Zaljevske monarhije + Jordan
- insomnia78
#651 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
AUH. Ja se stvarno izvinjavam. Izrael izgleda ometa veze

- insomnia78
#652 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Sa tri prsta i rakiju pijem sa svih deset po turcima bijemSara03 wrote:Namjerno tri puta, po srpski.
- Tito_i_Partija
#653 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Jemen i Maledivi se prikljucili bojkotu Katara. Izrael pozdravio bojkot.
- stakasa
#654 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
A zasto Emiracanima ovo treba, izgledalo mi je kao da imaju zdravu saradnju sa Dohom, napravio se cluster avio saobracaja i slicno.Gojeni H wrote:Ova neka iz Control Risks nesto vazi, a nista posebno nije rekla.![]()
Uglavnom o prebacivanju letova sa Dohe na druge destinacije. Pretpostavljam da ce sve ici na Dubai i nesto malo preko Abu Dhabija.
Inace sam ove iz Emirata dozivio kao nekoga ko ne ceka da im pare padnu s neba nego su proaktivni, po meni i veoma poslovni, Dubai je projekat i koncept koji se dosljedno provodi. Mislim, zar je i njima potreba da budu vazali Saudijcima, sto ih jednostavno ne odjebu?
- Krokodajl
#655 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Meku i Medinu staviti pod protektorat Irana, Indonezije, Omana, Malezije i Maroka.
- stakasa
#656 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
[quote="Krokodajl"]Meku i Medinu staviti pod protektorat Irana, Indonezije, Omana, Malezije i Maroka.[/quot
To se moze u japankama zauzet, oni - Saudijci - jednostavno nista ne znaju. Jebo majku stravicne ove price sto Gojeni pise kako muske siluju
To se moze u japankama zauzet, oni - Saudijci - jednostavno nista ne znaju. Jebo majku stravicne ove price sto Gojeni pise kako muske siluju
- šestiverbalnimesija
#657 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
stakasa wrote:A zasto Emiracanima ovo treba, izgledalo mi je kao da imaju zdravu saradnju sa Dohom, napravio se cluster avio saobracaja i slicno.Gojeni H wrote:Ova neka iz Control Risks nesto vazi, a nista posebno nije rekla.![]()
Uglavnom o prebacivanju letova sa Dohe na druge destinacije. Pretpostavljam da ce sve ici na Dubai i nesto malo preko Abu Dhabija.
Inace sam ove iz Emirata dozivio kao nekoga ko ne ceka da im pare padnu s neba nego su proaktivni, po meni i veoma poslovni, Dubai je projekat i koncept koji se dosljedno provodi. Mislim, zar je i njima potreba da budu vazali Saudijcima, sto ih jednostavno ne odjebu?
Bravo. Razmišljam o tome. Činili su mi se kao neka umjerena struja totalno. Iako su napali Jemen, i u svemu ostalom držali svijecu saudima. Cinili su se najnamazanijim. I najotvorenijim.
Dalje, od ove igranke najveću štetu od ovoga poslije katara su emiracani napravili sebi.
Saudijcima se moze i neće / ne znaju drugačije. Emirati su jako ovisni od stranog kapitala, sigurnosti i mira. Koliko kod njih toliko i u okolini. Ni Oman ni Kuvajt nije ni blizu ovisan, o stranom kapitalu koliko UAE.
Ukoliko je gcc ok i oni su. Ovako dabogda. I onako im je recesija debela. Samo sto kriju. Sad su s ovim pukli sebe letvom u glavu. Valjda ušla voda u uši..
