Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
-
Hafis
#651 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Nema šta, stvarno vas je pošlo ove godine. Win/win situacija.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#652 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Hafis wrote:Nema šta, stvarno vas je pošlo ove godine. Win/win situacija.

neg ti meni konretno jel ista manja cijena u stolnom operisanje stereo...polaro....hemoroida...ubisHe jebemu
- Drvosjeca iz Dejcica
#653 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Opširnije uskoro...Stranka demokratske akcije (SDA), Demokratska fronta (DF) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), odnosno lideri ovih stranaka potpisali su sporazum o zajedničkom djelovanju u vlasti na svim nivoima, kao i ciljevima buduće vlasti
- Helena2014
#654 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Opširnije uskoro...Stranka demokratske akcije (SDA), Demokratska fronta (DF) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), odnosno lideri ovih stranaka potpisali su sporazum o zajedničkom djelovanju u vlasti na svim nivoima, kao i ciljevima buduće vlasti
Odmah prvo djelovanje
Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta bit će održana 2. decembra. Odlučeno je to na današnjem zasjedanju Kolegija ovog doma.
Zaključeno je da će se na dnevnom redu navedene sjednice naći verifikacija mandata izabranih zastupnika. Izbor predsjedavajućeg i dva potpredsjedavajuća Predstavničkog doma uslijedit će, a u okviru toga i imenovanja čelnika Federalnog parlamenta.
- Drvosjeca iz Dejcica
#655 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Dakle u decembru ćemo imati novu Vladu F.BiH? Ako Bog da. Fakat bi bilo dobro da nešto konkretno naprave za ljude, da se pokrenemo sa mrtve tačke. Mislim da su svi skontali da je vrag odnio šalu, od opstrukcija se ne živi.Helena2014 wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:Opširnije uskoro...Stranka demokratske akcije (SDA), Demokratska fronta (DF) i Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), odnosno lideri ovih stranaka potpisali su sporazum o zajedničkom djelovanju u vlasti na svim nivoima, kao i ciljevima buduće vlasti
Odmah prvo djelovanje
Konstituirajuća sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta bit će održana 2. decembra. Odlučeno je to na današnjem zasjedanju Kolegija ovog doma.
Zaključeno je da će se na dnevnom redu navedene sjednice naći verifikacija mandata izabranih zastupnika. Izbor predsjedavajućeg i dva potpredsjedavajuća Predstavničkog doma uslijedit će, a u okviru toga i imenovanja čelnika Federalnog parlamenta.
- SaraFina
#656 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Hvala Bogu. Već sam mislila da će zakomplicirati gore nego u RS-u.
Znači gotovo!
Sad neka se bave ekonomijom i socijalnim pitanjima.
Dosta neizvjesnosti.
Nisu mi simpaticni ni jedan ni drugi iskreno.
Ali boze moj
Znači gotovo!
Dosta neizvjesnosti.
Ali boze moj
- Danguba
#657 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
LazHe k'o pas...ni prvi ni zafnji putpici wrote:evo i Metodije menja plocu (betonsku)![]()
nada (topcagic) uumire posljednjaDodik: RS će dati doprinos za kandidatski status BiH
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci sa Torbjornom Solstromom, generalnim direktrom za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Švedske o novoj dinamici u procesu evropskih integracija BiH.
Dodik je, između ostalog, kazao da RS želi da ima vidljivo mjesto u procesu evropskih integracija, saopćeno je iz Dodikovog kabineta.
Podsjetio je na, kako se dodaje, aktivan pristup RS-a u procesu rješavanja tzv.evropskih pitanja u proteklom periodu, i izrazio spremnost da RS da svoj doprinos, kako bi u ovom mandatu BiH ostvarila kandidatski status u EU.
Dodik je informirao učesnike sastanka s procesom formiranja vlasti, izražavajući nadu da bi taj proces mogao biti okončan formiranjem Vlade do 20. decembra.
