ajde, ajde, ubacili ste nam špijuna i sad se pravite naivni. Ko bi još normalan ujedinio se sa latinima?Hafis wrote:Jeste li više konačno odlučili kome ćete se priselembatiti na kazan
Bosansko-Bosnjacka Strategija
-
stafi
#651 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
- Gojeni H
#652 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Uticaj hercegovackog lobija na odluke vlade Hrvatske neposredno pred pocetak i u vrijeme rata u BiH najevidentniji je u slucaju posavskih ali i bosanskih Hrvata. Hrvati (generalno) su branili samo ono sto je zapadno od Mostara. Hercegovackim ceribasama u Zagrebu je prisajedinjenje Zapadne Hercegovine Hrvatskoj bilo daleko bitnije od odbrane hrvatskih ognjista u BiH.
Izdavanje domovnice, odnosno putovnice, dalje ce uticati na odljev hrvatskog stanovnistva i ovo je nezaustavljiv proces.
U matici im, 2011. god. jedna popularna radio stanica u Zagrebu je odradila zavidan istrazivacki posao, dokazujuci alarmantan pad stanovnistva ne samo u Hrvatskoj, vec i u Zagrebu, u koji su se tradicionalno slijevali ljudi iz ostalih dijelova Hrvatske i Hercegovine.
Uzimajuci sve ovo u obzir, Hrvatska ima svoje probleme sa zadrzavanjem vlastitog stanovnistva. A, sto se Bosnjaka i odnosa sa Hrvatima tice citiracu velikog George-a Orwell-a:
"Najbolji nacin da unistite jedan narod je da poricete i unistite njegovo razumijevanje sopstvene historije."
Dakle, ako bosnjackom narodu Dretelj, Heliodrom, Stolac i Capljina ne predstavljaju uciteljicu zivota i polaznu osnovu u izgradnji strategije prema jednom od komsija, onda taj narod ne zasluzuje da se zove narodom, niti zasluzuje da opstane.
Izdavanje domovnice, odnosno putovnice, dalje ce uticati na odljev hrvatskog stanovnistva i ovo je nezaustavljiv proces.
U matici im, 2011. god. jedna popularna radio stanica u Zagrebu je odradila zavidan istrazivacki posao, dokazujuci alarmantan pad stanovnistva ne samo u Hrvatskoj, vec i u Zagrebu, u koji su se tradicionalno slijevali ljudi iz ostalih dijelova Hrvatske i Hercegovine.
Uzimajuci sve ovo u obzir, Hrvatska ima svoje probleme sa zadrzavanjem vlastitog stanovnistva. A, sto se Bosnjaka i odnosa sa Hrvatima tice citiracu velikog George-a Orwell-a:
"Najbolji nacin da unistite jedan narod je da poricete i unistite njegovo razumijevanje sopstvene historije."
Dakle, ako bosnjackom narodu Dretelj, Heliodrom, Stolac i Capljina ne predstavljaju uciteljicu zivota i polaznu osnovu u izgradnji strategije prema jednom od komsija, onda taj narod ne zasluzuje da se zove narodom, niti zasluzuje da opstane.
- Gojeni H
#653 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Hrvatska se pametno odredila za zapadni savez. Jedan od uslova pristupanja istom je da se slusaju veliki clanovi.
Bosnjaci, s druge strane, ne smiju polagati nikakvu nadu u bilo koga drugog da mu odredjuje sudbinu.
Kroz historiju, Bosnjaci su svoje vratove stavljali na panj, a svoju sudbinu u ruke Osmanlija, Austrijanaca, Tita i partije, i to se pokazalo pogubnim za njih.
Bosnjaci mogu naprijed samo naoruzani, sa svojom vlastitom ekonomijom i strategijom. Ova strategija nikada ne smije iskljucivati Bosnu.
Jer, citirajuci jednog naseg profesora "nema Bosne bez Bosnjaka, i Bosnjaka bez Bosne". Dokle god postoji teritorija za koju se Bosnjaci vezuju, oni kao faktor se ne mogu previdjeti.
Bez teritorije, Bosnjaci bi bili faktor kakav su Palestinci i Kurdi; ljudi bez zemlje i domovine, pleme.
Za muslimane je opstanak Bosne i jacanje bosnjacke nacije vjerska obaveza. Iskustva nekadasnjih muslimana Srbije treba da su vise nego dobar primjer.
Sudbina sabackih Cigana, muslimana u Beogradu i Uzicu su pokazatelj muslimanima-Bosnjacima sta ce postati bez jake drzave i izrazeno razvijene nacionalne svijesti.
