Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dječak sa šibicama

#651 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dječak sa šibicama »

Dusa draga, ona je naucila puno o oruzju... jel na... Pogorelici? :oops:

De ba ljudi, ko djeca ste, pa policija ima dousnike u redovima ovih likova, kako ih hvataju prije pocinjenja ovakvih djela.. ovaj put ih nisu uhvatili prije, ali ce ih uhvatiti nakon.

Pisete gluposti, cuj "kako ih identifikovase". Pa nisu sa marsa pali, cim su francuski drzavljani, vec poznati policiji, vjerovatno je neko od dousnika ili cinkera unutar redova terorista, bacio avaz policiji. Prekasno, ali...

Naravno, za vas je sve to "teorija zavjere", jer vam istina ne odgovara. I to je jedina istina.
Nomo

#652 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Nomo »

Cherry-Cherry wrote:
Ja ne znam stvarno kako neke ljude nije stid opravdavati ovaj zločin i relativizirati ga. :-) Pa imate li imalo obraza?

Kakav je to idiotski argument: novinari su krivi što su crtali? :-) Jesu li silovane žene krive, jer su obukle mini suknju? Jesu li oni, koji su glasali za nezavisnost 1992 godine, krivi za rat? Pa fuj, stvarno fuj.

A još su gori i gluplji oni, koji kažu: i Karadžić je ubijao, svaki dan se ubija u Palestini, u Africi... :-)

Evropa se izborila za slobodu govora i mišljenja i onda dođu neke
bradate, prljave, neokupane, primitivne spodobe, poljuljudi poluživotinje i ubijaju, jer im se ne sviđa kako neko razmišlja.
:idea:

Sve ih treba nabiti nogama u guzice one bezobrazne i vratiti tamo odakle su se izvukli i dovukli. Fuj.

Nadam se da će se policija pozabaviti onim idiotima na fb i portalima i pokucati im na vrata.

slazem se . bas si lijepo opisala cetnike . ne bi ni ja tako slikovito 8) jos samo da skines slobinu sliku sa zida i seselja sa tresnje i bices proglasena za forumasicu godine . :izet: :izet:
It_is_a_Leclerc

#653 Re: Terorizam u Parizu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Iskazujem punu solidarnost sa francuskim narodom i državom u borbi protiv terorističkog nasilja i stradanja nevinih ljudi i najoštrije osuđujem one koji planiraju i provode teror i siju strah. Sloboda mišljenja i medija te poštivanje ljudskog dostojanstva su neporecive vrijednosti i nužni uslovi napretka čovječanstva, koje treba uvijek i na svakom mjestu štititi i unapređivati.

Sloboda je prirodna težnja svakog čovjeka i zato je jača od straha i zato je neuništiva. Stoga, iako postoje pojedinci koji zloupotrebljavaju slobodu za nametanje neslobode i vjeru za opravdanje svojih akata nevjere, ipak ti sebični manipulatori ne mogu uništiti vrijednost slobode i plemenitost iskrene vjere
.
Iznimno sam sretan što mi u BiH imamo čast da slijedimo ovakvog čovjeka kao što je reis-l-ulema Kavazović.

Ovo što je on rekao treba kopirati cijeloj ovoj hordi "ja osuđujem, ali" forumaša, čim progovore.
AhmetShabo

#654 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AhmetShabo »

_BataZiv_0809 wrote:
m_l wrote:
AhmetShabo wrote:
Kako vas samo nije stid?
jel mislis kako mene nije stid?
nosara

#655 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

dječak sa šibicama wrote:Dusa draga, ona je naucila puno o oruzju... jel na... Pogorelici? :oops:

De ba ljudi, ko djeca ste, pa policija ima dousnike u redovima ovih likova, kako ih hvataju prije pocinjenja ovakvih djela.. ovaj put ih nisu uhvatili prije, ali ce ih uhvatiti nakon.

Pisete gluposti, cuj "kako ih identifikovase". Pa nisu sa marsa pali, cim su francuski drzavljani, vec poznati policiji, vjerovatno je neko od dousnika ili cinkera unutar redova terorista, bacio avaz policiji. Prekasno, ali...

