Normalno da nemaju. Kako je moguce da 1.3 milijarde ljudi imaju veze sa ovim napadom. Ali isto tako praviti se blesav na cinjenicu da su ovi danas pobili redakciju novina jer su uvrijedili muslimane je jako zlonamjerno.area51 wrote:Moje je lično mišljenje da muslimani nemaju veze sa ovim današnjim napadom
Masakar u Parizu
- Freamon Lester
#651 Re: Masakar u Parizu
- don vito
#652 Re: Masakar u Parizu
budisti ili baptisti, jedina je dilemaarea51 wrote:Moje je lično mišljenje da muslimani nemaju veze sa ovim današnjim napadom
- It_is_a_Leclerc
#653 Re: Masakar u Parizu
Po tome što se na videu vrlo jasno čuje - "Ovo je osveta za Poslanika" i "Allahu Ekber", a to je potvrđeno France24 iz obavještajnih izvora.area51 wrote:A otkud ti znaš da su to baš bili "muslimanski ekstremisti" ?It_is_a_Leclerc wrote:Ma kakvo žaljenje, šta vam je. Mi ovdje govorimo o jednom društvenom problemu. Danas su pobili ljude čiji im se crteži ne sviđaju, sutra će doći po one koji nisu odjeveni po njihovom ukusu, prekosutra po one koji ne znaju fatihu...
- Point.
#654 Re: Masakar u Parizu
Ko ce drugo biti? Navijaci Olimpik Marselja?area51 wrote:A otkud ti znaš da su to baš bili "muslimanski ekstremisti" ?It_is_a_Leclerc wrote:Ma kakvo žaljenje, šta vam je. Mi ovdje govorimo o jednom društvenom problemu. Danas su pobili ljude čiji im se crteži ne sviđaju, sutra će doći po one koji nisu odjeveni po njihovom ukusu, prekosutra po one koji ne znaju fatihu...
Smrt vjerskim fanaticima!
- area51
#655 Re: Masakar u Parizu
Izvinjavam se mislio sam na pojam muslimanski ekstremisti a ne muslimaniFreamon Lester wrote:Normalno da nemaju. Kako je moguce da 1.3 milijarde ljudi imaju veze sa ovim napadom. Ali isto tako praviti se blesav na cinjenicu da su ovi danas pobili redakciju novina jer su uvrijedili muslimane je jako zlonamjerno.area51 wrote:Moje je lično mišljenje da muslimani nemaju veze sa ovim današnjim napadom
- luckylaka
#656 Re: Masakar u Parizu
don vito wrote:Knjigu u sake, moze i arhivske dokumente na internetu pa ces saznati da su nakon genocida u Srebrenici i masakra na Markalama, na zahtjev Francuske i uz najvece ucesce Francuske, pokrenuti zracni udari na srpske snage sto je pomoglo da se u mjesec-dva totalno promijeni situacija na terenu, Armija BiH krece u ofanzivne operacije i zajedno sa HVO-om i HV-om slobodnu teritoriju prosiruje na 30 na 58 posto i osigurava duplo jace pregovaracke pozicije za Dayton.Janjicar wrote:Kao sto danas neko receluckylaka wrote:Gledam sta se desava u naselju Bare kod Kaknja pa navrati da vidim zna li se ko su ubice.Zao mi novinara ali mi vise zao ove jadne bosanke
Zao mi je Francuza onoliko koliko su oni zalili genocid u Srebrenici.
- Freamon Lester
#657 Re: Masakar u Parizu
Sta on to talambasa? Po cemu se radikalni islamizam razlikuje od fasizma? Apsolutno po nicemu. I jedno i drugo bi sovinizirali one koji su manjina na podrucju gdje zive i sirili svoj utjecaj.Mračajski proto wrote:Ne shvaćaj ga ozbiljno. On voli talambasati.area51 wrote:A otkud ti znaš da su to baš bili "muslimanski ekstremisti" ?It_is_a_Leclerc wrote:Ma kakvo žaljenje, šta vam je. Mi ovdje govorimo o jednom društvenom problemu. Danas su pobili ljude čiji im se crteži ne sviđaju, sutra će doći po one koji nisu odjeveni po njihovom ukusu, prekosutra po one koji ne znaju fatihu...
