Better Call Saul (2015– )

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
necko_hz

#651 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by necko_hz »

Meni je uvijek odgovarala spora radnja u ovoj seriji, nije baš sve ni u dinamici.

Vidim da su izašle dvije epizode četvrte sezone, al kontam da sačekam još nekoliko, pa da ih onda fino skinem i u cugu pogledam.
kakavdanakneiskustvu

#652 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by kakavdanakneiskustvu »

Tomahawk11 wrote:Kako je Jimmy lud s onim fotokopircima :lol:

:lol: :thumbup:
Ommadawn

#653 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Ommadawn »

Ja, bolan, čovjek se odjednom upita “pa koji ti je kurac??”. Ali nije to prvi put.
Sjećaš li se u onoj jednoj sezoni kad dobija posao i povlastice u jednoj advokatskoj firmi - i opet sve sjebe.
Nešto kontam da je rahmetli Čak bio u pravu kad mu nije dao posao advokata, uprkos njegovoj diplomi.
karanana

#654 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by karanana »

Tomahawk11 wrote:
karanana wrote:ko ce koga?
jedina treba u seriji je ona jimmijeva. ne znam ko bi jos mogo biti jeban.

i nek je chuck rahmetli vise. na vrh mi je kurca njegovo ponasanje i njegov poremecaj. zaboli me karina sto on ne moze podnijeti struju. mozda se ritam sad popravi kako je njegov slucaj skinut sa tapeta, ali sudeci po prvoj sumnjam. zaspo sam pred kraj kako je sporo islo.
Image

:per:
Uh yeah. Ali sudeci po brzini i dinamici dabogda da je neko krehne u iduce dvije SEZONE. Spooooro. Recimo, sta je poenta scene sa kopircima?
kakavdanakneiskustvu

#655 Re: Better Call Saul (2015– )

džimijeva ćaknutost?
Forumerrer

#656 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Forumerrer »

Dobra je serija, nisam ocekivao ni upola ovaj kvalitet nakon BB. Serija ide sporo, ali ni BB nije isao nesto brze - doduse ja sam poceo gledati kad se zavrsavala cetvrta sezona pa sam dosta epizoda odgledao u nekoliko dana.

Morao sam se podsjetiti na YT sta je bilo u prethodnoj sezoni, proslo je dosta vremena, zaboravilo se.

Ova radnja kada on ima drugi identitet (crno bijelo) je ustvari prica nakon BB?
kakavdanakneiskustvu

#657 Re: Better Call Saul (2015– )

Forumerrer wrote:Dobra je serija, nisam ocekivao ni upola ovaj kvalitet nakon BB. Serija ide sporo, ali ni BB nije isao nesto brze - doduse ja sam poceo gledati kad se zavrsavala cetvrta sezona pa sam dosta epizoda odgledao u nekoliko dana.

Morao sam se podsjetiti na YT sta je bilo u prethodnoj sezoni, proslo je dosta vremena, zaboravilo se.

i mene to zanima
Ommadawn

#658 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Ommadawn »

Forumerrer wrote:Dobra je serija, nisam ocekivao ni upola ovaj kvalitet nakon BB. Serija ide sporo, ali ni BB nije isao nesto brze - doduse ja sam poceo gledati kad se zavrsavala cetvrta sezona pa sam dosta epizoda odgledao u nekoliko dana.

Jeste, to je priča nakon BB.
wolfie

#660 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by wolfie »

Maznuce figurice od fotokopiraca.
Forumerrer

#661 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Forumerrer »

Ali Mike je zvijer kako glumi. Ne pamtim kad me neki glumac tako odusevio u tv seriji.
necko_hz

#662 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by necko_hz »

Forumerrer wrote:Ali Mike je zvijer kako glumi. Ne pamtim kad me neki glumac tako odusevio u tv seriji.
:thumbup:

Spominjao sam ranije, ali opet ću. Tako je to kad potrefiš idealnog glumca za idealnu ulogu. Mike mi je generalno jedan od najgotivnijih TV karaktera koje sam gledao.
Tomahawk11
Globalni moderator

#663 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Tomahawk11 »

Ommadawn wrote:
Ja, bolan, čovjek se odjednom upita “pa koji ti je kurac??”. Ali nije to prvi put.
Sjećaš li se u onoj jednoj sezoni kad dobija posao i povlastice u jednoj advokatskoj firmi - i opet sve sjebe.
Nešto kontam da je rahmetli Čak bio u pravu kad mu nije dao posao advokata, uprkos njegovoj diplomi.
Genije predodređen da zajebe :mrgreen:
Forumerrer

#664 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Forumerrer »

