Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
lijek-za-sve

#651 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by lijek-za-sve »

:D evo ja dobio MX III 4K ,pogubih se :D moracu nekoga zvati da ovo sve nastima,od sinoc se patih al izgleda da ni jedne tekme veceras pogledati necu :D
taureg71

#652 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by taureg71 »

lijek-za-sve wrote::D evo ja dobio MX III 4K ,pogubih se :D moracu nekoga zvati da ovo sve nastima,od sinoc se patih al izgleda da ni jedne tekme veceras pogledati necu :D

ma to se cini na pocetku, ja sam skontao zahvaljujuci forumima sve za par sati, nastimao sve...sretno koristenje !!!!
iPod

#653 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by iPod »

laik1981 wrote:
iPod wrote:
Da li tvoj AV receiver podrzava dekodiranje Dolby Digital i DTS codeca? Nadam se da znas da Dolby True HD i DTS HD Master moze samo passthrough preko HDMI.
Podrzava dd i dts samo nemam na receiveru hdmi ulaz.. Stik sam prako hdmi-a povezao na tv a tv preko njegovog digitalnog izlaza povezao sa receiverom.. Problem je do kodia, vjerovatno mu fale neki codec-i jer i dts i dd funkcionisu kada koristim mx player ili androidov stosk player.. Dolby True HD i DTS HD Master i ne moraju raditi jer je malo filmova sa tim formatom zvuka.. Negdje sam procitao da ce ovo biti popravljeno na "Krypton" izdanju kodi-a..
Mislim da je caka u digitalnom izlazu sa telelvizora na AVR, jer ti vec dobijas PCM na TV-u, a ne vjerujem da postoji ARC preko optike.

Ja sam spojio svoje uredjaje na AVR direktno sa HDMI kablom, s tim sto na RPi2 radi HD Audio kao 7.1 LPCM dok na Wetek Play/OpenELEC Box radi DTS/Dolby passthrough bez TrueHD i DTS-HD Master.

Preko Intel NUC (Broadwell) ide HD Audio bitstreaming bez problema i AVR uredno dekodira.

E sada oko contenta, vecina filmova koje ja skidam sa torrenata su 1080p sa DTS-HD 5.1/7.1 i TrueHD 7.1.

Nije reklama, ali topla preporuka za WeTek uredjaje pogotovo ko voli OpenELEC, ljudi imaju fenomenalan support.
vicious

#654 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

iPod wrote: Nije reklama, ali topla preporuka za WeTek uredjaje pogotovo ko voli OpenELEC, ljudi imaju fenomenalan support.
To ovaj što ima u Plusu? Jest malo skuplji, ali evo vidim da je i vani 89-99 €, tako da mu nije ni loša cijena ovdje.
iPod

#655 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by iPod »

Jeste to je taj, ja sam doduse kupovao direktno preko wetek web shopa, salju iz Slovenije sa TNT Express, bude za dan dva i Sarajevu. Jos ako prodje bez carine heheh
sabanss

#656 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

vicious wrote:
iPod wrote: Nije reklama, ali topla preporuka za WeTek uredjaje pogotovo ko voli OpenELEC, ljudi imaju fenomenalan support.
To ovaj što ima u Plusu? Jest malo skuplji, ali evo vidim da je i vani 89-99 €, tako da mu nije ni loša cijena ovdje.
Ovaj ima i DVBS tuner ako se ne varam sto mu donekle opravdava malo visu cijenu.
vicious

#657 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

sabanss wrote:
vicious wrote:
Ovaj ima i DVBS tuner ako se ne varam sto mu donekle opravdava malo visu cijenu.
Aha, odlična stvar. U webshopu ima i varijanta sa DVB C/T tunerom.
http://openelec.tv/openelec-box

@iPod: vidim u specifikacijama da je dual core procesor i 1 GB rama, osjete li se ikakvi problemi u radu, tipa zapinjanje itd.?
Pretpostavljam da nema toga i da je bolja optimizacija nego kod kojekakvih kineza, koji i sa quad core procesorom i 2 GB rama ne rade kako treba...
iPod

#658 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by iPod »

Ja ga koristim samo kao OpenELEC uredjaj i uvijek imam manje vise 750 mb slobodnog RAM-a. E sada ako je neka usporedba, recimo bolje mi vrti Aeon Nox skin nego RPi2 koji je quad core, s tim da RPi2 ima dosta niži clock, dok je ovaj drugi dual core na 1.5 GHz.