-
saimidin
#658 Re: Masakar u Parizu
It_is_a_Leclerc wrote:Ma kakvo žaljenje, šta vam je. Mi ovdje govorimo o jednom društvenom problemu. Danas su pobili ljude čiji im se crteži ne sviđaju, sutra će doći po one koji nisu odjeveni po njihovom ukusu, prekosutra po one koji ne znaju fatihu...
- spinel_
#659 Re: Masakar u Parizu
It_is_a_Leclerc wrote:Ma kakvo žaljenje, šta vam je. Mi ovdje govorimo o jednom društvenom problemu. Danas su pobili ljude čiji im se crteži ne sviđaju, sutra će doći po one koji nisu odjeveni po njihovom ukusu, prekosutra po one koji ne znaju fatihu...
drustveni problem je bio i i napad cionista na nevinu djecu palestine pa nisam vidio na ovom forumu toliko uzavrle strasti koliko sada ovdje, danas....a niti od visokih zvanicnika evrope i svijeta.
ispade da su 12 ljudi vrijedniji od neke tamo djecice..
i ne, ne opravdavam ovo.. samo sam osjetljiv na licemjerstvo, a ovdje ga je mnogo prisutno..cak i u neku ruku mislim da je nekima ovdje ovo palo kao KEC na DESETKU.... i da im je drago... samo da bi imali i dalje razloga da pljuju po svim normalnim ljudima koji se ogradjuju i nemaju nikakve veze sa 2-3 budale koje su eto u stanju da pred visemilionskim Parizom pobjegnu u nepoznatom pravcu bez da budu uhvaceni... nema sta, glupi, primitvni, nepismeni muslimanski svijet.. ali, ne i ovoj situaciji. gdje im je ta samo pamet prije bila
- area51
#660 Re: Masakar u Parizu
Ne pravi se lud,zna se odakle se vuku konci za sva zla na ovoj kugli u zadnjih 200 godinaPoint. wrote:Ko ce drugo biti? Navijaci Olimpik Marselja?area51 wrote:A otkud ti znaš da su to baš bili "muslimanski ekstremisti" ?It_is_a_Leclerc wrote:Ma kakvo žaljenje, šta vam je. Mi ovdje govorimo o jednom društvenom problemu. Danas su pobili ljude čiji im se crteži ne sviđaju, sutra će doći po one koji nisu odjeveni po njihovom ukusu, prekosutra po one koji ne znaju fatihu...
Smrt vjerskim fanaticima!
-
VjecitiStudent
#661 Re: Masakar u Parizu
Bošnjo - centar svijeta.luckylaka wrote:don vito wrote:Knjigu u sake, moze i arhivske dokumente na internetu pa ces saznati da su nakon genocida u Srebrenici i masakra na Markalama, na zahtjev Francuske i uz najvece ucesce Francuske, pokrenuti zracni udari na srpske snage sto je pomoglo da se u mjesec-dva totalno promijeni situacija na terenu, Armija BiH krece u ofanzivne operacije i zajedno sa HVO-om i HV-om slobodnu teritoriju prosiruje na 30 na 58 posto i osigurava duplo jace pregovaracke pozicije za Dayton.Janjicar wrote: Kao sto danas neko rece
Zao mi je Francuza onoliko koliko su oni zalili genocid u Srebrenici.U pravu so ,,,NAKON GENOCIDA,,,sto je utjeha. za Bosnju
Vidi pod "Sirija" kako izgleda kad je svijet zaista ravnodušan.
