koja ciganija u tom sutomoruElRe wrote:Zbog cijena, Sutomore je uvijek prebukirano. Na plazi bude duplo vise ljudi nego sto ona moze da primi, samim tim sve ti je jasno kakva je higijena i ostalo. Nekima to ne smata, ja ne bih preporucio.gradjevina wrote:Pozdrav! Kakva je situacija sa Sutomorem? Kakva su iskustva vezano za smjestaj,cijene,provod?Islo bi nas par jarana. Hvala unaprijed.
Ljetovanje 2015
- Altsa
#651 Re: Ljetovanje 2015
- Altsa
#652 Re: Ljetovanje 2015
duplibe highirly wrote:mala pomoc, gdje je najpovoljnije zamijeniti marke u kune u sarajevu, hvala
Last edited by Altsa on 30/07/2015 09:47, edited 1 time in total.
- Altsa
#653 Re: Ljetovanje 2015
u banci.ja svake godine mijenjam u unicredit a ima sigurno i u ostalim. povoljniji je kurs nego da se mijenja u hr.be highirly wrote:mala pomoc, gdje je najpovoljnije zamijeniti marke u kune u sarajevu, hvala
- ElRe
#654 Re: Ljetovanje 2015
Takvu atmosferu prave oni koji tamo dolaze, lokalci se prilagodjavaju kako bi zaradili.Altsa wrote:
koja ciganija u tom sutomoruod cajki, rostilja, prljavsine do guzve na plazi.
- Altsa
#655 Re: Ljetovanje 2015
ma sta me briga ko pravi atmosferu. ja sam dosao na odmor a ne da sam na plazi kao da lezim pored cevabdinice zmaj i da mi raznorazne bubamare odvaljuju mozak...ako ti odgovara atmosfera cevljanovica ti brate idi... ja svakako vise u cg ne idem.ElRe wrote:Takvu atmosferu prave oni koji tamo dolaze, lokalci se prilagodjavaju kako bi zaradili.Altsa wrote:
- ElRe
#656 Re: Ljetovanje 2015
Slazem se.Altsa wrote:ma sta me briga ko pravi atmosferu. ja sam dosao na odmor a ne da sam na plazi kao da lezim pored cevabdinice zmaj i da mi raznorazne bubamare odvaljuju mozak...ako ti odgovara atmosfera cevljanovica ti brate idi... ja svakako vise u cg ne idem.ElRe wrote:Takvu atmosferu prave oni koji tamo dolaze, lokalci se prilagodjavaju kako bi zaradili.Altsa wrote:
-
radostan dan
#657 Re: Ljetovanje 2015
ko te jebe kad ne znaš da odabereš...što me nisi pitO prije nego što si krenO.Altsa wrote:ma sta me briga ko pravi atmosferu. ja sam dosao na odmor a ne da sam na plazi kao da lezim pored cevabdinice zmaj i da mi raznorazne bubamare odvaljuju mozak...ako ti odgovara atmosfera cevljanovica ti brate idi... ja svakako vise u cg ne idem.ElRe wrote:Takvu atmosferu prave oni koji tamo dolaze, lokalci se prilagodjavaju kako bi zaradili.Altsa wrote:
- Manu
#658 Re: Ljetovanje 2015
Je li ovo isto to Sutomore o kojemu se ovdje na topicu vrlo pohvalno govori?
http://www.vijesti.me/forum/sutomore-gr ... ium-844089
http://www.vijesti.me/forum/sutomore-gr ... ium-844089
- bingov buraz
#659 Re: Ljetovanje 2015
Sutomore malo podsjecaju na Hong Kong,2 miliona ljudi na 4 kvadratna kilometra 
-
radostan dan
#660 Re: Ljetovanje 2015
u sutomore idu:
a) paradajz turisti iz srbije
b)turisti iz srbije kojima je nakon dugog puta mrsko nastaviti još sat dva da se peglaju do sledeće destinacije (to važi za ove što stižu vozom)
c) maloljetni i mlađi punoljetni podgoričani koje roditelji za kaznu nisu htjeli pustiti u budvu
d) sredovječni pogoričani, tkzv -naobdan- turisti.
e) bosanci sa željom da se ludo i ekskluzivno provedu, po cijenama iz nedžarića i alipašinog.