Sastanku su prisustvovali i Ola Sveningson, savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova Švedske, te ambasador Švedske u BiH Fredrik Schiller....udarilo su svijeH strana na nemocnu celjad i majorizirane suncokrete
- Danguba
#658 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
babo ru'čo...Hafis wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/saznajem ... /141118160
Što je ovo? Kakvo je ovo kofrčenje kockoglavih?
Sve su prilike da je opet vrijeme za Zlatka.
Sad će ići i mnogo lakše. Budimir je ionako još na funkciji i kudikamo uhodaniji, a mesari su na slobodi.
vise nista nije bitno
- Helena2014
#659 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
A zašto se ovome sporazumu nije priključio ili ga nije niko pozvao Raguž i HDZ 1990?
Mislim da je trebao, a vi?
- JohnnyS
#660 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Čuj zna se tko ide u koje kafiće u Mostaru. O Tito dragi, ko sve ima pristup međumrežju... Zna se u smislu gdje idu cajkaroši, gdje metalci, gdje oni teški šabani, ali da imaju kafane za pojedine nacionalnosti, to je uistinu meni novost...
- Drvosjeca iz Dejcica
#661 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
To je to definitivno, nije optimalno ali je dobro da se krene sa mrtve tačke.SaraFina wrote:Hvala Bogu. Već sam mislila da će zakomplicirati gore nego u RS-u.
Znači gotovo!
Dosta neizvjesnosti.
Ali boze moj
"Prilikom donšenja ustavnih rješenja osigurati punu ustavnu i institucionalnu ravnopravnost Bošnjaka, Hrvata, i Srba, kao konstitutivnih naroda (zajedno sa Ostalima), i građana BiH-kako stoji u Ustavu BiH-Aneks lV na cijeloj teritoriji BiH.
U institucijama na svim nivoima osigurati njihovu zastupljenost u skladu sa ustavima. U prihvatljivom roku uskladiti Ustav BiH i lzborni zakon BiH sa presudom Evropskog suda za ljudska prava (Sejdić-Finci)", stoji u dijelu sporazuma koji se odnosi na ovo.
Osnova potpisanog sporazuma "Programska načela stranaka i koalicija za uspostavljanje i djelovanje vlasti u Bosni i Hercegovini" čini onih deset tačaka koje su jučer dogovorene i prezentirane javnosti, a to su: Ustav i Izborni zakon, euroatlantske integracije, vladavina prava, ekonomskosocijalna reforma, infrastrukturni projekti, osiguranje ravnopravnosti naroda i građana i očuvanje nacionalnog identiteta, prava branitelja, održivi povratak, prevencija i otklanjanje elementarnih nepogoda i konkretne mjere, plan i rokovi realizacije.
Kako je već ranije istaknuto, stranke su opredijeljene da što prije formiraju vlast na svim nivoima, a kada su u pitanju kantoni, to bi se moglo dogoditi u svih 10 kantona tokom naredne sedmice.
- Helena2014
#662 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
A zašto se ovome sporazumu nije priključio ili ga nije niko pozvao Raguž i HDZ 1990?
- Danguba
#663 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Pristao bi on ali Cova nece da dijeli pozicije ni sa kim pa ni s'njim.Helena2014 wrote:A zašto se ovome sporazumu nije priključio ili ga nije niko pozvao Raguž i HDZ 1990?![]()
- JohnnyS
#664 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Helena2014 wrote:A zašto se ovome sporazumu nije priključio ili ga nije niko pozvao Raguž i HDZ 1990?![]()
Mora netko biti i opozicija. Puno baba, kilavo dijete, ne treba valjda svaka stranka u parlamebtu biti i vladajuća. Što nitko nije pozvao BPS ili A-SDA?
- SaraFina
#665 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Mozda HNS što isposluje za devedesetku iako je i tamo Čović vrhovnik 
Vidjećemo što će napraviti.
