E jes ih zajebo.radiša wrote:Pa sta ih je tu zajebo vise ce vremena vracat kredit,vise im para dat i opet na kraju ce pn bit donji.Svakako bi mu nakon par godina rata bila manja,mozes se dogovarat ali ih zajebat nikako ne mozes.delllboy79 wrote:Ja znam lika koji je zajebo banku.
Imao kredit rata mu bila 700 KM.
Covijeku od plate ostalo 300 KM ili 400.
Preveo stan na zenu .registrovao auto na dijete od imovine na njemu nema nista.
Dogovorio sa gazdom da ga prijavi na minimalac i sad mu banka uzima oko dvije stoje . Covijek je prakticno povecao prihode svoje porodice za 500 KM.
Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
- HAVANA
#651 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
-
SSemir
#652 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
radio sam u bosni za 1200 KM. nisam placao stan. i svaki veliki trosak (more, registracija...) sam osjetio bgm taj mjesec. znaci za normalan zivot, ovo nije dovoljno
- Ajatolah_
#653 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Kontaš li da će im dati više para nego što bi onako?delllboy79 wrote:Ja znam lika koji je zajebo banku.
Dogovorio sa gazdom da ga prijavi na minimalac i sad mu banka uzima oko dvije stoje . Covijek je prakticno povecao prihode svoje porodice za 500 KM.
-
Niemand
#654 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Pa mozda mu je bitno da ima danas para, a vec sutra il kad ce ih vratiti, o tom ce nekad poslije razmisljati.
P.S. ako uopste razmislja ikad kako ce ih vratiti.
P.S. ako uopste razmislja ikad kako ce ih vratiti.
Last edited by Niemand on 02/11/2016 22:43, edited 1 time in total.
- insomnia78
-
Niemand
#656 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Pa vecina kockara tako zivi. Nista cudno.
- bleee_sa
#657 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Idući put kad budeš prelazila mimo pješačkog neću kočit', pa se ti kockaj.Niemand wrote:Pa vecina kockara tako zivi. Nista cudno.
- Logovan
#658 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Imao si nepotrebnih troškova.SSemir wrote:radio sam u bosni za 1200 KM. nisam placao stan. i svaki veliki trosak (more, registracija...) sam osjetio bgm taj mjesec. znaci za normalan zivot, ovo nije dovoljno
-
Niemand
#659 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Jasta.bleee_sa wrote:Idući put kad budeš prelazila mimo pješačkog neću kočit', pa se ti kockaj.Niemand wrote:Pa vecina kockara tako zivi. Nista cudno.
- madner
#660 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Moze se banka zajebati. Samo je problem sto neko mora umrijeti. 
- insomnia78
#661 Re: RE: Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Narkomana takodje. Samo je malo diskutabilno ko je tu jebena stranka [emoji1]Niemand wrote:Pa vecina kockara tako zivi. Nista cudno.
-
Niemand
#662 Re: RE: Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ja sam se Bgm tako nedavno sokirala za jednu porodicu kad sam cula kolki su dugovi. Citav zivot da rade i negdje vani, upitno je hocel vratiti ikad. A nista, ni nekretnine, ni auto, nista.insomnia78 wrote: Narkomana takodje. Samo je malo diskutabilno ko je tu jebena stranka [emoji1]
Stas budali.
-
SSemir
#663 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
pa to sigurno, od nepotrebnih izleta, 1500km mjesecno sa autom, preko izlazak i vecera....ali jebo zivot ako moram oskudijevat od cejfovaLogovan wrote:Imao si nepotrebnih troškova.SSemir wrote:radio sam u bosni za 1200 KM. nisam placao stan. i svaki veliki trosak (more, registracija...) sam osjetio bgm taj mjesec. znaci za normalan zivot, ovo nije dovoljno
- radiša
#664 Re: RE: Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Veca mi je budala onaj sto im posuđuje ako vec zna da nemaju odakle vratit i da su duzni za tri zivotaNiemand wrote:Ja sam se Bgm tako nedavno sokirala za jednu porodicu kad sam cula kolki su dugovi. Citav zivot da rade i negdje vani, upitno je hocel vratiti ikad. A nista, ni nekretnine, ni auto, nista.insomnia78 wrote: Narkomana takodje. Samo je malo diskutabilno ko je tu jebena stranka [emoji1]
Stas budali.
