MURIJA TRKELJA KLIX

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sarajevoxxxx

#651 Re: Premijer RS pocinila kriminal - dala mito, umjesto da joj sude, MUP RS i KS pretresli medije klix.ba, oduzeli imovin

Post by sarajevoxxxx »

Ja_Ja wrote:
sarajevoxxxx wrote:Prisluskivanje je bilo nelegalno, i mislim da je klix pogrijesio sto je objavio snimak.

Isto tako smijesno je ovo otkud mup rs-a u Sarajevu. Mislim, klix moze se baviti Republikom srpskom, a eto RS ne smije se baviti klixom.

Razumijem i redakciju i direktore, ali realno mogli su ovo ocekivati. Pamet u glavu, zakon, profesionalizam, legalnost, to je pravi put.
Vise je nego ocito da klix nije presluskivao vec je dosao u posjed materijala koji mozda i jeste nastao "ilegalno" ali nije ilegalno isti objaviti. Drugo, saradnja policijskih tijela je normalna stvar i cak sta vise trebala bi da odgovara svima a pogotovo pro-bosanskim snagama jer dolazi do jednog presedana u odnosima unutar policijskih struktura.

Na kraju krajeva zaboravlja se srz svega. MUP RS nije odradio forenzicki pregled snimka vec je po politickom nalogu reagovao onako kako je reagovao (politicki). Samim tim citav koncept zakona, i profesionalizma pada u vodu.
Naravno, sve je politika. I objavljivanje snimka je neciji politicki nalog.

Onda mnogo veci je skandal da nam svaka susa u drzavi moze prisluskivati sve i svakoga. Ako to nisu nase sluzbe, znaci strane sluzbe bez znanja nasih vlasti rade sta im je volja. Prisluskivaju sve, a medijima ce dati ono sto je u njihovom interesu.

Pa svi kupuju sve, cijeli princip izbora od vrha do dna ovako ili onako se bazira na kupovini. Ovdje je jedan slucaj izdvojen, s odredjenim ciljem i povodom. Danas Zeljka, sutra ovaj ili onaj, sve zavisi kakvog ce raspolozenja biti lik koji snima i koga ce otkriti a koga sacuvati.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#652 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Chmoljo »

bella_ciao wrote:HAPSI GOVNA!

AKO SU KLIXOVCI NOVINARI BOLJE DA IH I NEMAMO!
kad si navalio da ga dobiješ, evo ti ga :)

Banned user for reason “”
» bella_ciao
krater

#653 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by krater »

:sax:
homar

#654 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by homar »

Nisam pročitao sve komentare, ali imam svoj stav o ovoj aferi, moglo bi se reći od strateškog značaja za demokratiju.

Koliko je korupcija ovladala državom BiH pokazuje ovaj slučaj. Kada su ugroženi interesi vladajuće oligarhije, bez obzira jeli to Dodikova, Bakirova, Čovićeva ili nekog drugog tajkuna, onda su ujedinjene i policijske i sudske institucije. Ovdje su pomiješani lončići, upravo je trebalo ispitati korupciju kupovina delegata u Narodnoj skupštini RS, afera "dva papka", i na tome su trebali raditi svi u BiH, i Tužilaštvo BiH i Sud BiH i SIPA i entitetski organi gonjenja.

Na žalost, ujedinjena mafija traga ko je otkrio mafijašku hobotnicu koja evo "trkelja" građane više od dvadeset godina. Koliko im znači, moja puna podrška uredništvu Klix-a, možda u ovom trenutku jedina koja je spremna začeprkati po korumpiranim klanovima političkih stranaka u BiH.

Već ptice na grani ponavljaju a to je tačno. glavni problem u BiH je sudstvo, tužilaštvo i ispolitizirani organi gonjenja. Stanje će se promijeniti tek kada sa političke scene odu: Dodik, Bakir, Čović, Zlatko je već otpuhao, Željko Komšić, Fahro, ..., odnosno svi oni koji su učestvovali ili podržavali ovu mafiju. Do tada "trpi i vuci i u jarmu skapaj".
daddy-kool

#655 Re: Premijer RS pocinila kriminal - dala mito, umjesto da joj sude, MUP RS i KS pretresli medije klix.ba, oduzeli imovin

Post by daddy-kool »

sarajevoxxxx wrote: Onda mnogo veci je skandal da nam svaka susa u drzavi moze prisluskivati sve i svakoga. Ako to nisu nase sluzbe, znaci strane sluzbe bez znanja nasih vlasti rade sta im je volja. Prisluskivaju sve, a medijima ce dati ono sto je u njihovom interesu.
Ovo samo neupućene može iznenaditi. :?
Kada su npr amerikanci mogli prisluškivati telefon A.Merkel, zašto je novost da mogu potpuno pratiti naš telekomunikacioni sistem?
Last edited by daddy-kool on 30/12/2014 09:08, edited 1 time in total.
salik79

#656 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by salik79 »

homar wrote:Nisam pročitao sve komentare, ali imam svoj stav o ovoj aferi, moglo bi se reći od strateškog značaja za demokratiju.