Vidjećemo što će napraviti.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#666 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Danguba wrote:Pristao bi on ali Cova nece da dijeli pozicije ni sa kim pa ni s'njim.Helena2014 wrote:A zašto se ovome sporazumu nije priključio ili ga nije niko pozvao Raguž i HDZ 1990?![]()
upravo...manje kajmaka tj kolaca za stozernikov HDZ, ko hebe ove s nekim brojem iza
- Helena2014
#667 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
JohnnyS wrote:Helena2014 wrote:A zašto se ovome sporazumu nije priključio ili ga nije niko pozvao Raguž i HDZ 1990?![]()
Mora netko biti i opozicija. Puno baba, kilavo dijete, ne treba valjda svaka stranka u parlamebtu biti i vladajuća. Što nitko nije pozvao BPS ili A-SDA?
SBB je opozicija, dosta
Al vjerojatno je razlog što bi bio problem podjele hrvatskih fotelja. A meni ovaj Raguž skroz proeuropski i onako kosmopolitski
- Lincoln-Burrows
#668 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
U nastavku je još jedna rečenica:"Prilikom donšenja ustavnih rješenja osigurati punu ustavnu i institucionalnu ravnopravnost Bošnjaka, Hrvata, i Srba, kao konstitutivnih naroda (zajedno sa Ostalima), i građana BiH-kako stoji u Ustavu BiH-Aneks lV na cijeloj teritoriji BiH.
U institucijama na svim nivoima osigurati njihovu zastupljenost u skladu sa ustavima. U prihvatljivom roku uskladiti Ustav BiH i lzborni zakon BiH sa presudom Evropskog suda za ljudska prava (Sejdić-Finci)", stoji u dijelu sporazuma koji se odnosi na ovo.
Potrebnim izmjenama osigurati implementaciju izbora u skladu s najvišim demokratskim
standardima i spriječavanje bilo kakve zloupotrebe izbornog procesa.
- JohnnyS
#669 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Helena2014 wrote:JohnnyS wrote:Helena2014 wrote:A zašto se ovome sporazumu nije priključio ili ga nije niko pozvao Raguž i HDZ 1990?![]()
SBB je opozicija, dosta
Al vjerojatno je razlog što bi bio problem podjele hrvatskih fotelja. A meni ovaj Raguž skroz proeuropski i onako kosmopolitski
A meni Sefer pravo patriotski, pro BiH, možda i više za građansku državu nego DF, a sigurno više nego SDA, pa ga nitko ne zove jer je problem u podjeli bošnjačkih fotelja. Što te to ne čudi, iako je više fotelja u pitanju i lakše ih je dijeliti...
-
155_mm
#670 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
usro se Metodije ko bijela golubica.pici wrote:evo i Metodije menja plocu (betonsku)![]()
nada (topcagic) uumire posljednjaDodik: RS će dati doprinos za kandidatski status BiH
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjoj Luci sa Torbjornom Solstromom, generalnim direktrom za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Švedske o novoj dinamici u procesu evropskih integracija BiH.
Dodik je, između ostalog, kazao da RS želi da ima vidljivo mjesto u procesu evropskih integracija, saopćeno je iz Dodikovog kabineta.
Podsjetio je na, kako se dodaje, aktivan pristup RS-a u procesu rješavanja tzv.evropskih pitanja u proteklom periodu, i izrazio spremnost da RS da svoj doprinos, kako bi u ovom mandatu BiH ostvarila kandidatski status u EU.
Dodik je informirao učesnike sastanka s procesom formiranja vlasti, izražavajući nadu da bi taj proces mogao biti okončan formiranjem Vlade do 20. decembra.
Sastanku su prisustvovali i Ola Sveningson, savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova Švedske, te ambasador Švedske u BiH Fredrik Schiller....udarilo su svijeH strana na nemocnu celjad i majorizirane suncokrete
cuj ovo sada a sta je sa takozvanom BiH, referendumom, odCepljenjem i ostalim govnima?