Naravno, za vas je sve to "teorija zavjere", jer vam istina ne odgovara. I to je jedina istina.
Kome nama...?
Cherry-Cherry

#656 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Cherry-Cherry »

Mračajski proto wrote:
SA DINAMITOM U GRUDIMA OTVORIT ĆEMO PUT DŽIHADU!
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
AcaLukas

#657 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

-LIBERO- wrote:
BHF_Manijak wrote:
I na kraju samo da dodam, neki pogresno shvataju i veze nema sta je sloboda govora. Lupaju k'o maksim po diviziji. Nije to bas sloboda da mozes svugdje i srati sta hoces. Izadji nasred ulice u Njemackoj i "vikni" heil Hitler, pa se pravdaj slobodom govora. Lijepo ces se provesti.
Kad god ko nesto hoce da sere, gluposti valja, pravda se slobodom govora. Svako zna za svoja nakva prava, a niko da upita za obaveze i odgovornost.
Procitaj par postova@opetja033. Jako zdrav pristup ovoj problematici, iz ugla covjeka vjernika.
Organizuj se, lobiraj, protestvuj...napravi pravni tim strucnjaka, advokata, i proguraj...il se bar bori za to na taj nacin, da se neke stvari zakonski i pravno, samim tim i krivicno, sankcionise. To je put civilizacijske borbe za licna uvjerenja. A ne oruzije, ubistva, teror...to moze, i hoce, izazvati samo kontrafekat.

Nasi ljudi, barem ulema i intelektualci muslimani, hitno moraju reagovati da nasa omladina ne idealizira i ne podrzava ovakve stvari i rezone 'brace'. Pogledaj samo uzasne prepiske na FB, ispod clanaka na portalima, ovdje na forumila. Gdje se iz petnih zila pokusava relativizirati, i u celofanu, opravdati ovo sve. Sjeme ovog rezona ocito tinja i kod nas ovdje pitanje je samo da li ce se dozvoliti da se radikalnije primi...sto bi kasnije proizvelo slicne 'pravne' reakcije oruzijem i ubistvima i po nasim ulicama.

Reagovati dok je jos vakat. Mora se pouka izvuci iz ovoga. Pustimo se, barem vecom raspravom, geostrateskih previranja i desavanja. Hajmo mi u nadoj avliji, jos uvijek na vrijeme posloziti moralne, eticke i prioritetne vrijednosti. I slozno se zalagati za to.

Islamska zajednica, pojedinacno svaki efendija, svi mi osobno...drzava.

Mozda nisi citao komentare, na poziv da se preb francusku ambasadu zapali svijeca, ili polozi olovka, kako dosta njih poziva na fizicki napad i obracun, ubistvo i sl.tih ljudi koji imaju najmeru uraditi to. Halo ba....otici ce sve u K ako mu se ne usprotivimo svi zajedno.
Pakovanjem u celofan, relativizacijom, potpunom ili djelomicnom, samo sami sebi stetu radimo.
:thumbup: za post. Volio bi da s ovim postom otvoris novu temu jer o ovim se mora pricati.
mali_balon

#658 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mali_balon »

KatarinaKosaca wrote:
Umjesto što pjeniš nazivajući me licemjerom, štetočinom i slično, pobij ono što kažem. Dok si ti hladio damu u Ljubljani u ratu, ja sam naučila puno toga o oružju.
I na pitanja koja ti ljudi postave , a nemaš odgovor hinjski ne odgovoriš. Onako baš hrabro karadžićevski. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: jah ko moja nana naucila sve kalibre u ratu, plete debela carape i kaze uh ovo je sijac, ili e ovo je 155ca bila, dodje joj kona semsa pa naglabaju jel bola maljutka ili vbr. De kato uozbilji se, skuliraj se.
Mračajski proto

#659 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Mračajski proto »

Cherry-Cherry wrote:
Mračajski proto wrote:
SA DINAMITOM U GRUDIMA OTVORIT ĆEMO PUT DŽIHADU!
:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Zajebancija ba. :mrgreen:
dječak sa šibicama

#660 Re: Terorizam u Parizu!

It_is_a_Leclerc wrote:
Iskazujem punu solidarnost sa francuskim narodom i državom u borbi protiv terorističkog nasilja i stradanja nevinih ljudi i najoštrije osuđujem one koji planiraju i provode teror i siju strah. Sloboda mišljenja i medija te poštivanje ljudskog dostojanstva su neporecive vrijednosti i nužni uslovi napretka čovječanstva, koje treba uvijek i na svakom mjestu štititi i unapređivati.

Sloboda je prirodna težnja svakog čovjeka i zato je jača od straha i zato je neuništiva. Stoga, iako postoje pojedinci koji zloupotrebljavaju slobodu za nametanje neslobode i vjeru za opravdanje svojih akata nevjere, ipak ti sebični manipulatori ne mogu uništiti vrijednost slobode i plemenitost iskrene vjere
.
Iznimno sam sretan što mi u BiH imamo čast da slijedimo ovakvog čovjeka kao što je reis-l-ulema Kavazović.