Android sam probao, KitKat 4.2.2 mada na njihovom forumu ima i Android 5.1.1 pa cak i neoficijelni Android TV OS i CyanogenMod, OMNI i ostali romovi. Zbog toga mi je super jer je support fenomenalan.

Sada vidim imaju i Wetek Core model koji je Quad Core sa Octa Core grafikom i 2 GB RAM-a, ali je to model bez tunera. Meni je licno trebao vaj sa Kablovskim/Zemaljskim tunerom, a dobro ce doci i zemaljski tuner pored kablovskog sada kad ovi nasi hajvani puste dvb-t.
sabanss

#659 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

Ukoliko Kodi dobro radi sa ovim iz Plusa i ako podrzava CardSharing, uz nesto malo vise pocetnog ulaganja Weteek bi mogao biti ultimativno rjesenje za sve probleme :D
iPod

#660 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by iPod »

Ima evo vidim i Enigma 2 pb, openatv i openpli za Wetek play i OpenELEC Box, koji su u biti isti samo je razlicit daljinac, po meni bolji na OpenELEC Box. Openatv i PB enigma2 dodju sa Kodi instaliranim :o
The BEN10

#661 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by The BEN10 »

sabanss wrote:Ukoliko Kodi dobro radi sa ovim iz Plusa i ako podrzava CardSharing, uz nesto malo vise pocetnog ulaganja Weteek bi mogao biti ultimativno rjesenje za sve probleme :D
Šta to u plusu imaju od tv boxova? Nisam mogao naći ništa na njihovoj stranici. :-?
_Reds_

#662 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by _Reds_ »

pratim
sabanss

#663 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

The BEN10 wrote:
sabanss wrote:Ukoliko Kodi dobro radi sa ovim iz Plusa i ako podrzava CardSharing, uz nesto malo vise pocetnog ulaganja Weteek bi mogao biti ultimativno rjesenje za sve probleme :D
Šta to u plusu imaju od tv boxova? Nisam mogao naći ništa na njihovoj stranici. :-?
http://www.plus.ba/proizvod/media_playe ... b-s2_tuner
bdzs

#664 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by bdzs »

iPod wrote:Ima evo vidim i Enigma 2 pb, openatv i openpli za Wetek play i OpenELEC Box, koji su u biti isti samo je razlicit daljinac, po meni bolji na OpenELEC Box. Openatv i PB enigma2 dodju sa Kodi instaliranim :o
Ima li podršku za kakav CR (smargo, pcsc i sl), mislim da oscam već radi solidno? Ne bi bilo loše kad bi se mogao kakav mali server pokrenuti ;-) . Sat + kodi je ubitačna kombinacija :) .
iPod

#665 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by iPod »

OpenELEC je kao Linux tako da sigurno to radi, jer vidim u OpenELEC Repository ima već za Smargo pcsc da se skinu add-oni. Inače za IPTV/Live TV koristim PVR Simple IPTV add-on, dok za DVB ima tvheadend i VDR, i vidim po forumima da oba rade sa oscam
adoking

#666 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by adoking »

Timpra
laik1981

#667 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by laik1981 »

iPod wrote:
laik1981 wrote:
iPod wrote:
Da li tvoj AV receiver podrzava dekodiranje Dolby Digital i DTS codeca? Nadam se da znas da Dolby True HD i DTS HD Master moze samo passthrough preko HDMI.
Podrzava dd i dts samo nemam na receiveru hdmi ulaz.. Stik sam prako hdmi-a povezao na tv a tv preko njegovog digitalnog izlaza povezao sa receiverom.. Problem je do kodia, vjerovatno mu fale neki codec-i jer i dts i dd funkcionisu kada koristim mx player ili androidov stosk player.. Dolby True HD i DTS HD Master i ne moraju raditi jer je malo filmova sa tim formatom zvuka.. Negdje sam procitao da ce ovo biti popravljeno na "Krypton" izdanju kodi-a..
Mislim da je caka u digitalnom izlazu sa telelvizora na AVR, jer ti vec dobijas PCM na TV-u, a ne vjerujem da postoji ARC preko optike.