-
155_mm
#671 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
pa zar ni bratu hrvatu da ne bi dao? ne mogu da verujem bre.Danguba wrote:Pristao bi on ali Cova nece da dijeli pozicije ni sa kim pa ni s'njim.Helena2014 wrote:A zašto se ovome sporazumu nije priključio ili ga nije niko pozvao Raguž i HDZ 1990?![]()
-
Hafis
#672 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Kakva cijena?pici wrote:Hafis wrote:Nema šta, stvarno vas je pošlo ove godine. Win/win situacija.![]()
![]()
neg ti meni konretno jel ista manja cijena u stolnom operisanje stereo...polaro....hemoroida...ubisHe jebemu
Dobiješ suglasnost svog ZZO za liječenje u drugoj županiji/kantonu, konkretno HNŽ i tebe to apsolutno ništa ne košta.
E sad da bi dobio tu suglasnost mora ti tamošnji proktolog napisati suglasnost (za komisiju tvog ZZO-a) da se spomenuti zahvat po njegovom mišljenju..recimo ne može u vašoj nadležnoj bolnici izvršiti zbog, i onda ide opravdanje: specifičnosti slučaja, ili nepostojanja određene opreme, nedostatka kadra...ili tako neki lažnjak, ili jednostavno navede da smatra da bi se navedeni zahvat u tvom specifičnom slučaju bolje izveo u toj ustanovi. E sad, na taj način pogađaš u ''žicu'' i normalno budiš u ljudima revolt i bez dobrih leđa to ti neće poći za rukom.
Recimo ovdje su ljudi dolazili iz KS (i dr) na kardiokirurške zahvate na osobni zahtjev, budući smo mi i Tuzla BiH referentni centri za kardikirurgiju, troškove snosi Vertikalni program to jest tzv Fond solidarnosti i svaki pacijent u FBiH ima pravo odabira u kojem se centru želi podvrgnuti zahvatu na srcu. Ali ovo je ipak nešto drugo.
Jedino ako ne želiš ići preko zdravstvenog osiguranja i želiš obaviti zahvat na nekoj od ovdašnjih privatnih klinika. To ti se mogu raspitati...mislim za cijenu i općenito rade li i što je najbitnije - s kojim uspjehom.
- SaraFina
#673 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
@Helena,
Meni je Raguz takodje proevropski i probosanski orjentiran.
No ne vrijedi plakati sad za prolivenim mlijekom.
Vidjećemo što će ovi uraditi.
Meni je Raguz takodje proevropski i probosanski orjentiran.
No ne vrijedi plakati sad za prolivenim mlijekom.
Vidjećemo što će ovi uraditi.
- Lincoln-Burrows
#674 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Hoće li mi netko objasniti kako će na pr. Hrvati biti instiucionalno jednakopravni sa Srbima ako Srbi imaju svoju vladu? Hvala unaprijed."Prilikom donšenja ustavnih rješenja osigurati punu ustavnu i institucionalnu ravnopravnost Bošnjaka, Hrvata, i Srba, kao konstitutivnih naroda (zajedno sa Ostalima), i građana BiH-kako stoji u Ustavu BiH-Aneks lV na cijeloj teritoriji BiH.
-
Travnicanin101
#675 Re: Kolika je cijena Dragane Čoviću hrvatskih legitimnih prestavnika?
Lincoln-Burrows wrote:Hoće li mi netko objasniti kako će na pr. Hrvati biti instiucionalno jednakopravni sa Srbima ako Srbi imaju svoju vladu? Hvala unaprijed."Prilikom donšenja ustavnih rješenja osigurati punu ustavnu i institucionalnu ravnopravnost Bošnjaka, Hrvata, i Srba, kao konstitutivnih naroda (zajedno sa Ostalima), i građana BiH-kako stoji u Ustavu BiH-Aneks lV na cijeloj teritoriji BiH.
Gdje si i_jopet...