U pravu si. Ali vise puta si naveo profil prosjecnog useljenika iz neke od zemalja Magreba.insomnia78 wrote:Mislio sam na napade motivisane religijom u EvropiGojeni H wrote:insomnia78 wrote:U Evropi je vise jevreja i krscana stradalo od ruke muslimana, u kojekakvim napadima zadnjih godina, nego obrnuto
U Evropi je zadnjih godina vise krscana i jevreja stradalo od ulicnih bandi, porodicnih konflikata, itd. nego od ruke muslimana.
Muslimani stradaju i od krscana, i od Jevreja, i od muslimana ... i u Evropi i u njihovim amticnim zemljama.
Da nije zalosno bilo bi smijesno.
U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
- Gojeni H
#651 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
- House
#652 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
animals wrote:Nemoj ti da se samo javljas..najveci si mrzitelj svega nemuslimanskog ovdje..House wrote:zato što je boje muslimana
ovako katolici udaraju na kebab radnje,starce itd... manji incidenti koji prolaze nezapaženo
jako si podmukao..
bojim se da te ništa nisam pitao
- insomnia78
#653 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Internet komentari su jedno a stvarnost ipak nesto drugoHouse wrote:insomnia78 wrote:Il mozda nisu toliko "ostrasceni" da bi ubijali okolo?House wrote:zato što je boje muslimana
ovako katolici udaraju na kebab radnje,starce itd... manji incidenti koji prolaze nezapaženo
hmm pa ne znam baš
čitajući internet komentare ne bih rekao da nisu ostrašćeni.valjda treba muda
Rek'o bih da su, od kako je krenula sva frka sa ovim terorizmom i svim, najvise pogodjeni bili evropski zidovi
Npr, zadnji napad u Danskoj, dva napada u Francuskoj, napad u Belgiji, svi sa smrtnim posljedicama
- House
#654 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
a jbg,židovi imaju neprijatelje sa svih strana
nije tajna
- Kikibombona
#655 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Ksenofobicni! Uzmi kao primjer Sandzaklije prema kojima je netrepeljivost vise nego izrazena. Samo eto, nasi su, muslimani, pa ostaje na olajavanju. Pa onda selefije prema kojima zauzimomo izuzetno negativan stav (njihovom krivicom), ali eto, muslimani su, pa je i to olaksavajuca okolnost.Gojeni H wrote:Kakvi smo to "mi"?
Komentar o predrasudama o Ciganima je na mjestu, ali jos nikada nisam ni vidio ni cuo da su tamo neki Bosnjaci ili Bosanci napali neko cigansko naselje. U isto vrijeme neki madjarski ratari, koje bi neki zeljeli prikazati kulturnim radi pestanskih kupleraja, spaljuju ciganska sela u zemlji clanici EU. Bivsi sunarodnjaci Slovenci, pa i Hrvati nisu nista manje miroljubivi prema Ciganima.
Da su Amerima muslimani granatirali Cikago, Filadelfiju, itd. 3 i po godine, silovali Amerikanke, ubijali njihove zene, starije i djecu, ne bi ostao kamen na kamenu od bilo koje dzamije, a muslimani bi bili skupljeni u radne logore.
Tako nam kaze historijsko naslijedje najvecih, hrabrijih i demokraticnijih.
Bosnjaci su ostali civilizacijski superiorniji od ostalih naroda na podrucju bivse Jugoslavije i to je odlicno sto je tako.
Dakle, generalno DA, zapadni svijet, iako i u tom svijetu mozemo govoriti o raznim varijacijama i aromama, jeste relativno fleksibilan i tolerantan.
Medjutim, vidimo iz primjera napada na Svjetski trzni centar, napada u Parizu, itd. da su vlade tog istog svijeta vise nego spremne da ogranice ljudske slobode pod izgovorom zastite nacionalne sigurnosti. A onda se moze svako uhapsiti za bilo sta, bilo kada i bilo gdje.
*Malo me strah da Zviza stagod ne zvizne tamo u Danskoj.
Napada na ciganska naselja nema zato sto se radi o miroljubivom i samozatajnom narodu. Da se ponasaju kao Arapi u Evropi vidio bi ti. Da odradjuju teroristicke napada, da vrse agresivnu kampanju i namecu vlastite vrijednosti... Vidio bi sta bi bilo. Madjare inace ne smatram posebno civilizovanim.
