Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
SamoVasGledam

#651 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by SamoVasGledam »

Dakle Isus je rekao samom sebi 'Ja sam te sada rodio'?
patriot_1

#652 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

SamoVasGledam wrote:Dakle Isus je rekao samom sebi 'Ja sam te sada rodio'?
Ne,Otac je rekao sinu!
SamoVasGledam

#653 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by SamoVasGledam »

Druže pročitaj ti još jednom tu Bibliju pa se vrati. Mada ni to ti neće mnogo pomoći, jer je to najkonfuzznija knjiga ikada napisana, a kako i ne bi kad ima bezbroj anonimnih autora.
mango bob

#654 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by mango bob »

Isus Krist, ili Mesija, je postojao prije nego je Zemlja stvorena, ali je došao na zemlju rodio se u židovskom narodu, svi su ga proroci najavljivali, od Abrahama pa dalje, to je največi prorok i poslanik. Isus je dakle nebeski, s nebesa došao, a prvo je židovima propovjedao, ali je rekao da se dobra vijest evanđelje ili inđil javi svim narodima svijeta. To je važno da se svati. Iditi i javite evanđelje svim narodima. Dakle religije vas uče kobajagi da treba voljeti ali vas na drugo uho potiču na mržnju i zavađaju jedan jedini nnarod na planeti koji se zove čovjek ili ljudska rasa. Te religije su sotonskog porijekla. Sotona, đavo, iblis, šejtan ili kakoga god volite zvati,to je pali anđeo vanzemaljskog porijekla, koji zavodi SVE ljude svijeta. Putem religija i politike :shock: :roll:
SamoVasGledam

#655 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by SamoVasGledam »

A jel Isus prorok, poslanik, Bog, Božiji Sin, Božija Reč, Božiji sluga, Mesija ili anđeo (postoje stihovi u SZ u kojima se spominje anđeo Gospodnji za kog hrišćani kažu da je Isus)? Zaista sam zbunjen.

Zašto je propovedao židovima kada ga velika većina njih nije ni uzimala za ozbiljno? Zar on kao Bog nije predvideo tako nešto? Zar on kao Bog nije znao biti ubedljiviji?
mango bob

#656 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by mango bob »

SamoVasGledam wrote:A jel Isus prorok, poslanik, Bog, Božiji Sin, Božija Reč, Božiji sluga, Mesija ili anđeo (postoje stihovi u SZ u kojima se spominje anđeo Gospodnji za kog hrišćani kažu da je Isus)? Zaista sam zbunjen.

Zašto je propovedao židovima kada ga velika većina njih nije ni uzimala za ozbiljno? Zar on kao Bog nije predvideo tako nešto? Zar on kao Bog nije znao biti ubedljiviji?
Isus ima mnogo uloga koje se spominju u objavama Božijim. Arhanđeo, Spasitelj, Božiji sin, Pomazanik ili Mesija, Kralj itako dalje. Od početaka je učestvovao u naumima Božijim.

Prorečen je i najavljen još odavna Abrahamu kao drugi adam savršen koje je došao u tijelu da dadne žrtvu savršenu poslije koje se više ne treba davati životinjske žrtve, i tako da ljudi svi, ne samo židovi, mogu pristupiti Bogu u molitvi preko Isusa Krista i biti saslušani. Među židovima su ga uzimali za ozbiljno iskreni i pošteni ljudi, mnoštvo veliko. A protivili su mu se svečenici farizeji jer nisu imali volju da mjenjaju svoje ponosno ponašanje i predaje ljudske kojima su učili ljude a nisu im čitali i objašnjavali objave Božije. Židovi kao jedinstveni narod, poseban Bogu, su razočarali i Bog je rekao da svi narodi sada imaju dobru vijest... Bog u svakom narodu prihvata onoga koji se boji Boga i vjeruje.
Hakiz

#657 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Hakiz »

.
Last edited by Hakiz on 10/07/2016 19:22, edited 1 time in total.
Hakiz

#658 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Hakiz »

.
Last edited by Hakiz on 10/07/2016 19:22, edited 1 time in total.
Hakiz

#659 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Hakiz »

.
patriot_1

#660 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

SamoVasGledam wrote:Druže pročitaj ti još jednom tu Bibliju pa se vrati. Mada ni to ti neće mnogo pomoći, jer je to najkonfuzznija knjiga ikada napisana, a kako i ne bi kad ima bezbroj anonimnih autora.
Što anonimni autor nije autor? :-D
Nocty

#661 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Nocty »

mango bob wrote:
SamoVasGledam wrote:A jel Isus prorok, poslanik, Bog, Božiji Sin, Božija Reč, Božiji sluga, Mesija ili anđeo (postoje stihovi u SZ u kojima se spominje anđeo Gospodnji za kog hrišćani kažu da je Isus)? Zaista sam zbunjen.