Koliko je korupcija ovladala državom BiH pokazuje ovaj slučaj. Kada su ugroženi interesi vladajuće oligarhije, bez obzira jeli to Dodikova, Bakirova, Čovićeva ili nekog drugog tajkuna, onda su ujedinjene i policijske i sudske institucije. Ovdje su pomiješani lončići, upravo je trebalo ispitati korupciju kupovina delegata u Narodnoj skupštini RS, afera "dva papka", i na tome su trebali raditi svi u BiH, i Tužilaštvo BiH i Sud BiH i SIPA i entitetski organi gonjenja.

Na žalost, ujedinjena mafija traga ko je otkrio mafijašku hobotnicu koja evo "trkelja" građane više od dvadeset godina. Koliko im znači, moja puna podrška uredništvu Klix-a, možda u ovom trenutku jedina koja je spremna začeprkati po korumpiranim klanovima političkih stranaka u BiH.

Već ptice na grani ponavljaju a to je tačno. glavni problem u BiH je sudstvo, tužilaštvo i ispolitizirani organi gonjenja. Stanje će se promijeniti tek kada sa političke scene odu: Dodik, Bakir, Čović, Zlatko je već otpuhao, Željko Komšić, Fahro, ..., odnosno svi oni koji su učestvovali ili podržavali ovu mafiju. Do tada "trpi i vuci i u jarmu skapaj".

Potpis, osim uvecanog - njega bih izbacio sa ovog spiska.
Dr. Kuca

#657 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Dr. Kuca »

Ja samo znam da je klix u banja luci i dao je objavio to sto je objavio za nekog naseg politicara, nikada do ovoga ne bi doslo. Bosnjo nije ti sala.
supercali

#658 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by supercali »

Nama treba ne samo reforma policije nego kompletnog drustva
O'zone
Globalni moderator

#659 Re: Premijer RS pocinila kriminal - dala mito, umjesto da joj sude, MUP RS i KS pretresli medije klix.ba, oduzeli imovin

Post by O'zone »

stari grad Visegrad wrote:Zgozen sam, uzas. Kopirali diskove i oduzeli imovinu, ne bi li nasli koje snimio premierku kada je govorila o kupovini narodnih poslanika.
Ko vjeruje premijeru RS poslije ove afere, moze svakog podkupiti i nikom nista, drustvo nek propada.
Podrska Klix.ba i slobodnom novinarstvu.
Ista bi se stvar desila i da su objavili ovakav materijal od političara sa ove strane entitetske granice.

Kakva ba ljudi sloboda? Kakvo pravo govora? Sve je to prividno, aklimatiziraš javnost pomalo. Evo i o ovome će se govoriti par dana pa će prestati pa će onda neko i da odleži zbog ovog pa će se malo pričati o ovome pa prestati i na kraju policijska država a niko skonto nije.

Ako do sada niste skontali da se ova država kroji po mjeri nekolicine grdno će te se iznenaditi kad se jedno jutro probudite.

Dark side rules here.
salik79

#660 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by salik79 »

Bezbeli i ovi imaju snimaka kontra "nasih" "postenih" politicara, pa je bilo vrucih linija na relaciji BL-SA u svrhu dobivanja zelenog svjetla za ovaj cirkus zvani "pravna drzava u akciji", a koji je nezamisliv za bilo koji oblik klasicnog/ocitog kriminala. Ukratko - ova zajednicka "akcija" policijskih agencija je trebala nositi kodni naziv "Ruka ruku mije".
OldMayor

#661 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by OldMayor »

Ko je imalo sumnjao, sada evo ima dokaz - zivimo u mafijaskoj drzavi.

Kako to da sad odjednom sve funkcionise, pa toliko se kriminala desavalo i desava zbog entitetskih policija i sad odjednom saradnja ma nema dalje.