b)turisti iz srbije kojima je nakon dugog puta mrsko nastaviti još sat dva da se peglaju do sledeće destinacije (to važi za ove što stižu vozom)
c) maloljetni i mlađi punoljetni podgoričani koje roditelji za kaznu nisu htjeli pustiti u budvu
e) bosanci sa željom da se ludo i ekskluzivno provedu, po cijenama iz nedžarića i alipašinog.

- Altsa
#661 Re: Ljetovanje 2015
nije problem ko tamo ide vec sta te tamo ceka.radostan dan wrote:u sutomore idu:
-
radostan dan
#662 Re: Ljetovanje 2015
a jebo ga ti, nije gvineja bisao pa ne znaš nikog i nemaš koga da pitaš...što reče čoEk gore, sve i da je najdivnije, isto kO hong kong. jebO takav odmor...
zakon ponude i potražnje...u sutomoru dobijaš to, na svetom stefanu to, u tivtu to, kotoru to i to, itd, itd...ima za svakog ponuda.
nisi imao sreće, jer se nisi raspitao ranije.
mene je predveče, kada sam prvi put otišao u sutomore 2000., dočekala hanka paldum na terasi hotela. zavijala ko vuk samotnjak.
zakon ponude i potražnje...u sutomoru dobijaš to, na svetom stefanu to, u tivtu to, kotoru to i to, itd, itd...ima za svakog ponuda.
mene je predveče, kada sam prvi put otišao u sutomore 2000., dočekala hanka paldum na terasi hotela. zavijala ko vuk samotnjak.
- Altsa
#663 Re: Ljetovanje 2015
jarane ja sam tamo bio djabalesku pa me nije to toliko nasekiralo niti me sekira i dalje koliko izgleda teberadostan dan wrote:a jebo ga ti, nije gvineja bisao pa ne znaš nikog i nemaš koga da pitaš...što reče čoEk gore, sve i da je najdivnije, isto kO hong kong. jebO takav odmor...
-
radostan dan
#664 Re: Ljetovanje 2015
pravo sam se nasekirO, ne znam šta ću...priča ti je šuplja. zajebo si se i šuti.
uostalom, bilo ti je džabe.
a pod dva, pogledaj teme -ljetovanje 2013, ljetovanje 2014....naći ćeš moje upise gdje odgovaram forumaše od ljetovanja u sutomoru i budvi.
ćao,ćao...
ps.
sledći put ako se slučajno zajebeš i odeš u cg, pa s srenemo, imaš ručak o mom trošku, ali pod uslovom da ne ždereš kO taj ti sa avatara.
a pod dva, pogledaj teme -ljetovanje 2013, ljetovanje 2014....naći ćeš moje upise gdje odgovaram forumaše od ljetovanja u sutomoru i budvi.
ćao,ćao...
ps.
sledći put ako se slučajno zajebeš i odeš u cg, pa s srenemo, imaš ručak o mom trošku, ali pod uslovom da ne ždereš kO taj ti sa avatara.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#665 Re: Ljetovanje 2015
Što veli ona stara ko ima para ide na more, ko nema para ide u Sutomore 
- Nisrin
#666 Re: Ljetovanje 2015
Da sam slusala savjete drugih ne bih otisla nigdje..preskhpo..bahati,onakvi ovakvi...opet smo u Brelama, jucer kafu veliku sa mlijekom u centru-Solinama gdje smo ibsmjesteni platimo 10kuna..odmah pored plaze..sto jw cijena kao u Sa...pizzu 40 kuna sto jee ok cijena za more,a pizza preukusna..Restoran pored..pizza 65kuna... u Baskoj u Ljetnom raju pizzu platili 43 kune..lignje na zaru 70 kuna..i to mi je ok...sokovi po 18 kuna...voce na plazi je bezobrazno skupo..tipa grozdje 60 kuna..zato ga ne kupujem tu...Konzum i Optima su ok sa cijenama, ali radije kuoim za 7 kuna 2l vode u lokalnom marketu nego u Konzumu litar vode za 7 kuna...u Baskoj u supermarketu Sunce se prevarih i uzeh litar vode za 10 kuna..glupansam sto ne vratih...kugla sladoleda je od 7--8 kuna svugdje sto mi jebok s obzirom da je kugla kao tri u Sarajevu,a jedna u Sa ne 1KM...izleti su posebna stvar..230 kuna je izlet na