E sad, zamisli da neka protestantska bijeda iz Afrike dodje masovno kod nas u BiH. Pruzimo im utociste i posao. Oni krenu sa agresivnom protestantskom kampanjom. Postave tu i tamo bombu na fudbalsku utakmicu, pucaju na ucesnike kulturne manifestacije, propagiraju da su vrijednosti domacina posrnule i da je cijeli sistem nakaradan..... Mislim da bi se puno gore proveli nego Arapi u Evropi.
Dakle, govorim o strancima kojima je zapad pruzio posao i nadu. Kako smo mi normalni u tim sredinama jbt? Kako mi mozemo postovati domacina? To je osnovna kultura i osnovna civilizacijska vrijednost, postovati domacina.
Dakle, govorim o obicnim zapadnjacima, obicnom narodu. Njihova politika i mediji su zlo.
- insomnia78
#656 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Natanjahu pozvao evropske jevreje na odlazak u Izrael
U 2014-oj oko7500 francuskih jevreja je emigriralo u Izrael, u 2013 taj broj je bio upola manji, sto kad pogledas napade prema njima u proteklim godinama uopste ne cudi
Danska, jedan mrtav u napadu na sinagogu
Francuska,
cetvero mrtvih u napadu na koser market
U 2012-oj Mohammed Merah, ubica na skuteru" u svom pohodu ubija tri vojnika, nesto kasnije u jevrejskoj skoli ubija jos cetiri osobe od kojih troje djece
Belgija
Troje mrtvih u napadu na jevrejski centar, napadac francuski arapin kasnije uhapsen u Fr
Sve ovo u zadnjih par godina, bez ranjenih kojih je takodjer bilo puno u ovim napadima
A broj "bezazlenih" napada na sinagoge i jevrejske centre je daleko, daleko veci
Tako da je zabluda ta prica o ugrozenosti evropskih muslimana
Prave zrtve su kako vidimo jevreji
U 2014-oj oko7500 francuskih jevreja je emigriralo u Izrael, u 2013 taj broj je bio upola manji, sto kad pogledas napade prema njima u proteklim godinama uopste ne cudi
Danska, jedan mrtav u napadu na sinagogu
Francuska,
cetvero mrtvih u napadu na koser market
U 2012-oj Mohammed Merah, ubica na skuteru" u svom pohodu ubija tri vojnika, nesto kasnije u jevrejskoj skoli ubija jos cetiri osobe od kojih troje djece
Belgija
Troje mrtvih u napadu na jevrejski centar, napadac francuski arapin kasnije uhapsen u Fr
Sve ovo u zadnjih par godina, bez ranjenih kojih je takodjer bilo puno u ovim napadima
A broj "bezazlenih" napada na sinagoge i jevrejske centre je daleko, daleko veci
Tako da je zabluda ta prica o ugrozenosti evropskih muslimana
Prave zrtve su kako vidimo jevreji
- JohnnyS
#657 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Izdržali smo i puno sistematičnije zločince po Europi od ovih kozojeba, ali lijepo je znati da smo uvijek dobro došli u Obećanu zemlju.
- insomnia78
- Gojeni H
#659 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
@Kiki
Drzi se Kurda i onih njihovih "heroina". Barem si simpatican na temi o Siriji.