I nije meni pretjerano sad nesta zao ni klixa, imali su i oni bubica. Puknu naslov, nit sta provjere, ni nista...sad bih mogao nabrojati deset nekakvih huskackih naslova. Nisu ni ostali portali nista bolji.

I uostalom ne znam zasto se klix uopste u ovo uvalio, meni je klix vise neki zabavni portali, ala malo uljudnija ekskluziva ili nesto sl, ne kontam sta se bakcu politikom uopste, nit imaju novinara za to, ni nista. :-?
Last edited by OldMayor on 30/12/2014 09:30, edited 2 times in total.
sarajevoxxxx

#662 Re: Premijer RS pocinila kriminal - dala mito, umjesto da joj sude, MUP RS i KS pretresli medije klix.ba, oduzeli imovin

Post by sarajevoxxxx »

daddy-kool wrote:
sarajevoxxxx wrote: Onda mnogo veci je skandal da nam svaka susa u drzavi moze prisluskivati sve i svakoga. Ako to nisu nase sluzbe, znaci strane sluzbe bez znanja nasih vlasti rade sta im je volja. Prisluskivaju sve, a medijima ce dati ono sto je u njihovom interesu.
Kada su npr amerikanci mogli prisluškivati telefon A.Merkel, zašto je iznenađenje da mogu potpuno pratiti naš telekomunikacioni sistem?
Nije iznenadjenje, svi znamo da one djeluju, ali ovaj put su odlucile podijeliti svoja saznanja. Znaci svaka susa moze snimati, i onda to dijeliti medijima.

Sta radi sa ostalim snimcima? Ne moze ih unovciti, ili mu nisu interesantni? Je li ta osoba koja snima vrsi reket, ono, plati, ako ne platis objavit cu u javnosti snimke.

Koje sljedeci na redu?

Cijela bh. javnost treba da se prepusti nekome ili necemu za kojeg ne znamo o kome se radi i kakve su mu namjere. Njegovo jutarnje raspolozenje nam treba biti mjera morala, postenja, pravde :-)
Red Wolf

#663 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Red Wolf »

Drago mi je da je Chmoljo prezivio neokrznut :D a vidim i da je ostala britkost i ostrina "u glasu",NEDAJ SE CHMOLJO !!
ZPP

#664 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by ZPP »

Image
bach

#665 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by bach »

OldMayor wrote:Ko je imalo sumnjao, sada evo ima dokaz - zivimo u mafijaskoj drzavi.

Kako to da sad odjednom sve funkcionise, pa toliko se kriminala desavalo i desava zbog entitetskih policija i sad odjednom saradnja ma nema dalje.

I nije meni pretjerano sad nesta zao ni klixa, imali su i oni bubica. Puknu naslov, nit sta provjere, ni nista...sad bih mogao nabrojati deset nekakvih huskackih naslova. Nisu ni ostali portali nista bolji.

I uostalom ne znam zasto se klix uopste u ovo uvalio, meni je klix vise neki zabavni portali, ala malo uljudnija ekskluziva ili nesto sl, ne kontam sta se bakcu politikom uopste, nit imaju novinara za to, ni nista.
:-?
Zato što braća Šimić ne zanju skoro ništa o novinarstvu. Oni su u suštini dobri, vrijedni momci, ali su oni kompjuteraši, nisu novinari.

I ja se slažem. Ne znam što im je ovo trebalo.

Brate postavi na Youtube Željkin snimak pa nek onda policija upada u kencelariju Youtuba i nek tamo vrši pretres.

Mislili su da su dovoljno jako i veliki i da se niko neće usuditi upasti u redakciju.

Zeznuli se...
GAU8

#666 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by GAU8 »

Ja imam blagi osjećaj da na kraju neće biti ništa specijalno od ovoga.
KLIX je dobio po prstima, kako to samo RS mediji znaju uraditi, izvući će se s manjim posljedicama.
Snimka se naravno neće spominjati, (ili će se proglasiti montažom), Željka će biti unaprijeđena za odluičnu akciju protiv klevete i kaljanja njenog časnog imena i lika... i ostaće samo blijedo sjećanje na sve ovo.
saimidin

#667 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by saimidin »

ZPP wrote:Image
:thumbup:

nezavisne o ovome ni mukajet
:lol:
ja novina i g.....
mali_balon

#668 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by mali_balon »

Nego ja bi nesta da pitam u vezi tih bijelih cizama, posto nisam u toku, jesu li to cizme na ovaj fazon

