Danasnji "feminizam"
- Capajebo
#651 Re: Danasnji "feminizam"
I used to be an adventurer like you, then I took an arrow in the knee...
-
aratet
#652 Re: Danasnji "feminizam"
Prije svih, ekonomija i pravo,Gojeni H wrote:Mozes li molim te postaviti par takvih fakulteta? - Hvala.aratet wrote:
Muskarci ce uvijek biti zbog biologije generalno uspjesniji od zena, ali ce zene imati jednaku sansu da postanu uspjesne kao sto je imaju muskarci.
U BiH je sve vise i vise cura medju najuspjesnijim studentima, neki fakulteti su postali zenski gdje su cure 80% i cak 90% studenata, to je jer imaju vecu volju za ucenjem. Ali vec kod trazenja posla imaju vecu barijeru od muskaraca.
Ukoliko zelis, poslat cu ti spisak studenata na pp s neke godine, biraj koju ces?
- O'zone
- Globalni moderator
#653 Re: Danasnji "feminizam"
Ja fino upozorio.
Banned user for reason “Trolanje”
» MyTao
Mjesec
Banned user for reason “Trolanje”
» MyTao
Mjesec
-
aratet
#654 Re: Danasnji "feminizam"
Ako se ovo odnosi na moj post, pogledaj zbog cega sam ga napisao i u ciju korist ide.vješalica wrote:koja glupost...muskarci ne moraju biti zbog svoje biologije uvijek uspjesniji od zenaGojeni H wrote:Mozes li molim te postaviti par takvih fakulteta? - Hvala.aratet wrote:
Muskarci ce uvijek biti zbog biologije generalno uspjesniji od zena, ali ce zene imati jednaku sansu da postanu uspjesne kao sto je imaju muskarci.
U BiH je sve vise i vise cura medju najuspjesnijim studentima, neki fakulteti su postali zenski gdje su cure 80% i cak 90% studenata, to je jer imaju vecu volju za ucenjem. Ali vec kod trazenja posla imaju vecu barijeru od muskaraca.
mozda u mijesanju maltera ili tezih zanatakih poslova
kod trazenja posla muskarci uapoatavljaju barijere za posao gdje oni odlucuju
naravno ovdje kod nas je to rasprostranjeno
ta ce ona nek se fOta kuhnje djece stale i krave nek mete i ostalo....mentalitet orangutana
-
hladan.preminger
#655 Re: Danasnji "feminizam"
Moderni feminizam ili 3rd Wave feminism je najveće smeće koje uz pc culture i safe space trenutno zagađuje javni prostor.
Sve je sexisam, wage gap myth, vicitm card, professional victims i ostala sranja.
Militantne feministkinje su uspjele i video igre povezati sa sexizmom. Zale se an jebeni virtualni svijet.
Sve je sexisam, wage gap myth, vicitm card, professional victims i ostala sranja.
Militantne feministkinje su uspjele i video igre povezati sa sexizmom. Zale se an jebeni virtualni svijet.
-
Niemand
#656 Re: Danasnji "feminizam"
Svasta ste ispisali. U sustini se slazem sa chmoljom u vezi onog porodiljskog, to nije problem samo zena vec i muskaraca. Al kad smo vec kod tog, kolko u bosni novopeceni otac dobije slobodnih dana da bude sa bebom? Ako se ne varam 3 dana (nisam sigurna za ovo, izvinjavam se ako grijesim). Znam da neke druge zemlje daju puno vise slobodnog vremena, al zar nije i to bitno? Zar nije i on roditelj? I cija su to sad prava-djecija? Zenska? Muska? Il ljudska mozda?
Kad spomenete feminizam i afriku, vi to fakat ozbiljno napisete. Jer zene nemaju nikakva prava. I to je oke, nemam ja nista protiv toga da vi to spominjete. Al ko ce spomenuti malog djecaka u africi? Jer zensku djecu ce vec feminizam tabiriti. Sta ja sa njim? I on je dijete bez svojih prava. To su bolan ljudska prava i treba teziti tome da se i djecak i djevojcica u africi il dje god podjednako zbrinu. Uostalom, lako je o africi govoriti o zenskim problemima dok zanemarujemo bolesti, glad i zedj OBA spola. Otprilike na nivou-nemas hljeba? Jedi kolace!