- Logovan
#665 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Pa ovom logikom, ne mogu ti ni 4 milje biti dovoljne.SSemir wrote:pa to sigurno, od nepotrebnih izleta, 1500km mjesecno sa autom, preko izlazak i vecera....ali jebo zivot ako moram oskudijevat od cejfovaLogovan wrote:Imao si nepotrebnih troškova.SSemir wrote:radio sam u bosni za 1200 KM. nisam placao stan. i svaki veliki trosak (more, registracija...) sam osjetio bgm taj mjesec. znaci za normalan zivot, ovo nije dovoljno
- KB9
#666 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
ih kakve sve gluposti ljudi rade i kupuju na kredit, banke cine dobro djelo kad takve porokaju
-
The BEN10
#667 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
HAVANA wrote:Dobar zivot je kad imas porodicu i onoliko koliko ti treba.Ni manje ni vise.Dzipovi naki i **** od vikendica ne znace dobar zivot.Ne svakome.Mreni licno bolje putovati nego imati silne vikendice i nekretnine.Nekretnine su odlicne ako stvaraju novu vrijednost i povecavaju prihode.U suprotnom samo dever i trosak...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#668 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Post godinedelllboy79 wrote:Ja znam lika koji je zajebo banku.
- Gojeni H
#669 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
delllboy79 wrote:Dobar zivot znaci imati i vikendicu pored vode sa rostiljem.
Da bi se izgradila kakva takava treba bar pola duluma zemlje i jedno 50 000 za objekat .
To znaci oko 80000 KM za vikendicu.
Treba imati nekog dzipa od 30 000
Dobar zivot znaci otici dvaput na more dobro bi bilo imati svoj mali apartman k to je neegdje oko 40000 e najmanje tj 80 0000 KM
A zimovanje isto apartman na bjelasnici znaci jos 120 000
Eto bez namjestajA samo osnovno za dobar zivot znaci 360 000 pod uslovom da se naslijedio neki stan u centru sarajeva.
A vikendica u planini za zimovanja, dzip za bolju-mi-polovinu ... ?
I eto sad kod nas za takve stvari kazu da je luksuz ... pu, hebem ti kokuze.
- Dope_Man
#670 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Kako mi lijepo dodjosmo na ovoj temi (sto je i dellboy lijepo primjetio) da za dobar zivot moras imati sljedece:
Stan od bar 60 kvadrata u centru grada da ti je do posla 5 minuta setnje (sa garazom u stambenoj zgradi).
Garazu/parking mjesto negdje kod posla, da ne hodas slucajno tih 5 minuta.
Kucu u predgradju da na finom mjestu djeca mogu rasti bez gradske guzve.
Vikendicu na moru da se ljeti moze otici.
Vikendicu na planini za zimovanja.
1 mali auto - gradski, da je laske parkirati.
1 veci auto tipa passat za putovanja do mora
1 terenac/SUV za voziti djecu u skolu i na vannastavne aktivnosti, ipak je sigurniji od malog auta a i tako ameri rade, plus on dodje i za puta do vikendice
LUKSUZ: Na sve ovo imati i sportski auto + 2 stana za ljubavnice.
Svi clanovi porodice moraju svake godine nosati najnoviji smartphone
Svaki dan se ruca i vecera po restoranima
Svaki vikend se izlazi petak i subotu i narucuju se boce najskuplje votke
Djeca idu na 10 vannastavnih aktivnosti
Tri puta godisnje se ide na odmor u trajanju od minimalno 2 sedmice po odmoru
Ajmo realno, osnova za dobar zivot je rijeseno stambeno pitanje i stabilan posao. Na to onda idu zezancije poput opremanja kuce/stana, auta itd., a prije toga je vaznije imati prave ljude oko sebe i znati trositi na prave stvari.
Kome treba najnoviji smartphone zbog svojih funcija ili hardvera? Nikome, porez na budale koje svake godine daju pare od jednog dobrog odmora da bi nekome nesto pokazali.
Mora li se svaki vikend narucivati boca koja u klubu/kafani kosta 5 puta vise nego u radnji? Zar nije bolje imati dobro drustvo, kupiti stvari i napraviti svoju zabavu za 5 puta manje troskove? Nekom da, nekom ne.
Kupovati gotovu hranu ili kupovati osnovne namirnice pa sam spremati jela? Jedno je jednostavno, drugo je jeftino.
Kupovati flasiranu vodu ili se napiti sa cesme?
Voziti BMW 3.0 benzinjaru da raja vidi ko si, ili voziti neki 1.5 dizel koji jednako dobro ode od tacke A do tacke B, a pri tom samo auto kosta 33-4 puta manje, svako putovanje kosta 3-4 puta manje, da ne govorimo o registraciji, servisima itd.
Forsirati neku fensi lokaciju na moru gdje su guzve ili ici svaki vikend (ili uzimati dan pa imati produzeni vikend) i obilaziti planine, rijeke, jezera sa prijateljima..
Realnost je da vecina ljudi trosi ogroman dio svog novca na stvari koje zaista nisu potrebne, niti im povecavaju kvalitetu zivota osim u tih pet sekundi kupovine dok se osjecaju mocno. Zivjeti se moze veoma lijepo, i pri tom putovati, meziti i piti, zabavljati se itd sa puno manje novca nego sto ljudi misle, samo sto je za to potrebno malo vise planiranja i malo ustede na stvarima poput tehnologije, izlazaka po klubovima i sl. Naravno, ako nekoga zaista usrecuje selfijanje sa novim iphone-om u klubu sa bocom od 100-200 KM na stolu nemam nista protiv, to je za tu osobu dobar zivot, ali vecina koji to rade, a znam iz iskustva, ne uzivaju istinski u tom vec to rade jer ne znaju nesto drugacije organizovati u zivotu.
