Eurobasket 2015
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#651 Re: Eurobasket 2015
Dirk je legenda, uz duzno postovanje pokojnom Drazenu, ali ne mozemo pricati o njemu kao o najboljem.
Kod Drazena je ostalo sta bi bilo kad bi bilo. Dirk je ipak kompletirao karijeru, pa mislim da se ipak moze o njemu pricati kao o najboljem Evropljaninu svih vremena.
Kod Drazena je ostalo sta bi bilo kad bi bilo. Dirk je ipak kompletirao karijeru, pa mislim da se ipak moze o njemu pricati kao o najboljem Evropljaninu svih vremena.
- dulekrele
#652 Re: Eurobasket 2015
Subota, 12/9
12.00 Latvija - Slovenija
14.30 Grčka - Belgija
18.30 Španjolska - Poljska
21.00 Francuska - Turska
Nedjelja, 13/9
12.00 HRVATSKA - Češka
14.30 Srbija - Finska
18.30 Izrael - Italija
21.00 Litva - Gruzija
14.30 Grčka - Belgija
21.00 Francuska - Turska
Nedjelja, 13/9
12.00 HRVATSKA - Češka
14.30 Srbija - Finska
18.30 Izrael - Italija
21.00 Litva - Gruzija
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#653 Re: Eurobasket 2015
dulekrele wrote:Subota, 12/9
14.30 Grčka - Belgija
21.00 Francuska - Turska
Nedjelja, 13/9
12.00 HRVATSKA - Češka
14.30 Srbija - Finska
18.30 Izrael - Italija
21.00 Litva - Gruzija
-
Bodkin
#654 Re: Eurobasket 2015
Najbolji bez razmisljanjaTomahawk11 wrote:Dirk je legenda, uz duzno postovanje pokojnom Drazenu, ali ne mozemo pricati o njemu kao o najboljem.
- It_is_a_Leclerc
#655 Re: Eurobasket 2015
Statistički i faktički, najbolji Evropljanin svih vremena je - Dirk Nowitzki. U nastavku - Sabonis, Petrović, pa dalje...
E sad. Što je nama Dražen simpatičan i drag jer je iz Jugoslavije, to je neka druga priča.
E sad. Što je nama Dražen simpatičan i drag jer je iz Jugoslavije, to je neka druga priča.
-
nikimostar
- Thorgerson
#657 Re: Eurobasket 2015
Al ne kontam taj mentalni sklop, ono ustanes ujutro, biras koju ces majicu...eh ovu cu...
Mislim to je odmah maljem u glavu. Sta se mota u toj tikvi nije mi jasno.
Mislim to je odmah maljem u glavu. Sta se mota u toj tikvi nije mi jasno.
- Partijaner
#658 Re: Eurobasket 2015
Kompleks od Turaka.
- sWeeT_Companion
#659 Re: Eurobasket 2015
Srbija ne bi trebala imati većih problema protiv Finske.
- skenderija04
#660 Re: Eurobasket 2015
Kad je Dražen isao u NBA, Evropljani su se mogli brojati na prste jedne ruke. Od Evropljana i drugih iz svijeta FIBA, a da nesto znace, nije ni bilo osim Njega. Dirk je napravio sjajnu karijeru ali u periodu kada su evropljani vec bili postovani. Titule? A sto onda nema Kukoca?
-
smijesni_ste
#661 Re: Eurobasket 2015
Ako je ovog majmuna slikao neko "naš", zašto nije sišao do redara, delegata ili šta ja znam
Uvijek samo kuknjava, a niko ništa konkretno da preduzme..
- CSKA
#662 Re: Eurobasket 2015
Nastavak prvenstva se igra na fudbalskom stadionu Lila,e ovo ce biti zanimljivo.