Jelsu i Brac..preporuka iz BAske ici sa najvecim brodom na MA rivijeri Bibetom...imate dzaba vodu..muziku..atmosferu..ribu skusu za rucak ili piletinu,mozete pojesti i vise od jedne ribe...imate vino i sok..sve u toj cijeni..na JElsi se ostaje sat vremena,na Bracu tri i po sata..na Bracu su cijene isto tako zavisi gdje sjednete..na plazi smo jeli pizzu za 40 kuna..ima ih po 80 kuna...na Zlatnom ratu u baru Auro kafa 30 kuna,nargila 120..inace na olazi su cijene parene..fino prosetwate kroz sumicu koja je poplocana i predivna i imate normalnijih cijena...ne nasjedajte na taxi do plaze koji je 15kn u jednom pravcu..taxi brod...jer do plaze setnjom stignete za 20ak min laganog hoda,a predivno je uz miriw borovine i predivne plaze usput...izlet koji vrijedi svake marke...bbili smo i u Splitu...cijene na samoj rivi paprene...ali sa stranw Dioklecijanove palate ima svega sa ok cijenama...na rivi 0.25l vode 10 kuna..na pcetku ribe 2l vode 7 kuna...parking nasli u centru grada kod knjizare Marka Marulica i ostqvili auto satimaaa besplatno...eh da...lezaljke u Brelama 30 kuna..suncobran 20 i 30 kuna..najljepsa plaza svakako je Berulia i najscisca ali slabo ima hlada,pa je super iza 16h...u Brelama tusevi su besplatni,u Baskoj 2kn 30sec...palacinci na olazk 13 do 25 kuna na Punta rati...najpametnije ako necete jesti samo vani,odete u Lidl u Imotskom ili Makarskoj i khpite svega...ppsto smo isli na Goricu gdje nema nikad guzve isli smo u Lidl u Imotskom...dooosta stvari su jeftinije nego u Bingu,tako da imate preporuku...i da, ako dolazite na ovaj dio primorja ponesite vas suncobran ili kupote ovdje za 60 kuna..i vasu lezaljku..u Brelama su vecinom stranci i svi tako rade i dolaze sa friziderima svojim..piju pive koje su u velikoj krigli 16 kuna... voda je sad preeetopla,tako da dodjite,uzivajte,ne zkusajte glupe price,gledajte gdje cete sjesti i kupiti,niko vas ne tjera da placate preskupo,imate izbora...apartmani su vecinom sci zauzeeti ali nsdje se koji slobodan...mi placamo 44eur iznad hotela Soline
,jeste malo u bedu ali je ok za tu cijenu..imate apartmana od 60 do 150 eur, za svakoga ponesto..hoteli su bezobrazno skupi..od 290KM nocenje sa doruckom itd... izvinite na duzem postu ali me nerviraju komentari preskupo,pa nije more nikad dzaba bilo..i JElsa nije skupa..cak je jeftinija od abrela..stoo se tice restorana..riba po 60-70 kuna..pizze 35-40 kuna..pasta 60 kuna itd..i to dve pored plaze...kome je sve ovo skupo, a moze otici i sa malo i sw puno para nek ostane kuci ili ide u prljavu CG..e sta je skupo su apoteke ali ako imate zdr. Osiguranje pravdati mozete sve...i skupi su mehanicari...zakljucalo nam se auto covjek trazio 100eur..kako da ne..
,jeste malo u bedu ali je ok za tu cijenu..imate apartmana od 60 do 150 eur, za svakoga ponesto..hoteli su bezobrazno skupi..od 290KM nocenje sa doruckom itd... izvinite na duzem postu ali me nerviraju komentari preskupo,pa nije more nikad dzaba bilo..i JElsa nije skupa..cak je jeftinija od abrela..stoo se tice restorana..riba po 60-70 kuna..pizze 35-40 kuna..pasta 60 kuna itd..i to dve pored plaze...kome je sve ovo skupo, a moze otici i sa malo i sw puno para nek ostane kuci ili ide u prljavu CG..e sta je skupo su apoteke ali ako imate zdr. Osiguranje pravdati mozete sve...i skupi su mehanicari...zakljucalo nam se auto covjek trazio 100eur..kako da ne..