Isus ima mnogo uloga koje se spominju u objavama Božijim. Arhanđeo, Spasitelj, Božiji sin, Pomazanik ili Mesija, Kralj itako dalje. Od početaka je učestvovao u naumima Božijim.

Prorečen je i najavljen još odavna Abrahamu kao drugi adam savršen koje je došao u tijelu da dadne žrtvu savršenu poslije koje se više ne treba davati životinjske žrtve, i tako da ljudi svi, ne samo židovi, mogu pristupiti Bogu u molitvi preko Isusa Krista i biti saslušani. Među židovima su ga uzimali za ozbiljno iskreni i pošteni ljudi, mnoštvo veliko. A protivili su mu se svečenici farizeji jer nisu imali volju da mjenjaju svoje ponosno ponašanje i predaje ljudske kojima su učili ljude a nisu im čitali i objašnjavali objave Božije. Židovi kao jedinstveni narod, poseban Bogu, su razočarali i Bog je rekao da svi narodi sada imaju dobru vijest... Bog u svakom narodu prihvata onoga koji se boji Boga i vjeruje.

od pocetka dabome i prije `covjeka
Image

medicina dolazi uglavnom i prvenstveno iz prirode i biljaka
tako stvari rade na ovoj planeti
bas me zanima kako na vasoj nebo izgleda
Hadzi Lojo

#662 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Hadzi Lojo »

Oce nas koji si na nebesima
da se sveti ime tvoje
da dodje carstvo tvoje
da bude volja tvoja
i na zemlji kao sto je na nebu

Hleb nas nasusni daj nam danas
i oprosti nam dugove nase
kao sto i mi oprastamo duznicima nasim
i ne uvedi nas u iskusenje
no izvadi nas od zla

Ovako je Isus odgovorio, kada su ga ucenici pitali kako treba da se mole!
Medjutim mnogi krscani kada se mole Bogu na kraju kazu sljedec kada se obracaju Bogu: primi ovu molitvu u ime Isusa krista, Amen!

Sada se ja pitam, ako je sam Isus rekao kako se treba moliti Bogu a ne njemu i ne u njegovo ime zasto onda mnogi skrnave ono sto je on rekao!?
Po meni je Isus bio sasvim jasan!
Za vse ove sataniste , ateiste isl preporucio bi da se sklone sa teme!
aurora313

#663 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by aurora313 »

Hadzi Lojo wrote:...i oprosti nam dugove nase
kao sto i mi oprastamo duznicima nasim...
Imaš li kakvu štelu u banci? :D
aurora313

#664 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by aurora313 »

SamoVasGledam wrote:I ono što je još važno spomenuti i što hrišćani znaju, a prave se nevešti - Isus nije došao da osnuje novu religiju pod imenom Hrišćanstvo, niti je ikada svoje sledbenike nazivao hrišćanima. To su sve kasnije inovacije koje nemaju veze sa Isusom.
Kao interesantnu dodatnu potvrdu gornjem našao sam kod jednog od ranih katoličkih svetaca i osobe koja je ostavila neke pismene tragove. Sveti Augustin od Hipoa (koji živio na prostoru današnjeg Alžira, 354–430 N.E.) zapisuje: “Ovo danas je hrišćanska religija. Ne da je bila nepoznata ranije, nego zato jer je tek u skorije vrijeme dobila svoje ime.” Ko joj je i kako dao ime? Da nije neko u Nikeji? Dakle, nikakav organizovani pokret Isusa i apostola te zapisi oko njihovih ‘sjećanja’ nisu kreirali hrišćanstvo, nego je isto nastajalo i mijenjalo se kroz izmjene društvenih potreba i okolnosti.