Image
Not My Idea

#669 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Not My Idea »

GAU8 wrote:Ja imam blagi osjećaj da na kraju neće biti ništa specijalno od ovoga.
KLIX je dobio po prstima, kako to samo RS mediji znaju uraditi, izvući će se s manjim posljedicama.
Snimka se naravno neće spominjati, (ili će se proglasiti montažom), Željka će biti unaprijeđena za odluičnu akciju protiv klevete i kaljanja njenog časnog imena i lika... i ostaće samo blijedo sjećanje na sve ovo.
Pa kao i 90% afera u ovoj "drzavi".
Samo,neko je vec rekao, klix ni sanjat nije mogao bolju reklamu. Obzirom da od ovog nece bit nista,mogu im samo bit zahvalni.

I da, onaj bombasticni naslov sinoc da policija tuche jadnog novinara klixa...pa fuj. Prvo sto ga nije ni udario,kamolio udarao. Drugo, novinar je molio da ga udari,da bi dosli do tog bombasticnog naslova. Vecina ljudi bi ga udarila za ono unosenje u facu i provociranje.
MedenoSrce

#670 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by MedenoSrce »

samo znam da ne bih bila u kozi osobe koja je dostavila snimak klixu
uzgajivac

#671 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by uzgajivac »

po čemu se zna da je snimak napravljen mobilnim telefonom? mogao je isto tako biti napravljen uređajem za prisluškivanje.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#672 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Bobi »

Šalji policiju :D
spreca

#673 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by spreca »

MUP rs nije nista prekrsio ,ja njima nemam nikakvih pitanja nisu oni nasilno usli..........pitanje treba postaviti kantonalnom MUPu i sudiji.........znajuli oni raditi svoj posao za sta su placeni....i dali ce biti nekih sankcija za odgovorne
jao_situacije

#674 Re: Premijer RS pocinila kriminal - dala mito, umjesto da joj sude, MUP RS i KS pretresli medije klix.ba, oduzeli imovin

Post by jao_situacije »

sarajevoxxxx wrote:
daddy-kool wrote:
Kada su npr amerikanci mogli prisluškivati telefon A.Merkel, zašto je iznenađenje da mogu potpuno pratiti naš telekomunikacioni sistem?
Nije iznenadjenje, svi znamo da one djeluju, ali ovaj put su odlucile podijeliti svoja saznanja. Znaci svaka susa moze snimati, i onda to dijeliti medijima.

Sta radi sa ostalim snimcima? Ne moze ih unovciti, ili mu nisu interesantni? Je li ta osoba koja snima vrsi reket, ono, plati, ako ne platis objavit cu u javnosti snimke.

Koje sljedeci na redu?

Cijela bh. javnost treba da se prepusti nekome ili necemu za kojeg ne znamo o kome se radi i kakve su mu namjere. Njegovo jutarnje raspolozenje nam treba biti mjera morala, postenja, pravde :-)
Ti nisi, osim ako ne postaneš neko bitan u društvenoj hijerarhiji zato slobodno nastavi pričati na telefon. Znaš li ti da svako slovo koje ukucaš na netu, a krenuo si sa googla kao početne strane, neko ima zabilježeno na nekom serveru negdje i da u svakom trenutku može pročitati šta bi rekao za to ? da trebamo sad reći a'e zdra'o google nećemo tebe u BiH
Naslovnica

#675 Re: MURIJA TRKELJA KLIX

Post by Naslovnica »

HAPSITE MI ZA ŽELJANU, MOJU LJUBAV, MOJU RANU: Ko je 'SNSD-ov čistač' koji je predvodio pretres u Klixu

Policajci MUP-a RS-a predvođeni 'SNSD-ovim čistačem' pretresali redakciju Klixa dok se MUP Kantona Sarajevo na svečanoj novogodišnjoj pressici hvalio postignućima.

Dok su se kantonalni ministar unutarnjih poslova Nermin Pećanac i policijski komesar Vahid Ćosić osvrtali na “postignuća MUP-a KS realizirana tokom godine na izmaku”, pripadnici Službe za suzbijanje organizovanog kriminaliteta i korupcije Uprave kriminalističke policije MUP-a RS-a su uz asistenciiju policajaca MUP-a KS pretresali redakciju sarajevskog portala Klix.ba. Povod za upad bio je snimak koji je objavio ovaj portal a na kojem premijerka RS-a Željka Cvijanović govori o kupovini zastupnika u Narodnoj skupštini RS-a radi formiranja parlamentarne većine u tom zakonodavnom tijelu.