Ovo što je on rekao treba kopirati cijeloj ovoj hordi "ja osuđujem, ali" forumaša, čim progovore.
Jedan veliki :thumbup: reisu Kavazovicu.

Nakon "ja osudjujem, ali" Cerica, konacno normalan covjek. Sa pravom izjavom, na pravom mjestu. Bravo.

Distancirati se od terorista, to ce uraditi svaki normalan covjek, necu reci musliman jer ubice iz Pariza nisu ni muslimani, ni ljudi.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#661 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KatarinaKosaca »

mali_balon wrote:
KatarinaKosaca wrote: Tkz pucanje na dva dodira, pucaju po dva metka , štede municiju, grupisanje pogodaka što ukazuje na vrhunsku obučenost u rukovanju vatrenim oružjem. Da li su učili privatno ili gdje sa oružjem su vrlo spretni. Da ne pametujem ja iz obavještajne agencije naše zemlje, gledajući snimke sinoć su slično komentirali. E, pa više vjerujem njima, nego tebi, bez obzira na moje mišljenje, a o pucanju nisam expert, ali ponešto znam.
A da se ja i ti dogovorimo opljačkat trafiku, bili nosili lične karte u autu? Ja, ne bih.Pločice nisu ni film ni glupost. Ima ih svaki vojnik i civil na misiji u Nato-u, na primjer. Legija također. Oznaka krvne grupe.
Ovo nisu profesionalci nego priuceni amateri koji znaju korisiti oruzje ikoji su prosli osnovnu obuku pucanja i koristenja istog. Profesionalac je nesta skoroz durgo, da je profesionalac ne bi morao jednog policajca iz neposreden blizine dokrajciti. Bio sam na obukama sipine jedince za podrsku i mupafbih ide 3 dodira kad cemo vec cjepidlacit. Grupisanje pogodaka ukazuje da meta bila stacionarna i da su imali vremena da pojedinacno paljbom pucaju donju sredinu sofersajbe gdje nema vozaca ni suvozaca i istaje izbusena kao svicarski sir, toliko o stednji municije. Neko ko je radio sa profesionalcima koje spominjes u misije tajanog karaktera (ili black ops) ne nose nikakve identifikacione dokumente (pa ni plocice nista sto bi moglo biti upotrijebljano protiv te osobe, porodice ili drzave), nista, osim kada su u pitanju operacije "javnog" karaktera.
Kako napisah, voljela bih da @Dozer da svoje mišljenje. Ovi iz naše obavještajne agencije nisu govorili kao ti. I nisam rekla da se pločice nose na tajne zadatke, nego da se na misije ne nose dokumenta nego pločice, na šta je @Old mayor rekao da pločice postoje samo u filmovima, što je potpuno netačno. Otiđi na Butmir, svaki vojnik Eurofora ili kako se već zovu, mora imati tu pločicu
I ovi šta kažu da to imaju ozbiljne vojske a ne Al Kaida, pa gdje se obučava i obučavala Al Kaida? Al, da ne idem sad u taj off

Evo upravo na CNN-u , dok se ne može poslati post, govori expert i kaže da su "definitivno imali obuku". Dakle, ni amateri, ni budale. Ni amateri ni budale ne pobjegnu u sred Pariza policiji i vojsci
Što ne znači da nisu ono što jesu, monstrumi, who ever bili.
Banksy

#662 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Banksy »

nosara wrote:
Banksy wrote:
Kakogod da su identificirani, francuska policija, kao i svaka druga, ima svoje ljude među svim kritičnim skupinama i cijeli posao oko identifikacija ide istim putem kao i prilikom počinjenja bilo kojeg drugog zločina. Mislim, ne razumijem otkud čuđenje, kao, kako su ih našli??? Kako nađu bilo koga, bilo kada? Bogami ste k'o djeca ...
Prebrzo su identifikovali maskirane pocinioce... Jednostavno prebrzo...
Ne ulazeći u to ko su i kakvi su im motivi, istim putem kao i uvijek - suspektna skupina, njihovi, policijski ljudi unutar te grupe, posljednje informacije s terena, imena onih koji regrutuju ili koji su bili dole, koji su se vratili i koji će ići - otud vještina rukovanja oružjem, itd.
Posao policije je, između ostalog, i da zna i preduprijedi djela, i ko zna koliko ih je bilo i bude spriječenih, a da za njih nikad i ne čujemo. Pitanje je, koje sigurno postavljaju i sami sebi, kako im je ovo promaklo.
Cherry-Cherry