Činjenica ostaje da se dogmatsko hrišćanstvo javlja tek kasnije, i to daleko nakon navodne smrti Isusa. Taj period možda počinje negdje tek poslije rušenja Herodovog templa u Jerusalemu 70. godine naše ere kada su druga plemena počela da šire famu o Isusu koja se bazirala na pričama i tradicijama vezanim za predanja oko bogova Sunca.
patriot_1

#665 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

aurora313 wrote:
SamoVasGledam wrote:I ono što je još važno spomenuti i što hrišćani znaju, a prave se nevešti - Isus nije došao da osnuje novu religiju pod imenom Hrišćanstvo, niti je ikada svoje sledbenike nazivao hrišćanima. To su sve kasnije inovacije koje nemaju veze sa Isusom.
Kao interesantnu dodatnu potvrdu gornjem našao sam kod jednog od ranih katoličkih svetaca i osobe koja je ostavila neke pismene tragove. Sveti Augustin od Hipoa (koji živio na prostoru današnjeg Alžira, 354–430 N.E.) zapisuje: “Ovo danas je hrišćanska religija. Ne da je bila nepoznata ranije, nego zato jer je tek u skorije vrijeme dobila svoje ime.” Ko joj je i kako dao ime? Da nije neko u Nikeji? Dakle, nikakav organizovani pokret Isusa i apostola te zapisi oko njihovih ‘sjećanja’ nisu kreirali hrišćanstvo, nego je isto nastajalo i mijenjalo se kroz izmjene društvenih potreba i okolnosti.

Činjenica ostaje da se dogmatsko hrišćanstvo javlja tek kasnije, i to daleko nakon navodne smrti Isusa. Taj period možda počinje negdje tek poslije rušenja Herodovog templa u Jerusalemu 70. godine naše ere kada su druga plemena počela da šire famu o Isusu koja se bazirala na pričama i tradicijama vezanim za predanja oko bogova Sunca.
:o :-D :-D :-D
patriot_1

#666 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

Hadzi Lojo wrote:Oce nas koji si na nebesima
da se sveti ime tvoje
da dodje carstvo tvoje
da bude volja tvoja

no izvadi nas od zla

Medjutim mnogi krscani kada se mole Bogu na kraju kazu sljedec kada se obracaju Bogu: primi ovu molitvu u ime Isusa krista, Amen!

Sada se ja pitam, ako je sam Isus rekao kako se treba moliti Bogu a ne njemu i ne u njegovo ime zasto onda mnogi skrnave ono sto je on rekao!?
Pa nek imaju mali dodatak,svoj,što smeta?
mango bob

#667 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by mango bob »

Hadzi Lojo wrote:Oce nas koji si na nebesima
da se sveti ime tvoje
da dodje carstvo tvoje
da bude volja tvoja

no izvadi nas od zla

Tu molitvu koja je uzor Isus nije mislio da treba bukvalno moliti to i ponavljati je po redu, nego je želio reči da se u molitvi
moli za te važne stvari, za poštovanje Božijeg Imena, za hljeb da se ima to jeste hranu, za oproštenje i izbavljenje. Dakle molitva treba sadržajem biti ono što ti dolazi iz srca, kao razgovor sa Bogom o onome što ti je najvažnije.
Nipošto ne treba moliti oče naš i ponavljati tu molitvu. To je samo objasnio kako treba u molitvi posložiti priroritete.

Isus je reko i naglasio da se mole Bogu, ali je rekao ima to zapisano, sve što molite u moje ime dat če vam se. Ivan 14:13
aurora313

#668 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by aurora313 »

mango bob wrote:Tu molitvu koja je uzor Isus nije mislio da treba bukvalno moliti to i ponavljati je po redu, nego je želio reči da se u molitvi moli za te važne stvari, za poštovanje Božijeg Imena, za hljeb da se ima to jeste hranu, za oproštenje i izbavljenje. Dakle molitva treba sadržajem biti ono što ti dolazi iz srca, kao razgovor sa Bogom o onome što ti je najvažnije.
Nipošto ne treba moliti oče naš i ponavljati tu molitvu. To je samo objasnio kako treba u molitvi posložiti priroritete.
Šta si ti: peti evangelista koji je bio tamo i tačno znaš šta je on 'mislio?' :-)
mango bob