Bosnjaci, s druge strane, ne smiju polagati nikakvu nadu u bilo koga drugog da mu odredjuje sudbinu.
Kroz historiju, Bosnjaci su svoje vratove stavljali na panj, a svoju sudbinu u ruke Osmanlija, Austrijanaca, Tita i partije, i to se pokazalo pogubnim za njih.
Bosnjaci mogu naprijed samo naoruzani, sa svojom vlastitom ekonomijom i strategijom. Ova strategija nikada ne smije iskljucivati Bosnu.
Jer, citirajuci jednog naseg profesora "nema Bosne bez Bosnjaka, i Bosnjaka bez Bosne". Dokle god postoji teritorija za koju se Bosnjaci vezuju, oni kao faktor se ne mogu previdjeti.
Bez teritorije, Bosnjaci bi bili faktor kakav su Palestinci i Kurdi; ljudi bez zemlje i domovine, pleme.
Za muslimane je opstanak Bosne i jacanje bosnjacke nacije vjerska obaveza. Iskustva nekadasnjih muslimana Srbije treba da su vise nego dobar primjer.
Sudbina sabackih Cigana, muslimana u Beogradu i Uzicu su pokazatelj muslimanima-Bosnjacima sta ce postati bez jake drzave i izrazeno razvijene nacionalne svijesti.
- nosara
#654 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Ne bih u tudje kukuruze, ali ovo je sama distorzija...Gojeni H wrote:Hrvatska se pametno odredila za zapadni savez. Jedan od uslova pristupanja istom je da se slusaju veliki clanovi.
I pustite Tita i partiju, ako se vec ne zahvaljujete na drzavi i ocuvanom identitetu, nemojte ni lupetat gluposti... Cemu...?
- Gojeni H
#655 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Taj identitet nije niko nama poklonio vec je vracen, radom ljudi koji su voljeli svoj narod i svoju pravu domovinu.nosara wrote:Ne bih u tudje kukuruze, ali ovo je sama distorzija...Gojeni H wrote:Hrvatska se pametno odredila za zapadni savez. Jedan od uslova pristupanja istom je da se slusaju veliki clanovi.
Sudbina sabackih Cigana, muslimana u Beogradu i Uzicu su pokazatelj muslimanima-Bosnjacima sta ce postati bez jake drzave i izrazeno razvijene nacionalne svijesti.![]()
I pustite Tita i partiju, ako se vec ne zahvaljujete na drzavi i ocuvanom identitetu, nemojte ni lupetat gluposti... Cemu...?
Da je cuvan, bio bi cuvan sestom bakljom s tvog avatara. Bili smo dobri dok smo ginuli u raznim muslimanskim brigadama, ali smo kad se stisalo naprasno nestali.
Drzava koja stvorila sistem gdje je jedan narod uzeo svo oruzje a onda vojska koju su svi placali napala ostale je dobra lekcija, za one koji razumiju.
Uostalom, ima tema, pa dokazuj.
I u pravu si, ovo nije tvoj teritorij. Ne mozes ni zamisliti situaciju u kojoj si progonjen kao ranjena zvijer samo zobg svog imena i prezimena.
- Jaha TZ
#656 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
odskora sam novi pa nisam još skonto svakog
a vi pojedini imate više iskustva
šta je ovaj sa bakljama na avataru
srbin?
nešto mi na to ....
a vi pojedini imate više iskustva
šta je ovaj sa bakljama na avataru
srbin?
nešto mi na to ....
- Gojeni H
#657 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Jaha
Ziv bio ne dolazi na ovu temu, sad ce svi jugo-nostalgicari za tobom.
Ziv bio ne dolazi na ovu temu, sad ce svi jugo-nostalgicari za tobom.
- Jaha TZ
#658 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
kolko vidim eto taj za kojeg pitam je došao prije mene
- nosara
#659 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Na ovim prostorima je svako u odredjenom trenutku bio u situaciji da ga progone i sta vec... Izuzev u SFRJ...Gojeni H wrote:Taj identitet nije niko nama poklonio vec je vracen, radom ljudi koji su voljeli svoj narod i svoju pravu domovinu.nosara wrote:Ne bih u tudje kukuruze, ali ovo je sama distorzija...Gojeni H wrote:Hrvatska se pametno odredila za zapadni savez. Jedan od uslova pristupanja istom je da se slusaju veliki clanovi.