-
silver_testelone
#667 Re: Ljetovanje 2015
Tebi da je dobro, ne bi bila na forumu, nego bi uživala u odmoru.Nisrin wrote:Da sam slusala savjete drugih ne bih otisla nigdje..preskhpo..bahati,onakvi ovakvi...opet smo u Brelama, jucer kafu veliku sa mlijekom u centru-Solinama gdje smo ibsmjesteni platimo 10kuna..odmah pored plaze..sto jw cijena kao u Sa...pizzu 40 kuna sto jee ok cijena za more,a pizza preukusna..Restoran pored..pizza 65kuna... u Baskoj u Ljetnom raju pizzu platili 43 kune..lignje na zaru 70 kuna..i to mi je ok...sokovi po 18 kuna...voce na plazi je bezobrazno skupo..tipa grozdje 60 kuna..zato ga ne kupujem tu...Konzum i Optima su ok sa cijenama, ali radije kuoim za 7 kuna 2l vode u lokalnom marketu nego u Konzumu litar vode za 7 kuna...u Baskoj u supermarketu Sunce se prevarih i uzeh litar vode za 10 kuna..glupansam sto ne vratih...kugla sladoleda je od 7--8 kuna svugdje sto mi jebok s obzirom da je kugla kao tri u Sarajevu,a jedna u Sa ne 1KM...izleti su posebna stvar..230 kuna je izlet na Jelsu i Brac..preporuka iz BAske ici sa najvecim brodom na MA rivijeri Bibetom...imate dzaba vodu..muziku..atmosferu..ribu skusu za rucak ili piletinu,mozete pojesti i vise od jedne ribe...imate vino i sok..sve u toj cijeni..na JElsi se ostaje sat vremena,na Bracu tri i po sata..na Bracu su cijene isto tako zavisi gdje sjednete..na plazi smo jeli pizzu za 40 kuna..ima ih po 80 kuna...na Zlatnom ratu u baru Auro kafa 30 kuna,nargila 120..inace na olazi su cijene parene..fino prosetwate kroz sumicu koja je poplocana i predivna i imate normalnijih cijena...ne nasjedajte na taxi do plaze koji je 15kn u jednom pravcu..taxi brod...jer do plaze setnjom stignete za 20ak min laganog hoda,a predivno je uz miriw borovine i predivne plaze usput...izlet koji vrijedi svake marke...bbili smo i u Splitu...cijene na samoj rivi paprene...ali sa stranw Dioklecijanove palate ima svega sa ok cijenama...na rivi 0.25l vode 10 kuna..na pcetku ribe 2l vode 7 kuna...parking nasli u centru grada kod knjizare Marka Marulica i ostqvili auto satimaaa besplatno...eh da...lezaljke u Brelama 30 kuna..suncobran 20 i 30 kuna..najljepsa plaza svakako je Berulia i najscisca ali slabo ima hlada,pa je super iza 16h...u Brelama tusevi su besplatni,u Baskoj 2kn 30sec...palacinci na olazk 13 do 25 kuna na Punta rati...najpametnije ako necete jesti samo vani,odete u Lidl u Imotskom ili Makarskoj i khpite svega...ppsto smo isli na Goricu gdje nema nikad guzve isli smo u Lidl u Imotskom...dooosta stvari su jeftinije nego u Bingu,tako da imate preporuku...i da, ako dolazite na ovaj dio primorja ponesite vas suncobran ili kupote ovdje za 60 kuna..i vasu lezaljku..u Brelama su vecinom stranci i svi tako rade i dolaze sa friziderima svojim..piju pive koje su u velikoj krigli 16 kuna... voda je sad preeetopla,tako da dodjite,uzivajte,ne zkusajte glupe price,gledajte gdje cete sjesti i kupiti,niko vas ne tjera da placate preskupo,imate izbora...apartmani su vecinom sci zauzeeti ali nsdje se koji slobodan...mi placamo 44eur iznad hotela Soline
- sWeeT_Companion
#668 Re: Ljetovanje 2015
Lajavikrelac wrote:Što veli ona stara ko ima para ide na more, ko nema para ide u Sutomore
- Manu
#669 Re: Ljetovanje 2015
A hebo te, čovjek sjedi uz espresso ujutro, uziva, sjeti se kakvih je gluposti pročitao kada je pitao za savjet prije toga i napiše kako je NJEMU bilo/jeste!silver_testelone wrote:Tebi da je dobro, ne bi bila na forumu, nego bi uživala u odmoru.Nisrin wrote:..
