Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post Reply
Mister Yes

#651 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

hrasno38 wrote:To je upravo to razmisljanje i generalizovanje stvari. Gdje sam ja spomenuo A BiH? Pojedinci su krivi za smrt Vlade Santica, za smrt i otkidanja glava srba u Vozuci, za ubistva srba u Sarajevu (Caco) itd itd a ne A BiH. Ali na zalost ti pojedinci su isto tako bili u A BiH te su kivci za sve te gadosti. Jel sad malo jasnije. Svjesno generalizujes stvari i trpas jedan narod u tor krivnje sto je potpunio netacno. Tacno je da u tom toru je bilo zvijeri i te zvijeri ce morati izaci pred lice pravde da neki upravo ne bi generalizirali i govorili to je bila A BiH.
Onda to važi i za VRS? Pojedinci a ne genocidna tvorevina?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#652 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by hrasno38 »

Mister Yes wrote:
hrasno38 wrote:To je upravo to razmisljanje i generalizovanje stvari. Gdje sam ja spomenuo A BiH? Pojedinci su krivi za smrt Vlade Santica, za smrt i otkidanja glava srba u Vozuci, za ubistva srba u Sarajevu (Caco) itd itd a ne A BiH. Ali na zalost ti pojedinci su isto tako bili u A BiH te su kivci za sve te gadosti. Jel sad malo jasnije. Svjesno generalizujes stvari i trpas jedan narod u tor krivnje sto je potpunio netacno. Tacno je da u tom toru je bilo zvijeri i te zvijeri ce morati izaci pred lice pravde da neki upravo ne bi generalizirali i govorili to je bila A BiH.
Ne vazi iz jednog prostog razloga sto je ogromna razlika izmedju genocida i zlocina.
pasha_stambol

#653 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by pasha_stambol »

Kebo je retardiran realno, niegdje u historiji nije spomenut radikalni Islam al Kebo je to otkrio mamu ti prčim komunjaro ...
Mister Yes

#654 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

wolf07 wrote:USad ste najpametniji i najglasniji, a cetnici vam sisli na Miljacku 1992.g. i ostali tu do Dejtona!
Nisu sišli već su tu svo vrijeme živjeli. Srbi su prije rata bili većina u svim mjesnim zajednicama na Grbavici, Kovačićima i Vracama. Srbi su također bili većina i u svim naseljima oko Sarajeva koja su držali u rati izuzev Hadžića.
wolf07 wrote:Nije problem da se kazni zloceinac ma ko da je u pitanju ali vi nikako da se nagodite sami sa sobom, je li taj Bakir Izetbegovic k'o pickica sjedio u trezoru i pokrio se po usima dok padaju granate ili je donosio odluke. Nesto cisto sumnjam da je mogao oboje!
Sjedio je u trezoru i zajedno sa ocem donosio odluke. Može oboje.
wolf07 wrote:Ali nije, ostao je sa vama koji ste, cim su cetnici pokupili artiljeriju oko grada, poceli da kenjate da je pokupio neke milijarde, da je doveo mudzahedine, da je prodao Srebrenicu, da je...
Sve je to uradio. Ali da nije bilo njega ne bi danas bilo ni BiH.
Mister Yes

#655 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

hrasno38 wrote:
Mister Yes wrote:
Ne vazi iz jednog prostog razloga sto je ogromna razlika izmedju genocida i zlocina.
Razlika je samo u tome na kojoj poziciji se nalaze pojedinci. Ako je organizovano sa vrha onda je genocid ali opet se radi o pojedincima koji su organizovali te naravno o pojedincima koji su izvršavali. Nisu svi Srbi učestvovali u genocidu. Ili hoćeš da trpaš jedan narod u tor krivnje?
klixo

#656 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by klixo »

Nisu svi ,ali jesu preko 50% :zjev:
dena24

#657 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by dena24 »

http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 73243.html
- Očekujem da će mi građani dostaviti i dokumenta o zločinima počinjenim oko Goražda i Livna, što ću takođe proslijediti Tužilaštvu - kaže Kebo.
Prolupo frajer. Hajde mudzahedini ali dirati podrinje to ne moze! a livno? hebote...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#658 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by hrasno38 »