Ja sam spojio svoje uredjaje na AVR direktno sa HDMI kablom, s tim sto na RPi2 radi HD Audio kao 7.1 LPCM dok na Wetek Play/OpenELEC Box radi DTS/Dolby passthrough bez TrueHD i DTS-HD Master.

Preko Intel NUC (Broadwell) ide HD Audio bitstreaming bez problema i AVR uredno dekodira.

E sada oko contenta, vecina filmova koje ja skidam sa torrenata su 1080p sa DTS-HD 5.1/7.1 i TrueHD 7.1.

Nije reklama, ali topla preporuka za WeTek uredjaje pogotovo ko voli OpenELEC, ljudi imaju fenomenalan support.
Izvini drug ali sa MX playerom je sve uredno, odnosno kada pustim neki sadrzaj sa tog playera.. Receiver dobija i DD i dts signal, sto prikaze na displeju i uredno ga reproducira.. Samo sam u postavkama tog playera podesio na HW decoding jer je po defaultu nastiman SW decoding.. Cak mi tv ne podrzava dts ali propusti signal do receivera tako da na tv-izbaci poruku "nepodrzani audio format" koja se ugasi za par sekundi.. Ja imam problem samo sa kodi-em.. Iako sam mislio kodi koristiti kao primarni player ipak ce to biti MX player bar sto se filmova tice jer ih gledam iskljucivo sa dts ili dd formatom zvuka.. Samo sto sad moram skidati filmove a sa kodiem sam ih mogao strimati..

U audio postavkama kodi-a mi uopce ne omogucava da odredim "passthrough audio device" vec pise "android audio track" i ne moze se promijeniti a ja bih u toj opciji trebalo da mogu izabrati preko kog vanjskog uredjaja da pustam zvuk.. Ista stvar je na nekoliko verzija kodi-a koje sam probao..

Krivo mi je sto ga ne mogu koristiti, najvise zbog streama filmova preko torenta..

Mozete li mi preporuciti neki android player koji je u mogucnosti strimati torent fajlove a da ima opciju za pretrazivanje titlova??
vicious

#668 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

laik1981 wrote:
iPod wrote: Mislim da je caka u digitalnom izlazu sa telelvizora na AVR, jer ti vec dobijas PCM na TV-u, a ne vjerujem da postoji ARC preko optike.

Izvini drug ali sa MX playerom je sve uredno, odnosno kada pustim neki sadrzaj sa tog playera.. Receiver dobija i DD i dts signal, sto prikaze na displeju i uredno ga reproducira.. Samo sam u postavkama tog playera podesio na HW decoding jer je po defaultu nastiman SW decoding.. Cak mi tv ne podrzava dts ali propusti signal do receivera tako da na tv-izbaci poruku "nepodrzani audio format" koja se ugasi za par sekundi.. Ja imam problem samo sa kodi-em.. Iako sam mislio kodi koristiti kao primarni player ipak ce to biti MX player bar sto se filmova tice jer ih gledam iskljucivo sa dts ili dd formatom zvuka.. Samo sto sad moram skidati filmove a sa kodiem sam ih mogao strimati..

U audio postavkama kodi-a mi uopce ne omogucava da odredim "passthrough audio device" vec pise "android audio track" i ne moze se promijeniti a ja bih u toj opciji trebalo da mogu izabrati preko kog vanjskog uredjaja da pustam zvuk.. Ista stvar je na nekoliko verzija kodi-a koje sam probao..

