21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
spinel_

#651 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by spinel_ »

Idemedosumom wrote:Float like a butterfly i sting like a bee.

3:0 u korist BiH. Molim omladinu koja cuga da se ne fata volana u ove sitne sate, kada budemo slavili po gradovima.

sta ako bude X .. i to je za slavlje :D
alanx

#652 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by alanx »

Diskusija s Nigerijcima na njihovom forumu:
Image
Kinaski

#653 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Kinaski »

jako neprofesionalno sa tvoje stane
alanx

#654 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by alanx »

Kinaski wrote:jako neprofesionalno sa tvoje stane
Evo sav sam se nasekirao.
alanx

#655 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by alanx »

Nigerijci se sisaju pred mec sa BiH:

http://www.goal.com/en-ng/news/4105/wor ... ID=HP_TS_1

Image
Mali_Vuk

#656 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mali_Vuk »

Neka se oni samo dobro posisaju između sebe :D
5 0 5

#657 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by 5 0 5 »

evo i messi

Image
Havatar

#658 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Havatar »

alanx wrote:Diskusija s Nigerijcima na njihovom forumu:
Image
Postavi im link od klixa nek se registruju na forum :mrgreen:
Havatar

#659 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Havatar »

Kod kojeg brice su se sisali ?
Havatar

#660 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Havatar »

vukikozlici wrote:hladan tuš večeras tuzno jutro nedeljno nas ceka... imam nekipredosjecaj
Croatia-Mexico je za nekoliko dana nije nocas
Mali_Vuk

#661 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mali_Vuk »

vukikozlici wrote:hladan tuš večeras tuzno jutro nedeljno nas ceka... imam nekipredosjecaj
Tebi je jarane ionako hladan tuš svako jutro kad se probudiš :D
Frankyee

#662 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Frankyee »

Da li se zna pocetna postava ?

Susic je najavio jedno novo ime ,,, ako se gleda ko je bio najlosiji protiv Argentine onda su to Bicakcic, Dzeko i Lula. Nema sanse da Dzeko ili Lula idu na klupu znaci vjerovatno Bicakcic ide na klupu.

Ja licno mislim da je Ibisevic ipak korisniji od Hajrovica. Mozda je Hajrovic malo bolji u odbrani ali Ibisevic jednostavno se pojavi na pravom mjestu kada treba, sjetim se uvijek kako je pokupio loptu kada je Miske promasio penal protiv Grcke.
Opetja033

#663 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Opetja033 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Djuro11 wrote:Vecina nasih historijskih utakmica je zavrsila tako sto smo izgubili(Danska,Portugal x4+ Francuska i imali smo veliku dozu srecu gdje nam je Weiss izigravao Mesija prosle godine .Moglo je biti skroz drugacije i tamo.Svidja mi se taktika protiv Argentine ali treba biti realan.Mi smo psihicki i mentalno slaba ekipa.Japan je primjer ekipe koja je pala fizicki u 2 poluvremenu.

Zadovoljan sam ako i odigramo nerijeseno.Nije kraj za nas tada.Ako izgubimo.To ce biti zato sto je igrao Misimovic+ nedovoljno spremni Salihovic i s 2 napadaca.Glupo bi bilo da igramo s 2 napadaca protiv Nigerije jer to je jaka fizicki spremna ekipa koja ima par vrhunskih igraca za razliku od Irana

Uvjeren sam sad sve vise da ce biti najmanje 3 gola.Sad sve je do nas.Ili cemo biti kanta za nabijanje ili cemo napraviti nesto sutra