Dobro ovo ide. Mislim da bi u sljedecoj sezoni mogli vidjeti WW. Mozda krajem sezone da pocne prica u supercistoj novoj drogi koja se pojavila na trzistu.
karanana

#665 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by karanana »

onaj hemicar/nastavnik sto smo ga vidjeli na kraju ove zadnje epizode, da li se on pojavljuje u breaking badu? poznat mi i mislim da se pojavljuje, ali nisam siguran.
jel ono on radio u gusovoj laboratoriji kad je gus doveo ww-a i onog malog?
Ommadawn

#666 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Ommadawn »

karanana wrote:onaj hemicar/nastavnik sto smo ga vidjeli na kraju ove zadnje epizode, da li se on pojavljuje u breaking badu? poznat mi i mislim da se pojavljuje, ali nisam siguran.
jel ono on radio u gusovoj laboratoriji kad je gus doveo ww-a i onog malog?
Pa Đesi je njega kokno. Jebiga, znao je previše...
Ommadawn

#667 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Ommadawn »

Jao Majka al je zajeban. Hoce li njega iko ikada zajebati?
Osim Waltera, razumljivo.
Dosadno mii

#668 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Dosadno mii »

Ja cekam da se nakupi epizoda
kakavdanakneiskustvu

#669 Re: Better Call Saul (2015– )

ima li gdje na tv ovo da se gleda, jedan laptop mi crko,a ovaj drugi spor
Blek Stena

#670 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Blek Stena »

necko_hz wrote:
Forumerrer wrote:Ali Mike je zvijer kako glumi. Ne pamtim kad me neki glumac tako odusevio u tv seriji.
:thumbup:

Spominjao sam ranije, ali opet ću. Tako je to kad potrefiš idealnog glumca za idealnu ulogu. Mike mi je generalno jedan od najgotivnijih TV karaktera koje sam gledao.
Glumcina i po! Prirodno mu leze uloge negativca/tough guy. Ne znam pamtis li ga iz policajaca sa beverli hilsa od prije 30 i kusur godina? :(
I tu je odigrao sporednu ulogu negativca kojeg se ne zaboravlja.
Forumerrer

#671 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Forumerrer »

Dobre epizode. Burazeri ludjaci, ne sjecam se da su bili onako zajebani u BB.

Ono prave laboratorij gdje su pravili drogu u BB?

Moze li me samo neko podsjetiti jel pocetak epizode kraj Saula u BB? Nesto se kroz maglu sjecam toga.
Dzontra_Volta

#672 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by Dzontra_Volta »

Forumerrer wrote:
Moze li me samo neko podsjetiti jel pocetak epizode kraj Saula u BB? Nesto se kroz maglu sjecam toga.
Jeste. Klepio lovu od WW i zvao one za drugi identitet.

I da, burazeri su bili zajebani i u BB.
So What!

#673 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by So What! »

Uživam u ovoj seriji i apsolutno je volim, ali imam nekoliko zamjerki.

Četvrta sezona je na sedmoj epizodi, a preostale su još tri, te u ovoj sezoni se za sada nije desilo ništa značajno.

Breaking Bad je imao pet sezona, a ovo će izgleda imati i više, jer iako sam očekivao da ćemo u ovoj sezoni imati transformaciju Jimmya u Saula to se nije dogodilo.

Ja mislim da će Jimmyu javiti, da su se oni iz staračkog nagodili za onu tužbu, te da će dobiti novac i tako započeti karijeru advokata.

Sa Kim se izdaleka vidi da im se svjetovi polahko razdvajaju te de će ubrzo krenuti svako svojim putem.

Mislim da je background story Saula Goodmana mogao biti malo bolji. Sve je odlično počelo, on kao advokat sa kancelarijom u ostavi salona za ljepotu, ali s vremenom su previše iskomplikovali nešto što se moglo bolje realizovati.

Što se tiče Mikeove, Gus Fringove i kartelove priče, ja sam prezadovoljan, ali je očigledno da je ona već bila razrađena u vrijeme Breaking Bada, dok za Saulovu priču imam osjećaj da su više radili u toku realizacije ove serije.

Recimo tek u prošloj epizodi se prvi puta susrećemo sa alijasom Saul Goodman kada je Jimmy McGill u pitanju, iako se serija već četvrtu sezonu zove Better Call Saul, dakle u razvoju lika, mislim da su trebali požuriti sa transformacijom, jer čitava saga između njega, brata i kompanije HHM je bespotrebno razvučena.
soha96

#674 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by soha96 »

Saul Goodman se spominje u trecoj sezoni, kad pocne one reklame da snima. It's all good man.
karanana

#675 Re: Better Call Saul (2015– )

Post by karanana »

sporo do bola.
Post Reply