Mozda ja grijesim, al upravo vi razdvajate svijet po spolnoj osnovi.
Zbog cega se npr trebaju postovati zene? Jer su donijele djecu na svijet? Pa super, i muskarci su ucestvovali oko tog sa djecom. Ne bi te bilo da te mati nije rodila, al te isto tako ne bi bilo ni da te otac nije napravio. Al postovati muskarce je tako nekako.. demode. I zaostalo. Ne mogu ja postovati pinkovu pjevaljku samo zato jer je zena. Sori, ne mogu. Ako vec govorimo o postovanju, nema potrebe da ga dijelimo po polnoj osnovi. Zar to nije i feminizam htio? Da se bude jednako?
Ironicno.
Meni su odgovor ljudska prava, ne zenska, ne muska, ne djecija (ovo zna biti zeznuto ako se ubije koga il napravi kakvog veceg belaja). Prosto ljudska.
I iskreno? Totalno protiv ovog sadasnjeg vanabi feminizma, a usustini bi u nekim drugim vremenima bila ultra feminista s obzirom na stavove.
Al ja ne zelim nit cu ikad pljuvati muskarce jer su muskarci. Kakva je to uopce prica? Jel on kriv sto se rodio ko musko?
I usput, u vezi onog posta-ovo zasluzuje samar, zanimljivo. Samo to mogu reci. Da vama neko napise ispod vaseg posta, neko muskog spola naravno, ovo zasluzuje samar pa to bi bilo necuveno. Nasilje nad zenama. Sovinista.
-_-
Kad spomenete feminizam i afriku, vi to fakat ozbiljno napisete. Jer zene nemaju nikakva prava. I to je oke, nemam ja nista protiv toga da vi to spominjete. Al ko ce spomenuti malog djecaka u africi? Jer zensku djecu ce vec feminizam tabiriti. Sta ja sa njim? I on je dijete bez svojih prava. To su bolan ljudska prava i treba teziti tome da se i djecak i djevojcica u africi il dje god podjednako zbrinu. Uostalom, lako je o africi govoriti o zenskim problemima dok zanemarujemo bolesti, glad i zedj OBA spola. Otprilike na nivou-nemas hljeba? Jedi kolace!
Mozda ja grijesim, al upravo vi razdvajate svijet po spolnoj osnovi.
Zbog cega se npr trebaju postovati zene? Jer su donijele djecu na svijet? Pa super, i muskarci su ucestvovali oko tog sa djecom. Ne bi te bilo da te mati nije rodila, al te isto tako ne bi bilo ni da te otac nije napravio. Al postovati muskarce je tako nekako.. demode. I zaostalo. Ne mogu ja postovati pinkovu pjevaljku samo zato jer je zena. Sori, ne mogu. Ako vec govorimo o postovanju, nema potrebe da ga dijelimo po polnoj osnovi. Zar to nije i feminizam htio? Da se bude jednako?
Ironicno.
Meni su odgovor ljudska prava, ne zenska, ne muska, ne djecija (ovo zna biti zeznuto ako se ubije koga il napravi kakvog veceg belaja). Prosto ljudska.
I iskreno? Totalno protiv ovog sadasnjeg vanabi feminizma, a usustini bi u nekim drugim vremenima bila ultra feminista s obzirom na stavove.
Al ja ne zelim nit cu ikad pljuvati muskarce jer su muskarci. Kakva je to uopce prica? Jel on kriv sto se rodio ko musko?
I usput, u vezi onog posta-ovo zasluzuje samar, zanimljivo. Samo to mogu reci. Da vama neko napise ispod vaseg posta, neko muskog spola naravno, ovo zasluzuje samar pa to bi bilo necuveno. Nasilje nad zenama. Sovinista.
-_-
- Pandakonda
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#658 Re: Danasnji "feminizam"
Sram te bilo kako pišeš, na ovom forumu je davno utvrđeno da otac nema nikakvih prava, jer ipak žensko tijelo nosi dijete i samo je njeno! I samo ona treba odlučiti šta će s djetetom.