- Freamon Lester
#662 Re: Masakar u Parizu
Treba dobro biti corav pa da se profula tema "Izrael opet pocinio zlocin" i njenih 457 stranica...spinel_ wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Ma kakvo žaljenje, šta vam je. Mi ovdje govorimo o jednom društvenom problemu. Danas su pobili ljude čiji im se crteži ne sviđaju, sutra će doći po one koji nisu odjeveni po njihovom ukusu, prekosutra po one koji ne znaju fatihu...
drustveni problem je bio i i napad cionista na nevinu djecu palestine pa nisam vidio na ovom forumu toliko uzavrle strasti koliko sada ovdje, danas....a niti od visokih zvanicnika evrope i svijeta.![]()
i ne, ne opravdavam ovo.. samo sam osjetljiv na licemjerstvo, a ovdje ga je mnogo prisutno..cak i u neku ruku mislim da je nekima ovdje ovo palo kao KEC na DESETKU.... i da im je drago... samo da bi imali i dalje razloga da pljuju po svim normalnim ljudima koji se ogradjuju i nemaju nikakve veze sa 2-3 budale koje su eto u stanju da pred visemilionskim Parizom pobjegnu u nepoznatom pravcu bez da budu uhvaceni... nema sta, glupi, primitvni, nepismeni muslimanski svijet.. ali, ne i ovoj situaciji. gdje im je ta samo pamet prije bila
A isto tako treba biti dobro neobrazovan pa da se ne zna sta je Francuska uradila svojevremeno za Palestinu ili recimo za Iransku revoluciju.
Last edited by Freamon Lester on 07/01/2015 19:45, edited 1 time in total.
- hrastov žižak
#663 Re: Masakar u Parizu
zato što je svak normalan osudio barbarske i zločinačke poduhvate Izraela.drustveni problem je bio i i napad cionista na nevinu djecu palestine pa nisam vidio na ovom forumu toliko uzavrle strasti koliko sada ovdje, danas....a niti od visokih zvanicnika evrope i svijeta.
- amiliana
#664 Re: Masakar u Parizu
U skoli u Pakistanu onoliko djece ubijeno iz osvetearea51 wrote:A otkud ti znaš da su to baš bili "muslimanski ekstremisti" ?It_is_a_Leclerc wrote:Ma kakvo žaljenje, šta vam je. Mi ovdje govorimo o jednom društvenom problemu. Danas su pobili ljude čiji im se crteži ne sviđaju, sutra će doći po one koji nisu odjeveni po njihovom ukusu, prekosutra po one koji ne znaju fatihu...
Jesu djeca nekome kriva?
Daj ba
- deer_hunter
#665 Re: Masakar u Parizu
LSD wrote: zašto smataš sve muslimane svijeta bijesnim psima![]()
![]()
u alegoriji sa bijesnim psima, ja sam aludirao na bradate sposobe koje prave teror po svijetu "u ime islama"...a ti odmah generalizacija po milijardu i po muslimana širom svijetatebi na sramotu uostalom
ti meni nesto moralises nakon ovog sramotnog pravdanja ubistava, de bolan ne budi smjesanLSD wrote:
to što "herojski" evropljani (sa svojom "krvlju izborenom slobodom govora") crtaju Isusa bez ikakvih posljedica - im ne daje za pravo da crtaju i poslanika Muhameda...i ne samo evropjani, vec i ostali....jer bi trebali uvažavati osjecanja muslimana i svijeta Islama, koji je najbrojnija religija na svijetu.
- Mračajski proto
#666 Re: Masakar u Parizu
@Freamon Lester,
govorim o tome da olahko vjerujete tim serviranim informacijama i da padate u konformizam. Ne kažem da to 100% nisu učinili spomenuti radikali, ali ne bi bilo loše uzeti tu opciju da je ovo izrežirano kako bi ispalo da je akt neke muslimanske sekte. Ovo stoljeće je diktatura medija, a vi im se baš klanjate.
govorim o tome da olahko vjerujete tim serviranim informacijama i da padate u konformizam. Ne kažem da to 100% nisu učinili spomenuti radikali, ali ne bi bilo loše uzeti tu opciju da je ovo izrežirano kako bi ispalo da je akt neke muslimanske sekte. Ovo stoljeće je diktatura medija, a vi im se baš klanjate.
Last edited by Mračajski proto on 07/01/2015 19:46, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#667 Re: Masakar u Parizu
Ubijeno je i 37 u Jemenu danas, ali to nije vijest.