Mister Yes wrote:Razlika je samo u tome na kojoj poziciji se nalaze pojedinci. Ako je organizovano sa vrha onda je genocid ali opet se radi o pojedincima koji su organizovali te naravno o pojedincima koji su izvršavali. Nisu svi Srbi učestvovali u genocidu. Ili hoćeš da trpaš jedan narod u tor krivnje?
Mislim da je ova prica otisla u sasvim drugom pravcu i mogla bi se otegnuti u beskonacnost. Vrlo prosto osoba sa incijalima M.K je dosla do inkriminirajucih papira (bar tako ona tvrdi) koje je predala tuzilastvu BiH na daljnje procesuiranje. Da li su ti papiri pravi ili lazni, da li je optuzba istinita ili lazna utvrditi ce vjerovatno sud BiH i dati svoju odluku. U slucaju da su tacni navodi procesuirace se osobe iz tih navoda a u slucaju da nisu procesuirace se osoba M.K radi laznih navoda. Prica gotova!
Innovation

#659 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Innovation »

Mister Yes wrote: Nisu svi Srbi učestvovali u genocidu. Ili hoćeš da trpaš jedan narod u tor krivnje?
hrasno38 wrote:
Ima nas ovdje dosta na forumu koji smo sigurno bili u A BiH pa vjerovatno i u HVO i vojsci RS-a pa nismo nikome odrubljivali glave niti smo vrsili pokolje i silovanja. To je ono nase poznato generalizovanje stvari kod pojedinaca.
Innovation

#660 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Innovation »

hrasno38 wrote:Mislim da je ova prica otisla u sasvim drugom pravcu i mogla bi se otegnuti u beskonacnost. Vrlo prosto osoba sa incijalima M.K je dosla do inkriminirajucih papira (bar tako ona tvrdi) koje je predala tuzilastvu BiH na daljnje procesuiranje. Da li su ti papiri pravi ili lazni, da li je optuzba istinita ili lazna utvrditi ce vjerovatno sud BiH i dati svoju odluku. U slucaju da su tacni navodi procesuirace se osobe iz tih navoda a u slucaju da nisu procesuirace se osoba M.K radi laznih navoda. Prica gotova!
Tako bi trebalo da bude.
Mister Yes

#661 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

klixo wrote:Nisu svi ,ali jesu preko 50% :zjev:
600.000 Srba je ubijalo 30.000 Bošnjaka? Bravo legendo :lol:
wolf07

#662 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by wolf07 »

To sto srpska kuhinja ovu vrstu ofanzive izvodi preko nekog ko je Bosnjak, ili barem mislimo da je Bosnjak, to ne mijenja stvar ni za sekundu. Da je ove papire predao Pantelija Curguz ili onaj sto vodi srspki savez logorasa Dukic (ili kako mu je vec ime), mislim da se niko ne bi pocesao po guzici jer je sadrzina svega sto je predata sudu ili vec od ranije poznata ili je totalna nebulaoza. To je toliko jeftino, providno i bezobrazno da granici sa zdravim razumom da se jos neko moze upecati na te price. Kad samo pogledate npr. kako su djelovali u slucaju generala Divjaka sve vam bude jasno. Prva prica je da je to "Alijin Srbin", da ga se nikad nista nije pitalo i da samo nosa generalske cinove u promotivne svrhe. A onda slijedi obrat, cim su ugledali mrvicu prilike da ga se dokopaju on preko noci postaje monstrum, srbozder i ratni zlocinac kakav je bio Ajhman!

I sve te njihove bajke za malu djecu iz nekog razloga padaju u vodu na svim sudovima od Haga, preko Londona, Beca. E sad ide druga taktika, hajmo preko Bosnjaka Kebe da optuzimo sve redom - pa ko se zakaci! Na strani A R BiH ratni zlocinci su ili procesuirani ranije, ili proslijedjeni Hagu u ekspresnom roku ili jednostavno NEMA DOKAZA da bi se bilo ko teretio! Zavrsena stvar!
Po hiljaditi put pitam, a niko se nije ni nasalio da odgovori - zasto na spisku onih koje trazi sudstvo bilo kog nivoa nema komandanta odreda El-Mudzahid? Kako je moguce da krivicu za vrlo konkretan zlocin brutalnog ubijanja ratnih zarobljenika nije kriv komandant te jedinice a kriv je, gle slucajnosti, aktuelni drzavni vrh!!!
Mister Yes