- bingov buraz
#663 Re: Eurobasket 2015
I da jeste ne vjerujem da bi bilo koristi,sta oni znaju sta znaci ta odvratna parola.smijesni_ste wrote:Ako je ovog majmuna slikao neko "naš", zašto nije sišao do redara, delegata ili šta ja znam![]()
- spree
#665 Re: Eurobasket 2015
to stoji da su stranci bili rijetkost, ali to ne znaci da dirk u tom vremenu ne bi otisao u nba. covjek je jednostavno klasa kao sto je bio i drazen. sto se tice titula dirk je sam donio titulu mavsima, tj bio je prva opcija i najveca zvijezda, dok je kukoc bio igrac sa klupe, treca opcija za sut i igrao je s najvecim svih vremena uz jos dvije ogromne zvijezde. dirk je najbolji igrac evrope ikada i tesko ce ga iko skinuti sa tog trona.skenderija04 wrote:Kad je Dražen isao u NBA, Evropljani su se mogli brojati na prste jedne ruke. Od Evropljana i drugih iz svijeta FIBA, a da nesto znace, nije ni bilo osim Njega. Dirk je napravio sjajnu karijeru ali u periodu kada su evropljani vec bili postovani. Titule? A sto onda nema Kukoca?
- zg1911
#666 Re: Eurobasket 2015
ne bas toliko tesko. europljani sve cesce postaju top nba igraci. prije ce se u europi rodit neko tko ce odvest svoj tim do nba naslova nego sto ce se rodit netko tko ce pokorit ponajjacu ligu europe sa 17 godina. no nije dirk samo taj naslov. dirk je trajao. drazen nazalost nije. tesko mi ih je usporediti, al definitivno i za jednog i za drugog ima argumenata da bi se moglo rec najbolji euro kosarkas
- tzipiripi
#667 Re: Eurobasket 2015
Dražen je probijao led, čekao je dugo da uopšte dobije šansu da se pokaže. Imao je radnu naviku, imao je mentalitet pobjednika, fizikalije, imao je sve osim sreće s trenerom. Recimo Divac je puno bolje prošao. Iste godine došao u NBA ali kod Rileya koji mu je dao dosta minuta. Imao je sreće i što je igrao s Magicom.
Pitanje je bi li Dirkules dobio šansu u ono vrijeme? Ja vjerujem da ne bi, bez obzira na kvalitet. Dirkules je u prvoj sezoni dobivao 20 minuta u prosjeku (8.2 koša) a Dražen 12 (7,6). U drugoj sezoni Dražen dobije u prosjeku cijelih 7,4 minute a Dirk skoro 36. Jednostavno baksuz s trenerom.
Teško je to poredit, druga vremena drugi uslovi. Uglavnom moja najdraža prva europska petorka je Parker, Dražen, Kukoč, Dirkules i Sabonis. Zamjene Kinđe, Galis i zahebant Moka, ostali nek se kolju. Na trojki drugi Mirza
, Praja (šut boli glava) ostali nek se kolju. Centri Ćosić, Rašo i Konaković
, Divac i Rađa ostali nek se kolju. Nagura ja na 14.
Pitanje je bi li Dirkules dobio šansu u ono vrijeme? Ja vjerujem da ne bi, bez obzira na kvalitet. Dirkules je u prvoj sezoni dobivao 20 minuta u prosjeku (8.2 koša) a Dražen 12 (7,6). U drugoj sezoni Dražen dobije u prosjeku cijelih 7,4 minute a Dirk skoro 36. Jednostavno baksuz s trenerom.
Teško je to poredit, druga vremena drugi uslovi. Uglavnom moja najdraža prva europska petorka je Parker, Dražen, Kukoč, Dirkules i Sabonis. Zamjene Kinđe, Galis i zahebant Moka, ostali nek se kolju. Na trojki drugi Mirza
- sWeeT_Companion
#668 Re: Eurobasket 2015
Da biće oboren rekord Arene. Kapacitet stadiona - dvorane 27000.CSKA wrote:Nastavak prvenstva se igra na fudbalskom stadionu Lila,e ovo ce biti zanimljivo.