- stakasa
#658 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Ljudi su poslovni i stvarno dobro rade turizam i usluge na koje su se opredjelili. Ja mislim da je samo jedan posto BNP-a nafta, ostalo su ove tercijarne usluge. Nisu glupi da shvate da ce to sve nestat ako dode do sukoba. I krize uopste. Jedino logicno objasnjenje je da im Saudija sve te troskove popuse ali cisto sumnjam da toliko imaju. I sta im u stvari Saudija moze, nisu u stanju pokorit one garibe sto u papucama ratuju, ne razumijem zasto bi se bilo ko njih plasio.šestiverbalnimesija wrote:stakasa wrote:A zasto Emiracanima ovo treba, izgledalo mi je kao da imaju zdravu saradnju sa Dohom, napravio se cluster avio saobracaja i slicno.Gojeni H wrote:Ova neka iz Control Risks nesto vazi, a nista posebno nije rekla.![]()
Bravo. Razmišljam o tome. Činili su mi se kao neka umjerena struja totalno. Iako su napali Jemen, i u svemu ostalom držali svijecu saudima. Cinili su se najnamazanijim. I najotvorenijim.
Dalje, od ove igranke najveću štetu od ovoga poslije katara su emiracani napravili sebi.
Saudijcima se moze i neće / ne znaju drugačije. Emirati su jako ovisni od stranog kapitala, sigurnosti i mira. Koliko kod njih toliko i u okolini. Ni Oman ni Kuvajt nije ni blizu ovisan, o stranom kapitalu koliko UAE.
Ukoliko je gcc ok i oni su. Ovako dabogda. I onako im je recesija debela. Samo sto kriju. Sad su s ovim pukli sebe letvom u glavu. Valjda ušla voda u uši..
Ne mogu da vjerujem da se ovo Kataru dogada. Ozbiljno su usli u poslove i prebacivanje tezista sa gasa na ovo sto je u Dubaiju vec proslo i onda - prazne police. Wow
- TAFKAP
#659 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Ne kontam, jel Katarci podržavaju ISIS ili Iran, il nedo Bog obije strane?
- stakasa
#660 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Ako jesu glupi su ko kurac. Mjesto da gledaju osta zive...TAFKAP wrote:Ne kontam, jel Katarci podržavaju ISIS ili Iran, il nedo Bog obije strane?
Sav belaj od Saudije dolazi. U Engleskoj je procurio nekakv dokument koji je Kamerun trebao objaviti lani i u tom dokumentu nedvojbeno stoji da Saudija podrzava terorizam. Tako da ovo moze biti nezgrapni pokusaj da skrenu fokus sa sebe. Oni jednostavno ne znaju bolje od ovoga
- TAFKAP
#661 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Čitam na jednoj stranici da je zvanični Katar krajem Maja čestitao Iranu kao "novoj islamskoj sili", te da je Iran 2008 dobio posmatrački status u Shanghai Cooperation Organisation i da je Xi Jinping prilikom posjete Iranu 2016 dao podršku da Iran postane punopravna članica SCO.
- Point.
#662 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Znamo ne trebas nam govoriti.NajdraziVodjaa wrote:Sto se mene tice sukob me ne zanima jedino ako bude neka strana koju podrzava Rusija i Srbija...Point. wrote:Joj sad kad se ekipa sa sirijske teme prebaci ovdje i pocne sa strucnim analizama. Ima da znamo za svaku ulicu u Dohi kako se zove.
- Point.
#663 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Je li ruzno pozeljeti da neko bombarduje Saudiju i skine sa vlasti kraljevski proljev?
-
Niemand
#664 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Napast je znaci zapravo svjetski rat, tim objavljujes rat milijardi i kusur ljudi kojima napad na saudiju nece biti neki tamo napad na drzavu vec na kabu, na muslimane, a zive po citavom svijetu sto bukvalno kao sto rekoh znaci-svjetski rat.
Sve i da nema nafte, malo je glupo ocekivati da ih mozes tek tako napasti kao bilo koju okolnu zemlju.
Jedina opcija je da muslimani sami svrgnu kraljevsku porodicu, sto sam bas na drugoj temi i pisala.
Sve ostalo vodi vecim belajima od ovih koje i sad imamo. Saudija je bezbjedna po svakom aspektu, ne zavaravajte se.
Sve i da nema nafte, malo je glupo ocekivati da ih mozes tek tako napasti kao bilo koju okolnu zemlju.
Jedina opcija je da muslimani sami svrgnu kraljevsku porodicu, sto sam bas na drugoj temi i pisala.
