Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#651 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

palermo wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
Ljudi ovdje licitiraju stranim imenima poput Lotara Mateusa. Pa mislim da je Pape za njeg doktor trenerskog posla sa svim svojim amaterizmom. Zamislite samo iz kojih bi pobuda ovdje stranac došao da trenira i kakav je to profil stranca. Preslikani Pape.
A bil mogao onaj portugalac, trener Slobode ? Bi li ga Sloboda pustila ?
Imamo svjez primjer Srbije po pitanju stranca trenera. Jos doveli renomirano trenersko ime. Nije to isto kao biti klupski trener.
omar little

#652 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by omar little »

jel ovo sad tema za selektora? koja glupost zakljucati odmah safetovu temu :roll:
Muhamed Đakmić

#653 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Palermo, taj je majstor zajebo i Mateusa, to stvarno nije lahko napraviti :D

Oridjidji, daj ime provjerenog stranog trenera kojeg možemo platiti. Ako kažeš Mateus, neozbiljan si koliko i prijedlog ti :D
iKE

#654 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by iKE »

DonVitoNN wrote:Walter Mazzari

Image
No No samo ne njega patim se gledajuci inter zadnjih godinu i pol sa njim nemoj sad kad ga se inter rijesio da se patim gledajuci repku :D
Lakat Jebić

#655 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Lakat Jebić »

oridjidji wrote:Sto ne mogu glupe price, tipa podanik si ako te vodi stranac. More reprezentacija je vodio neki stranac, recimo pomenuti Bora Milutinovic ih je sam vodio bruku, poceo je sa Meksikom davne 86-te da bi vodio Kostariku , USA, Nigeriju, Kinu, Honduras, Jamajku i Irak. Nas Bošnje razvijenu fudbalsku naciju koja je ove godine od 1998 do danas upisala jedinu veliku fudbalsku smotru ne treba da vodi stranac, pogotovo ako je sposoban :lol:

Napisati da nas ne treba voditi stranac je nevidjena glupost, pogotovo ako zna posao.

Bolje je da nas vodi sposoban, nego podoban. Ova podobnost nam se uvijek odbijala od glavu i to je tako i sada zbog te podobnosti ispastamo u ovim kvalifikacijama i iz 4 utakmice imamo 2 boda.
spomenuo si mateusa. i bio ozbiljan. zaklopi laptop/ugasi kompjuter i dodji sutra.
O'zone
Globalni moderator

#656 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by O'zone »

Ma dobit ćemo Hadžibegića ko da gledam
Tomahawk11
Globalni moderator

#657 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

oridjidji wrote:Sto ne mogu glupe price, tipa podanik si ako te vodi stranac. More reprezentacija je vodio neki stranac, recimo pomenuti Bora Milutinovic ih je sam vodio bruku, poceo je sa Meksikom davne 86-te da bi vodio Kostariku , USA, Nigeriju, Kinu, Honduras, Jamajku i Irak. Nas Bošnje razvijenu fudbalsku naciju koja je ove godine od 1998 do danas upisala jedinu veliku fudbalsku smotru ne treba da vodi stranac, pogotovo ako je sposoban :lol:

Napisati da nas ne treba voditi stranac je nevidjena glupost, pogotovo ako zna posao.

Bolje je da nas vodi sposoban, nego podoban. Ova podobnost nam se uvijek odbijala od glavu i to je tako i sada zbog te podobnosti ispastamo u ovim kvalifikacijama i iz 4 utakmice imamo 2 boda.
N/FS BiH dislikes this. Njima ipak treba podoban ;-)
palermo

#658 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

što bolan zbog podobnosti ispaštamo ?? A ja mislio zbog Safetovog hoštapleraja i gluposti
alphonse kauders

#659 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by alphonse kauders »

Sve ok, i ja se slažem s ovim, nemam problem s tim da nas vodi stranac, ali imam itekako problem s tim da nas vode ublehe tipa Mattheus, Rijkaard, Advokaat, Ranieri, i sl. samo zato što su stranci.
Od stranaca - selektora, fantastičan posao radi jedino Klinsmann sa SAD-om, sve ostalo je nekako bilo kratkog vijeka.
hodža

#660 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hodža »

SkyLimit wrote:

Moje lične želje:

Vahid Halilhodžić

Jasno je svima da je on naš najbolji trener i vjerovatno najbolje rješenje. Sada je slobodan, ili će sada postati selektor ili nikada i neće. Nek mu Savez ponudi masne pare i potpunu slobodu u radu, ako odbije, onda je do njega i više ga i ne vrijedi spominjati u kontekstu naše reprezentacije. Dok ne čujem da su mu ponudili, krivim Savez.

Dušan Bajević

On je bio jako zainteresovan da nas preuzme poslije SP, ali su članovi Izvršnog Odbora jednoglasno odlučili da daju novi ugovor Sušiću. Sada, u ovakvoj situaciji, on je danas izjavio za Source da ga pozicija selektora BiH ne zanima, tako da je to valjda završena priča.