Stan od bar 60 kvadrata u centru grada da ti je do posla 5 minuta setnje (sa garazom u stambenoj zgradi).
1 terenac/SUV za voziti djecu u skolu i na vannastavne aktivnosti, ipak je sigurniji od malog auta a i tako ameri rade, plus on dodje i za puta do vikendice
Ajmo realno, osnova za dobar zivot je rijeseno stambeno pitanje i stabilan posao. Na to onda idu zezancije poput opremanja kuce/stana, auta itd., a prije toga je vaznije imati prave ljude oko sebe i znati trositi na prave stvari.
Kome treba najnoviji smartphone zbog svojih funcija ili hardvera? Nikome, porez na budale koje svake godine daju pare od jednog dobrog odmora da bi nekome nesto pokazali.
Mora li se svaki vikend narucivati boca koja u klubu/kafani kosta 5 puta vise nego u radnji? Zar nije bolje imati dobro drustvo, kupiti stvari i napraviti svoju zabavu za 5 puta manje troskove? Nekom da, nekom ne.
Kupovati gotovu hranu ili kupovati osnovne namirnice pa sam spremati jela? Jedno je jednostavno, drugo je jeftino.
Kupovati flasiranu vodu ili se napiti sa cesme?
Voziti BMW 3.0 benzinjaru da raja vidi ko si, ili voziti neki 1.5 dizel koji jednako dobro ode od tacke A do tacke B, a pri tom samo auto kosta 33-4 puta manje, svako putovanje kosta 3-4 puta manje, da ne govorimo o registraciji, servisima itd.
Forsirati neku fensi lokaciju na moru gdje su guzve ili ici svaki vikend (ili uzimati dan pa imati produzeni vikend) i obilaziti planine, rijeke, jezera sa prijateljima..
Realnost je da vecina ljudi trosi ogroman dio svog novca na stvari koje zaista nisu potrebne, niti im povecavaju kvalitetu zivota osim u tih pet sekundi kupovine dok se osjecaju mocno. Zivjeti se moze veoma lijepo, i pri tom putovati, meziti i piti, zabavljati se itd sa puno manje novca nego sto ljudi misle, samo sto je za to potrebno malo vise planiranja i malo ustede na stvarima poput tehnologije, izlazaka po klubovima i sl. Naravno, ako nekoga zaista usrecuje selfijanje sa novim iphone-om u klubu sa bocom od 100-200 KM na stolu nemam nista protiv, to je za tu osobu dobar zivot, ali vecina koji to rade, a znam iz iskustva, ne uzivaju istinski u tom vec to rade jer ne znaju nesto drugacije organizovati u zivotu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#671 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
na prvi mah sam skontao da niko banku nije zajebao jer će nama ostalima dići kamate zbog njega za 0.001Ajatolah_ wrote:Kontaš li da će im dati više para nego što bi onako?delllboy79 wrote:Ja znam lika koji je zajebo banku.
onda sam skontao da tu nema nikakve računice išta kontati
uživam svakog prvog vraćati banci 266, firmi 100, mastercardu od 30 do 100
i kasnije nekih datuma da mi skinu rate
jednostavno uživam vraćati dugove i sretan sam što mogu ispunjavati svoje obveze
- Gojeni H
#672 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Ovo je vec malo normalnija prica ... taman k'o moji zahtjevi.Dope_Man wrote:Kako mi lijepo dodjosmo na ovoj temi (sto je i dellboy lijepo primjetio) da za dobar zivot moras imati sljedece:
- ultima_palabra
#673 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Hajd sve i nekako, ali otkud votka... ništa bez single malt scotcha.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#674 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Stan u centru grada je vise malogradjanski kompleks nego povlastica za dobar zivot. Ima ljudi koji itekako sebi mogu priustiti stan bilo gdje, pa ne trce da im je stan u centru grada.Gojeni H wrote:Ovo je vec malo normalnija prica ... taman k'o moji zahtjevi.Dope_Man wrote:Kako mi lijepo dodjosmo na ovoj temi (sto je i dellboy lijepo primjetio) da za dobar zivot moras imati sljedece:
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#675 Re: Koliko je u BIH potrebno za dobar zivot?
Pa kao sto i rekoh...osim onog navedenog, puno je nekih malogradjanskih uslova.ultima_palabra wrote:Hajd sve i nekako, ali otkud votka... ništa bez single malt scotcha.
Nije da Dope_Man nije pogodio, vecina pobrojanog je san prosjecnog bh gradjanina.