Naravno, kada je riječ o alimentaciji onda se pjeva drugačija pjesma.
Naravno, kada je riječ o alimentaciji onda se pjeva drugačija pjesma.
-
Niemand
#659 Re: Danasnji "feminizam"
To sto neko rodi dijete i odmah ga napusti se ne desava i, i dalje zasluzuje postovanje. A i nema danas samohranih oceva koji sami odgajaju dijete. Sami ga hrane, presvlace i ne spavaju zbog njeg. Samo sto eto, nikad nece biti na levelu postovanja matere koja je to dijete napustila. Ona po defaultu zasluzuje postovanje. Nosila ga je devet mjeseci u stomaku.
Nije sve crno bijelo. Pretezno je sivo.
- Connaisseur Karlin
#660 Re: Danasnji "feminizam"
toweile,treba uzeti u obzir da je zenama bilo zabranjeno obrazovanje,a nakon odobrenja obrazaovanja,zene su pomogale i ucestvovale u projektima muskih genija,a mnoge su vise dorpinjele,ali nise dobile kredit u naucnim krugovima jer su jednostavno bile zeneTowelie wrote:Isti oni koji su ti dali struju, internet i kompjuter da bi mogla da trabunjas o zenskim pravima.wewa wrote:ama ko ste ba vi da nama nesto dajete?!
- Connaisseur Karlin
#661 Re: Danasnji "feminizam"
Upoznala sma dva samohrana oca koji su odhranili svoje djete ,i postijem ih jednako kao samohrane majkeNiemand wrote:To sto neko rodi dijete i odmah ga napusti se ne desava i, i dalje zasluzuje postovanje. A i nema danas samohranih oceva koji sami odgajaju dijete. Sami ga hrane, presvlace i ne spavaju zbog njeg. Samo sto eto, nikad nece biti na levelu postovanja matere koja je to dijete napustila. Ona po defaultu zasluzuje postovanje. Nosila ga je devet mjeseci u stomaku.
-
Fudo387
#662 Re: Danasnji "feminizam"
Kao npr., koje?Connaisseur Karlin wrote:mnoge su vise dorpinjele,ali nise dobile kredit u naucnim krugovima jer su jednostavno bile zene
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#663 Re: Danasnji "feminizam"
Dragonborn, huh? Was it your ma or your pa that was the dragon?Capajebo wrote:I used to be an adventurer like you, then I took an arrow in the knee...
- Pandakonda
#664 Re: Danasnji "feminizam"
Harambe nije umro da bi se feminizam širio 
- stakasa
#665 Re: Danasnji "feminizam"
Nije za pricuFudo387 wrote:Kao npr., koje?Connaisseur Karlin wrote:mnoge su vise dorpinjele,ali nise dobile kredit u naucnim krugovima jer su jednostavno bile zene
- Connaisseur Karlin
#666 Re: Danasnji "feminizam"
moze se knjiga napisati o tomeFudo387 wrote:Kao npr., koje?Connaisseur Karlin wrote:mnoge su vise dorpinjele,ali nise dobile kredit u naucnim krugovima jer su jednostavno bile zene
Rita Levi-Montalcini was an Italian neurologist who won the Nobel Prize in Medicine in 1986. The Prize committee tried to nominate men from her research group who had not made significant contributions to her work. But Levi-Montalcini adamantly refused to share her Nobel Prize with anyone, especially any men, says Brandeis’ Abir-Am — and she didn’t. Levi-Montalcini devoted her life to science, says Abir-Am, and she did everything for her love of knowledge — including never marrying. “She was treated like a queen in Italy because of her contributions,” says Abir-Am, “and she lived a long and successful life, dying two years ago at 103.”
gore ispricanapric aje jako slicna sa Ajnstajnovom random kolegicomSeveral people posted comments about our story that noted one name was missing from the Nobel roster: Rosalind Franklin, a British biophysicist who also studied DNA. Her data were critical to Crick and Watson's work. But it turns out that Franklin would not have been eligible for the prize—she had passed away four years before Watson, Crick, and Wilkins received the prize, and the Nobel is never awarded posthumously.
But even if she had been alive, she may still have been overlooked. Like many women scientists, Franklin was robbed of recognition throughout her career (See her section below for details.)