-
Bodkin
#660 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Ne razumijem sa cime se ne slazes. Zapadnaevropa je daa arapima i mulimanima generalno skoro sve slobode. Imaju cak pravo da seru protiv drzava koje su ih primile. Da seru kako je vjera domacina pogresna ili losa. Uzivaju u svim tim blagodatima slobode govora. Ali ubijaju u ime svoje religije i prave probleme po evropskim zemljama. Iskreno, problem je sto se sa radikalnim islamizom ne mozes obracunati bez da to izgleda kao rat protiv islama. A to sto seru kako je hajka na muslimane u evropi, neka odi i pitaju jevreje sta znaci hajka. Da im ovi objasne kako je to bilo '39Gojeni H wrote:@Kiki
- insomnia78
#661 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Ma ne samo 39-eBodkin wrote:Ne razumijem sa cime se ne slazes. Zapadnaevropa je daa arapima i mulimanima generalno skoro sve slobode. Imaju cak pravo da seru protiv drzava koje su ih primile. Da seru kako je vjera domacina pogresna ili losa. Uzivaju u svim tim blagodatima slobode govora. Ali ubijaju u ime svoje religije i prave probleme po evropskim zemljama. Iskreno, problem je sto se sa radikalnim islamizom ne mozes obracunati bez da to izgleda kao rat protiv islama. A to sto seru kako je hajka na muslimane u evropi, neka odi i pitaju jevreje sta znaci hajka. Da im ovi objasne kako je to bilo '39Gojeni H wrote:@Kiki
U Francuskoj je u zadnje dvije, tri godine, od strane radikalnih islamista, samo zato sto su to sto jesu, ubijeno osam jevreja, od toga troje djece, male djece
Zato vrijeme niti jedan musliman, samo zato sto je musliman
- cyprus
#662 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Juče na protestu kod nas:insomnia78 wrote:Ma ne samo 39-eBodkin wrote:Ne razumijem sa cime se ne slazes. Zapadnaevropa je daa arapima i mulimanima generalno skoro sve slobode. Imaju cak pravo da seru protiv drzava koje su ih primile. Da seru kako je vjera domacina pogresna ili losa. Uzivaju u svim tim blagodatima slobode govora. Ali ubijaju u ime svoje religije i prave probleme po evropskim zemljama. Iskreno, problem je sto se sa radikalnim islamizom ne mozes obracunati bez da to izgleda kao rat protiv islama. A to sto seru kako je hajka na muslimane u evropi, neka odi i pitaju jevreje sta znaci hajka. Da im ovi objasne kako je to bilo '39Gojeni H wrote:@Kiki
U Francuskoj je u zadnje dvije, tri godine, od strane radikalnih islamista, samo zato sto su to sto jesu, ubijeno osam jevreja, od toga troje djece, male djece
Zato vrijeme niti jedan musliman, samo zato sto je musliman

A neki dan na fejsbuku...

Dakle, dvostruki standardi su ponekad OK... Npr. kad su Jevreji u pitanju...
- insomnia78
- insomnia78
#664 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Vidis ovo npr
Ovo je inace sesti napad na isto groblje jos od sedamdesetih, doduse nikad ovoliko obiman
Zadnji put, 2001-e su oskrnavljena 54 groba, pocinitelji su uhapseni, dva maloljetnika od 13 i 15 godina
Nekoliko stotina, tacnije 300, grobnica je oskrnavljeno na zidovskom groblju u Sarre-Union izjavio je u nedelju Bernard Cazeneuve(ministar unutrasnjih poslova Francuske)Plusieurs centaines de tombes ont été profanées au cimetière juif de Sarre-Union (Bas-Rhin), a annoncé ce dimanche Bernard Cazeneuve...
Ovo je inace sesti napad na isto groblje jos od sedamdesetih, doduse nikad ovoliko obiman
Zadnji put, 2001-e su oskrnavljena 54 groba, pocinitelji su uhapseni, dva maloljetnika od 13 i 15 godina
-
Bodkin
#665 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Neki fransoa i pjer predpostavljaminsomnia78 wrote:Vidis ovo nprNekoliko stotina, tacnije 300, grobnica je oskrnavljeno na zidovskom groblju u Sarre-Union izjavio je u nedelju Bernard Cazeneuve(ministar unutrasnjih poslova Francuske)Plusieurs centaines de tombes ont été profanées au cimetière juif de Sarre-Union (Bas-Rhin), a annoncé ce dimanche Bernard Cazeneuve...
- Stjui
#666 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
pogledah ove slike prve i kontam šta mu bi,kad ono ipak nije mu ništa.inače,ovome m.a. treba reći da u izraelu već postoji jedan koncentracioni logor poput aušvica,imena "gaza".cyprus wrote:
Juče na protestu kod nas:
A neki dan na fejsbuku...
Dakle, dvostruki standardi su ponekad OK... Npr. kad su Jevreji u pitanju...