Zapad stoljećima igra dvostruku igru sa islamskim svijetom... drže ih u bijedi, bratoubilačkom ratu i neznanju, a u isto vrijeme na svojoj teritoriji drže bezbrojne ekstremiste koje istresu iz kesice kad zatreba instant neprijatelj.
Nemojte shvatati ovo kao opravdavanje ovih debila i njihovih gurua, jer su oni nebitni u široj slici.
Zapad stoljećima igra dvostruku igru sa islamskim svijetom... drže ih u bijedi, bratoubilačkom ratu i neznanju, a u isto vrijeme na svojoj teritoriji drže bezbrojne ekstremiste koje istresu iz kesice kad zatreba instant neprijatelj.
Nemojte shvatati ovo kao opravdavanje ovih debila i njihovih gurua, jer su oni nebitni u široj slici.
- It_is_a_Leclerc
#668 Re: Masakar u Parizu
Upravo.hrastov žižak wrote:zato što je svak normalan osudio barbarske i zločinačke poduhvate Izraela.drustveni problem je bio i i napad cionista na nevinu djecu palestine pa nisam vidio na ovom forumu toliko uzavrle strasti koliko sada ovdje, danas....a niti od visokih zvanicnika evrope i svijeta.
Na ove "konce koje vuku tajne sile gmazova" i slične budalaštine se zaista ne vrijedi obazirati.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#669 Re: Masakar u Parizu
Slažem se sa tvojim postom. Najezda forumskih islamofoba na svakoj temi ovakve teme već posteje odvratna. Nema ozbiljne refleksije, ima samo primitivan napad i jalovo pokušavanje dokazivanja da je islam=terorizam i likovanje nad terorističkim činom u stilu Karadžića koji je rekao da je preteča borbe protiv islamskog terorizma. Međutim, ono što me pored spomenutog licemjerja brine, jeste da su neki od tih i takvih forumaša po vlastitom pisanju proračunski korisnici dakle financirani od naših para, pa se onda pitam sa kim živimo i kome dajemo plaće?spinel_ wrote:drustveni problem je bio i i napad cionista na nevinu djecu palestine pa nisam vidio na ovom forumu toliko uzavrle strasti koliko sada ovdje, danas....a niti od visokih zvanicnika evrope i svijeta.![]()
- Tomi110
#670 Re: Masakar u Parizu
Ovo će biti okidač da se Francuska aktivnije uključi protiv onih "životinja" na Bliskom Istoku, a Bosnić i ostali poklonici radikalnog islama da se zakopaju i ne talasaju previše.
- York Light 100`s
#671 Re: Masakar u Parizu
E zbog takvog načina razmišljanja nam i jest ovo društvo u qurcu, ovakvo hladno i bezosjećajno. Zašto bi ja išta bockao ako znam da bi to nekoga povrijedilo? A da, nemam ja ništa sa tim niti to vrijeđa moje osjećaje pa me zato boli qurac hoće li se iko uvrijediti jer znaš, ja razumijem da bi to moglo nekoga uvrijediti ali mene ne vrijeđa pa zašto ne bih bockao?It_is_a_Leclerc wrote:I kako nakon ovakvog gnusnog, groznog čina ne očekivati porast islamofobije i rasizma na zapadu. Naprosto je ljudski osjećati prezir prema ovakvom činu, ovakvim ljudima, a taj se prezir vrlo lako, iz straha i neznanja, može reflektovati na cijele zajednice koje, ruku na srce, vrlo jalovo i mlako tretiraju pitanje terorizma pravdanog Islamom.
Kako kaže Volteire čija je domovina besramno napadnuta od strane emigrantskih metilja danas - "Iako se ne slažem ni sa jednom riječju koju govoriš, do smrti ću braniti tvoje pravo da govoriš". Tako i ja, apsolutno podržavam pravo medija da objave sve što nije protivno zakonima. Ne postoje, barem ne u našoj, zapadnoj, modernoj civilizaciji "nedodirljive" teme koje se ne mogu i ne smiju obrađivati, ako hoćete, i karikaturama i satiričnim tekstovima. To što priprosti Marokanci, kozojebi izgimizali iz podnožja Hindukuša ne mogu sebi utvrditi u glavu da ovo nije pustinja i prašuma iz koje su ispali, i da ne postoje osobe, pojmovi ili zajednice koje je "zabranjeno" dirati, teška je bitka za nas Evropljane.