Krivo mi je sto ga ne mogu koristiti, najvise zbog streama filmova preko torenta..

Mozete li mi preporuciti neki android player koji je u mogucnosti strimati torent fajlove a da ima opciju za pretrazivanje titlova??
Trebalo bi da mozes konfigurisati da Kodi koristi eksterni player, u tvom slucaju MX player:
http://kodi.wiki/view/HOW-TO:Use_extern ... on_Android
laik1981

#669 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by laik1981 »

Probaću i to.. Hvala..
lijek-za-sve

#670 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by lijek-za-sve »

Kada hocu da uradim azuriranje na ovom svom novom MXIII G izbaci mi ovo "Check Failed!Check Your OTA Servier Argent" ? i pri tome mi u odnosu na Kodi sa racunara kasni preko 3 min u odnosu na original ? Ako je neko spreman pomoci i ima vremena moze i na pp.Hvala svima u svakom slucaju :)
lijek-za-sve

#671 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by lijek-za-sve »

Iza Horizonta wrote:
lijek-za-sve wrote:Kada hocu da uradim azuriranje na ovom svom novom MXIII G izbaci mi ovo "Check Failed!Check Your OTA Servier Argent" ? i pri tome mi u odnosu na Kodi sa racunara kasni preko 3 min u odnosu na original ? Ako je neko spreman pomoci i ima vremena moze i na pp.Hvala svima u svakom slucaju :)
You need to go into android settings and enable the installation of programs from outside sources or android won't let you install anything that you didn't get from the play store by default. Usually you need to check a box for something like Unknown Sources in Security settings. Then try using the APK Installer or clicking on the downloaded .apk file again.imaš KODI forum pa upitaj http://forum.kodi.tv/index.php
:thumbup: ok hvala pokusacu
MMM1977

#672 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MMM1977 »

Pomoć!!! Nikako da jednu utakmicu odgledam na areni preko kodija, citao sam temu, instalirao add one i sve to, pokrenem ja i arenu ali šteka li šteka (konekcija 50 mbps). Hajde neka neko pomogne, hoću da gledam romu noćas.
MMM1977

#673 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MMM1977 »

irac300 wrote:
brazzo19 wrote:Oko 135 KM dodje taj box onako ugrubo :D

A sto se tice linkova hvala vam, ovaj sports devil imam a ovaj croatian nemam, neko je postavio neki dan link za nekakav pakistanski malezijski adon ili kako vec :D ali ima u sebi arene ali ne mogu da ih nadjem :D
Kako brate ne možeš? :D Ako si dobro instalirao, otvori ZemTv addon, idi u sekciju Sport, pa sekcija PTC i prva četiri kanala na listi Arene.
Pratio sam ovaj komentar, instalirao zemtv, isao sports pa ptc, pokrenem arenu ali ide 15 sec pa ceka 5, nemoguce gledati.
irac300

#674 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

MMM1977 wrote:
irac300 wrote:
brazzo19 wrote:Oko 135 KM dodje taj box onako ugrubo :D

A sto se tice linkova hvala vam, ovaj sports devil imam a ovaj croatian nemam, neko je postavio neki dan link za nekakav pakistanski malezijski adon ili kako vec :D ali ima u sebi arene ali ne mogu da ih nadjem :D
Kako brate ne možeš? :D Ako si dobro instalirao, otvori ZemTv addon, idi u sekciju Sport, pa sekcija PTC i prva četiri kanala na listi Arene.
Pratio sam ovaj komentar, instalirao zemtv, isao sports pa ptc, pokrenem arenu ali ide 15 sec pa ceka 5, nemoguce gledati.
Ma nisu stabilni ovi kanali. Ja jedino mogu rahat gledati utakmicu preko SportDevilsa koristeci Plexus sa sopcastom i acestreamom. Uvijek se nađe odličan link u HD-u koji ne šteka.
MMM1977

#675 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MMM1977 »

Imam sportsdevil, sta dalje? Pomagaj brate :)
Post Reply