#663 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

hrasno38 wrote: Mislim da je ova prica otisla u sasvim drugom pravcu i mogla bi se otegnuti u beskonacnost. Vrlo prosto osoba sa incijalima M.K je dosla do inkriminirajucih papira (bar tako ona tvrdi) koje je predala tuzilastvu BiH na daljnje procesuiranje. Da li su ti papiri pravi ili lazni, da li je optuzba istinita ili lazna utvrditi ce vjerovatno sud BiH i dati svoju odluku. U slucaju da su tacni navodi procesuirace se osobe iz tih navoda a u slucaju da nisu procesuirace se osoba M.K radi laznih navoda. Prica gotova!
Bila bi gotova priča da ta osoba zatim ne nastupa po medijima i optužuje praktično kompletno vodstvo branitelja BiH. Što se mene tiče ni to nije problem ali onima koji RS zovu "genocidna tvorevina" zbog grijeha rukovodstva RS-a sasvim je logično da se grijesi rukovodstva ArmijeBiH reflektuju na karakter kompletne odbrane. Ja smatram da je to glupost. Smatram da RS nije genocidna tvorevina bez obzira što rukovodstvo RS-a jeste organizovalo i rukovodilo genocidom. Isto tako ne smatram da grijesi rukovodstva ArmijeBiH mogu definisati karakter odbrane BiH. Zločini su dijela pojedinaca. RS je Daytonska tvorevina i rezultat je dogovora i razmjene teritorija. Armija BiH je branila zemlju od agresora i domaćih izdajnika bez obzira što je rukovodstvo odbrane islamiziralo ArmijuBiH i tolerisalo stvari koje nije trebalo tolerisati.
dena24

#664 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by dena24 »

Mister Yes wrote:
hrasno38 wrote: Mislim da je ova prica otisla u sasvim drugom pravcu i mogla bi se otegnuti u beskonacnost. Vrlo prosto osoba sa incijalima M.K je dosla do inkriminirajucih papira (bar tako ona tvrdi) koje je predala tuzilastvu BiH na daljnje procesuiranje. Da li su ti papiri pravi ili lazni, da li je optuzba istinita ili lazna utvrditi ce vjerovatno sud BiH i dati svoju odluku. U slucaju da su tacni navodi procesuirace se osobe iz tih navoda a u slucaju da nisu procesuirace se osoba M.K radi laznih navoda. Prica gotova!
Bila bi gotova priča da ta osoba zatim ne nastupa po medijima i optužuje praktično kompletno vodstvo branitelja BiH. Što se mene tiče ni to nije problem ali onima koji RS zovu "genocidna tvorevina" zbog grijeha rukovodstva RS-a sasvim je logično da se grijesi rukovodstva ArmijeBiH reflektuju na karakter kompletne odbrane. Ja smatram da je to glupost. Smatram da RS nije genocidna tvorevina bez obzira što rukovodstvo RS-a jeste organizovalo i rukovodilo genocidom. Isto tako ne smatram da grijesi rukovodstva ArmijeBiH mogu definisati karakter odbrane BiH. Zločini su dijela pojedinaca. RS je Daytonska tvorevina i rezultat je dogovora i razmjene teritorija. Armija BiH je branila zemlju od agresora i domaćih izdajnika bez obzira što je rukovodstvo odbrane islamiziralo ArmijuBiH i tolerisalo stvari koje nije trebalo tolerisati.
Varijante opština A i B

Na sastanku održanom u Sarajevu oko 19. decembra 1991., na čelu s Radovanom Karadžićem, i na kojem su, uz ostale, sudjelovali i predstavnici Skupštine bosanskih Srba te predsjednici opštinskih odbora, uključujući i mene, “strogo povjerljive” pismene instrukcije su podijeljene prisutnima, a koje se odnose na uspostavljanje opštinskih vladinih tijela Bosanskih Srba na području raznih opština u Bosni i Hercegovini. Instrukcije od 19. decembra 1991., koje nose naslov “Upute za organizaciju i aktivnosti organa srpskog naroda u Bosni i Hercegovini za vrijeme vanrednog stanja”, su upućene opštinama gdje bosanski Srbi sadržavaju ili većinu stanovništva (Varijanta A) ili manjinu populacije (Varijanta B). Radovan Karadžić je učesnicima sastanka objasnio sadržaj tih uputa. Upute preciziraju korake koji se poduzimaju u okviru pojedinih opština u cilju uspostavljanja kontrole od strane bosanskih Srba. Upute opisuju dvije zasebne faze akcije. (Činjenična osnova za priznanje krivice)