- Stjui
#667 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
jel' ikada iko prezentirao kakav čvrst dokaz za ovo?nećemo zar slijedit onu gebelsovu da 100 put ponovljena laž postaje istina?!Ajatolah_ wrote: Problem islamskog terorizma, ili možda bolje reći terorizma u ime islama, je više problem muslimana nego bilo koga drugog. Islamofobija jeste itekako prisutna, ali ona nije nastala iz čista mira, nego nakon niza događaja od 11. septembra,
- Kikibombona
#668 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Znas koja je greska tebe i tebi slicnih, ljudi koji su u principu dobri, ali kojima se odbrambeni mehanizmi pale svaki put kada se 'dirne u vjeru i bracu po vjeri'. Greska je u relativiziranju, ublazavanju, skretanju sa problema i guranju pod tepih, u opravdavanju..... Svaki put kada islamska ekstremisticka skupina napravi belaj, vi dodjete sa osudom i nastavite sa cuvenim ALI.... Ali sta su zapadnjaci radili, ali sta su krscani radili, ali sta oni rade njima itd. I ta osuda se u tome gubi, relativizacija dodje u prvi plan. Nijemci su pokazali da su veliki narod kada su nacisticki rezim i ideologiju osudili bez ALI. Kada je tema nacizam, Nijemac ce govoriti ISKLJUCIVO o toj temi i NECE SE DOTICATI DRUGIH. Nece Nijemac reci; 'jeste, nacisti su radili strasne stvari, ali su i boljsevici silovali pola gradjanki Berlina'. Pricat ce Nijemac i o zrtvama silovanja u Berlinu, ALI NIKADA DA BI MAKAR MALO OPRAVDAO ILI UBLAZIO NACISTICKO ZLO. Njemacki narod je dozivio potpunu katarzu i sasvim se distancirao od nacistickog zla. Rezultat toga je da ih vise niko ne povezuje sa nacizmom i zlocincima. S druge strane, uzmi kao primjer sludjene Srbe ili Hrvate. Vecina Srba osudjuje genocid u Srebrenici (kazu zlocin), te u nastavku iskoriste nekoliko akrobacija kako bi ublazili i opravdali vlastito priznanje i osudu. I jebes ga, kada sagledas, za svaki zlocin se moze naci neko 'opravdanje', neki razlozi koji su do toga doveli. Medjutim, civilizovani ljudi na temi o zlocinu ne bi trebali koristiti bilo kakvu argumentaciju koja ce zlocin ublaziti. Zlocin i zlocince treba postaviti na stub srama, ne ponuditi nista sto moze neljudskom cinu dati smisao.Gojeni H wrote:@Kiki
Mozemo mi na temama predvidjenim za to pisati o imperijalizmu, neokolonijalizmu, zapadnjackom maltretiranju cijelog svijeta. Ja sam itekako zainteresovan za te teme, sto si vjerujem mogao upratiti. Moj stav prema zlocinackoj zapadnjackoj politici je izrazito negativan. Medjutim, kada neko ili neka skupina pravi nered, kada naprave neko vece sranje, ja se tada ne pozivam na zapadnjacku oholost. Fokus prebacim na zlo i sa njim se suocavam, te na taj nacin potpuno distanciran. Znam odlicno da je ohola zapadnjacka politika tome u dobroj mjeri doprinijela, ali time se ne zelim baviti, to mi nije u mislima nakon sto zlotvori naprave haos. Jucer je tzv. Islamska drzava brutalno i teatralno likvidirala 21 krscanina i poslala poruku svim krscanima. Mozemo mi na cin i poruku reci; 'pa dobro, ovaj gnusan cin osudjujem, ali, koliko su krscanske zemlje pobile muslimana na BI...?'. Moze se napisati xy ovakvih i slicnih opravdanja. A da li je to ispravno? Apsolutno ne! Time se najveca steta nanosi upravo muslimanima, jer je ova stoka za muslimane najveca prijetnja. Muslimani radi ovakvih najvise stradaju, nazaduju...
Mnogi muslimani na zapadu ne postuju zemlje domacina. To je odraz zatucanosti i nekulture. Ja ako odem u neko selo, u London, bilo gdje.... obavezno uvazavam domacine, osmotrim njih i njihovo ponasanje, te se potrudim da ne odudaram previse i da im ne remetim mir. I nikada i nigdje problema nisam imao, svugdje sam lijepo docekan i ispracen. Ti mislis da je bezveze zvono na Arapima na zapadu? Zasto nasu dijasporu niko nije obiljezio? Zato sto ljudi vrijedno rade i normalno se ponasaju! Arapi i mnogi muslimani Azije i Afrike su u velikoj krizi. To se ne moze ignorisati. Sto prije se sa tom cinjenicom suoce, prije ce krenuti rjesavati problem. Sa opravdanjima samo sebe koce! Nece naskoditi, nece zajebati zapadnjake..... zajebat ce sebe!
