Ostaviti brak radi druge osobe?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#651 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by _BataZiv_0809 »

annoy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
E jebiga ode ti u ekstrem sad.

Kad si bila prvi srednje, svidjali su ti se maturanti. O tome se radi.
Nisam ja prva spomenula muškarce u 40-im i žene u 20-im. Baš zato što sam to pročitala tu sam se osvrnula na to.
Inače, sviđali su mi se i mlađi i stariji, nije da mi se itko ikad sviđao zato što ima toliko i toliko godina. Zapravo sam najduže bila s jednim godinu mlađim.
Ista stvar ko sa Sarafinom. Tvoje licno iskustvo nije mjerilo ni za koga, izuzev za tebe.

Ako ti se sa 13 godina, svidjao decko od 11, u dobroj si manjini.
sumirprimus

#652 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by sumirprimus »

ja al fulate vi temu,nije tema mladji frajer starija koka,nego bi li ostavio zenu i djecu zarad neke tamo bolje tete,il mladorotke? :D
Ramzess Veliki

#653 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

SaraFina wrote:
klixoris wrote:
SaraFina wrote: Jer Alfa, je pobogu Alfa. Predator, a ne muzijak srednjih godina sa trbušinom i ćelom :D

Uglavnom, ništa novo ni iznenadjujuće.
Sad sam se razocarao... Imam 34, a nemam trbusinu (imam plocice) i nisam celav... Znaci, nisam ni "A" od Alfe :cry:

Klixo, nisi ti još u toj dobnoj skupini.
Plus 34 godine i neka od 25-29 godina zena nije uopće nezamisliva kombinacija.
App. no.1: No teorija da je zensko tri godine starije od muškarca materinskih tip mi je šuplja.
App. no.2: A još šuplja da ovi od 40+ mogu meni nešto sa 26
:D
Repl. no.1: E vala glumi mu mater pa da j.. rak raka. :oops: Poznato je da žene ranije sazrijevaju, znači da je safatala balavca čim je mlađi od nje. Kad ženska fata mlađeg frajera to je samo iz jednog razloga - da ima apsolutnu kontrolu nad njim, i bitnija joj je kontrola nego on kao muškarac. Freaky kompleks ... strahovi svakakvi ...

Repl. no.2: Ne pričaj ako nisi probala. Muškarac je mentalno i fizički najspremniji od 35 do 45 godine, zavisno od muškarca, a nivo testosterona počinje opadati nakon 47-me, kad kod muškaraca počinje prirodni proces starenja.
Ako nisu varali žene.
Ako jesu, adrenalin se brine da im starenje nastupa mnogo kasnije ... :oops:
pakica_

#654 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by pakica_ »

pakica_ wrote:meni apsolutno nije problem da musko od 40 hoce zensko od 30...
pogotovo kad mi nesto serendamo kako mi sa 30 hocemo muskarca od 35-40..
Đe onda problem? oni hoce mladje, mi starije.. :D
malo mi je bljak kad onaj od 45 hoce onu od 18, ali i ona je punoljetna, sve legalno, ako je to njen izbor dedera brate..
da l' zbog para, da l' zbog father figure, da l' zbog neceg treceg, sve dok je obostrani pristanak u pitanju.... :thumbup:
vidim ja da moram da citiram samu sebe, nece li se ova (bespotrebna) rasprava vise privesti kraju :D
Ramzess Veliki

#655 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

SaraFina wrote: Da ti Ramo Walter K. Nije hakirao nick? :D

Ovo oko varanja mi ne liči na tebe, a pogotovo da ti opravdavaš u bilo kom smislu takvo što :D
Ma malo zakuhavam ... :oops:
annoy

#656 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by annoy »

_BataZiv_0809 wrote:
Ista stvar ko sa Sarafinom. Tvoje licno iskustvo nije mjerilo ni za koga, izuzev za tebe.

A vi raspolažete nečim drugim osim osobnim uvjerenjima o temi?
Ramzess Veliki

#657 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

S4mpion wrote:Žena starija par godina, očekuješ neku zrelost, neku inteligenciju aman zaman kad ono... hopa.
Buraz kriza srednjih godina ... žene poslije 35-te pomahnitaju ... :oops:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#658 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by _BataZiv_0809 »

annoy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Moj prvi upis na ovu raspravu je bio o psiholoskoj i evolutivnoj strani fenomena.

