Jemen

Post Reply
jao_situacije

#651 Re: Jemen

Post by jao_situacije »

Avetinho wrote:
jao_situacije wrote:na ovoj temi su svi neku stranu odabrali
meni bezveze da se uključim kad se nisam pozicionirao
Pa sta cekas? Eto Rusa. Od Berlinskog Zida stigli su do Donbasa, a sutra je iskrcavanje u Jemenu.

Ako nemas bar jedan post podrske oslobodiocima na kliksu, crno ti se pise.
ne mogu da se odlučim nikako.. :-?
insomnia78

#652 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

sarajevoxxxx wrote:
insomnia78 wrote:Dje savoxxx?
Eno Kasim i Martin se dogovorili, vracaju se šitske milicije u borbu
Ponovo ce zajedno sa Amerima tući po nejači u Tikritu
Hehehe ne znam, vidjet ćemo.

Pratim ovu stranicu Iraqi revolution, admin je optimista, nedaju se.Ali zanimljiv mu je rječnik:

Svi koji napadaju su:Aduv tj neprijatelj ili Džahš to je ova šiitska koalicija.

Ovi koji brane Tikrit su mi ili braća ili jednostavno nikad ni ne spominje ko ga brani hehe nema Isila, nema Bagdadi, čovjek tu riječ možda nikad nije izgovorio.Ne zanima ga Kobane, ne zanimaju ga ove isilove predstave, ništa od toga ne izvještava.Nebrojeno puta u komentarma posjetioci ga pitaju jeste li vi sa isilom?

Krug ili svijet u kojem se on nalazi je: aduv, džahš, i mi.''Aduv'' napada a ''mi'' se brane.Eventualno tu nekad opere po Kurdima, Sahavatima, i šejtanskoj Koaliciji i to je sve.

Iraqi revolution im je daleko najticajniji portal, objavljuju vijesti pod tim imenom na nekoliko jezika.
Eno NYT pise, najozbiljnije
Naruzio ih ajatolah i vracaju se
Premijer Iraka je kaze vrhovni komadant vojske i ima svi da ga slusaju
insomnia78

#653 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

Gledam sad nesto na al jazeeri, covjece kako slampavo djeluje ova saudijska pjesadija
Isto ko da se hljeba ne znaju najesti

A tek i ovi protivnici :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#654 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Hajmo malo vijesti.

Reuters: Huti ustanici naoreduju uprkos saudijskim udarima :arrow: LINK
Avetinho

#655 Re: Jemen

Post by Avetinho »

A eto i Rusa za 21 sat.
jao_situacije

#656 Re: Jemen

Post by jao_situacije »

skontao sam kako ću se pozicionirati, ja sam uz filistin
asurbanipal

#657 Re: Jemen

Post by asurbanipal »

Avetinho wrote:A eto i Rusa za 21 sat.

Prvo će po tebe doći... :lol:
insomnia78

#658 Re: Jemen

Post by insomnia78 »

:lol:
Avetinho

#659 Re: Jemen

Post by Avetinho »

asurbanipal wrote:
Avetinho wrote:A eto i Rusa za 21 sat.

Prvo će po tebe doći... :lol:
Nece, prvo ce pregazit Evropu sa istoka na zapad. U isto vrijeme ce "vracati" Aljasku, a usput pokupiti Kanadu i sjeverne drzave SAD.

Treba im jos dosta do mene.
Baboolal

#660 Re: Jemen

Post by Baboolal »

vivaldi wrote:na cijos strani su etiopija i eritreja?
Ni jedna ni druga zemlja se jos nisu zvanicno izjasnile. Nezvanicno, i jedni i drugi postuju da su suniji vecina u njihovoj regiji i smatraju Iran prijetnjom miru i sigurnosti. I jedni i drugi imaju znacajan procenat muslimana - sunija kao svoje drzavljane. Eritreja oko 50 and Etiopija izmedu 30 i 50 posto (niko ne vjeruje u njihove popise).
Challenger__

#661 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

!!!

- Američki vojni personal kupi saudijske pilote u "ambulantnom stanju" iz mora južno od Jemena... :lol:
US rescues Saudi airmen from water south of Yemen

A Defense Department official says U.S. forces rescued two Saudi airmen after they ejected from an F-15 fighter jet over waters south of Yemen, where Saudi Arabia is leading airstrikes against Iran-allied Houthi rebels.
:arrow: AP
Challenger__

#662 Re: Jemen

Post by Challenger__ »

Koma, ovo je već koma... :lol:
jefferson

#663 Re: Jemen

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:Koma, ovo je već koma... :lol:
Ne kontam zbog cega? Saudijci doletise oko 1000km od svijih baza, a neki jedva predjose granicu sa Ukrajinom.
asurbanipal

#664 Re: Jemen

Post by asurbanipal »

Avetinho wrote: Treba im jos dosta do mene.