- dr socrates
#669 Re: Eurobasket 2015
U periodu kada je igrao Dražen Petrović velika je razlika bila između evropske košarke i NBA,tu mislim prvenstveno na igru u odbrani koja se tek tada počela ozbiljnije igrati u Evropi.
Sem toga visokom igraču se daleko lakše snaći u NBA nego beku,ali stoji činjenica da je Dirk Novicki kada se sve sabere najbolji Evropljanin svih vremena.
Osamdesetih godina vladalo je veliko rivalstvo između Sabonisa i Dražena za zvanje najboljeg igrača u Evropi,a zanimljivo je da je tadašnji jugoslovenski selektor Krešimir Ćosić u jednoj izjavi za "Tempo" prednost dao Sabonisu.
Osvrnuo bih se na Eurobasket koji je u toku i to prevashodno na nevjerovatnu količinu prepotencije i bahatosti u beogradskim medijima.Istina je da je Srbija bila superiorna u prvom dijelu takmičenja,ali veliko je pitanje da li oni mogu u istom ritmu da odigraju cijelo prvenstvo.
Na velikim takmičenjima,bez obzira da li je u pitanju košarka ili neki drugi sport, uglavnom pobjeđuje ekipa koja formu tempira za završnicu a ne ona koja se ispuca u prvom krugu.
Arogancija i precjenjivanje svojih mogućnosti se skoro uvijek obije o glavu i to se lako može desiti Srbiji na ovom takmičenju.
Sem toga visokom igraču se daleko lakše snaći u NBA nego beku,ali stoji činjenica da je Dirk Novicki kada se sve sabere najbolji Evropljanin svih vremena.
Osamdesetih godina vladalo je veliko rivalstvo između Sabonisa i Dražena za zvanje najboljeg igrača u Evropi,a zanimljivo je da je tadašnji jugoslovenski selektor Krešimir Ćosić u jednoj izjavi za "Tempo" prednost dao Sabonisu.
Osvrnuo bih se na Eurobasket koji je u toku i to prevashodno na nevjerovatnu količinu prepotencije i bahatosti u beogradskim medijima.Istina je da je Srbija bila superiorna u prvom dijelu takmičenja,ali veliko je pitanje da li oni mogu u istom ritmu da odigraju cijelo prvenstvo.
Na velikim takmičenjima,bez obzira da li je u pitanju košarka ili neki drugi sport, uglavnom pobjeđuje ekipa koja formu tempira za završnicu a ne ona koja se ispuca u prvom krugu.
Arogancija i precjenjivanje svojih mogućnosti se skoro uvijek obije o glavu i to se lako može desiti Srbiji na ovom takmičenju.
- zg1911
#670 Re: Eurobasket 2015
tako je. mi smo to bolje odradili
- Johnzy
#671 Re: Eurobasket 2015
Šta god da urade naši košarkaši, za mene i veliku većinu onih koji prate košarku i EP, su najbolji. I da izgube u nedelju od Finske, meni je bilo zadovoljstvo gledati ih u ovih pet utakmica. Igrali su toliko lepo, niko se posebno nije isticao, što i pokazuju statistike. Svi igraju i svi igraju za tim. Brzo ide lopta, niko je ne davi. Puno dobrih rešenja u napadu, sa malo praznih minuta. Odbrana super. To što mediji pišu nema veze sa stvarnošću, oni moraju nešto da pišu, svakih pola sata, jer ih drugačije, u vremenu internet portala, kada je klik sve, niko ne bi čitao. Treba čuti šta kažu igrači i stručni štab, a oni su na zemlji sa obe noge (Teodosić sa sve tri).
Drago mi je i zbog toga što se košarka opet igra na terenima, kao ranije. Iz ovih igara i uspeha reprezentacije, mnogi će klinci poći za košem, i rodiće se novi talenti.