I usput.Moramo dobro da pratimo prije Iran s Argentinom.Jer ako Iran izgubi sutra,sto ja i mislim.Nama je dovoljno i nerijeseno.Zato bolje pametno odigrati.Nego srljati pa ispasti.Bolje se je vaditi na kraju protiv Irana nego Argentine
Psihički i mentalno slaba ekipa koja je u utakmici generacije držala glavu iznad vode i zabila gol protiv litvanskog bunkera, prethodno se vrativši iz ponora Žiline, odigravši isto nešto prije tako 0-0 na Karaiskakiju protiv Grčke, i ekipa koja nije potonula nakon što je sama sebi dala gol u 2. minuti debija na svjetskom prvenstvu, već je pokazala finu igru i na kraju izgubila minimalnim rezultatom.
:-)
:thumbup:
Ovo se zove sah-mat.
homega

#664 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by homega »

karanana wrote:Ima li muslimana u ovoj nigeriji? I u zemlji i u reprezentaciji.
Što, opet bi guzio?
5 0 5

#665 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by 5 0 5 »

Opetja033 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Djuro11 wrote:Vecina nasih historijskih utakmica je zavrsila tako sto smo izgubili(Danska,Portugal x4+ Francuska i imali smo veliku dozu srecu gdje nam je Weiss izigravao Mesija prosle godine .Moglo je biti skroz drugacije i tamo.Svidja mi se taktika protiv Argentine ali treba biti realan.Mi smo psihicki i mentalno slaba ekipa.Japan je primjer ekipe koja je pala fizicki u 2 poluvremenu.

Zadovoljan sam ako i odigramo nerijeseno.Nije kraj za nas tada.Ako izgubimo.To ce biti zato sto je igrao Misimovic+ nedovoljno spremni Salihovic i s 2 napadaca.Glupo bi bilo da igramo s 2 napadaca protiv Nigerije jer to je jaka fizicki spremna ekipa koja ima par vrhunskih igraca za razliku od Irana

Uvjeren sam sad sve vise da ce biti najmanje 3 gola.Sad sve je do nas.Ili cemo biti kanta za nabijanje ili cemo napraviti nesto sutra

I usput.Moramo dobro da pratimo prije Iran s Argentinom.Jer ako Iran izgubi sutra,sto ja i mislim.Nama je dovoljno i nerijeseno.Zato bolje pametno odigrati.Nego srljati pa ispasti.Bolje se je vaditi na kraju protiv Irana nego Argentine
Psihički i mentalno slaba ekipa koja je u utakmici generacije držala glavu iznad vode i zabila gol protiv litvanskog bunkera, prethodno se vrativši iz ponora Žiline, odigravši isto nešto prije tako 0-0 na Karaiskakiju protiv Grčke, i ekipa koja nije potonula nakon što je sama sebi dala gol u 2. minuti debija na svjetskom prvenstvu, već je pokazala finu igru i na kraju izgubila minimalnim rezultatom.
Ovo se zove sah-mat.
Tabele više nisu u modi?
jefferson

#666 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by jefferson »

Opetja033 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Ovo se zove sah-mat.
Sinoc sam vidio ovaj post o tome kako smo psihicki slabi, ali nisam imao snage da komentarisem.
Ovaj post pokazuje ono sve negativno u nama. Znas ono malo odskocis i odmah ljudi pocnu: Ta ce on, isli zajedno u skolu i sad on neki ko bitan faktor, i slicne gluposti.
Nivo pesimizma u nasem narodu je takav da je to fakat za ne povjerovat.
Klinsman izjavio kako SAD nemaju nikakve sanse da svoje SP, ovdje ga razapeli kao kako ce tako negativan da bude, bez obzira na to sto ej SAD prosjecna ekipa, ali kao ono, mora da bude pozitivan.
Jbt, idemo u pobjedu, pa ako nas Nigerijci dobiju, jebat ga, prvo, ali definitivno nije zadnje SP za nas :D
Mali_Vuk

#667 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mali_Vuk »

Ma više se taj neki "strah" veže na ranija sjećanja vezana za Nigeriju. Kad su igrali strašno dobro i stizali do osmine finala na svjetskim prvenstvima i bili glavna tema svjetskih medija. Al nije to danas više ta ista Nigerija. Ovo se može proći.
emmir1

#668 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by emmir1 »

Mene je samo strah iz razloga što je previše važna utakmica , zato već 3 dana me stomak boli.