Da nisi možda u Zimbabweu ?
walter kurtz

#665 Re: Jemen

Post by walter kurtz »

Kakva vojska su ovi arapi to istorija jos nije zabiljezila :run:
BenDover

#666 Re: Jemen

Post by BenDover »

Gdje je sad medjunarodno pravo? Odakle pravo Saudijskoj Arabiji da napadne drugu zemlju? Zasto se Amerika ne oglasi protiv agresije? Gdje su svi ovi koji se zgrazavaju ruskom "agresijom" u Ukrajiji da osude agrasiju Saudijske Arabije u Jemenu?

Opasna vremena za cijeli svijet.
walter kurtz

#667 Re: Jemen

Post by walter kurtz »

Nekad prije se licemjerje krilo radilo se u rukavicama sada se otvoreno bez imalo stida cak se pomalo i hvale licemjerjem
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#668 Re: Jemen

Post by japin_mutapi »

BenDover wrote:Gdje je sad medjunarodno pravo? Odakle pravo Saudijskoj Arabiji da napadne drugu zemlju? Zasto se Amerika ne oglasi protiv agresije? Gdje su svi ovi koji se zgrazavaju ruskom "agresijom" u Ukrajiji da osude agrasiju Saudijske Arabije u Jemenu?

japin_mutapi wrote:fašistička huti hunta u jemenu je nelegitimna i lažljiva i prevrtljiva "vlast" koja je izigrala sve dogovore i prekršila desetine primirja

antifašisti imaju puno pravo vojno intervenisati sa ciljem vraćanja legitimne vlade i uspostave mira i sigurnosti
predsjednik jemena je u ime svog naroda uputio poziv i molbu za pomoć i dobri ljudi su čuli i odazvali se

puna podrška naporima antifašističke koalicije sa nadom da će red i mir biti brzo vraćeni u jemen

smrt fašizmu sloboda jemenu
walter kurtz

#669 Re: Jemen

Post by walter kurtz »

Japine kazes smrt fasizmu sloboda narodu eto napokon slazemo se u necemu samo mi reci vidis li fasizam u nusri fsa isil....
asurbanipal

#670 Re: Jemen

Post by asurbanipal »

walter kurtz wrote:Japine kazes smrt fasizmu sloboda narodu eto napokon slazemo se u necemu samo mi reci vidis li fasizam u nusri fsa isil....

Nemoj ga shvatati ozbiljno. Tu je @japin samo da nas zabavi... :lol:

http://en.wikipedia.org/wiki/Jester
JohnnyS

#671 Re: Jemen

Post by JohnnyS »

Ima li Rusa iđe? Neće valjda i jemenski narod ostaviti na cjedilu poput sirijskog koji ih je vratio na scenu kao globalnu silu?
salik79

#672 Re: Jemen

Post by salik79 »

BenDover wrote:Gdje je sad medjunarodno pravo? Odakle pravo Saudijskoj Arabiji da napadne drugu zemlju? Zasto se Amerika ne oglasi protiv agresije? Gdje su svi ovi koji se zgrazavaju ruskom "agresijom" u Ukrajiji da osude agrasiju Saudijske Arabije u Jemenu?

Umarsirase u Bahrein s vojskom, a da se niko nije ni pocesao, zasto bi sada? Vehabo-cionisti, sa svim svojim zaljevskim podanicima, odavno nastupaju bez maski i rukavica.
AleksoMKD

#673 Re: Jemen

Post by AleksoMKD »

Image
Zastava Huta.

Prevod na Engleskom: "God is Great, Death to America, Death to Israel, Curse on the Jews, Victory to Islam"

Jasnije parole nisam prociato odavno :lol:
salik79

#674 Re: Jemen

Post by salik79 »

Commenting on the meaning of the slogan, Ali al Bukhayti, the former spokesperson and official media face of the Houthis said: "We do not really want death to anyone. The slogan is simply against the interference of those governments."
AleksoMKD

#675 Re: Jemen

Post by AleksoMKD »

salik79 wrote:Commenting on the meaning of the slogan, Ali al Bukhayti, the former spokesperson and official media face of the Houthis said: "We do not really want death to anyone. The slogan is simply against the interference of those governments."
E jebiga kolega, ajde stavi se na mesto prosecnog Amerikanca. Dali bi verovao potparolu organizacija sa ovakvom zastavom?

Znam da Arapi vole da preteruju u izjavama,parolama i govorima ali trebali bi da malo mucnu glavom.

Ako se ne varam, u jednom od Arapsko - Izraelskih ratova je Egipat imao nekog radio komentatora koji je cuda pravio za dizanje morala Egipcana. Ali njegovi govori su bili puni izjava kao "podaviti Jevreje u moru, spaliti Izrael, preorati Jevrejske gradove" i slicno. Meni je jasno da je to bilo za unutarnju upotrebu, ali posto je to drzavno radio, Izraelci su mrtvi ladni to snimili, preveli i pustili u UN-u i ti govori su vise stete uradili Egiptu i Arapima nego sto su pomogli.
Post Reply