Pretres je predvodio Siniša Kostrešević, načelnik Službe za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije, a uz sudski nalog koji potpisuje sudija za prethodni postupak Igor Todorović, sudija Općinskog suda u Sarajevu.

Kostrešević, nekadašnji komandir policije u Laktašima, prema brojnim novinskim tekstovima slovi za jednog od Dodiku bliskih ljudi. U tekstu portala Žurnal.ba iz 2011. o formiranju ‘odjela za prisluškivanje’ i čistki u MUP-u RS-a Kostrešević je označen kao ‘glavni SNSD-ov čistač’.

“Glavni 'čistač' je Siniša Kostrešević, koji odlučuje ko je nepodoban i ko će biti smijenjen, a ko su lojalni kadrovi. Njegova karijera krenula je uzlaznom putanjom poslije dolaska SNSD-a na vlast. Ranije je bio komandir policije u Laktašima, a naši izvori tvrde da je u odličnim odnosima sa Dodikovim šefom obezbjeđenja Milošem Čubrilovićem”, pisao je Žurnal.

Predstavnici portala Klix.ba ranije su se odazvali na telefonski poziv Siniše Kostreševića iz MUP-a RS-a kako bi u Banjoj Luci dali izjave u vezi sa objavljivanjem razgovora premijerke RS-a Željke Cvijanović o navodnoj "kupovini“ poslanika izabranih u Narodnu skupštinu ovog entiteta, da bi poslije toga u ponedjeljak, 29. decembra, nešto poslije 8 sati uslijedio upad tokom kojih je novinarima naređeno da se odmaknu od radnih stolova. Pretres je trajao sedam sati nakon čega su pripadnici MUP-a RS-a iz redakcije iznijeli torbe sa oduzetom imovinom portala.

"BH novinari i Linija za pomoć novinarima ocjenjuju nedopustivim demonstriranje sile i policijske nadmoći od strane MUP-a RS-a nad čelnim ljudima portala Klix.ba. Bez ikakvog pisanog naloga i putem telefona Siniša Kostrešević je naredio predstavnicima portala da iz Sarajeva dođu na saslušanje u Banju Luku, ad hoc ocijenivši kako su urednik i vlasnik portala Klix.ba 'počinili krivično djelo' zbog čega im prijeti 'zatvorska kazna u trajanju od godinu dana'", navedeno je u reakciji iz Udruženja BH novinari.

Reagirao je i Upravni odbor Udruženja novinara Republike Srpske koji smatra da je krajnje drsko i neprofesionalno ponašanje pripadnika policije MUP-a KS i MUP-a RS-a, koji su onemogućili rad novinarima i urednicima u redakciji. Upad su osudile političke partije iz FBiH, a žestoko je reagirala i opozicija iz RS-a:

“Umjesto da policija ispituje novinare, trebala bi da ispita samo Željku Cvijanović. Na snimku je njen glas, ona govori o kupovini narodnih poslanika i tu cijela priča prestaje. Željka Cvijanović pripada piramidi političke korupcije u RS-u, a Milorad Dodik je vrh te piramide. Na njemu je politička odgovornost da zaustavi ovakvo ponašanje prema medijima", istakao je potpredsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović.

Bitno je istaći da upad u Klix nije početak, već nastavak i kulminacija pritisaka političara i centara moći na medije. Prijetnje, zastrašivanja, ali i ekonomski pritisci na medije poput brojnih tužbi protiv medija koje sudovi kao produžena ruka spomenutih centara moći skoro po pravilu donose u korist tužitelja, bez obzira na dokaze koje tuženi novinari podnesu, dio su svakodnevnice rada medija u BiH.

Samo ‘Slobodnoj Bosni’ tri puta u posljednjih pola godine je blokiran račun i onemogućen rad zbog takvih presuda koje su u najmanju ruku upitne.

“Kada su nam tražili novčanu nadoknadu, dolazili su sa nalazima gospodina Abdulaha Kučukalića, doktora psihijatrije. Kasnije smo sa kolegama iz Oslobođenja i Starta uvidjeli da i njima dolaze nalazi istog vještaka. Radi se o copy-paste nalazima, na osnovu kojih nas tuže za klevetu”, kazala je novinarka našeg lista Suzana Mijatović na nedavno održanom okruglom stolu Vijeća za štampu.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/182 ... klixu.html
Post Reply