Pa sta treba NATO da posalje nosace aviona u Jadran jer je u nekoj pripizdini neko rekao da ima teroristicka grupa. Kakvu opasnost ta grupa predstavlja po NATO interese al realno.155_mm wrote:izjava makedonskog preCednika:hmmmm, interesantno.Ivanov je na sednici Nacionalnog saveta za bezbednost izjavio da je o postojanju terorističke grupe koja je izvršila napad u Kumanovu ranije obavestio predstavnike NATO i EU, ali ta komunikacija, kako je naveo, "nije dala puno rezultata".
Makedonija
-
detroit-mercy
#651 Re: Makedonija
- Challenger__
#652 Re: Makedonija
Da,da...155_mm wrote:izjava makedonskog preCednika:hmmmm, interesantno.Ivanov je na sednici Nacionalnog saveta za bezbednost izjavio da je o postojanju terorističke grupe koja je izvršila napad u Kumanovu ranije obavestio predstavnike NATO i EU, ali ta komunikacija, kako je naveo, "nije dala puno rezultata".
-
155_mm
#653 Re: Makedonija
nista ti skonto nisi. al bas ono realno.detroit-mercy wrote:Pa sta treba NATO da posalje nosace aviona u Jadran jer je u nekoj pripizdini neko rekao da ima teroristicka grupa. Kakvu opasnost ta grupa predstavlja po NATO interese al realno.155_mm wrote:izjava makedonskog preCednika:hmmmm, interesantno.Ivanov je na sednici Nacionalnog saveta za bezbednost izjavio da je o postojanju terorističke grupe koja je izvršila napad u Kumanovu ranije obavestio predstavnike NATO i EU, ali ta komunikacija, kako je naveo, "nije dala puno rezultata".
- vivaldi
#654 Re: Makedonija
Challenger__ wrote:Da,da...155_mm wrote:izjava makedonskog preCednika:hmmmm, interesantno.Ivanov je na sednici Nacionalnog saveta za bezbednost izjavio da je o postojanju terorističke grupe koja je izvršila napad u Kumanovu ranije obavestio predstavnike NATO i EU, ali ta komunikacija, kako je naveo, "nije dala puno rezultata".
vivaldi wrote: ovo je, (ustvari konkretno kumanovo nije bilo cilj vec samo prihvatiliste, ali su ocigledno dobili dojavu), realizacija svih onih "pogresno protumacenih" izjava rame, tacija i drugih zadnjih par godina. Izjave nisu bile slucajne, otisle su u eter da ih cuje svaki albanac u regionu, a cilj je bio homogenizacija i da im se da do znanja da se strpe jos malo. a ono "pogrenso protumacene i izvadjene iz kontketa" je bila prica za brisel da ih ne prozivaju.
ovi belaji u formi viesktrukih ubistava i kojekavih napada ce se vjerovatno desavati u narendim godinama, a pocetak epiloga ce vjerovatno biti neki belaj gdje bi albanci bili zrtve jer ce tada doci do masovnih protesta isrom makedonije istovremeno, a sa druge strane ces imati razrijedjenu iskljucivo makedoncu policiju. izuzetno zapaljiv koktel... to ce biti breaking point.
s druge strane imas politicki totalno amaterske makedonce koji su napravili eliminitaronu gresku sa prijemnog u bilo kojoj diplmatskoj akademiji, jer su zakuhali sa svim susjedima sto je apsolutno nedopustivo za tako mali narod, a to je upravo i jedan, ne sjecam se koji, visoki predstavnik odgovorio i fatmiru alispahicu kada ga je ovaj pitao zasto bih ne tuzi hrvatsku za agresiju.
uglavnom, makodneci nemaju nikakvu strategiju, u jednom trenutku su sve karte stavili na amere, ali cini se da nisu imali puno zetona, pa koliki ulog, takvi i efekti. uglavnom, nemaju puno vremena, da skontaju neki plan.
istini za volju, ne mislim ni da albanci imaju neku mudru politiku, cak ni prosjecnu. oni samo po djeljenju imaju dobre karte jer im od starta fali 1-2 za handa.
- Challenger__
#655 Re: Makedonija
Hoćeš reći Vivaldi da je "biti OK" sasvim nedovoljno u makedonskom slučaju?
- sinuhe
#656 Re: Makedonija
Kao da Albanci imaju neku strategiju. 
- Challenger__
#657 Re: Makedonija
Imaju njihovi mentori.sinuhe wrote:Kao da Albanci imaju neku strategiju.
-
radostan dan
#658 Re: Makedonija
napred belji kapica na sve front što ima... 
konkretno što se tiče makedonije, pozdravio bih ovom prilikom uvaženog kiru gligorova.
konkretno što se tiče makedonije, pozdravio bih ovom prilikom uvaženog kiru gligorova.
-
zrakomlat
#659 Re: Makedonija
I mene zanima. Viđe li iko mrtve i zarobljene teroriste osim onog snimka sa zamućenim licima i bez tona.zijancer wrote:jel ima ikakav konkretan snimak jucerasnje pucnjave, osim ovog dima preko krovova i transportera s gradanima po raskrsnicama ?