#663 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Cherry-Cherry »

Nomo wrote:
slazem se . bas si lijepo opisala cetnike . ne bi ni ja tako slikovito 8) jos samo da skines slobinu sliku sa zida i seselja sa tresnje i bices proglasena za forumasicu godine . :izet: :izet:
Četnici i ova bagra - sve je to u pet deka. A to što tebi istina ne odgovara, to je tvoja stvar.
Četnik je, znači svako ko osuđuje ovaj zločin u Parizu.... Ma bravo, rodila te majka tako pametnog.
BHCluster

#664 Re: Terorizam u Parizu!

Post by BHCluster »

dječak sa šibicama wrote:Hajmo da dodatno zaprzimo corbu, KAKO TO policija unaprijed sprijeci ovakve napade, a toga ima, itekako :? :-)

Sta je to operativni policijski rad... jel se to jede.
:thumbup:

Npr u Izraelu imaju vise uspjha u borbi sa teroristima kad su uspjeli nekoga poput Adam Everett Livix da zaustave, a nista o tome na najposjecenijem portaulu u BiH.
mali_balon

#665 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mali_balon »

It_is_a_Leclerc wrote:

.

Ta ce on komunisticki hodza on i nije musliman
sinuhe

#666 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sinuhe »

Opetja033 wrote: Ne pricati o getoizaciji i diskriminaciji muslimana (ne zbog njihove vjere nego zbog njihovog socijalnog statusa) u ovom kontekstu je isto kao i pricati o false flagu, CIA-i, Mossadu, mrskom krscanskom Zapadu - i jedno i drugo je zabijanje glave u pijesak i otvaranje vrata novim teroristickim napadima.
Diskriminacije u socijalnim drzavama danas nema. Getoizacija je vise samouzrokovana a kod Alziraca ne bi trebalo biti toga jer oni govore Francuski i u Alziru i integracija ne bi trebala biti toliki problem.
Idemedosumom

#667 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Idemedosumom »

Jao jeste moderni, osuđujete brez ali :D
dječak sa šibicama

#668 Re: Terorizam u Parizu!

nosara wrote:
dječak sa šibicama wrote:Dusa draga, ona je naucila puno o oruzju... jel na... Pogorelici? :oops:

Kome nama...?
Pa vi, sto cekate "cijelu istinu".

Valjda cekate jos video uradaka sa Youtube... poput ovog uratka, kojeg je napravio isti covjek koji je napravio video uradak "klanje novinara u Siriji je lazirano i fotosopirano".

Dakle, budaletina neka koja i scenu klanja ljudi, naziva laznom, montiranom.

U pamet se, ljudi.

Niko ne negira postojanje fals flaga, ali ovo sto vi trabunjate o Parizu, zaista nema veze sa zdravim razumom.
OldMayor

#669 Re: Terorizam u Parizu!

Post by OldMayor »

KatarinaKosaca wrote:
OldMayor wrote:Ma dobro...ajde eto sad bas ima materijala za zavjere, pocnite...mislim vidim uveliko se pocelo.

:-)
Da netko zna pucat nije nikakva teorija zavjere. Zna i puno raje na Pašinom. I ti si trebao znati, prije nego što si zaključio da pojma nemaju o pucanju. voljela bih da forumaš @Dozer da svoj osvrt, on jeste expert za pucanje.
Da Nato daje i civilima (prevodiocima, svećenicima itd) pločicu sa oznakom krvne grupe, svaka vojska vojnicima, nije ni teorija zavjere ni filmovi kako kažeš. Ako ne znaš, kao što očito ne znaš, nemoj tvrditi.
Gdje sam napisao da ne znaju pucati...upravo suprotno sam napisao. Da je ocito da su imali osnovnu obuku...

Ali neki ih ovdje prozvase profesionalcima i specijalcima...

Nisam znao ako znas pucati da si odmah profesionalac.

Znam ja sta je plocica..bukvalac...samo mi je smijesno tvrditi da bi nekakvi likovi koji su krenuli u teroristicki napad nosili plocice. Toliko. A jos smjesnije mi to sto vjerujete nekome ko je napisao da su im nasli licne karte, rodne listove i tako to.

:roll:
Last edited by OldMayor on 08/01/2015 12:59, edited 1 time in total.
todd_smith

#670 Re: Terorizam u Parizu!