Robert Prosinečki

Otvoreno se izrazio da je spreman preuzeti ekipu u ovom trenutku. Vidio sam ja još dok je pričao o našoj reprezentaciji u studiu na HRT na poluvremenu utakmice Nigerija - BiH, da mu je naša reprezentacija jako interesantna. Za sada je bio član stručnog štaba Hrvatske i glavni trener Zvezde i Kayserispora. Sušića su ismijavali jer su mu razni Sporovi bili vrhunac klupske trenerske karijere, ali Prosinečki je još mlad trener koji ima vremena da dogura do mnogo većeg nivoa. Za razliku od Sušića koji je tih, miran i nezainteresiran, sa njim bi dobili nešto sasvim drugo, Robert je mangup, aktivan i agresivan. Vrijedi pokušati.

.
fino napisano, slažem se ;)

pošto svi spominju i stranca, mada sumnjam da će se uopšte uzimati u obzir ta opcija, mislim da bi Magath mogao biti dobro rješenje ;) ukoliko je dostupan
Last edited by hodža on 17/11/2014 23:33, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#661 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

omar little wrote:jel ovo sad tema za selektora? koja glupost zakljucati odmah safetovu temu :roll:
Nek su vala. Dojadilo je i Bogu i narodu gledati ono prenemaganje. Sta se ima vise i reci? Dobio covjek otkaz, idemo dalje.
DonVitoNN

#662 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by DonVitoNN »

Ko spominje Mateusa :lol:

Pa bolje Papketa vratiti nazad :-)
DaysleepeR

#663 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by DaysleepeR »

alphonse kauders wrote:
DaysleepeR wrote:ja nemam ništa protiv Faruka Hadžibegića
1995–1998 Sochaux
1999 Bosnia and Herzegovina
2000 Real Betis
2002–2003 Troyes
2005 Gaziantepspor
2006 Diyarbakirspor
2006 Denizlispor
2007 Chamois Niortais
2008–2009 Dijon
2009–2010 Bastia
2010–2011 Arles-Avignon

Karijera ala Pape, samo što mislim da je puno razumniji od njega, a i nema bratića koji igra u HNL-u :mrgreen:
mnogo otvoreniji čovjek, mislim da ima bolje socijalne vještine, Sušić je timove koje je trenirao uvaljivao u vanago, a Faruk je dva puta timove koje je vodio vadio iz vanago... i nama treba to vađenje iz vanago
Havatar

#664 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Havatar »

Oto Rehagel :mrgreen:
Korisničkoime

#665 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Korisničkoime »

Point. wrote:Nek smo se mi rijesili Papeta uhljupa, ko god dodje ne moze biti gori.
Uze mi rijec iz usta/tastature, hvala dragom Alahu, Budi, Batmanu i Oprahi rjesili smo se agonije. Zao mi je sto se tema o Susicu zakljuca prije nego sto sam ostavio svoj posljednji komentar ali prezivit cu :)
Licno Vaha je moj favorit od ovih kvalifikacija nema vjerovatno nista tako da je sada pravo vrijeme da se napravi mega pizdarija i picvajz u Savezu i repki a boljeg kandidata od tiranina Vahe ja ne vidim. Znaci neko ko ce doci i napraviti picvajz toliki razmjera da se cijeli sistem tj glib i govnara zvana Savez protrese. Nadam se da smo zavrsili i sa Baljivem, Sreckom i Piplicom
Muhamed Đakmić

#666 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Haj malo proanalizirajte prije ponovnog pominjanja Magatha kako se u posljednje vrijeme zapišava po svemu ranije napravljenom. Pogotovo u ovoj posljednjoj epizodi sa Fulhamom. Treba dobro pripaziti sa izborom trenera. Magathu se znanje ne može osporiti, ali ima stvarno upitne socijalne vještine, zato i nije napravio još ozbiljniju karijeru od one koju je napravio.
skenderija04

#667 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by skenderija04 »

Ako ce stranac biti selektor samo zato sto je stranac, moj prijedlog ostaje Diego Maradona. Necemo nista napraviti ali cemo se dobro zajebavati na forumu :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#668 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Korisničkoime wrote:
Point. wrote:Nek smo se mi rijesili Papeta uhljupa, ko god dodje ne moze biti gori.
Uze mi rijec iz usta/tastature, hvala dragom Alahu, Budi, Batmanu i Oprahi rjesili smo se agonije. Zao mi je sto se tema o Susicu zakljuca prije nego sto sam ostavio svoj posljednji komentar ali prezivit cu :)
Licno Vaha je moj favorit od ovih kvalifikacija nema vjerovatno nista tako da je sada pravo vrijeme da se napravi mega pizdarija i picvajz u Savezu i repki a boljeg kandidata od tiranina Vahe ja ne vidim. Znaci neko ko ce doci i napraviti picvajz toliki razmjera da se cijeli sistem tj glib i govnara zvana Savez protrese. Nadam se da smo zavrsili i sa Baljivem, Sreckom i Piplicom
Stvarno mislis da bi sa selektorske pozicije mogao nesto ovima u savezu? Cisto sumnjam. Rijesili bi ga se brze nego sto bi dosao. Cisto sumnjam da ce dovesti Vahu ili bilo koga tog profila.
Mirza007