Miroslav Deronjic cetnik
wolf07

#665 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by wolf07 »

Mister Yes wrote:
wolf07 wrote:USad ste najpametniji i najglasniji, a cetnici vam sisli na Miljacku 1992.g. i ostali tu do Dejtona!
Nisu sišli već su tu svo vrijeme živjeli. Srbi su prije rata bili većina u svim mjesnim zajednicama na Grbavici, Kovačićima i Vracama. Srbi su također bili većina i u svim naseljima oko Sarajeva koja su držali u rati izuzev Hadžića.
wolf07 wrote:Nije problem da se kazni zloceinac ma ko da je u pitanju ali vi nikako da se nagodite sami sa sobom, je li taj Bakir Izetbegovic k'o pickica sjedio u trezoru i pokrio se po usima dok padaju granate ili je donosio odluke. Nesto cisto sumnjam da je mogao oboje!
Sjedio je u trezoru i zajedno sa ocem donosio odluke. Može oboje.
wolf07 wrote:Ali nije, ostao je sa vama koji ste, cim su cetnici pokupili artiljeriju oko grada, poceli da kenjate da je pokupio neke milijarde, da je doveo mudzahedine, da je prodao Srebrenicu, da je...
Sve je to uradio. Ali da nije bilo njega ne bi danas bilo ni BiH.
1. Pa sta ako su bili vecina? I Hrvati su bili vecina u nekim mjesnim zajednicama u Zenici, Kaknju, Travniku, vecina u Varesu, Bugojnu.... I kad su poceli da se presravaju dobili su po fenjeru! Ista stvar sa cetnicima u nekim drugim gradovima, mjesnim zajednicama, mahalama, ulicama...

2. Vec sam to pomenuo, al treba opet - za Bakira niko van Sarajeva nije cuo dok rat nije zavrsio. Ni ime mu ljudi nisu znali. I sad me neko treba uvjeriti da je on rukovodio svim i svacim iz nekog trezora k'o da je Koperfild jbt! Pa valjda bi ga nekad neko pomenuo i 1997-98.g. da je imao svoje prste u tim slucajevima za koje danas ispade da ih je on osmislio. Nista novo se ne prica samo se ubacuju nova imena - nije Alija vec je Bakir, nije Rasim Delic vec je Sakib Mahmuljin, nije A vec je B, nije X vec je Y.... i tako do iznemoglosti!

3. Sarajevo duguje Aliji vise nego i jedan drugi grad iz hiljadu razloga. I gle cuda, niko Aliji nikad u drugim gradovima nije spocitavao njegov odnos prema Sarajevu, a nigdje mu se kao u Sarajevu Aliji ne pljuje na ime. Pazi ti logike, u sred rata Štab Vrhovne Komande A R BiH sebi pravi nekakvo istureno komandno mjesto i seli se u Kakanj!!! I tamo dolazi vecina onih koji ce poslije rata pisati knjige o organizovanju otpora, borbi, qrcu-palcu a Predsjednik drzave ostaju u gradu koji trpi artiljeriju, snajpere, PVO naoruzanje, svu silu pjesadijskog oruzja i orudja, tenkove i transportere, zavrnutu struju, vodu i plin! I kad se sve zavrsi tom gradu taj predsjednik - ne valja! E svaka vam cast! Pokazali ste vi bas na primjeru Alije svoj sibicarski mentalitet. Moze Sarajevo sutra imati deset miliona stanovnika, ali ako model po kome taj grad bude razmisljao bude identican ovom danas to ce i sa deset miliona gradjana i dalje biti - kasaba!
Mister Yes