#669 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by mango bob »

aurora313 wrote: Šta si ti: peti evangelista koji je bio tamo i tačno znaš šta je on 'mislio?' :-)
Pa samo kažem da Isus je objasnio jednostavno i možemo logično zaključiti da je želio reči da se molimo za to i to, a ne da ponavljamo robotski oče naš molitvu, nego da razmišljamo i molim na temelju opisa koji je Isus objasnio ukratko. Ponavljanje molitve nije molenje Bogu nego je to neznanje i robotsko ponašanje ljudi koje su religije opile i pokorile i drže ih u neznanju tako da mogu njima manipulirati. Uzmimo primjer kad je se neki od sluga Božijih molio Bogu i kako je razgovarao s Bogom i nije ponavljao napamet neku molitvu sto puta :)
Hadzi Lojo

#670 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Hadzi Lojo »

To je problem kod mnogih koji koriste apologetiku da prikriju svoje smutnje!
Ucenici su ga pitali kako , a on je odgovorio primjerom i nije uz taj primjer na kraju molitve rekao nista dalje!
Normalno da ne treba napamet ponavljati kao neku mantru, ali Isusu je jasno dao do znanja, kako se Bogu moli, jer Stvoritelj je svemoguc i nije mu potreban nikakav posrednik da cuje molitvu i da je uslisi!
mango bob

#671 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by mango bob »

Hadzi Lojo wrote:To je problem kod mnogih koji koriste apologetiku da prikriju svoje smutnje!
Ucenici su ga pitali kako , a on je odgovorio primjerom i nije uz taj primjer na kraju molitve rekao nista dalje!
Normalno da ne treba napamet ponavljati kao neku mantru, ali Isusu je jasno dao do znanja, kako se Bogu moli, jer Stvoritelj je svemoguc i nije mu potreban nikakav posrednik da cuje molitvu i da je uslisi!
Nije im dublje objasnio o molitvi zato što je znao da če im poslije poslati Duh Sveti koji če im pomoći da bolje razumiju ono što trenutno nisu razumjeli.

U Propovjedniku piše, da naslutiti da Bog sluša molitve preko anđela... I Abrahamu je poslao anđele kao posrednike da razgovara s njim. Isus Krist
je posrednik pred Bogom ljudima na Zemlji. To je Božija volja i ko je čovjek zemaljski da to dovodi u pitanje. I rekao je Isus zamolite u moje ime... Stvoritelj jeste Svemoguć i nije mu stvarno potreban posrednik, ipak daje ovlasti i zaduženja svojim stvorenjima.
patriot_1

#672 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

mango bob wrote:
aurora313 wrote: Šta si ti: peti evangelista koji je bio tamo i tačno znaš šta je on 'mislio?' :-)
Pa samo kažem da Isus je objasnio jednostavno i možemo logično zaključiti da je želio reči da se molimo za to i to, a ne da ponavljamo robotski oče naš molitvu, nego da razmišljamo i molim na temelju opisa koji je Isus objasnio ukratko. Ponavljanje molitve nije molenje Bogu nego je to neznanje i robotsko ponašanje ljudi koje su religije opile i pokorile i drže ih u neznanju tako da mogu njima manipulirati. Uzmimo primjer kad je se neki od sluga Božijih molio Bogu i kako je razgovarao s Bogom i nije ponavljao napamet neku molitvu sto puta :)
Dobro zboriš!
aurora313

#673 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by aurora313 »

patriot_1 wrote:
mango bob wrote:
Dobro zboriš!
Čuj, dobro zboriš ! Ovoj pohvali samo fale gusle... :D

I sve ekspert do eksperta, vjerski 'naučnik' do naučnika, i apologeta maximalis.

Ne treba narodu Biblija; samo neka idu po forumima i prati vas nekolicinu vrača pogadžača koji znate šta je Isus mislio. :-)
Nocty

#674 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by Nocty »

Image

Pariz psalter
patriot_1

#675 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam

Post by patriot_1 »

"aurora313"
Čuj, dobro zboriš ! Ovoj pohvali samo fale gusle... :D

I sve ekspert do eksperta, vjerski 'naučnik' do naučnika, i apologeta maximalis.

Ne treba narodu Biblija; samo neka idu po forumima i prati vas nekolicinu vrača pogadžača koji znate šta je Isus mislio. :
-)
Al ga ti lupetaš,Bože mili!
Čovjek je točno rekao što molitva je,da to nije mantranje naučenih fraza nego govor Bogu!
Post Reply