Drago mi je i zbog toga što se košarka opet igra na terenima, kao ranije. Iz ovih igara i uspeha reprezentacije, mnogi će klinci poći za košem, i rodiće se novi talenti.
- Renta
#672 Re: Eurobasket 2015
llull wrote:Ja Drazena smatram najtalentovanijim, najlucidnijim i sjajnim kapacitetom za maestralnu karijeru, ali uz duzno postovanje prerana smrt je sve to prerano sprijecila. Novicki je kao igrac bio mnogo veci od njega, mnogo vise napravio, mnogo vise osvojio ...
Složio bih se s tobom skoro u svemu osim da je Novicki bio veći igrač od Petrovića...da je više napravio i više osvojio (samo u NBA, u repki i europskom klubu nije) je istina ali svi znamo da je tome uzrok prerana Draženova smrt.
Ima jedan intervju Divca koji uglavnom kaže ovo - iz naše tadašnje ex Ju reprezentacije poslije raspada države neki od nas su ostvarili veće karijere u NBA klubovima (Kukoč, Divac npr.) ali svi mi smo oduvijek znali tko je od nas najveći, to je uvijek bio Dražen. To je izjavio Divac u izljevu iskrenosti..
Dražen je bio neponovljiv, jedan jedini, Mozart..... kao danas se sjećam kad je 80-tih oslabljenoj ljubljanskoj Olimpiji zabio 112 koševa...jest da su igrali na njega ali 112 koševa!
Za mene će biti najveći europljanin do sada jer je igrao najljepšu košarku i najlucidniji je bio.
-
kakavdanakneiskustvu
#673 Re: Eurobasket 2015
Romanista 101% wrote:Samo zelim ovo reci - Drazen je najbolji evropski igrac svih vremena. Tacka.
pored dirka koji je 7. strijelac NBA svih vremena,tesko,svako ima pravo na svoje misljenje ali ne znam koje činjenice idu draženu u korist pored ovakve dirkove karijere
-
kakavdanakneiskustvu
#674 Re: Eurobasket 2015
Renta wrote:llull wrote:Ja Drazena smatram najtalentovanijim, najlucidnijim i sjajnim kapacitetom za maestralnu karijeru, ali uz duzno postovanje prerana smrt je sve to prerano sprijecila. Novicki je kao igrac bio mnogo veci od njega, mnogo vise napravio, mnogo vise osvojio ...
Složio bih se s tobom skoro u svemu osim da je Novicki bio veći igrač od Petrovića...da je više napravio i više osvojio (samo u NBA, u repki i europskom klubu nije) je istina ali svi znamo da je tome uzrok prerana Draženova smrt.
Ima jedan intervju Divca koji uglavnom kaže ovo - iz naše tadašnje ex Ju reprezentacije poslije raspada države neki od nas su ostvarili veće karijere u NBA klubovima (Kukoč, Divac npr.) ali svi mi smo oduvijek znali tko je od nas najveći, to je uvijek bio Dražen. To je izjavio Divac u izljevu iskrenosti..
Dražen je bio neponovljiv, jedan jedini, Mozart..... kao danas se sjećam kad je 80-tih oslabljenoj ljubljanskoj Olimpiji zabio 112 koševa...jest da su igrali na njega ali 112 koševa!![]()
Za mene će biti najveći europljanin do sada jer je igrao najljepšu košarku i najlucidniji je bio.
dao je zdenko babić iste te godine ,iz zadra je,144 poena,drazen je dao juniorima olimpije 112 poena,dirk je sa znamo svi kakvim saigracima osvajao medalje,a znamo sa kim je drazen igrao kad je osvajao medalje,kukoc,divac,rađa,danilovic,komazec,sve ponajbolji evropski igraci
-
putokaz1
#675 Re: Eurobasket 2015
Žao mi je Schredera čojk promaši svoje prvo bacanje na utakmici u zadnjoj sekundi baš bezveze