Sto se tice mog iskustva, 90% ih je bilo mladje od mene.
Ridjobrki

#659 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ridjobrki »

pakica_ wrote:
pakica_ wrote:meni apsolutno nije problem da musko od 40 hoce zensko od 30...
pogotovo kad mi nesto serendamo kako mi sa 30 hocemo muskarca od 35-40..
Đe onda problem? oni hoce mladje, mi starije.. :D
malo mi je bljak kad onaj od 45 hoce onu od 18, ali i ona je punoljetna, sve legalno, ako je to njen izbor dedera brate..
da l' zbog para, da l' zbog father figure, da l' zbog neceg treceg, sve dok je obostrani pristanak u pitanju.... :thumbup:
vidim ja da moram da citiram samu sebe, nece li se ova (bespotrebna) rasprava vise privesti kraju :D
:thumbup:

Što ne mogu malograđanštine i uzimanja sebe za mjeru stvari... Što se mene tiče nek se voda ko god sa kim hoće, ne kaže džaba naš narod u Engleskoj "people mostly deserve each other". :)

Svako bira sebi način na koji će se nabelajiti i svak' je na svoj način živ. Kasnije ako ko kuburi sa čijom impotencijom ili nezrelošću ili prezrelošću, kompleksima, iskustvima - sam pao sam se ubio.

Ha ja. :)

Paki, ti si meni po običaju kralj'ca. :-D
SaraFina

#660 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

pakica_ wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
pakica_ wrote: ahahahahahah joooooooooooooj
saro, odustani :lol: :lol: :lol:
De si ti pakice :per:

Pusti Sarafinku, voli ona sama protiv svih. Ubij sve i vrati se sam :D
tuJ sam, bato :D citam iz prikrajka :D

Paki, pusti ti Batine odvjetničke folove. Vjeruj meni :D

Jer o čemu ću pričati ako ne o svojim iskustvima. Da neću o iskustvima Donatele V?
Ja uzimam za primjere sebe i ljude iz stvarnog zivota, a on serije i filmove :D

@Ramo, hvala lijepo na sugestijama. Cijenim naravno dobar savjet, al nešto nisam pretjerano oduševljena. Mozda se vremenom promijeni vidjenje.
SaraFina

#661 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

annoy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Lolcina :)
Ramzess Veliki

#662 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

annoy wrote:Daleko od toga da mi stariji muškarci ne mogu bit sexy i atraktivni, dapače, ali sve ostaje na tome. Seksualno općiti s nekime tko je upisivao fakultet dok sam ja cuclala plodnu vodu mi je totalno pogrešno i odbojno.
E da ... otkako su otvorili ove u Travniku, Kiseljaku pa upisuju fakultet i sa 50 ... :shock:
Ramzess Veliki

#663 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

SaraFina wrote: @Ramo, hvala lijepo na sugestijama. Cijenim naravno dobar savjet, al nešto nisam pretjerano oduševljena. Mozda se vremenom promijeni vidjenje.
Ma taman posla. :D Štaćeti stari kenjci na zalasku karijere ako možeš klepiti dasu od kamena isklesanog. ;-)
Jedino ako si dobrodušna pa ono ... iz neke samilosti, da se prisjeti ... :lol:
Ramzess Veliki

#664 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

SaraFina wrote:
annoy wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Lolcina :)
Pfff ... vučete me za jezik ... :lol:
alucarda

#665 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by alucarda »

Umjesto da brinete koliko je kome godina, ko je stariji on ili ona, irelevantne stvari, brinite s kim ste. Da li je ta osoba spremna za brak ili ne.Da li ta osoba odgovara vama, mentalno, emocionalno, seksualno.
Naravno da se sa 18 godina niko ne treba ni zeniti ni udavati, neovisno o tome je li njemu 18 njoj 24 ili obratno. Sa 18 ne znate ni imati intelektualan razgovor sa drugom osobom, nemate kontrolu nad svojim emocijama, i ne znate sta volite u krevetu, koliko cesto volite i kako.
Da bi uopste bili sposobni da imate vezu sa drugom osobom morate prvo znati sami sebe. Obicno su najbolje godine da saznate ko ste i sta ste vi sami upravo te 18-30.
Zena sa 34 i muskarac sa 30 su sasvim druga prica od zene sa 22 i muskarca sa 18. Ovamo odrasli ljudi, na drugoj strani djeca. Ili obratno ako je muskarac stariji, nije to bitno uopste.
SaraFina

#666 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

Ramzess Veliki wrote:
SaraFina wrote: @Ramo, hvala lijepo na sugestijama. Cijenim naravno dobar savjet, al nešto nisam pretjerano oduševljena. Mozda se vremenom promijeni vidjenje.
Ma taman posla. :D Štaćeti stari kenjci na zalasku karijere ako možeš klepiti dasu od kamena isklesanog. ;-)
Jedino ako si dobrodušna pa ono ... iz neke samilosti, da se prisjeti ... :lol:

:skoljka: :lol: :lol:
SaraFina

#667 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

Ramzess Veliki wrote:
annoy wrote:Daleko od toga da mi stariji muškarci ne mogu bit sexy i atraktivni, dapače, ali sve ostaje na tome. Seksualno općiti s nekime tko je upisivao fakultet dok sam ja cuclala plodnu vodu mi je totalno pogrešno i odbojno.
E da ... otkako su otvorili ove u Travniku, Kiseljaku pa upisuju fakultet i sa 50 ... :shock:

Cuclala plodnu vodu, ovo je vrh fakat!
:lol: :lol: :lol:

Hrpetinasmajlićakojisesmiju
annoy

#668 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by annoy »

_BataZiv_0809 wrote:
Moj prvi upis na ovu raspravu je bio o psiholoskoj i evolutivnoj strani fenomena.

Sto se tice mog iskustva, 90% ih je bilo mladje od mene.
Ti si jedini od nas dvoje koji pokušava progurati nekakvu tezu...aludirajući meni da su mi se "sigurno sviđali maturanti", bacaš generalizaciju koja bi eto trebala vrijedit i za mene, a kad ja odgovorim da ne vrijedi, onda me napadaš da ja svoje iskustvo želim progurat kao objektivno ispravno, a ja to ne činim, nego pišem za sebe.
Ja sam samo nabacila komentar o nečemu što neki ovdje smatraju normalnim i samorazumljivim, da je to meni odvratno.
supercali

#669 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by supercali »

sf
prvo ne mjeri svijet prema sebi i svojim uvjerenjima

drugo jesi ti za udaju?
Matzan

#670 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Matzan »

Kako stvari stoje oept su muškarci krivi!
A, situacija sa ženama otprilike ovako izgleda:

Od tinejdžerskog doba pa do 25-e (otprilike) hoće isključivo starijeg muškarca, često i po 10 godina.
I baš u nekom tom dobu žene doživljavaju svoj puni procvat, najljepše su, znaju i voljeti.

Od 25-30 su se već nakupile iskustava, počinju mudrovati, hoće da se ostvare, da se skuće, da budu ravnopravne i da pariraju muškarcu, počinju da se truju feminističkim parolama i raznim sapunicama. Ne žure sa udajom, jer smatraju da će do 30-e postići sve što im treba, a da će princ čekati na njih. Počinju smanjivati razliku u godinama njih i muškaraca.
Dok promijene 1-2 momka, odu par puta na more, kupe brdo cipela i tašnica, eto već trideseta zakucala na vrata.

A poslije 30-e počinju da se osvrću oko sebe.Oni najpoželjniji i najprivlačniji muškarci njihove generacije već vodaju djecu u obdanište ili školu, a oni koji još nisu zaplovili u bračne vode gledaju djevojke od 24-25 godina. Djevojka sa 25 godina je već dovoljnoo zrela da zna šta hoće.
I tako u tim tridesetim, dok par puta prođu kroz vrlo realnu situaciju da im taj "idealan" muškarac vršnjak, koji je uz to pun samopouzdanja i solidno situiran, onako usput, nakon prvog izlaska ili nakon prvog seksa priopći da je (ne)sretno oženjen, pa dok skonta da je baš previše ne jure i ne opažaju njeni još uvijek nezauzeti vršnjaci, tada se već približila 35-a (ova godina se uzima kao granica za žene koje rađaju prvi put - radi se obavezno amniocenteza, zato je često uzimam(o) za referentnu).

Da bude jasno i korektno, ovo gore se uglavnom odnosi na žene koje se furaju na feminizam, potpunu ravnopravnost, samosvjesne i visokoškolovane djevojke kojima pokušaj samodokazivanja pojede najbolje godine.
Neke potraže spas u mačkama, a u zadnje vrijeme jako je popularno pametovanje po forumima. :D
sumirprimus

#671 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by sumirprimus »

:lol: :lol: :lol:
moze veceras i na dva tretmana ojednom djaba :mrgreen:
Last edited by sumirprimus on 21/04/2015 14:08, edited 1 time in total.
SaraFina

#672 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

Macane, je li ovaj esej neki osvrt na društvene prilike u Donjem Brabonjištu?

:D

Duboko se zahvaljujemo što si nas upoznao sa prilikama koje vladaju i u tim rualnim/zaostalim sredinama.
Last edited by SaraFina on 21/04/2015 14:09, edited 1 time in total.
supercali

#673 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by supercali »

sarafina hoces mi odgovoriti na pitanje?
Ramzess Veliki

#674 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

Neeeemoj Matzane ... :sad:
SaraFina

#675 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

supercali wrote:sarafina hoces mi odgovoriti na pitanje?

Respo, oprosti, šta si pitao?

Macan dominira sa analiziranjem, pa sam prirodno zbunjena i zabrinuta.
Post Reply