Nikog nije uvrijedio, post može samo pomoći drugima koji traže informacije.
Kakvo je vrijeme došlo, ako ne misliš kao ostatak krda odmah prozivanje tipa "vidi mu glooove" jer drugih argumenata i nemaju!
- wickerman
#670 Re: Ljetovanje 2015
Zena je u pitanju, ali nebitno 
Sve je onako kako je i rekla osim ovih izleta, koji se vise ne isplate. Prije 4-5 godine su bili 150kn pa se moglo, sad je to prekupo s obzirom sta nude.
Sve je onako kako je i rekla osim ovih izleta, koji se vise ne isplate. Prije 4-5 godine su bili 150kn pa se moglo, sad je to prekupo s obzirom sta nude.
- Raigor Stonehoof
#671 Re: Ljetovanje 2015
Nisrin wrote:Da sam slusala savjete drugih ne bih otisla nigdje..preskhpo..bahati,onakvi ovakvi...opet smo u Brelama, jucer kafu veliku sa mlijekom u centru-Solinama gdje smo ibsmjesteni platimo 10kuna..odmah pored plaze..sto jw cijena kao u Sa...pizzu 40 kuna sto jee ok cijena za more,a pizza preukusna..Restoran pored..pizza 65kuna... u Baskoj u Ljetnom raju pizzu platili 43 kune..lignje na zaru 70 kuna..i to mi je ok...sokovi po 18 kuna...voce na plazi je bezobrazno skupo..tipa grozdje 60 kuna..zato ga ne kupujem tu...Konzum i Optima su ok sa cijenama, ali radije kuoim za 7 kuna 2l vode u lokalnom marketu nego u Konzumu litar vode za 7 kuna...u Baskoj u supermarketu Sunce se prevarih i uzeh litar vode za 10 kuna..glupansam sto ne vratih...kugla sladoleda je od 7--8 kuna svugdje sto mi jebok s obzirom da je kugla kao tri u Sarajevu,a jedna u Sa ne 1KM...izleti su posebna stvar..230 kuna je izlet na Jelsu i Brac..preporuka iz BAske ici sa najvecim brodom na MA rivijeri Bibetom...imate dzaba vodu..muziku..atmosferu..ribu skusu za rucak ili piletinu,mozete pojesti i vise od jedne ribe...imate vino i sok..sve u toj cijeni..na JElsi se ostaje sat vremena,na Bracu tri i po sata..na Bracu su cijene isto tako zavisi gdje sjednete..na plazi smo jeli pizzu za 40 kuna..ima ih po 80 kuna...na Zlatnom ratu u baru Auro kafa 30 kuna,nargila 120..inace na olazi su cijene parene..fino prosetwate kroz sumicu koja je poplocana i predivna i imate normalnijih cijena...ne nasjedajte na taxi do plaze koji je 15kn u jednom pravcu..taxi brod...jer do plaze setnjom stignete za 20ak min laganog hoda,a predivno je uz miriw borovine i predivne plaze usput...izlet koji vrijedi svake marke...bbili smo i u Splitu...cijene na samoj rivi paprene...ali sa stranw Dioklecijanove palate ima svega sa ok cijenama...na rivi 0.25l vode 10 kuna..na pcetku ribe 2l vode 7 kuna...parking nasli u centru grada kod knjizare Marka Marulica i ostqvili auto satimaaa besplatno...eh da...lezaljke u Brelama 30 kuna..suncobran 20 i 30 kuna..najljepsa plaza svakako je Berulia i najscisca ali slabo ima hlada,pa je super iza 16h...u Brelama tusevi su besplatni,u Baskoj 2kn 30sec...palacinci na olazk 13 do 25 kuna na Punta rati...najpametnije ako necete jesti samo vani,odete u Lidl u Imotskom ili Makarskoj i khpite svega...ppsto smo isli na Goricu gdje nema nikad guzve isli smo u Lidl u Imotskom...dooosta stvari su jeftinije nego u Bingu,tako da imate preporuku...i da, ako dolazite na ovaj dio primorja ponesite vas suncobran ili kupote ovdje za 60 kuna..i vasu lezaljku..u Brelama su vecinom stranci i svi tako rade i dolaze sa friziderima svojim..piju pive koje su u velikoj krigli 16 kuna... voda je sad preeetopla,tako da dodjite,uzivajte,ne zkusajte glupe price,gledajte gdje cete sjesti i kupiti,niko vas ne tjera da placate preskupo,imate izbora...apartmani su vecinom sci zauzeeti ali nsdje se koji slobodan...mi placamo 44eur iznad hotela Soline
- Manu
#672 Re: Ljetovanje 2015
Ma čitao sam na brzinu. Poenta je da nakon izuzetno informativnog posta slijedeći komentar ni ne pokušava nešto od toga eventualno drugačijom informacijom pobiti nego ulijeće sa "vidi joj glooove" komentaromwickerman wrote:Zena je u pitanju, ali nebitno
-
dabarizmabra
#673 Re: Ljetovanje 2015
I ja sam primjetio da Avaz ima tu agresivnu kampanju propagande o skupoci i losoj sezoni u Hrvatskoj, a onda na 16-oj strani, stave nekog ciku kako cita Avaz u "vrelim ljetnim danima na Makarskoj rivijeri".