#666 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

dena24 wrote: Varijante opština A i B

Na sastanku održanom u Sarajevu oko 19. decembra 1991., na čelu s Radovanom Karadžićem, i na kojem su, uz ostale, sudjelovali i predstavnici Skupštine bosanskih Srba te predsjednici opštinskih odbora, uključujući i mene, “strogo povjerljive” pismene instrukcije su podijeljene prisutnima, a koje se odnose na uspostavljanje opštinskih vladinih tijela Bosanskih Srba na području raznih opština u Bosni i Hercegovini. Instrukcije od 19. decembra 1991., koje nose naslov “Upute za organizaciju i aktivnosti organa srpskog naroda u Bosni i Hercegovini za vrijeme vanrednog stanja”, su upućene opštinama gdje bosanski Srbi sadržavaju ili većinu stanovništva (Varijanta A) ili manjinu populacije (Varijanta B). Radovan Karadžić je učesnicima sastanka objasnio sadržaj tih uputa. Upute preciziraju korake koji se poduzimaju u okviru pojedinih opština u cilju uspostavljanja kontrole od strane bosanskih Srba. Upute opisuju dvije zasebne faze akcije. (Činjenična osnova za priznanje krivice)

Miroslav Deronjic cetnik
RS je nastala 1995-te godine u Daytonu. Prije toga nije postojala. Dakle radi se o Daytonskoj tvorevini a garanti Daytona su sve velike svjetske sile.
klixo

#667 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by klixo »

Mister Yes wrote:
600.000 Srba je ubijalo 30.000 Bošnjaka? Bravo legendo :lol:
:-)

Ako nije puskom jest mislima.
Banksy

#668 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Banksy »

hrasno38 wrote:
Zasljepila bi i tebe ta mrznja da si svoje guzove poturo 4 godine tamo gdje sam ja poturo dok su bogovi sticali enormno bogatstvo i usput dovodili potencijalne "svete ratnike" radi kojih sam se i sam u jednom trenutku upitao za sta se to borim. A sad nakon 20 i kusur godina svaki dan gledam svoje ratne drugove koji umiru u bijedi dok se Izetbegovici, Mahmuljini, Dzaferovici i slicni baskare u svom bogatstvu smatrajuci da ih ceka samo bozija kazna. E pa zajebali su se ipak na kraju i ponekad kazne stignu i prije boga. Pokusali su oni te "svete ratnike" proturiti i po Sarajevu al jebi ga, nije proslo jer tad su u Sarajevu jos uvijek bile Sarajlije. I zato podrzavam Kebu ako ima dokaze neka ih prezentuje a ta suplja prica o napadu na citavu A BiH ne moze doci ni sa jedne druge strane nego direktno iz osinjeg gnijezda jer ja sam borac A BiH i uopste me ne dotice ako se kazni neko ko je klao i cupao necije glave a jos manje ko je krao te sad "cupa" i nase glave smatrajuci da smo beskonacno glupi i slijepi kod vlastitih ociju.
Ja sam davno napisao SDS je ovu zemlju unistio, popalio, pobio, silovao, napravio genocid ali psoljeratni "genocid" nad vlastitim narodom je napravila iskljucivo SDA sa svojim vjernim satelitima. Ja ne priznajem bozije samo ovozemaljske zakone i ovozemaljske kazne.
Ako su krivi odgovarat ce a ako nisu odgovarat ce Kebo....matematika koja nije jasna samo neukima.
:thumbup:
Mister Yes

#669 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Mister Yes »