- Kikibombona
#669 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Inace, Gojeni, Kurdi koje pominjes su dokaz i pokazatelj u kakvoj su krizi muslimani. Nad ovim narodom se decenijama vrsi sistematski zlocin. Inicijatori su islamske drzave. I o tome muslimani ni rijeci, iako je ovaj narod najveci stradalnik BI. U fokusu su Palestinci zato sto ih terorisu cifuti. Da ih terorise Turska ili Jordan, ne bi tome niko paznju pridavao.
Evo i mi ovdje, skoro nikakav pijetet ne pokazujemo prema Kurdima, iako su suoceni sa genocidom kao sto su bili Bosanci u proteklom ratu.
Evo i mi ovdje, skoro nikakav pijetet ne pokazujemo prema Kurdima, iako su suoceni sa genocidom kao sto su bili Bosanci u proteklom ratu.
- Kikibombona
#670 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Ti gospodine Stjui kao cetnici sa teorijama zavjere. Srebrenicu rezirali Amerikanci, Bosanci bacili granatu na Markale. I znas sta, ima prilican broj teoreticara zavjere na zapadu koji zastupaju ove teze. Ti se od njih uopste ne razlikujes.Stjui wrote:jel' ikada iko prezentirao kakav čvrst dokaz za ovo?nećemo zar slijedit onu gebelsovu da 100 put ponovljena laž postaje istina?!Ajatolah_ wrote: Problem islamskog terorizma, ili možda bolje reći terorizma u ime islama, je više problem muslimana nego bilo koga drugog. Islamofobija jeste itekako prisutna, ali ona nije nastala iz čista mira, nego nakon niza događaja od 11. septembra,
- Stjui
#671 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
mojne mi četalji,markale ofo ono.dajte dokaze neke,sem onoga pasoša što je "preživio" dok se čelik talio.važi?Kikibombona wrote: Ti gospodine Stjui kao cetnici sa teorijama zavjere. Srebrenicu rezirali Amerikanci, Bosanci bacili granatu na Markale. I znas sta, ima prilican broj teoreticara zavjere na zapadu koji zastupaju ove teze. Ti se od njih uopste ne razlikujes.
- Kikibombona
#672 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Pa i cetalji imaju istu pricu. Alija i Klinton rezirali Srebrenicu itd. I jel sad to neko treba dokazivati? Svaku bolesnu teoriju treba dokazivati, sta li?Stjui wrote:mojne mi četalji,markale ofo ono.dajte dokaze neke,sem onoga pasoša što je "preživio" dok se čelik talio.važi?Kikibombona wrote: Ti gospodine Stjui kao cetnici sa teorijama zavjere. Srebrenicu rezirali Amerikanci, Bosanci bacili granatu na Markale. I znas sta, ima prilican broj teoreticara zavjere na zapadu koji zastupaju ove teze. Ti se od njih uopste ne razlikujes.
Poznata su imena samoubica i jos drugi detalji. Niko nista nije raskrinkao. Al Kaida je priznala napad.
Al sta to vrijedi tebi....
- Stjui
#673 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
ništa,moj ti kiki...nego,imal kakvih novih detalja oko onog "aviona" što je složio u pentagon?Kikibombona wrote:
- Kikibombona
#674 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
Prosetaj do nekog cetnickog foruma pa sa njima vidi......Stjui wrote:ništa,moj ti kiki...nego,imal kakvih novih detalja oko onog "aviona" što je složio u pentagon?Kikibombona wrote:
Upratio sam da i oni smatraju da su Amerikanci ubili par hiljada svojih ljudi.
- Stjui
#675 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana
ama sad kažeš da su poznati detalji,pa izvoli reci.nejasan mi ovaj pentagon skroz(kao i sve ostalo vezano za taj 11.9),sem ako al kaida nije koristila avion od leda?Kikibombona wrote: Prosetaj do nekog cetnickog foruma pa sa njima vidi......