Jedno vrijeme su se utrkivali, kao naplacen sok 50 Kn, ovo naplaceno ovoliko-onoliko, sve uz odrezak racuna.
Hrvatsko primorje ima svoju turisticku tradiciju decenijama, za razliku od CG koja za tim kaska.
U Hrvatskoj su gosti iz inostranstva Njemci, Cesi, Slovaci, vidio sam ima sve vise i Poljaka po tablicama, u CG ljetuju stranci iz SSSR dominiona (ima puno Rusa, Ukrajinaca itd).
Ponuda hrvatskog primorja je raznolika, ima opcija za elitni smjestaj i ljetovanje uz elitne cijene, kao i onih "budzetskih" opcija sa nesto povoljnijim cijenama.
Cijene hrane, pica, prodavnica, nesto su vece, jer je ipak drzava u EU, to se osjeti, mozda +20% ili 30% na nase cijene ali daleko od toga da je to neka astronomija od skupoce, bio sam u dosta zemalja, pa znam sta pricam.
Uglavnom, ljetovanje za 4-clanu porodicu u kojoj je dvoje djece, kosta izmedju 1500-2000 KM bez obzira ide li se u CG ili Hrvatsku, naravno moze i manje uz razna odricanja, moze i skuplje uz pretjerivanja, ali neko posteno ljetovanje je toliko.
Jedno vrijeme su se utrkivali, kao naplacen sok 50 Kn, ovo naplaceno ovoliko-onoliko, sve uz odrezak racuna.
Hrvatsko primorje ima svoju turisticku tradiciju decenijama, za razliku od CG koja za tim kaska.
U Hrvatskoj su gosti iz inostranstva Njemci, Cesi, Slovaci, vidio sam ima sve vise i Poljaka po tablicama, u CG ljetuju stranci iz SSSR dominiona (ima puno Rusa, Ukrajinaca itd).
Ponuda hrvatskog primorja je raznolika, ima opcija za elitni smjestaj i ljetovanje uz elitne cijene, kao i onih "budzetskih" opcija sa nesto povoljnijim cijenama.
Cijene hrane, pica, prodavnica, nesto su vece, jer je ipak drzava u EU, to se osjeti, mozda +20% ili 30% na nase cijene ali daleko od toga da je to neka astronomija od skupoce, bio sam u dosta zemalja, pa znam sta pricam.
Uglavnom, ljetovanje za 4-clanu porodicu u kojoj je dvoje djece, kosta izmedju 1500-2000 KM bez obzira ide li se u CG ili Hrvatsku, naravno moze i manje uz razna odricanja, moze i skuplje uz pretjerivanja, ali neko posteno ljetovanje je toliko.
-
sumirprimus
#674 Re: Ljetovanje 2015
Moj problem nqa moru je sto sam non stop gladan..kodaj 93ca... A miri na sve strane...
Za lidl jedino meni se meso ne djasvi..me znam sto ....bilo koje vrste...
Za lidl jedino meni se meso ne djasvi..me znam sto ....bilo koje vrste...
- Manu