#669 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Mirza007 »

Zelje su jedno, mogucnosti drugo.
- Vaha reklo bi se nije zainteresiran.
- Bajevic rekao decidno ne.
- Prosinecki bi se trebao jos dokazati kao trener. Barbarez pogotovo.
- Bilic ima angazman, sumnjam da bi ga prekidao zbog nas.
- Kodro - pustio bih mu da se dokaze sa Sarajevom (nadam se da njegov Kenan ne bi dosao u ulogu TSS kada bi postao selektor)
- Sto se stranaca tice, ne bi bilo problema da je u pitanju jedan Magath ali ako misle dovesti Matthausa onda sam protiv jer ima zvucno igracko ime ali nikakvo trenersko a pri tome sigurno nije ni jeftin.
- Od ovih domacih, Hadzibegic mi je u rangu Safeta - od ove promjene ocekujem dizanje kvalitete jer u protivnom nije Safeta ni trebalo mijenjati.
Bazdarevic ima neki rezultat i on mi se cini boljim rjesenjem. Osim? Nisam siguran, gotovo cijela karijera mu je u nasoj ligi, nisam siguran da je to dovoljno dobro za reprezentaciju.
Ko je jos ostao: Antic? Petkovic?......
Mirza007

#670 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Mirza007 »

Tomahawk11 wrote:
Korisničkoime wrote:
Stvarno mislis da bi sa selektorske pozicije mogao nesto ovima u savezu? Cisto sumnjam. Rijesili bi ga se brze nego sto bi dosao. Cisto sumnjam da ce dovesti Vahu ili bilo koga tog profila.
Cini se tako. Onog momenta kada takne u njihove interese slijedi vanredna sjednica IO NSBiH i katil ferman. Veliki su to razbojnici.
Zastavnik_dzemo

#671 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Zastavnik_dzemo »

Ne kontam sta svi vidite u vahi .... frajer toliko ufuran postavlja neke uslove a ne moze pola godine u karaburuku ili u rizesporu izdrzati .... to sto je uradio sa alzirom nije nista posebno pa ljudi su i prije njega bili prvaci afrike
hau jes no

#672 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hau jes no »

skenderija04 wrote:Ako ce stranac biti selektor samo zato sto je stranac, moj prijedlog ostaje Diego Maradona. Necemo nista napraviti ali cemo se dobro zajebavati na forumu :D
+ sto bi dobili milijardu simpatizera, eto sponzora i love da se napravi jedan stadion kako treba :D
palermo

#673 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by palermo »

Korisničkoime wrote:
Misliš da bi Vaha napravio pičvajz.......u zabludi si.....
Zmijuga loma

#674 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Zmijuga loma »

Muhamed Đakmić wrote:http://sport033.com/koliko-kosta-otkaz-susicu/

Biće neko kompromisno rješenje kao i uvijek, da se ne zamajavamo :D Cjelokupno funkcionisanje saveza bazirano je na kompromisu :D
Safet: "Ovaj ugovor je napravljen tako da se uvijek može raskinuti na moju štetu. U njemu postoji klauzula da, ako se dovede u pitanje plasman na Euro, mogu biti smijenjen. Nisam znao za tu klauzulu, slučajno sam je vidio. Kada sam pitao zašto to, rekli su mi da je bila i u prošlom ugovoru. Dakle, kad bi me smijenili, ne bi imali nikakve obaveze prema meni. Ali, nije problem, pa ja nisam postavljao uslove ni kada sam dolazio, pa neću ni sada."

Prva stvar koju Savez konstatuje: "1. Nakon izvršene analize rezultata konstatovano je da je dovedeno u pitanje ostvarenje zacrtanog cilja, plasmana na Evropsko prvenstvo u Francusku 2016. godine; "

Meni je ovdje sve jasno. :D
hodža

#675 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by hodža »

Muhamed Đakmić wrote:Haj malo proanalizirajte prije ponovnog pominjanja Magatha kako se u posljednje vrijeme zapišava po svemu ranije napravljenom. Pogotovo u ovoj posljednjoj epizodi sa Fulhamom. Treba dobro pripaziti sa izborom trenera. Magathu se znanje ne može osporiti, ali ima stvarno upitne socijalne vještine, zato i nije napravio još ozbiljniju karijeru od one koju je napravio.

As a manager, Magath's honours include two consecutive Bundesliga titles with Bayern Munich, and a further title with VfL Wolfsburg in 2009. He has a reputation of demanding strong discipline and thorough training.
Locked