Da li ovo pišeš na osnovu iskustva?Jaha TZ wrote:"glede" te pitancije da li je dobra ona, ova...da se razjasni za sva vremena, a uz pomoć fudbalaSONY_91 wrote:Da li je netko imao iskustva sa Sportiva gumama? Danas sam platio 4 nove Sportiva 205/55 R16 gume, sutra idem da ih montiram. Išao sam da gledam polovne Michelin a na kraju sam kupio ove Sportiva novekoji je svima jasan
kako?
evo ovako
imaš ligu šampiona u kojoj "igraju" Barcelona, Real, Bayern, Čelzi, Mančester, Milan...
iliti Bridgestone, Mišelin, Goodyear, Continetal, Pirelli i Dunlop i oni su uvjek u finalu![]()
a onda idu kvalifakcione grupe u kojoj igraju: Inter, Porto, Ajax, Liverpool, PSG, Borusija...
tj. Yokohama, Fulda, Hankook, Vredstein, Nokian, Uniroyal...
a onda imaš predkvalifikacije; Dinamo Z, CSKA, Glasgow, Celtik, Panatenaikos...
tj. Debica, Dayton, Kleber, Sava, Semperit
i onda imaš šabaniju ligu, one šaban timove koji nikad uglavnom ne prođu pretkvalifikaicje ili prođu tek jedno ili dva kola
Željo, Sarajevo, Zrinjski, Levski, Geteborg.....
tj. Sportiva, Petlas, Imperial, Tristar, Taurus, Tigar, kurac, palac
pa eto sam vidi gdje ti je i kakva je Sportiva
Kupio sam sportivu z+ u R17 125KM i guma je FENOMENALNA. Po suhom, ili kiši, skoro iste performanse, barem ja nisam primijetio drugačije. Jedina zamjerka koju imam, jeste da su malo bučnije.
Pošto imam i otvorene i gradske vožnje, ja sam apsolutno zadovoljan za auto sa 85kw. Guma se odlično drži na suhoj, ali i mokroj podlozi, što sam se jako iznenadio. Na većim brzinama (190km/h) nema nikakvih promjena, držanje u krivinama odlično.
Ne znam šta još trebam očekivati od gume za ovu cijenu?