Post by todd_smith »

-LIBERO- wrote:
BHF_Manijak wrote:
I na kraju samo da dodam, neki pogresno shvataju i veze nema sta je sloboda govora. Lupaju k'o maksim po diviziji. Nije to bas sloboda da mozes svugdje i srati sta hoces. Izadji nasred ulice u Njemackoj i "vikni" heil Hitler, pa se pravdaj slobodom govora. Lijepo ces se provesti.
Kad god ko nesto hoce da sere, gluposti valja, pravda se slobodom govora. Svako zna za svoja nakva prava, a niko da upita za obaveze i odgovornost.
Procitaj par postova@opetja033. Jako zdrav pristup ovoj problematici, iz ugla covjeka vjernika.
Organizuj se, lobiraj, protestvuj...napravi pravni tim strucnjaka, advokata, i proguraj...il se bar bori za to na taj nacin, da se neke stvari zakonski i pravno, samim tim i krivicno, sankcionise. To je put civilizacijske borbe za licna uvjerenja. A ne oruzije, ubistva, teror...to moze, i hoce, izazvati samo kontrafekat.

Nasi ljudi, barem ulema i intelektualci muslimani, hitno moraju reagovati da nasa omladina ne idealizira i ne podrzava ovakve stvari i rezone 'brace'. Pogledaj samo uzasne prepiske na FB, ispod clanaka na portalima, ovdje na forumila. Gdje se iz petnih zila pokusava relativizirati, i u celofanu, opravdati ovo sve. Sjeme ovog rezona ocito tinja i kod nas ovdje pitanje je samo da li ce se dozvoliti da se radikalnije primi...sto bi kasnije proizvelo slicne 'pravne' reakcije oruzijem i ubistvima i po nasim ulicama.

Reagovati dok je jos vakat. Mora se pouka izvuci iz ovoga. Pustimo se, barem vecom raspravom, geostrateskih previranja i desavanja. Hajmo mi u nadoj avliji, jos uvijek na vrijeme posloziti moralne, eticke i prioritetne vrijednosti. I slozno se zalagati za to.

Islamska zajednica, pojedinacno svaki efendija, svi mi osobno...drzava.

Mozda nisi citao komentare, na poziv da se preb francusku ambasadu zapali svijeca, ili polozi olovka, kako dosta njih poziva na fizicki napad i obracun, ubistvo i sl.tih ljudi koji imaju najmeru uraditi to. Halo ba....otici ce sve u K ako mu se ne usprotivimo svi zajedno.
Pakovanjem u celofan, relativizacijom, potpunom ili djelomicnom, samo sami sebi stetu radimo.
brate da ovdje razvijes mentalitet koji je napredniji od zapada, sutra da padne prvi metak kod nas svaka evropska zemlja sa francuzima na celu ne bi prstom mrdnula jer si ti za njih musliman-terorista i to je to
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#671 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KatarinaKosaca »

mali_balon wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: jah ko moja nana naucila sve kalibre u ratu, plete debela carape i kaze uh ovo je sijac, ili e ovo je 155ca bila, dodje joj kona semsa pa naglabaju jel bola maljutka ili vbr. De kato uozbilji se, skuliraj se.
Jel se poznajemo specijalac? Ti znaš gdje sam bila u ratu? Znaš da sam plela čarape sa Šemsom? :-) :-) :-)
Red Wolf

#672 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Red Wolf »

Ouuu Ouuuu e sad su prenosi,znaci poslani su da urade sta su uradili i onda su ih ti isti koji su ih poslali ili su znali za ovo odmah odali,e pa i od tebe previse,a nama govoris o teorijama zavjere uuuuuu :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#673 Re: Terorizam u Parizu!

Post by _BataZiv_0809 »

AhmetShabo wrote: jel mislis kako mene nije stid?
Svakoga ko ovo radi. Ti si stavio, ona prenijela bez komentara sto implicira da se slaze. Zar nije moralno i ljudski izrazavati sucut zrtvama a ne licitirati ovakvim stvarima?
Point.

#674 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Point. »

Ja osudjujem ali, ja osudjujem ali, ja osudjujem ali,Ja osudjujem ali, ja osudjujem ali, ja osudjujem ali,Ja osudjujem ali, ja osudjujem ali, ja osudjujem ali,..........koji jadnici.
dale cooper

#675 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dale cooper »

Svaka čast Kavazoviću. :thumbup: Ovo je na tragu onoga što su jučer izjavili Francuski imam i John Kerry.
Post Reply