Sudbina sabackih Cigana, muslimana u Beogradu i Uzicu su pokazatelj muslimanima-Bosnjacima sta ce postati bez jake drzave i izrazeno razvijene nacionalne svijesti.![]()
Da je cuvan, bio bi cuvan sestom bakljom s tvog avatara. Bili smo dobri dok smo ginuli u raznim muslimanskim brigadama, ali smo kad se stisalo naprasno nestali.
Drzava koja stvorila sistem gdje je jedan narod uzeo svo oruzje a onda vojska koju su svi placali napala ostale je dobra lekcija, za one koji razumiju.
Uostalom, ima tema, pa dokazuj.
I u pravu si, ovo nije tvoj teritorij. Ne mozes ni zamisliti situaciju u kojoj si progonjen kao ranjena zvijer samo zobg svog imena i prezimena.
Gdje sam ja spomenuo poklanjanje identiteta...?
- reis1
#660 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Ma nema potrebe, nas tamo kod vas ima koliko ho's:emillio estevez wrote:stafi wrote:vodite ga, sretno i berićetno vam bilo.emillio estevez wrote:@reis ti u Hrvata imas garantiranu politicku karijeru.
Nema sanse , imali vec jednog slicnog 41 -45
Pa ostali bez japo naroda.![]()
Samo ga vi kod sebe drzite

-
stafi
#661 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
gospon reis, ideš li na doček papi, hoće li biti kakva pomast?
- reis1
#662 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Prosjecni Bosnjo, to ti je bolan jedna lobotomizirana ovca.
Vojska Savezne Jugoslavije, JNA, ti je na BiH ispalila 100 miliona granata.
Vojska Savezne Hrvatske, HV, ti je pomagala da da oslobodis se tih koji hoce da te istrijebe.
Ali prosjecni Bosnjo je toliko spaljen, da on i danas svoje funkcioniranje u saveznickom smislu preferira kao jugoslavenstvo, nego hrvatstvo. Ja sam pitao svoju nanu, koja je zivjela u 5 drzava, "nano kad je bilo najbolje", i ona je meni rekla "kad su bile kune". Starije bolan treba pitati, a ne ova mladjarija, koja veze nema o zivotu.
No, mi Bosnje se volimo bahatiti, po tome licimo na Srbe, poslije cega dodje kmecanje. To je mislim naslijedje iz Jugoslavije. Pa kad bude i 12-ti genocid, mi cemo onda opet morat ici Hrvatima i traziti federacije i konfederacije. Treba nas samarati, da bi funkcionirali pametno.

Vojska Savezne Hrvatske, HV, ti je pomagala da da oslobodis se tih koji hoce da te istrijebe.
Ali prosjecni Bosnjo je toliko spaljen, da on i danas svoje funkcioniranje u saveznickom smislu preferira kao jugoslavenstvo, nego hrvatstvo. Ja sam pitao svoju nanu, koja je zivjela u 5 drzava, "nano kad je bilo najbolje", i ona je meni rekla "kad su bile kune". Starije bolan treba pitati, a ne ova mladjarija, koja veze nema o zivotu.
No, mi Bosnje se volimo bahatiti, po tome licimo na Srbe, poslije cega dodje kmecanje. To je mislim naslijedje iz Jugoslavije. Pa kad bude i 12-ti genocid, mi cemo onda opet morat ici Hrvatima i traziti federacije i konfederacije. Treba nas samarati, da bi funkcionirali pametno.
-
stafi
#663 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
gospon reis, "zaboravili" ste spomenuti udruženi zločinački poduhvat, na čijem čelu je stajao uzoriti ti franček.reis1 wrote:Prosjecni Bosnjo, to ti je bolan jedna lobotomizirana ovca.
Last edited by stafi on 30/05/2015 22:05, edited 1 time in total.
- reis1
#664 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Gospon papa je nas vrhovni kalifa (nakon sto je propao ovaj iz istocnog Rima).stafi wrote:gospon reis, ideš li na doček papi, hoće li biti kakva pomast?
- reis1
#665 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Zato je nas dedo Alija dobio odlikovanje od Njofrae.stafi wrote:gospon reis, "zaboravili" ste spomenuti udruženi zločinački poduhvat, na čijem čelu je stajao uzoriti ti franček.reis1 wrote:Prosjecni Bosnjo, to ti je bolan jedna lobotomizirana ovca.
Prosjecni Bosnjo se razumije u visoku politiku ko M.u.k.K.
