Činjenice se još utvrđuju. Misterija.karanana wrote:je li otisao ili je zanocio?
Kažu da je jedini njegov komentar bio "hajmo raja, istovarite novčanike i kupite knjigu, pa dok se boje ne rastope"
Činjenice se još utvrđuju. Misterija.karanana wrote:je li otisao ili je zanocio?
ha Ćuj, neće ona kifla sama nadoć'...ultima_palabra wrote: Plemena Srbi i Bošnjaci ratovali, a gospoda iz "Miteleurope" kibicujuI onda se probude...
malo više od 13 Bajrama je prošlo, ali kažu da ga je kod Hadžića satr'o vozkaranana wrote:je li otisao ili je zanocio?
todd_smith wrote:
kakve veze ima to sto je bio vojnik, a ne general?
Izgubio sam i ja podosta i rodbine i prijatelja, ne petljaj njih. Pitam tebe gdje si bio i sta si radio ? Sta bi ti radio da si svojevremeno bio u Cacinoj brigadi i da ti je Caco naredio da streljas nekoga ??? To bi ti imao muda da odbijes ???nisam bio ranjen, ali jesam izgubio rodbine i prijatelja, tako da mi ne mozes pametovati oko toga sto je on pucao po tvojim gradjanima? jer mu je neko rekao, ali nije on sam od sebe pa je to ok onda?
Ranjen sam zato sto sam se odmah na pocetku ukljucio u odbranu svoga grada, nisam slusao radio i tako skupljao informacije o broju poginulih i koji se dijelovi grada granatiraju. Ne znam, kad sam ranjen, mozda sam u tom trenutku i ja prvi potegao obarac. Znam da je Sirko imao obicaj reci : "haj'mo malo zakuhat'...".a sto si ti ranjen? je li tebi neko rekao hajde idi neka te rane? jesi ti prvi pucao pa te ranili iz samoodbrane?
Mozda, ma ne mozda, sigurno. Sigurno bi, ali bi i ja opet pucao na njega. Mozda i zesce, nego zadnji put.zajebi ti tu suplju ba, prvi metak sutra da padne taj tvoj jaran vise ne bi tebi na kafu dolazio...ali bi opet pucao na tebe, ne budi naivan
Koji će ti klinac, da ga sakrivaš ko Valtera četrestreće.dječak sa šibicama wrote:Dobrodosao Nenade.
AmADin_gospo wrote:ma koliko to neki poricali, ma koliko se pravili da nije tako, ipak, činjenica je, nije život srba i hrvata u Sarajevu lak i jednostavan.
demografija i nacionalna slika grada se drastično promjenila.
Zviz wrote:Nek je dosao, za razliku od brojnih Sandjaklija i onih iz Trebinja on je Sarajlija... ko ima sta protiv sto je dosao, prave Sarajlije ne samo ovaj doseljeni olos koji se ima za vece Sarajlije od nas nekih koji brojimo 8-10 ili vise koljena u SA. Haj vi koji imate protiv malo umuknite.
PapakizSarajeva wrote:todd_smith wrote:
kakve veze ima to sto je bio vojnik, a ne general?
Ima i te kakve veze, jer jedno je planirati i sprovoditi u dijelo, a drugo je, mozda raditi nesto sto nije svojevoljno ... Covjek o kojem govorim nije Batko i njemu slicni ...
Izgubio sam i ja podosta i rodbine i prijatelja, ne petljaj njih. Pitam tebe gdje si bio i sta si radio ? Sta bi ti radio da si svojevremeno bio u Cacinoj brigadi i da ti je Caco naredio da streljas nekoga ??? To bi ti imao muda da odbijes ???nisam bio ranjen, ali jesam izgubio rodbine i prijatelja, tako da mi ne mozes pametovati oko toga sto je on pucao po tvojim gradjanima? jer mu je neko rekao, ali nije on sam od sebe pa je to ok onda?