Sve ostale stvari nam prilično idu na ruku.

Čak vjerujem da nas onaj gol Vede može da odvede u drugi krug .

Argentina će da dobije i iran i Nigeriju sa više od jednog gola razlike.

Znači dovoljno je da mi odigramo neriješeno obe utakmice.

Evo zadnje naše 3 utakmice Meksiko , Obala , Argentina ....vrlo vrlo teško su nam šanse stvarali , ne računam kada je Pape mijenjao po tima pa na kraju u ovim prijateljskim došli do nekih prilika

S druge strane Nigerija vrlo teško ulazi u prilike.

Onda pritisak je veći na Nigeriji jer moraju da pobijede, onda su im povređena dva glavna defanzivca u i ionako slabašnoj odbrani.

Mi smo prvu pokazali da možemo odigrat dobro , dok su oni protiv irana dosta slabi bili.

Realno je da smo bolji i ako Bog da trebali bi dobit , ja sam prezadovoljan i sa bodom.

Bojim se samo nekog peha i naše loše realizacije , a šanse ćemo sigurno ako Bog da , da napravimo
homega

#669 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by homega »

Ma samo opušteno, noćas ćemo Nigerijce razbiti na male dijelove, neće znati gdje im je glava, gdje guzica. I Irance kasnije...

Sada me brinu Francuzi, s njima se sastajemo, a pokazali su vrijednost i odličnu igru, mogli bi s njima imati problema
Last edited by homega on 21/06/2014 14:29, edited 1 time in total.
Mali_Vuk

#670 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mali_Vuk »

vukikozlici wrote:
Mali_Vuk wrote:Ma više se taj neki "strah" veže na ranija sjećanja vezana za Nigeriju. Kad su igrali strašno dobro i stizali do osmine finala na svjetskim prvenstvima i bili glavna tema svjetskih medija. Al nije to danas više ta ista Nigerija. Ovo se može proći.

bakayoko , kanu , taribo west , jay jay okocha... babangida.... mrcine su to bile
E to :thumbup:

Yebiga, ostane taj neki respekt. Mada mislim da danas Nigerija nema ni približno takvu ekipu.
MyTao

#671 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by MyTao »

Realno smo jaci, pobjeda od 3 razlike nebi trebala doci u pitanje.
Iago

#672 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Iago »

homega wrote:Ma samo opušteno, noćas ćemo Nigerijce razbiti na male dijelove, neće znati gdje im je glava, gdje guzica. I Irance kasnije...

Sada me brinu Francuzi, s njima se sastajemo, a pokazali su vrijednost i odličnu igru, mogli bi s njima imati problema
Mene uopće ne brinu... Nema Nasrija i Meneza foliranata, nema Craiga Thompsona :D , nema Hasagića discus hernije...
Lagano to uzimamo. Revenge is sweet.
Romanista 101%

#673 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Romanista 101% »

ove africke ekipe svi evropljani dobijaju na isti nacin: disciplinu i strpljenje, a to kod njh najmanje ima

pustiti ih neka trce u prazno, nek se svadjaju i bubaju jedan drugog u vugla...samo cekati kiks jer nema sanse da odigraju bez greske, nakon sto prime gol 90% africkih ekipa se raspadne
fukara_tz

#674 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by fukara_tz »

Tuzla danas

Mali_Vuk

#675 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Mali_Vuk »

Romanista 101% wrote:ove africke ekipe svi evropljani dobijaju na isti nacin: disciplinu i strpljenje, a to kod njh najmanje ima

pustiti ih neka trce u prazno, nek se svadjaju i bubaju jedan drugog u vugla...samo cekati kiks jer nema sanse da odigraju bez greske, nakon sto prime gol 90% africkih ekipa se raspadne
Sve si ti u pravu, samo je problem u tome što je Nigerija, barem do sada, uvijek spadala u tih 10% :D Vrijeme je da im se mi malo umiješamo u procente :D
Locked