wolf07 wrote:1. Pa sta ako su bili vecina? I Hrvati su bili vecina u nekim mjesnim zajednicama u Zenici, Kaknju, Travniku, vecina u Varesu, Bugojnu.... I kad su poceli da se presravaju dobili su po fenjeru! Ista stvar sa cetnicima u nekim drugim gradovima, mjesnim zajednicama, mahalama, ulicama...
Hrvati nisu imali početnu prednost JNA. Radi se o malim selima daleko od drugih Hrvatskih jedinica. Bošnjaci su bili izrazita većona i u Zenici i u Kaknju i u Travniku a blaga većina i u Bugojnu.
156.000 Srba u i oko Sarajeva je bilo direktno naslonjeno na Romaniju a ni Srbija nije daleko. Uz JNA koja je naravno itekako bila stacionirana u i oko Sarajeva. Te naravno uz činjenicu da su Srbi bili na brdima a mi unutra. Ne zaboravimo ni aerodrom koji je bio barijera prema Butmiru i Hrasnici. Neuporedivo sa bilo kojom drugom situacijom u BiH.
wolf07 wrote:2. Vec sam to pomenuo, al treba opet - za Bakira niko van Sarajeva nije cuo dok rat nije zavrsio. Ni ime mu ljudi nisu znali. I sad me neko treba uvjeriti da je on rukovodio svim i svacim iz nekog trezora k'o da je Koperfild jbt! Pa valjda bi ga nekad neko pomenuo i 1997-98.g. da je imao svoje prste u tim slucajevima za koje danas ispade da ih je on osmislio. Nista novo se ne prica samo se ubacuju nova imena - nije Alija vec je Bakir, nije Rasim Delic vec je Sakib Mahmuljin, nije A vec je B, nije X vec je Y.... i tako do iznemoglosti!
Niko ne kaže da je sam rukovodio. Ali da je bio desna ruka Alije bio je.
wolf07 wrote:3. Sarajevo duguje Aliji vise nego i jedan drugi grad iz hiljadu razloga. I gle cuda, niko Aliji nikad u drugim gradovima nije spocitavao njegov odnos prema Sarajevu, a nigdje mu se kao u Sarajevu Aliji ne pljuje na ime. Pazi ti logike, u sred rata Štab Vrhovne Komande A R BiH sebi pravi nekakvo istureno komandno mjesto i seli se u Kakanj!!! I tamo dolazi vecina onih koji ce poslije rata pisati knjige o organizovanju otpora, borbi, qrcu-palcu a Predsjednik drzave ostaju u gradu koji trpi artiljeriju, snajpere, PVO naoruzanje, svu silu pjesadijskog oruzja i orudja, tenkove i transportere, zavrnutu struju, vodu i plin! I kad se sve zavrsi tom gradu taj predsjednik - ne valja! E svaka vam cast! Pokazali ste vi bas na primjeru Alije svoj sibicarski mentalitet. Moze Sarajevo sutra imati deset miliona stanovnika, ali ako model po kome taj grad bude razmisljao bude identican ovom danas to ce i sa deset miliona gradjana i dalje biti - kasaba!
Ja sam veliki fan Alije Izetbegovića. Promašio si i loptu i go.
zgembomaratonac

#670 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by zgembomaratonac »

95% i danas podržava genocidnu tvorevinu.
relativno84

#671 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by relativno84 »

hrasno38 wrote:Vrlo vjerovatno ih Mahmuljin sirokih ruku docekao i jos im i napravio kasarnu u Nemili!!!! A i Cengic je bio tu negdje vrlo blizu da to ideoloski potpomogne. Ja nisam stavio nikakav znak iznad Atifa Dudakovica duduce jedan nego sam stavio znak iznad ubistva generala Vlade Santica a koliko znam tu se najvise spominju Hamdija Abdic Tigar i Atif Dudakovic.
A na zalost taj isti Alija i jeste pokupio svog vojno sposobnog sincica za ruku i nije mu dao mrdnuti od sebe i niko ne spori skrivanje u Trezoru Aliji Izetbegovicu nego njegovoj sviti. I sta velis mogao je Aljo otici u Tursku???? Mogao je vjerovatno kao i sto je svako od nas mogao negdje pobjeci samo sto tada sasvim sigurno ne bi imao hacijendu na Poljinama a u Turskoj ne bi imao nikada takvu nedodirljivost koju je imao u BiH ili da budem posten tu nedodirljivost je Alija ponajmanje koristio ali sve oko njega do beskonacnosti. A i onda ne bi bilo ni skupljanja vreca para po Turskoj i cijelom svijetu sa posebnim naglaskom "daj jednu za mog malog".
I nek ste nas vi sa strane oslobodili i mada jeste ruzno a zelim vam u buducnosti da imate onaku opsadu kakvu je imao Sarajevo i dabogda vas onda oslobadjali izvana.
I kako dani prolaze na zalost ce i ispasti da su Kebo i Radoncic moralni samo kad to vecina skonta i kontejneri ce biti prazni!!!!!
I kako da te covjek shvata ozbiljno poslije ovakve gluposti :lol: :lol: :lol:

Kebo moralna gromada, ciji se mandati na svim pozicijama mogu mjeriti samo rupom u proracunu koju je ostavio :-)

A veliki neimar Faraon je posebna prica, u jednom trenutku novinarcic s autom i nesto sice, i gledaj kako moralna velicina naraste u proteklim godinama do milionera, i to bas u periodu kad je svima drugima nikad losije :? wtf ima neku tajnu formuli il sta? Bice da je do poslovnih partnera tipa Keljemendija :lol:

Nadam se da trolas inace je ovo sto pises vrlo tuzno :roll:
tandmand

#672 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by tandmand »

NAJBEZBEDNIJE SE OSECAM U REPUBLICI SRPSKOJ

Potpredsednik Federacije BiH Mirsad Kebo, koji je u poslednjih nekoliko dana izneo niz dokaza koji optužuju mnoge federalne političare za ratne zločine, naveo je u intervjuu za Press da već neko vreme trpi razne vrste pritisaka u Sarajevu.
On objašnjava da je dobijao dosta pretnji, uglavnom pismenih, i to od onih koji su obuhvaćeni dokaznim materijalom koji je predao Tužilaštvu BiH, ali koji, kako kaže, ne prete direktno već preko posrednika.

- To znači da sam otvorio stvari koje su jedna od najvećih afera posle Dejtonskog sporazuma. Ono što mi teško pada jeste činjenica da plaćeni mediji pokušavaju da me izoluju i ne bave se ratnim zločinima i posleratnim političkim ubistvima na koje sam ukazao. Niko ništa ne radi o tom pitanju u Federaciji BiH, a mnogi ljudi su likvidirani po naredbama s vrha. Godinama se ovde radilo po principu "tike tike tačke nema više vračke" i onda se našao jedan Mirsad Kebo koji je izneo mnoge prljave stvari iz rata. I sad oni koji su učestvovali u zločinima pokušavaju svašta da mi napakuju i da me iskompromituju pričajući kako ja nosim neku masku i periku, kako sam lud i slično, a u stvari su oni ti koji odavno nose maske i sad je došlo vreme da ih skinu - otvoreno priča Kebo.

Izneli ste mnoge dokaze protiv moćnih ljudi u Federaciji BiH. Osećate li se zbog toga ugroženo u Sarajevu?

- Naravno. U ovom trenutku se najbezbednije osećam u Republici Srpskoj.

Strahujete li da bi se moglo nešto desiti vašoj porodici zbog ovih optužbi?
- Pitate me jedno intimno pitanje, jer ja sam čovek koji je ispunjen ljubavlju prema porodici i sve što sam radio, uradio sam u dogovoru sa njima. Nisam neodgovoran prema svojoj porodici, već sam se prvo sa njima dogovorio da ja mogu da iznosim istinu, a i znate da ima ono pravilo koje poštuje mafija, a to je da oni ubijaju samo političare, ali ne diraju njihove porodice i decu, pa me i to teši.

Da li to znači da stvarno mislite da ovde političari deluju kao mafija?
- Molim vas, potpuno odgovorno kažem da je ovde instalirana politička, verska, teroristička i medijska mafija koja ne bira sredstva da se obračuna sa protivnicima, iako dugo nisam verovao da je to tako. Morate mi verovati da ja nisam znao sa kim živim. To ne znači da ova država nema šansu, jer većina ljudi je čestita, ali oni koji drže vlast decenijama to nisu, a ja ću uskoro izneti još dokaza i ko je taj čovek ko je doveo mudžahedine u BiH.

A ko je taj čovek?
- Onaj koji je bio na vrhu.

Mislite na Aliju Izetbegovića?
- Apsolutno, ko bi drugi bio. On je bio vrhovni komandant i za sve postoje dokazi.