Ranjen sam zato sto sam se odmah na pocetku ukljucio u odbranu svoga grada, nisam slusao radio i tako skupljao informacije o broju poginulih i koji se dijelovi grada granatiraju. Ne znam, kad sam ranjen, mozda sam u tom trenutku i ja prvi potegao obarac. Znam da je Sirko imao obicaj reci : "haj'mo malo zakuhat'...".a sto si ti ranjen? je li tebi neko rekao hajde idi neka te rane? jesi ti prvi pucao pa te ranili iz samoodbrane?
Mozda, ma ne mozda, sigurno. Sigurno bi, ali bi i ja opet pucao na njega. Mozda i zesce, nego zadnji put.zajebi ti tu suplju ba, prvi metak sutra da padne taj tvoj jaran vise ne bi tebi na kafu dolazio...ali bi opet pucao na tebe, ne budi naivan
A Nele je supak koji je sam sebi zatvorio vrata ... Ne grada, nego kod ljudi, koje je uvrijedi. Do srzi ...
kljucna rijec, pametnom dostau odbranu svoga grada
joint union wrote:Nele Karajlic je umro '92.
Ova olupina koja prodaje seljacke fore po Sarajevu (fol ga slucajno uslikali, fol privatno, fol zakljucana kafana), ne bi li namak'o koji dinar je tuzna. Sarajevo je svakom znalo dati po zasluzi, pa ce i njemu, dovoljno je da mu iza ledja vazda lebdi ono "supak". Ovi dilberi koji bi ga marisali ili slicno moraju skontati da je gaziti njega isto kao i gaziti vanago na cesti. Sve sto bi dobili je da ga je teze odstraniti i da vise smrdi.
karanana wrote:konoba luka je beton. odlicna riba. vlasnik je ranije drzao konobu magarac u hrasnom. inace ugostili su mnogo poznatih faca u posljednjih godinu-dvije koliko rade na toj lokaciji. cak ni ne rade nedjeljom ali vjerovatno otvore za vip dogadjaje i goste.
Buraz mu sad drži Magarac, a ovaj je otvorio Luku. Više volim Magarac, dobijem istu hranu jeftinije i još ne gledam razne VIP njuške okolokaranana wrote:konoba luka je beton. odlicna riba. vlasnik je ranije drzao konobu magarac u hrasnom. inace ugostili su mnogo poznatih faca u posljednjih godinu-dvije koliko rade na toj lokaciji. cak ni ne rade nedjeljom ali vjerovatno otvore za vip dogadjaje i goste.
Probo ih Zdravko izgleda uzet na "žohar u hrani" foruNajgori restoran gdje osoba može da provede navodno ugodnu večeru. Neprofesionalno osoblje s hranom koja ne zadovoljava osnovne uslove gurmanstva, a još kada nađete žohara u hrani te vam ne žele ispoštovati i vratiti dio novca smatram da je krajnje neprimjereno i žalim svakoga tko tamo ode objedovati.
Nestalo šuški, jebiga. Neće mu knjigu kupovat likovi iz Šumadije, nego raja sa Sokoca. Zna žvaljo to.LSD wrote:Ne znam kome je u interesu da se oživljava lik i dijelo ovog smradazašto se uopšte prica o njemu?? cemu sve to ?
taman se bilo zaboravilo na njega, bio prepušten historiji i točku vremena kao personifikacija mnogih jugoslovesnkih ubleha ....i onda se pojavi "e raja, evo mene opet" i usmrdi sve.
Željko Ljubas, kuhao je nekad i u onoj nekoj emisiji na BHTuglavnomja wrote:karanana wrote:konoba luka je beton. odlicna riba. vlasnik je ranije drzao konobu magarac u hrasnom. inace ugostili su mnogo poznatih faca u posljednjih godinu-dvije koliko rade na toj lokaciji. cak ni ne rade nedjeljom ali vjerovatno otvore za vip dogadjaje i goste.
koji iz magarca? bili su medo i jos jedan, ne mogu se sjetitidragan?
