeli slobodnu Bosnu pa momci dolaze tako obučeni iz znaka poštovanja prema svojim stradalim i s ponosom. Da i tebe i još neke podsjetim, svaki taj koji je poginuo noseći tu uniformu je poginuo da bi mnogi od nas danas bili živi. Ne opravdavam takav folklor na tribinama ali isto tako ne serem po tome iz poštovanja kao neki.

Tu se naravno potencira i da je dijaspora kriva za svaku lošu stvar koja se desi, neki od nas su dovoljno pošteni da ne zaborave ko je nama u velikom financirao i odvajao od svojih usta i usta svoje djece oružje i hranu za obranu BiH radeći krvavo dan i noć po bijelom svijetu, strepeći za svoje najmilije koji su ostali za vrijeme rata kao i poslije kada god je trebalo. Nije dijaspora napunila većinski Bilino Polje i umjesto da se dijelimo trebamo biti složan narod jer nas nema tako mnogo. Za mene je Bosanac isti bio on rođen na sred Baščaršije ili u centru Frankfurta.

Lako je vama brbljati i srati po dijaspori koji ste rat vidjeli na televiziji i pišali po bešikama ali koliko su nam naši Bosanci u dijaspori pomogli za vrijeme rata neću nikad zaboraviti. Hvala vama još jednom koji ste i marku odvojili za nas devedesetih a govna koja seru po vama bezveze će uvijek ostati samo obična smeća kojih se majke njihove mogu stidjeti.

Umjesto da jačaju veze s dijasporom i da pokušaju izvući korist za BiH oni stvaraju atmosferu i konfliktne situacije s ljudima koji sigurno nikome zlo ne misle i šta imate od toga ? Imate jednu veliku nulu i nemate obraza.

A što se tiče Palestine, to nema veze nikakve s muslimanima. Dužnost svakog moralnog čovjeka je stati na stranu Palestinaca i podržati ih bez vrijeđanja Jevreja a uostalom mi te iste Jevreje smo spašavali u više navrata i sakrivali ih po tavanima i podrumima da ih razni fašisti ne pobiju a pri tome nismo tražili nikad ništa nazad.

A što se tiče Vranješa i tetovaže zna se dobro odakle dolaze sve te priče protiv ljudi koji su se pobunili protiv toga, zna se iz kojeg grada koji će uvijek okrenuti drugi obraz za još jedan šamar i koji je uvijek spreman na štetu čitave države da pojede govna koja pred njega tuđini poseru. Vi možete glumiti da vam ne smeta, meni smeta jer se zna šta je RS i kako je nastao. Niti mislim oprastati kome svoje žrtve niti žrtve svog naroda niti me to zanima a vi fino dupe nastavite pa neka vas nabija ko hoće. Dao sam jednom mladost za rat, a kako su ljudi nezahvalni zna se šta mogu samo dobiti.
nije problem pojedinca kao navijaca
problem navijaca je problem kao mase
ti mozes biti doktor nauka nobelovac bilo ko
ti kad u rulji pocnes raditi sranja si isti kao i onaj bez skole koji radi isto sranje
a radjenjem sranja vas dovodi na to da se pljuje po vama

da razmisljas u tom trenutku odvojio bi se iz mase navijaca koji rade sranja i niko ti ne bi rekao ni a sto se tice huliganstva i tih stvari

sve politicke vjerske pete desete stavove u vezi reprezentativaca drugih drzava i sl se ne smiju (bar ne bi smijeli) isticati na stadionu

imas tviter fb klinac palac i tu izreci podrsku palestincima kurdima a na isti nacin popljuj vranjesa zbog tetovaze mujo zbog mjeseca i zvijezde hasu zbog petokrake i sl

kad neko od njih pocne to na terenu pokazivati onda imate legitimno pravo da iskazete to na stadionu
supercali

#672 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

Drinski wrote: Pa vidjeli ljudi ovaj pozdrav od Srba i Hrvata pa eto i oni ga potegli...
i onaj se ubi skocivsi sa nebodera sto se i ti ne bacis?
Point.

#673 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by Point. »

supercali wrote:
Point. wrote:
supercali wrote: A sta je ti misu sigurno rata nisi ni vidio uhvatio se furke ultrasi fazoni mi smo najjaci stone island casual irriducibili patriota fazoni a ovamo se gadjas poginulima masakrima a zaboravljas ko je radio te zlocine
Nekakvi tigrovi
Sigurno si u pelenama bio kad je transparent bio onore la tigre arkan i sl

Suti poklopi se posebno jer podrzavas lazio
Uporno te ignorisem jer si nebitan, ali ti se ne predajes. Onore. :)
ignorises jer nemas odgovora
izbjegavas jer si shvatio da sam u pravu i da sam pobio sve tvoje te teorije koje uporno pises
kad je neko "porazen" i nema argumente i odgovore onda bjezi

hvala kad si mi samo potvrdio ovo sto sam napisao
A sta si tacno potvrdio da si u pravu?
supercali

#674 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

BHCluster wrote:
Fudbaler reprezentacije, navijaci reprezentacije, stadion, novi koncept za tebe ali nadoci ces.
licni stav njegova tetovaza njegovo uvjerenje

kakve to veze ima sa reprezentacijom navijacima stadionom?
supercali

#675 Re: "Profi navijači" - nepismeni šupljeglavi huligani ili nešto drugo?

Post by supercali »

Point. wrote:
A sta si tacno potvrdio da si u pravu?
a da procitas ?
Post Reply