-
stafi
#666 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
gospon reis, ti i tvoji hafisi ste već pokušali genocidom pripojiti bih, pa ste popušili. Zašto misliš da to možete ostvariti u miru?
Poselami nanu, i reci joj da je sada 2015.
- reis1
#667 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
stafi wrote:gospon reis, ti i tvoji hafisi ste već pokušali genocidom pripojiti bih, pa ste popušili. Zašto misliš da to možete ostvariti u miru?
Hafis ti nije moj, vec tvoj. Vi ste dvojica koja ga zajedno "duhanite", malo ti malo on.
Nego vratimo se bosansko-bosnjackim strategijama...
-
stafi
#668 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
izvinit ćeš, ali vi ste se tim sportovima od malena bavili dok ste u krilu čika svećenika primali.......pomast.reis1 wrote:stafi wrote:gospon reis, ti i tvoji hafisi ste već pokušali genocidom pripojiti bih, pa ste popušili. Zašto misliš da to možete ostvariti u miru?
Hafis ti nije moj, vec tvoj. Vi ste dvojica koja ga zajedno "duhanite", malo ti malo on.
Nebi ja da vam kvarim koncepciju, samo vi udrite.
- reis1
#669 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Jaha TZ wrote: poslije dejtona to možeš slobodno objesit o rep prvom mačku kojeg vidiš
ko je zajebo i KRIV što nije FBH tog oblika i 58% površine ? odnosno što je samozvana republika srpska ozvaničena i ustavno kao takva, i kao republika i kao srpska i to na 48% teritorije BH
Mi smo zajebali - samo sebe mozemo kriviti i nikoga drugog! Znaci niti smo izgradili federaciju niti konfederaciju - to je stalo nedje na pola puta.
- nasa
#670 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Ja nikad ranije nisam upratila @reisa, tek nedavno, ovdje na politici...Najjaci forumas, na uvrnut/pozitivno uvrnut/ nacin ali
Ne zezam se, ozbiljno
- reis1
#671 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Actually, ono sto su skutori duhanili od 45-92, to su Bosnje zduhanili od 92-95...stafi wrote: izvinit ćeš, ali vi ste se tim sportovima od malena bavili dok ste u krilu čika svećenika primali.......pomast.
Nebi ja da vam kvarim koncepciju, samo vi udrite.
I jopet pameti niste dosli, jos hocete?
- reis1
#672 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Hvala lijepa moja!nasa wrote:Ja nikad ranije nisam upratila @reisa, tek nedavno, ovdje na politici...Najjaci forumas, na uvrnut/pozitivno uvrnut/ nacin ali![]()
Ne zezam se, ozbiljno
Ako ja sta kad preceram, ti slobodno oklagijom naceraj...
-
stafi
#673 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
ti si neđe dobro ograjiso.reis1 wrote:Actually, ono sto su skutori duhanili od 45-92, to su Bosnje zduhanili od 92-95...stafi wrote: izvinit ćeš, ali vi ste se tim sportovima od malena bavili dok ste u krilu čika svećenika primali.......pomast.
Nebi ja da vam kvarim koncepciju, samo vi udrite.![]()
I jopet pameti niste dosli, jos hocete?
-
stafi
#674 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
jesmo, eto nas kod tebe, čuli smo da imaš pečenih prasića. Mnogo volimo prasiće, reis posebno.Hafis wrote:Jeste li više konačno odlučili kome ćete se priselembatiti na kazan
- Jaha TZ
#675 Re: Bosansko-Bosnjacka Strategija
Ha hareis1 wrote:Prosjecni Bosnjo, to ti je bolan jedna lobotomizirana ovca.
ps:
Cuj pomogla HV
Isti agresor ko i četnici isto ispalili milion granata na Mostar barbari kreteni koji su srušili spomenike svjetske bastine stari most jednako kao četnički barbari jednu Ferhadiju
dakle isti ste samo sto ste kako i kazu šupački bili na početku uz nas a onda zabili nož u leđa sto jest osobina šupaka i hinja kako vas evo svi i karakterišu
Zahvalite vi ARBH sto su četnike 3 godine mrcvarili dok ste se vi ušutili i naoružavali
Zahvalite nesreći Srebrenice pa su vam ameri dali zeleno svjetlo za oluju bez koje bi i dan danas imali četnike 20 km od Zagreba
Nikad više necete imat priliku da udruzeni postignete kao 1993 ali ste popušili
Bolje ne izazivajte ponovo sreću ni jedni ni drugi jer nit četnicima vise ima JNA za leđima nit vama moze pomoc Hrvatska koja je u EU