Sve ostalo vodi vecim belajima od ovih koje i sad imamo. Saudija je bezbjedna po svakom aspektu, ne zavaravajte se.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#665 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Ubise Sadama i Gadafija ko scenad uz obilatu pomoc muslimanskih drzava...
- stakasa
#666 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Ovo je bin Ladin predlagao... Nema od ovoga nista, cuva njih TrumpNiemand wrote:Napast je znaci zapravo svjetski rat, tim objavljujes rat milijardi i kusur ljudi kojima napad na saudiju nece biti neki tamo napad na drzavu vec na kabu, na muslimane, a zive po citavom svijetu sto bukvalno kao sto rekoh znaci-svjetski rat.
-
Niemand
#667 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Sace ti fudo reci da je to teorija zavjere. Helem nejse.stakasa wrote: Nema od ovoga nista, cuva njih Trump
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#668 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Nije.Point. wrote:Je li ruzno pozeljeti da neko bombarduje Saudiju i skine sa vlasti kraljevski proljev?
Nije ružno ni poželjeti da im neko fikne atomsku
- insomnia78
#669 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Svjesni ste da bi to otvorilo vrata dzehenema?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#670 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
ma sve je ovo džehennem ionako 
САМО АНАРХИЈА БРТ МОИ!
САМО АНАРХИЈА БРТ МОИ!
- Point.
#671 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Pa i mislio sam da se neka muslimanska zemlja zaleti i pomete ih.Niemand wrote:Napast je znaci zapravo svjetski rat, tim objavljujes rat milijardi i kusur ljudi kojima napad na saudiju nece biti neki tamo napad na drzavu vec na kabu, na muslimane, a zive po citavom svijetu sto bukvalno kao sto rekoh znaci-svjetski rat.
- karanana
#672 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Pa cuva ih amerika.
Ovo jedino da rusi ulete i da im jebu mater ali onda je 3. svjetski ne s muslimanima nego sa amerikom. To se nece desiti
Ovo jedino da rusi ulete i da im jebu mater ali onda je 3. svjetski ne s muslimanima nego sa amerikom. To se nece desiti
-
Niemand
#673 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Ne kontam ovo oko katra. Ne vidim neku vecu opasnost po katar, tipa neki vid unistenja.
Sve ostale zemlje su usutini srusene iznutra, na ovaj il onaj nacin, tipa il se narod pobunio, il su se grupe naroda medjusobno skacile. Al ne vidim sta bi se to moglo desiti katru izuzev napada iz vana, sto je takodjer malo vjerovatno. Narod u katru se nece pobuniti protiv vlade, nece se ni medjusobno skaciti, nece se desiti nista od recepata primjenjenih na ostalim zemljama.
Mozda sam naivna, ne znam, al meni nema smisla. Djeluje mi ovo sve ko eto, neko treba biti kriv, pa nek bude katar. Imamo koga kriviti i prozivati. Nije mi najbolje jasno ni sta se uopste desava i to preko noci.
A point, to je isto malo vjerovatno zbog te saudijske tekfirske ideologije, ostatak muslimanskog svijeta bi bio na njihovoj strani. Komplikovano.
Sve ostale zemlje su usutini srusene iznutra, na ovaj il onaj nacin, tipa il se narod pobunio, il su se grupe naroda medjusobno skacile. Al ne vidim sta bi se to moglo desiti katru izuzev napada iz vana, sto je takodjer malo vjerovatno. Narod u katru se nece pobuniti protiv vlade, nece se ni medjusobno skaciti, nece se desiti nista od recepata primjenjenih na ostalim zemljama.
Mozda sam naivna, ne znam, al meni nema smisla. Djeluje mi ovo sve ko eto, neko treba biti kriv, pa nek bude katar. Imamo koga kriviti i prozivati. Nije mi najbolje jasno ni sta se uopste desava i to preko noci.
A point, to je isto malo vjerovatno zbog te saudijske tekfirske ideologije, ostatak muslimanskog svijeta bi bio na njihovoj strani. Komplikovano.
- insomnia78
#674 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Al da Rusi ulete

- karanana
#675 Re: Zaljevske monarhije + Jordan
Rusi, kinezi....tako neko