Slažem sePismonosa wrote:Nestalo šuški, jebiga. Neće mu knjigu kupovat likovi iz Šumadije, nego raja sa Sokoca. Zna žvaljo to.LSD wrote:Ne znam kome je u interesu da se oživljava lik i dijelo ovog smradazašto se uopšte prica o njemu?? cemu sve to ?
taman se bilo zaboravilo na njega, bio prepušten historiji i točku vremena kao personifikacija mnogih jugoslovesnkih ubleha ....i onda se pojavi "e raja, evo mene opet" i usmrdi sve.
Ne zakljucavati ni slucajno. Odlicna tema za detekciju svih koji mrze ovaj grad!LSD wrote:Slažem sePismonosa wrote:Nestalo šuški, jebiga. Neće mu knjigu kupovat likovi iz Šumadije, nego raja sa Sokoca. Zna žvaljo to.LSD wrote:Ne znam kome je u interesu da se oživljava lik i dijelo ovog smradazašto se uopšte prica o njemu?? cemu sve to ?
taman se bilo zaboravilo na njega, bio prepušten historiji i točku vremena kao personifikacija mnogih jugoslovesnkih ubleha ....i onda se pojavi "e raja, evo mene opet" i usmrdi sve.i ja mislim da je prodaja knjige i taj finansijski aspekt glavni faktor koji ga je natjerao da pojede svoja govna i dođe u Sarajevo....a skoro je nešto srao kako ce se vratiti - tek kad se vrati 200 hiljada protjeranih Srba.
Nema tu nikakve nostalgije za gradom, to su price za malu dijecu, što kažeš šuške su cudo....smrad je pocetkom 90-tih birao između građanskog i nacionalnog, izabrao srpstvo koje je ocito čučalo u njemu oduvijek i ispalio se pravo u BG.
On odavno odjebao Sarajevo - Sarajevo odavno odjebalo njega i završena prica.
Zakljucati ovu temu.
Pa da, to što smatramo jednu osobu izmetom zato što je 90ih davala onakve ružne izjave o Sarajevu je razlog što mi nismo dio prave Sarajevske raje pa ne kontamo kakav je carCreasy wrote:Nele - bio i ostao car!![]()
"Samo prava raja je znala..."
Bila u HR kao izbjeglica prije nego sto je otisla. Bila skupa sa mojom tetkom, isti period, isto sve, daj molim vas, hbt. pa danas "poznati" mogu svasta izvaliti u medije kako njima pase... oj majko mila... hbt dan, pa kao da su zivili u kapsuli i te ljude niko licno ne poznaja ili nije nikada s njima proveo dana ili niti su imali prijatelja...Banksy wrote:Zviz wrote:
Moji roditelji odlicno poznaju njene roditelje jos iz doba SFRJ, ja nebi ni znao da je ona, nego su moji roditelji kad su vidjeli po medijama o kome je rijec slatko se nasmijali. Njeni roditelji su vise hajali i lajali tokom izbjeglistva na BiH i sva zbivanja i na Aliju itd. Moj otac je poznavao njene tako nako, a od oca dosta mladja sestra je bila skupa sa njenom porodicom u istom izbjeglistvu u Hrvatskoj.
Sanela Ćatić, doselila je u Veliku Britaniju za vrijeme rata 1993, radila je nekoliko poslova kako bi za vrijeme studija izdržavala sebe, ali i svoje roditelje i brata u ratom pogođenoj Bosni.
Njen brat Irnis poginuo je desetak dana prije potpisivanja Daytonskog sporazuma, kao pripadnik Policijske stanice Stari Grad u borbama u Cazinskoj krajini. Njen otac Smajo i majka Rašida žive u Sarajevu.
Sve predispocije su bile na strani srpstva I srbovanja.LSD wrote:smrad je pocetkom 90-tih birao između građanskog i nacionalnog, izabrao srpstvo koje je ocito čučalo u njemu oduvijek i ispalio se pravo u BG.
On odavno odjebao Sarajevo - Sarajevo odavno odjebalo njega i završena prica.
Zakljucati ovu temu.