She was not the first woman to have endured indignities in the male-dominated world of science, but Franklin's case is especially egregious, said Ruth Lewin Sime, a retired chemistry professor at Sacramento City College who has written on women in science.
Over the centuries, female researchers have had to work as "volunteer" faculty members, seen credit for significant discoveries they've made assigned to male colleagues, and been written out of textbooks.
They typically had paltry resources and fought uphill battles to achieve what they did, only "to have the credit attributed to their husbands or male colleagues," said Anne Lincoln, a sociologist at Southern Methodist University in Texas, who studies biases against women in the sciences
- dale cooper
#667 Re: Danasnji "feminizam"
Ako je išta pokazalo da je feminizam još itekako potreban onda je to bila nedavna pobjeda
Donalda "hvatajte ih za pičke" Trumpa i tipova koji su izmilili iz svojih pećina nakon toga.
Donalda "hvatajte ih za pičke" Trumpa i tipova koji su izmilili iz svojih pećina nakon toga.
- Muhamed Đakmić
#668 Re: Danasnji "feminizam"
Nisu samo muškarci glasali za Trumpa.dale cooper wrote:Ako je išta pokazalo da je feminizam još itekako potreban onda je to bila nedavna pobjeda
- dale cooper
#669 Re: Danasnji "feminizam"
Da stvar bude gora...Muhamed Đakmić wrote:Nisu samo muškarci glasali za Trumpa.dale cooper wrote:Ako je išta pokazalo da je feminizam još itekako potreban onda je to bila nedavna pobjeda
- Muhamed Đakmić
#670 Re: Danasnji "feminizam"
Ma nema mi ni najmanje logike povlačiti paralelu između te dvije stvari.
- dale cooper
#671 Re: Danasnji "feminizam"
Pa ne možeš reći da je ovaj casual šovinizam Donalda Trumpa baš bezazlena stvar i da nije u suprotnostiMuhamed Đakmić wrote:Ma nema mi ni najmanje logike povlačiti paralelu između te dvije stvari.
svemu što je feminizam ikada uradio i pokušao da promijeni. Zabrinjavajući je način na koji su mu
njegovi glasači prešli preko ovih (i gorih stvari) karakterizirajući ih kao "no big deal" ili još gore
odobravajući ih glasno ili tiho. I da, još gore je kada su to same žene mogle uraditi.
- Pandakonda
#672 Re: Danasnji "feminizam"
Opet se vracamo na tu političku korektnost. Ja tvrdim da ne postoji muškarac koji nikad nije nešto slično rekao za neku djevojku. Ali čim je to rekao čovjek koji ide protiv demokrata i establišmenta odma se pravi frka oko toga. Lično sam prisustvovao kad su i žene same govorile slične gadosti za muškarce tako da tu nijedan spol nije nevin...dale cooper wrote:Ako je išta pokazalo da je feminizam još itekako potreban onda je to bila nedavna pobjeda
- dale cooper
#673 Re: Danasnji "feminizam"
Vjerovatno, posebno kod nas, gdje mačizam i šovinizam vrište iz svih pora. Ne znači da je to ispravno.Pandakonda wrote:Opet se vracamo na tu političku korektnost. Ja tvrdim da ne postoji muškarac koji nikad nije nešto slično rekao za neku djevojku. Ali čim je to rekao čovjek koji ide protiv demokrata i establišmenta odma se pravi frka oko toga. Lično sam prisustvovao kad su i žene same govorile slične gadosti za muškarce tako da tu nijedan spol nije nevin...dale cooper wrote:Ako je išta pokazalo da je feminizam još itekako potreban onda je to bila nedavna pobjeda
Žene se kod nas samo prilagođavaju sredini i očekivanjima muškaraca od nje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#674 Re: Danasnji "feminizam"
A dejl sta mislis sto su 50 nijansi toliko popularne medju zenama? 
- dale cooper
#675 Re: Danasnji "feminizam"
Nemam pojma, ali ne drže sve žene jednako do feminističkih uvjerenja, niti su svi muškarci_BataZiv_0809 wrote:A dejl sta mislis sto su 50 nijansi toliko popularne medju zenama?
seksistički šovinisti.