---------------------------------------
Svi beže od mene!
Da li vam je neko od kolega iz SDA sa kojima ste godinama sarađivali pružio podršku u ovome što radite?
- Niko. Svi od mene samo beže. Potpuno sam izolovan sve ovo vreme, što kao bivši stranački kolega, ali i kao jedan od šefova izvršne vlasti. Koliko su se svi distancirali od mene i koliki pritisak vrše pokazuje činjenica da ja ne mogu da dobijem ni deset minuta u federalnim medijima. Oni se tako brane.
---------------------------------------
Ali mnogi osporavaju dokumentaciju koju ste izneli u javnost.
- Izneo sam mnogo ozbiljnih dokaza, a svako može da tvrdi da ima i falsifikovanih. Ipak, šest hiljada dokumenata nije malo, a mnogi nose oznaku originalnosti jer su došli iz Haškog tribunala. Neka je od toga samo jedan promil tačan, hiljaditi deo toga, neko mora odgovarati za ta dela.

Kažete i sami da ste izneli ozbiljne optužbe i to protiv mnogih zvučnih imena u Federaciji BiH. Da li vas je strah da bi neko mogao da vam naudi zbog toga?
- Ja ne posedujem taj osećaj straha jer se borim za istinu. Ne plašim se i poručio sam ovim dušebrižnicima, koji pokušavaju da meni nešto napakuju da bi prikrili ono što su oni radili, da ću se boriti do kraja života da iznesem istinu. I naglašavam, da ovo nije naknadna pamet kako to neki tvrde, već su to samo dokumenti koje su mi ljudi dostavili. Nikad nisam bio šef države ili obaveštajnih službi i nikad nisam imao ključeve od bilo kakve dokumentacije, već sam te dokumente dobio od poverljivih izvora.

A zašto ste tek sad odlučili da progovorite o svemu?
- Onog trenutka kad sam dobio prvih deset strana ja sam ih poslao. Posle toga su mi ljudi iz reda sva tri naroda dostavljali dokumente koje sam naknadno prosleđivao Tužilaštvu BiH. Ako nešto znate, a nemate dokumente kako ćete to dokazati. Zato sam tek sa prikupljenom dokumentacijom o svemu progovorio.

Mislite li da bi se moglo desiti da Tužilaštvo i vas optuži za odgovornost za prikrivanje dokaza, ukoliko se dokaže da su vaše tvrdnje tačne?
- Nadam se da je to nemoguće, ali sigurno je da će biti političkih pritisaka. Ako se to desi, ima Međunarodni sud pravde u Strazburu.

Očekujete li uopšte da će odgovorne osobe biti procesuirane?
- Ako ne dođe do toga, onda ću slati pisma u Ujedinjene nacije, Američki kongres, ići ću u Brisel pred EU, mom prijatelju japanskom caru, jednostavno ću se do kraja boriti da se ovde demontira tajkunsko-političko jezgro koje je pustilo svoje pipke svugde, pa tako i u pravosuđu.

I vi ste na sličan način optuživani prošle godine za odgovornost za ubijene Srbe u sarajevskom naselju Buća potok. Koliko na ovaj način želite da se opravdate za te optužbe?
- Samo malo. Ja sam tu bio svedok. Svako ima pravo da me optužuje, ali u slučaju "Buća potok" nema nikakvih dokaza ni osnova po kojima sam ja u bilo šta umešan. Ja nikad nisam bio na nekoj optuženičkoj klupi i samo sam, kad su me prozivali, pristao da odgovorim na sva pitanja, a spreman sam da to uradim i danas, jer nisam kriv. Ovde je u pitanju moral.

Press/Milovan Matić
relativno84

#673 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by relativno84 »

Izgubljen slucaj :D
Innovation

#674 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by Innovation »

Izneli ste mnoge dokaze protiv moćnih ljudi u Federaciji BiH. Osećate li se zbog toga ugroženo u Sarajevu?

Vikendica mu je tamo, pa da nije kakva ucjena? :roll:
palermo

#675 Re: Mirsad Kebo optužuje Izetbegovića za radikalni islamizam

Post by palermo »

Innovation wrote:

Vikendica mu je tamo, pa da nije kakva ucjena? :roll:
Mah, uvijek je u pitanju neka vrsta ucjene, samo što se naziva drugačijim imenom....i što su motivi različiti...

Al, nije meni problem Kebo....nego što postoje ljudi koji sebe nazivaju istinskim bosancima i hercegovcima, a spremni su da ga podrže....
Post Reply