Dakle, iako se meni lično ne sviđaju karikature, i bockanje vjerskih zajedncia (Hebdo je viiše nego oštro ismijavao prvenstveno katoličku zajednicu), ja svakako podržavam njihovo pravo da objave sve !
Bockamo mi svi u sve jer ne damo našu slobodu govora a kada mi postanemo tema onda "kuku lele Ivan Ivanović je rekao ono o bosanskim curama"
South Park je isto satirična emisija i dokaz u kakvom cool društvu živimo gdje vlada sloboda govora gdje se ismijava sve i svašta a kada bi se rodio sin ili brat sa hendikepom kao Timmy onda bi svi se zgrožavali od te emisije.
Kada je Ramiz Zmaj psovao Boga u vicevima još su neki ismijavali ljude koji su ga kritikovali zato što je razlog psovanje Boga a kada spomenu Srebrenicu onda je Ramiz vakav Ramiz nakav.
Da ja Ivan Ivanović govorio o nekim drugim curama ne bi se ni otvorila tema, možda i bi ali bi imala možda samo 5-10 postova. Taj isti Ivanović je pravio viceve prije o Albancima i Hrvatima pa nikome nije smetalo jer je bio samo još jedan primjer crnog humora.
Ta današnja sloboda govora je u prijevodu jedno veliko gowno
Znam šta je sloboda govora ali i znam šta su provokacije i podyebavanje. Ako su slike poslanika Muhameda zabranjene onda se nema tu šta dirati. Ako tebi kaže Hrvat "ja ne jedem meso danas" a ti mu izneseš meso i jedeš pred njim da li bi bio još jedan fantastičan primjer ovog društva gdje možeš da radiš šta god i gdje god hoćeš ili bi ispao samo jedan običan shupak i kreten gdje ti ništa ne dobijaš sa tim potezom osim što si ga isprovocirao.
Danas se govor mržnje, provokacija i vrijeđanje često prikriva pod slobodom govora i to ima sa demokratijom isto veze kao i novinarska prava Avde Avdića kada ulazi nepozvan u kancelarije i ulazi ljudima u lice ili kada Bakir 60 minuta najavljuje prilog sa "lopovske seljačine" ljude koji nisu nikada ni bili na sudu
- amiliana
#672 Re: Masakar u Parizu
Protesti u Njemackoj sve govorearea51 wrote:Može malo jasnije ?amiliana wrote:Da ali utice sve to na njiharea51 wrote:Moje je lično mišljenje da muslimani nemaju veze sa ovim današnjim napadom
- spinel_
#673 Re: Masakar u Parizu
ok, bilo je osuda..ali vise sam mislio na osude od strane visokozvanicnika amerikanaca, britanaca, nijemaca, francuza itd..
upravo ovo sto kolega rece iznad potpisujem
ultima_palabra wrote:Ubijeno je i 37 u Jemenu danas, ali to nije vijest.
upravo ovo sto kolega rece iznad potpisujem
- area51
#674 Re: Masakar u Parizu
Kad se dese ovakve stvari prvo i osnovno pitanje koje se postavlja je:"ko od ovakvog događaja ima korist " ?
Muslimani u Evropi,čisto sumnjam
Muslimani u Evropi,čisto sumnjam
-
Pjanic15
#675 Re: Masakar u Parizu
Najveća greška muslimana je što ne rade ništa konkretno i aktivno u ograđivanju i osvješćivanju javnosti, od te pošasti terorizma koja se pod tim imenom skriva i djeluje, nego što je najgore, muslimani djeluju samo u pronalaženju opravdanja i time indirektno ili nesvjesno su na strani tih zločinaca.
Last edited by Pjanic15 on 07/01/2015 19:49, edited 1 time in total.