- Grean
#660 Re: Makedonija
Sa obzirom gdje su bili 1912 kad su na Berlinskom kongresu prakticno porobljeni od Srbije i gdje su danas moglo bi se pozavidjeti na njihovoj strategiji.sinuhe wrote:Kao da Albanci imaju neku strategiju.
Gurali su i izgurali svoje, pravi primjer sta cini snaga volje....i pravi saveznik. Imaju i Palestinci volju npr. ali im fali ovo drugo.
- vivaldi
#661 Re: Makedonija
u njihovom slucaju da, precjenili su se...ili su se mozda samo nadali i sva jaja stavili u jednu korpuChallenger__ wrote:Hoćeš reći Vivaldi da je "biti OK" sasvim nedovoljno u makedonskom slučaju?
- area51
#662 Re: Makedonija
ja jesi mu se natovario...radostan dan wrote:napred belji kapica na sve front što ima...
-
155_mm
#663 Re: Makedonija
samo se ti zajebavaj sa belim kapicama. eno onaj keramicar podigao borbenu gotovotst vojske srbije na visi nivo. samo da se zna.radostan dan wrote:napred belji kapica na sve front što ima...
-
junior3
#664 Re: Makedonija
Totalno su me razočarali šipci. 
-
detroit-mercy
#665 Re: Makedonija
nista ti skonto nisi. al bas ono realno.[/quote]155_mm wrote:Pa sta treba NATO da posalje nosace aviona u Jadran jer je u nekoj pripizdini neko rekao da ima teroristicka grupa. Kakvu opasnost ta grupa predstavlja po NATO interese al realno.detroit-mercy wrote: hmmmm, interesantno.
Realno nisam de prosvijetli posto vidim da si ti skontao.
- sinuhe
#666 Re: Makedonija
Nije ni Makedonije bilo 1912.Grean wrote:Sa obzirom gdje su bili 1912 kad su na Berlinskom kongresu prakticno porobljeni od Srbije i gdje su danas moglo bi se pozavidjeti na njihovoj strategiji.sinuhe wrote:Kao da Albanci imaju neku strategiju.
Gurali su i izgurali svoje, pravi primjer sta cini snaga volje....i pravi saveznik. Imaju i Palestinci volju npr. ali im fali ovo drugo.
Inace mi je zanimljivo to velicanje Albanaca od strane Bosnjaka.
- area51
- Ludzak
#668 Re: Makedonija
JJooojjj ovog Kurira što stvara mržnju sa svojim glupim vijestima.
ČČuujjj od 12. maja slijedi totalni rat hahaha...
ČČuujjj od 12. maja slijedi totalni rat hahaha...
- area51
#669 Re: Makedonija
Vala i mene ako ostane sve na ovomejunior3 wrote:Totalno su me razočarali šipci.
-
junior3
#670 Re: Makedonija
Čekamo 12-i maj.area51 wrote:Vala i mene ako ostane sve na ovomejunior3 wrote:Totalno su me razočarali šipci.
-
radostan dan
#671 Re: Makedonija
tek ću,ako bog da...area51 wrote:ja jesi mu se natovario...radostan dan wrote:napred belji kapica na sve front što ima...
nego, najnovije -
likovi sa snimka, i vođe ove -grupe nezadovoljnih građana su glavom i bradom - telohranitelji harinadaja i ahmetija.
i pod dva, srbija još 6. aprila obavjestila makedonsku vojsku i bezbjednosne službe da im se sprema što im se sprema.
Last edited by radostan dan on 10/05/2015 23:14, edited 1 time in total.
- area51
#672 Re: Makedonija
Dobro si ja zaboravio na obavještajne izvore Kurirajunior3 wrote:Čekamo 12-i maj.area51 wrote:Vala i mene ako ostane sve na ovomejunior3 wrote:Totalno su me razočarali šipci.![]()
-
detroit-mercy
#673 Re: Makedonija
Znas kad su hrvojcici uletili u yugu misleci da ih narod ceka ko zapeta puska pa ih otrijebise ko gamad oko Bugojna, a naroda bolio kurac . Meni lici na tako nesto, neko se dobro nasanko a Makedonci sad Imaju dobar adut u dzepu da ih se malo pogura sa integracijama jer su ekonomski u kurcu i jedino sto ostaje da prodas narodu su uspjesne EU integracije.vivaldi wrote:u njihovom slucaju da, precjenili su se...ili su se mozda samo nadali i sva jaja stavili u jednu korpuChallenger__ wrote:Hoćeš reći Vivaldi da je "biti OK" sasvim nedovoljno u makedonskom slučaju?
-
radostan dan
#674 Re: Makedonija
takoDŽE...area51 wrote:Vala i mene ako ostane sve na ovomejunior3 wrote:Totalno su me razočarali šipci.
- area51
#675 Re: Makedonija
MaNiti Srbi...radostan dan wrote:tek ću,ako bog da...area51 wrote:ja jesi mu se natovario...radostan dan wrote:napred belji kapica na sve front što ima...
konkretno što se tiče makedonije, pozdravio bih ovom prilikom uvaženog kiru gligorova.![]()
nego, najnovije -
likovi sa snimka, i vođe ove -grupe nezadovoljnih građana su glavom i bradom - telohranitelji harinadaja i ahmetija.
i pod dva, srbija još 6. aprila obavjestila makedonsku vojsku i bezbjednosne službe da im se sprema što im se sprema.